bästa padelracket

Padelracket bäst i test 2023

Ska du köpa padelracket och vill veta vilket racket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Till vårt padelracket test har vi läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden, både i tidningar och på internet. Men inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vad användarna tycker om de olika rackets som finns att köpa just nu på marknaden. Allt för att hitta det bästa racket åt dig så du får en riktigt bra spelupplevelse. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, för att du ska kunna undvika dyra och dåliga felköp.


Bästa padelracketarna just nu

Bästa racket för nybörjare

Babolat Storm

Padelracket bäst i test Babolat Storm
 • Stor sweetspot

 • Stabilt

 • Lättspelat

 • Svårt att få till spin

Bästa padelracket för erfaren spelare

Bullpadel Vertex 03 Comfort

Padelracket bäst i test Bullpadel Vertex 03 Comfort
 • Bra material

 • Ger spinn och effekt i slagen

 • Vibrationsdämpning

 • Bra på offensiv och defensiv

 • Något tungt

Bästa juniorracket

Babolat Viper Junior

Padelracket bäst i test Babolat Viper Junior
 • Lättspelat och utvecklande

 • Låg vikt

 • Stabilt racket

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Viktigt att tänka på innan ditt köp 

I detta test har vi utsett tre racketar som alla håller mycket god kvalitet. Vi har utsett racketar som ska representera tre olika nivåer: nybörjare, erfaren spelare och junior. Och givetvis innebär det att de har olika kvaliteter och användningsområden. 


Vårt nybörjarracket är lite mer av ett allround-racket, med stor sweet-spot och förlåtande bollträff. Vår testvinnare för den erfarne spelaren ger mer spinn och effekt som låter dig slå avancerade och hårda slag. Slutligen har vi med ett bra racket för barn och juniorer, även det med allround egenskaper, men med en juniors spelutveckling i åtanke. 


Egenskaper på racket

Det finns olika kategorier och av racketar: runda racket, droppformade racketar och diamantformade. Ett runt racket är det padelracket som passar bäst för nybörjare eftersom de har den en stor sweet spot och låg balans, och är därmed de mest förlåtande racketarna. Detta innebär att du kan få till ett okej slag även om bollträffen inte sitter till 100%. 


För erfarna spelare är det mer avancerade racket som gäller, t.ex. ett diamantformat. Dessa har en mindre sweet spot och är svårare att spela med, men när träffen sitter får du till hårda slag med mycket kraft. De är ofta tyngre än vanliga racket just för att du ska få hög bollhastighet och utmana din motståndare.


Men här är det en balansgång. Har du tennisarmbåge är det inte rekommenderat att svinga ett tungt och hårt racket eftersom det “snärtar” hårdare i dina leder. Är detta något du lider av rekommenderas även att du väljer ett racket där balansen i racket ligger närmare handen. Då sliter det inte lika mycket på armen. 


Då har vi gått igenom några saker som är värda att ha i åtanke. Låt oss nu gå vidare och se vilka racketar som är bäst för respektive kategori. Vi börjar med racket för nybörjare.
Bästa padelracket nybörjare

För nybörjaren ska det gärna vara ett lättare och mjukt racket. Det har även en rund form utan komplexa mönster för att du inte ska få oavsiktlig spin, det kan du lära dig allt eftersom du spelar mer. För den typen av racketar som passar nybörjare bäst har vi därför utsett Babolat Storm som vinnare.


Bästa racket för nybörjare just nu - Babolat Storm

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Babolat Storm


För dig som är nybörjare eller har spelat padel ett par gånger är Babolat Storm ett bra racket för dig. Dess huvudfokus ligger i att få maximal kontroll över bollen samtidigt som glasfiberytan hjälper dig generera fart. 

 

Racket har en stor sweet-spot vilket gynnar nybörjaren och medelspelaren, framförallt vid snedträffar då racket är väldigt förlåtande. Med en vikt på 345g är det enkelt att få fart på racket samtidigt som det har en tyngd som ger racket en bra stabilitet. Detta hjälper till att minska vibrationerna i träffen och få en mer kontrollerad bollträff.

 

Med rackets mjuka kärna lär du dig snabbt hur racket fungerar för att få maximal precision och fart på dina slag. Dess hål har likt andra racket placerats ut efter grundliga analyser av sweetspoten. Detta ger dig bästa möjlighet till bra slag vid varje träff. 

 

Även om det är ett racket för nybörjaren låter det dig utvecklas som spelare där du efter tid kan gå upp i nivå och rikta in dig på mer avancerade racketar. 


