Pellets bäst i test, pellets test, bästa pellets, pellets test 2023, pellets pris per kwh 2023, pelletspriser 2023, värmepellets, bra pellets, pellets priser 2023, pellets pris, prisutveckling pellets 2023, bästa pellets, vad kostar pellets 2023, pris pellets 2023, pellets bästa pris, billig pellets, pellets bäst i test.

Bra pellets pris 2024 – värmepellets för uppvärmning

Pellets är ett effektivt och billigt sätt att värma upp ditt hus med pelletspanna eller pelletskamin. Vi har därför tagit reda på vilka värmepellets som är pellets bäst i test genom att läsa alla experttester. Allt för att hjälpa dig att hitta bästa pellets på marknaden!


Läs mer om billig pellets samt aktuella pelletspriser 2024 nedan!


Värmepellets bäst i test

SCA Värmepellets

Pellets bäst i test SCA Värmepellets
 • Bra för miljön

 • Billigare än el

 • Skapar inte lika mycket rök som ved

 • Går åt stora volymer

 • Tar mycket plats

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Billig energi med pellets

Pellets är ett biobränsle som har sett stor ökning av intresse de senaste månaderna, inte konstigt med tanke på skenande bensin- och elpriser. Pellets blir till genom att man tar spill från sågverk som pressas och värms upp under mycket högt tryck. Det är ett klimatsmart och billigt sätt att värma upp huset ifall du har vattenburen värme.


Förutom att pellets är billiga klassas de dessutom som klimatneutrala eftersom det kommer är en spillprodukt från skogsindustrin och släpper inte ut lika mycket kolväten och skadliga partiklar som förbränning av andra bränslekällor. Dessutom har de högre energivärde än t.ex. ved. Dock går det åt mycket, men summerat blir det mycket billigare än att förlita sig på elnätet för uppvärmning.


För en normalstor villa beräknas kostnaden att värma upp huset till cirka 15 000 kronor, avsevärt billigare än om du använder elektricitet till uppvärmning, då sticker kostnaden upp till drygt 30 000 kronor! En pall innehåller 52 säckar på 16 kg och kan enkelt skickas direkt hem till dig när du beställer en pellets pall med hemleverans.


Att värma upp ett normalstort hus kräver cirka fem till sex ton av pellets. Detta motsvarar ca 7 pallar, tänk därför på att du har ett bra och torrt ställe att ställa pelletsen på samt att de får plats. Har du mindre plats rekommenderar vi att inte köpa allt på en gång.


Du kan elda pellets antingen i en pelletspanna, korg eller kamin. Allra vanligast är pelletspanna eftersom dessa har automatisk påfyllning från pelletsförrådet, som i sin tur kan vara kopplat till vattenburen värme. Även pelletskaminer kan vara automatiskt påfyllande.


Miljöpåverkan

För att vara helt säker på att dina pellets gör så litet avtryck som möjligt på miljön är det allra bäst att köpa närproducerade pellets. Detta bidrar till att transportsträckan blir så kort som möjligt. Dessutom är det också bra att köpa pellets som har ursprung i ansvarsfullt skötta skogar. Leta efter en FSC-certifiering för att vara säker på att så är fallet. Med FSC-certifierade pellets kan du känna dig trygg att du har gjort ett smart och hållbart val där omtanke om vår natur står i fokus. 


Förutom certifieringar och korta transportsträckor är det viktigt att själva pelletsen är effektiva. Genom en hög torrhalt får du ut mer energi för dina pengar. Det blir även enklare att rengöra din pelletspanna/korg ifall de har en högre torrhalt.


Fördelar med pellets

 • Billigare än el och olja
 • Bättre för miljön än att elda med ved
 • Närproducerat
 • Ingen jobbig lukt som påverkar dig själv eller grannar


Nackdelar med pellets

 • Förvaring tar plats
 • Stor förbrukning - cirka 1,5 kg per timme
 • Måste ha skorsten
 • Farligt om det förvaras fel
Pellets bäst i test 2024

SCA Pellets har blivit utsedda till bäst i år av Råd och Rön. De ger den ett totalbetyg på 89, mycket tack vare jämn kvalitet på pellets där fukthalt, askhalt, hållfasthet och volymvikt tas i hänsyn. 


Bästa pellets just nu kommer från SCA. Klicka för pellets pris per pall.


Hos SCA har de valt pellets med omtanke och ser till att produktionen sker i skog som hanteras ansvarsfullt och enligt naturvårdsverkets rekommendationer. Deras pellets produceras från träd till färdig produkt i Sverige enligt hållbara och klimatsmarta metoder som säkerställer omsorg för natur, människor och djur. 


SCAs pellets håller högre standard än klass 1 svensk standard samt Europastandard. Detta lyckas de med genom att kontrollera hela resurskedjan från fällt träd till färdig produkt. Tack vare detta lyckas de även hålla mycket högt energivärde på deras pellets på 4,9 MWh/ton. 


När du köper SCAs pellets kan du vara säker på att du gör ett bra val för naturen också eftersom det för varje träd som fälls på SCAs mark så planteras minst två nya träd.


Antingen kan du köpa pellets i påsar. Dock, om du vill värma upp ditt hus med pellets är det bäst att köpa de pallvis, då det blir billigare och går åt! Denna väger 832 kg och innehåller 52 säckar på 16 kg


SCAs har pellets i 8 mm och 6 mm (diameter).


