Handkräm bäst i test, här hittar du den bästa handkrämen.

Bästa handkrämen 2022

Ska du köpa handkräm och undrar vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester från experter, i tidningar och testlabb. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika krämerna som finns att köpa just nu. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig så att du kan göra ett så klokt val som möjligt och undvika dyra och onödiga felköp.


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa handkrämen NU!


Viktigt innan ditt köp av handkräm

Det är väldigt viktigt att handkrämen du ska använda inte innehåller några allergiframkallande ämnen, är en självklarhet för alla när man väl tänker på det. Sådana ämnen i en produkt kan nämligen skada huden på dina händer. Krämen ska inte heller vara för fet  utan den ska vara enkel att applicera på händerna och ge dig en lätt återfuktning. Utöver detta är det ju sedan rent doftmässigt bra att testa olika dofter så du hittar en som du gillar riktigt mycket. 


Handkräm bäst i test

Efter att ha rådfrågat experter, läst aktuella tester och sett vad användarna tycker så har vi kommit fram till en handkräm bäst i test. Den bästa handkrämen för torra händer just nu kommer från erkända Clarins.


Bästa handkrämen just nu - Clarins Hand and Nail Treatment Cream

(Klicka på handkrämen för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 december 2022

De bästa priserna på Clarins Treatment Hand & Nail Cream 100ml


Clarins handkräm "Clarins Hand and Nail Treatment Cream" är en populär återfuktande handkräm som, med sin stilrena design, formula, befunnit sig i toppskiktet under många år. En riktig klassiker. Tillverkaren Clarins är en högt beaktat sådan som gjort sig kända under många år för sin kvalité. 


Det som även gör Hand and Nail Treatment Cream till en vinnare för torr hud är dels dess lyxiga känsla till ett bra pris. Men krämen är även lätt att applicera och känns inte fet. Den "omfamnar" lätt handen och återfuktar snabbt. Förutom att endast återfukta händerna så stärker krämen även dina nagelband som lätt kan bli slitna tack vare sin myrraolja. 


För att inte bara ge ytlig återfuktning så innehåller den även sheasmör och sesamolja som behandlar ner på djupet. Dina händer håller sig därför återfuktade under längre tid


Här köper du bästa handkrämen till lägst pris


Test handkräm - detta säger experterna

Damernas Värld: testade 7 olika handkrämer. I deras test tog Clarins handkräm Hand and Nail Treatment Cream hem förstaplatsenDe gillade att krämen snabbt absorberas in i huden, dess doft, dess långvarighet samt att den även stärker nagelbanden. De tyckte också att det är en "lyxig handcrème till bra pris". Andra krämer i deras test var bl.a. Akademiklinikens Handkräm som hamnade på tredjeplats och en handkräm från Sisley som hamnade på andraplats. 


Aftonbladet: testade 13 handkrämer. Clarins Hand and Nail Treament Cream får 4 poäng och beskrivs som en kräm av hög kvalitet. De gillar hur snabbt och lätt krämen absorberas av huden men ger den lite minuspoäng pga dess doft som sitter kvar länge. Vinnare i Aftonbladets test blev en handkräm från Neutrogena. 


Amelia: i tidningen Amelias test hamnade Clarins Hand and Nail Treatment Cream på 5:e plats. De tyckte att det var en handkräm med bra återfuktning. De gillade även att den stärker dina nagelband. Vinnare i Amelias test blev Ayurveda Hand Balm från Rituals


Skönhetslandet: har Clarins Hand and Nail Treatment Cream som sin premiumvinnare med motiveringen att den bl.a. är "otroligt fuktgivande" samt att dess konsistens är "skönt krämig, vilket gör den lätt att jobba med". Andra handkrämer i deras test var L'Occitane Shea Butter Hand Creme som vann mellanklassen och Neutrogena Hand Creme som vann budgetklassen.


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Vanligtvis gillar jag inte handkrämer eftersom de är lite oljiga. Jag tänkte att jag skulle ge denna ett försök efter alla bra recensioner jag läst. Den gör mina händer mjuka, doftar riktigt gott och absorberas snabbt in i huden. Verkligen inte fet."


"Jag älskar denna handkrämen och ser alltid till att ha den till hands. En riktigt bra handkräm."


"Jag har använt denna handkrämen i flera år och älskar den. Den är lite dyr men verkligen värt det då mina händer ser så fina ut och är så mjuka. Jag tycker även att de ser yngre ut! Den luktar bra också. Jag brukar applicera den under kvällen."


"Den funkar bra på huden och hjälper även mina naglar."


"Mycket bra handkräm. Köpte den som present till min fru, hon blev väldigt glad."


"Jag köper alltid denna handkrämen - det är den bästa jag har provat."


"Jag har använt denna i flera år och jag gillar den fortfarande."


"Jag har haft fula nagelband hela mitt liv som resultat av bitande och dåligt underhåll. Så ni kan tänka hur överraskad jag blev efter ett par veckors användning på mina händer och naglar. Nu ser de friska och starka ut och många kommenterar det. De överlever numera även hushålls- och trädgårdsarbete. Händerna är även väldigt mjuka."


"Väldigt härlig kräm och en räddare för händer som spenderar mycket tid i köket. Den doftar även gott och är inte alls fet."


detta är bästa handkrämen just nu


Tips 1: Om du vill veta vilken den bästa handtvålen är just nu kan du hitta den här här!


Tips 2: Om du vill ha ett alternativ/komplement  till handtvål så har vi tagit fram en testvinnare för den bästa handspriten just nu!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har handkräm rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa handkrämen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.Anita Carlsen

Bäst i test: Handkräm


Testet skrevs och uppdaterades senast