Pellets bäst i test, pellets test, bästa pellets, pellets test 2023, pellets pris per kwh 2023, pelletspriser 2023, värmepellets, bra pellets, pellets priser 2023, pellets pris, prisutveckling pellets 2023, bästa pellets, vad kostar pellets 2023, pris pellets 2023, pellets bästa pris, billig pellets, pellets bäst i test.

Bra pellets pris 2024 – värmepellets för uppvärmning

Pellets är ett effektivt och billigt sätt att värma upp ditt hus med pelletspanna eller pelletskamin. Vi har därför tagit reda på vilka värmepellets som är pellets bäst i test genom att läsa alla experttester. Allt för att hjälpa dig att hitta bästa pellets på marknaden!


Läs mer om billig pellets samt aktuella pelletspriser 2024 nedan!Köpguide

Billig energi med pellets

Pellets, ett biobränsle som fått ökat intresse tack vare stigande bensin- och elpriser, tillverkas från sågverksspill som pressas och värms under högt tryck. Detta klimatsmarta och kostnadseffektiva alternativ för uppvärmning av hus med vattenburen värme anses klimatneutralt, då det genererar färre skadliga utsläpp jämfört med andra bränslen och har ett högre energivärde än ved. 


Även om pelletsproduktion och transportkostnader har stigit det senaste året, från tidigare 15.000-20.0000 kronor till nu cirka 30.000 kronor årligen för en normalstor villa, är det fortfarande ett ekonomiskt val jämfört med traditionell eluppvärmning. 


För att värma upp ett normalstort hus krävs cirka 6 ton pellets per år. En pall innehåller 52 säckar på 16 kg. Tänk också på att pellets kräver god förvaring för att hålla det torrt och skyddat. Har du inte tillräckligt med plats är det därför bäst att sprida ut köpen så dina pellets får bästa möjliga förvaring och skydd.


Miljöpåverkan

För att minimera miljöpåverkan, välj närproducerade och FSC-certifierade pellets. Detta säkerställer korta transporter och ansvarsfull skogsförvaltning, vilket gör ditt val både smart och hållbart. Dessutom ger pellets med hög torrhalt mer energi för pengarna och underlättar rengöringen av din utrustning. 


Fördelar med pellets

 • Mer prisvärt än el och olja
 • Miljövänligare än vedeldning
 • Stödjer lokal produktion
 • Fri från störande dofter


Nackdelar med pellets

 • Kräver utrymme för förvaring
 • Högre förbrukning, omkring 1,5 kg/timme
 • Skorsten är ett måste
 • Farligt om det förvaras fel


Pellets bäst i test 2024

SCA Pellets har blivit utsedda till bäst i år av Råd och Rön. De ger den ett totalbetyg på 89, mycket tack vare jämn kvalitet på pellets där fukthalt, askhalt, hållfasthet och volymvikt tas i hänsyn. SCA tar ansvar från skog till färdig pellets med produktion i Sverige som följer naturvårdsverkets riktlinjer och prioriterar hållbarhet. Deras pellets, som överträffar både svensk och europeisk standard, erbjuder ett högt energivärde på 4,8MWh/ton tack vare noggrann kontroll över hela processen. 


Väljer du SCA:s pellets bidrar du även till återplantering - för varje avverkat träd planteras minst två nya. För hemmauppvärmning är det mest kostnadseffektivt att köpa pellets på pall, där en pall innehåller 52 säckar och väger 832 kg. 


SCA erbjuder pellets i storlekarna 8 mm och 6 mm, så du kan välja det som passar ditt system bäst. 


Hos SCA har de valt pellets med omtanke och ser till att produktionen sker i skog som hanteras ansvarsfullt och enligt naturvårdsverkets rekommendationer. Deras pellets produceras från träd till färdig produkt i Sverige enligt hållbara och klimatsmarta metoder som säkerställer omsorg för natur, människor och djur. 


Specifikationer SCA Pellets:

Diameter: 6 mm eller 8 mm

Energivärde: 4,9 kWh/kg

Vikt: Drygt 640 kg/m3

Askhalt: Mindre än 0,5 %

Fukthalt: 7 %


Användarnas omdömen och recensioner om SCA värmepellets

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad användarna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Bra pellets med hög kvalitet. De har fungerat bättre än de andra fabrikat som jag använt tidigare. Verkar hålla ihop väldigt bra."


"Har provat lite olika fabrikat med tycker att BioNorr 6 mm pellets fungerar bäst till min brännare. Dessa pellets är mycket bra och smular inte sönder som andra fabrikat har gjort. Att kunna beställa hel pallar för hemleverans är väldigt smidigt. Det är andra gången jag beställer här ifrån online, och kommer att fortsätta med det framöver."


Här kan du köpa värmepellets bäst i test till bästa pris

Detta pris avser per pall för pellets. Dessa kan du givetvis få vår testvinnare levererade hem till dig, smidigt och enkelt. Det går dock också bra att beställa enstaka påsar med pellets online.Så gjorde vi testet

För att ta reda på vilken tillverkare som har de bästa pelletsen har vi tagit reda på vad experterna tycker i sina tester. Här har de utvärderat energivärde i pelletsen, hur länge de brinner samt vad avgaserna (miljöpåverkan) blir. 


Men förutom experterna har vi även tagit reda på vilka pellets som användarna är nöjda med. Här handlar mycket om hur mycket det går att beställa åt gången, men även mer detaljerade specifikationer som fukthalt och askhalt. 


bästa pris pellets, köpa pellets, pellets kampanj, pris på pellets 2023, vad kostar pellets, pellets 2023, pris pellets, pellets pris pall, kommer pellets bli billigare 2023, pellets pall, pellets kampanj 2023, värmepellets.se omdöme, pellets prisutveckling, bästa pelletspannan, bästa pris på pellets, billig pellets 8mm, sca pellets, vad kostar pellets per kwh, pellets pris 2023, pellets pris per kwh, pellets, vad kostar pellets 2023?, granngården pellets, pellets hemleverans, pellets granngården, pelletskaminer bäst i test, köpa pellets online, billigaste pellets sverige, pellets priser, billig pellets pall, billiga pellets, pellets test, pellets pall hemleverans.Pellets test - experternas omdömen

Råd och Rön utser SCA Värmepellets till bäst i test tack vare dess otroligt höga kvalitet. Bra pellets ser inte bara till att du får allra mest energi ut från dina pellets, men även att de har låg askhalt och minsta möjliga fukthalt. I testet presterar även Agrol Pellets och Laxå Pellets bra.


Köpguide - detta ska du tänka på

När du står inför att köpa pellets är här fem faktorer att ha i åtanke för ett smart och hållbart val:


 1. Kvalitet: Sikta på högkvalitativa pellets för maximal värmeeffekt och minimal aska. Sök efter ENplus-certifiering för kvalitetsgaranti.
 2. Leverantör: Välj en leverantör känd för pålitlighet och utmärkt kundservice.
 3. Transport och lagring: Kontrollera om leverantören erbjuder hjälp med transport och se till att du har torrt förvaringsutrymme för att undvika fukt. 
 4. Tillgänglighet: Planera så att du har tillräckligt med pellets för hela uppvärmningssäsongen.
 5. Miljövänlighet: Prioritera pellets från hållbar produktion med låga koldioxidutsläpp.

Tips 1: För mysiga kvällar, investera i den bästa braskaminen eller en etanolvärmare inomhus för sotfri värme. För flexibel värme, välj en gasolkamin med fläkt för jämn värmespridning.


Under våra klimattester hittar du även produkter som eldstäder och bästa infravärmare. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Tips 2: Välj en bra luftvärmepump för effektiv uppvärmning och energibesparing. För snöröjning, satsa på en bra snöslunga för topprestanda. Utforska nya streamingtjänster för senaste underhållningen eller prenumerera på den bästa ljudbokstjänsten


Skapa julstämning med en julgran med belysning och säkra den med marknadens bästa julgransfot

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har radio rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vevradion till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om pelletar

 • Hur mycket pellets går åt per dag?
  Detta beror på ditt hus storlek men som tumregel går det att säga 2-3 säckar per dygn. En säck väger ca 16 kg.
 • Vad kostar pellets per kwh?
  Mellan 55 - 60 öre per kWh. Historiskt sett är detta runt hälften av elpriset per kWh. Dock är det viktigt att du har en effektiv panna som maximerar energieffektivitet.
 • Hur tillverkas pellets?
  Pellets tillverkas av sågspån som torkas och sedan mals i kvarn till ett finare material. Sedan pressas det under mycket högt tryck under hög temperatur som formar det till pelletsform. Pellets har låg fukthalt och mycket högt energiinnehåll.
 • Vilka är bästa pellets?
  I vårt pellets test har vi utsett SCA Värmepellets till bästa pellets. Dessa pellets har där med fått vår stämpel pellets bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Pellets

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast