Därför är detta bästa blurayspelaren just nu.

Test Blurayspelare 2023

Ska du köpa Bluray-spelare och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!

 

Vi har också tagit reda på vad konsumenterna  tycker om de olika spelarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa bluray-spelaren och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp.


Bästa blurayspelarna

Blu-ray spelare bäst i test

Panasonic DP-UB820EG

Blurayspelare bäst i test Panasonic DP-UB820EG
 • Likvärdig med en dyrare spelare

 • Utmärkt HCX-processor

 • Äldre modell

Mest prisvärda - 4K Blu ray spelare

Sony UBP-X700

Blurayspelare bäst i test Sony UBP-X700
 • Priset

 • Bra bildresultat

 • Snyggt interface

 • Ingen regionsfri blu ray spelare.

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Viktigt att veta innan ditt köp

Från började hade vi DVD-spelare på denna sida, som efter några år byttes ut mot Bluray-spelare. Nu är det dags för ytterligare ett steg, då Blu ray 4K blivit verklighet efter många års väntan och förseningar.

 

Under slutet av 2016 började dessa komma ut på marknaden och de har idag en så pass attraktiv prislapp att det inte finns någon anledning att köpa något annat än just en - UHD Bluray-spelare. Detta inte minst eftersom de nya spelarna är bakåtkompatibla, vilket innebär att dina gamla Bluray- och DVD-filmer funkar utmärkt att titta på, även i en Ultra HD spelare.

 

Tänk dock på att du får störst utbyte av din nya 4K-Bluray spelare när du kopplar den till en riktigt bra TV med 4K-upplösning och High Dynamic Range (HDR). Med 4K Ultra HD kan du nämligen se filmer i en upplösning på hela 3840 x 2160 som tillsammans med HDR ger ett större kontrastomfång och en större färgrymd i bilderna.

 

Vill du lära dig mer om vad du behöver för att dra full nytta av tekniken, finns det mer att läsa om 4K Ultra HD.

 

Dessa tillverkare är bäst enligt experterna

De bästa tillverkarna av Blurayspelare idag är enligt experterna Oppo och Panasonic. De får genomgående höga betyg för sina modeller och gör de bästa produkterna.

 

Samsung och Sony kommer strax därefter, men får inte riktigt lika höga poäng i testerna som de två tillverkarna i toppen.

 

Och så här tycker  de svenska konsumenterna

När vi tar del av vad användarna tycker om sina blurayspelare, blir bilden snabbt tydlig; De delar uppfattning med experterna! Den blurayspelare som många tycker är bäst och använder som referensprodukt, är ofta från Oppo. Det handlar dock om bluray-spelare som kostar mellan 8 000-18 000 kr, så kanske är det främst är ett märke för riktiga entusiaster.

 

Men om längtan efter att se en bra film på bluray är större än plånboken, vad ska man då välja? Jo, då handlar det om att rikta blicken mot Panasonic. Också här hittar vi nämligen många nöjda konsumenter, i alla fall om man undviker de billigaste modellerna. Även blurayspelarna från Samsung brukar uppskattas av svenskarna, men de når inte samma höga klass som konkurrenten Panasonic.

 
Bäst i test - 4K blu ray spelare 2023

Ser vi till vad experter och konsumenter tycker, framträder alltså en tillverkare extra tydligt; Panasonic.  Det är Ultra HD-spelare från denna producent som hyllas mest just nu.

Bästa Ultra HD blurayspelare just nu: Panasonic DP-UB820EG

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Panasonic DP-UB820EG
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priserPanasonic har haft flera prisvinnare de senaste åren, framför allt med modellerna DMP-UB900 och DMP-UB400. Men eftersom dessa slutat att tillverkas, riktar vi uppmärksamheten mot DP-UB820EG. Experterna menar att modellen i mycket är likvärdig med en dyrare spelare från Oppo och den sätter en ny standard för hur bra en bild kan bli.

 

Panasonic DP-UB820EG är en Bluray-spelare med en utmärkt HCX-processor för bild i toppklass. 


