köpa kolgrill bäst i test kolgrill test, bästa kolgrillen, stor weber kolgrill 57 cm, bästa klotgrillen

Kolgrill bäst i test 2024 - fixa bästa kolgrillen i sommar

Vad är bättre än att sola, bada och äta grillat på sommaren? Inte från vilken grill som helst heller, utan en kolgrill! Då får man den goda karakteristiska smaken och doften av kol.


Vi har tagit reda på vilken konsumenterna och experterna tycker är den bästa kolgrillen. Sedan har vi sammanställt det i detta kolgrill test, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. Läs om bästa Weber kolgrill nedan!


Bäst i test kolgrill just nu


Köpguide: Därför ska du välja den bästa kolgrillen

Det blir godare med kolgrill: Med en kolgrill kan du komma upp i väldigt hög temperatur, ännu högre än med en gasolgrill. Är du en skicklig grillmästare kan du därför få bättre resultat med en kolgrill. Du kan också förvänta dig en godare doft tack vare kol eller briketter. 


Det är enkelt: Kolgrillen är enkel att rengöra och att ta med sig. Med en stor grillyta kan du enkelt ha maten på ena sidan och kol eller briketter på den andra. 


Den ger stora tillagningsmöjligheter: Trots att det är den enklaste typen av grill utan några större finesser så erbjuder kolgrillen stora valmöjligheter. Du kan bland annat välja om du vill grilla över direkt värme, indirekt värme eller om du vill röka din maträtt genom att ha på locket. 


Satsa på en bra kolgrill: Billigare kolgrillar är ofta svåra att skruva ihop och går enkelt sönder efter enbart några säsonger.


Den enda nackdelen är att du måste köpa kol inför grillningen, vilket kan vara jobbigt och enkelt att glömma.


Hur du väljer en bra kolgrill 

Vilken är egentligen den bästa kolgrillen? Vi i Sverige älskar att grilla när vädret tillåter. Men utbudet av kolgrillar är tämligen dåligt i Sverige, vi tenderar att gilla gasol mer, men också för att marknaden domineras av Weber. 


Letar du efter den bästa gasolgrillen kan du läsa mer här.


Är Weber kolgrill bäst i test? 

Ligger det något i att Weber gör jobbet allra bäst? För att ta reda på om det verkligen är så har vi satt ut ett par krav för vår testvinnare. 


Våra krav på kolgrill bäst i test

När vi tagit fram vår testvinnare har vi bl.a. undersökt om kolgrillen har följande egenskaper:


 • Generös grillyta - för att du ska ha möjligheten att grilla till hela sällskapet samtidigt 
 • Uppsamlare - enkel städning efter avslutad grillning 
 • Termometer - så du har total kontroll över tillagningen
 • Hjul - för ökad flexibilitet


Kolgrill är den enklaste typ av grill som finns att köpa bland de flera olika varianterna som finns på marknaden. Och sett till kvalitet och resultat är det den typ av grill som ger dig mest för pengarna. 


För att vara säker på att du får en bra kolgrill som håller hög kvalitet och ger bra prestanda bör du satsa på en känd tillverkare. Dessa har genomgått stora tester och fått ett kvitto att de håller vad de lovar, samt att du kan räkna med att de håller under en lång tid. 


Kolgrill bäst i test: Weber Original Kettle 57 cm


När vi ser till vad experterna och användarna gillar mest är det en kolgrill som framträder extra tydligt: Weber Original Kettle 57 cm. Det är marknadens bästa Weber kolgrill som gör precis vad som önskas samtidigt som den är prisvärd och håller mycket hög kvalitet. 


Bästa Weber kolgrill - en klassiker

Weber Original Kettle är en klassisk klotgrill som funnits med väldigt länge. Den är otroligt enkel att använda, rengöra och ser till att du får det bästa grillresultatet varje gång! 


Genom åren har grillen fått en del uppdateringar. Designen är densamma men funktionerna är moderna för att ge den ultimata grillupplevelsen! 


Enkel montering och rengöring av kolgrillen

Att få ihop grillen tar cirka 10 minuter. Den har hjul, askbehållare och kettle. Locket kan hängas vid sidan av grillen med en liten krok. Du hittar även handtag på sidan av baljan som låter dig rulla grillen på dess hjul till önskad plats. Dessa handtag är även perfekta för att hänga av grillredskap. 


Efter avslutad grillning är det enkelt att få ner all aska i behållaren som sitter under grillen. Denna behållare är sedan enkel att tömma i lämplig soptunna.


Erbjuder olika matlagningsmöjligheter

På locket finns dessutom ett handtag, spjäll för inställning av luftflöde och en termometer. Om du vill röka din mat är detta också möjligt tack vare spjäll-inställningen "Low & Slow". Med denna inställning blir det enkelt att få till en låg och jämn värme som passar till maträtter som ska tillagas under en väldigt lång tid, exempelvis pulled pork.  


Stor kolgrill bäst i test

Grillgallret är trippelpläterat och har gångjärn vilket ger det möjligt att enkelt fylla på med nya briketter. Med en generös yta på 57 cm har du möjligheten att grilla större måltider. 


Kolgrillen håller hög kvalitet oavsett väderlek, men för att säkerställa att grillen skyddas allra bäst rekommenderas

Webers överkast.Köp kolgrill bäst i test till lägsta pris

Du kan enkelt köpa kolgrill online från någon av butikerna här nedan. När du köper den online kan du dessutom få kolgrillen till bättre pris samt att du kan få den levererad direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och enkelt. 
Användarnas omdömen och recensioner om Webers kolgrill Original Kettle

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna: 


"Haft den här grillen nu i 3 år, och är supernöjd. Den har stått utomhus året runt i regn och rusk, och den är fortfarande fräsch. Hade en grill i 400-kronors-klassen tidigare, men den rostade sönder på en säsong."


"Jätte bra grill. Enkel att rengöra med asksamlaren. Håller värmen länge och bra. En hållbar klassiker som alltid ger bästa resultat!"


"Mycket bra kvallitet förrutom ben och hjul. Smarta funktioner som lätt rengöring.  Rostskydd (hoppas jag). Ben och hjul är av dålig kallitet. Krävs enligt instruktion hammare för att montera. Man blir smått nervös när man ska flytta den. Trots brister ovan så är jag väldigt nöjd. Stor skillnad i kvallitet mot billigare varianter. Ingen rost än så längre." 


"Fantastiskt! Ask samlaren kan ju vara det bästa på länge. Smidig att rengöra och håller värmen länge och bra. Våga vägra gasol"


"Dåliga detaljer! Som t.ex. askhållaren, mitt andra exemplar som jag fick efter reklamation på den första även den halvkass kvalite går ej att fästa igen med en hand, är så på alla hitills jag sett. Hjulen är ett stort skämt. Bör hålla långt mot rost dock vilket är det viktigaste."


"Har inte haft några problem med benen. Dock så tycker jag det är dåligt att ventilationsreglagets ändlägen inte stämmer överens med symbolerna. Max öppet spjäll är ungefär halvvägs och det ska tydligen vara så enligt Weber. Annars en rejäl och stor grill som förhoppningsvis kommer att duga i många år framöver."


"Hög kvalitet och bra pris! Har bara använt den en gång hittills men den är bättre än vad jag provat innan."


"Klockren! Enkel att sätta ihop och bra kvalité. Efter att använt den hela sommaren har den inte krånglat något. Ger bra värme och bra resultat. Bästa klotgrillen jag använt!"


"Mycket bra grill. Prisskillnaden mot billigare modeller uppvägs mer än väl av kvalieten och resultatet, redan när den är ny. Min erfarenhet är att Webers grillar dessutom håller mycket längre. Det som finns att anmärka på är avsaknaden av grillbord, vilket man på ett eller annat sätt måste lösa, och att den ibland är lite för stor för lilla sällskapet. Men hellre för stor än för liten."


"Helt klart den bästa klotgrillen på marknaden."


"WEBER levererar varje gång!"


Så gjorde vi testet om kolgrillar

När vi har undersökt vilken som är den bästa kolgrillen har vi undersökt vilken kolgrill som uppfyller våra krav, är enkel att använda och har ett just pris. Här har vi undersökt grillarnas olika specifikationer för att se vilken som passar allra bäst för den vanliga konsumenten. 


För att se hur grillarna står sig har vi tagit reda på hur de presterar i experternas tester. Här testar de bland annat hur välbyggd grillen är, om den erbjuder mångsidighet (många sätt att grilla på), hur enkel den är att använda samt ifall montering är enkel. I experternas tester har det varit tydligt att Weber står som en favorit, tack vare att den är enkel att använda och att den håller mycket hög kvalitet. 


Men förutom experternas tester har det varit lika viktigt att se hur bra de svenska konsumenterna tycker att kolgrillen presterar. Här har det också varit tydligt om konsumenterna är nöjda med sitt köp och ifall kolgrillen visar några upp några felaktigheter eller nackdelar. Användarnas recensioner har därför i hög grad varit ledande för oss när vi har utsett den bästa kolgrillen just nu.


Kolgrill test - experternas omdömen

Med en kolgrill grillar du miljövänligt, åtminstone jämfört med en gasolgrill enligt Råd och Rön.


The Wirecutter rankar Weber Original Kettle som den bästa kolgrillen som finns att köpa just nu. De tycker att den erbjuder allt som du kan förvänta dig av en bra kolgrill. De menar att allting faller väldigt naturligt och att du, trots liten grillerfarenhet, kan få riktigt goda resultat. De tycker även att monteringen av grillen var enkel.


CNET tycker att Weber Original Kettle är kolgrillen "best overall" med anledning av dess kvalitet och pris som är omatchat av andra tillverkare på marknaden. 


Business Insider utser Weber Original Kettle till "bäst i test". De tycker att den ger mycket bra resultat samtidigt som den är väldigt prisvärd. 


Matbloggen The Spruce Eats ger Weber Original Kettle 4/5 stjärnor. De gillar den kompakta designen, ask-uppsamlaren samt att den levererar bra resultat. När det kommer till nackdelar nämner de att tillagningsytan hade kunnat vara större samt att hjulen är lite väl små.


Weber säljer Weber Original Kettle 57cm för bara 2799 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset.

2799 kr är det lägsta priset just nu för Weber Original Kettle 57cm!

Bagaren och Kocken säljer Weber Original Kettle 57cm för 2895 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Kolgrill underhåll

För att se till att kolgrillen håller sin kvalitet länge är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Här kommer några enkla och snabba tips!


Till att börja med är det bra att ha någon typ av överdrag till sin grill. Detta går givetvis att fixa själv med hjälp av en mindre presenning. Vill du hellre ha en snyggare lösning har Weber ett eget överkast. Här hittar du Webers överkast .


Utöver ett överdrag är det bra att borsta av gallret efter användning för att få bort rester som bränts fast. Detta görs enklast när grillen fortfarande är varm. 


För att undvika rost är det bra att smörja grillen med neutral olja. Dock är det väldigt viktigt att du inte smörjer inuti grillen!


Sist men inte minst är det viktigt att du ställer in kolgrillen under de säsonger då den inte används. Givetvis går det bra att grilla under vintern men kom alltid ihåg att ta in den till garaget eller förrådet efter användning. weber grill 57 cm ica maxi, bra klotgrill bäst i test, bästa weber kolgrill 57 cm rea, prisvärd kolgrill weber 57

En kolgrill är enkel att ta med sig!Tips 1: Komplettera gärna din kolgrill med en Muurikka stekhäll för att kunna laga fler rätter utomhus. Istället för kolgrill kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa elgrillen. Slipp dessutom myggen med den bästa myggfångaren eller myggmedel bäst i test.


Tips 2: Ett klassikt tillbehör till grillmaten är pommes frites. Tyvärr kan dessa vara lite kluriga att få till på bästa sätt men med en bra fritös eller en bra airfryer blir detta enkelt. 


För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kolgrill rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kolgrillen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelen med kolgrill?
  När du har en kolgrill i klotform blir det enklare att få stora köttbitar mer saftiga. Du får inte heller samma brända resultat som på öppna grillar eftersom marinad och fett som droppar ner inte ger upphov till flammor som bränner på köttet ytterligare.
 • Vilken är kolgrill bäst i test?
  I vårt kolgrill test har vi utsett Weber Original Kettle 57cmtill bästa kolgrillen. Denna kolgrill har där med fått vår stämpel kolgrill bäst i test.

  Den har allt du behöver för att grillkvällen ska bli en succé; inbyggd termometer, generös grillyta på 57 cm och luftflödesinställningen Low & Slow som är optimal för rökning.
 • Varför en kolgrill?
  Många vill åt röksmaken när man grillar som inte går att framställa på samma sätt i en gasolgrill. En nackdel med kolgrillen är att den snabbt kan bli riktigt het så du bränner maten. En av de stora nackdelarna med kolgrillar är att det krävs mer tid för att få en jämn och bra grillglöd för tillagningen.Test kolgrill - Bäst i test Guidens grilltester
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner och kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Christopher Holmerin

Bäst i test: Kolgrill

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast