bästa blurayspelaren, blurayspelare bäst i test 2023, 4k blu-ray-spelare 4k blu ray spelare 4k spelare bäst i test, dvd och blu ray spelare, blueray spelare, blue-ray spelare

4k blu ray spelare bäst i test 2024: bästa blu ray spelare

Ska du köpa blu ray spelare och vill veta vilken som är blu ray spelare bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Kärt barn har många namn och benämns lite olika: 4k spelare, 4k blu ray spelare, 4k ultra hd spelare etc.


Vi har läst alla experttester och tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika blu ray spelarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa bluray-spelaren på marknaden.


Bästa blu ray-spelarna

Köpguide

Viktigt att veta innan ditt köp

Från började hade vi DVD-spelare på denna sida, som efter några år byttes ut mot bluray-spelare. Nu är det dags för ytterligare ett steg, då blu ray 4K blivit verklighet efter många års väntan och förseningar.

 

Under slutet av 2016 började dessa komma ut på marknaden och de har idag en så pass attraktiv prislapp att det inte finns någon anledning att köpa något annat än just en - UHD Blu ray spelare. Detta inte minst eftersom de nya spelarna är bakåtkompatibla, vilket innebär att dina gamla bluray- och DVD-filmer funkar utmärkt att titta på, även i en Ultra HD spelare.

 

Tänk på att du får störst utbyte av din nya 4K blu ray spelare när du kopplar den till en riktigt bra TV med 4K-upplösning och High Dynamic Range (HDR). Med 4K Ultra HD kan du nämligen se filmer i en upplösning på hela 3840 x 2160 som tillsammans med HDR ger ett större kontrastomfång och en större färgrymd i bilderna.

 

Vill du lära dig mer om vad du behöver för att dra full nytta av tekniken, finns det mer att läsa om 4K Ultra HD.
 

Bästa tillverkarna av blu ray spelare enligt experterna

De bästa tillverkarna av bluray spelare idag är enligt experterna Oppo och Panasonic. De får genomgående höga betyg för sina modeller och gör de bästa produkterna.

 

Samsung och Sony kommer strax därefter, men får inte riktigt lika höga poäng i testerna som de två tillverkarna i toppen.

 

Så här tycker de svenska konsumenterna

När vi tar del av vad användarna tycker om sina bluray spelare, blir bilden snabbt tydlig; de delar uppfattning med experterna! Den bluray spelare som många tycker är bäst och använder som referensprodukt, är ofta från Oppo. Det handlar dock om bluray-spelare som kostar mellan 8 000-18 000 kr, så kanske är det främst är ett märke för riktiga entusiaster.

 

Men om längtan efter att se en bra film på bluray är större än plånboken, vad ska man då välja? Jo, då handlar det om att rikta blicken mot Panasonic. Här hittar vi också många nöjda konsumenter, i alla fall om man undviker de billigaste modellerna. Även blurayspelarna från Samsung brukar uppskattas av svenskarna, men de når inte samma höga klass som konkurrenten Panasonic.

 

Bäst i test - 4K blu ray spelare 2024


Ser vi till vad experter och konsumenter tycker, framträder alltså en tillverkare extra tydligt: Panasonic.  Det är 4k Ultra HD-spelare från denna producent som hyllas mest just nu.


Panasonic har haft flera prisvinnare de senaste åren, framför allt med modellerna DMP-UB900 och DMP-UB400. Men eftersom dessa slutat att tillverkas, riktar vi uppmärksamheten mot DP-UB820EG. Experterna menar att modellen i mycket är likvärdig med en dyrare spelare från Oppo och den sätter en ny standard för hur bra en bild kan bli.

 

Panasonic DP-UB820EG är en Bluray-spelare med en utmärkt HCX-processor för bild i toppklass. 


Specifikationer

 • 4K Ultra HD
 • Multi HDR-stöd; HDR10, HDR10+, Dolby Vision 
 • Stöd för 4K Netflix och andra streamingtjänster 
 • Wifi med trådlöst nätverk 
 • HCX processor Hi-Res Audio 
 • 7.1 lågnivå-utgångar 

 

Med denna Blu-rayspelare kan du även lyssna på dina CD-skivor och titta på dina äldre DVD-skivor/filmer. Tekniken i Bluray-spelaren gör att dina äldre DVD-skivor får en bättre bild tack vare 4K UHD bilduppskalningstekniken. Panasonic DP-UB820EG är blu ray spelaren du ska köpa.


