Hundpejl bäst i test

GPS Hund bäst i test - bästa hundpejl 2023

Ska du köpa hundpejl och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på de olika hundpejlar som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram vår testvinnare. I detta test har vi tagit fram en vinnare från Minifinder som bästa vardagsalternativ amt en utmanare från Garmin som funkar bäst vid jakt.


Bästa hundpejlar just nu

Minifinder Hundpejl

Minifinder Atto Pro

Pejl bäst i test Minifinder Atto Pro
 • Vattentät

 • 20 dagar batteritid i standby-läge

 • Väger endast 38 gram

 • Geofencing

 • Inte tillräckligt robust för jakt

Garmin hundpejl

Garmin T5

Pejl bäst i test Garmin T5
 • Bra batteritid

 • Lykta

 • Vattentät

 • Virtuella barriärer

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

När du ska köpa hundpejl är det viktigt att du ser över dina behov. Vill du ha det som säkerhet ifall din hund eller katt skulle springa bort räcker det ofta med en lite mindre hundpejl med mer grundläggande funktioner som GPS. Men om du använder den i jakt-sammanhang är det viktigare att hundpejlen är mer robust och klarar av tuffa förhållanden. Här kan det även vara bra med röstinspelning och möjlighet att sätta upp barriärer, så din hund inte rör sig utanför markerat område. 


Här kommer några viktiga faktorer att tänka på när du ska köpa hundpejl: 


 1. Förtroende - hundpejlen ska erbjuda maximal precision för att du enkelt ska hitta din hund. 
 2. Räckvidd - vid jakt kan hunden springa långt - då är det viktigt att pejlen erbjuder bra räckvidd för att du ska kunna motta signaler och se var hunden befinner sig i området. 
 3. Kvalitet och hållbarhet - pejlen ska klara av tuffa förhållanden från väder och vind. 
 4. Batteri - pejlen ska ha bra batteritid, dels för att du ska slippa ladda den hela tiden, men också ifall din hund är borta under en längre tid - då är det skönt att ständigt kunna övervaka utan att batteriet dör. 
 5. Funktioner - hundpejlen blir mer funktionell om den, utöver GPS, erbjuder röststyrning, inspelning eller möjlighet att kombinera flera hundars pejlar till samma enhet, exempelvis under jakt.
Hundpejl fördelar

Det finns många fördelar med en hundpejl oavsett om det är i jaktsammanhang eller till vardags, framförallt om du bor på en stor tomt. Att genom ett enkelt knapptryck få reda på var din fyrbente vän befinner sig är ovärdeligt för många! Dessutom är det otroligt enkelt; pejlen sitter i hundens halsband och skickar signaler som går att spåra direkt till din smartphone eller mottagare och visar på en karta var din hund befinner sig. 


Tack vare nya steg i tekniken går det även att sätta upp virtuella väggar som ansluts till larm och spårningssystem. Detta innebär att du kan få notiser när din hund rör sig utanför ett markerat område.  Då är det tacksamt med spårningssystemet eftersom du enkelt kan se hundens spår på kartan och veta vilket håll du ska gå åt för att tillkalla din hund igen. 


Hos en del hundpejlar finns även möjligheten att tända på en lampa på halsbandet för att göra göra det enklare att se din hund på håll. Denna är synlig på ca 100 meters håll vilket gör den perfekt ifall du rastar din hund på kvällen eller om du jagar i skymning.


Men förutom vid jakt passar även hundpejlen till den vovve som har en benägenhet för att vilja utforska området utanför tomtens gränser. 
Minifinder hundpejl bäst i test

Bästa hundpejl just nu - Minifinder Atto Pro

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Minifinder Atto Pro


Minifinder Atto väger endast 38g vilket gör den perfekt för både hunden och katten. Det är en liten och kompakt pejl som gör det enkelt att spåra hunden om denna gärna tar en titt utanför tomtens gränser. 


Hundens position uppdateras var 30:e sekund och du kan även ta fram historik eftersom all information loggas i upp till ett år. Detta kan vara användbart ifall något skulle hända. 


Du får en notis varje gång hunden går utanför markerat område. Markeringen av virtuella väggar (Geofencing) gör du direkt i Minifinders app eller på datorn. 


Skulle din hund gå utanför detta område kan du direkt tala till din hund eftersom det sitter en liten högtalare på Minifinders hundpejl. Förhoppningsvis kan detta användas för att du ska kalla tillbaka din hund.


Men förutom att du kan tala till din hund har pejlen även en skalldetektor. Denna märker ifall din hund börjar skälla vilket antingen kan betyda att den är något på spåret eller om det är något akut som kräver din uppmärksamhet.


Minifinder Atto är även utrustad med en LED lampa som gör det enklare att se din hund i mörkret.


Batteritiden i standby-läge är 20 dagar men om ditt djur skulle försvinna och du sätter igång sändaren är batteritiden 3-4 dagar, vilket förhoppningsvis är gott om tid för att din hund eller katt ska återvända till hemmet.


Med Minifinder behöver du inte fixa något abonnemang för att kunna ta del av deras tjänster utan allt är inkluderat från början.


Minifinders hund GPS har IP-67 klassning vilket innebär att den är 100% vattentät


Specifikationer

Skalldetektor: Ja

Lampa: LED

Batteritid:  20 dagar (standby), 3-4 dagar (igång)

Vattentät: Ja


Detta tycker användarna om Minifinder Atto Pro

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"En helt fantastisk hjälp när hunden har lätt för att ta en extra sväng utan mitt godkännande."


"Bra GPS med många olika sökvarianter."


"Nu när man har Atto Pro så kommer funderingen hur vågade man ha lös hund innan? Detta är ju så fantastiskt smidigt. Är jätte nöjd med Atto Pro. Geofence är suveränt. Blir en till vovve 2 också."


"Har provat och nu köpt en minifinder Atto Pro. Är nöjd med produkten, mottagningen är bättre än den äldre modellen och sedan är det ett stort pluss att man kan stänga av strömmen när man inte har bruk av den, det gör att man sällan ställs inför problemet med elbrist."


"Väldigt nöjd med den och slippa få oron över var hunden är. Ser hur långt bort och åt vilket håll man ska gå och vissla in hunden."


Här kan du köpa Minifinders hundpejl till bästa pris

Bästa pris på Minifinder Atto Pro får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren eller till ditt närmsta ombud, smidigt och enkelt!


Hos Teknikproffset kan du köpa Minifinder Atto Pro för 2249 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2249 kr är det lägsta priset just nu för Minifinder Atto Pro!

CDON.COM säljer den just nu för 2347 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Garmin hundpejl för jakt

Ska du ut på jakt med din hund behöver du vara säker på att din GPS kan täcka stora områden och att sändaren är robust byggd för att klara när hunden springer snabbt genom terrängen. Därför har vi tagit fram ett alternativ från Garmin för dig som jagar och gärna med hund. Läs mer här nedan.Garmin T5 är hundpejlen för dig som jagar mycket och tar med hundar. Med denna pejl kan du spåra upp till 20 hundar åt gången vilket ger en bra överblick över hur både andra hundar och vilt rör sig i skogen. Pejlen är vattentät ner till 10 meters djup och med robust design sitter den säkert och tåler stötar när din hund for fram bland terrängen.


Själva halsbandet används tillsammans med Alpha 50 som används för att se var din hund rör sig. Här kan du få uppdateringar om din hunds position var tredje sekund. På denna spårare kan du även ändra vy till en kompass som leder dig i rätt riktning vilket gör det enkelt att hitta din hund ifall denna har sprungit långt bort. Maxgränsen för spårning är 14,5 km men givetvis kan denna distans variera beroende på hur kuperad terrängen är.


På sändaren finns en sensor för skall vilket gör det enkelt att uppfatta ifall hunden markerar för vilt. Allra bäst är dock att du kan synka din sändare till resterande i jaktlaget om de har en Garmin hund gps. Då blir det möjligt att spåra upp till 20 hundar.


Sändaren T50 går att ladda via USB-laddare och Alpha 50 drivs av vanliga AA batterier. Men det går även att få med uppladdningsbara batterier.


Specifikationer

Vattentät: Ja, till 10 meters djup

Spårningsradie: 14,5 km

Batteri laddas med: USB-laddare eller AA batterier


Detta tycker användarna om Garmin T5

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna tycker om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Exakt noggrannhet för att hitta mina jakthundar, vilket är en nödvändig del av mitt liv när de jagar för sig själva. Det ger mig sinnesro att i realtid veta exakt var mina två hundar är."


"Det bästa tracker set jag någonsin köpt!"


"Detta har varit fantastiskt för min hund. Vi använder denna i vattnet, i parken och på campingen. Hon är ingen jakthund alls, även om hon gärna vill tro det. Vi använder den bara för att hålla koll eftersom hon är döv."


Här kan du köpa Garmins gps-sändare till bästa pris
Så gjorde vi testet

När vi har tagit reda på vilken hundpejl som är bäst i test just nu har de svenska användarnas recensioner i hög grad varit ledande för oss. Men innan vi gick igenom användarnas recensioner för att se vilken hundpejl som användarna är mest nöjda med satte vi upp en del krav (i vår köpguide) som hundpejlen var tvungen att uppfylla. 


Här blev det tydligt att hundpejlen från Minifinder fungerar bra som vardagslösning, exempelvis om du bor ute på landet. Men vid jakt när hunden rör mer på sig och i svår terräng är Garmin T5 ett bättre val eftersom den är mer robust och erbjuder funktioner som är användbara vid jakt. 


För att vidare se hur väl dessa hundpejlar fungerar har vi tagit reda på vad användarna av dessa hundpejlar tycker. Dessa har haft möjlighet att se hur dessa fungerar i olika förhållanden. Användarnas omdömen har därför i hög grad varit ledande för oss, och här har det också varit tydligt att Garmin T5 är hundpejlen som föredras vid jakt och tuffare förhållanden.
Tips: När du är ute i vildmarken är det viktigt att du har bra skor som tåler regn och rusk. Läs därför vårt test om bästa gummistövlar där vår vinnare för fodrade gummistövlar är bra för jakt. Och är du ute mycket och jagar är det viktigt att du har ett bra kikarsikte. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har hundpejl rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa hundpejlen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Minifinder hund spårning

Håll koll på var din hund är påväg med den bästa hundpejlen
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa hundpejlen?
  För vardagsbruk är Minifinder Atto Pro bäst i test just nu. Men är du ute mycket och jagar är Garmin T5 det bästa valet.
 • Vad är fördelarna med hundpejl?
  Att ha koll på sina fyrbenta vänner när de springer lös är oerhört skönt. Det finns ingen oro med att de springer bort eftersom du har deras exakta position direkt i din smartphone eller spårare.
 • Hur fungerar en hundpejl?
  En hundpejl fungerar precis som en vanlig GPS som skickar signaler till en mottagare. Informationen skickas vidare till din smartphone eller mottagare antingen via mobilnät eller satellit.
Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiskePhilip Andrén

Bäst i test: Hundpejl

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2022-11-09 och uppdaterades senast