Bästa ögonfransböjare

Ögonfransböjare bäst i test 2023

Letar du efter bästa ögonfransböjare just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit reda på vad både experterna och användarna tycker om de olika som går att köpa just nu. Men innan vi presenterar vinnarna får du lite information om hur du själv kan välja en bra böjare samt tips på hur du använder denna på bästa sätt.


Ögonfransböjare bäst i test

Shiseido Eyelash Curler

Ögonfransböjare bäst i test Shiseido Eyelash Curler
 • Passar de flesta ögonformerna

 • Synbart resultat

 • Böjning håller länge

 • Dyr

Rekommenderad ögonfransböjare

Classic Eyelash Curler

Ögonfransböjare bäst i test Classic Eyelash Curler
 • Långvarigt resultat

 • Populärt val

 • Schysst pris

 • Vissa användare tycker den är svår att använda

priser i samarbete med Prisjakt
 

Köpguide

Därför ska du ha en bra ögonfransböjare

Med en bra ögonfransböjare går det snabbare att få till ett bra och långvarigt resultat. Dessutom minskar du risken för att råka nypa till ögonfransarna och slita av dessa, vilket både gör ont och blir fult. 


En hel del av de bättre böjarna har pads som håller högre kvalitet, vilket gör de skonsammare att använda i området runtom ögonen. Vidare finns det även chans att köpa till extra pads (kuddar) till dessa ifall de förbrukas upp, vilket gör att du kan använda din böjare längre.


7 viktiga saker om ögonfransböjare

 1. Typ: Både pincett- och mekaniska ögonfransböjare kan ge gott resultat, men i slutändan handlar det mycket om personlig preferens. Prova dig fram för att veta vilken som passar dina fransar bäst. I detta testet har vi dock fokuserat på mekaniska ögonfransböjare.
 2. Material: Om du har känslig hy runt ögonen kan det vara bättre att välja en som är tillverkad i ett skonsammare material än de som är gjorda av metall.
 3. Pad-material: Välj alltid en ögonfransböjare med en pad i silikon då dessa är mer skonsamma än de i gummi. 
 4. Grepp: Välj en ögonfransböjare som har en texturerad yta på handtaget för att ge dig ett bättre grepp, så böjaren inte glider ur din hand. 


Tips - så använder du ögonfransböjare på bästa sätt

 • Tänk på att hålla dina fransar helt rena från smink när du ska böja dessa. Detta eftersom smink gör fransarna hårda, och börjar du böja dessa med smink på kan de gå av. 


 • Försök komma så nära fransrötterna som möjligt när du ska böja dessa och böj sedan försiktigt - du behöver inte trycka för hårt. En del tycker att det är enklare att komma längre in mot rötterna ifall du blundar samtidigt som de böjer. 


 • Böj tre gånger, en gång längst in, en gång i mitten av fransen, och slutligen en gång längst ut för att få bästa resultat. Böjer du endast en gång i mitten riskerar dina fransar att se ut som ett L. 


 • Se till att få med alla fransar när du böjer, får du inte med allihopa borde du börja om, eftersom det annars blir en ojämn böjning i fransraden. 


 • Applicera mascara direkt efter böjningen för att få fransarna att hålla sin form hela dagen.
Shiseido ögonfransböjare - bäst i test

När det gäller både experternas recensioner och användarnas omdömen är det tydligt att Shiseidos ögonfransböjare är den som presterar allra bäst. Dock speglas dess goda förmåga i dess höga pris.


Bästa ögonfransböjare - Shiseido Eyelash Curler

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Shiseido Eyelash Curler


Storfavorit och enkel att använda

Shiseidos ögonfransböjare är en storfavorit bland både stylister och användare som visar hur stor skillnad det kan vara mellan olika ögonfransböjare. Denna är verkligen i sitt eget lag där den enkelt anpassar sig efter ögats form och ligger bekvämt längs fransraden.


Långvarigt resultat och utbytbara pads

Klämmaren på böjaren är utformad på ett smart sätt där du inte behöver applicera mycket tryck för att böja fransarna till en vacker form - som varar hela dagen. Dessutom är den utrustad med smarta pads som du enkelt kan byta ut när dessa har förbrukats. 


Detta tycker användarna om Shiseidos ögonfransböjare

Som vanligt vill vi gärna veta vad de svenska användarna tycker om sitt köp. Här kommer några recensioner om deras köp av Shiseidos böjare: 


"Som så många andra trodde jag inte det kunde vara sådan skillnad mot en billig ögonfransböjare! Värd varje krona, den fångar varenda liten frans och håller dem böjda."


"Finns ingen bättre!"


"Bättre ögonfransböjare finns inte!" 


"Jämför jag nu den gamla med den här så är det som natt och dag."


"Denna är jättebra, däremot tkr jag den blivit mkt sämre efter redan 1 år och då har jag ändå bytt till rätt kuddar."


Här kan du köpa Shiseidos Eyelash Curler till bästa pris

Med tanke på sin populäritet säljer Shiseidos böjare ofta slut. Men du hittar den till lägst pris i några av butikerna här nedan.


Bangerhead säljer just nu Shiseido Eyelash Curler för 171 kr. Frakten ingår i priset.

171 kr är det lägsta priset just nu för Shiseido Eyelash Curler!
Tweezerman ögonfransböjare - rekommenderad

I mellannivån hittar vi en ögonfransböjare från Tweezerman - som även den får goda recensioner från flertalet användare. 


Bra ögonfransböjare - Tweezerman Classic Eyelash Curler

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

Prisjakt de bästa priserna på Classic Eyelash Curler
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Enkel att använda med enkel design

Oavsett om du är nybörjare eller proffs är denna fransböjare otroligt enkel att använda! Den når varje enskild frans, och dess ergonomiska design gör det lätt att böja fransarna med precision. Den når varje enskild frans, och dess design gör det lätt att böja fransarna med precision. 


Naturligt resultat

Med den tjocka och rundade silikonkudden behöver du inte oroa dig för att få hårda veck i fransarna, vilket ger en naturlig och vacker böjning! 


Detta tycker användarna om Tweezermans ögonfransböjare

"Så bra ögonfransbörjare. Blir så bra resultat på bara några sekunder. Rekommenderas starkt!"


"Bästa ögonfransböjaren jag köpt. Når alla fransar så det blir böjda samt att den böjer sjukt bra!!!"


"Jag är helt tagen av resultatet och kommer aldrig köpa en annan ögonfransböjare än denna! Rekommenderar denna starkt."


"Helt klart värd sitt pris vilka fransar ja det är skillnad på fransböjare å fransböjare å denna är perfekt."  


"Böjer fransarna väldigt fint och bra. Den är lätt att använda och den kommer åt alla fransar. Stort plus för de extra silikondynorna. Rekommenderar starkt :)"


"Lite besviken på denna då jag inte tycker den började fransarna så mycket mer än andra jag testat. Skulle inte ge den så högt betyg som andra, men beror väll hur sina egna fransar är också :)"


Här kan du köpa Tweezerman Classic Lash Curler till bästa pris
Så gjorde vi testet

Som vanligt när vi gör ett test tittar vi alltid på trovärdiga och kända källor, och vi har därför i detta test riktat ögonen mot kända institut och magasin som Vogue, Byrdie, New York Times och Svenska Damernas Värld. I dessa experttester finns trovärdiga paneler med många års erfarenhet av styling och make-up produkter som kan ge svar på tal om produkterna håller måttet eller inte. 


Utöver experternas omdömen har vi även tittat mycket på vad de svenska användarna säger om sina köp, det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av produkterna. Här har det varit tydligt att de dyrare böjarna favoriseras framför de billigare - eftersom dessa medför en risk att nypa av dina fransar. Dessutom håller dessa bättre kvalitet vilket gör att du kan använda din böjare under längre tid. 
Experternas omdömen

Vogue: Håller Shiseidos ögonfransböjare som den bästa i deras test för de som som almond-shaped eyes. 


Byrdie: Tycker att Shiseidos ögonfransböjare ger ett mycket bra resultat där fransarna får ett lyft med mycket fin form som får ögonen att se större ut. Dessutom tyckte de att böjaren passade bra vid ögat och att resultatet varade länge. 


The Wirecutter: I deras test med 10 ögonfransböjare håller de Shiseido Eyelash Curler som deras toppval eftersom den gav resultatet som varade allra längst och de snyggaste fransarna. Men de är även tydliga med att resultat är högst individuellt eftersom alla har olika ögonform. 


Damernas Värld: Tycker att Shiseidos böjare gör det enklare att få med fler fransar i en enda "böjning", vilket har gjort den till en storfavorit bland både makeupartister och vanliga användare.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa fönen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den ögonfransböjare som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare
Tips 1: För att få de allra snyggaste ögonfransarna kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa mascaran. Vi kan även tipsa dig om att läsa vårt test om bästa ögonfransserum, som ger dina ögonfransar en extra boost i vardagen.

  

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har ögonfransböjare rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa ögonfransböjare till det lägsta priset. Klicka på GILLA på FaceBook-knapparna ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Hur använder man ögonfransböjare?
  1. Tvätta dina fransar från allt smink.

  2. Lägg böjaren så nära fransrötterna som möjligt och kläm försiktigt på böjaren. Se till att få med alla fransar, annars bör du börja om.

  3. När du böjer, håll kvar i ca 20 sekunder. Se till att böja tre gånger: en gång längst in, en gång i mitten av fransen, och slutligen en gång längst ut för att få bästa resultat. Böjer du endast en gång i mitten riskerar dina fransar att se ut som ett L.

  4. Öppna sakta böjaren för att inte råka slita av några fransar.

  5. Applicera mascara direkt efter böjningen för att få fransarna att säkra fast deras form hela dagen.
 • Vilken är den bästa ögonfransböjaren just nu?
  Bästa ögonfransböjare just nu är Shiseido Eyelash Curler.
Bäst i test Guidens tester inom styling


Anita Carlsen

Bäst i test: Ögonfransböjare

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2023-05-25 och uppdaterades senast