eltandborste test - eltandborste bäst i test

Eltandborste test 

Vill du veta vilken eltandborste som har vunnit bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med både experter och konsumenter, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt. 


I detta eltandborste-test har vi tagit fram en testvinnare "bäst i test" och en lite billigare "mest prisvärda" eltandborste. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig eltandborsten bäst i test NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den mest prisvärda eltandborsten NU!


Därför ska du ha en eltandborste

Att borsta tänderna är grunden för att ta väl hand om dina tänder och munhygien generellt. Både manuella- och el-tandborstar är effektiva medel för att ta bort plack som skapar förfall och sjukdomar. Det finns fördelar med båda två men med en elektrisk tandborste så slipper du arbeta så hårt för att upprätthålla bra munhygien. 


Fördelen med el-tandborstar är att de vibrerar och roterar för att få bort plack. Vibrationerna i tandborsten gör borstningen väldigt effektiv och sätter igång salivet, som hjälper till att rengöra. Det finns två typer av el-tandborstar, roterande och soniska. Det råder lite debatt kring vilken som är bättre än den andra men vad tandläkare världen över enas om är att el-tandborstar är bättre än manuella. 


En annan fördel med el-tandborstar är att de idag är väldigt smarta. T.ex. så finns det en rad modeller som håller koll på den rekommenderade borstnings-tiden på 2 minuter. Nya el-tandborstar påminner dig därför när tiden är över samt när det är dags att byta sida i munnen efter ca 30 sekunder. 

 

Eltandborste bäst i test 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och självklart kollat vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Bästa el-tandborste 2020 är Philips Sonicare DiamondClean. 


eltandborste Philips bäst i test - bästa eltandborste 2020

Bästa el-tandborste just nu - Philips Sonicare DiamondClean

(Klicka på bilden för mer information om lägsta pris just nu)Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 5 juli 2020

 


Philips eltandborste har imponerat tandborstvärlden med sin Sonicare-serie. Dessa tandborstar är "soniska" (vibrerar) och kommer upp till 31.000 rörelser per minut vilket gör att salivet verkligen sätts igång. Det blir även en ny kittlande sensation i munnen. Vi kan med säkerhet säga att du inte kommer glömma första gången du använder denna tandborste! 


DiamondClean är smart men samtidigt väldigt användarvänlig och har bara en enda knapp. Tandborsten sätts igång med ett tryck och sedan kan du trycka igen för att enkelt bläddra mellan de olika inställningarna där du kan "skräddarsy" din borstning efter vad du känner för; 


  • Whitening - polerar dina tänder och gör dem vitare
  • Sensitive - en mjuk rengöring (bra för dig med känsligt tandkött)
  • Gum care - håller tandköttet friskt genom att lägga in en minuts mild rengöring i slutet med en vanlig borste
  • Deep clean - en intensiv rengöring på 3 minuter


Om du aldrig har haft en eltandborste innan så är DiamondClean något för dig. Den kommer nämligen de första 14 borstningarna gradvis öka effekten så att du hinner vänja dig vid Philips eltandborste innan den går på full styrka. 


DiamondClean har en inbyggd timer som  var 30:e sekund signalerar att det är dags att byta sida. Efter 2 minuter stängs tandborsten automatiskt av, om du inte har valt ett längre borstprogram som exempelvis “deep clean”


Tandborsten laddas med via ett litet medföljande glas som man ställer tandborsten i men det följer även med en vanlig USB-laddare. Battteriet är otroligt bra, genomsnittlig batteritid är ca 3 veckor om du håller dig till 2 borstningar per dag à 2 minuter. 


Tandborsten är utformad för att du ska lättare komma åt längre bak i munnen. De tillbehör som kommer med är 1 AdaptiveClean-borste som är skonsam mot tänderna och har borststrån som enkelt tar sig emellan och runt dina tänder. När du har slitit ned borsten så kan du köpa nya men de är rätt så dyra - ca 400 kr för ett paket om 4. Vid genomsnittligt bruk så tar det ca 3 månader för en borste att slitas ut. Det följer även med ett snyggt reseetui som också fungerar som laddare. Philips eltandborste är vattenresistent men inte vattentät, det rekommenderas därför inte att du duschar och borstar samtidigt med DiamondClean.


Tandborsten finns i svart, vitt och guld. Garantin från Philips gäller i 2 år. 


Här kan du se en video som visar hur Philips eltandborste fungerar. Detta säger experterna om Philips eltandborste

T3 dubbade Sonicare DiamondClean som sin testvinnare. T3 tyckte att Philips eltandborste gav en utmärkt rengöring och att den ser bra ut. I testet var 8 eltandborstar med, bl.a. Oral-B Genius 9000, som slutade på en andraplats med anledning att den tillhörande appen var "oanvändbar".


Trustedreviews testade Sonicare DiamondClean och gav den 4,5 stjärnor av 5. De gillade att den är väldigt tyst, har flera borstningslägen och att det medföljer ett bra reseskal till tandborsten. De avslutar sitt test med att säga att eltandborsten har "utmärkt rengöringsprestanda till fyndpris". 


Tek.no utsåg Philips Sonicare DiamondClean till "Bäst i test" i deras test med eltandborstar. De gillar att Philips eltandborste tar bort plack mycket effektivt, har bra batteritid, är tyst, levereras med reseladdare och medföljande kit samt att den har en hög pulseringsfrekvens. 


Aftonbladet gav Sonicare DiamondClean 5 plus i totaltbetyg. I sitt test skriver de att Philips har tagit upp kampen mot Oral-B på allvar och att DiamondClean är ikapp och förbi på den del områden. Vinnare i deras test blev Oral-B genius 1010s


Expressen utsåg Philips Sonicare DiamondClean Smart till deras testvinnare. Det är samma eltandborste förutom att Smart-versionen har en tillhörande app som kartlägger borstningen i din mun - i realtid! Dock så är denna modellen drygt 1000kr dyrare än den vanliga DiamondClean (vår testvinnare). 


Smartson har låtit sina testpiloter testa Philips Sonicare DiamondClean. Efter testet valde 98% av 52 testpiloter att rekommendera Philips eltandborste till en vän. 


The Telegraph testade 5 eltandborstar och en eltandborste för barn. Vinnare i deras test blev Philips Sonicare DiamondClean med motivationen att den är mångsidig och snygg. Detta säger konsumenterna om Philips eltandborste

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Bästa eltandborsten jag någonsin har använt! Tänderna känns riktigt rena, batteritiden är väldigt bra och jag har fått mindre tandsten." 


"Fick möjligheten att prova denna tandborste och jag är väldigt nöjd. Skulle aldrig gå tillbaka till en "vanlig" tandborste numera. Huvudet på eltandborsten vibrerar istället för att rotera vilket känns fräscht. Bra!" 


"Köpte den här eltandborsten på kampanj för 900 kr. En helt fantastiskt produkt som gör sitt jobb över förväntan."


"Bra eltandborste som är smidig att ladda i tandborstglaset eller att tamed i laddningsresväskan som följer med". 


"Haft den i ca 1 månad nu, måste verkligen säga att jag är positivt förvånad över hur bra den fungerar, laddningen är smidig både i resefodralet samt i laddningsplattan som medföljer, kanske lite väl stor laddningsplatta." 


"Jag är mycket nöjd med den här tandborsten. När man kört 4x30 sekunder så känns munnen superren! Extra plus för resefodralet som också fungerar som laddare." 


"Absolut bästa eltandborsten jag någonsin ägt (och dyraste). Men man fattar efter en tandborstning att den var värd sina pengar. Känner mig helt sandbästrad i käften, fast på ett härligt sätt. Stark köpsignal på denna. (Väldigt snygg också - laddstationen är också väldans snygg." 


Finns det några nackdelar med denna eltandborste?

Överlag så är recensionerna för eltandborsten positiva men det finns ett par konsumenter som har klagat på tandborstens hållbarhet. T.ex. så finns det några fall där tandborsten inte har fungerat efter att den har tappats i golv. Utöver detta så är det mest priset som det klagas på - framförallt på de nya borsthuvudena som kostar 299kr för 4 st. Detta kan verka som väldigt dyrt men ett borsthuve ska, enligt Philips själva, räcka upp till 3 månader eftersom borsthuvudet enbart vibrerar och inte roterar.


Här köper du det testvinnaren till lägst pris

NetOnNet erbjuder den för 1585 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

Webhallen har eltandborsten för 1585 kronor här. Priset är inklusive frakt.

1585 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för Philips eltandborste!

Clas Ohlson säljer eltandborsten för 1599 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

Whiteaway har eltandborsten för 1779 kronor här. Priset är inklusive frakt.

Tretti har eltandborsten för 1789 kronor här. Priset är inklusive frakt.

Philips har eltandborsten för 1890 kronor här. Priset är inklusive frakt.

Coolshop erbjuder eltandborsten för bara 1895 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

 

 

Den mest prisvärda eltandborsten

Eftersom vår testvinnare har något högre pris så har vi också tagit fram ett billigare alternativ. Det är ingen mindre än Oral-B Pro 2000, en eltandborste som håller mycket god kvalitet och hjälper dig hålla dina tänder rena och fria från plack och andra orenheter. Läs tester här nedan! 

oral b tandborste bäst i testDen mest prisvärda eltandborsten - Oral-B Pro 2000

(Klicka på bilden för att få information om det lägsta priset just nu)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 5 juli 2020

 


Oral-B Pro 2000 är en roterande eltandborste som har presterat väl i experttester och får även bra betyg av konsumenterna. Den har två inställningar - “daily clean” och “gum care”. Likt vår testvinnare så säger tandborsten till var 30:e sekund för att signalera att det är dags att byta sida i munnen. Oral-Bs tandborste gör detta genom att ändra rotation. Tack vare detta kommer du aldrig glömma att borsta i 2 minuter. 


Med ett unikt runt borsthuvud så gör den allt jobb åt dig medan du bara behöver lätt flytta runt borsten. Med “daily clean”-funktionen så tar Pro 2000 bort upp mot 100% mer plack än en vanlig manuell tandborste. Från den första borstningen kommer du även märka resultat i form av att dina tänder blir vitare eftersom Oral-Bs eltandborste roterar och tar gradvis bort fläckar från dina tänder. Du kommer även komma åt längre in i munnen tack vare det lilla borsthuvudet. "Gum care"-funktionen fokuserar mer på att ge en borstning som är skonsam mot dig som har känsligt tandkött. 


Oral-Bs eltandborste har en inbyggd trycksensor som låter dig veta ifall du trycker för hårt genom att lysa rött och gradvis sakta ned roteringen. Den ligger även bra i handen och är enkel att rengöra efter borstning. Pro 2000 är vattentät. 


Medföljande eltandborsten kommer en laddningsstation. Om du borstar tänderna två gånger per dag så beräknas batteriet hålla i 7 dagar. Det rekommenderas dock att man kör helt slut på batteriet var 6:e månad för att försäkra sig om att batteriet håller sig i gott skick. Tillskillnad från vår testvinnare så ingår det inget reseetui. När borsthuvudena har slitits ut så kan du köpa nya borsthuvuden. För drygt 300kr får du 8 nya borsthuvuden. Garantin gäller i 2 år. 


Detta säger experterna

Techadvisor gillar Oral-B Pro 2000s enkelhet. De gillar även att Oral-Bs eltandborste säger till när du borstar för hårt. De ger den 4/5 stjärnor. 


Gagdetsnow gillade tandborsten men skriver i sitt test att den är lite för dyr. Dock så gjordes detta test för 2 år sedan och priset har sedan dess sjunkit en hel del. 


Detta säger konsumenterna om Oral-B-tandborsten

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Smidiga funktioner som räcker gott och väl, med 30s intervaller och trycksensor. Aldrig haft så lite tandsten som med denna eltandborste. Har också en OK batteritid."


"Trevlig känsla. Bra med 30 sekunders intervaller och tryckvarning."


"Jag var skeptisk till el-tandborstning men efter tandläkarbesöker förra året har jag använt den och inte nog med att jag spenderar 5min mindre per dag att borsta tänderna så blir de synligt mycket renare. (Jag har nu betydligt mindre belägg-/missfärgningar än tidigare men tandstenen är oförändrad."


"Rejält drag i den, gillar trycksensorn."


"Verkligen kanontandborste!" 


"Jag fick denna tandborste som testare men jag måste säga att jag definitivt skulle köpa den, av alla de jag har provat är den bäst."


Finns det några nackdelar med Oral-Bs eltandborste?

Tidigare har det rapporterats att batteritiden har varit dålig och att det t.o.m. helt har dött efter bara några månaders användning. Lyckligtvis har Oral-B bytt ut batteriet så att detta ej ska hända mer. Skulle någonting gå snett så gäller garantin i 2 år med chans att förlänga till ett år till. 


Här köper du den mest prisvärda eltandborsten till lägst pris

Meds har eltandborsten för 529 kronor här. Priset är inklusive frakt.

Webhallen erbjuder den för 549 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

549 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för Oral-Bs eltandborste!

Apotek Hjärtat säljer eltandborsten för bara 595 kronor när du klickar här. I priset ingår frakten hem till dig!

Även Teknikproffset säljer eltandborsten för 799 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

Ellos säljer eltandborsten för 799 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

Lookfantastic erbjuder eltandborsten för bara 960 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

 

 Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om hårfön eller testet om tandblekning

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående eltandborste. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa eltandborsten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!