Hundpejl bäst i test

GPS Hund bäst i test - bästa hundpejl 2022

Ska du köpa hundpejl och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på de olika hundpejlar som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram vår testvinnare. I detta test har vi tagit fram en vinnare från Minifinder som bästa vardagsalternativ amt en utmanare från Garmin som funkar bäst vid jakt.


I testet hittar du:


Bästa hundpejlar just nu

Minifinder Hundpejl

Minifinder Atto Pro

Pejl bäst i test Minifinder Atto Pro
 • Vattentät

 • 20 dagar batteritid i standby-läge

 • Väger endast 38 gram

 • Geofencing

 • Inte tillräckligt robust för jakt

Garmin hundpejl

Garmin T5

Pejl bäst i test Garmin T5
 • Bra batteritid

 • Lykta

 • Vattentät

 • Virtuella barriärer

priser i samarbete med Prisjakt

Hundpejl fördelar

Det finns många fördelar med en hundpejl oavsett om det är i jaktsammanhang eller till vardags, framförallt om du bor på en stor tomt. Att genom ett enkelt knapptryck få reda på var din fyrbente vän befinner sig är ovärdeligt för många! Dessutom är det otroligt enkelt; pejlen sitter i hundens halsband och skickar signaler som går att spåra direkt till din smartphone eller mottagare och visar på en karta var din hund befinner sig. 


Tack vare nya steg i tekniken går det även att sätta upp virtuella väggar som ansluts till larm och spårningssystem. Detta innebär att du kan få notiser när din hund rör sig utanför ett markerat område.  Då är det tacksamt med spårningssystemet eftersom du enkelt kan se hundens spår på kartan och veta vilket håll du ska gå åt för att tillkalla din hund igen. 


Hos en del hundpejlar finns även möjligheten att tända på en lampa på halsbandet för att göra göra det enklare att se din hund på håll. Denna är synlig på ca 100 meters håll vilket gör den perfekt ifall du rastar din hund på kvällen eller om du jagar i skymning.


Men förutom vid jakt passar även hundpejlen till den vovve som har en benägenhet för att vilja utforska området utanför tomtens gränser. 
Minifinder hundpejl bäst i test

Bästa hundpejl just nu - Minifinder Atto Pro

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Minifinder Atto Pro


Minifinder Atto väger endast 38g vilket gör den perfekt för både hunden och katten. Det är en liten och kompakt pejl som gör det enkelt att spåra hunden om denna gärna tar en titt utanför tomtens gränser. 


Hundens position uppdateras var 30:e sekund och du kan även ta fram historik eftersom all information loggas i upp till ett år. Detta kan vara användbart ifall något skulle hända. 


Du får en notis varje gång hunden går utanför markerat område. Markeringen av virtuella väggar (Geofencing) gör du direkt i Minifinders app eller på datorn. 


Skulle din hund gå utanför detta område kan du direkt tala till din hund eftersom det sitter en liten högtalare på Minifinders hundpejl. Förhoppningsvis kan detta användas för att du ska kalla tillbaka din hund.


Men förutom att du kan tala till din hund har pejlen även en skalldetektor. Denna märker ifall din hund börjar skälla vilket antingen kan betyda att den är något på spåret eller om det är något akut som kräver din uppmärksamhet.


Minifinder Atto är även utrustad med en LED lampa som gör det enklare att se din hund i mörkret.


Batteritiden i standby-läge är 20 dagar men om ditt djur skulle försvinna och du sätter igång sändaren är batteritiden 3-4 dagar, vilket förhoppningsvis är gott om tid för att din hund eller katt ska återvända till hemmet.


Med Minifinder behöver du inte fixa något abonnemang för att kunna ta del av deras tjänster utan allt är inkluderat från början.


Minifinders hund GPS har IP-67 klassning vilket innebär att den är 100% vattentät


Detta tycker användarna om Minifinder Atto Pro

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"En helt fantastisk hjälp när hunden har lätt för att ta en extra sväng utan mitt godkännande."


"Bra GPS med många olika sökvarianter."


"Nu när man har Atto Pro så kommer funderingen hur vågade man ha lös hund innan? Detta är ju så fantastiskt smidigt. Är jätte nöjd med Atto Pro. Geofence är suveränt. Blir en till vovve 2 också."


"Har provat och nu köpt en minifinder Atto Pro. Är nöjd med produkten, mottagningen är bättre än den äldre modellen och sedan är det ett stort pluss att man kan stänga av strömmen när man inte har bruk av den, det gör att man sällan ställs inför problemet med elbrist."


"Väldigt nöjd med den och slippa få oron över var hunden är. Ser hur långt bort och åt vilket håll man ska gå och vissla in hunden."


Här kan du köpa Minifinders hundpejl till bästa pris

Bästa pris på Minifinder Atto Pro får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren eller till ditt närmsta ombud, smidigt och enkelt!


CDON.COM säljer den just nu för 2149 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2149 kr är det lägsta priset just nu för Minifinder Atto Pro!

Hos Teknikproffset kan du köpa Minifinder Atto Pro för 2149 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Garmin hundpejl för jakt

Ska du ut på jakt med din hund behöver du vara säker på att din GPS kan täcka stora områden och att sändaren är robust byggd för att klara när hunden springer snabbt genom terrängen. Därför har vi tagit fram ett alternativ från Garmin för dig som jagar och gärna med hund. Läs mer här nedan.


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Garmin T5


Garmin T5 är hundpejlen för dig som jagar mycket och tar med hundar. Med denna pejl kan du spåra upp till 20 hundar åt gången vilket ger en bra överblick över hur både andra hundar och vilt rör sig i skogen. Pejlen är vattentät ner till 10 meters djup och med robust design sitter den säkert och tåler stötar när din hund for fram bland terrängen.


Garmin T5 (halsbandet) används tillsammans med Alpha 50 som används för att se var din hund rör sig. Här kan du få uppdateringar om din hunds position var tredje sekund. På denna spårare kan du även ändra vy till en kompass som leder dig i rätt riktning vilket gör det enkelt att hitta din hund ifall denna har sprungit långt bort. Maxgränsen för spårning är 14,5 km men givetvis kan denna distans variera beroende på hur kuperad terrängen är.


På sändaren finns en sensor för skall vilket gör det enkelt att uppfatta ifall hunden markerar för vilt. Allra bäst är dock att du kan synka din sändare till resterande i jaktlaget om de har en Garmin hund gps. Då blir det möjligt att spåra upp till 20 hundar.


Sändaren T50 går att ladda via USB-laddare och Alpha 50 drivs av vanliga AA batterier. Men det går även att få med uppladdningsbara batterier.


Detta tycker användarna om Garmin T5

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna tycker om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Exakt noggrannhet för att hitta mina jakthundar, vilket är en nödvändig del av mitt liv när de jagar för sig själva. Det ger mig sinnesro att i realtid veta exakt var mina två hundar är."


"Det bästa tracker set jag någonsin köpt!"


"Detta har varit fantastiskt för min hund. Vi använder denna i vattnet, i parken och på campingen. Hon är ingen jakthund alls, även om hon gärna vill tro det. Vi använder den bara för att hålla koll eftersom hon är döv."


Här kan du köpa Garmins gps-sändare till bästa pris

PN Jakt säljer just nu Garmin T5 för 3799 kr. Frakten ingår i priset.

3799 kr är det lägsta priset just nu för Garmin T5!
Tips: När du är ute i vildmarken är det viktigt att du har bra skor som tåler regn och rusk. Läs därför vårt test om bästa gummistövlar där vår vinnare för fodrade gummistövlar är bra för jakt. Och är du ute mycket och jagar är det viktigt att du har ett bra kikarsikte. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har hundpejl rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa hundpejlen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Minifinder hund spårning

Håll koll på var din hund är påväg med den bästa hundpejlen


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa hundpejlen?
  För vardagsbruk är Minifinder Atto Pro bäst i test just nu. Men är du ute mycket och jagar är Garmin T5 det bästa valet.
 • Vad är fördelarna med hundpejl?
  Att ha koll på sina fyrbenta vänner när de springer lös är oerhört skönt. Det finns ingen oro med att de springer bort eftersom du har deras exakta position direkt i din smartphone eller spårare.
 • Hur fungerar en hundpejl?
  En hundpejl fungerar precis som en vanlig GPS som skickar signaler till en mottagare. Informationen skickas vidare till din smartphone eller mottagare antingen via mobilnät eller satellit.Philip Andrén

Bäst i test: Hundpejl

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast