Fotmassageapparat bäst i test

Fotmassage maskin test 2023

Ska du köpa fotmassageapparat och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som har presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och här på internet. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilken fotmassagemaskin som konsumenterna gillar bäst. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, allt för att du ska kunna göra ett klokt val och undvika dyra och dåliga felköp. I testet listar vi en fotmassageapparat bäst i test och en premiumvinnare. 


Våra toppval just nu

Bäst i test fotmassage

Beurer FM 60

Fotmassage bäst i test Beurer FM 60
 • Enkel att använda

 • Värmeinställning

 • Prisvärd

 • Masserar endast undersidan

 • Max skostorlek 45

Fotmassage bästa premiumval

Flowlife Flowfeet

Fotmassage bäst i test Flowlife Flowfeet
 • Masserar hela foten

 • 3 massageprogram

 • Värmeinställning

 • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide - 

Fotmassage ger avkoppling och hjälper sätta igång blodcirkulationen i fötterna och är ett enkelt sätt att få bukt med ömma och trötta fötter. Men förutom behandling för dina fötter hjälper även fotmassagen till med att få igång blodcirkulationen i andra delar av kroppen och sänker blodtrycket. Detta är utmärkt efter en lång dag på jobbet där vi tyvärr rör oss alltför lite.


De moderna produkterna för fotmassage har sitt ursprung i en metod som kallas för shiatsu. Detta går ut på att stimulera nervpunkter i fötterna, vilket sedan spär ut över det centrala nervsystemet. Detta ser till att du släpper loss restprodukter, återställer balans i kroppen och få en förbättrad blodcirkulation. Shiatsumassage går att boka nästan överallt i Sverige men med en bra fotmassage-apparat har du tillgång till det vart du än befinner dig.


Med en elektrisk fotmassage-apparat har du enkel tillgång till en avkopplande massage när du än vill. Ofta är de kompakta och lätta vilket gör dem ytterst flexibla att ha med sig. 
Fotmassage bäst i test

Den bästa apparaten ska vara enkel att använda, ge massage av hög kvalitet och inte kosta för mycket. En bonus är även ifall den har värmeinställning som ökar blodcirkulationen. En fotmassage som uppfyller alla dessa kriterier är Beurer FM 60. Den är en favorit av både experter och konsumenter. Läs hela testet här nedan!

Bäst i test fotmassage - Beurer FM 60

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Beurer FM 60


Beurer FM 60 är en apparat som erbjuder shiatsu-fotmassage för en schysst prislapp. Det är en väldigt simpel apparat som är elegant och solid. Apparaten har endast två knappar; on/off samt en ”mode”-knapp. 

 

Den har totalt 18 shiatsu-punkter, 9 för varje fot. Shiatsu är en form av massage som grundar sig i tanken att tryckpunkter i dina fötter är direkt kopplade till andra områden i kroppen. Och att genom stimulera dessa tryckpunkter, signalera resten av kroppen och det centrala nervsystemet, att slappna av. 

 

Apparaten är justerbar och det finns två inställningar som avser höjd på själva apparaten. 

 

Beurer FM 60 är väldigt enkel att använda. När den är på kan du välja hastighet och sätta igång värmefunktionen. Värmefunktionen fungerar dock endast när du använder den högre hastigheten, vilket är ett litet minus. Men det är också bra eftersom det är vid högre styrka ökar blodcirkulationen. 

 

Beurer FM 60 är ingen avancerad fotmassage apparat men den gör jobbet och det gör den riktigt bra. Shiatsumassagen ger god terapi för ömma fötter och ökar cirkulationen markant. 


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Denna FM 60 har verkligen givit mina ben den massage som de behöver."


"Mycket nöjd med den här massageapparaten."


"Kunde inte vara nöjdare med den här massageapparaten!"


"Ett måste för alla som lider av hälsporre."


"Jag har haft Plantar Fasciitis i över ett år nu. Och detta föreslogs av någon som har haft framgång med det. Jag tyckte inte om att de inte erbjuder gratis retur, men jag tänkte att det var kostnaden för en fotmassage, så jag hade inte mycket att förlora. Jag måste säga, den här saken är jättebra! Och alla i mitt hus använder det nu."


"Den här saken är jättebra !!! Jag är vårdpersonal och står på fötterna hela dagen. Jag har ont i fötterna varje dag. Den här saken hjälper oerhört, inte bara med mina fötter utan också med mina ben. Jag rekommenderar starkt den här produkten till alla med fotvärk."


Här köper du bästa fotmassagemaskinen till lägst pris

Apoteket MEDS säljer Beurer FM 60 för 755.1 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

755.1 kr är det lägsta priset just nu för Beurer FM 60!

Apotek Hjärtat säljer Beurer FM 60 för 999 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Conrad säljer just nu Beurer FM 60 för 1159 kr. Frakten ingår i priset.
Fotmassage - bästa premiumval från Flowlife

Om du vill ha större valbarhet och tillgång till program har vi även tagit med en premiumvinnare i detta test. Denna kommer från det svenska företaget Flowlife och har fått väldigt bra betyg från de svenska konsumenterna. Den har flera inställningar, styrkor, avfuktning och givetvis värmeinställning. 


Bästa premiumval - Flowlife Flowfeet

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Flowlife Flowfeet Visa färre priser Visa fler priser


Flowfeet är en premiumprodukt där fotmassagen ger dig snabbare återhämtning samtidigt som den både värmer och masserar dina fötter.

 

Den har tre hastigheter, tre massageprogram och ett konstant värmeläge som går att aktivera vid samtliga funktioner. Värmen hjälper till att stimulera tryckpunkterna i fötterna ytterligare, vilket ger en ökad blodcirkulation. 

 

De olika massageprogrammen har olika fokusområden. Standardprogrammet masserar dock runt hela foten med hjälp av massagehuvuden som tar på undersidan av foten. För massage av ovansida och sidor ser luftfyllda kuddar till att tryck sätts på fötterna för maximal stimulering. 

 

Det finns även ett stretchingprogram som är lite mer intensivt. Detta program körs därför allra bäst med värmen påslagen för att mjuka upp muskler och leder. 


Detta säger användarna

"Jättenöjd. På de lätta programmen är det ren avslappning och de lite hårdare gör verkligen gott för fötterna"


"Bästa köpet på länge. Var ute efter en liknande produkt men slog till på denna lite på chans efter en rekommendation från en i familjen"


"Perfekt avkoppling efter en lång dag på jobbet!"


"Tack för att du har kommit in i mitt liv, en sån lyx i vardagen!"


"Efter en dag på jobbet är det så skönt att använda den här framför tvn"


"Som dansare finns det inget bättre än att sätta sig med Flowfeet efter ett svängigt danspass!"


"Fantastisk, flera olika intensiteter och program och hela familjen kan använda den."


"Otroligt effektiv men kändes lite jobbigt i början för att mina fötter var så ovana vid ordentlig fotmassage men den gör verkligen dunder efter långa jobbiga dagar!"


"Har den under skrivbordet på jobbet, otroligt bra produkt!"


"Arbetar mycket i butik och denna är guldvärd när man kommer hem efter en lång arbetsdag. Knäppa en bira o fotmassage framför TVn o alla problem försvinner!"


Här köper du Flowlife Flowfeet till bästa pris

Flowlife säljer just nu Flowlife Flowfeet för 2490 kr. Frakten ingår i priset.

2490 kr är det lägsta priset just nu för Flowlife Flowfeet!

Ongoal säljer just nu Flowlife Flowfeet för 2890 kr. Frakten ingår i priset.

Svenskt Kosttillskott säljer Flowlife Flowfeet för 2989 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Svensk Hälsokost säljer Flowlife Flowfeet för 2989 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken fotmassage som är den bästa på marknaden just nu har vi tagit reda på vad experterna säger om de olika fotmassagemaskinerna som finns att köpa just nu. Från experternas resultat i testlabben går det att tydligt avgöra vilka som presterar bäst och erbjuder mest funktionalitet för pengarna. 


De faktorer som har varit viktigast enligt experterna är hur fotmassagen hjälper till att lindra smärta, förbättra cirkulationen i fötterna och därmed påskynda återhämtning. Men givetvis är det också viktigt att fotmassagen främjar avslappning och minskar stress, med andra ord är det viktigt att fotmassagen är skön att använda. 


Medan experterna har hjälpt oss hitta de bästa fotmassagerna att lägga vårt fokus på har vi även kombinerat deras testresultat med användarnas egna upplevelser av fotmassagerna de har köpt. I de svenska användarnas omdömen går det tydligare att se om fotmassagen håller vad den lovar och om den faktiskt gör det enklare att slappna av och minska stress. 


Beurer FM 60 är ett populärt val hos experterna och uppskattas även av dess användare. Men en riktig favorit hos användarna är fotmassagen från Flowlife. Här är användarna mycket nöjda med sitt köp, vilket har varit ledande för oss när vi har valt den som bästa premiumval. 


Fotmassage test - experternas omdömen

The Strategist: Tipsar om Beurer FM 60 och skriver att den anses vara en av de bästa apparaterna för shiatsu-massage. 


Best Review Guide: Ger Beurer FM 60 ett betyg på 8.7/10. De gillar att den har ett schysst pris, enkel användning, värmeinställning samt att den är snyggt designad. Bland dess nackdelar nämner de att den inte har en remote, timer eller flera program att välja mellan. 


fotmassage terapi


Testvinnare - Bästa fotmassageTips 1: Om du är intresserad av massage vill vi tipsa dig om att läsa våra tester där vi korar bästa massagepistol och massagekudde bäst i test! Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående apparater. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fotmassage-apparaten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vad är fotmassage bra för?
  Att stimulera tryckpunkter i fötterna ger enligt vissa experter terapi för hela det centrala nervsystemet. Det släpper även loss restprodukter vilket återställer en balans i kroppen. Balansen bidrar till avslappning i både kropp och själ.
 • Hur fungerar fotmassage maskin?
  Beror på viken maskin du använder. Men maskinerna vi tipsar om både masserar, kramar och värmer fötterna. Vår premiumvinnare masserar även ovansidan av foten.
 • Hur ofta kan man göra fotmassage?
  Hur ofta som du bara vill. Då fötterna består av 38 olika muskler och är en av de delar på kroppen som normalt belastas mest under en dag är det verkligen att föredra att göra detta ofta.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Fotmassage

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2020-11-26 och uppdaterades senast

Läs även: