bästa padelracket

Padelracket bäst i test 2022

Ska du köpa padelracket och vill veta vilket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Till vårt padelracket test har vi läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika rackets som finns att köpa just nu på marknaden. Allt för att hitta det bästa racket åt dig så du får en riktigt bra spelupplevelse. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du samtidigt kan undvika kostsamma felköp. Läs vårt padelracket test här nedan! 


I vårt padelracket test hittar du:


Bästa padelracket 2022

Bästa racket för nybörjare

Babolat Storm

Padelracket bäst i test Babolat Storm
 • Stor sweetspot

 • Stabilt

 • Lättspelat

Bästa juniorracket

Babolat Viper Junior

Padelracket bäst i test Babolat Viper Junior
 • Lättspelat

 • Låg vikt

priser i samarbete med Prisjakt


Viktigt att tänka på innan ditt köp 

I vårt padelracket test har vi utsett tre racketar som alla håller god kvalitet. Men de har olika användningsområden där vårt nybörjarracket är mer av ett allround-racket. Vår testvinnare för den erfarne spelaren tillåter mer spin och potential vid avancerade hårda slag. Och slutligen har vi utsett ett bra racket för barn och juniorer, även det med allround egenskaper, men med juniorers proportioner och utveckling i åtanke. 


Beroende på hur erfaren du är behöver du ha egenskaper på ditt racket. Vanligtvis rekommenderas ett mjukare racket till nybörjaren medan de mer erfarna spelarna ska sikta in sig på ett hårdare racket. Oftast är de allra dyraste racketen som är mest styva, och därför står du själv för hur mycket fart bollen får.


Det finns olika kategorier och av racketar: runda racket, droppformade racketar och diamantformade. Ett runt racket är det padelracket som passar bäst för nybörjare eftersom de har den en stor sweet spot och låg balans, och är därmed de mest förlåtande racketarna. Detta innebär att träffen inte måste sitta till 100 % för att få ett okej slag. Ett rack som är mer avancerat, t.ex. diamantformat, har en mindre sweet spot. Svårare att spela med, men när träffen sitter får du till riktigt bra och hårda slag och mer kraft. Läs mer om de olika typerna i vårt padelracket test!
Bästa padelracket nybörjare

För nybörjaren ska det gärna vara ett lättare racket och mjukt för att racket ska ge extra fart på bollen utan att du behöver använda mycket kraft. För stor träffyta och kontroll är racket gärna med rund form utan komplexa mönster som kan orsaka oavsiktlig spin. För den typen av racketar som passar juniorer bäst har vi därför efter ha sett vad både experter och användare tycker utsett Babolat Storm som vinnare.


Bästa racket för nybörjare just nu - Babolat Storm

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 1 juli 2022

De bästa priserna på Babolat Storm


För dig som är nybörjare eller har spelat padel ett par gånger är Babolat Storm ett bra racket för dig. Dess huvudfokus ligger i att få maximal kontroll över bollen samtidigt som glasfiberytan hjälper dig generera fart. 

 

Racket har en stor sweetspot vilket gynnar nybörjaren och medelspelaren, framförallt vid snedträffar då racket är väldigt förlåtande. Med en vikt på 345g är det enkelt att få fart på racket samtidigt som det har en tyngd som ger racket en bra stabilitet. Detta hjälper till att minska vibrationerna i träffen mer en mer kontrollerad bollträff

 

Med en mjuk kärna lär du dig snabbt hur racket fungerar för att få maximal precision och fart på dina slag. Dess hål har likt andra racket placerats ut efter grundliga analyser av sweetspoten. Detta ger dig bästa möjlighet till bra slag vid varje träff. 

 

Detta rack är det rack som utvecklar dig som spelare så du efter tid kan gå upp i nivå och rikta in dig på mer specificerade racketar som vi har här nedan. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Riktigt bra instegsracket. Jag spelar 1-2 gånger i veckan och är supernöjd. Har satt på en Hesacore linda vilket jag starkt kan rekommendera för ökad komfort."


"Bra för nybörjare, lägre fart och mer kontroll som utlovat." 


"Racket är lätt nog för alla att använda. Ett mycket bra köp."


"Gav kraft och självförtroende till mitt padelspel."


"Jag älskar detta racket, utmärkt hög balans och kraft. Jag spelar 5 gånger i veckan och jag blir mer och mer bekväm varje gång jag använder det."


"Mycket bra kvalitet."


"Kom med sin egen påse. Bra rack."


"Överträffade mina förväntningar, det är lätt och designen är grym!"


"Jag har spelat med detta racket i en månad. 8 matcher. Rackets prestanda är mer än vad jag väntade mig. Vikten känns bra och slagen är mastiga. Greppet är mycket bra. Jag gillar även designen."


Här köper du bästa nybörjarracket till lägst pris

Bästa padelracket erfaren spelare

Den erfarne spelaren vill gärna ha ett hårdare racket med en mindre spridd sweetspot. Den racketform som passar detta bäst är dropp- eller diamantformade racketar. Med ett hårdare racket krävs det att du själv generar fart eftersom kärnan är hårdare än nybörjarracketen. Efter granskning av experttester och användarbetyg går förstaplatsen i vårt padelracket test till HEAD Alpha Pro V.


Bästa racket för erfaren spelare - Head Graphene Alpha Pro V

Head Graphene Alpha Pro (ersättaren till Head Graphene 360 Alpha Pro) är ett riktigt allround-racket som passar den erfarne spelaren men även motionären. Det fungerar både bra när du går till attack och slår hårdare bollar men även när du är på defensiven och vill ha kontroll. Det är ett mycket lättspelat racket och ger dig gott om fart på bollen. 


Racket är droppformat och dess sweetspot sitter lite ovanför mitten av rackets träffyta. Eftersom racket är gjort i materialet Graphene 360 så kommer du inte uppleva samma styvhet och vibrationer när du träffar bollen. Racket är därför väldigt förlåtande. På rackets yta finns det inte så mycket struktur vilket försvårar att slå riktigt skruvade bollar. Men vill du ha kraft och kontroll så är detta ett racket för dig. 


Detta säger konsumenterna

"Otroligt skönt racket. Bra balans för en gammal tennisspelare. Oklart om det är diamant eller dropp, står olika på olika sidor men det kan kvitta. Men får en grym kick i smashen. Upplever det som något "tjockt" jämfört med andra droppformade rack men det är nog bara en känsla och inget som kan bevisas i fakta."


"Utmärkt racket, mycket välbyggt. Lätt och enkelt att hantera."


"Ett racket som först tog mig lite tid att vänjas vid. Den är aningen tyngre men ligger skönt i handen. Jag skulle inte byta det mot något annat racket. Kraft / kontroll och allt du behöver, speciellt för spelare på bra nivå, inte för nybörjare."


"Fantastiskt bra padelracket."


"Väldigt nöjd!"


"Det är ett utmärkt racket, med mycket hög balans mellan kontroll och kraft. Jag rekommenderar det starkt. Dessutom är designen mycket elegant."


"Liten sweetspot. Perfekt för attackspelare."

Padelracket för barn och junior

När det gäller juniorer är det viktigt att deras racket är mjukt och lätt. Detta är framförallt för att jobba proaktivt mot skador som exempelvis tennis/padel-armbåge. Därför har vi utsett ett racket som både är lätt och mjukt som bäst i test för junioren. Detta är Babolat Viper Junior (2020). 


Bästa racket för junior - Babolat Viper Junior

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 1 juli 2022

De bästa priserna på Babolat Viper Junior


Babolat Viper Junior är ett perfekt val för ditt barn som vill börja spela padel. Detta är ett lättare racket med en vikt på endast 300g och är jämnt balanserat. Med lite mindre och tunn ramprofil gör racketen det enklare att få igång svingen utan större ansträngning. Detta bidrar till en skonsam spelstil där junioren inte löper större risk för att slita ut armar och leder. 


Rackets kärna är mjuk och har en jämn distribuering av kontroll och fart för bästa möjlighet för att ta till offensiven. När det gäller defensivt spel är den breda sweetspoten mycket tacksam eftersom du inte behöver träffa helt perfekt för att få till ett OK slag. Racket passar barn i åldern 7-12 år och ger en mycket god möjlighet till att utveckla sitt spel. 


Detta säger användarna

"Fantastiskt racket för alla spelare och spelstilar."


"Rekommenderar detta racket till alla!"


"Bra köp." 
Padelracket test - experternas omdömen

Aftonbladet, Mars 2020: testade 18 racketar i kategorierna; nybörjare, medel och tävlingsspelare. Testet gjordes med hjälp av sverigeettan i padel, Simon Vasquez. I kategorin för nybörjare var Babolat Defiance en av favoriterna tillsammans med bl.a. Wilson Ultra Team. Om Babolat Defiance skriver Aftonbladet: "Ett racket som faktiskt kan rekommenderas till nybörjare såväl som till tävlingsspelare".


Padeljoy, 2019: rankade Head Graphene 360 Alpha Pro (föregångaren till testvinnaren) som ett av de bästa racketen förra året och gav den en totalpoäng på 8,5/10. Om racket skriver padeljoy: "Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett balanserat padelraket med både fart och kontroll."


Sveriges padelfeber

Padel har tagit Sverige med storm med sina enkla regler och dess inbjudande gemenskap. Genom att vara en blandning av squash och tennis är det ett relativt enkelt spel. Planens storlek på 10 x 20 meter är precis stor (och liten) nog för att göra det enkelt för nybörjaren samtidigt som erfarna spelare kan få igång ett ansträngande spel som får svetten att rinna. 


Att padel är nybörjarvänligt är definitivt det som har gjort det till en så populär sport, för alla åldrar. Du väljer själv hur avancerat spelet skall vara och kan därför lägga upp spelet på en nivå som passar dig och din kondition för att sedan bygga på denna. Resultatet blir en rolig aktivitet som får din kropp att må bra. 


I skrivande stund finns det drygt 400 banor i Sverige med över 10.000 aktiva medlemmar i klubbar. Men padel är ingen ny sport. Den första padelbanan i Sverige anlades 1998 i skånska Grevie. Denna banan var byggd i trä och uppfördes av Thommy Andersson som hade spelat padel nere i Spanien. Det var även Andersson som tog padel till Sverige.


Padelregler

Reglerna är enkla. Bollen ska över till motståndarsidan och får endast ta i marken en gång. Bollen måste studsa innanför planens yta och efter studsen får du även använda planens väggar som hjälp. Detta är padels speciella twist. Du kan nämligen använda din egna vägg för att slå över bollen till moståndarsidan. Och du får även låta den ta i där innan du skickar över den till motståndarsidan. Sidoväggarna går också att använda men då måste bollen ha studsat i marken innan du kan slå över bollen. Att läsa reglerna kan göra att de känns krångliga, men eftersom ni är 4 som spelar går det snabbt att lära sig dessa utantill.


köpa padelracket

Ta din padel till nästa nivå med det bästa racket just nu!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa racketen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det racket som passar dig och dina behov bäst.


Padelracket test - testvinnare 
Vanliga frågor och svar

 • Vad ska man ha för padelracket?
  Vi rekommenderar ett mjukare och runt racket till nybörjaren medan den mer erfarna spelaren ska med fördel använda ett hårdare och diamantformat racket.
 • Vilket padelracket är bäst?
  Det kommer ut så väldigt många rackets på marknaden hela tiden och flera rackets utgår samtidigt... läs om de för stunden bästa rackets i vårt test.
 • Hur räknas poäng i padel?
  Padel och tennis har samma poängsystem. Spelet är bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game. Varje game räknas som: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så spelar ni tills den ena spelaren vinnare med två poäng.
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de butikerna har padelracket rea på ovanstående racketar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa racket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Passa även på att läsa vårt test om bästa smart watch samt bästa tennisracket

Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Christopher Holmerin

Bäst i test: Padelracket

Testet skrevs och uppdaterades senast