 

Här köper du blu ray spelare bäst i test till bästa pris

Riktpriset för denna spelare är 5 299 kronor som du kan se på Panasonics hemsida där du också kan köpa bluray-spelaren för detta pris. Men du kan hitta den ännu billigare på internet!
Användarnas omdömen och recensioner om Panasonic DP-UB820EG

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt.


De konsumenter som köpt Panasonic DMP-UB400 är mycket nöjda med sitt köp och menar att det är en "Riktigt bra och avancerad spelare", "Den utstrålar bra byggkvalitet, fantastisk bild och enkla menyer. Jag kan varmt rekommendera denna super UHD-spelare för er filmälskare med en bra UHD/4K tv" , "är riktigt nöjd med spelaren. Kanonbild när man kör UHD filmer men även vanliga dvd" och "Otrolig bild och fantastiskt ljud. Bästa spelaren jag haft och jag har haft många!"

 

Nackdelarna med denna blu ray spelare

För som vanligt finns det ju alltid saker som är mindre bra med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, en del påpekar att de saknar Dolby Vision och några menar att menyerna känns lite klumpiga. Annars är kundernas omdömen positiva.

 

Läs gärna mer om denna Ultra HD Bluray-spelare på Panasonics hemsida.


Mest prisvärda 4K blu ray spelare 2024


Om du vill ha fin skärpa men inte lägga mycket pengar på bästa blu ray-spelaren har vi tagit fram en till 4k spelare som är otroligt prisvärd. Den mest prisvärda blu ray-spelaren är Sony UBP-X700.


Sony UBP-X700 är en bluray-spelare som, trots sitt låga pris, levererar otroligt bra bildresultat. Den har hyllats av experter och konsumenter världen över för sitt snygga interface, användarvänlighet och goda bildkvalitet. 


UBP-X700 levererar fantastisk 4K-bild med högt dynamiskt omfång. Även med SDR (standard dynamic range) blir det mycket fin skärpa, tack vare spelarens uppskalningsförmåga som klämmer ut varenda sista pixel ur källan för att få till ett resultat som är så nära sann 4K som möjligt. UBP-X700 har stöd för både HDR10 och Dolby Vision. Det är dock ingen regionsfri blu ray spelare.


Specifikationer

 • Ethernet - givetvis går det att ansluta via Wi-Fi också
 • 2 x HDMI - en för video/audio och en för enbart audio
 • Digital optisk utgång 
 • 1x USB (framsida)


Med denna Sony bluray-spelare får du tillgång till en hel del appar - inbyggda i spelaren. Med ett enkelt knapptryck får du enkelt upp Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Spotify och YouTube mm. Bluray-spelaren har stöd för att streama i 4K


Likt testvinnaren kan du även lyssna på dina CD-skivor och titta på dina äldre DVD-skivor/filmer. Tekniken i Bluray-spelaren gör att dina äldre DVD-skivor får en bättre bild tack vare 4K UHD bilduppskalningstekniken.


Ljudet i UBP-X700 är något sämre än vår testvinnare, Panasonics DPU20-serie, men den klarar fortfarande av att spela upp 24bit/192kHz filer. För att verkligen utnyttja bluray-spelarens ljudkort till fullo gör du rätt i att koppla spelaren till ett bra Hi-Fi system som klarar av att nå djupt ner i basregistret. Här köper du billig blu-ray-spelare med 4kAnvändarnas omdömen och recensioner om Sony UBP-X700

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt.


De konsumenter som köpt Sony UBP-X700 är mycket nöjda med sitt köp och menar att det är "En nätt, välbyggd och snygg spelare i det kompakta formatet. Rejält med inställningar i snygga menyer. Hemskärmen hade kunnat vara snyggare dock. Bilden är hur bra som helst givetvis och dubbla HDMI-utgångar så man kan dra ljudet direkt till t.ex. soundbar. Dolby Vision kompatibel också. Bästa köpet för 2k man kan göra." , "Toppenkvalitet" , "Bilden är utmärkt och ljudet också med BluRay och 4K skivor" , "Är mycket nöjd med bild, ljud och att den är knäpptyst." , "Toppenkvalitet på själva spelaren. Startar snabbt och ger bra uppskalning till 4k." , "Bilden är utmärkt och ljudet också med BluRay och 4K skivor." , "Bra användargränssnitt." , "Verkligen ett fynd." , "Fantastisk spelare." , "Enastående sann 4K-spelare till ett överkomligt pris."


Nackdelarna med denna bluray spelare

För som vanligt finns det ju alltid saker som är mindre bra med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, det som har rapporterats är främst byggkvaliteten och ljudet. Byggkvaliteten kan upplevas som plastig jämfört med andra, dyrare, blurayspelare. Detta problem speglas även på fjärrkontrollen där knapparna inte ger känslan av att något trycks ned.


Jämför blu ray spelare (4k)


Inbyggd D/A-omvandlare:
Typ av skivinmatning:
Analog RCA stereoutgång:
Analog RCA(5.1/7.1) ut:
USB:
HDMI:
Antal HDMI-utgångar:
Bildfrekvens:
Stödda bildformat ut (Blu-ray):
Stödda bildformat ut (DVD):
Bildfiler som stöds:
Ljudfiler som stöds:
Ljudformat:
Videofiler som stöds:
Bluetooth:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Strömningskanaler:
Wi-Fi:
Ethernet-anslutning:
Bäst i test blurayspelaren 2024 - Panasonic DP-UB820EG - Bäst i test
Panasonic DP-UB820EG
Blu-ray spelare bä...
Ja
Frontmatad med släde
Ja
Ja
Ja
Ja
2 st
24p, 30p, 60p, 50p
1080p, 1080i, 720p, 2160p (4K Ultra HD)
1080p, 1080i
JPEG/JPG
MP3, WMA, FLAC, WAV (PCM), AAC, AIFF, DSD, Apple Lossless (ALAC)
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, DTS
MPEG2, MPEG4, AVC/H.264, Matroska (MKV), AVCHD, TS, HEVC/H.265
Ja
43 cm
20,4 cm
6,3 cm
2,3 kg
YouTube, Webbläsare, Netflix
Ja
Ja
Bäst i test blurayspelaren 2024 - Sony UBP-X700 - Bäst i test
Sony UBP-X700
Mest prisvärda - 4...
Nej
Frontmatad med släde
Nej
Nej
Ja
Ja
2 st
24p, 60p
1080p, 1080i, 720p, 2160p (4K Ultra HD)
1080p
JPEG/JPG, PNG, BMP, GIF
MP3, WMA, Ogg Vorbis, FLAC, WAV (PCM), AAC, AIFF, DSD, Matroska (MKA), Apple Lossless (ALAC)
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, DTS
Xvid, MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV, 3GP/3GPP, AVI, Matroska (MKV), AVCHD, MOV, VC-1, FLV, HEVC/H.265
Nej
32 cm
21,7 cm
4,5 cm
1,4 kg
YouTube, Webbläsare, Netflix
Ja
JaSå gjorde vi testet med blu ray spelare

Vi har undersökt vilken blu-ray spelare som erbjuder mest värde för pengarna. För att göra detta har vi jämfört de olika spelarnas specifikationer och funktioner med varandra för att se vilken som erbjuder allra bäst funktioner till lägst pris. Utöver detta har vi också tagit reda på vad experterna säger i sina tester på internet och i deras tidningar, som Ljud & Bild. 


Experternas tester har varit värdefulla eftersom de har utsatt de olika blu-ray spelarna för grundliga tester där de kan se ifall tillverkarna håller vad de lovar när det gäller prestanda och funktionalitet. Här har det bland annat varit viktigt att du får grym bildkvalitet samt att användargränssnittet är enkelt att navigera med fjärrkontrollen.


Men förutom resultaten i experternas tester har vi även tagit reda på vad de vanliga konsumenterna (som har köpt dessa spelare) tycker om sina köp. Detta har varit värdefull information eftersom det har gett oss tydliga svar på hur väl spelarna presterar över längre tid, vilket talar för hur hög kvalitet spelarna håller. Men, precis som med experterna, har det även visat om prestandan stämmer överens med förväntningarna. 


Slutligen, när vi har utsett blu-ray spelaren bäst i test har vi utgått från våra egna jämförelser, experternas utlåtanden samt användarnas omdömen. Denna kombination av expertkällor, noggrann undersökning och användares egna omdömen har varit ledande och gjort det enkelt för oss att utse Panasonic DP-UB820EG till bästa blu-ray spelare just nu.


Blu ray spelare test - experternas omdömen

Ljud & Bild rekommenderar Panasonic DP-UB820 och menar att den ger dig full kontroll över filmupplevelsen. Det som gör den så populär hos experterna på Ljud & Bild är att den har samma avancerade funktioner och prestanda som Panasonics nyare blurayspelare, UB9000, fast billigare! När det kommer till nackdelar med spelaren så nämns bara en, att fjärrkontrollen inte lyser.


Test blu ray spelare från 2020

TheWireCutter: testade 3 bluray-spelare för att utse den bästa bluray-spelaren. Vinnaren blev Sony UBP-X700 med anledning av dess bildkvalitet, snabba skivladdning och gränssnitt. De tycker också att UBP-X700 passar den genomsnittliga bluray-användaren mer än de andra spelarna i testet. På andraplats hamnade Sony UBP-X800M2 och på tredjeplats hamnade vår testvinnare, Panasonic DP-UB820.


Digital Trends: testade Sony UBP-X700 och gillade det kompakta formatet, stödet för HDR10 och Dolby Vision, dess ljudprocessering samt fjärrkontrollen, som de tyckte var enkel att använda. 


CNET: gav Sony UBP-X700 8.2/10 poäng. De tyckte att spelaren "är i framkant för 4K Blu-Ray-teknik och belönar med en solid prestanda till ett rimligt pris".


Test blu ray spelare från 2019

EISA delade ut två priser till bästa Ultra HD Bluray-spelare. Det handlade dels om den 'Mest prisvärda bluray-spelaren' och vinnaren här blev Sony UBP-X700. Den fick utmärkelsen "Bästa köp". När det kom till 'Bästa blurayspelare oavsett pris' blev vinnaren Panasonic DP-UB9000.


Test blu ray spelare från 2018

EISA utsåg föregångaren till Bästa Ultra-HD BluRay-spelare. De skriver bland annat att: "Panasonic har sänkt ingångströskeln för UltraHD Blu-ray med sina vettigt prissatta DMP-UB400. Dessa spelare är mycket bra val för de som söker prisvärda UltraHD-spelare."

 

What HI*FI gav den betyget 4 av 5 och menade att DMP-UB400 är en mycket bra och prisvärd bluray-spelare, med tydlig och färgstark bild. Den är enkel att använda, stabilt byggd och har bra prestanda.

 

HDTV test stämplar den med "Rekommenderas starkt" och skriver att; "Panasonic DMP-UB400 levererar utmärkt videokvalitet och nya funktioner i ett prisvärt paket, som ger enastående valuta för pengarna."

 

AV forums ger hela 9 av 10 poäng och utmärkelsen "Rekommenderas starkt" till denna blurayspelare. Omdömet lyder; "UB400 är en imponerande Ultra HD Blu-ray-spelare som kombinerar en attraktiv design och en omfattande uppsättning funktioner, med en felfri digital ljud- och videoprestanda över HDMI. Panasonic DMP-UB400 erbjuder en fantastisk kombination av prestanda och värde och vi rekommenderar den därför starkt."

 

Trusted Reviews ger den 4 av 5 poäng och skriver; "Den har utmärkt bild- och ljudkvalitet samt är både snabb och tyst". De summerar sitt test med meningen; "En utmärkt budget 4K Blu-ray-spelare - som du inte kommer att bli besviken på."


Trusted Reviews: har testat UBP-X700 och gillar dess utmärkta bildprestanda, stödet för Dolby Vision, tillgången till att streama 4K-video och stödet för SACD (super audio CD). De nackdelar som nämns är att det inte finns något stöd för HDR10+, dess klena byggkvalitet samt att den ger ifrån sig rätt mycket ljud. 


Test blu ray spelare från 2016

EISA delade ut pris till Bästa Ultra-HD BluRay-spelare. Priset i år gick till Panasonic DMP-UB300/UB400 som fick omdömet; "Panasonic har sänkt ingångströskeln för UltraHD Blu-ray med sina vettigt prissatta DMP-UB300 och DMP-UB400. Med sin kompakta design får dessa spelare plats i vilken uppställning som helst, men kan fortfarande erbjuda perfekt bild. Dessa spelare är mycket bra val för de som söker prisvärda UltraHD-spelare."


EISA delade ut priset som Bästa Ultra HD spelare till Panasonic DMP-UB900. Omdömet om segraren var: "4K HDR-bilder är en klar förbättring jämfört med Full HD BD, överfyllda med detaljer, mjuka färgtoner och extraordinär dynamik. Men det är inte allt Panasonic DMP-UB900 har i rockärmen – fantastisk uppskalning av 1080p-skivor, supersnabb laddning och en välutrustad DLNA-klient gör detta till Blu-ray-spelarnas schweizerkniv, och den hanterar allt mästerligt och utan problem."


Tidningen Ljud & Bild testade Ultra HD Bluray-spelare under och utsåg Panasonic DMP-UB900 till bäst i test med 28 av 30 poäng. Tidningen summerar med orden; "För kräsna användare är Panasonics första UHD Blu-ray-spelare ett naturligt val. Här får man topprestanda för pengarna, med knivskarp och övertygande bildkvalitet och inte minst en rejäl byggkvalitet." Samsung UBD-K8500 utsågs till Bästa köp på grund av sin prisvärdhet. Den tar andraplatsen med 25 av 30 poäng i detta test.


EISA tilldelade priset "Bästa Bluray-spelare" till Pioneer BDP-LX88. Motiveringen löd: "Välsignad med underbar design och en tung mekanisk konstruktion gör Pioneers BDP-LX88 premium i alla avseenden. Dess prestanda och funktionsuppsättning gör maskinen väldigt universell. Totalt sett är detta flaggskepp perfekt för såväl hemmabio som musik."


Test blu ray spelare tidigare än 2016

Panasonic DMP-BDT700 fick utmärkelsen "Bästa blurayspelare" av EISA.


Utmärkelsen "Bästa blu-ray spelare 2012-2013" tilldelades Panasonic DMP-BDT500 av EISA.


Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet testade "3 smarta bluray". Bäst i test med omdömet "Briljant bild, tyst och snabb" blev Panasonic DMP-BDT500. Denna spelare fick 28 av 30 poäng och högsta möjliga betyg (6 av 6).


Sammanfattning

Nu när du har läst vårt test om bluray-spelare hoppas vi att du känner dig klokare och kan göra det val som passar dig bäst. Båda spelare håller väldigt hög kvalitet men om du vill ha det där lilla extra är det spelaren från Panasonic som är valet för dig.


Testvinnare - bästa bluray-spelare


Amazon säljer Sony UBP-X700 just nu för bara 2957 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2957 kr är det lägsta priset just nu för Sony UBP-X700!

ComputerSalg säljer just nu Sony UBP-X700 för 3167 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 3282 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3449 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3869 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Tips:

1. En bra TV är förstås ett krav om du ska ha nytta av kvalitén hos en bluray-spelare, likaså en bra soundbar eller multiroom högtalare.


Även om prislappen på denna Bluray inte är högre än vad ett SMS-lån skulle täcka upp för, är detta inte att rekommendera. Titta istället på ett banklån med bra ränta, om du behöver låna pengar för detta eller något annat inköp.


2. Förbättra din dators ljud med PC högtalare bäst i test. Komplettera med den bästa förstärkaren som tar ljudet till nästa nivå. 


3. Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spelare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa blurayspelaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Frågor och svar om blurayspelare

 • Vad är en blu-ray spelare?
  En blu-ray spelare är en typ av DVD spelare. Skillnaden är att en blu ray spelare kan hysa mycket mer data, vilket möjliggör en högre upplösning på videos.
 • Är blu-ray 4K?
  Står det UHD (Ultra HD) blu-ray är detta lika med 4K. Du kan då se film med en upplösning på 3840 x 2160.
 • Kan man spela upp blu-ray filmer på datorn?
  Vill du spela blu-ray film på din dator behöver du en extern blu-ray läsare som du ansluter till din dator. Ta reda på vilken typ av läsare som din dator är utrustad med innan du köper en extern läsare.
 • Vilken blu-ray-spelare ska man köpa?
  Om du vill ha den bästa blu ray spelaren ska du köpa en 4k blu ray spelare. I vårt test om blu ray spelare kan du hitta just 4k blu ray spelare bäst i test samt den mest prisvärda 4k blu ray spelaren.Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv och telefoni.Philip Andrén

Bäst i test: Blurayspelare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast