Hundpejl bäst i test, test hundpejl, bästa hundpejl 2023, hundpejl, gps hund, gps hund bäst i test, bästa hundpejlen, hund gps, hundpejl test, gps till hund, garmin hundpejl, hundpejl gps, hund pejl.

GPS Hund bäst i test - bästa hundpejl 2024

Letar du efter GPS för hund och vill veta vilken som är hundpejl bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på olika hundpejlar som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram den bästa hundpejlen. Vi har vi tagit fram en vinnare från Minifinder som bästa vardagsalternativ samt en utmanare till bästa hund GPS från Garmin som funkar bäst vid jakt.


Bästa hundpejlar just nu


Köpguide

När du ska köpa hundpejl är det viktigt att du ser över dina behov. Vill du ha det som säkerhet ifall din hund eller katt skulle springa bort räcker det ofta med en lite mindre hundpejl med mer grundläggande funktioner som GPS. Men om du använder den i jakt-sammanhang är det viktigare att hundpejlen är mer robust och klarar av tuffa förhållanden. Här kan det även vara bra med röstinspelning och möjlighet att sätta upp barriärer, så din hund inte rör sig utanför markerat område.


Här kommer några viktiga faktorer att tänka på när du ska köpa hundpejl:


 1. Förtroende - hundpejlen ska erbjuda maximal precision för att du enkelt ska hitta din hund. 
 2. Räckvidd - vid jakt kan hunden springa långt - då är det viktigt att pejlen erbjuder bra räckvidd för att du ska kunna motta signaler och se var hunden befinner sig i området. 
 3. Kvalitet och hållbarhet - pejlen ska klara av tuffa förhållanden från väder och vind. 
 4. Batteri - pejlen ska ha bra batteritid, dels för att du ska slippa ladda den hela tiden, men också ifall din hund är borta under en längre tid - då är det skönt att ständigt kunna övervaka utan att batteriet dör. 
 5. Funktioner - hundpejlen blir mer funktionell om den, utöver GPS, erbjuder röststyrning, inspelning eller möjlighet att kombinera flera hundars pejlar till samma enhet, exempelvis under jakt.

Hundpejl fördelar

Det finns många fördelar med en hundpejl oavsett om det är i jaktsammanhang eller till vardags, framförallt om du bor på en stor tomt. Att genom ett enkelt knapptryck få reda på var din fyrbente vän befinner sig är ovärdeligt för många! Dessutom är det otroligt enkelt; pejlen sitter i hundens halsband och skickar signaler som går att spåra direkt till din smartphone eller mottagare och visar på en karta var din hund befinner sig.


Tack vare nya steg i tekniken går det även att sätta upp virtuella väggar som ansluts till larm och spårningssystem. Detta innebär att du kan få notiser när din hund rör sig utanför ett markerat område.  Då är det tacksamt med spårningssystemet eftersom du enkelt kan se hundens spår på kartan och veta vilket håll du ska gå åt för att tillkalla din hund igen. 


Hos en del hundpejlar finns även möjligheten att tända på en lampa på halsbandet för att göra göra det enklare att se din hund på håll. Denna är synlig på ca 100 meters håll vilket gör den perfekt ifall du rastar din hund på kvällen eller om du jagar i skymning.


Men förutom vid jakt passar även hundpejlen till den vovve som har en benägenhet för att vilja utforska området utanför tomtens gränser.


Minifinder hundpejl bäst i test


Minifinder Atto väger endast 38g vilket gör den perfekt för både hunden och katten. Det är en liten och kompakt pejl som gör det enkelt att spåra hunden om denna gärna tar en titt utanför tomtens gränser.


Hundens position uppdateras var 30:e sekund och du kan även ta fram historik eftersom all information loggas i upp till ett år. Detta kan vara användbart ifall något skulle hända.


Du får en notis varje gång hunden går utanför markerat område. Markeringen av virtuella väggar (Geofencing) gör du direkt i Minifinders app eller på datorn. 


Skulle din hund gå utanför detta område kan du direkt tala till din hund eftersom det sitter en liten högtalare på Minifinders hundpejl. Förhoppningsvis kan detta användas för att du ska kalla tillbaka din hund.


Men förutom att du kan tala till din hund har pejlen även en skalldetektor. Denna märker ifall din hund börjar skälla vilket antingen kan betyda att den är något på spåret eller om det är något akut som kräver din uppmärksamhet.


Minifinder Atto är även utrustad med en LED lampa som gör det enklare att se din hund i mörkret.


