Brödrost bäst i test - bästa brödrosten.

Brödrost test 2023 - för spröda goda mackor

Om du ska köpa brödrost bäst i test och vill veta vilken det är just nu har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella experttester, pratat med experter och viktigast av allt, tagit reda på vad konsumenterna tycker! I vårt test listar vi en bäst i test-vinnare samt ett bästa premiumval från Smeg.


Bästa brödrostarna just nu

Brödrost bäst i test

Electrolux EAT3300

Bröstrost bäst i test Electrolux EAT3300
 • Prisvärd brödrost

 • Jämn rostning

 • Bra funktioner

 • Enkel att använda

 • Något långsam

Smeg brödrost - bästa premiumval

SMEG TSF02

Bröstrost bäst i test SMEG TSF02
 • Plats för 4 skivor

 • Snygg design i flera färger

 • Jämn rostning

 • Upptiningsfunktion

 • Kort sladd

 • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt


Brödrost bäst i test 2023

Den bästa brödrosten just nu är en modell som håller god kvalitet, ger utmärkt resultat och erbjuder smarta funktioner. Den bästa brödrosten är Electrolux "Love Your Day" EAT3300.


Brödrost bäst i test - Electrolux EAT3300


Electrolux EAT 3300 presterar mycket bra i bl.a. Råd & Röns och Danska Taenks tester på brödrostar. Och med facit i hand är det inte svårt att förstå varför, Electrolux har nämligen lyckats med att ta fram en enkel, välfungerande och mångsidig brödrost. Summerat är det den bästa brödrosten för det lilla hushållet och ger dig allt du förväntar dig från en bra brödrost som kan rosta två brödskivor.


När du ska rosta kan du givetvis justera värmenivån mellan 7 inställningar och få brödet precis så frasigt som du vill. Och skulle du ha råkat missa när brödet blivit klart kan du aktivera återuppvärmning för att rosta det lite extra så att det blir lika gott igen. Andra finesser är bland annat:


 • Upptiningsfunktion - tinar upp och rostar frusen brödskiva
 • Stoppknapp - avbryt rostningen när du vill
 • Inbyggt uppvärmningsställ - värm croissanter och andra bullar genom att lägga dem på uppvärmningsstället
 • Bullvärmaren - värmer upp frallor och bullar


För att undvika att du bränner dig är brödrosten utrustad med ett extra brödlyft som gör det enklare att ta ut bröden. Och utöver detta är även en belysning aktiv när rosten är igång. 


Det finns stabiliserande fötter som ser till att brödrosten alltid står jämnt och säkert. Det går även att gömma sladden under rosten. Effekten är max 940W.


Det är enkelt att rengöra brödrosten på utsidan då bullvärmaren kan fällas ned. Insidan är i sin tur också enkel då smulbrickan samlar upp de allra flesta smulorna. 


Av att döma från både experter och vanliga användare ser EAT3300 till att den jämnt rostar båda sidorna av brödet, oavsett tjocklek, utan att det tar för lång tid. Dess rostfack hanterar även frysta brödskivor väl och ser till att du snabbt och enkelt kan få en färsk rostad brödskiva även om brödet kommer direkt från frysen.


Detta tycker användarna om Electrolux brödrost

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad konsumenterna själva tycker, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Mycket bra brödrost för pengarna!"


"Smidig med steglös justering av rostningen, rostar tämligen lika på båda sidorna av brödet vilket var problem med rosten jag hade tidigare. Nu slipper man vända på skivan och kör en stund till."


"Är så nöjd med min brödrost med knappar för olika inställningar, dessutom ett väldigt bra pris."


"Funkar utmärkt och till ett billigt pris. Rekommenderas!"


"Rostar jämnt och fint. Gillar både smulbrickan och extraknappen för att rosta bröd direkt från frysen."


"Fantastisk brödrost med snygg design. Rostar snabbt med ett perfekt och jämnt resultat. Ett extra+ för locket på toppen som hindrar damm och annat att komma in i rosten vilket gör att det känns fräscht att använda den. Mycket väl värd priset och rekommenderas gärna."


"Nöjd med köpet på alla sätt. Hållbarheten kan jag inte säga något om än, men den känns gedigen :)"


Här köper du Electrolux brödrost till lägst pris

Här kan du köpa den bästa brödrosten just nu. När du beställer den online kan du även få den levererad direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och smidigt.


Smeg brödrost - brödrost 4 skivor bästa premiumval

Om du värderar färg, form och kvalité extra högt har vi även tagit fram en premiumvinnare. Denna brödrost har tilltalande design, håller hög prestanda och har dessutom plats för fyra brödskivor. Premiumvinnaren är ingen mindre än SMEG TSF02


Bästa premiumbrödrosten - SMEG brödrost TSF02

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på SMEG TSF02 Visa färre priser Visa fler priser


SMEG TSF02 är gjord i det klassiska retro-utförandet och kommer i en hel drös olika modeller med olika färger. Därför passar en Smeg brödrost också som inredningspryl eftersom brödrostar, för det mesta, alltid står framme. Och trots att den ger vibbar av 50-talet är all teknologi under ytan modern som jämnt rostar båda sidorna av brödskivorna.


TSF02 har plats för fyra brödskivor vilket passar både vid familjefrukost och servering av större sällskap. Tack vare hög prestanda och kvalitativa delar får du en jämn rostning av alla fyra skivor, oavsett tjocklek.


Förutom justerbara värmenivåer och en defrost-funktion för fryst bröd, finns även en funktion för att rosta bagels samt en knapp för återuppvärmning, likt vår testvinnare. Bagelfunktionen är intressant eftersom du då kan välja att enbart rosta ena sidan av brödet och lämna den andra sidan mjuk. Givetvis kan du, likt testvinnaren, också avbryta en rostning när du vill för att sedan återuppta. 


Smeg TSF02 har extra breda fack så du enkelt kan få ned större brödskivor, t.ex. surdeg. Resultatet blir en jämn rostning där du enkelt styr hur rostat brödet ska bli med hjälp av hjulet på sidan. 


På hjulet finns även en stopp-knapp som avbryter rostningen direkt. Och vid sidan av hjulet hittar du knapparna för upptinings- och bagelfunktionerna.


Sladdlängden är 89 cm och den går att "gömma" under rosten. I en gömd låda på sidan så hittar du smulbrickan som enkelt dras ut för tömning.


Smeg TSF02 finns även som ​Smeg brödrost 2 skivor.
Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Alla våra gäster kommenterar alltid vår brödrost!" 


"Så fin och den funkar! Vill rosta varje morgon numera!"


"Älskar älskar älskar. Jättefin och gör utmärkt rostat bröd också!!"


"Vi har haft vår SMEG brödrost i 2 månader nu och gillar verkligen den. Defrost-funktionen är riktigt bra! Vi tar frysta bagels till rostade i ett enda steg."


"Jag älskar denna brödrost!! Över mina förväntningar. Nytt fan för Smeg produkter!"


Finns det några nackdelar med Smeg TSF02? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Förutom väldigt enskilda fall där en maskin möjligtvis gått sönder under transport så har det inte rapporterats några genomgående fel med denna rost. Det finns dock de som tycker att den är lite för dyr.


Köp Smeg brödrost till lägsta pris här

Det lägsta priset på denna retro brödrost får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren, vilket är smidigt och bekvämt.


Åhléns säljer SMEG TSF01 för 997.5 kr. Frakten ingår ingår i priset.

997.5 kr är det lägsta priset just nu för SMEG TSF01!

Whiteaway erbjuder SMEG TSF01 just nu för 1495 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1495 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Komplett säljer just nu SMEG TSF01 för 1590 kr. Frakten ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu SMEG TSF01 för 1795 kr. Frakten ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer SMEG TSF01 för 1874 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Kitchentime kan du köpa SMEG TSF01 för 1884 kr. Frakt ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa SMEG TSF01 för 1999 kr. Frakt ingår i priset.
Så gjorde vi testet

När vi gjorde testet utgick vi från de produkter som har bra kvalité och som visat upp goda resultat i testlabben. Ett urval av dessa resultat presenterar vi i testresultatsdelen nedan. 


Vi har också utgått från att produkterna som vi tagit fram som testvinnare i vårt test ska ha ett bra pris i förhållande till effekt. 


Utöver dessa faktorer är konsumenternas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna.


Det råder ingen brist på brödrostar idag vilket gör det ännu svårare att hitta rätt bland olika brödrostar och få den som passar just dig och dina behov allra bäst. Vanligast idag är en rost med plats för 2 brödskivor. 


Men är ni en familj om fyra eller vill ha enkelt till att servera nyrostat bröd till flera personer är det bäst att satsa på en rost med plats för 4 skivor. Dessa är givetvis lite dyrare pga en storlek större, men även för att de kräver större effekt.


De populäraste tillverkarna idag är Electrolux, Bosch, Dualit, Philips och Smeg. Alla av dessa ger dig ett bra resultat och en rad funktioner, bland annat upptining av fryst bröd, stopp-knapp, smulbricka och en jämn värme som ger dig en jämn rostning. 


Även om det finns en hel del att välja mellan är valet ändå ganska enkelt eftersom du, oavsett budget, kan få en bra brödrost. Dock är det viktigt att de håller god kvalitet och levererar en hög prestanda. Därför har vi satt upp en del krav som testvinnarna måste uppfylla.


 • Jämn rostning - med en jämn rostyta smakar bröder bäst
 • Avfrostningsfunktion - för de som har rostbrödet i frysen
 • Rengöring - den ska vara lätt att göra ren 
 • Smulbricka - som samlar upp alla smulor
 • Inställningar - gärna flera stycken för full kontroll


Våra testvinnare uppfyller dessa kraven och kantas dessutom av goda omdömen från både experter och användare. Några av experternas omdömen hittar du här nedan.
Test brödrost - experternas omdömen

I Råd & Röns senaste test Electrolux EAT 3300 hem 71 poäng vilket ger den en fin 4:e plats. Men med tanke på dess förmånliga pris får den även etiketten "Bra köp" av Råd & Rön. Den får allra bäst betyg när det gäller hanterbarhet och kvalitetsintryck. 


Den tar hem en 7/10 när det gäller rostning. Här tycker de dock att den hade kunnat prestera lite bättre när det gäller fryst bröd.


Danska Taenk ger Electrolux EAT 3300 ett bra betyg på 71% av 100. Den presterar bra i testet tack vare sitt låga pris men blir slagen av dyrare brödrostar från bl.a. KitchenAid och Smeg.


Råd & Rön testade 50 brödrostar i juni 2019. Philips HD2628 vann testet med 84 poäng. I de olika delmomenten "rostning" och "kvalitetsintryck" fick den 9 poäng. I delmomenten "hanterbarhet" och "säkerhet" fick den 8 respektive 7 poäng.


Även Aftonbladet har använt sig av detta test när de korade HD2628 som vinnare. En tidigare favorit, Bosch TAT8613, har ramlat långt ner på listan och tar endast hem 56 poäng.


Även Danska Taenk korade Philips HD2628 som sin testvinnare. De skrev bl.a. "Brödrosten från Philips klarar sig bra på de flesta parametrarna och behärskar huvuddisciplinen: att rosta en bit bröd snabb och enhetligt. Den är också lätt att rengöra."


TrustedReviews har testat Smeg TSF02 och ger den 4/5 stjärnor. De gillar de breda springorna, designen och bagelfunktionen. De tycker dock att det kan vara svårt att placera brödet i rosten samt att den är dyr. De rekommenderar denna rost för dig som tycker att både design och prestanda är viktigt.


Toptenreviews har också testat Smeg TSF01 och ger den en totalpoäng på 77/100 poäng. De tycker om de stora springorna, att det blir en jämn rostning, bagelfunktionen, färgvalen och designen. De gillade inte att färgen blev ojämn när bara en brödskiva rostades. 


Expertreviews blev imponerade av Smeg TSF01 och gav den 5/5 stjärnor. De tyckte om att den var effektiv och levererade bra resultat på kort tid. De gillade också att springorna är så stora samt designen. 


Råd & Rön testade 50 rostar 2019. SMEG TSF01 fick 72 poäng. I delmomentet "hanterbarhet" fick TSF01 nästan full pott men i delmoment "rostad yta" så blev det bara en 4:a. 


Danska Taenk gav också 72 poäng till SMEG TSF01. Det finns ingen bifogad resumé men i de olika delmomenten får den "bra" med undantag för användarvänlighet, byggkvalitet och energiförbrukning där SMEG TSF01 får "mycket bra". OBH Nordica Gravity Toaster får betyg god.

Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa brödrosten önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare 


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om el-tandborste eller testet om vattenkokare. Läs även vårt test om bästa espressobryggaren och bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten samt testet om bästa stekgrytan. Utöver vår testvinnare från Smeg har de även andra modeller som du kan läsa om här

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har brödrost rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa rosten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Hur rengör jag min brödrost?
  Eftersom de flesta brödrostar har en inbyggd smulbricka är det oftast enkelt att få undan alla småbitar. Men för utvändig rengöring räcker det med att torka med en våt trasa. Har din brödrost inte en smulbricka är det bäst att vända den upp och ned över diskhon och skaka loss alla lösa brödsmulor.
 • Vilken är den bästa brödrosten?
  Den brödrost som erbjuder bäst prestanda och funktionalitet till lägst pris är Electrolux EAT3300. Denna är därför bäst i test enligt våra krav. Men är stil och prestanda lika viktigt för dig, rekommenderar vi Smeg TSF02, som dessutom har plats för 4 brödskivor.
 • Vad står siffrorna på brödrosten för?
  Den allra första brödrosten hade dock en inbyggd timer i sig eftersom dess skapare, Charles Strite, var trött på brända brödskivor. Med hjälp av timern sköt brödrosten ut brödskivorna i en korg vilket gjorde det enkelt att bestämma hur brända brödskivorna skulle vara.
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Brödrost

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-10-24 och uppdaterades senast