Soundbar bäst i test - bästa ljudlimpan

Tester på bästa soundbar 2020

Ska du köpa en soundbar eller ljudlimpa som den även kallas för och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika ljudlimporna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa soundbaren och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp.


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig soundbar bäst i test NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig premiumvinnaren NU!

I detta test har vi valt att ta med två soundbars. Den ena, vår testvinnare, är en lite billigare variant som passar alla hem. Den trycker ut bra ljud och kan dessutom spela högt. Den andra soundbaren, vår premiumvinnare, är en riktig värstingmodell som lämpar sig bäst för ljudentusiasten eller dig som vill ha det absolut bästa. 


Därför ska du ha en soundbar

En ljudlimpa/soundbar är ett kompakt format av ett hemmabiosystem. Du slipper allt trassel med sladdar och dessutom kan du oftast styra allting med samma fjärrkontroll. Med större användarvänlighet blir din soundbar snabbt en trogen kompanjon i hemmet som ger filmerna en extra dimension av ljud. Dock är det viktigt att du köper rätt soundbar för att få den bästa ljudbilden. Läs hela vårt test här nedan!


Soundbar bäst i test 2020

Efter att ha läst tester av experter och konsumentomdömen framträder en tydlig testvinnare; bästa soundbar just nu är Samsung HW-MS660.

 

Bästa soundbar - Samsung HW-MS660

Bästa soundbaren just nu - Samsung HW-MS660

(Klicka på soundbaren för att komma till det lägsta priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 10 augusti 2020

 


Samsung HW-MS660 är en mycket populär och högpresterande soundbar. Även om den är mycket billigare än vår premiumvinnare så ger den ändå ett lyxigt intryck med borstad finish och metallgrillen på framsidan. På ena sidan finns det lättillgängliga volym och inputknappar. På framsidan till höger finns en LED-display som visar vilken källa som ljudet kommer ifrån. 


Soundbarens ljud kommer från 9 drivare; 6 woofers och 3 tweeters som är indelade i 3 kanaler (vänster, mitt och höger). Varje woofer och tweeter får ström från en 20W förstärkare. Tweetersen levererar ett extra brett ljud för att expandera ljudbilden och hitta sweet-spoten så att fler kan njuta av ljudupplevelsen. Samsung HW-MS660 kommer med Dolby Digital 5.1-avkodning som standard. Tyvärr finns det inget stöd för Dolby Atmos.


Basen levereras med kraft men den krockar inte med mellanregistret vilket ger en djup ljudbild med bra balans. Vill du dock ha rejält med bas så rekommenderas det att soundbaren kompletteras med en separat subbas för att komma åt de riktigt djupa frekvenserna. De höga frekvenserna är krispiga, luftiga och tydliga. Du kommer aldrig missa vad som sades i en dialog - även under de allra mest actionfyllda scenerna. 


Ljudet från HW-MS660 kan nå imponerande volym trots att det bara kommer från en enhet. Dock blir ljudet lite väl hårt när det pressas upp mot 90% av volymkapaciteten. Det fina med denna soundbaren är att du ej behöver pressa ljudet så hårt eftersom du får ett spännande och engagerande ljud vid lägre ljudnivåer


Denna soundbar fungerar även bra för musik och är enligt Trusted Reviews "den mest musikaliska soundbaren som Samsung har tillverkat". Basen spelar på bra utan att låta påtvingad, burkig eller dimmig. För att spela musik från soundbaren kan du ansluta via antingen Bluetooth eller Wi-Fi. Med Samsungs multi-room-app är det enkelt att ansluta din smartphone och där i bläddra bland en drös av streamingservicer, bl.a. Spotify, Deezer och Tidal. 


De utgångar du har tillgång till är:

  • 2x HDMI  - en HDMI in och en ut (TV-ARC)
  • 1x Digital Audio (optisk)
  • 1x AUX
  • 1x subbas uttag


När du ansluter denna soundbar till din TV via HDMI-ARC så kan du kontrollera ljudet och TV:n med samma fjärrkontroll


Samsung HW-MS660 är en otroligt funktionell och bra soundbar som kommer passa dig som ska köpa din första soundbar men även dig som är lite mer insatt och finsmakare inom ljud. För att få maximalt med tryck från soundbaren så att du får riktigt bioljud där hemma så rekommenderar vi att du på sikt kompletterar soundbaren med en separat subbas och bakhögtalare. 


Här köper du den bästa soundbar till det lägsta priset

Även NetOnNet säljer soundbaren för 2490 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

Webhallen erbjuder den för 2490 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

2490 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för soundbaren!

Dustin säljer soundbaren för 3095 kronor. Priset är inklusive frakt.

CDON.COM har ljudlimpan för 3325.35 kronor här. Priset är inklusive frakt.

Proshop erbjuder soundbaren för bara 3599 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

 

 

Detta säger experterna om bästa ljudlimpan

Techradar: har testat Samsung HW-MS660 och är mycket positiva i sin recension. De ger soundbaren 5/5 stjärnor och gillar framförallt det kraftfulla ljudet, basen, stödet för många källor och att du inte behöver en extern subbas för att kunna njuta av ljudet. De gillar inte att stereo-effekten är lite limiterad samt att den inte har stöd för Dolby Atmos


Ljud och Bild: har testat Samsung HW-MS660 och är väldigt imponerade. De ger det 6/6 poäng och summerar allt; Samsung har gjort en soundbar med tydligt och rent ljud och den har också mer bas än du kanske tror eftersom den inte har en separat subwoofer. 


TEK: Ger Samsung HW-MS660 7,5/10 poäng tycker att den är bra. De gillar att den leverar skarpt ljud till dialog, att den fungerar bra även utan subwoofer, att den kan hängas på väggen samt att den kan utökas med subwoofer och separata satellithögtalare. När det kommer till nackdelar nämner de att den bara har en (1st) HDMI-ingång, att den inte spelar lika högt som andra soundbars och att designen är lite tråkig. 


Digital Trends: ger HW-MS660 4/5 stjärnor. De tycker att Samsungs soundbar levererar ett klart och detaljerat toppregister. De tycker också att det finns en bra närvaro och balans mellan frekvenserna. Utöver dess ljudprestationer så gillar de även designen och att den funkar bra för både musik och film. När det kommer till nackdelar så nämner de att surroundljudsavkodningen, som är lite väl snabb så att all ljudinfo ej följer med. De nämner också att subbasen saknar samma punch som en separat sådan. 


Trusted Reviews: ger Samsungs soundbar 5/5 stjärnor och tycker att det är en väldigt bra soundbar med snygg design och bra ljud. De tycker att basen presterar så väl att det ej behövs någon separat subwoofer. När det kommer till nackdelar så gillar de inte att det bara finns en HDMI-port samt att ljudet låter aggressivt vid maxkapacitet. 


Detta säger konsumenterna om ljudlimpan

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt de som kan sin produkt allra bäst. Här kommer några exempel;


"Denna soundbar överträffade mina förväntningar! Imponerande ljudkvalitet med realistiskt ljud. Jag upplever faktiskt att den levererar bättre ljud än vårt gamla surroundsystem. Fungerar bra för att spela musik med. Plus i kanten för stilren design och att man slipper extra fjärrkontroll." 


"Inget substitut till hembio, men ett tv-ljud deluxe kan man säga att det är. Basknarkare kan leta vidare." 


"Mycket bra soundbar, detaljerat ljud och bra bas utan sub, imponerad ljud för music och film, många anslutningsmöjligheter och med Hdmi Arc kan du styra allt med tevens fjärr kontroll." 


"Relativt enkel installation. Kör den genom HDMI till min Samsung TV. Tycker den låter väldigt bra. Dialogen känns tydlig och klar. Självklart inte att jämföra med riktigt hemmabio men för vår del känns det snyggare med en bra soundbar. Inte kört så mycket film än, mest Netflix och TV men det låter bra. Rekommenderar denna."


"Imponerande ljud från en relativt liten låda." 


"Samsung All-In-One soundbar är en riktigt bra soundbar med härlig känsla. Klart ljud, lätt att hantera och den ger en skön feeling oavsett om du ska kolla film eller lyssna på musik. Plus i kanten för att man kan koppla upp den mot wifi och använda den med bluetooth."


"Mycket nöjd. Mycket bra ljud till ett rimligt pris. Lätt att installera, lätt att hantera ut kontroll, iPad eller mobiltelefon. Litet fotavtryck och ger mycket ljud." 


Vilka nackdelar finns det med denna soundbar? De nackdelar som har presenterats är främst att konsumenterna är missnöjda med basupplevelsen. Visst har den en hel del bas men absolut inte samma som ett gediget hemmabiosystem - som ofta kostar mycket mer. Om du söker ett gediget hemmabiosystem så har vi tagit fram en premiumvinnare där frågan "finns det någon bas" inte behöver ställas.  


Premiumvinnare - Soundbar 2020

För riktiga Hi-Fi-nördar och basknarkare så har vi tagit fram en premiumvinnare som klassas som den bästa soundbaren som hittills har skapats. Med enbart denna soundbaren får du ett djupt, punchigt basregister och en bred ljudbild. Premiumvinnaren heter Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

Ljudlimpa bäst i test premium - Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

Premiumvinnare - Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

(Klicka på soundbaren för mer information om det bästa priset just nu!)

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du premiumvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 10 augusti 2020

 


Ambeo Soundbar är Sennheisers första kommersiella högtalare. Den är väldigt dyr och väldigt stor men om du älskar bra ljud och kvalitet så är den för dig. 


Soundbaren är 126,5cm lång och väger hela 18,5kg. Det är därför viktigt att den får vila på en stabil TV-bänk eller bord. Det är också viktigt att den får stå relativt fritt på TV-bänken eftersom den har 13 drivare. Sex woofers och 3 tweeters sitter på framsidan. Sedan har du två extra som sitter på vardera sida samt två till på toppen av soundbaren. Tweetersen på ovansidan är där för att uppfylla höjdkraven för Dolby Atmos. Tack vare alla woofers och tweeters så slipper den förlita sig på lösa bak- och takhögtalare. 


Basen från soundbaren når ända ner till 30Hz så du kommer inte tycka att den känns klen. Förutom att basen är djup så följer den snyggt med i resten av ljudbilden. Även surroundljudet är imponerande bra. Filmmaterial med Dolby Atmos och Ambeo-tekniken skapar en bred ljudbild där du uppfattar ljud som kommer ovanifrån och även (nästan) bakom dig. Allt detta utan extra högtalare. 


När du köper denna soundbar får du även med dig en liten mätmikrofon som ska placeras vid TV-soffan och helst i öronhöjd. Denna mätmikrofonen hjälper soundbaren att kalibrera ljudet så du får den bästa ljudupplevelsen som möjligt. Det rekommenderas av Sennheiser att du inte sitter närmre än 2m ifrån soundbaren för att få bästa ljudupplevelsen. 


De ingångar du har tillgång till är:

  • 4x HDMI varav en har stöd för eARC 
  • 1x Ethernet (Wi-Fi funkar självklart också)
  • 1x USB - endast för uppdateringar av mjukvara
  • 1x Optisk ingång
  • 1x Stereo RCA
  • 1x subbas-uttag - ifall du vill lägga till ännu mer bas!


eARC-kabeln betyder att soundbaren kan föra vidare 4K och HDR (Dolby Vision inkluderat) till TV:n. Inte nog med det kan den även ta emot ljudsignaler från TV:n vilket är särskilt användbart när du använder streamingtjänster som t.ex. Netflix och HBO där det finns mycket material som är Dolby-aktiverat. 


När soundbaren står på plats så är det enkelt att komma igång eftersom Sennheisers Smart Control app, som finns både till iOS och Android, guidar dig steg för steg i installationsprocessen.


Här köper du premiumvinnaren av soundbars 

Hifi Klubben säljer soundbaren för 24998 kr. Frakten är inkluderad i priset.

24998 kronor är det lägsta priset just nu för Sennheiser Ambeo Soundbar SB01


Detta säger experterna

WhatHIFI: ger Sennheiser Ambeo Soundbar 5/5 stjärnor tack vare dess rika och naturliga ljud, dynamik och detaljrikedom och dess övertygande surround-effekt. De enda nackdelarna som de tar upp är att den är stor, dyr och lite svår att positionera. De avslutar sitt test med att skriva; "Detta är den bästa soundbaren vi har testat och det bästa sättet att få surroundljud i ditt rum utan att fylla det med små, individuella högtalare"


TEK: har testat Sennheiser Ambeo Soundbar och ger den 8,5 poäng. De sammanfattar allt med: "Även om Ambeo Soundbar saknar lite djup bas är resten av ljudet något av det bättre vi har hört - och inte minst vi har hört från en soundbar. Detta är en produkt som tar itu med det mesta av vad du matar den med. Oavsett om det är film eller musik så är det en soundbar som ger dig ljud av högsta kvalitet"


EISA: tycker att Sennheiser Ambeo Soundbar är den bästa soundbaren 2019-2020. Bland lovorden skriver de att den får till krispig diskant och rum-skakande bas. De gillar även Sennheisers smartphone-app som gör den enkel att använda. 


Ljud och Bild: testade 6 soundbars och korade Sennheisers soundbar till "Världens bästa soundbar"De skriver "Ambeo Soundbar är en kompromisslös soundbar. Men själva konceptet soundbar är en kompromiss. Så då är frågan vem den är gjord för. Den är helt klart Bäst i test. Vi är mer osäkra på om vi skulle vilja säga: spring och köp". Andra soundbars i testet var bl.a. Samsung HW-Q96R och Bose Soundbar 700 & Bass Module 700.


Digital Trends: ger soundbaren 4/5 stjärnor. De gillar det otroligt detaljerade ljudet, det snygga användargränssnittet samt att den har stöd för Dolby Atmos. De gillar inte att den är stor och därför lite klurig att montera fast. 


WhatHIFI: ger Sennheiser Ambeo Soundbar en 3:e plats i sitt soundbar-test där de presenterar de 11 bästa soundbarsen för 2020. Förstaplatsen togs hem av Sonos Beam

 


Detta säger konsumenterna 

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Låter fantastiskt." 


"Fantastisk Atmos-lösning med bara en soundbar. Den är inte billig men den låter fantastiskt. Jag kommer inte behöva köpa ett nytt biosystem på ett bra tag. Den behöver definitivt en väggmonterad TV eftersom den är högre än andra soundbars. Den är också tyngre och ser bäst ut ifall den sitter på en vägg". 


"Låter som ett stort ljudssystem." 


"Fantastiskt ljud och bra funktioner. Den är väldigt stor så du behöver ha din TV monterad på en vägg för att soundbaren inte ska täcka för TV:n. Den behöver inte en separat subwoofer, dock har jag vant mig vid en sub så kommer köpa en att komplettera med senare." 


"Har använt den ett par veckor nu och ljudet är fantastiskt, definitivt den bästa soundbaren jag någonsin har hört. Atmos-effekterna är väldigt bra också, bättre än vad jag trodde de skulle vara."


"Fantastiskt ljud! Klar dialog, effekter, magi!"


"Den låter fantastiskt. Mycket estetiskt tilltalande. HDMI switchen fungerade bättre än de flesta andra soundbars jag har testat. Overhead-effekter låter bra." 


"Riktigt grym soundbar!"


 

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående soundbars. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa soundbaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Tips 2: Om du vill kombinera den bästa soundbaren med den bästa TV:n kan du läsa vårt test om den bästa TV:n just nu!