Brödrost bäst i test - bästa brödrosten

Brödrost test 2022

Om du ska köpa brödrost och vill veta vilken som är bäst i test just nu har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella experttester, pratat med experter och viktigast av allt, tagit reda på vad konsumenterna tycker! I vårt test listar vi en bäst i test-vinnare samt ett bästa premiumval från Smeg.


I testet kan du läsa om:


Bästa brödrosten 2022

Brödrost bäst i test

Philips HD2650

Bröstrost bäst i test Philips HD2650
 • Priset

 • Rostar jämnt och fint

 • Enkel användning

 • Upptiningsfunktion

Smeg brödrost - bästa premiumval

SMEG TSF02

Bröstrost bäst i test SMEG TSF02
 • Plats för 4 skivor

 • Snygg design i flera färger

 • Jämn rostning

 • Upptiningsfunktion

 • Kort sladd

priser i samarbete med Prisjakt


Det råder ingen brist på brödrostar idag. Detta gör det ännu svårare att hitta den som passar just dig och dina behov allra bäst. Vanligast idag är en rost med plats för 2 brödskivor. Men är ni en familj om fyra eller vill ha enkelt till att servera nyrostat bröd till flera personer är det bäst att satsa på en rost med plats för 4 skivor. Dessa är givetvis lite dyrare pga en storlek större, men även för att de kräver större effekt.


De populäraste tillverkarna idag är Philips, Bosch, Dualit och Smeg. Alla av dessa ger dig ett bra resultat och en rad funktioner såsom upptining av fryst bröd, stopp-knapp, smulbricka och en jämn värme som ger dig en jämn rostning. Där det främst skiljer sig åt är design. Medan Philips och Bosch har en mer funktionell design, satsar både Dualit och Smeg på en retro-design från 50- och 60-talet. Och dessa har verkligen slagit igenom, framförallt Smeg, som i dagsläget är en av storsäljarna. 


Även om det finns en hel del att välja mellan är valet ändå ganska enkelt eftersom du, oavsett budget, kan få en bra brödrost. Dock är det viktigt att de håller god kvalitet och levererar en hög prestanda. Därför har vi satt upp en del krav:


 • Jämn rostning - med en jämn rostyta smakar bröder bäst
 • Avfrostningsfunktion - för de som har rostbrödet i frysen
 • Rengöring - den ska vara lätt att göra ren 
 • Smulbricka - som samlar upp alla smulor
 • Inställningar - gärna fler inställningar för full kontroll
Brödrost bäst i test 2022

Den bästa brödrosten just nu är en modell som håller god kvalitet, ger utmärkt resultat och erbjuder smarta funktioner. Brödrosten bäst i test just nu är Philips HD2650.


Bästa brödrosten just nu - Philips HD2650

(Klicka på brödrosten för mer information om bästa pris just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 januari 2022

De bästa priserna på Philips HD2650


Philips brödrost

Philips brödrost HD2650 kombinerar prestanda med ett väldigt schysst pris. Den rostar snabbt och jämnt med ett fint resultat varje gång. Dessutom har den flera bra inställningar och är väldigt lätt att hantera. Det är en rost i det mindre laget där du har möjlighet att rosta två bröd.


Utsidan är enkel att rengöra och för insidan så finns det en smulbricka som samlar upp de flesta smulorna. Brödrosten har 2 fack och kommer i 2 färger, svart och rostfri/krom. Det finns stabiliserande fötter som ser till att brödrosten alltid står jämnt och säkert. Det går även att gömma sladden under rosten. Effekten beror på inställning och ligger mellan 700-950W.


Du kan justera värmenivån så du får brödet precis så frasigt som du vill ha det. Om du råkat missa när brödet blivit klart och därmed hunnit bli kallt så kan du trycka på återuppvärmnings-knappen för att rosta det lite extra så att det blir lika gott igen. Andra finesser är bl.a; 


 • Automatisk avstängning - känner av ifall brödet har fastnat 
 • Upptiningsläge - tinar upp fryst bröd
 • Säker upplyftningsfunktion - lyft upp mindre brödbitar utan risk
 • Självcentrerade rostningsfack - ser till att både tunna och tjocka brödskivor rostas jämnt
 • Stoppknapp - avbryt rostningen när du vill
 • Inbyggt uppvärmningsställ - värm croissanter och andra bullar genom att lägga dem på uppvärmningsstället


Av att döma från både experter och vanliga användare ser HD2650 till att den jämnt rostar båda sidorna av brödet, oavsett tjocklek, utan att det tar för lång tid. Dess rostfack hanterar även frysta brödskivor väl och ser till att du snabbt och enkelt kan få en färsk rostad brödbit även om du förvarar brödet i frysen.
Detta tycker konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Mycket bra brödrost"


"Är du ute efter en brödrost som rostar bröd med önskat resultat och samtidigt är snygg är denna perfekt. Snygg, enkel och bra resultat gång efter gång. Några bra extrafunktioner som funkar riktigt bra!" 


"Brödrost som helt motsvarar våra förväntningar. Rostar jämnt, går att tina bullar och lätt att rengöra. Lagom med finesser för oss och utan digital display som jag tycker är överflödigt på en brödrost. En brödrost helt i min smak till et bra pris!"


"Införskaffade denna brödrost då min förra tappat stinget (Inte en Philips). Den gör sitt jobb med perfekt resultat varje gång, lätt att justera. Att den sedan är snygg att se på är bara ett plus. Full pott från mej." 


"En mycket bra brödrost har använt den i ca 3 veckor. Bra med smulfack under, bara att dra ut och tömma."


"Varje gång jag avnjuter en rostad macka med smör så är jag väldigt tacksam att jag köpte denna fantastiska brödrost från Philips! Kan inte rekommendera den nog."


"Detta är en utmärkt brödrost som gör allt den ska göra. Förmodligen den bästa jag har ägt hittils."


"En kvalitets-brödrost. Ser bra ut, funkar utmärkt. Enkel att rengöra. Kan rosta både stora och små skivor utan att bränna vid dem." 


Finns det några nackdelar med Philips HD2650 då? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Det som går att hitta är att vissa konsumenter klagar på att storleken på deras brödskivor ej får plats i rosten. Detta verkar dock vara väldigt sällsynta fall eftersom majoriteten av både konsumenter och experter är väldigt nöjda med sitt köp.


Här köper du Philips brödrost

Proshop säljer den för 501 kr. Frakten ingår i priset.

501 kr är det lägsta priset just nu för Philips HD2650!

Philips säljer just nu Philips HD2650 för 504 kr. Frakten ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Philips HD2650 för 508 kr. Frakten ingår i priset.

Tretti.se säljer Philips HD2650 för 515 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Philips HD2650 just nu för 520 kr. Frakten ingår även i priset.

Komplett säljer just nu Philips HD2650 för 537 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 547 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Philips HD2650 för 578 kr. Frakten ingår även i priset.

Smeg brödrost - brödrost 4 skivor bästa premiumval

Om du värderar färg, form och kvalité extra högt har vi även tagit fram en premiumvinnare. Denna brödrost har tilltalande design, håller hög prestanda och har dessutom plats för fyra brödskivor. Premiumvinnaren är ingen mindre än SMEG TSF02


Bästa premiumbrödrosten - SMEG brödrost TSF02

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 januari 2022

De bästa priserna på SMEG TSF02


SMEG TSF02 är gjord i det klassiska retro-utförandet och kommer i en hel drös med färger. Därför passar en Smeg brödrost också som inredningspryl eftersom brödrostar, för det mesta, alltid står framme. Och trots att den ger vibbar av 50-talet är all teknologi under ytan modern som jämnt rostar båda sidorna av brödskivorna.


TSF02 har plats för fyra brödskivor vilket passar både vid familjefrukost och servering av större sällskap. Tack vare hög prestanda och kvalitativa delar får du en jämn rostning av alla fyra skivor, oavsett tjocklek.


Förutom justerbara värmenivåer och en defrost-funktion för fryst bröd, finns även en bagelfunktion och en knapp för återuppvärmning, likt vår testvinnare. Bagelfunktionen är intressant eftersom du då kan välja att enbart rosta ena sidan av brödet och lämna den andra sidan mjuk. Givetvis kan du, likt testvinnaren, också avbryta en rostning när du vill för att sedan återuppta. 


Smeg TSF02 har extra breda fack så du enkelt kan få ned större brödskivor, t.ex. surdeg. Resultatet blir en jämn rostning där du enkelt styr hur rostat brödet ska bli med hjälp av hjulet på sidan. På hjulet finns även en stopp-knapp som direkt avbryter rostningen. Och vid sidan av hjulet hittar du knapparna för upptinings- och bagelfunktionerna.


Sladdlängden är 89 cm och den går att "gömma" under rosten. I en gömd låda på sidan så hittar du smulbrickan som enkelt dras ut för tömning. 


Premiumvalet finns även som ​Smeg brödrost 2 skivor.
Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Alla våra gäster kommenterar alltid vår brödrost!" 


"Så fin och den funkar!"


"Älskar älskar älskar. Jättefin och gör utmärkt rostat bröd också!!"


"Vi har haft vår SMEG brödrost i 2 månader nu och gillar verkligen den. Defrost-funktionen är riktigt bra! Vi tar frysta bagels till rostade i ett enda steg."


"Jag älskar denna brödrost!! Över mina förväntningar. Nytt fan för Smeg produkter!"


Finns det några nackdelar med Smeg TSF02? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Förutom väldigt enskilda fall där en maskin möjligtvis gått sönder under transport så har det inte rapporterats några genomgående fel med denna rost. Det finns dock de som tycker att den är lite för dyr.


Köp Smeg brödrost till lägsta pris här

Det lägsta priset på denna retro brödrost får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren, vilket är smidigt och bekvämt.


MediaMarkt säljer SMEG TSF01 just nu för bara 1272 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1272 kr är det lägsta priset just nu för SMEG TSF01!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1590 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Cervera kan du köpa SMEG TSF01 för 1695 kr. Frakt ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer SMEG TSF01 för 1695 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Åhlens säljer SMEG TSF01 för 1695 kr. Frakten ingår ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu SMEG TSF01 för 1695 kr. Frakten ingår i priset.

Kökets favoriter säljer SMEG TSF01 för 1995 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Test brödrost - experternas omdömen

Eftersom storfavoriten Philips HD2628 för närvarande är helt slutsåld i alla butiker har vi tagit in HD2650 som temporär vinnare. Här kan du ta del av våra tidigare tester. Vår nya testvinnare är enligt Philips själva, "Väldigt lik HD2628, med undantag för värmenivåer - som HD2650 har fler av."


Råd & Rön testade 50 brödrostar i juni 2019. Philips HD2628 vann testet med 84 poäng. I de olika delmomenten "rostning" och "kvalitetsintryck" fick den 9 poäng. I delmomenten "hanterbarhet" och "säkerhet" fick den 8 respektive 7 poäng. Nästan full pott rakt igenom! Även Aftonbladet har använt sig av detta test när de korade HD2628 som vinnare.


Även Danska Taenk korade Philips HD2628 som sin testvinnare. De skrev bl.a. "Brödrosten från Philips klarar sig bra på de flesta parametrarna och behärskar huvuddisciplinen: att rosta en bit bröd snabb och enhetligt. Den är också lätt att rengöra."


TrustedReviews har testat Smeg TSF02 och ger den 4/5 stjärnor. De gillar de breda springorna, designen och bagelfunktionen. De tycker dock att det kan vara svårt att placera brödet i rosten samt att den är dyr. De rekommenderar denna rost för dig som tycker att både design och prestanda är viktigt.


Toptenreviews har också testat Smeg TSF01 och ger den en totalpoäng på 77/100 poäng. De tycker om de stora springorna, att det blir en jämn rostning, bagelfunktionen, färgvalen och designen. De gillade inte att färgen blev ojämn när bara en brödskiva rostades. 


Expertreviews blev imponerade av Smeg TSF01 och gav den 5/5 stjärnor. De tyckte om att den var effektiv och levererade bra resultat på kort tid. De gillade också att springorna är så stora samt designen. 


Råd & Rön testade 50 rostar 2019. SMEG TSF01 fick 72 poäng. I delmomentet "hanterbarhet" fick TSF01 nästan full pott men i delmoment "rostad yta" så blev det bara en 4:a. 


Danska Taenk gav också 72 poäng till SMEG TSF01. Det finns ingen bifogad resumé men i de olika delmomenten får den "bra" med undantag för användarvänlighet, byggkvalitet och energiförbrukning där SMEG TSF01 får "mycket bra". 
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa brödrosten önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare 


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om el-tandborste eller testet om vattenkokare. Läs även vårt test om bästa espressobryggaren och bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten samt testet om bästa stekgrytan.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har brödrost rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa rosten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Hur rengör jag min brödrost?
  Eftersom de flesta brödrostar har en inbyggd smulbricka är det oftast enkelt att få undan alla småbitar. Men för utvändig rengöring räcker det med att torka med en våt trasa. Har din brödrost inte en smulbricka är det bäst att vända den upp och ned över diskhon och skaka loss alla lösa brödsmulor.
 • Vilken brödrost är bäst i test?
  Den brödrost som erbjuder bäst prestanda och funktionalitet till lägst pris är Philips HD2650. Denna är därför bäst i test enligt våra krav. Men är stil och prestanda lika viktigt för dig, rekommenderar vi Smeg TSF02, som dessutom har plats för 4 brödskivor.
 • Vad står siffrorna på brödrosten för?
  Detta är minst sagt ett mysterium. En del säger att det står för antal minuter medan andra menar att det står för hur snabbt metallskivorna ska böja sig, vilket triggar att brödet flyger upp. Siffrorna står för hur länge brödet skall vara nere i rosten, men om det verkligen står för minuter är osäkert. Den allra första brödrosten hade dock en inbyggd timer i sig eftersom dess skapare, Charles Strite, var trött på brända brödskivor. Med hjälp av timern sköt brödrosten ut brödskivorna i en korg vilket gjorde det enkelt att bestämma hur brända brödskivorna skulle vara.Vid tester har en del tillverkares brödrostar blivit klara efter 2 minuter när de har ställts in på "2", medan andra inte har blivit det. Det kan alltså vara så att det beror på tillverkare och oavsett vad kommer du behöva göra en test-rostning för att lära dig hur rosten rostar.
 • Hur fungerar en brödrost?
  När du trycker ner brödet är det en fjäder som hålls nere av elektromagneter. Tack vare att denna får ström drar denna till sig en annan magnet vilket ser till att brödet håller sig kvar nere i rosten. Det bildas friktion av elektromagneten vilket resulterar i värme. När tiden / styrkan för angiven inställning har nåtts stängs strömmen av, vilket resulterar i att magneten släpper. Fjädern dras då ihop och brödet åker upp.Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Philip Andrén

Bäst i test: Brödrost

Testet skrevs och uppdaterades senast