Specifikationer

Form: Dropp

Balanstyp: Hög, Medium

Kärna: Mjuk

Träffyta:Kolfiber

Ytprofil:Slät

Balans: 270.0 mm

Ramprofil: 38.0 mm

Färg: Svart

Målgrupp: Herr

Lanseringsår: 2021

Mått

Vikt: 355.0 g


Detta tycker användarna om Babolat Storm

Racket är mycket uppskattat av användarna som har hunnit provat det. Här kommer några exempel:


"Riktigt bra instegsracket. Jag spelar 1-2 gånger i veckan och är supernöjd. Har satt på en Hesacore linda vilket jag starkt kan rekommendera för ökad komfort."


"Bra för nybörjare, lägre fart och mer kontroll som utlovat." 


"Racket är lätt nog för alla att använda. Ett mycket bra köp."


"Gav kraft och självförtroende till mitt padelspel."


"Jag älskar detta racket, utmärkt hög balans och kraft. Jag spelar 5 gånger i veckan och jag blir mer och mer bekväm varje gång jag använder det."


"Mycket bra kvalitet."


"Kom med sin egen påse. Bra rack."


"Överträffade mina förväntningar, det är lätt och designen är grym!"


"Jag har spelat med detta racket i en månad. 8 matcher. Rackets prestanda är mer än vad jag väntade mig. Vikten känns bra och slagen är mastiga. Greppet är mycket bra. Jag gillar även designen."


Här kan du köpa Babolat Storm till lägst pris

Padler säljer just nu Babolat Storm för 599 kr. Frakten ingår i priset.

599 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Storm!

Boozt säljer Babolat Storm för 732 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 738 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Ongoal säljer just nu Babolat Storm för 790 kr. Frakten ingår i priset.

Racketspecialisten säljer just nu Babolat Storm för 990 kr. Frakten ingår i priset.

Nordic Padel säljer just nu Babolat Storm för 1200 kr. Frakten ingår i priset.
Bästa padelracket erfaren spelare

För erfarna spelare är det helt enkelt hårdare racket som gäller. Här är sweetspoten mindre och racket är oftast dropp- eller diamantformat. Men här gäller det att du är en erfaren spelare eftersom du till stor del måste själv stå för bollhastigheten och kontroll, på grund av den hårda kärnan och rackets yta som ger naturlig spin. Och efter att ha läst experternas tester är valet enkelt. Bästa racket för den erfarne spelaren kommer från erkända Bullpadel och heter Vertex 03 Comfort.


Bästa racket för erfaren spelare - Bullpadel Vertex 03 Comfort

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Bullpadel Vertex 03 Comfort


Bullpadel Vertex 03 Comfort är ett racket för spelaren som vill sätta press på sin motståndare. Det diamantformade racket har en vikt på 365 - 380 g och ger dig en bra mix av fart, kontroll och spinn. Men med en yta som nästan liknar sandpapper är det viktigt att du träffar bollen rätt och håller dig inom sweet-spoten, eftersom ytan ger dig naturlig spinn i slaget. Racket är välbalanserat och hjälper dig slå kontrollerade slag, även om det gäller smashar och volleyslag.


För att sätta press på motståndaren ser glas- och kolfiber mixen till att slå hårda attackbollar. Men ofta brukar detta innebära att du offrar rapphet, ofta för att racket är tungt. Men för att åtgärda detta och göra racket mer responsivt har Bullpadel tagit fram luftkanaler i rackethalsen. Detta bidrar till mer aerodynamik i racket, vilket gör racket "snabbare".  


För att du inte ska dra på dig onödiga skador har racket har vibrationsdämpning i handtaget, vilket minskar påfrestningar på armbåge och händer. Dock blir det ju ett slitage på kroppen hur man än vrider på det, men med vibrationsdämpning tar dina armar lite mindre skada. 


Bullpadel har även satsat på bekvämlighet och har låtit tillverka remmen i ett bekvämare material än den vanliga tråden som träs runt handleden.


När du köper Bullpadel Vertex 03 Comfort får du även med ett fodral med termostoppning som ser till att racket inte utsätts för stora temperaturskillnader. Detta är viktigt eftersom stora skillnader i temperatur kan skada rackets kärna.


Specifikationer

Junior/Senior

Senior

Form: Diamant

Rambredd: 38 mm

Vikt: 360 - 370 g

Lanseringsår: 2022

 

Här kan du köpa Bullpadel Vertex 03 Comfort till bäst pris

Nordic Padel säljer just nu Bullpadel Vertex 03 Comfort för 2795 kr. Frakten ingår i priset.

2795 kr är det lägsta priset just nu för Bullpadel Vertex 03 Comfort!

Ongoal säljer just nu Bullpadel Vertex 03 Comfort för 2895 kr. Frakten ingår i priset.
Padelracket för junior

När det gäller juniorer är det viktigt att deras racket är mjukt och lätt. Detta är framförallt för att jobba proaktivt mot skador som exempelvis padel-armbåge. Därför har vi utsett ett racket som är lätt och mjukt. Men samtidigt ska det erbjuda potential för junioren som vill utveckla sitt spel. Ett racket som låter junioren göra detta är Babolat Viper Junior (2020). 


Bästa racket för junior - Babolat Viper Junior

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Babolat Viper Junior


Babolat Viper Junior är ett perfekt val för ditt barn som vill börja spela padel. Det är ett välbalanserat racket med en vikt på 300g. Dess ramprofil är lite tunnare och mindre vilket gör det enklare att få igång och hitta svingen utan större ansträngning. Detta bidrar till en skonsam utveckling där junioren kan hitta sin spelstil utan att slita ut armar och leder i förtid.


Racket har en mjuk kärna och jämn distribuering av kontroll och fart vilket innebär bra möjligheter för att ta till offensiven och sätta press på sin motståndare. Och med en stor sweet-spot blir defensiven något enklare eftersom bollen inte behöver träffas perfekt för att få till ett okej slag. 


Babolat Viper Junior är ett perfekt racket för junioren som precis har börjat spela padel och vill utveckla sitt spel. Racket passar barn i åldrarna 7-12 år


Specifikationer

Form: Diamant

Träffyta: Kolfiber

Balans: 245.0 mm

Ramprofil: 34.0 mm

Målgrupp: Junior

Lanseringsår: 2020

Mått

Vikt: 300.0 g

 

Här kan du köpa Babolat Viper Junior

Padler säljer just nu Babolat Viper Junior för 699 kr. Frakten ingår i priset.

699 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Viper Junior!
Så gjorde vi testet

I vår undersökning av padelracket har vi tagit reda på vilka padelrack som har presterat bäst i experternas tester. Experterna är ofta erfarna spelare som får säga sitt om de olika racketen och hur väl de passar för olika spelstilar. Exempelvis har en del racket enklare för att få till spin medan andra har sitt fokusområde på kontroll och kraft. Så uppfattningen om bästa racket kan definitivt variera från person till person. 


Men för att se hur väl experternas val håller har vi även jämfört dessa med användarnas egna recensioner utav racketerna. I vissa fall stämmer de bra överens med det experterna säger, i andra fall inte. Och det är just användarrecensionerna som har varit ledande för oss i våra tester, eftersom dessa kan konfirmera experternas tester och åsikter. Därför har vi utsett de racketar som både har bra resultat från experternas testlabb och från vanliga svenska padelspelare. 


Padelracket test - experternas omdömen

Aftonbladet, 2022: Här beskrev de Bullpadel Vertex 03 Comfort som ett racket som fick "juryn att smälta". De tycker att det ger bra med fart och att det är ett racket som är skönt både på offensiven och defensiven. Dock var det några som tyckte att racket var aningen tungt, men det är en smaksak. Racket väger 365 - 380 g.


Padel Nuestro: Gav Bullpadel Vertex 03 Control-version platsen en delad plats för bästa padelracket 2021.


Aftonbladet, Mars 2020: testade 18 racketar i kategorierna; nybörjare, medel och tävlingsspelare. Testet gjordes med hjälp av sverigeettan i padel, Simon Vasquez. I kategorin för nybörjare var Babolat Defiance en av favoriterna tillsammans med bl.a. Wilson Ultra Team. Om Babolat Defiance skriver Aftonbladet: "Ett racket som faktiskt kan rekommenderas till nybörjare såväl som till tävlingsspelare".


Padeljoy, 2019: rankade Head Graphene 360 Alpha Pro (föregångaren till testvinnaren) som ett av de bästa racketen förra året och gav den en totalpoäng på 8,5/10. Om racket skriver padeljoy: "Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett balanserat padelracket med både fart och kontroll."


köpa padelracket

Ta din padel till nästa nivå med det bästa racket just nu!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa racketen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det racket som passar dig och dina behov bäst.


Padelracket test - testvinnare 
Vanliga frågor och svar

 • Vad ska man ha för padelracket?
  Vi rekommenderar ett mjukare och runt racket till nybörjaren medan den mer erfarna spelaren ska med fördel använda ett hårdare och diamantformat racket.
 • Vilket padelracket är bäst?
  Det kommer ut så väldigt många rackets på marknaden hela tiden och flera rackets utgår samtidigt... läs om de för stunden bästa rackets i vårt test.
 • Hur räknas poäng i padel?
  Padel och tennis har samma poängsystem. Spelet är bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game. Varje game räknas som: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så spelar ni tills den ena spelaren vinnare med två poäng.
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de butikerna har padelracket rea på ovanstående racketar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa racket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Passa även på att läsa vårt test om bästa smart watch samt bästa tennisracket
Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstester
Christopher Holmerin

Bäst i test: Padelracket

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs och uppdaterades senast