Bästa ögonfransböjare bäst i test 2023 - bästa ögonfransböjaren, ögonfransböjare bäst i test, ögonfransböjare, bra ögonfransböjare, bäst i test ögonfransböjare, shiseido ögonfransböjare, bästa fransböjaren, bästa ögonfransböjare, fransböjare bäst i test, ögonfransböjare bäst, bäst ögonfransböjare, frans böjare, eyelash curler bäst i test, bra fransböjare, ögonfransböjare shiseido, liten ögonfransböjare, fransböjare, ögonfrans böjare, ögonfransböjare test, ögonfransböjare gummi, vilken är den bästa ögonfransböjaren, bästa ögonfransböjaren 2023, tweezerman ögonfransböjare, varför har shiseido ögonfransböjare utgått, få ögonfransarna att hålla sig böjda

Bästa ögonfransböjaren - ögonfransböjare bäst i test 2024

Inte hittat en bra ögonfransböjare? På denna sidan utser vi bäst i test ögonfransböjare.


Med den bästa ögonfransböjaren på marknaden kan du enkelt få vackert böjda fransar som håller hela dagen. Upptäck vilken som har utsetts till ögonfransböjare bäst i test som ger dig fylliga, vackra och långa fransar direkt!


Läs vidare om bästa fransböjaren!


Bästa ögonfransböjare - topp 3 favoriter

Ögonfransböjare bäst i test

Shiseido Eyelash Curler

Ögonfransböjare bäst i test Shiseido Eyelash Curler
 • Passar de flesta ögonformerna

 • Synbart resultat

 • Böjning håller länge

 • Dyr

Rekommenderad ögonfransböjare

Classic Eyelash Curler

Ögonfransböjare bäst i test Classic Eyelash Curler
 • Långvarigt resultat

 • Populärt val

 • Schysst pris

 • Vissa användare tycker den är svår att använda

Ögonfransböjare för korta fransar

MAC Half Lash Curler

Ögonfransböjare bäst i test MAC Half Lash Curler
 • Kommer åt alla fransar

 • Ger stor precision

 • Passar alla ögonformer

 • Tar längre tid att böja alla fransar

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide: välj den bästa ögonfransböjaren för dig

Det är en stor skillnad mellan olika ögonfransböjare. Med en bra ögonfransböjare får du till en fin och långvarig böj på fransarna. Du minskar även risken för att klämma till huden på ögonlocket, eller att bryta och slita av ögonfransarna, vilket gör både ont och blir fult. Inte det resultat vi vill ha direkt.


De bästa ögonfransböjarna har pads som håller hög kvalitet, vilket gör de skonsamma att använda i området runt ögonen. Ofta finns möjligheten att köpa till specifika extra refillpads (kuddar) när de börjar bli slitna. Det gör att du ska kunna använda din ögonfransböjare under längre tid och slipper byta ut den med jämna mellanrum, vilket blir både kostsamt och ohållbart i längden.


5 tips om ögonfransböjare

 1. Typ: Både elektriska och mekaniska ögonfransböjare kan ge goda resultat, men i slutändan handlar det mycket om personlig preferens. Prova dig fram för att veta vilken som passar dina fransar bäst. I detta testet fokuserar vi endast på mekaniska ögonfransböjare.
 2. Passform: Formen på ögonfransböjaren är A och O när du ska hitta den bästa ögonfransböjaren för just dina ögonfransar. Det finns olika böjda, raka samt breda ögonfransböjare. Allt beror på din ögonform.
 3. Material: Om du har känslig hy runt ögonen kan det vara bättre att välja en som är tillverkad i ett skonsammare material än de som är gjorda av metall, ofta rostfritt stål.
 4. Pad: Välj alltid en ögonfransböjare med en silikonpad då dessa är mer skonsamma än de i gummi.
 5. Grepp: Välj en ögonfransböjare som har en texturerad yta på handtaget för att ge dig ett bra grepp, så ögonfransböjaren inte glider ur din hand.
Ögonfransböjare bäst i test: Shiseido Eyelash Curler

Den bästa ögonfransböjaren är Shiseidos ögonfransböjare som ger dig böjda ögonfransar med märkbar volym utan slitage. När det gäller både experternas recensioner och användarnas omdömen är det tydligt att Shiseidos ögonfransböjare är den som presterar allra bäst. Dock speglas dess goda förmåga i dess höga pris.


Bästa ögonfransböjare - Shiseido Eyelash Curler

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Shiseido Eyelash Curler Visa färre priser Visa fler priser


Kultfavorit

Shiseidos ögonfransböjare är en storfavorit bland både stylister och konsumenter. Ögonfransböjaren anpassar sig enkelt efter ögats form och ligger bekvämt längs fransraden.


Långvarigt resultat

Utformningen och designen på Shiseidos ögonfransböjare gör att du inte behöver applicera särskilt mycket tryck för att böja fransarna till en vacker form som varar hela dagen.


Utbytbara pads

Den är utrustad med flexibla och skonsamma pads som du enkelt kan byta ut när dessa har förbrukats.


Denna passar dig om du:

 • Har små till medelstora ögon med en rakare franslinje.


Specifikationer:

Bredd: 29,4 mm

Kurvans höjd (från fram till bak): 6,8 mm

Radie: 19,3 mm

Kurvans höjd (nedre kant): 3,8 mm

Nedåtgående radie: 30,3 mm

Öppning: 7,6 mm

Dynans densitet: Medium


Användarnas omdömen och recensioner om Shiseidos ögonfransböjare

Fördelar

Många som testar ögonfransböjaren från Shiseido blir överraskade av kvalitén jämfört med billigare ögonfransböjare. Den fångar varje frans och håller böjen hela dagen. Flera användare tycker att den skiljer sig markant mot andra ögonfransböjare, och att det är den bästa ögonfransböjaren på marknaden.


"Som så många andra trodde jag inte det kunde vara sådan skillnad mot en billig ögonfransböjare. Värd varje krona. Den fångar varenda lite frans och håller dem böjda. Finns ingen bättre!"


Nackdelar

Vissa användare upplever att ögonfransböjaren blir sämre och sliten med tiden, trots byte av kuddar.


Utmanaren till ögonfransböjare bäst i test: Shu Uemura ögonfransböjare

Shu Uemuras ögonfransböjare jämförs ofta med Shiseidos ögonfransböjare. I termer av prestanda och design håller båda ögonfransböjare hög kvalitet. Det som skiljer åt är formen på böjen och bredden. 


Shu Uemura är den lite bredare och mer böjda tvillingen till Shiseido. Denna passar dig som har lite större ögonbredd samt om du upplever att du inte riktigt kommer åt sidofransarna med Shiseidos ögonfransböjare. Den bästa ögonfransböjaren utav dessa beror därför på din ögonform och hur ögonfransböjaren sitter på just din fransrad. 


Köp Shu Uemura ögonfransböjare bäst i test här.
Rekommenderad ögonfransböjare: Tweezerman Classic Lash Curler

Ett billigare alternativ till Shiseidos ögonfransböjare är Tweezermans ögonfransböjare Classic - som även den får goda recensioner från flertalet användare.


Bra ögonfransböjare - Tweezerman Classic Eyelash Curler

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Classic Eyelash Curler Visa färre priser Visa fler priser


Storsäljare

Tweezermans ögonfransböjare är bästsäljaren i de stora välkända butikerna och är älskad av många konsumenter.


Enkel att använda

Denna lättanvända fransböjare passar både nybörjare såväl som proffs! Den når varje enskild frans, och dess ergonomiska design gör det lätt att böja fransarna med precision.


Naturligt resultat

Med den tjocka och rundade silikonkudden behöver du inte oroa dig för att få hårda veck i fransarna. Resultatet blir en naturlig och vacker böjning!


Denna passar dig om du:

 • Har medelstora till stora ögon med en rak och mer diskret böj på ögonformen. Om du har mycket djupa ögon eller mer utstående ögon som kräver en ögonfransböjare med djupare böjning rekommenderas Shu Uemuras ögonfransböjare.


Användarnas omdömen och recensioner om Tweezermans ögonfransböjare

Fördelar

Användare älskar denna ögonfransböjare för att den böjer så bra. Många anser att den är värd sitt pris och är överlägsen andra böjare. De extra silikondynorna som medföljer är väldigt uppskattade. Överlag rekommenderas ögonfransböjaren starkt av flera användare.


"Jag är helt tagen av resultatet och kommer aldrig köpa en annan ögonfransböjare än denna! Helt klart värd sitt pris. Rekommenderar denna starkt."


Nackdelar

En användare var lite besviken eftersom den inte presterade bättre än andra ögonfransböjare som hon hade testat, men det kan också bero på individuella skillnader i fransar.


Utmanaren till Tweezermans ögonfransböjare: Depend ögonfransböjare

Depends prisvärda alternativ till Tweezermans ögonfransböjare är perfekt för dig som är nybörjare eller bara vill ha något som gör jobbet. En liten investering i förhållande till resultatet. Känslan är dock inte lika lyxig.
För korta fransar: MAC Half Lash Curler

Denna smidiga och nätta ögonfransböjaren från MAC är utformad för att komma åt de korta, svåråtkomliga fransarna i ögonvrån. Den kan med fördel användas över hela fransraden för ökad precision på fransböjningen.


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

Prisjakt de bästa priserna på MAC Half Lash Curler
prisjämfört med Prisjakt


Precision och kontroll

MAC Half Lash ögonfransböjare är för dig som vill ha millimeterprecision när du böjer fransarna. Denna möjliggör att du kommer åt varenda liten frans och kan böja dem precis så som du vill ha dem.


Makeupartisternas favorit

MACs Half Lash Curler är det självklara valet för många makeupartister världen över. Den lilla ögonfransböjaren får plats oavsett sminkväska, och passar alla ögonformer eftersom man bara klämmer en del av fransarna i taget.


Ergonomiskt grepp

Den mjuka greppet och enkla kläm- och släppfunktionen är samma som för den fullstora varianten och ger en fin böj utan att skada fransarna.


Denna passar dig om du:

 • Har svårt att hitta en ögonfransböjare som passar din ögonform.
 • Vill ha större precision när du böjer fransarna och komma åt varenda litet strå.
 • Tycker att det hellre får ta längre tid (att böja fransarna i omgångar) om resultatet blir bättre.


Användarnas omdömen och recensioner om MACs ögonfransböjare

Fördelar

Denna smidiga ögonfransböjare från MAC är mycket uppskattad bland dess användare. Den är enkel att använda och når alla ögonfransar, även i ögonvrån. Det bästa är att den passar alla ögonformer, vilket är särskilt uppskattat av makeupartister som använder den på deras kunder. Även de som tidigare haft problem med att hitta rätt form på böjare, tycker att denna är perfekt.


"Jättenöjd! Tycker att den är väldigt smidig att använda, man kommer åt fransarna lättare tack vare att den är smalare än en vanlig fransböjare. Använder den på alla sminkjobb jag utför, bröllopskunder och mig själv, eftersom den passar alla ögonformer. Tack MAC."


Nackdelar

Några påpekar att gummibiten kan behöva bytas ut oftare vid flitig användning, men den ersätts enkelt.
Så gjorde vi testet om ögonfransböjare

Vi tittar alltid på trovärdiga och kända källor, och vi har därför i detta test riktat ögonen mot kända institut och magasin som Vogue, Byrdie, New York Times och Svenska Damernas Värld. I dessa experttester finns trovärdiga paneler med många års erfarenhet av styling och makeupprodukter som kan ge svar på tal om produkterna håller måttet eller inte.


Utöver experternas omdömen har vi även tittat mycket på svenska konsumentrecensioner. Här har det varit tydligt att de dyrare ögonfransböjarna favoriseras framför de billigare - eftersom dessa medför en risk att skära av dina fransar. Dessutom har de bättre kvalitet vilket gör att du kan använda din ögonfransböjare under en längre tid.


Experternas omdömen om Bäst i Test ögonfransböjare

Vogue håller Shiseidos ögonfransböjare som den bästa i deras test för de som som almond-shaped eyes.


Byrdie tycker att Shiseidos ögonfransböjare ger ett mycket bra resultat där fransarna får ett lyft med mycket fin form som får ögonen att se större ut. Dessutom tyckte de att böjaren passade bra vid ögat och att resultatet varade länge.


Elle utser Depends ögonfransböjare till bästa budgetvalet och Tweezermans ögonfransböjare till bästa ögonfransböjaren tillsammans med Dior ögonfransböjare. Shiseido ögonfransböjare tar hem priset som "bästa hållbara ögonfransböjaren" medan MACs Full Lash ögonfransböjare vinner "mest lättanvända".


Lyko har listat de bästa ögonfransböjarna beroende på ögonformen. Shiseidos ögonfransböjare är bäst för runda ögon, medan Depends ögonfransböjare passar bäst för "monolid eyes" och Tweezermans ögonfransböjare för stora ögon.


Lykos testpanel gav Tweezermans ögonfransböjare 4,3 av 5 i betyg och motiveringen att fransböjaren passar de flesta och har ett bra pris. Depends ögonfransböjare fick 3,5 av 5 i betyg och panelen tyckte att fransböjaren var ett självklart budgetval. 


The Wirecutter i deras test med 10 ögonfransböjare håller de Shiseido Eyelash Curler som deras toppval eftersom den gav resultatet som varade allra längst och de snyggaste fransarna. Men de är även tydliga med att resultat är högst individuellt eftersom alla har olika ögonform.


Damernas Värld tycker att Shiseidos ögonfransböjare gör det enklare att få med fler fransar i en enda "böjning".


Bloggaren på Reviews and other stuff har jämfört Shiseido ögonfransböjare med Shu Uemura ögonfransböjare som är bästsäljare i premiumsegmentet. Hon upplever dock att Shu Uemuras ögonfransböjare är den lite nättare och rakare i modellen jämfört med Shiseidos ögonfransböjare.


Lipstick Latitute har gjort en mer djupgående artikel där bågen och vinkelgraderna som skiljer åt Shu Uemura och Shiseido syns tydligt. Hon skriver att Shu Uemuras ögonfransböjare är en aning bredare samt har en djupare böj än Shiseidos ögonfransböjare


I en uppdaterad recension av ögonfransböjare finner vi fler mätsiffror och jämförelser.


Daisy Beauty hyllar Tweezermans ögonfransböjare till skyarna och skriver att det är "den bästa ögonfransböjaren som finns".


mac liten ögonfransböjare, skonsam ögonfransböjare, ögonfransböjare refill, refill ögonfransböjare, bäst i test fransböjare, shiseido eyelash curler, shu uemura ögonfransböjare, mac ögonfransböjare, bästa fransböjare, ögonfransböjning, den bästa ögonfransböjaren, vilken ögonform har jag, ögonfransbljare, ögonfransböjning stockholm, ögonfransböjare värme, shiseido fransböjare, ögon frans böjare, shiseido eyelash curler bangerhead, dior ögonfransböjare, ögonfransböjare liten, ögonfransböjare bäst i test 2023, ögonfransböjare apoteket, ögonfransböjare kuddar


Sammanfattning av ögonfransböjare test

Efter att du läst vårt test om den bästa ögonfransböjaren önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den ögonfransböjare som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare: bästa fransböjare 2024


Här kan du köpa Shiseidos ögonfransböjare bäst i test till bästa pris

Med tanke på sin popularitet säljer Shiseidos ögonfransböjare ofta slut. Men du hittar den till lägst pris i några av butikerna här nedan.

Amazon säljer Shiseido Eyelash Curler just nu för bara 295 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

295 kr är det lägsta priset just nu för Shiseido Eyelash Curler!

Boozt säljer Shiseido Eyelash Curler för 339 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Eleven säljer Shiseido Eyelash Curler för 349 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer Shiseido Eyelash Curler för 367 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Shiseido Eyelash Curler för 367 kr. Frakten inkluderas i priset.

Shopping4net säljer just nu Shiseido Eyelash Curler för 479 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Parfym.se kan du köpa Shiseido Eyelash Curler för endast 485 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Shiseido Eyelash Curler för 487 kr. Frakten ingår i priset.


Här kan du köpa Shu Uemura ögonfransböjare bäst i test till bästa pris

Amazon säljer Shu Uemura ögonfransböjare just nu för bara 361.8 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

361.8 kr är det lägsta priset just nu för Shu Uemura ögonfransböjare!


Här kan du köpa Tweezermans Classic Lash Curler till bästa pris

Amazon säljer Classic Eyelash Curler just nu för bara 181 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

181 kr är det lägsta priset just nu för Classic Eyelash Curler!

Bangerhead säljer just nu Classic Eyelash Curler för 189 kr. Frakten ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Classic Eyelash Curler för 205 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Classic Eyelash Curler för 210 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Eleven säljer Classic Eyelash Curler för 222 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer Classic Eyelash Curler för 229 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Ellos säljer just nu Classic Eyelash Curler för 229 kr. Frakten ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu Classic Eyelash Curler för 248 kr. Frakten ingår i priset.


Här kan du köpa MACs Half Lash Curler till bästa pris
Tips för ännu finare fransar

För att få de allra snyggaste ögonfransarna kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa mascaran. Vi kan även tipsa dig om att läsa vårt test om det bästa ögonfransserumet för att få långa fransar och ge dina ögonfransar en extra boost i vardagen.


För att få din böj att hålla längre, även med mascara på, rekommenderas att du tillför värme. Tänk dig likt en plattång som plattar håret, fast du böjer fransarna. Du kan göra det genom att försiktigt värma upp fransböjaren med en hårfön. Kontrollera att den inte är för varm på baksidan av handen innan du sätter den mot ögonlocket. Det finns även vissa elektriska ögonfransböjare med värme som är ett alternativ. 


Så använder du en ögonfransböjare på bästa sätt

 • Tänk på att hålla dina fransar helt rena från smink när du ska böja dem. Smink som t.ex. mascara gör fransarna hårda och stela, och om du böjer fransarna med mascara på, kan de gå av.
 • Värm gärna upp ögonfransböjaren med dina händer eller med en hårfön för att den böjda effekten på fransarna ska hålla längre. Tänk som en locktång för håret. Se bara till att den inte blir för varm. Vi vill inte riskera att bränna ögonlocket.
 • Försök komma så nära fransrötterna som möjligt när du ska böja fransarna och böj sedan försiktigt - du behöver inte trycka för hårt. 
 • Böj flera gånger: börja längst in, rör dig utåt i mitten av och slutligen längst ut för att få ett fint lyft. Böjer du endast en gång i mitten eller vid roten riskerar fransarna få en hård kant och se ut som ett L från sidan. Det är inte vad vi förknippar med böjda och förföriska fransar.
 • Få med alla fransarna när du böjer, eftersom det annars blir en ojämn böjning i fransraden. Det gäller inte MAC Half Lash ögonfransböjare där du böjer fransarna i omgångar.
 • Applicera mascara direkt efter böjningen för att få fransarna att hålla sin form hela dagen.


Lashlift för böjda fransar utan ögonfransböjare

Om du vill spara tid på att slippa böja fransarna varje gång du sminkar dig finns det möjlighet att göra en lashlift. Det permanentar fransarna så att de håller formen av böjda fransar.


Effekten av en lashlift (franslyft) håller i 6-8 veckor och avtar när fransarna växer ut och när man tappar fransarna.


Lashlift eller ögonfransböjare: vad är bäst?

Slitage på fransarna

Båda metoder sliter på fransarna. En lashlift permanentar fransarna med permanentlösning, medan ögonfransböjaren trycker och böjer mekaniskt på fransarna. Med bäst i test ögonfransböjare får du en skonsam ögonfransböjare där du inte behöver trycka särskilt hårt för att ge effekten av böjda fransar.


Känsliga ögon

Permanentlösningen innehåller irriterande ämnen för ögonen, till skillnad från en klassisk ögonfransböjare. Om du har känsliga ögon och reagerar på kemiska ämnen bör du vara uppmärksam om du står i valet mellan att göra en lashlift eller att böja fransarna med ögonfransböjare. 


En ögonfransböjare innehåller inga irriterande ämnen som dina ögon kan reagera på. Det enda som kan irritera ögonen med en ögonfransböjare är om passformen är dålig så att du råkar klämma huden kring ögonen.


Få ögonfransböjare till bästa pris

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har ögonfransböjare rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa ögonfransböjare till det lägsta priset. Klicka på GILLA på FaceBook-knapparna ovan så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Hur använder man ögonfransböjare?
  1. Tvätta dina fransar från allt smink.

  2. Lägg böjaren så nära fransrötterna som möjligt och kläm försiktigt på böjaren. Se till att få med alla fransar, annars bör du börja om.

  3. När du böjer, håll kvar i ca 20 sekunder. Se till att böja tre gånger: en gång längst in, en gång i mitten av fransen, och slutligen en gång längst ut för att få bästa resultat. Böjer du endast en gång i mitten riskerar dina fransar att se ut som ett L.

  4. Öppna sakta böjaren för att inte råka slita av några fransar.

  5. Applicera mascara direkt efter böjningen för att få fransarna att säkra fast deras form hela dagen.
 • Vilken är den bästa ögonfransböjaren just nu?
  Bästa ögonfransböjare just nu är Shiseido ögonfransböjare tätt följt av kultfavoriten: Shu Uemura ögonfransböjare bäst i test.
 • Vad är en bra ögonfransböjare?
  En bra ögonfransböjare är den som har en form som passar just ditt öga bäst. Bäst i test ögonfransböjare bör även ha skonsamma pads som inte sliter på ögonfransarna.
 • Hur ofta ska man byta ögonfransböjare?
  Du bör byta ut silikonkuddarna med jämna mellanrum för att minska risken för ögoninflammation. Rengör också tången med vatten och tvål.
Bäst i test Guidens tester inom styling


Christina Ho

Bäst i test: Ögonfransböjare

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast