kolgrill bäst i test - weber kolgrill

Bästa kolgrillen 2021

Har du siktet inställt på en ny kolgrill och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst de senaste testerna på internet, från testlabb och från kunniga experter. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna  tycker om de olika grillarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa kolgrillen. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. Letar du i stället efter den bästa gasolgrillen kan du läsa mer här.


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig bästa grillen NU!


Därför ska du välja kolgrill

Med en kolgrill kan du komma upp i mycket högre temperatur än med en gasolgrill. Är du en skicklig grillmästare kan du därför få bättre resultat med en kolgrill. Du kan också förvänta dig en godare doft. Slutligen är kolgrillen enklare att rengöra och ta med sig. Våra krav på testvinnaren 

När vi tagit fram vår testvinnare har vi bl.a. undersökt om kolgrillen har följande egenskapar: 

  • Generös grillyta - för att du ska ha möjligheten att grilla till hela sällskapet samtidigt 
  • Uppsamlare - enkel städning efter avslutad grillning 
  • Termometer - så du har total kontroll över tillagningen
  • Hjul - för ökad flexibilitet


Kolgrill - bäst i test 2021

När vi ser till vad experterna och användarna gillar mest är det en kolgrill som framträder extra tydligt: Weber Original Kettle. Det är en kolgrill som gör precis vad som önskas samtidigt som den är prisvärd och håller mycket hög kvalitet. Läs mer om testvinnaren här nedan! 


Bästa kolgrill just nu - Weber Kettle Original

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 14 juni 2021

De bästa priserna på Weber Original Kettle 57cm


Weber Original Kettle är en klassisk klotgrill som funnits med väldigt länge. Designen är densamma men funktionerna är moderna och uppdaterade för att ge den ultimata grillupplevelsen! 


Grillgallret är trippelpläterat och har gångjärn vilket ger det enkelt att fylla på med nya briketter. Med en generös yta på 57cm har du möjligheten att grilla för många samtidigt


På locket finns det ett handtag, spjäll för inställning av luftflöde och en termometer. Om du vill röka din mat är detta också möjligt tack vare spjällinställningen "Low & Slow". Du hittar även handtag på sidan av baljan som låter dig rulla grillen på dess hjul till önskad plats. Dessa handtag är även perfekta för att hänga av grillredskap. 


Efter avslutad grillning är det enkelt att få ner all aska i behållaren som sitter under grillen. Denna behållare är sedan enkel att tömma i lämplig soptunna. 


Kolgrillen håller hög kvalitet och behåller denna trots väderlek. För att säkerställa att den skyddas allra bäst rekommenderas Webers överkast.


Testvinnare kolgrill - experternas omdömen

The Wirecutter: Rankar Weber Original Kettle som den bästa kolgrillen som finns att köpa just nu. De tycker att den erbjuder allt som du kan förvänta dig av en bra kolgrill. De menar att allting faller väldigt naturligt och att du, trots liten grillerfarenhet, kan få riktigt goda resultat. De tycker även att monteringen av grillen var enkel.


CNET: Tycker att Weber Original Kettle är kolgrillen "best overall" med anledning av dess kvalitet och pris som är omatchat av andra tillverkare på marknaden. 


Business Insider: Även här blir Weber Original Kettle utsedd till "best overall". De tycker att den ger mycket bra resultat samtidigt som den är väldigt prisvärd. 


Matbloggen The Spruce Eats: Ger Weber Original Kettle 4/5 stjärnor. De gillar den kompakta designen, ask-uppsamlaren samt att den levererar bra resultat. När det kommer till nackdelar nämner de att tillagningsytan hade kunnat vara större samt att hjulen är lite väl små. 


Detta säger konsumenterna om Webergrillen

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna: 


"Haft den här grillen nu i 3 år, och är supernöjd. Den har stått utomhus året runt i regn och rusk, och den är fortfarande fräsch. Hade en grill i 400-kronors-klassen tidigare, men den rostade sönder på en säsong."


"Jätte bra grill. Enkel att rengöra med asksamlaren.Håller värmen länge och bra. En hållbar klassiker som alltid ger bästa resultat!"


"+ Mycket bra kvallitet förrutom ben och hjul. + Smarta funktioner som lätt rengöring. + Rostskydd (hoppas jag) - Ben och hjul är av dålig kallitet. Krävs enligt instruktion hammare för att montera. Man blir smått nervös när man ska flytta den. Trots brister ovan så är jag väldigt nöjd. Stor skillnad i kvallitet mot billigare varianter. Ingen rost än så längre." 


"Helt underbar! Andas kvalité och resultatet blir väldigt bra."


"Fantastiskt!Ask samlaren kan ju vara det bästa på länge.Smidig att rengöra och håller värmen länge och bra. Våga vägra gasol"


"Dåliga detaljer! Som t.ex. askhållaren, mitt andra exemplar som jag fick efter reklamation på den första även den halvkass kvalite går ej att fästa igen med en hand, är så på alla hitills jag sett. Hjulen är ett stort skämt. Bör hålla långt mot rost dock vilket är det viktigaste."


"Har inte haft några problem med benen. Dock så tycker jag det är dåligt att ventilationsreglagets ändlägen inte stämmer överens med symbolerna. Max öppet spjäll är ungefär halvvägs och det ska tydligen vara så enligt Weber. Annars en rejäl och stor grill som förhoppningsvis kommer att duga i många år framöver."


"Hög kvalitet och bra pris! Har bara använt den en gång hittills men den är bättre än vad jag provat innan."


"Klockren! Enkel att sätta ihop och bra kvalité. Efter att använt den hela sommaren har den inte krånglat något. Ger bra värme och bra resultat. Bästa klotgrillen jag använt!"


"This is The Grill helt enkelt."


"Mycket bra grill. Prisskillnaden mot billigare modeller uppvägs mer än väl av kvalieten och resultatet, redan när den är ny. Min erfarenhet är att Webers grillar dessutom håller mycket längre. Det som finns att anmärka på är avsaknaden av grillbord, vilket man på ett eller annat sätt måste lösa, och att den ibland är lite för stor för lilla sällskapet. Men hellre för stor än för liten."


"Helt klart den bästa klotgrillen på marknaden."


"WEBER levererar varje gång!"


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Hulténs säljer just nu Weber Original Kettle 57cm för 2499 kr. Frakten ingår i priset.

2499 kr är det lägsta priset just nu för Weber Original Kettle 57cm!

Weber säljer Weber Original Kettle 57cm för bara 2623.95 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset.

Hos GardenStore kan du köpa Weber Original Kettle 57cm för 2805 kr. Frakt ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Weber Original Kettle 57cm för 2811 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Ta hand om din kolgrill

För att se till att kolgrillen håller sin kvalitet länge är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Här kommer några enkla och snabba tips!


Till att börja med är det bra att ha någon typ av överdrag till sin grill. Detta går givetvis att fixa själv med hjälp av en mindre presenning. Vill du hellre ha en snyggare lösning har Weber ett eget överkast. Här hittar du Webers överkast .


Utöver ett överdrag är det bra att borsta av gallret efter användning för att få bort rester som bränts fast. Detta görs enklast när grillen fortfarande är varm. 


För att undvika rost är det bra att smörja grillen med neutral rostolja. Dock är det väldigt viktigt att du inte smörjer inuti grillen! 


Sist men inte minst är det viktigt att du ställer in kolgrillen under de säsonger då den inte används. Givetvis går det bra att grilla under vintern men att lämna grillen ute i minusgrader är inte att rekommendera. 


Ska du köpa grill, läs om Weber kolgrill som vunnit bäst i test


En kolgrill är enkel att ta med sig!


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa gasolgrillen eller testet om den bästa bästa elgrillen. 


Tips 2: Ett klassikt tillbehör till grillmaten är pommes frites. Tyvärr kan dessa vara lite kluriga att få till på bästa sätt men med en bra fritös blir detta enkelt. Läs hela testet om den bästa fritösen här!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående kolgrill. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kolgrillen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Christopher Holmerin

Bäst i test: Kolgrill

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: