Philips eltandborste bäst i test eltandborste, bästa eltandborste test råd & rön, bästa eltandborsten enligt tandläkare, tyst eltandborste, elektrisk tandborste bäst i test

Eltandborste bäst i test 2024: Våra toppval just nu

Visste du att Sveriges tandläkare och tandhygienister rekommenderar användning av eltandborste framför manuell tandborste? 


I vårt eltandborste test har vi granskat experttester och kundomdömen för att presentera årets bästa eltandborste. Förbättra munhygienen redan idag - läs vidare för att få reda på eltandborste bäst i test! Med testvinnaren garanterar vi dig att du får en riktigt bra eltandborste.


Bästa eltandborste just nu


Köpguide: Detta behöver du veta

Att hålla god munhygien är otroligt viktigt, där en korrekt tandborststeknik är grunden för optimal tandvård. För att effektivisera din tandvårdsrutin och uppnå optimala resultat bör du överväga att byta ut din vanliga tandborste mot en elektrisk sådan.


En eltandborste erbjuder nämligen överlägsen rengöring, effektivare borttagning av plack och bidrar till att upprätthålla tändernas vita färg - vilket minimerar ansträngningen som du själv behöver lägga. 


Fördelar med en eltandborste

Elektriska tandborstar utmärker sig genom sin förmåga att vibrera och rotera, vilket möjliggör effektiv eliminering av plack. Detta renar inte bara utan stimulerar också salivproduktionen, vilket är nödvändigt för god munhygien. De kompakta borsthuvudena underlättar också rengöring av svåråtkomliga delar av munnen.


Moderna tandborstar är mer användarvänliga

Modern teknik har också gjort elektriska tandborstar smartare och mer användarvänliga. Många modeller är numera utrustade med funktioner som övervakar den rekommenderade borstningstiden på 2 minuter, och ger användaren påminnelser när det är dags att byta borstningsområde. Detta säkerställer jämn och grundlig rengöring av alla fyra delar av munnen.


Olika typer av eltandborste

 • Roterande: Använder sig av cirkulära rörelser och ger en grundlig rengöring. Kommer med flera olika borsthuvuden som kan användas för känsligare tandkött. Har smarta funktioner som inbyggda timers och trycksensorer som underlättar borstningen.


 • Sonisk eltandborste: Använder sig av vibrationer som skapar snabba borströrelser som är effektiva för att få bort plack och ytmässig missfärgning. De soniska rörelserna stimulerar blodflödet i tandköttet vilket främjar munhälsan. Borsten täcker större yta och liknar mer den vanliga manuella tandborsten, än roterande borstar.


Bästa eltandborste: Oral B iO Series 9


Vi har utsett Oral B iO Series 9 till den bästa eltandborsten just nu eftersom den gör det enklast att få till bästa möjliga rengöringen för dina tänder.


Smart tandborste

Med Oral B:s eltandborste kan du välja mellan 7 olika borstlägen: daglig rengöring, mjuk, tandköttsvård, vitgörande rengöring, superkänslig och tungskrapa. Du byter enkelt program med ett enda knapptryck.


Känner av hur du borstar

För att få en så effektiv och skonsam tandborstning som möjligt varnar eltandborsten när du trycker för hårt (med rött ljus), om du inte trycker tillräckligt (med vitt ljus), eller om du har alldeles lagom tryck (med grönt ljus). Målet är att det lyser grönt under hela tandborstningen.


Tandborsten säger även till när du har genomfört en bra tandborstning och även när det är dags att byta borsthuvud. Kompatibla borsthuvuden är Ultimate Clean och Gentle Care som finns att köpa i de flesta matbutikerna.


oral b eltandborste bäst i test råd och rön, bra eltandborste, eltandborstar bäst i test, bästa tandborsten, vilken eltandborste är bäst, bästa tandborste bäst i test, bäst eltandborste rea, oral b bäst i test


Ansluts till app

Här finns det en god anledning att ansluta din tandborste till appen - detta hjälper dig nämligen att få till bästa möjliga borstning tack vare guidning i realtid. Skulle du inte borsta tillräckligt bra får du direkt feedback om hur du ska göra för att få en godkänd borstning. Detta gör det enkelt att få till den bästa möjliga rengöringen.


Inbyggd timer

Eltandborsten har en inbyggd timer som vibrerar var 30:e sekund för att indikera när det är dags att byta område i munnen. Den påminner även när det har gått 2 minuter, vilket är rekommendationstiden för en tandborstning.


