Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!


Därför är detta bästa blurayspelaren just nu

 

Test Blurayspelare 2019

Ska du köpa Bluray-spelare och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!

 

Vi har också tagit reda på vad konsumenterna  tycker om de olika spelarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa bluray-spelaren och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa spelaren NU!

 

Viktigt att veta innan ditt köp

Från började hade vi DVD-spelare på denna sida, som efter några år byttes ut mot Bluray-spelare. Nu är det dags för ytterligare ett steg, då Bluray i Ultra HD blivit verklighet efter många års väntan och förseningar.

 

Under slutet av 2016 började dessa komma ut på marknaden och de har idag en så pass attraktiv prislapp att det inte finns någon anledning att köpa något annat än just en - UHD Bluray-spelare. Detta inte minst eftersom de nya spelarna är bakåtkompatibla, vilket innebär att dina gamla Bluray- och DVD-filmer funkar utmärkt att titta på, även i en Ultra HD spelare.

 

Tänk dock på att du får störst utbyte av din nya 4K-Bluray spelare när du kopplar den till en riktigt bra TV med 4K-upplösning och High Dynamic Range (HDR). Med 4K Ultra HD kan du nämligen se filmer i en upplösning på hela 3840 x 2160 som tillsammans med HDR ger ett större kontrastomfång och en större färgrymd i bilderna.

 

Vill du lära dig mer om vad du behöver för att dra full nytta av tekniken, finns det mer att läsa om 4K Ultra HD här.

 

Dessa tillverkare är bäst enligt experterna

De bästa tillverkarna av Blurayspelare idag är enligt experterna Oppo och Panasonic. De får genomgående höga betyg för sina modeller och gör de bästa produkterna.

 

Samsung och Sony kommer strax därefter, men får inte riktigt lika höga poäng i testerna som de två tillverkarna i toppen.

 

Och så här tycker  de svenska konsumenterna

När vi tar del av vad användarna tycker om sina blurayspelare, blir bilden snabbt tydlig; De delar uppfattning med experterna! Den blurayspelare som många tycker är bäst och använder som referensprodukt, är ofta från Oppo. Det handlar dock om bluray-spelare som kostar mellan 8 000-18 000 kr, så kanske är det främst är ett märke för riktiga entusiaster.

 

Men om längtan efter att se en bra film på bluray är större än plånboken, vad ska man då välja? Jo, då handlar det om att rikta blicken mot Panasonic. Också här hittar vi nämligen många nöjda konsumenter, i alla fall om man undviker de billigaste modellerna. Även blurayspelarna från Samsung brukar uppskattas av svenskarna, men de når inte samma höga klass som konkurrenten Panasonic.

 


Bäst i test - Ultra HD Blurayspelare 2019

Ser vi till vad experter och konsumenter tycker, framträder alltså en tillverkare extra tydligt; Panasonic.  Det är Ultra HD-spelare från denna producent som hyllas mest just nu.

 

  Bästa UHD bluray spelare - Panasonic DP-UB820EG

Bästa Ultra HD blurayspelare just nu: Panasonic DP-UB820EG

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

Panasonic har haft flera prisvinnare de senaste åren, framför allt med modellerna DMP-UB900 och DMP-UB400. Men eftersom dessa slutat att tillverkas, riktar vi uppmärksamheten mot DP-UB820EG. Experterna menar att modellen i mycket är likvärdig med en dyrare spelare från Oppo och den sätter en ny standard för hur bra en bild kan bli.

 

Panasonic DP-UB820EG är en Bluray-spelare med en utmärkt HCX-processor för bild i toppklass. Spelaren har:

4K Ultra HD 

Multi HDR-stöd; HDR10, HDR10+, Dolby Vision 

Stöd för 4K Netflix och andra streamingtjänster 

Wifi med trådlöst nätverk 

HCX processor Hi-Res Audio 

7.1 lågnivå-utgångar 

 

Med denna Blu-rayspelare kan du även lyssna på dina CD-skivor och titta på dina äldre DVD-skivor/filmer. Tekniken i Bluray-spelaren gör att dina äldre DVD-skivor får en bättre bild tack vare 4K UHD biduppskalningstekniken. Läs mer på Panasonics hemsida

 

Detta säger experterna om spelaren

Eftersom Panasonic DP-UB820EG är en relativt ny modell på marknaden har vi initialt flest utlåtanden om den enklare modellen DMP-UB400.


Ljudochbild rekommenderar Panasonic DP-UB820 och menar att den ger dig full kontroll över filmupplevelsen. Det som gör den så populär hos experterna på ljudochbild är att den har samma avancerade funktioner och prestanda som Panasonics nyare blurayspelare, UB9000, fast billigare! När det kommer till nackdelar med spelaren så nämns bara en, att fjärrkontrollen inte lyser.

 

EISA utsåg föregångaren till Bästa Ultra-HD BluRay-spelare 2017-2018. De skriver bland annat att: "Panasonic har sänkt ingångströskeln för UltraHD Blu-ray med sina vettigt prissatta DMP-UB400. Dessa spelare är mycket bra val för de som söker prisvärda UltraHD-spelare."

 

What HI*FI gav den betyget 4 av 5 och menade att DMP-UB400 är en mycket bra och prisvärd bluray-spelare, med tydlig och färgstark bild. Den är enkel att använda, stabilt byggd och har bra prestanda.

 

HDTV test stämplar den med "Rekommenderas starkt" och skriver att; "Panasonic DMP-UB400 levererar utmärkt videokvalitet och nya funktioner i ett prisvärt paket, som ger enastående valuta för pengarna."

 

AV forums ger hela 9 av 10 poäng och utmärkelsen "Rekommenderas starkt" till denna blurayspelare. Omdömet lyder; "UB400 är en imponerande Ultra HD Blu-ray-spelare som kombinerar en attraktiv design och en omfattande uppsättning funktioner, med en felfri digital ljud- och videoprestanda över HDMI. Panasonic DMP-UB400 erbjuder en fantastisk kombination av prestanda och värde och vi rekommenderar den därför starkt."

 

Trusted Reviews ger den 4 av 5 poäng och skriver; "Den har utmärkt bild- och ljudkvalitet samt är både snabb och tyst". De summerar sitt test med meningen; "En utmärkt budget 4K Blu-ray-spelare - som du inte kommer att bli besviken på."

 

Så säger konsumenterna om denna bluray

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt.


De konsumenter som köpt Panasonic DMP-UB400 är mycket nöjda med sitt köp och menar att det är en "Riktigt bra och avancerad spelare", "Den utstrålar bra byggkvalitet, fantastisk bild och enkla menyer. Jag kan varmt rekommendera denna super UHD-spelare för er filmälskare med en bra UHD/4K tv" , "är riktigt nöjd med spelaren. Kanonbild när man kör UHD filmer men även vanliga dvd" och "Otrolig bild och fantastiskt ljud. Bästa spelaren jag haft och jag har haft många!"

 

Vad är då nackdelarna med denna Blurayspelare? För som vanligt finns det ju alltid saker som är mindre bra med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, en del påpekar att de saknar Dolby Vision och några menar att menyerna känns lite klumpiga. Annars är kundernas omdömen positiva.

 

Läs gärna mer om denna Ultra HD Bluray-spelare  på Panasonics hemsida.

 

Här köper du blurayspelaren till bästa pris

Riktpriset för denna spelare är 5 299 kronor som du kan se på Panasonics hemsida där du också kan köpa bluray-spelaren för detta pris. Men du kan hitta den ännu billigare på internet!


NetOnNet erbjuder denna blurayspelare här för 4990 kronor och som vanligt hos NetOnNet är frakten dessutom gratis!

 


Tester på Bluray-spelare 2012-2019

Det görs inte så många tester på Blurayspelare längre, vilket resulterar i att vi får blicka tillbaka några år i tiden för att se trender och tidigare vinnare. Vi har fokuserat på experttester som är utförda år 2012 eller senare  eftersom utvecklingen går snabbt inom detta område.

Du läser de senaste testerna, högst upp i listan.

 

Hösten 2018 delade EISA ut två priser till bästa Ultra HD Bluray-spelare 2018-2019. Det handlade dels om den 'Mest prisvärda bluray-spelaren' och vinnaren här hette Sony UBP-X700. Den fick utmärkelsen "Bästa köp".

När det kom till 'Bästa blurayspelare oavsett pris' blev vinnaren Panasonic DP-UB9000.

 

Hösten 2017 delade EISA ut pris till Bästa Ultra-HD BluRay-spelare 2017-2018. Priset i år gick till Panasonic DMP-UB300/UB400 som fick omdömet; "Panasonic har sänkt ingångströskeln för UltraHD Blu-ray med sina vettigt prissatta DMP-UB300 och DMP-UB400. Med sin kompakta design får dessa spelare plats i vilken uppställning som helst, men kan fortfarande erbjuda perfekt bild. Dessa spelare är mycket bra val för de som söker prisvärda UltraHD-spelare."

 

Hösten 2016 delade EISA ut priset som Bästa Ultra HD spelare 2016-2017 till Panasonic DMP-UB900. Omdömet om segraren var: "4K HDR-bilder är en klar förbättring jämfört med Full HD BD, överfyllda med detaljer, mjuka färgtoner och extraordinär dynamik. Men det är inte allt Panasonic DMP-UB900 har i rockärmen – fantastisk uppskalning av 1080p-skivor, supersnabb laddning och en välutrustad DLNA-klient gör detta till Blu-ray-spelarnas schweizerkniv, och den hanterar allt mästerligt och utan problem."

 

Tidningen Ljud & Bild testade Ultra HD Bluray-spelare under hösten 2016 och utsåg Panasonic DMP-UB900 till bäst i test med 28 av 30 poäng. Tidningen summerar med orden; "För kräsna användare är Panasonics första UHD Blu-ray-spelare ett naturligt val. Här får man topprestanda för pengarna, med knivskarp och övertygande bildkvalitet och inte minst en rejäl byggkvalitet." Samsung UBD-K8500 utsågs till Bästa köp på grund av sin prisvärdhet. Den tar andraplatsen med 25 av 30 poäng i detta test.

 

Sommaren 2016 tilldelade EISA priset "Bästa Bluray-spelare 2015-2016" till Pioneer BDP-LX88. Motiveringen löd: "Välsignad med underbar design och en tung mekanisk konstruktion gör Pioneers BDP-LX88 premium i alla avseenden. Dess prestanda och funktionsuppsättning gör maskinen väldigt universell. Totalt sett är detta flaggskepp perfekt för såväl hemmabio som musik."

 

Hösten 2014 fick Panasonic DMP-BDT700 utmärkelsen "Bästa blurayspelare 2014-2015" av EISA.

 

Utmärkelsen "Bästa Blu-ray spelare 2012-2013" tilldelades Panasonic DMP-BDT500 av EISA.


Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet testade "3 smarta Bluray" i december 2012. Bäst i test med omdömet "Briljant bild, tyst och snabb" blev Panasonic DMP-BDT500. Denna spelare fick 28 av 30 poäng och högsta möjliga betyg (6 av 6).

 

En bra TV är förstås ett krav om du ska ha nytta av kvalitén hos en Bluray-spelare. Att koppla den till din gamla trotjänare från 00-talet är ingen större idé. Se istället våra tester av TV för att få reda på hur du gör ett bra kompletterade inköp till denna Bluray spelare.

 

Även om prislappen på denna Bluray inte är högre än vad ett SMS-lån skulle täcka upp för, är detta inte att rekommendera. Titta istället på ett banklån med bra ränta, om du behöver låna pengar för detta eller något annat inköp.

 

 

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spelare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa blurayspelaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!