Specifikationer:
4K Ultra HD 

Multi HDR-stöd; HDR10, HDR10+, Dolby Vision 

Stöd för 4K Netflix och andra streamingtjänster 

Wifi med trådlöst nätverk 

HCX processor Hi-Res Audio 

7.1 lågnivå-utgångar 

 

Med denna Blu-rayspelare kan du även lyssna på dina CD-skivor och titta på dina äldre DVD-skivor/filmer. Tekniken i Bluray-spelaren gör att dina äldre DVD-skivor får en bättre bild tack vare 4K UHD bilduppskalningstekniken. Panasonic DP-UB820EG är blu ray spelaren du ska köpa.


Så säger konsumenterna 

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt.


De konsumenter som köpt Panasonic DMP-UB400 är mycket nöjda med sitt köp och menar att det är en "Riktigt bra och avancerad spelare", "Den utstrålar bra byggkvalitet, fantastisk bild och enkla menyer. Jag kan varmt rekommendera denna super UHD-spelare för er filmälskare med en bra UHD/4K tv" , "är riktigt nöjd med spelaren. Kanonbild när man kör UHD filmer men även vanliga dvd" och "Otrolig bild och fantastiskt ljud. Bästa spelaren jag haft och jag har haft många!"

 

Vad är då nackdelarna med denna Blurayspelare? För som vanligt finns det ju alltid saker som är mindre bra med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, en del påpekar att de saknar Dolby Vision och några menar att menyerna känns lite klumpiga. Annars är kundernas omdömen positiva.

 

Läs gärna mer om denna Ultra HD Bluray-spelare på Panasonics hemsida.

 

Här köper du blurayspelaren till bästa pris

Riktpriset för denna spelare är 5 299 kronor som du kan se på Panasonics hemsida där du också kan köpa bluray-spelaren för detta pris. Men du kan hitta den ännu billigare på internet!

Mest prisvärda - 4K Blu ray spelare 2023

Om du vill ha fin skärpa men inte lägga mycket pengar på bluray-spelaren har vi tagit fram en till spelare som är otroligt prisvärd. Den mest prisvärda bluray-spelaren är Sony UBP-X700.

Mest prisvärda bluray-spelaren just nu - Sony UBP-X700

(Klicka på spelaren för mer information om det lägsta priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Sony UBP-X700 Visa färre priser Visa fler priser


Sony UBP-X700 är en bluray-spelare som, trots sitt låga pris, levererar otroligt bra bildresultat. Den har hyllats av experter och konsumenter världen över för sitt snygga interface, användarvänlighet och goda bildkvalitet


UBP-X700 levererar fantastisk 4K-bild med högt dynamiskt omfång. Även med SDR (standard dynamic range) blir det mycket fin skärpa, tack vare spelarens uppskalningsförmåga som klämmer ut varenda sista pixel ur källan för att få till ett resultat som är så nära sann 4K som möjligt. UBP-X700 har stöd för både HDR10 och Dolby Vision. Det är dock ingen regionsfri blu ray spelare.


Specifikationer:

 • Ethernet - givetvis går det att ansluta via Wi-Fi också
 • 2 x HDMI - en för video/audio och en för enbart audio
 • Digital optisk utgång 
 • 1x USB (framsida)


Med denna Sony bluray-spelare får du tillgång till en hel del appar - inbyggda i spelaren. Med ett enkelt knapptryck får du enkelt upp Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Spotify och YouTube mm. Bluray-spelaren har stöd för att streama i 4K


Likt testvinnaren kan du även lyssna på dina CD-skivor och titta på dina äldre DVD-skivor/filmer. Tekniken i Bluray-spelaren gör att dina äldre DVD-skivor får en bättre bild tack vare 4K UHD bilduppskalningstekniken.


Ljudet i UBP-X700 är något sämre än vår testvinnare, Panasonics DPU20-serie, men den klarar fortfarande av att spela upp 24bit/192kHz filer. För att verkligen utnyttja bluray-spelarens ljudkort till fullo gör du rätt i att koppla spelaren till ett bra Hi-Fi system som klarar av att nå djupt ner i basregistret. 


Så säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt.


De konsumenter som köpt Sony UBP-X700 är mycket nöjda med sitt köp och menar att det är "En nätt, välbyggd och snygg spelare i det kompakta formatet. Rejält med inställningar i snygga menyer. Hemskärmen hade kunnat vara snyggare dock. Bilden är hur bra som helst givetvis och dubbla HDMI-utgångar så man kan dra ljudet direkt till t.ex. soundbar. Dolby Vision kompatibel också. Bästa köpet för 2k man kan göra." , "Toppenkvalitet" , "Bilden är utmärkt och ljudet också med BluRay och 4K skivor" , "Är mycket nöjd med bild, ljud och att den är knäpptyst." , "Toppenkvalitet på själva spelaren. Startar snabbt och ger bra uppskalning till 4k." , "Bilden är utmärkt och ljudet också med BluRay och 4K skivor." , "Bra användargränssnitt." , "Verkligen ett fynd." , "Fantastisk spelare." , "Enastående sann 4K-spelare till ett överkomligt pris."


Vad är då nackdelarna med denna Blurayspelare? För som vanligt finns det ju alltid saker som är mindre bra med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, det som har rapporterats är främst byggkvaliteten och ljudet. Byggkvaliteten kan upplevas som plastig jämfört med andra, dyrare, blurayspelare. Detta problem speglas även på fjärrkontrollen där knapparna inte ger känslan av att något trycks ned.


Här köper du den mest prisvärda bluray-spelaren

Amazon säljer Sony UBP-X700 just nu för bara 1640 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1640 kr är det lägsta priset just nu för Sony UBP-X700!

ComputerSalg säljer just nu Sony UBP-X700 för 3167 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 3282 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3449 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3829 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Så gjorde vi testet

Vi har undersökt vilken blu-ray spelare som erbjuder mest värde för pengarna. För att göra detta har vi jämfört de olika spelarnas specifikationer och funktioner med varandra för att se vilken som erbjuder allra bäst funktioner till lägst pris. Utöver detta har vi också tagit reda på vad experterna säger i sina tester på internet och i deras tidningar, som Ljud & Bild. 


Experternas tester har varit värdefulla eftersom de har utsatt de olika blu-ray spelarna för grundliga tester där de kan se ifall tillverkarna håller vad de lovar när det gäller prestanda och funktionalitet. Här har det bland annat varit viktigt att du får grym bildkvalitet samt att användargränssnittet är enkelt att navigera med fjärrkontrollen.


Men förutom resultaten i experternas tester har vi även tagit reda på vad de vanliga konsumenterna (som har köpt dessa spelare) tycker om sina köp. Detta har varit värdefull information eftersom det har gett oss tydliga svar på hur väl spelarna presterar över längre tid, vilket talar för hur hög kvalitet spelarna håller. Men, precis som med experterna, har det även visat om prestandan stämmer överens med förväntningarna. 


Slutligen, när vi har utsett blu-ray spelaren bäst i test har vi utgått från våra egna jämförelser, experternas utlåtanden samt användarnas omdömen. Denna kombination av expertkällor, noggrann undersökning och användares egna omdömen har varit ledande och gjort det enkelt för oss att utse Panasonic DP-UB820EG till bästa blu-ray spelare just nu.


Bluray spelare test - experternas omdömen

Ljud & Bild rekommenderar Panasonic DP-UB820 och menar att den ger dig full kontroll över filmupplevelsen. Det som gör den så populär hos experterna på Ljud & Bild är att den har samma avancerade funktioner och prestanda som Panasonics nyare blurayspelare, UB9000, fast billigare! När det kommer till nackdelar med spelaren så nämns bara en, att fjärrkontrollen inte lyser.

 

EISA utsåg föregångaren till Bästa Ultra-HD BluRay-spelare 2017-2018. De skriver bland annat att: "Panasonic har sänkt ingångströskeln för UltraHD Blu-ray med sina vettigt prissatta DMP-UB400. Dessa spelare är mycket bra val för de som söker prisvärda UltraHD-spelare."

 

What HI*FI gav den betyget 4 av 5 och menade att DMP-UB400 är en mycket bra och prisvärd bluray-spelare, med tydlig och färgstark bild. Den är enkel att använda, stabilt byggd och har bra prestanda.

 

HDTV test stämplar den med "Rekommenderas starkt" och skriver att; "Panasonic DMP-UB400 levererar utmärkt videokvalitet och nya funktioner i ett prisvärt paket, som ger enastående valuta för pengarna."

 

AV forums ger hela 9 av 10 poäng och utmärkelsen "Rekommenderas starkt" till denna blurayspelare. Omdömet lyder; "UB400 är en imponerande Ultra HD Blu-ray-spelare som kombinerar en attraktiv design och en omfattande uppsättning funktioner, med en felfri digital ljud- och videoprestanda över HDMI. Panasonic DMP-UB400 erbjuder en fantastisk kombination av prestanda och värde och vi rekommenderar den därför starkt."

 

Trusted Reviews ger den 4 av 5 poäng och skriver; "Den har utmärkt bild- och ljudkvalitet samt är både snabb och tyst". De summerar sitt test med meningen; "En utmärkt budget 4K Blu-ray-spelare - som du inte kommer att bli besviken på."


Trusted Reviews: har testat UBP-X700 och gillar dess utmärkta bildprestanda, stödet för Dolby Vision, tillgången till att streama 4K-video och stödet för SACD (super audio CD). De nackdelar som nämns är att det inte finns något stöd för HDR10+, dess klena byggkvalitet samt att den ger ifrån sig rätt mycket ljud. 


TheWireCutter: testade 3 bluray-spelare för att utse den bästa bluray-spelaren år 2020. Vinnaren blev Sony UBP-X700 med anledning av dess bildkvalitet, snabba skivladdning och gränssnitt. De tycker också att UBP-X700 passar den genomsnittliga bluray-användaren mer än de andra spelarna i testet. På andraplats hamnade Sony UBP-X800M2 och på tredjeplats hamnade vår testvinnare, Panasonic DP-UB820.


Digital Trends: testade Sony UBP-X700 och gillade det kompakta formatet, stödet för HDR10 och Dolby Vision, dess ljudprocessering samt fjärrkontrollen, som de tyckte var enkel att använda. 


CNET: gav Sony UBP-X700 8.2/10 poäng. De tyckte att spelaren "är i framkant för 4K Blu-Ray-teknik och belönar med en solid prestanda till ett rimligt pris".


TheWireCutter: testade 3 bluray-spelare för att utse den bästa bluray-spelaren år 2020. Vinnaren blev Sony UBP-X700 med anledning av dess bildkvalitet, snabba skivladdning och gränssnitt. De tycker också att UBP-X700 passar den genomsnittliga bluray-användaren mer än de andra spelarna i testet. På andraplats hamnade Sony UBP-X800M2 och på tredjeplats hamnade vår testvinnare, Panasonic DP-UB820.

 

Hösten 2018 delade EISA ut två priser till bästa Ultra HD Bluray-spelare 2018-2019. Det handlade dels om den 'Mest prisvärda bluray-spelaren' och vinnaren här hette Sony UBP-X700. Den fick utmärkelsen "Bästa köp".

När det kom till 'Bästa blurayspelare oavsett pris' blev vinnaren Panasonic DP-UB9000.

 

Hösten 2017 delade EISA ut pris till Bästa Ultra-HD BluRay-spelare 2017-2018. Priset i år gick till Panasonic DMP-UB300/UB400 som fick omdömet; "Panasonic har sänkt ingångströskeln för UltraHD Blu-ray med sina vettigt prissatta DMP-UB300 och DMP-UB400. Med sin kompakta design får dessa spelare plats i vilken uppställning som helst, men kan fortfarande erbjuda perfekt bild. Dessa spelare är mycket bra val för de som söker prisvärda UltraHD-spelare."

 

Hösten 2016 delade EISA ut priset som Bästa Ultra HD spelare 2016-2017 till Panasonic DMP-UB900. Omdömet om segraren var: "4K HDR-bilder är en klar förbättring jämfört med Full HD BD, överfyllda med detaljer, mjuka färgtoner och extraordinär dynamik. Men det är inte allt Panasonic DMP-UB900 har i rockärmen – fantastisk uppskalning av 1080p-skivor, supersnabb laddning och en välutrustad DLNA-klient gör detta till Blu-ray-spelarnas schweizerkniv, och den hanterar allt mästerligt och utan problem."

 

Tidningen Ljud & Bild testade Ultra HD Bluray-spelare under hösten 2016 och utsåg Panasonic DMP-UB900 till bäst i test med 28 av 30 poäng. Tidningen summerar med orden; "För kräsna användare är Panasonics första UHD Blu-ray-spelare ett naturligt val. Här får man topprestanda för pengarna, med knivskarp och övertygande bildkvalitet och inte minst en rejäl byggkvalitet." Samsung UBD-K8500 utsågs till Bästa köp på grund av sin prisvärdhet. Den tar andraplatsen med 25 av 30 poäng i detta test.

 

Sommaren 2016 tilldelade EISA priset "Bästa Bluray-spelare 2015-2016" till Pioneer BDP-LX88. Motiveringen löd: "Välsignad med underbar design och en tung mekanisk konstruktion gör Pioneers BDP-LX88 premium i alla avseenden. Dess prestanda och funktionsuppsättning gör maskinen väldigt universell. Totalt sett är detta flaggskepp perfekt för såväl hemmabio som musik."

 

Hösten 2014 fick Panasonic DMP-BDT700 utmärkelsen "Bästa blurayspelare 2014-2015" av EISA.

 

Utmärkelsen "Bästa Blu-ray spelare 2012-2013" tilldelades Panasonic DMP-BDT500 av EISA.


Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet testade "3 smarta Bluray" i december 2012. Bäst i test med omdömet "Briljant bild, tyst och snabb" blev Panasonic DMP-BDT500. Denna spelare fick 28 av 30 poäng och högsta möjliga betyg (6 av 6).

 

En bra TV är förstås ett krav om du ska ha nytta av kvalitén hos en Bluray-spelare. Att koppla den till din gamla trotjänare från 00-talet är ingen större idé. Se istället våra tester av TV för att få reda på hur du gör ett bra kompletterade inköp till denna Bluray spelare.

 

Även om prislappen på denna Bluray inte är högre än vad ett SMS-lån skulle täcka upp för, är detta inte att rekommendera. Titta istället på ett banklån med bra ränta, om du behöver låna pengar för detta eller något annat inköp.

 Sammanfattning

Nu när du har läst vårt test om bluray-spelare hoppas vi att du känner dig klokare och kan göra det val som passar dig bäst. Båda spelare håller väldigt hög kvalitet men om du vill ha det där lilla extra är det spelaren från Panasonic som är valet för dig. 


Testvinnare - Bästa bluray-spelare


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spelare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa blurayspelaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.
Vanliga frågor och svar

 • Vad är en blu-ray spelare?
  En blu-ray spelare är en typ av DVD spelare. Skillnaden är dock att blu ray spelaren kan hysa mycket mer data, vilket bidrar till att högre upplösning blir möjligt.
 • Är blu-ray 4K?
  Står det UHD (Ultra HD) blu-ray är detta lika med 4K. Detta tillåter dig se film med en upplösning på 3840 x 2160.
 • Kan man spela upp blu-ray filmer på datorn?
  Vill du spela blu-ray film på din dator behöver du en extern blu-ray läsare som du ansluter till din dator. Ta dock reda på vilken typ av läsare som din dator är utrustad med innan du köper en extern läsare.
Bäst i test Guidens TV- och tillbehörstester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv & telefoni.
Philip Andrén

Bäst i test: Blurayspelare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2018-09-25 och uppdaterades senast