Bästa padelracket

Padelracket bäst i test 2023

Ska du köpa padelracket och vill veta vilket racket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Till vårt padelracket test har vi läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden, både i tidningar och på internet. Men inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vad användarna tycker om de olika rackets som finns att köpa just nu på marknaden. Allt för att hitta det bästa racket åt dig så du får en riktigt bra spelupplevelse. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, för att du ska kunna undvika dyra och dåliga felköp.


Bästa padelracken just nu

Padelracket för nybörjare

Dunlop Sport Omega Tour

Padelracket bäst i test Dunlop Sport Omega Tour
 • Prisvärt

 • Förlåtande

 • Stor sweetspot

 • Svårt att få till spin

Bästa padelracket för motionären

Nox Limitless Control

Padelracket bäst i test Nox Limitless Control
 • Ger kontrollerad bollträff

 • Bra utvecklingsracket

 • Vibrationsdämpande

Bästa padelracket för erfaren spelare

Bullpadel Vertex 03 Comfort

Padelracket bäst i test Bullpadel Vertex 03 Comfort
 • Bra material

 • Ger spinn och effekt i slagen

 • Vibrationsdämpning

 • Bra på offensiv och defensiv

 • Något tungt

Padelracket för den offensive spelaren

Babolat Veron Air 2022

Padelracket bäst i test Babolat Veron Air 2022
 • Lätt i vikten

 • God kontroll av mix och fart

 • Bra på defensiven

 • Måste generera mycket fart själv

Bästa juniorracket

Babolat Viper Junior

Padelracket bäst i test Babolat Viper Junior
 • Lättspelat och utvecklande

 • Låg vikt

 • Stabilt racket

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide padelracket

Pris

Priset på padelracket kan variera beroende på nivå och nybörjarracketar är ofta billigare än racketar för motionärer och avancerade spelare. Och om du är nybörjare är det värt att inte sikta in sig på det dyraste och bästa racket direkt, eftersom dessa ofta är svårspelade i en början. Välj istället ett mjukt nybörjarracket som låter dig utvecklas till en bättre spelare.


Mjukt eller hårt racket?

Om du är en erfaren spelare är chansen stor att du använder lite mer kraft i dina slag, du vill ju trots allt göra det så svårt som möjligt för din motståndare. För att få maximalt med kraft i dessa slagen bör du satsa på ett hårt racket, eftersom bollen då inte tränger i rackets kärna lika mycket. 


Å andra sidan är ett mjukt racket bra för dig som är nybörjare och inte använder lika mycket kraft i slagen. Dessutom är mjuka racketar mer fördelaktiga när det gäller ergonomi och skademinimering. 


Vikt

Det är även en fördel att välja ett lättare racket ifall du är nybörjare för ett enkel svingande. En erfaren spelare gör dock rätt i att välja ett tyngre racket för att få mer kraft i sina slag. 


Form

Det finns olika former av racket, och dessa spelar en ganska stor roll för ditt spel. Exempelvis ger ett tyngre, diamantformat racket högre fart och kontroll än ett lätt och runt racket som inte ger samma kontroll. Vissa racketar har även en räfflad yta vilket hjälper till att ge mer spinn på bollen. 


För nybörjaren är det ofta runda racket som rekommenderas eftersom dessa är mer förlåtande tack vare en större sweetspot. Detta gör att slag lite längre ut på ramen får en bättre träff än på ett racket med mindre sweetspot. Likaså rekommenderas även ett droppformat padelracket för nybörjare tack vare dess större sweetspot.


Balans

När det gäller balans i padelracket ska du sikta på ett racket med hög balans ifall du vill ha mer fart, och ett racket med låg balans om du vill ha mer kontroll.


Material

När det gäller material är de dyrare racketarna ofta tillverkade av ett styvt karbonmaterial och en kärna av EVA-skum som ger bollen högre fart. Billigare racketar är i sin tur ofta tillverkade i lätta material som grafit och glasfiber och en mjukare kärna.
Bästa padelracket nybörjare

För nybörjaren ska det gärna vara ett lättare och mjukt racket. Det har även en rund form utan komplexa mönster för att du inte ska få oavsiktlig spin, det kan du lära dig allt eftersom du spelar mer. För den typen av racketar som passar nybörjare bäst har vi därför utsett Dunlop Sport Omega Tour som vinnare.


Bästa padelracket för nybörjare - Dunlop Sport Omega Tour

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Dunlop Sport Omega Tour


Prisvärt med goda egenskaper

Detta mycket prisvärda padel rack från Dunlop är bra för dig som är nybörjare eller har spelat padel ett par gånger. Dess huvudfokus ligger i att få maximal kontroll över bollen samtidigt som glasfiberytan hjälper dig generera fart.


Förlåtande med stor sweetspot

Racket har en stor sweetspot som sitter lite längre ut mot ramen, vilket bidrar till att slagen får mer kraft och känsla. Denna känsla kommer från slagytans konstruktion i glasfiber, vilket ger en mjukare träff och bidrar till "trampolin" effekten. Resultatet är att du får en härlig träff med god kontroll, även under pressat spel. 


När det gäller själva kärnan i racket är denna av typen Super Soft EVA som bidrar till att racket blir ännu mer förlåtande. Med rackets mjuka kärna lär du dig snabbt hur racket fungerar för att få maximal precision och fart på dina slag. Dess hål har likt andra racket placerats ut efter grundliga analyser av sweetspoten. Detta ger dig bästa möjlighet till bra slag vid varje träff. 


Specifikationer

 • Vikt: 350-360 g
 • Form: Rund
 • Balans: Medel
 • Ram: 38 mm
 • Träffyta: Glasfiber
 • Kärna: Mjuk
 • Nivå: Nybörjare


Detta tycker användarna om Dunlops paddelrack

"Bra racket. Kunde slå fina volleys."


"Bra racket, snyggt."


"Lättspelat racket, skön katapulteffekt i slagen. Skön racket till ett fantastiskt pris!"


"Bra rack för någon som är relativt ny inom sporten."


"Mycket trevligt racket, åtminstone för mig som nybörjare inom padel."


"Bra känsla för en vuxen hand."


Här kan du köpa padelracket för nybörjare till lägst pris

Racketspecialisten säljer just nu Babolat Storm för 749 kr. Frakten ingår i priset.

749 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Storm!
Bästa paddelrack för motionären


Bästa padelracket för motionären - Nox Limitless Control

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Nox Limitless Control


Nox Limitless Control är ett mycket populärt padelracket som passar motionären allra bäst, du ska alltså ha erfarenhet av att spela. 


Kontrollerad och härlig bollträff

Jämfört med föregående modell har detta racket en styvare kärna och ram tillverkad i kolfiber som ger bra respons och härlig träffkänsla. Här hjälper även slagytan i 3K silver (kombination av glas- och kolfiber) till att ge en härligare känsla. Och eftersom det är ett runt racket får träffar längre ut i ramen även bra fart, kontroll och känsla. 


För dig som vill förbättra ditt spel

Eftersom racket har en styvare kärna än racket vi har för nybörjare är detta ett bra val för dig som vill förbättra ditt spel och ta dig mot högre nivåer.


Vibrationsdämpande 

Racket är också utrustat med vibrationsreducering för att dels ge en härligare bollträff, men även för att förebygga skador som tennisarmbåge.


Undvik om du svingar hårt

För de som har en väldigt kraftfull sving kan detta racket uppfattas som lite väl kraftfullt. Då rekommenderar vi istället att du tittar på racket Babolat Veron Air som vi har här nedan på sidan.


Specifikationer

 • Vikt: 360-370 g
 • Form: Rund
 • Balans: Låg
 • Ram: 38 mm
 • Träffyta: 3K Silver
 • Kärna: Medel
 • Nivå: Motionär


Här kan du köpa Nox Limited Control till bästa pris

Racketspecialisten säljer just nu Nox Limitless Control för 1499 kr. Frakten ingår i priset.

1499 kr är det lägsta priset just nu för Nox Limitless Control!

Bästa padelracket erfaren spelare

För erfarna spelare är det helt enkelt hårdare racket som gäller. Här är sweetspoten mindre och racket är oftast dropp- eller diamantformat. Men här gäller det att du är en erfaren spelare eftersom du till stor del måste själv stå för bollhastigheten och kontroll, på grund av den hårda kärnan och rackets yta som ger naturlig spin. Och efter att ha läst experternas tester är valet enkelt. Bästa racket för den erfarne spelaren kommer från erkända Bullpadel och heter Vertex 03 Comfort.


Bästa racket för erfaren spelare - Bullpadel Vertex 03 Comfort

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Bullpadel Vertex 03 Comfort


Bullpadel Vertex 03 Comfort är ett racket för spelaren som vill sätta press på sin motståndare. Det diamantformade racket har en vikt på 365 - 375 g och ger dig en bra mix av fart, kontroll och spinn. Men med en yta som nästan liknar sandpapper är det viktigt att du träffar bollen rätt och håller dig inom sweet-spoten, eftersom ytan ger dig naturlig spinn i slaget. Racket är välbalanserat och hjälper dig slå kontrollerade slag, även om det gäller smashar och volleyslag.


Snabbt racket för snabba kontringar

För att sätta press på motståndaren ser glas- och kolfiber mixen till att slå hårda attackbollar. Men ofta brukar detta innebära att du offrar rapphet, ofta för att racket är tungt. Men för att åtgärda detta och göra racket mer responsivt har Bullpadel tagit fram luftkanaler i rackethalsen. Detta bidrar till mer aerodynamik i racket, vilket gör racket rappare.  


Minskat slitage på armar och leder

För att du inte ska dra på dig onödiga skador har racket har vibrationsdämpning i handtaget, vilket minskar påfrestningar på armbåge och händer. Dock blir det ju ett slitage på kroppen hur man än vrider på det, men med vibrationsdämpning tar dina armar lite mindre skada. 


Bullpadel har även satsat på bekvämlighet och har låtit tillverka remmen i ett bekvämare material än den vanliga tråden som träs runt handleden.


När du köper Bullpadel Vertex 03 Comfort får du även med ett fodral med termostoppning som ser till att racket inte utsätts för stora temperaturskillnader. Detta är viktigt eftersom stora skillnader i temperatur kan skada rackets kärna.


Specifikationer

 • Vikt: 370 g
 • Form: Diamant
 • Balans: Hög
 • Ram: 38 mm
 • Träffyta: EVA
 • Kärna: Hård
 • Nivå: Senior

 

Här kan du köpa Bullpadel Vertex 03 Comfort till bäst pris

Ongoal säljer just nu Bullpadel Vertex 03 Comfort för 2095 kr. Frakten ingår i priset.

2095 kr är det lägsta priset just nu för Bullpadel Vertex 03 Comfort!

Nordic Padel säljer just nu Bullpadel Vertex 03 Comfort för 2795 kr. Frakten ingår i priset.
Padelracket för den offensive spelaren


Bra racket för den offensiva spelaren - Babolat Veron Air 2022

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Babolat Veron Air 2022


Babolat har med sitt senaste tillskott Veron Air (2022) blivit ett populärt val för motionärer och spelare på medel-nivå som vill bli bättre. Detta droppformade padelrack ger dig en god kombination av fart och kontroll som ger dig en bra språngbräda för att bli bättre och krossa motståndet. 


Bra racket för snabbt och offensivt spel

Slagytan på detta rack är tillverkat av Babolats egna teknologi Carbon-Flex, där karbon och glasfiber har vävts samman för att dra fördelar från båda materialen. Här ger Karbon mer explosiv och direkt fart, medan glasfiber bidrar med en mer lättillgänglig fart. Du kan alltså dra nytta från både hårda och lösa slag. Och är du intresserad av spin är träffytan räfflad vilket hjälper dig få till bättre och mer kontrollerad spin i dina kontringar.


Hjälper till att generera fart

Tack vare att racket är lätt i vikten är det enkelt för dig att generera mycket fart. Dock kräver detta att du har rätt teknik för att göra detta eftersom racket inte har en lika stor sweetspot som våra vinnare för nybörjare och motionärer.


Absorberande - bra för armen

Slutligen är racket även utrustat med vibrationsreducerande teknik vilket hjälper till att absorbera träffen och minska slitage på arm. 


Specifikationer

 • Vikt: 355 g
 • Form: Dropp
 • Balans: Neutral
 • Ram: 38 mm
 • Träffyta: Kol- och glasfiber
 • Kärna: Medel
 • Nivå: Erfaren


Här kan du köpa Babolat Veron Air till bästa pris

Nordic Padel säljer just nu Babolat Veron Air 2022 för 2695 kr. Frakten ingår i priset.

2695 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Veron Air 2022!
Padelracket för junior

När det gäller juniorer är det viktigt att deras racket är mjukt och lätt. Detta är framförallt för att jobba proaktivt mot skador som padel-armbåge. Därför har vi utsett ett racket som är lätt och mjukt. Men samtidigt ska det erbjuda potential för junioren som vill utveckla sitt spel. Ett racket som låter junioren göra detta är Babolat Viper Junior (2020). 


Bästa racket för junior - Babolat Viper Junior

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Babolat Viper Junior
prisjämfört med Prisjakt


Babolat Viper Junior är ett perfekt val för ditt barn som vill börja spela padel. Det är ett racet med låg balans och en vikt på 300g. Dess ramprofil är lite tunnare och mindre vilket gör det enklare att få igång och hitta svingen utan större ansträngning. Detta bidrar till en skonsam utveckling där junioren kan hitta sin spelstil utan att slita ut armar och leder i förtid.


Racket har en mjuk kärna och jämn distribuering av kontroll och fart vilket innebär bra möjligheter för att ta till offensiven och sätta press på sin motståndare. Och med en stor sweet-spot blir defensiven något enklare eftersom bollen inte behöver träffas perfekt för att få till ett okej slag. 


Babolat Viper Junior är ett perfekt racket för junioren som precis har börjat spela padel och vill utveckla sitt spel. Racket passar barn i åldrarna 7-12 år


Specifikationer

 • Vikt: 300 g
 • Form: Rund
 • Balans: Hög
 • Ram: 34 mm
 • Träffyta: Glasfiber
 • Kärna: Mjuk
 • Nivå: Junior

 

Här kan du köpa Babolat Viper JuniorJämförelse padelracket - specifikationer

Vikt:
Form:
Balans:
Ram:
Träffyta:
Kärna:
Nivå:
Dunlop Sport Omega Tour
Dunlop Sport Omega T...
Padelracket för ny...
350-360 g
Rund
Medel
38 mm
Glasfiber
Mjuk
Nybörjare
Nox Limitless Control
Nox Limitless Contro...
Bästa padelracket...
360-370 g
Rund
Låg
38 mm
3K Silver
Medel
Motionär
Bullpadel Vertex 03 Comfort
Bullpadel Vertex 03...
Bästa padelracket...
370 g
Diamant
Hög
38 mm
Glas- och kolfiber
Hybrid
Motionär
Babolat Veron Air 2022
Babolat Veron Air 20...
Padelracket för de...
355 g
Dropp
Medel
38 mm
Kol- och glasfiber
Medel
Erfaren / motionär
Babolat Viper Junior
Babolat Viper Junior
Bästa juniorracket

Så gjorde vi testet

I vår undersökning av padelracket har vi tagit reda på vilka padelrack som har presterat bäst i experternas tester. Experterna är ofta erfarna spelare som får säga sitt om de olika racketen och hur väl de passar för olika spelstilar. Exempelvis har en del racket enklare för att få till spin medan andra har sitt fokusområde på kontroll och kraft. Så uppfattningen om bästa racket kan definitivt variera från person till person. 


Men för att se hur väl experternas val håller har vi även jämfört dessa med användarnas egna recensioner utav racketerna. I vissa fall stämmer de bra överens med det experterna säger, i andra fall inte. Och det är just användarrecensionerna som har varit ledande för oss i våra tester, eftersom dessa kan konfirmera experternas tester och åsikter. Därför har vi utsett de racketar som både har bra resultat från experternas testlabb och från vanliga svenska padelspelare. 
Padelracket test - experternas omdömen

Padeljoy, 2023: Tycker att Babolat Veron Air är ett bra allround-racket för spelaren som har en del matcher bakom sig. Experterna på padel-forumet tycker bland annat att racket har härlig vikt, ger en god mix av kontroll och fart samt att det presterar bra på defensiven samt vid spel nära nätet. När de lägger fram nackdelarna nämns endast en sak: att du själv måste generera en hel del fart själv.


Simple Padel, 2022: Väljer ut Nox Limitless Control till redaktionens val när de utser bästa Nox padelracket 2022. Här får dess konstruktion beröm tack vare träffytan i 3K silver som ger en härlig bollträff samt den mjuka EVA kärnan som gör racket mycket förlåtande. Förutom konstruktionen får även dess stora sweetspot beröm. Men trots att allt verkar bra höjs samtidigt ett varnandes finger för de som har väldigt kraftfull sving, eftersom racket kan ses som lite väl kraftfullt då.


Aftonbladet, 2022: Här beskrev de Bullpadel Vertex 03 Comfort som ett racket som fick "juryn att smälta". De tycker att det ger bra med fart och att det är ett racket som är skönt både på offensiven och defensiven. Dock var det några som tyckte att racket var aningen tungt, men det är en smaksak. Racket väger 365 - 380 g.


Padel Nuestro: Gav Bullpadel Vertex 03 Control-version platsen en delad plats för bästa padelracket 2021.


Aftonbladet, Mars 2020: testade 18 racketar i kategorierna; nybörjare, medel och tävlingsspelare. Testet gjordes med hjälp av sverigeettan i padel, Simon Vasquez. I kategorin för nybörjare var Babolat Defiance en av favoriterna tillsammans med bl.a. Wilson Ultra Team. Om Babolat Defiance skriver Aftonbladet: "Ett racket som faktiskt kan rekommenderas till nybörjare såväl som till tävlingsspelare".


Padeljoy, 2019: rankade Head Graphene 360 Alpha Pro (föregångaren till testvinnaren) som ett av de bästa racketen förra året och gav den en totalpoäng på 8,5/10. Om racket skriver padeljoy: "Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett balanserat padelracket med både fart och kontroll."


köpa padelracket

Ta din padel till nästa nivå med det bästa racket just nu!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa racketen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val bland alla olika typer av racketar - så du undviker fallgroparna och kan köpa det racket som passar dig och dina behov bäst.


Padelracket test - testvinnare 
Vanliga frågor och svar

 • Vad ska man ha för padelracket?
  Vi rekommenderar ett mjukare och runt racket till nybörjaren medan den mer erfarna spelaren ska med fördel använda ett hårdare och diamantformat racket.
 • Vilket padelracket är bäst?
  Det kommer ut så väldigt många rackets på marknaden hela tiden och flera rackets utgår samtidigt... läs om de för stunden bästa rackets i vårt test.
 • Vilket padelrack ska jag ha?
  Detta val beror helt på din spelstil, nivå och dina egna preferenser. Några faktorer att tänka över är bland annat: Form, vikt, nivå, spelstil och balans.
 • Hur länge håller ett padelrack?
  Hållbarheten på ett padelrack beror på hur ofta det används och hur väl du underhåller det. Ofta håller de upp till ett år, men är du en flitig spelare kan du behöva byta ut det oftare än så. Tänk på att rengöra padelracket efter användning och förvara det på ett torrt ställe för att det ska hålla under längre tid.
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de butikerna har padelracket rea på ovanstående racketar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa racket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Passa även på att läsa vårt test om bästa smart watch samt bästa tennisracket
Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstester
Christopher Holmerin

Bäst i test: Padelracket

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2020-03-04 och uppdaterades senast