Batteritiden i standby-läge är 20 dagar men om ditt djur skulle försvinna och du sätter igång sändaren är batteritiden 3-4 dagar, vilket förhoppningsvis är gott om tid för att din hund eller katt ska återvända till hemmet.


Med Minifinder behöver du inte fixa något abonnemang för att kunna ta del av deras tjänster utan allt är inkluderat från början.


Minifinders hund GPS har IP-67 klassning vilket innebär att den är 100% vattentät.


Specifikationer

Skalldetektor: Ja

Lampa: LED

Batteritid:  20 dagar (standby), 3-4 dagar (igång)

Vattentät: JaHär kan du köpa Minifinders hundpejl till bästa pris

Bästa pris på Minifinder Atto Pro får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren eller till ditt närmsta ombud, smidigt och enkelt!
Användarnas omdömen och recensioner om Minifinder Atto Pro

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"En helt fantastisk hjälp när hunden har lätt för att ta en extra sväng utan mitt godkännande."


"Bra GPS med många olika sökvarianter."


"Nu när man har Atto Pro så kommer funderingen hur vågade man ha lös hund innan? Detta är ju så fantastiskt smidigt. Är jätte nöjd med Atto Pro. Geofence är suveränt. Blir en till vovve 2 också."


"Har provat och nu köpt en minifinder Atto Pro. Är nöjd med produkten, mottagningen är bättre än den äldre modellen och sedan är det ett stort pluss att man kan stänga av strömmen när man inte har bruk av den, det gör att man sällan ställs inför problemet med elbrist."


"Väldigt nöjd med den och slippa få oron över var hunden är. Ser hur långt bort och åt vilket håll man ska gå och vissla in hunden."


Garmin hundpejl för jakt


Ska du ut på jakt med din hund behöver du vara säker på att din GPS kan täcka stora områden och att sändaren är robust byggd för att klara när hunden springer snabbt genom terrängen. Därför har vi tagit fram ett alternativ från Garmin för dig som jagar och gärna med hund. Läs mer här nedan.


Garmin T5 är hundpejlen för dig som jagar mycket och tar med hundar. Med denna pejl kan du spåra upp till 20 hundar åt gången vilket ger en bra överblick över hur både andra hundar och vilt rör sig i skogen. Pejlen är vattentät ner till 10 meters djup och med robust design sitter den säkert och tåler stötar när din hund for fram bland terrängen.


Själva halsbandet används tillsammans med Alpha 50 som används för att se var din hund rör sig. Här kan du få uppdateringar om din hunds position var tredje sekund. På denna spårare kan du även ändra vy till en kompass som leder dig i rätt riktning vilket gör det enkelt att hitta din hund ifall denna har sprungit långt bort. Maxgränsen för spårning är 14,5 km men givetvis kan denna distans variera beroende på hur kuperad terrängen är.


På sändaren finns en sensor för skall vilket gör det enkelt att uppfatta ifall hunden markerar för vilt. Allra bäst är dock att du kan synka din sändare till resterande i jaktlaget om de har en Garmin hund gps. Då blir det möjligt att spåra upp till 20 hundar.


Sändaren T50 går att ladda via USB-laddare och Alpha 50 drivs av vanliga AA batterier. Men det går även att få med uppladdningsbara batterier.


Specifikationer

Vattentät: Ja, till 10 meters djup

Spårningsradie: 14,5 km

Batteri laddas med: USB-laddare eller AA batterierHär kan du köpa Garmins GPS-sändare till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Garmin T5 hundpejl

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna tycker om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Exakt noggrannhet för att hitta mina jakthundar, vilket är en nödvändig del av mitt liv när de jagar för sig själva. Det ger mig sinnesro att i realtid veta exakt var mina två hundar är."


"Det bästa tracker set jag någonsin köpt!"


"Detta har varit fantastiskt för min hund. Vi använder denna i vattnet, i parken och på campingen. Hon är ingen jakthund alls, även om hon gärna vill tro det. Vi använder den bara för att hålla koll eftersom hon är döv."


Jämför hundpejlar


Vikt:
Batteritid:
Vattentålig:
Karta:
Räckvidd:
Storlek:
GPS-noggrannhet:
Bäst i test pejlen 2024 - Minifinder Atto Pro - Bäst i test
Minifinder Atto Pro
Minifinder Hundpej...
38 g
Upp till 120 timmar
Ja, IP67
GSM / GPS
Begränsad av GSM-täckning
Anpassningsbar
Mycket hög
Bäst i test pejlen 2024 - Garmin T5X - Bäst i test
Garmin T5X
Garmin hundpejl
284 g
Upp till 80 timmar
Ja, 10 meter (1 ATM)
VHF / GPS
Upp till 14.5 km
Passar halsar på 24-58 cm
HögSå gjorde vi testet om hundpejlar

När vi har tagit reda på vilken hundpejl som är bäst i test just nu har de svenska användarnas recensioner i hög grad varit ledande för oss. Men innan vi gick igenom användarnas recensioner för att se vilken hundpejl som användarna är mest nöjda med satte vi upp en del krav (i vår köpguide) som hundpejlen var tvungen att uppfylla. 


Här blev det tydligt att hundpejlen från Minifinder fungerar bra som vardagslösning, exempelvis om du bor ute på landet. Men vid jakt när hunden rör mer på sig och i svår terräng är Garmin T5 ett bättre val eftersom den är mer robust och erbjuder funktioner som är användbara vid jakt. 


För att vidare se hur väl dessa hundpejlar fungerar har vi tagit reda på vad användarna av dessa hundpejlar tycker. Dessa har haft möjlighet att se hur dessa fungerar i olika förhållanden. Användarnas omdömen har därför i hög grad varit ledande för oss, och här har det också varit tydligt att Garmin T5 är hundpejlen som föredras vid jakt och tuffare förhållanden.


Testvinnare

Minifinder Atto Pro - Minifinder hundpejl bäst i test

Hos Teknikproffset kan du köpa Minifinder Atto Pro för 3848 kr. Frakten är inkluderad i priset.

3848 kr är det lägsta priset just nu för Minifinder Atto Pro!


Garmin T5X - Garmin hundpejl för jakt

Outnorth säljer Garmin T5X för 3499 kr. Frakten är inkluderad i priset.

3499 kr är det lägsta priset just nu för Garmin T5X!


Tips: När du är ute i vildmarken är det viktigt att du har bra skor som tåler regn och rusk. Läs om ett par fodrade gummistövlar som är bra för jakt. Och är du ute mycket och jagar är det viktigt att du har ett bra kikarsikte.


Inför din nästa vandring eller campingtur, se till att packa ett stormkök för enkla och värmande måltider, samt en termos för att hålla din dryck varm eller kall. 


En sovsäck som skyddar mot kylan och ett tält som erbjuder skydd mot väder och vind är grundläggande för övernattning i det fria. Glöm inte en vevradio för att hålla dig uppdaterad utan behov av el, och en kraftfull ficklampa är ovärderlig när mörkret faller. Myggmedel kan också vara bra att ha till hands.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har hundpejl rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa hundpejlen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Minifinder hund spårning, hund gps jakt, gps för hund, gps hund jakt, bästa hundpejl, hund gps bäst i test, gps jakt, pejl hund, gps sändare hund, garmin pejl, hund gps test, tracker hundpejl test, hundpejlar, gps för hundar, gps hund test, gps för jakt, gps tracker hund test, jakt gps, gps katt bäst i test, bästa hund gps jakt, bästa hund gps, gps tracker för hund bäst-i-test, gps pejl hund, gps katt test, gps på hund, gps bäst i test, bäst i test gps, hundgps, garmin gps hund, gps test, gps hundpejl, gps jakthund, gps tracker bäst i test, bästa gps hund, gps pejl, hund test, pejl.

Håll koll på var din hund är på väg med den bästa hundpejlen.Frågor och svar om pejlar

 • Vilken är bästa hundpejlen?
  I vårt hundpejl test har vi utsett Minifinder Atto Pro till bästa hundpejl. Denna hundpejl har där med fått vår stämpel hundpejl bäst i test.

  För vardagsbruk är Minifinder Atto Pro bäst. Men är du ute mycket och jagar är Garmin T5 det bästa valet.
 • Vad är fördelarna med hundpejl?
  Att ha koll på sina fyrbenta vänner när de springer lös är oerhört skönt. Det finns ingen oro med att de springer bort eftersom du har deras exakta position direkt i din smartphone eller spårare.
 • Hur fungerar en hundpejl?
  En hundpejl fungerar precis som en vanlig GPS som skickar signaler till en mottagare. Informationen skickas vidare till din smartphone eller mottagare antingen via mobilnät eller satellit.Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiske
Philip Andrén

Bäst i test: Hundpejl

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast