Soundbar bäst i test - test soundbar - bästa ljudlimpan - soundbar bäst i test 2023.

Soundbar bäst i test 2024 - världens bästa soundbar

Ska du köpa soundbar eller ljudlimpa (som den även kallas för) och vill veta vilken som är soundbar bäst i test eller ljudlimpa bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar och på nätet. Vi har också tagit reda på vilken konsumenterna tycker är världens bästa soundbar


I detta soundbar test har vi valt att ta med två vinnare. Den ena, med titeln bäst i test soundbar, är en billigare variant som passar alla hem. Den trycker ut bra ljud och kan dessutom spela högt. Vår premiumvinnare, är en riktig värsting modell för hemmabio-fantasten eller dig som vill ha det absolut bästa. 


Bästa soundbar 2024


Köpguide

Därför ska du ha en soundbar

En ljudlimpa är ett kompakt format av ett hemmabiosystem. Du slipper allt trassel med sladdar och dessutom kan du styra både TV och ljudnivå med samma fjärrkontroll.


Dessutom är det värt att poängtera att även om du får ett hemmabiosystem dedikerat för när du tittar på film, funkar den även som ljudanläggning för att lyssna på musik, eftersom du kan koppla musiktjänster, såsom Spotify och Apple Music, till din TV.


Är ni en riktig filmfantast eller bara vill ha bättre ljud till tvn är ljudlimpor väldigt bra eftersom de ofta har stöd för ljudformat som Dolby Atmos och DTS X. Med dessa format kan riktig surround upplevas vilket ger en uppslukande känsla när du tittar på film, istället för det platta och tråkiga ljudet som du får från din Tv. 


Med större användarvänlighet blir den snabbt en trogen kompanjon i hemmet som ger filmerna en extra dimension av ljud, oavsett när du lyssnar på musik eller streamar film via Chromecast och Airplay. Dock är det viktigt att du köper rätt soundbar för att få den bästa ljudbilden. Därför har vi gjort arbetet åt dig och tagit reda på vilken som är bäst i test just nu! Läs hela vårt test här nedan!


Sonos soundbar bäst i test 2024

 


Efter att ha läst tester av experter och konsumentomdömen framträder en tydlig testvinnare: Sonos Beam (Gen 2). Den kombinerar enkel anslutning, bra ljudkvalitet och snygg design som inte behöver kosta skjortan!


Sonos Beam är en bra soundbar som låter mycket bra för sitt pris och ser till att komplettera tv-högtalare på ett bra sätt. De ger en bättre filmupplevelse och fungerar även bra som mindre högtalarsystem hemma ifall du vill lyssna på musik.


Det som gör ljudet så bra i Sonos Beam är framförallt hur dess högtalare är riktade. De riktas både upp och i sidled vilket får ljudet att studsa för att skapa en härlig surround-känsla. 


Sonos soundbar har även förmågan att analysera ljudsignalen i realtid tack vare Trueplay-rumskorrektion och kan därför optimera ljudet via iOS-enheter. Detta medför att du bl.a. tydligt kan uppfatta röster i filmen trots att volymen är låg. 


Det är även vid lägre volym som ljudet blir mer dynamiskt och engagerande och finns därför aldrig något behov av att dra på ordentligt, om du inte ska lyssna på din favoritmusik.


Basregistret når ner till 50 Hz vilket inte är den riktigt djupa bas som vi gärna vill åt. Men eftersom att det är en produkt från Sonos går detta att kombinera med deras fristående basar. 50 Hz är dock bra mycket lägre än samtliga tv-modeller på marknaden, du kommer känna av basen.


Storleksmässigt passar Sonos Beam för ett vardagsrum på drygt 20 kvm. Har du ett större vardagsrum är det rekommenderat att utöka systemet, antingen med fristående högtalare eller en soundbar med mer kraft.


De utgångar du har tillgång till är:

 • 1x HDMI (TV-ARC)
 • 1x Ethernet


När du ansluter den till din TV via HDMI-ARC så kan du kontrollera ljudet och TV:n med samma fjärrkontrollDu kan även använda dig av touch-kontrollerna på själva soundbaren för att styra volym. Ansluter du ljudlimpan till Amazon Alexa eller Google Assistant går detta även att göra med röstkommando. Du kan även ansluta denna soundbar till Apples AirPlay 2. 


Sonos Beam är en otroligt funktionell och passar dig som ska köpa din första soundbar. Det går att ansluta till soundbaren via både Wi-Fi och Bluetooth men allra lättast är det med Sonos applikation till smartphone. Tack vare den smarta mjukvaran får du automatiskt uppdateringar.


Sonos Beam ger dig ett enastående ljud från en kompakt design. Något av det allra bästa är att ljudlimpan endast är 65cm lång och tar därför ingen större plats på Tv-bänken. Här köper du testvinnaren till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om bästa ljudlimpan

"Enkel att installera och Hdmi-arc är väldigt nice då den synkar med tv:n och du kan styra volym med tv:ns fjärr."


"Det enda jag ångrar med dessa är att jag inte köpte dem tidigare! Kvalité i allt, rakt igenom. Superenkelt att instalera och komma igång, som någon skrev här nedan måste man göra vissa inställningar (enkelt med appen) plus att att ställa in rätt ljud ut från TV'n för att få ut full ljudkvalité. Bor i lägenhet och där räcker den till mer än väl utan extern baslåda, galet nöjd!"


"Sonos väljer man för totalupplevelsen och för att göra fru och barn nöjda med handhavandet. Allt funkar klockrent."


"Som alltid med Sonos, så är det första man lägger märke till den otroliga kvalitetskänslan. Den är tung och installationen är superenkel. Ljud- och funktionsmässigt finns det inget att klaga på. 


Man bör dock vara medveten om att basen kanske inte räcker om man har ett större rum och är kräsen, men då kan man komplettera med en Sub i efterhand (vilket jag gjorde). Kommer definitivt att bli två Sonos One för att få en fullständig surround!"


"Snygg, bra ljud för att vara enbart en Soundbar och väldigt enkel installation."


"Helt mållös! Enastående soundbar."


"Perfekt högtalare för en person som har ett lite mindre vardagsrum och inte nödvändigtvis vill ha den tyngsta basen. Detta är min första produkt från Sonos och jag är tagen med häpnad över kvalitén. Högtalaren är otroligt välbyggd och ljudet är riktigt klart och den spelar förvånansvärt mycket bas. 


"Basen låter som bäst och mer balanserat på volymer under 75%. Den fungerar lika bra för musik, tv och film. Även fast man inte har småhögtalare gör den ett bra jobb med ljudet framtill, ljudbilden är bred och om exempelvis en bil kör från höger till vänster i filmen hör du det också!"


Premiumvinnare - Soundbar 2024


För riktiga Hi-Fi-nördar och basknarkare så har vi tagit fram en premiumvinnare som klassas som den bästa soundbaren som hittills har skapats. Med enbart denna soundbaren får du ett djupt, punchigt basregister och en bred ljudbild. Premiumvinnaren heter Sennheiser Ambeo Soundbar SB01.


Ambeo Soundbar är Sennheisers första kommersiella högtalare. Den är väldigt dyr och väldigt stor men om du älskar bra ljud och kvalitet så är den för dig. 


Sennheiser Ambeo är 126,5cm lång och väger hela 18,5kg. Det är därför viktigt att den får vila på en stabil TV-bänk eller bord. Det är också viktigt att den får stå relativt fritt på TV-bänken eftersom den har 13 drivare. Sex woofers och 3 tweeters sitter på framsidan.


Det finns även två extra diskanter som sitter på vardera sida samt två till på toppen. Tweetersen på ovansidan är där för att uppfylla höjdkraven för Dolby Atmos. Tack vare alla woofers och tweeters så slipper den förlita sig på lösa bak- och takhögtalare. 


Basen når ända ner till 30Hz så du kommer inte tycka att den känns klen. Förutom att basen är djup så följer den snyggt med i resten av ljudbilden. Surroundljudet är imponerande bra, mycket tack vare Dolby Atmos och Ambeo-tekniken skapar en bred ljudbild där du uppfattar ljud som kommer ovanifrån och även (nästan) bakom dig. Allt detta utan extra högtalare. 


När du köper Sennheiser Ambeo får du även med dig en liten mätmikrofon som ska placeras vid TV-soffan och helst i öronhöjd. Denna mätmikrofonen hjälper soundbaren att kalibrera ljudet så du får den bästa ljudupplevelsen som möjligt. Det rekommenderas av Sennheiser att du inte sitter närmre än 2m ifrån soundbaren för att få bästa ljudupplevelsen. 


De ingångar du har tillgång till är:

 • 4x HDMI varav en har stöd för eARC 
 • 1x Ethernet (Wi-Fi funkar självklart också)
 • 1x USB - endast för uppdateringar av mjukvara
 • 1x Optisk ingång
 • 1x Stereo RCA
 • 1x subbas-uttag - ifall du vill lägga till ännu mer bas!


eARC-kabeln betyder att ljudlimpan kan föra vidare 4K och HDR (Dolby Vision inkluderat) till TV:n. Inte nog med det kan den även ta emot ljudsignaler från TV:n vilket är särskilt användbart när du använder streamingtjänster som t.ex. Netflix och HBO där det finns mycket material som är Dolby-aktiverat. 


Väl på plats är det enkelt att komma igång eftersom Sennheisers Smart Control app, som finns både till iOS och Android, guidar dig steg för steg i installationsprocessen.Här köper du premiumvinnaren av soundbars Användarnas omdömen och recensioner om Sennheiser Ambeo soundbar

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Fantastisk Atmos-lösning med bara en soundbar. Den är inte billig men den låter fantastiskt. Jag kommer inte behöva köpa ett nytt biosystem på ett bra tag. 


"Den behöver definitivt en väggmonterad TV eftersom den är högre än andra soundbars. Den är också tyngre och ser bäst ut ifall den sitter på en vägg". 


"Låter som ett stort ljudssystem." 


"Fantastiskt ljud och bra funktioner. Den är väldigt stor så du behöver ha din TV monterad på en vägg för att den inte ska täcka för TV:n. Den behöver inte en separat subwoofer, dock har jag vant mig vid en sub så kommer köpa en att komplettera med senare." 


"Har använt den ett par veckor nu och ljudet är fantastiskt, definitivt den bästa jag någonsin har hört. Atmos-effekterna är väldigt bra också, bättre än vad jag trodde de skulle vara."


"Fantastiskt ljud! Klar dialog, effekter, magi!"


"Den låter fantastiskt. Mycket estetiskt tilltalande. HDMI switchen fungerade bättre än de flesta andra jag har testat. Overhead-effekter låter bra." 


"Riktigt grym soundbar!"


Jämför soundbars


Längd:
Bredd:
Höjd:
Vikt:
Ljudkanaler:
Röststyrning:
Subwoofer:
Trådlös:
Stödda ljudformat:
Bäst i test soundbaren 2024 - Sonos Beam (Gen 2) - Bäst i test
Sonos Beam (Gen 2)
Soundbar bäst i te...
65,1 cm
10 cm
6,9 cm
2,8 kg
5
Ja
Nej (valfritt)
Wi-Fi, Apple AirPlay 2
Dolby Atmos, Stereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Bäst i test soundbaren 2024 - Sennheiser Ambeo Soundbar - Bäst i test
Sennheiser Ambeo Sou...
Premiumvinnare sou...
126,5 cm
13,5 cm
17,1 cm
18,5 kg
5,14
Nej
Ja (inbyggd)
Bluetooth, Wi-Fi
Dolby Atmos, MPEG-H, DTS:XFördelar med Dolby Atmos

Nyligen blev vi på Bäst i test Guiden inbjudna till Dolby Atmos studio i Stockholm för att ta del av hur det går att jobba professionellt med Dolby Atmos, och fördelarna är många! Förutom att det finns mer rum för ljud att uppta leder detta till en helt ny ljudupplevelse där ljudet kretsar kring dig, istället för att komma från två håll (höger och vänster). 


Detta är även fördelen med soundbars som drar nytta av Dolbys teknik, framförallt när det gäller filmmusik och effekter som kommer får en helt annan slagkraft eftersom de tydligt levereras från fysiska platser i rummet du befinner dig. Tack vare att ljudingenjörer får förmågan att placera ljud i ett 3D-rum blir upplevelsen mer övertygande och sömlös.


Men för att Dolby Atmos verkligen ska leva upp till sitt fulla potential behöver du tyvärr öppna plånboken. Vårt rekommenderade val ifall du vill ha det bästa är definitivt att satsa på Sennheisers Ambeo Soundbar eftersom denna erbjuder tillräckligt med kraft och prestanda för att atmos-känslan ska kännas av. 


Men när du väl har rätt utrustning är njutningen ett faktum och upplevelsen går djupare än det vanliga lyssnandet och transporterar dig med en banbrytande ljudupplevelse som drar in dig och gör att du känner mer av musiken. Det blir även vanligare att streamingtjänster som Netflix, Disney+ och HBO tar in fler Dolby Atmos-kompatibla titlar i deras kataloger.


För ljud-nörden finns det mer information på Dolbys hemsida och på forumet Gearspace.


Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken som är den bästa soundbaren just nu har vi utgått från att hitta den soundbar som erbjuder bästa ljudupplevelse, funktionalitet och användarvänlighet till bästa möjliga pris. Detta innebär att den soundbaren vi utser till bäst i test nödvändigtvis inte är den allra senaste modellen eller den dyraste. Men för att även täcka in en soundbar som faktiskt levererar den allra bästa ljudupplevelsen har vi även inkluderat en soundbar med otrolig prestanda, denna har vi dock utsett till bästa premiumval. 


För att få en god förståelse över de olika modeller som finns just nu har vi tagit del av experternas tester, både på internet och i deras tidningar. Utöver detta har vi även pratat direkt med experterna, bland annat i butiker som Hi-Fi Klubben. Dessa tester och intervjuer har varit mycket givande eftersom det har gett oss en överblick över vilka krav en soundbar ska uppfylla. 


Utöver experternas tester har vi även behövt ta reda på vad användarna tycker om de ljudlimpor som experterna faktiskt rekommenderar. Detta var ett viktigt moment av vårt test eftersom det ofta är konsumenterna som har den bästa erfarenheten av en produkt, då de har möjlighet att använda dessa dagligen. Nackdelar och feedback från användare blir därför en god indikation på hur väl produkterna de har köpt presterar, och därför har även användarnas omdömen varit ledande när vi har utsett soundbar bäst i test. 


Test soundbar - experternas omdömen

Råd och Rön har uppdaterat sitt test med 26 nya ljudlimpor och testat totalt 69 soundbars.


The Verge har testat Sonos Beam och gillar att den är enkel att installera och att den ger en ordentlig uppgradering från det vanliga Tv-ljudet. De tycker att Beam är en av få produkter som faktiskt gör det den lovar och levererar ett ljud i kompakt format vilket öppnar en ny dimension från de vanliga Tv-högtalarna. I sin slutsummering skriver de att "Sonos Beam är det enklaste sätt att addera en smart-högtalare till ditt vardagsrum och samtidigt uppgradera ditt Tv-ljud".


Techradar gillar att Sonos Beam erbjuder samt att det är en ljudlimpa som packeterar ett ordentligt ljud trots dess kompakta designen. Att ljudlimpan har tillgång till HDMI ARC är också något de gillar eftersom det låter dig styra volymen med Tv-remoten. När de gäller nackdelarna med Beam nämner Techradar att det inte finns något stöd för dolby atmos (något som finns på Sonos dyrare Arc-modell), samt att appen inte är optimerad för hemmabio. 


CNET ger Sonos Beam 4/5 stjärnor. De gillar att det är den billigaste ljudlimpan som ger tillgänglighet till två röststyrningar samt att dess expanderade ljud har förmågan att fylla ett mindre vardagsrum till fullo. 


What HiFi tycker att Sonos Beam är den bästa ljudlimpan just nu. De gillar framförallt ljudlimpans det imponerande 3D-ljudet, basens djup och de smarta lösningarna för streaming och multiroom-möjligheterna. De ger denna ljudlimpa totalt 5/5 stjärnor. 


Ljud & Bild skriver om Samsung Q96R och rekommenderar den särskilt. De passar även på att skriva att dess lillebror, vår testvinnare Q86R, är exakt likadan förutom att den inte kommer med extra bakhögtalare. Den utses till "Bästa köp" och beskrivs som välbalanserad. De gillar även att den ger ett "äkta surroundljud".


WhatHIFI ger Sennheiser soundbar 5/5 stjärnor tack vare dess rika och naturliga ljud, dynamik och detaljrikedom och dess övertygande surround-effekt. De enda nackdelarna som de tar upp är att den är stor, dyr och lite svår att positionera. De avslutar sitt test med att skriva; "Detta är den bästa soundbaren vi har testat och det bästa sättet att få surroundljud i ditt rum utan att fylla det med små, individuella högtalare"


TEK har testat Sennheiser soundbar och ger den 8,5 poäng. De sammanfattar allt med: "Även om Ambeo saknar lite djup bas är resten av ljudet något av det bättre vi har hört - och inte minst vi har hört från en ljudlimpa. Detta är en produkt som tar itu med det mesta av vad du matar den med. Oavsett om det är film eller musik så är det en ljudlimpa som ger dig ljud av högsta kvalitet"


EISA tycker att Sennheiser Ambeo är den bästa åren 2019-2020. Bland lovorden skriver de att den får till krispig diskant och rum-skakande bas. De gillar även Sennheisers smartphone-app som gör den enkel att använda. 


Ljud och Bild testade 6 ljudlimpor och korade Sennheisers ljudlimpa till "Världens bästa soundbar". De skriver att "Ambeo Soundbar är en kompromisslös soundbar, men själva konceptet soundbar är en kompromiss. Så då är frågan vem den är gjord för? Den är helt klart Bäst i test. 


Vi är mer osäkra på om vi skulle vilja säga: spring och köp". Andra kandidater i testet var bl.a. Samsung HW-Q96R och Bose Soundbar 700 & Bass Module 700.


WhatHIFI ger Sennheiser Ambeo en 3:e plats i sitt test där de presenterar de 11 bästa soundbarsen för 2020. Förstaplatsen togs hem av Sonos Beam


Techradar har testat Samsung HW-MS660 och är mycket positiva i sin recension. De ger den 5/5 stjärnor och gillar framförallt det kraftfulla ljudet, basen, stödet för många källor och att du inte behöver en extern subbas för att kunna njuta av ljudet. De gillar inte att stereo-effekten är lite limiterad samt att den inte har stöd för Dolby Atmos


Ljud och Bild har testat Samsung HW-MS660 och är väldigt imponerade. De ger det 6/6 poäng och summerar allt; Samsung har gjort en ljudlimpa med tydligt och rent ljud och den har också mer bas än du kanske tror eftersom den inte har en separat subwoofer. 


TEK ger Samsung HW-MS660 7,5/10 poäng tycker att den är bra. De gillar att den leverar skarpt ljud till dialog, att den fungerar bra även utan subwoofer, att den kan hängas på väggen samt att den kan utökas med subwoofer och separata satellithögtalare. När det kommer till nackdelar nämner de att den bara har en (1st) HDMI-ingång, att den inte spelar lika högt som andra och att designen är lite tråkig. 


Trusted Reviews ger Samsung soundbar 5/5 stjärnor och tycker att det är en väldigt bra soundbar med snygg design och bra ljud. De tycker att basen presterar så väl att det ej behövs någon separat subwoofer. När det kommer till nackdelar så gillar de inte att det bara finns en HDMI-port samt att ljudet låter aggressivt vid maxkapacitet.

 

Andra kandidater som har presterat väl enligt experterna är bl.a. Sony HT-X8500, Harman Kardon Citation Multibeam och JBL Bar 5.1 surround samt JBL Bar 2.1. 

 

Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa ljudlimporna önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker dåliga produkter och kan köpa den ljudlimpa som passar dig allra bäst. 


Testvinnare - Bästa soundbar 2024

Komplett säljer just nu Sonos Beam (Gen 2) för 4790 kr. Frakten ingår i priset.

4790 kr är det lägsta priset just nu för Sonos Beam (Gen 2)!

Hifi Klubben säljer just nu Sonos Beam (Gen 2) för 4829 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Sonos Beam (Gen 2) för 5299 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Sonos Beam (Gen 2) för 5959 kr. Frakten ingår i priset.


Hifi Klubben säljer just nu Sennheiser Ambeo Soundbar för 24129 kr. Frakten ingår i priset.

24129 kr är det lägsta priset just nu för Sennheiser Ambeo Soundbar!


Hemmabiosystem bäst i test.

Maxa hemmabio-upplevelsen med den bästa soundbaren just nu!Tips

Här listar vi tips och svar på frågor som vi har fått av er besökare. 


Inställning soundbar

Att ändra ljudet på Sonos Beam är enkelt att göra via dess tillhörande app. Här kan du ändra diskant och bas till egen preferens. Tänk på att sitta i soffan när du gör detta för att få bästa resultat. Har du inte en Sonos går oftast att ändra dessa inställningar direkt i TV-inställningarna. 


Placera soundbar

Placering av soundbar görs med fördel på Tv-bänken med ett avstånd på ca 1-2 dm från din tv. Sedan är det idealt om själva tv-bänken står mellan 3-8m från soffan för att få ut så mycket som möjligt av surroundeffekten.


Bästa samsung soundbar

Även Samsung gör bra ljudlimpor och har med sin modell HW-Q960A kammat hem fina expertrecensioner. Den är något i det dyrare laget men det är eftersom du får ett fullspäckat surround-system, med tillhörande subbas och satelliter (små högtalare). Med denna får du alltså en mer sanningsenlig 5.1 surround. Du hittar bästa priset på denna hos bl.a:Bäst i test Guiden på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har soundbar rea på ovanstående produkter. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa ljudlimpan till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Om du vill kombinera den bästa ljudlimpan med den bästa TV:n kan du läsa vårt test. 


Upplev filmer som förr med en 4K blurayspelare samt kombinera med PC högtalare bäst i test för kristallklart ljud vid ditt skrivbord. Avrunda sedan din ljuduppsättning med den bästa förstärkaren.


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är bästa soundbar just nu?
  Bästa soundbar just nu är Sonos Beam. Denna "bäst i test soundbar" kombinerar bra ljud, enkla anslutningsmöjligheter och design till ett attraktivt pris. Den funkar utmärkt till vardagsrum på upp till 20 kvm. Önskas mer kraft, djupare bas och rentav bättre ljudkvalitet går priset snabbt upp. Men då bör det nämnas att man får en ljudanläggning som heter duga. Därför har vi även med en "ljudlimpa bäst i test" i premiumklassen: Sennheiser Ambeo Soundbar.
 • Hur ska jag placera min soundbar?
  Soundbaren eller ljudlimpan bör placeras på TV-bänken under TV:n i riktning mot soffan eller där man sitter för att få bästa spridning på ljudet. Det bör även nämnas att för att få bästa surround-effekt bör du sitta mellan 3-8 m från din soundbar bäst i test.
 • Hur kopplar jag soundbar till TV?
  Detta görs via HDMI, Optisk ingång eller via eArc. eArc är det uttag på både TV och soundbar som krävs för att få ut ljudformat som Dolby Atmos och DTS. Hursomhelst behövs endast en sladd vilket är bekvämt.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv och telefoni.Philip Andrén

Bäst i test: Soundbar

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast