bästa padelracket - padelracket bäst i test

Bästa padelracket 2021

Ska du köpa padelracket och vill veta vilket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika rackets som finns att köpa just nu på marknaden. Allt för att hitta det bästa racket åt dig så du får en riktigt bra spelupplevelse. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du samtidigt kan undvika kostsamma felköp. I detta padelracket test har vi tagit fram tre olika testvinnare; ett padelracket nybörjare bäst i test, ett padelracket bäst i test för den mer erfarne spelaren och slutligen ett bästa racket för juniorspelaren. 


InnehållsförteckningBästa padelracket 2021

Bästa padelracket nybörjare

Head Evo Sanyo

Padelracket bäst i test Head Evo Sanyo
 • Bred sweetspot

 • Låg vikt

 • Lättspelat

Padelracket bäst i test erfaren spelare

Head Graphene Alpha Pro V

Padelracket bäst i test Head Graphene Alpha Pro V
 • Lättspelat racket

 • Material Graphene 360

 • Allround-racket

Rekommenderat junior bäst i test

Babolat Viper Junior

Padelracket bäst i test Babolat Viper Junior
 • Lättspelat

 • Låg vikt


Viktigt att tänka på innan ditt köp av ett padelracket

Beroende på hur erfaren padelspelare du är behöver du ha olika egenskaper på ditt racket. Vanligtvis rekommenderas ett mjukare racket till nybörjaren medan de mer erfarna spelarna ska sikta in sig på ett hårdare racket. När det gäller hur mycket pengar du ska lägga på ett racket är det också viktigt med lite information. Oftast är de allra dyraste racketen de som är mest svårspelade och styva vilket leder till att du själv nästan måste stå för all fart bollen ska ha. 


Det finns 3 olika former på padelracketar:


 • Runda
 • Doppformade  
 • Diamantformade


Vad som skiljer dessa tre åt förutom formen är var den optimala bollträffen sitter. Oftast brukar de spelare som kommer direkt från tennis till padel föredra de diamantformade racketena eftersom bollträffen sitter lite högre upp. För nybörjare rekommenderas ett runt racket som inte väger för mycket - max 365 gram, tyngre än så blir en börda för armen och höjer risken för att drabbas av tennisarmbåge.
Bästa padelracket nybörjare

För nybörjaren ska padelracket gärna vara lätt och mjukt för att racket ska ge extra fart på bollen utan att du behöver använda mycket kraft. För stor träffyta och kontroll är racket gärna runt och utan komplexa mönster som kan orsaka oavsiktlig spin. 


Efter att ha sett vad experter och konsumenter tycker så har vi hittat en värdig vinnare för nybörjaren. Ett riktigt bra padelracket är Head Evo Sanyo som vi utser till bästa padelracket nybörjare.  

Bästa padelracket för nybörjare just nu - Head Evo Sanyo

(Klicka på padelracket för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Head Evo Sanyo


För dig som är nybörjare eller har spelat padel ett par gånger är Head Evo Sanyo ett mycket bra rack för dig. Huvudfokus ligger i att få maximal kontroll över bollen samtidigt som glasfiberytan hjälper dig generera fart. 

 

Rackets kärna är tillverkat i komposition med ett Soft Foam-teknologin som inte har samma styvhet som mer avancerade modeller. Detta hjälper till att minska vibrationerna i träffen mer en mer kontrollerad bollträff. Rackets vikt ligger på mellan 360-375g.  

 

Med en mjuk kärna och bred sweetspot i det runda racket lär du dig snabbt hur racket fungerar för att få maximal precision och fart på dina slag. Dess hål har likt andra padelracket placerats ut efter grundliga analyser av sweetspoten. Detta ger dig bästa möjlighet till bra slag vid varje träff. Och även om du skulle träffa snett på racket är det mycket förlåtande. 

 

Heads Power Foam-teknologi hjälper dig få hastighet på bollen och är framförallt bra för dig som har tidigare erfarenhet av tennisspel och toppspin då hålen skänker mer effekt i slagen. 

 

Detta rack är det rack som utvecklar dig som spelare så du efter tid kan gå upp i nivå och rikta in dig på mer specificerade racketar som vi har här nedan. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Riktigt bra instegsracket. Jag spelar 1-2 gånger i veckan och är supernöjd. Har satt på en Hesacore linda vilket jag starkt kan rekommendera för ökad komfort."


"Bra för nybörjare, lägre fart och mer kontroll som utlovat." 


"Racket är lätt nog för alla att använda. Ett mycket bra köp."


"Gav kraft och självförtroende till mitt padelspel."


"Jag älskar detta racket, utmärkt balans och kraft. Jag spelar 5 gånger i veckan och jag blir mer och mer bekväm varje gång jag använder det."


"Mycket bra kvalitet."


"Kom med sin egen påse. Bra rack."


"Överträffade mina förväntningar, det är lätt och designen är grym!"


"Jag har spelat med detta racket i en månad. 8 matcher. Rackets prestanda är mer än vad jag väntade mig. Vikten känns bra och slagen är mastiga. Greppet är mycket bra. Jag gillar även designen."


Här köper du padelracket till bästa pris

Träningsmaskiner säljer padelracket för 1140 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1140 kr är det lägsta priset just nu för Head Evo Sanyo!

Nordic Padel säljer just nu padelracket för 1195 kr. Frakten ingår i priset.

Padelracket bäst i test - bästa padelracket erfaren spelare

Den erfarne spelaren vill gärna ha ett hårdare racket med en mindre spridd sweetspot. Den racketform som passar detta bäst är dropp- eller diamantformade racketar. Med ett hårdare racket krävs det att du själv generar fart eftersom kärnan är hårdare än nybörjarracketen. Efter granskning av experttester och användarbetyg så går valet padelracket bäst i test till HEAD Alpha Pro V.

Padelracket bäst i test för den erfarne spelaren - Head Graphene Alpha Pro V

(Klicka på padelracket för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Head Graphene Alpha Pro V

Padelracket Head Graphene Alpha Pro (ersättaren till Head Graphene 360 Alpha Pro) är ett riktigt allround-racket som passar den erfarne spelaren men även motionären. Det fungerar både bra när du går till attack och slår hårdare bollar men även när du är på defensiven och vill ha kontroll. Det är ett mycket lättspelat racket och ger dig gott om fart på bollen. 


Racket är droppformat och dess sweetspot sitter lite ovanför mitten av rackets träffyta. Eftersom racket är gjort i materialet Graphene 360 så kommer du inte uppleva samma styvhet och vibrationer när du träffar bollen. Racket är därför väldigt förlåtande. På rackets yta finns det inte så mycket struktur vilket försvårar att slå riktigt skruvade bollar. Men vill du ha kraft och kontroll så är detta ett racket för dig. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna tycker, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Otroligt skönt racket. Bra balans för en gammal tennisspelare. Oklart om det är diamant eller dropp, står olika på olika sidor men det kan kvitta. Men får en grym kick i smashen. Upplever det som något "tjockt" jämfört med andra droppformade rack men det är nog bara en känsla och inget som kan bevisas i fakta."


"Utmärkt racket, mycket välbyggt. Lätt och enkelt att hantera."


"Ett racket som först tog mig lite tid att vänjas vid. Den är aningen tyngre men ligger skönt i handen. Jag skulle inte byta det mot något annat racket. Kraft / kontroll och allt du behöver, speciellt för spelare på bra nivå, inte för nybörjare."


"Fantastiskt bra padelracket."


"Väldigt nöjd!"


"Det är ett utmärkt racket, med mycket god balans mellan kontroll och kraft. Jag rekommenderar det starkt. Dessutom är designen mycket elegant."


"Liten sweetspot. Perfekt för attackspelare."Här köper du detta padelracket till bästa pris

Padelspecialisten säljer padelracket för bara 2195 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2195 kr är det lägsta priset just nu för Head Graphene Alpha Pro V!

Racketspecialisten säljer just nu padelracket för 2195 kr. Frakten ingår i priset.

Nordic Padel säljer just nu padelracket för 2495 kr. Frakten ingår i priset.

Rocket Padel säljer bästa padelracket för 2795 kr just nu. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa padelracket just nu för 2989 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Rekommenderat padelracket för barn och junior

När det gäller juniorer som precis ska börja spela padel är det viktigt att deras racket är mjukt och lätt. Om statistiken stämmer så kommer de dessutom fortsätta att spela padel då de flesta som provar på sporten blir helt beroende! Därför gäller det att man jobbar proaktivt mot skador som exempelvis tennis/padel-armbåge. Därför väger vår testvinnare för juniorer och barn mindre och har en mjuk kärna. Racket heter Babolat Viper Junior (2020). 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Babolat Viper Junior


Babolat Viper Junior är ett perfekt val för ditt barn som vill börja spela padel. Racket väger endast 300g och är jämnt balanserat. Med en tunn ramprofil blir det enklare att få igång svingen utan större ansträngning. Detta bidrar till en skonsam spelstil där junioren inte löper större risk för att slita ut armar och leder. 


Rackets kärna är mjuk och har en jämn distribuering av kontroll och fart för bästa möjlighet för att ta till offensiven. När det gäller defensivt spel är den breda sweetspoten mycket tacksam eftersom du inte behöver träffa helt perfekt för att få till ett OK slag. Padelracket passar barn i åldern 7-12 år och ger en mycket god möjlighet till att utveckla styrkan i sina slag. 


Detta säger användarna

"Fantastiskt racket för alla spelare och spelstilar."


"Rekommenderar detta racket till alla!"


"Bra köp." 


Här köper du padelracket barn till bästa prisTestvinnare padelracket - experternas omdömen

Aftonbladet, Mars 2020: testade 18 racketar i kategorierna; nybörjare, medel och tävlingsspelare. Testet gjordes med hjälp av sverigeettan i padel, Simon Vasquez. I kategorin för nybörjare var Babolat Defiance en av favoriterna tillsammans med bl.a. Wilson Ultra Team. Om Babolat Defiance skriver Aftonbladet: "Ett racket som faktiskt kan rekommenderas till nybörjare såväl som till tävlingsspelare".


Padeljoy, 2019: rankade Head Graphene 360 Alpha Pro (föregångaren till testvinnaren) som ett av de bästa padelracketen förra året och gav den en totalpoäng på 8,5/10. Om racket skriver padeljoy: "Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett balanserat padelraket med både fart och kontroll."


köpa padelrack

Ta ditt padelspel till nästa nivå med det bästa padelracket just nu!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa padelracket önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det padelracket som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Padelracket
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de butikerna har REA på ovanstående padelracket. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa padelracket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!
Christopher Holmerin

Bäst i test: Padelracket

Testet skrevs och uppdaterades senast