Specifikationer SCA Pellets:

Diameter: 6 mm eller 8 mm

Energivärde: 4,9 kWh/kg

Vikt: Drygt 640 kg/m3

Askhalt: Mindre än 0,5 %

Fukthalt: 7 %


Användarnas omdömen och recensioner om SCA värmepellets

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad användarna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Bra pellets med hög kvalitet. De har fungerat bättre än de andra fabrikat som jag använt tidigare. Verkar hålla ihop väldigt bra."


"Har provat lite olika fabrikat med tycker att BioNorr 6 mm pellets fungerar bäst till min brännare. Dessa pellets är mycket bra och smular inte sönder som andra fabrikat har gjort. Att kunna beställa hel pallar för hemleverans är väldigt smidigt. Det är andra gången jag beställer här ifrån online, och kommer att fortsätta med det framöver."


Här kan du köpa värmepellets bäst i test till bästa pris

Pellets beställer du per pall. Så detta pris avser per pall för pellets. Dessa kan du givetvis få vår testvinnare levererade hem till dig, smidigt och enkelt. Det går dock också bra att beställa enstaka påsar med pellets online, dock håller dessa inte så länge som en hel pall.

Så gjorde vi testet

För att ta reda på vilken tillverkare som har de bästa pelletsen har vi tagit reda på vad experterna tycker i sina tester. Här har de utvärderat energivärde i pelletsen, hur länge de brinner samt vad avgaserna (miljöpåverkan) blir. 


Men förutom experterna har vi även tagit reda på vilka pellets som användarna är nöjda med. Här handlar mycket om hur mycket det går att beställa åt gången, men även mer detaljerade specifikationer som fukthalt och askhalt. 


bästa pris pellets, köpa pellets, pellets kampanj, pris på pellets 2023, vad kostar pellets, pellets 2023, pris pellets, pellets pris pall, kommer pellets bli billigare 2023, pellets pall, pellets kampanj 2023, värmepellets.se omdöme, pellets prisutveckling, bästa pelletspannan, bästa pris på pellets, billig pellets 8mm, sca pellets, vad kostar pellets per kwh, pellets pris 2023, pellets pris per kwh, pellets, vad kostar pellets 2023?, granngården pellets, pellets hemleverans, pellets granngården, pelletskaminer bäst i test, köpa pellets online, billigaste pellets sverige, pellets priser, billig pellets pall, billiga pellets, pellets test, pellets pall hemleverans.
Köpguide - detta ska du tänka på

Här kommer 5 viktiga saker att tänka på när du ska köpa pellets: 


 1. Kvalitet - köp alltid pellets av högsta kvalitet för bästa värmeeffekt och liten askhalt. För att vara säker på att du får detta ska du leta efter pellets med certifering enligt ENplus.
 2. Leverantör - välj en pålitligt leverantör med god kunservice.
 3. Transport och lagring - se om leverantören erbjuder transport för lagringen och se själv till att du har ett bra ställe att lagra dessa, så du undviker fuktbildning.
 4. Tillgänglighet - se till att du har nog med pellets för hela säsongen.
 5. Miljövänlighet - välj pellets som är hållbart producerade med låg koldioxidutsläpp.
Pellets test - experternas omdömen

Råd och Rön utser SCA Värmepellets till bäst i test tack vare dess otroligt höga kvalitet. Bra pellets ser inte bara till att du får allra mest energi ut från dina pellets, men även att de har låg askhalt och minsta möjliga fukthalt. I testet presterar även Agrol Pellets och Laxå Pellets bra.
Tips 1: För mysiga kvällar, investera i den bästa braskaminen eller en etanolvärmare inomhus för sotfri värme. För flexibel värme, välj en gasolkamin med fläkt för jämn värmespridning.


Under våra klimattester hittar du även produkter som eldstäder och bästa infravärmare. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Tips 2: Välj en bra luftvärmepump för effektiv uppvärmning och energibesparing. För snöröjning, satsa på en bra snöslunga för topprestanda. Utforska nya streamingtjänster för senaste underhållningen eller prenumerera på den bästa ljudbokstjänsten


Skapa julstämning med en julgran med belysning och säkra den med marknadens bästa julgransfot

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har radio rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vevradion till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket pellets går åt per dag?
  Detta beror på ditt hus storlek men som tumregel går det att säga 2-3 säckar per dygn. En säck väger ca 16 kg.
 • Vad kostar pellets per kwh?
  Mellan 55 - 60 öre per kWh. Historiskt sett är detta runt hälften av elpriset per kWh. Dock är det viktigt att du har en effektiv panna som maximerar energieffektivitet.
 • Hur tillverkas pellets?
  Pellets tillverkas av sågspån som torkas och sedan mals i kvarn till ett finare material. Sedan pressas det under mycket högt tryck under hög temperatur som formar det till pelletsform. Pellets har låg fukthalt och mycket högt energiinnehåll.
 • Vilka är bästa pellets?
  I vårt pellets test har vi utsett SCA Värmepellets till bästa pellets. Dessa pellets har där med fått vår stämpel pellets bäst i test.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.


Philip Andrén

Bäst i test: Pellets

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast