bästa brödrosten 2020 - brödrost bäst i test

Bästa brödrosten 2019/2020

Om du ska köpa en ny brödrost och vill veta vilken som är bäst i test just nu har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella tester, pratat med experter och viktigast av allt, fått svar på vilken brödrost vanliga konsumenter tycker är bäst!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig brödrosten bäst i test NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig brödrosten bästa premiumval NU!


Detta är en bra brödrost:

  • Rostar jämnt - med en jämn rostyta smakar bröder bäst
  • Avfrostningsfunktion - för de som har rostbröder i frysen
  • Rengöring - det ska vara lätt att göra rent 
  • Smulbricka - samla upp alla smulor
  • Inställningar - gärna fler inställningar för full kontroll


Brödrost bäst i test 2019/2020

Tro det eller ej men brödrost-marknaden är lite som en djungel. Det finns hur många som helst och de rör sig i alla möjliga prisklasser. De populäraste brödrostarna bland konsumenterna idag är utan tvekan Smeg brödrostar. Tyvärr är de rätt så dyra och därför mer av ett premium-alternativ. Vår testvinnare kostar mycket mindre och har enligt flertalet experter presterat ännu bättre än Smeg brödrostarna! Vår testvinnare är Philips HD2628


Philips brödrost - bäst i test


Bästa brödrosten just nu - Philips HD2628

(Klicka på brödrosten för mer information om bästa pris just nu)


 

 

Lägsta pris enligt Prisjakt:

Lägsta butikspris per den 25 januari 2020

 

Philips HD2628 toppar både Råd & Rön och Danska Taenks tester och det är inte svårt att förstå varför. Paketerat i ett väldigt schysst pris får du en brödrost som har kort rosttid, fantastisk hanterbarhet och flertalet inställningar. Resultatet av detta blir ett rostad bröd med fint resultat. 


De andra funktionerna gör brödrosten ännu mer tilltalande. Du kan justera värmenivån så du får brödet precis som du vill ha det. Om du råkat missa när brödet blivit klart och därmed hunnit bli kallt så kan du trycka på återuppvärmnings-knappen för att rosta det lite extra så att det blir lika gott igen. Andra finesser är bl.a; 


  • Automatisk avstängning - känner av ifall brödet har fastnat i brödrosten, 
  • Säker upplyftningsfunktion - lyft upp mindre brödbitar utan risk
  • Självcentrerade rostningsfack - ser till att både tunna och tjocka brödskivor rostas jämnt
  • Stoppknapp - avbryt rostningen när du vill


Utsidan är enkel att rengöra och för insidan så finns det en smulbricka som samlar upp de flesta smulorna. Brödrosten har 2 fack och finns i 2 färger, champagne och borstad metall. Det finns stabiliserande fötter som ser till att brödrosten alltid står jämnt och säkert. Sladdlängden är 85 cm och effekten ligger på 950 W.


Detta säger experterna

Råd & Rön testade 50 brödrostar i juni 2019. Philips HD2628 vann testet med 84 poäng. I de olika delmomenten "rostning" och "kvalitetsintryck" fick den 9 poäng. I delmomenten "hanterbarhet" och "säkerhet" fick den 8 respektive 7 poäng. Nästan full pott rakt igenom! Även Aftonbladet har använt sig av detta test när de korade HD2628 som vinnare.


Även Danska Taenk korade Philips HD2628 som sin testvinnare. Om brödrosten skrev de "Brödrosten från Philips klarar sig bra på de flesta parametrarna och behärskar huvuddisciplinen: att rosta en bit bröd snabb och enhetligt. Den är också lätt att rengöra."


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Införskaffade denna brödrost då min förra tappat stinget (Inte en Philips). Den gör sitt jobb med perfekt resultat varje gång, lätt att justera. Att den sedan är snygg att se på är bara ett plus. Full pott från mej." 


"En mycket bra brödrost har använt den i ca 3 veckor. Bra med smulfack under, bara att dra ut och tömma."


"Varje gång jag avnjuter en rostad macka med smör så är jag väldigt tacksam att jag köpte denna fantastiska brödrost från Philips! Kan inte rekommendera den nog."


"Detta är en utmärkt brödrost som gör allt den ska göra. Förmodligen den bästa jag har ägt hittils."


"En kvalitets-brödrost. Ser bra ut, funkar utmärkt. Enkel att rengöra. Kan rosta både stora och små skivor utan att bränna vid dem." 


Finns det några nackdelar med denna brödrost då? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Det som går att hitta är att vissa konsumenter klagar på att storleken på deras brödskivor ej får plats i brödrosten. Detta verkar dock vara väldigt sällsynta fall eftersom majoriteten av både konsumenter och experter är väldigt nöjda med sin brödrost. 


Här köper du brödrosten bäst i test

CDON.COM säljer brödrosten för bara 0 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för Philips-brödrosten!

Även Proshop säljer brödrosten från Philips för 0 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är inkluderad i priset!

 

 

Brödrost bästa premiumval

Om du inte var ett fan av brödrosten från Philips så har vi tagit fram en premiumvinnare. Det är en brödrost som de senaste åren blivit väldigt populär och lämnat både experter och konsumenter nöjda. Premiumvinnaren är ingen mindre än SMEG brödrosten TSF01

Smeg brödrost retro - retro brödrost smeg

Bästa premiumbrödrosten just nu - SMEG TSF01

(Klicka på brödrosten för mer information om lägsta pris just nu)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du retro brödrosten från Smeg:

Aktuella butikspriser per den 25 januari 2020

 

SMEG brödrosten TSF01 är en brödrost som är gjord i det klassiska retro-utförandet som har gjort SMEG oerhört populära och kommer i en hel drös med färger. Därför passar en Smeg brödrost också som inredningspryl eftersom brödrostar, för det mesta, alltid står framme. Trots att brödrosten ger vibbar om hur framtiden såg ut på 50-talet så är all teknologi under ytan modern och likt vår testvinnare har den en del smarta funktioner för att resultaten ska bli så bra som möjligt. 


Förutom justerbara värmenivåer och en defrost-funktion så finns det även en bagelfunktion och en knapp för återuppvärmning, likt vår testvinnare. Bagelfunktionen är intressant eftersom du då kan välja att enbart rosta ena sidan av brödet och lämna den andra sidan mjuk. Givetvis kan du, likt testvinnaren, också avbryta en rostning när du vill för att sedan återuppta. 


Springorna som brödet ska ned i är breda så du enkelt kan få ned större brödskivor, t.ex. surdeg. Resultatet blir en jämn rostning och med värmenivåerna är det enkelt att styra resultatet så det blir precis som du vill ha det. 


Sladdlängden är 89 cm och det går att "gömma" sladden under brödrosten. I en gömd låda på sidan så hittar du smulbrickan som enkelt dras ut för tömning. 


Här köper du retro brödrosten från Smeg till lägsta pris


Bagaren och Kocken erbjuder den för 1189 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

1189 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för Smeg-brödrosten!

Hemmy har brödrosten för 1192 kronor här. Priset är inklusive frakt.

Netonnet säljer Smeg-brödrosten för bara 1390 kronor. I priset ingår även frakten.

Ellos erbjuder den för 1495 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

Kökets favoriter säljer Smeg-brödrosten för 1495 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

Cervera erbjuder brödrosten från Smeg för bara 1499 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Även Åhlens säljer brödrosten för 1595 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

CDON säljer Smeg-brödrosten för 1595 kronor. I priset ingår även frakten.

 

 

Detta säger experterna om Smeg brödrosten

TrustedReviews har testat en Smeg brödrost och ger den (TSF02) 4/5 stjärnor. De gillar de breda springorna, designen och bagelfunktionen. 


Toptenreviews har också testat brödrosten och ger den en totalpoäng på 77/100 poäng. De tycker om de stora springorna, att det blir en jämn rostning, bagelfunktionen, färgvalen och designen. De gillade inte att färgen blev ojämn när bara en brödskiva rostades. 


Expertreviews blev imponerade av Smegs brödrost och gav den 5/5 stjärnor. De tyckte om att den var effektiv och levererade bra resultat på kort tid. De gillade också att springorna är så stora samt designen. 


Råd & Rön testade 50 brödrostar 2019. SMEG TSF01 fick 72 poäng. I delmomentet "hanterbarhet" fick brödrosten nästan full pott men i delmoment "rostad yta" så blev det bara en 4:a. 


Danska Taenk gav också 72 poäng till SMEG TSF01. Det finns ingen bifogad resumé men i de olika delmomenten får den "bra" med undantag för användarvänlighet, byggkvalitet och energiförbrukning där SMEG TSF01 får "mycket bra". 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Jag visste inte att jag kunde vara attraherad till ett köksredskap." 


"Alla våra gäster kommenterar alltid vår brödrost!" 


"Så fin och den funkar!"


"Älskar älskar älskar. Jättefin och gör utmärkt rostat bröd också!!"


"Vi har haft vår SMEG brödrost i 2 månader nu och gillar verkligen den. Defrost-funktionen är riktigt bra! Vi tar frysta bagels till rostade i ett enda steg."


"Jag älskar denna brödrost!! Över mina förväntningar. Nytt fan för Smeg produkter!"


Finns det några nackdelar med denna brödrost? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Förutom väldigt enskilda fall där en maskin möjligtvis gått sönder under transport så har det inte rapporterats några genomgående fel med denna brödrost. Det finns dock experter och konsumenter som tycker att den är lite för dyr. 


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om el-tandborste eller testet om vattenkokare.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående brödrostar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa brödrosten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!