En veckas batteritid

Eltandborsten har en drifttid på ca 40 minuter, vilket är drygt en veckas tandborstning för en person. Ladda tandborsten gör du med den medföljande laddningsstationen som kopplas till vanligt eluttag. Att ladda tandborsten till full batteristyrka tar ca 3 timmar.
Här kan du köpa bästa eltandborsten till lägsta pris
Användarnas omdömen och recensioner om bästa eltandborsten

"Har bara provat "Daily clean" och de vanliga borsthuvudena, och tänderna blev märkbart mycket renare än med min gamla eltandborste."


"Toppen! Helt ny teknologi. Känner mig verkligen ren om tänderna efter användande av eltandborsten."


"Bästa eltandborsten som jag har haft!"


"Eltandborsten fungerar som den ska, lite ovant i början men man vänjer sig för varje dag. Min tandhygienist rekommenderade just denna produkt. Ett mycket bra råd!"


"Bästa eltandborsten hittills. Bye-bye plack!"


Vad vi tycker på Bäst i test Guiden

En stor fördel med tandborsthuvudena är att de är markerade med olika symboler. På det sättet räcker det med att köpa en eltandborste som kan delas med partnern eller familjen genom att ha individuella tandborsthuvuden. Det är ett sätt att kunna komma undan lite billigare och spara några tusenlappar.


Oral B iO Series 9 vs. Oral B iO Series 10

Den nyare Oral B iO Series 10 är ett populärt val, men enligt oss är de små justeringar som gjorts i 10:an inte värt dess högre pris - framförallt eftersom borsttekniken är densamma. Det som skiljer 9:an och 10:an åt är att designen är annorlunda, samt att 10:an ger dig feedback på borstningen på display på laddaren, så du slipper gå in i appen.


Utmanaren - sonisk tandborste från PhilipsPhilips eltandborste har imponerat på tandborstvärlden med sin Sonicare-teknik. Detta är mer än bara en eltandborste, det är en komplett tandvårdslösning. Efter att ha läst flertalet experttester och självklart undersökt vad konsumenterna säger utser vi Philips Diamond Clean 9000 till utmanaren till bästa eltandborsten.


Effektiv mot plack

Eftersom detta är en sonisk eltandborste är den väldigt effektiv mot plack. Tack vare dess 62.000 rörelser per minut kan den ta bort upp till 10 gånger mer plack än en vanlig manuell tandborste.


Fyra olika borstlägen

Eltandborsten sätts igång med ett tryck, sedan kan du trycka igen för att enkelt bläddra mellan de olika programmen. Skräddarsy din borstning efter vad du känner för. Du kan välja mellan whitening (polerar dina tänder och gör dem vitare), sensitive (mjuk skonsam rengöring som är bra för dig med känsligt tandkött), gum care (håller tandköttet friskt genom att lägga in en minuts mild rengöring i slutet med en vanlig borste) och deep clean (intensiv rengöring på 3 minuter).


Inbyggd timer

Philips eltandborste har en inbyggd timer som var 30:e sekund signalerar att det är dags att byta sida. Efter två minuter stängs tandborsten automatiskt av, om du inte har valt ett längre borstprogram, exempelvis Deep Clean.


Trycksensor

Trycksensorn i Philips eltandborste varnar när du trycker för hårt, för att förhindra skador på tandkött och tänder. Eltandborsten känner även av när borsten slits ut och bör bytas. Du får då en indikation av detta genom att en liten lampa lyser samt ett kort pip-ljud. 


Olika styrkenivåer

Denna eltandborste med Sonicareteknik är perfekt för nybörjare som aldrig haft en eltandborste innan, eftersom de soniska rörelserna liknar dem du gör med en manuell tandborste. Den ökar gradvis styrkan under de första 14 borstningarna för att låta dig vänjas vid en sonisk eltandborste. När den slutligen går på full styrka putsar den effektivt bort fläckar och missfärgningar för att ge dig vitare tänder. Du kan alltid själv välja mellan 3 olika styrkelägen.


Batteritid

Tandborsten laddas i det medföljande glaset men det går givetvis att ladda den med vanlig USB-laddare. När den är fulladdad har tandborsten en lång batteritid på 2 veckor om du borstar två gånger per dag.


Olika borsthuvuden

Philips eltandborste är kompabitel med olika borsthuvuden och optimerar inställningen vid byte. Används W3 Premium White-borsten aktiveras Whitening-läget automatiskt som gör dina tänder vitare.Här kan du köpa Philips eltandborste till lägsta pris
Användarnas omdömen och recensioner om Philips eltandborste

”Jag är ganska skeptisk till "nya innovativa" produkter, men den här är en av mina bästa investeringar. Varje gång så känns det som att jag fått en rengöring av tandläkare, att den dessutom gör tänderna vitare utan att skada emaljen är helt otroligt."


”Alltså wow, jag får fantastiskt rena tänder, det går inte att jämföra med den jag hade innan av annat märke. Jag har borstat i 3 veckor och inte behövt ladda en enda gång och den har samma goda effekt.”


"Tänderna känns väldigt rena och jag tycker också att de ser lite vitare ut. Ljudet är ganska högt när du borstar, dock. Batteriet räcker väldigt länge, det är trevligt att inte behöva ladda hela tiden."


"Kände förbättringar på tandkött och tänder redan efter någon dag."


Prisvärd eltandborste: Oral-B Pro 3 3900 


Vi har utsett Oral B Pro 3 till det mest prisvärda alternativet just nu eftersom den ger dig alla funktioner du egentligen behöver - till ett mycket bra pris.


Oral B eltandborste Pro 3 3900 har presterat väl i erkända experttester som exempelvis Electricteeth. Dessutom är det även en favorit hos vanliga användare, vars omdömen du kan se lite längre ner på denna sida.


Tre olika program

 • Daily Clean - standardläge som tar bort plack
 • Sensitive- skonsam borstning för dig med känsligt tandkött.
 • Whitening - polering av tänderna för att göra de vitare


Funktionerna du faktiskt behöver

Eltandborsten har en inbyggd timer som påminner dig om att det är dags att byta sida. Påminnelserna kommer var 30:e sekund, 4 gånger under en tandborstning. På så sätt lyckas Oral B göra tandborstningen enklare och effektivare.


Oral B:s eltandborste är utrustad med en trycksensor som känner av ifall du borstar för hårt. Den lyser då upp i rött. Detta är mycket tacksamt eftersom för hård tandborstning skadar både tänder och tandkött.


Förutom det röda ljuset saktar även tandborsten ner hastigheten och går på lägre varvtal, för att inte skada tandköttet eller tänderna. När du återgår till ett bättre tryck stängs det röda ljuset av och motorn går tillbaka till sin vanliga hastighet.


Acceptabel batteritid

Eltandborsten kommer med en medföljande laddningsstation som kopplas till ett vanligt eluttag. Vid full laddning håller batteriet i ca 7 dagar. Det är dock rekommenderat att du kör helt slut på batteriet ungefär 2 gånger per år för att batteriet ska hålla sig vid god hälsa. Här köper du den mest prisvärda eltandborsten till lägst pris
Användarnas omdömen och recensioner om Oral B eltandborste Pro 3 3900

"Riktig bra! Valde mellan denna och 2900 duo. Chansade och tog denna. Det var ett bra val. Mindre ljud jämfört med min gamla Oral-B 2200."


"Har det mesta du behöver. Timer var 30:e sekund och sluttimer på 2 minuter, trycksensor samt 3 borstlägen. Lite orolig för att startknappen ska gå sönder. Därför en stjärna mindre."


"Har haft Oral-B i många år och detta är fjärde i raden som ersätter min gamla eltandborste som slutade fungera då batteriet lade av. Denna är snygg, effektiv och rekommenderas till alla som behöver en."


"Smidig, snygg design och är lätt i handen. Tystlåten. Går aldrig tillbaka till manuell tandborstning igen."


"En prisvärd produkt som gör det den ska. Sönerna fick varsin och är supernöjda."


Jämför samtliga eltandborstar

Batteritid:
Trycksensor:
Inbyggd timer:
Borstlägen:
App:
Garanti:
Bäst i test eltandborsten 2024 - Oral-B iO Series 9S - Bäst i test
Oral-B iO Series 9S
Eltandborste bäst...
40 min
Ja
Ja
7 st
Ja
2 år (3 år vid registrering)
Bäst i test eltandborsten 2024 - Philips DiamondClean 9000 HX9913 - Bäst i test
Philips DiamondClean...
Utmanaren till elt...
56 minuter
Ja
Ja
4 st
Ja
2 år
Bäst i test eltandborsten 2024 - Oral-B Pro3 3900N Senstive - Bäst i test
Oral-B Pro3 3900N Se...
Mest prisvärda elt...
30 min
Ja
Ja
3 st
Nej
2 år (3 år vid registrering)

Så gjorde vi testet eltandborste bäst i test

Vi har läst experternas tester om den bästa eltandborsten, samt råd från tandläkare och jämfört resultaten för att hitta de eltandborstar som erbjuder bäst prestanda just nu. Detta har inneburit att vi har behövt titta på olika typer av eltandborstar för att täcka allas preferenser och behov, men även för att visa på fördelarna hos de olika typerna. Allt för att kunna ge ett så informativt och omfattande test som möjligt.


Efter att ha tagit reda på vilka tandborstar som experterna gillar allra bäst har vi även tagit reda på vad användarna tycker om de olika eltandborstarna för att få en bra bild av hur de presterar utanför testlabben också. 


Du hittar våra expertkällor här nedan.


Test eltandborste - källor och experternas omdömen

Råd och Rön

Eltandborste test Råd & Rön listar tre vinnare - alla från Oral B. Det är Oral B io Serien 7, 8 och 9 som tar hem den delade förstaplatsen. Samtliga tre får 73 poäng och exakt samma toppbetyg vad gäller rengöring, batteritid, användarvänlighet och ljudnivå.


Den nya Oral B io Series 10 hamnar inte långt efter med sina 72 poäng. Den får samma betyg gällande de fyra parametrarna, men ett minuspoäng för dess högre pris.


T3 

Listar de bästa eltandborstarna där Philips Sonicare Prestige 9900 tar förstaplatsen och Oral-B iO 9 vinner "bästa roterande eltandborsten". Oral B:s tidigare modell, som även blev vår testvinnare, Sonicare DiamondClean 9000 fick titeln "bästa premiumval".


Dentaly 

Jämförde Philips och Oral B eltandborstar och kom fram till att Oral B gör ett marginellt bättre jobb med att avlägsna plack än Philips Sonicare. Slutsatsen var att Oral B eltandborste är det mest prisvärda alternativet medan Philips Sonicare eltandborste är premiumvalet för den som vill ha lite mer lyx.


Electric Teeth 

Tycker att Oral-B Pro 3 3900 är den allra bästa eltandborsten just nu. Den har alla funktioner du behöver för att hålla en god munhygien och dessutom har den ett schysst pris. Dessutom får du lång batteritid på en enda laddning och en tydlig trycksensor som signalerar när du trycker för hårt mot tänderna. Bland nackdelarna nämner de endast att du inte kan se vilken funktion du använder.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt eltandborste test hoppas vi att vi kunnat ge goda råd så du undviker fallgroparna och kan köpa den eltandborste som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare bland eltandborstar just nu


Amazon säljer Philips DiamondClean 9000 HX9913 just nu för bara 2077 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2077 kr är det lägsta priset just nu för Philips DiamondClean 9000 HX9913!

Tretti.se säljer Philips DiamondClean 9000 HX9913 för 2175 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Philips DiamondClean 9000 HX9913 just nu för 3749 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 3749 kr. Frakten är inkluderad i priset.


CDON.COM säljer den just nu för 964 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

964 kr är det lägsta priset just nu för Oral-B Pro3 3900N Senstive!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1090 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Doz Apotek säljer Oral-B Pro3 3900N Senstive för 1119 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Oral-B Pro3 3900N Senstive för 1146 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Power säljer just nu Oral-B Pro3 3900N Senstive för 1149 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Oral-B Pro3 3900N Senstive för 1198 kr. Frakten ingår även i priset.

Apoteket MEDS säljer Oral-B Pro3 3900N Senstive för 1199 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket säljer Oral-B Pro3 3900N Senstive för 1199 kr. Frakten är inkluderad i priset.Tips och råd

Vi avslutar detta eltandborste test med några råd för en fulländad munhygien. 


Det är rekommenderat att använda tandtråd, alternativt tandstickor, tandtrådsbyglar (plackers) eller mellanrumsborstar, minst en gång om dagen för att få bort plack och rester mellan tänderna, som kan vara svårt att få bort, även med en eltandborste. Om bakterierna får ligga kvar kan de nämligen resultera i tandköttsinflammation och eventuellt tandlossning med tiden.


Tandtråd, tandtrådsbyglar, tandstickor och mellanrumsborstar finns oftast att köpa i vanliga matbutiker och på apotek. Munskölj med fluor är också rekommenderat för att förebygga kariesangrepp.


Komplettera din tandvårdsrutin med den bästa tandblekningen hemma som tar dig mot ett vitare leende, samt läppbalsam bäst i test för återfuktade läppar.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har eltandborste rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa tandborsten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är eltandborste bäst i test just nu?
  I vårt eltandborste test har vi utsett Oral-B iO Series 9S till bästa eltandborsten just nu. Den har där med fått vår stämpel som eltandborste bäst i test.
 • Hur många år håller en eltandborste?
  Eltandborstar drivs att batterier som kan laddas upp. Skulle batterierna tappa effekt kan du köpa nya - eltandborsten kan därför hålla under flera år så länge den har funktionella batterier.
 • Är eltandborste verkligen bättre?
  En eltandborste är enligt Folktandvården bättre på att få bort plack och bakteriebeläggningar på tänderna än en manuell tandborste eftersom de roterar och vibrerar vilket ger en bättre rengöring.


Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Eltandborste

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast