Låna pengar idag utan säkerhet med låg ränta.

Låna pengar med låg ränta - Bästa privatlånet 2023

Ska du ansöka om att låna pengar och letar efter ett lån med låg ränta? Då har du kommit helt rätt - vi har granskat marknaden och hittat det bästa privatlånet med lägst ränta just nu.


Först och främst, när du ska låna pengar över internet behöver du INTE kontakta din vanliga bank. Du får istället pengarna direkt från respektive låneföretag. Att ta denna typ av lån kan därför också vara ett bra sätt att komma tillrätta med andra smålån och på så sätt få ned priset och räntekostnaderna. Det blir mindre pengar att lägga på lånen varje månad.


Lån med låg ränta

Ränta 3,25% - 33,75%Läs mer 
Räkna på billigaste lånet Lendo
Låna pengar billigt med EnklareRänta 2,95% - 39,00%Läs mer Räkna på billigaste lånet Enklare
Låna pengar billigt med AdvisaRänta 3,06% - 29,99%Läs mer Räkna på billigaste lånet Advisa
Låna pengar billigt med Coop MedMeraBankRänta 4,95% - 15,95%Räkna på billigaste lånet Coop MedMeraBank
Låna pengar billigt med ZmartaRänta 3,25% - 29,40%Läs mer Räkna på billigaste lånet Zmarta


Bästa lånet med lägst ränta - banklån och privatlån

När du tagit beslut att låna pengar, är det dock viktigt att se till att du får bästa möjliga förutsättningar för att betala tillbaka så lite som möjligt för det du lånat. Det vill säga att få det bästa lånet med lägst ränta möjligast. Bankerna ägnar sig inte åt välgörenhet, så det bör inte du göra heller. Välj därför den bank där du får den lägsta effektiva räntan.

 

Det finns idag en mängd olika långivare som erbjuder att låna ut större eller mindre summor till dig och vill ha mer eller mindre för denna tjänst. Vilken bank har lägst ränta på privatlån? I vår stora bäst i test - granskning har vi jämfört lån hos några av de största aktörerna för privatlån, som varje dag lånar ut många miljoner till svenska folket och vi har fått fram vilka aktörer som just nu erbjuder Sveriges bästa privatlån med låg ränta.


Dessa bolag som erbjuder det bästa privatlånet:

 • Har låg ränta jämfört med andra låneformer
 • Erbjuder blancolån (dvs lån utan säkerhet)
 • Du kan själv bestämma hur lång återbetalningstid du vill ha
 • Du kan enkelt räkna ut hur stort månadsbeloppet blir på deras hemsida
 • Du får svar direkt när du ansöker via webben
Privatlån bäst i test

Det finns idag en mängd olika långivare som erbjuder att låna ut större eller mindre summor till dig och vill ha mer eller mindre för denna tjänst. Vilken bank har lägst ränta på privatlån?


Få snabbt svar och låna hos Lendo:


Billiga banklån - genom att ta del av vår guide kommer du närmre ett billigt lån. Du kan spara mycket pengar genom att låna pengar till lägsta möjliga ränta. Läs här hur du ska göra.

Lendo är en fristående låneförmedlare som jämför och förmedlar lån från svenska långivare. De anpassar låneförslag efter dina behov och presenterar de snabbt inom 2 minuter och tar endast en kreditupplysning hos UC. Här kan du låna mellan 10 000 kr till 600 000 kr, inklusive lån utan säkerhet upp till 150 000 kr, även med betalningsanmärkningar. Med en effektiv ränta från 3,25% erbjuder de lån med låga räntor. 


Titta in på Lendos hemsida nu för att se vad de erbjuder för ränta till dig, eftersom det är olika beroende på vem som söker lånet.


Fördelar med Lendo

 • Accepterar betalningsanmärkningar: Att du har tidigare betalningsanmärkningar är inget hinder för att du ska få låna hos Lendo. Men detta ger dig en högre ränta.  
 • Låna utan säkerhet: Hos Lendo kan du låna upp till 150 000 kr utan säkerhet.
 • Stor aktör med 40 anslutna långivare: Lendo är en av de största aktörerna i Sverige och ger dig svar från upp till 40 långivare.Räkna kostnadsfritt på lån hos Lendo.

Vill du bara låna en liten summa och få svar direkt?

Låna pengar till bra ränta, ett bra alternativ för dig som bara vill låna lite pengar eller för dig som vill samla lån till bäst ränta.

Smidiga smålån - snabba och bekväma lånealternativ

Enklare erbjuder smidiga smålån med start från 5 000 kronor och en förmånlig ränta från endast 2,95%. Deras låneutbud sträcker sig från 5 000 - 600 000 kronor, och du kan enkelt finna aktuella räntesatser på deras hemsida


Lån utan säkerhet från 39 långivare

Enklare underlättar för dig genom att jämföra din låneansökan hos 39 noggrant utvalda långivare med endast en kreditupplysning. Du kan snabbt förvänta dig ett låneerbjudande och väljer du att acceptera överför de snabbt lånesumman till ditt angivna bankkonto. 


Flexibel återbetalningsplan utan extra kostnader

För din bekvämlighet erbjuder Enklare möjligheten att återbetala lånet helt eller delvis när som helst, utan tillkommande kostnader. Dessutom ger de dig friheten att anpassa återbetalningstiden efter dina önskemål. Om du är över 18 år och saknar skulder hos Kronofogden från de senaste 6 månaderna är du välkommen att ansöka direkt på deras officiella webbplats


Goda omdömen från användare

Hos TrustPilot är det över 6000 svenskar som i genomsnitt gett Enklare hela 4,7 av 5 poäng. Det är riktigt bra!Räkna kostnadsfritt på lån hos Enklare.

Advisa - låna upp till 600 000 kr:

Så får du lån med låg ränta. Vi guidar dig till hur du kan låna pengar med låg ränta genom att följa dessa enkla tips.

Advisa utmärker sig som en framstående låneförmedlare med en imponerande förmåga att samla flera långivare under ett och samma tak. Och trots att de noggrant granskar din ansökan hos hela 40 långivare, kommer endast en kreditupplysning via UC att göras. 


Hos Advisa börjar räntan på låga 3,06% och du kan låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Dessutom accepterar de betalningsanmärkningar, dock får detta ofta en högre ränta. 

Hos TrustPilot är det över 3000 svenska kunder som skrivit omdömen om dem och i genomsnitt får Advisa hela 4,7 av 5 poäng. Det är riktigt bra!


Är du över 18 år och har en inkomst på minst 10 000 kr per månad, kan du enkelt ansöka hos Advisa om ett lån!Räkna kostnadsfritt på lån hos Advisa.

Låna med rabatt hos Coop MedMera Bank:


Låna pengar med låg ränta. För att få ett privatlån med låg ränta ska du ta del av medlemserbjudandet, då sänker du nämligen ränta med en procent vilket ger dig ett billigt lån.

Bra för dig som är Coop-medlem

Ett ställe där du kan låna pengar med låg ränta är hos Coop MedMeraBank där du som Coop-medlem kan låna pengar med extra låg och bra ränta. (självklart kan du också låna pengar till låg ränta utan att vara Coop-medlem). Som Coop-medlem får du en procentenhet lägre ränta från din individuellt satta ränta än vad icke-medlemmar får vilket är riktigt bra. 


Dessutom erbjuder Coop MedMeraBank en räntegaranti som innebär att de matchar ett eventuellt bättre erbjudande från något annat låneinstitut om Coop MedMeraBanks kriterier för detta uppfylls.


Flexibelt med lånebelopp och återbetalning

Tar du ett lån hos Coop kan du få låna mellan 15 000 kr till 600 000 kr med en återbetalningstid upp till 15 år. För lån på beloppen över 350 000 kr behövs två låntagare på ansökan. En positiv aspekt med att två personer gör ansökan tillsammans, så kallad "medlåntagare" är att ni får en bättre total inkomst vilket ökar sannolikheten till att lånet beviljas samt att ni också får en lägre ränta hos Coop MedMera Bank. Räntan hos Coop startar på 4,95%, individuell räntesättning gäller. 


Fördelar med Coop privatlån

 • Låneskydd i tre månader
 • 1% lägre ränta för Coop-medlemmar
 • Första månaden är amorteringsfri
 • Kostnadsfri förtidsbetalning av lånet
 • Utbetalning inom 2-3 bankdagar
 • Möjlighet att inkludera partners inkomst för att sänka räntan


Det är givetvis ingen nackdel att ansöka hos andra låneförmedlare här i jämförelsen som vi skrivit om. Om svaret du får är en lägre ränta än hos Coop, ja då vet du att det finns pengar att spara.


Klicka nu in här på Coop MedMeraBanks hemsida och se vad de erbjuder dig för ränta!Räkna kostnadsfritt på lån hos Coop MedMera Bank.

Låna pengar utan säkerhet hos Bank Norwegian:


Privatlån med bra ränta.


Om du bara önskar låna ett litet belopp t.ex. några tusenlappar kan Bank Norwegian vara intressant då deras processer är väldigt snabba. De erbjuder smålån från 5 000 kronor där du kan låna direkt till en ränta från 7,79%. Du kan se dagsaktuella räntor här på deras hemsida.

 

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om ett lån utan säkerhet. Ansökan görs enkelt på internet med ditt BankID och du får direkt ett erbjudande som du kan ta ställning till. Väljer du att tacka "ja" till deras förslag, sätter de in pengarna direkt på ditt bankkonto.

 

Du kan även välja att betala tillbaka hela, eller delar av, lånet när som helst - utan extra kostnad. Dessutom bestämmer du själv hur lång återbetalningstid som du vill ha. Det är bra! Om du är över 23 år och inte har några betalningsanmärkningar är du välkommen att fylla i en ansökan här på deras hemsida nu!Samla och jämför lån hos Zmarta:


Låna pengar utan säkerhet via en låneförmedlare så får du enbart en UC tagen på dig men svar från flera banker. Bästa privatlånet - Här hittar du billigaste privatlån som är bästa lånet just nu. Långivaren som vunnit vår guldrosett.


Jämför över 30 långivare

Zmarta är en låneförmedlare som jämför lån från fler än 30 stycken välkända långivare åt dig. För att du ska kunna ansöka om ett lån via Zmarta måste du tjäna minst 100 000 kr per år. Endast en UC görs på dig trots att din ansökan jämförs mot över 30 långivare.


Öka sannolikheten med hjälp av medsökande

Lånebeloppen du kan ansöka om via Zmarta är mellan 5 000 till 600 000 kronor. Räntan sätts individuellt och startar för närvarande på 3,25%. Men är du inte nöjd med din ränta, eller om du inte uppfyller inkomstkravet kan du ta med en medsökande i din ansökan. Detta kan öka sannolikheten för att du ska få en lägre ränta.


Lån med betalningsanmärkningar

Hos Zmarta kan du också få låna pengar utan säkerhet trots om du har betalningsanmärkningar. Äger du inte ditt boende kan du låna upp till 125 000 kr utan säkerhet om du har betalningsanmärkningar.


Hög kundnöjdhet

I Trustpilots summering av Zmarta får de betyget 4,6 av 5 vilket är väldigt bra. Dina pengar kan betalas ut samma dag, men som längst tar det upp till fem bankdagar att få pengarna utbetalda.  


Jämför lån hos Zmarta och se vad de kan erbjuda dig för villkor idag och låna pengar med låg ränta!Räkna kostnadsfritt på lån hos Zmarta.


Låna pengar låg ränta, privatlån med bra ränta.
Jämför privatlån

När du letar efter det bästa lånet med lägst möjliga ränta är en jämförelse det bästa verktyget du har för att hitta billiga banklån. Flera långivare kan dessutom erbjuda lån med låg ränta varför det är extra viktigt att jämföra deras villkor med varandra. 


Det kostar inget att göra en ansökan och du får svar direkt. Genom att jämföra lån med varandra i vår sammanställning kan du vara säker på att du hittar det bästa lånet med låg ränta och justa villkor!

 

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.25 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 39 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Snabba svar & utbetalningar

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.06 - 29.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • Endast 1 kreditupplysning

15000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.95 - 15.95 %

Individuell ränta från

20 år

Åldersgräns

 • 0 kr i uppläggningsavgift

 • 1% lägre ränta för Coop-medlemmar

 • 3 månaders låneskydd

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

7.79 - 23.99 %

Individuell ränta från

23 år

Åldersgräns

 • Svar direkt

 • Erbjuder bra kreditkort

 • Enkelt att samla lån

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.25 - 29.4 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC5 steg till en lägre ränta

När du letar efter ett privatlån är det givet att du vill komma åt den lägsta möjliga räntan. Det är viktigt eftersom lånet vanligtvis sträcker sig över en längre tidsperiod, och du vill minimera räntekostnaderna för dina lån och krediter. Här listar vi 5 punkter som hjälper dig mot en lägre ränta.


1. Vad är syftet med ditt lån? 

För att få den absolut bästa räntan är det viktigt att du tar rätt typ av lån för ditt syfte: 


 • Konsolidera skulder: Här passar ett samlingslån bäst eftersom detta hjälper sig samla dina skulder under ett och samma lån.
 • Renovering: Ska du renovera hemmet kan ett privatlån vara ett bra sätt att finansiera projektet på.
 • Oväntade utgifter: Om du behöver snabbt täcka en oväntad utgift kan ett snabblån eller kontokredit vara alternativ. Tänk dock på att dessa alternativ blir VÄLDIGT dyra i längden.

2. Välj rätt löptid

Desto längre löptid, desto dyrare blir lånet. Att välja en kortare löptid kan därför verka attraktivt för att sänka totalkostnaden. Men det är viktigt att grundligt undersöka din återbetalningsförmåga och välja en tid som passar din privatekonomi och dina planer. Detta är också varför lån med låg ränta är populära - eftersom löptiden är längre.


3. God kreditvärdering - större chans till lägre ränta!

När du ska ansöka om lån är det därför viktigt att du går igenom din/er privatekonomi och analyserar era utgifter. Genom att minska antalet aktiva krediter och utgifter ökar du dina chanser till ett billigt privatlån med låg ränta. Tänk även på att inte låna mer pengar än vad din/er ekonomi tillåter.  


Se därför till att alltid betala dina räkningar i tid och var ansvarsfull med dina pengar! Ofta betygsätts din återbetalningsförmåga i form av en riskprognos som anges i procent. Här vill du ha en låg procentsats eftersom det anger för banken att risken för att du inte betalar av lånet, är låg. Har riskprognosen en hög procentsats är risken att ansökan blir avslagen hög, alternativt att du får en väldigt hög ränta.  


Det som styr riskprognosen är hur din ekonomiska situation och hur din kredithistorik ser ut. Här räknas inkomst, skulder, underskott av kapital och utnyttjade krediter in.


4. Medsökande - ökad säkerhet för banken

För att säkerställa ett lån med låg ränta kan det vara en fördel att ansöka om lånet tillsammans med en annan person. Detta är särskilt användbart för lån utan säkerhet, som är mer riskfyllda för långivarna.


Genom att inkludera en så kallad "medsökande" i din ansökan, kan du öka dina chanser för en lägre ränta, så länge båda personerna har en sund ekonomi och är fria från kreditanmärkningar. 


5. Uppfyll bankernas krav

För att vara berättigad till ett lån måste du vanligtvis uppfylla vissa grundläggande krav. Dessa inkluderar: 


 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån. 
 • Inkomst: Du måste ha en inkomst som garanterar att du kan betala tillbaka lånet. 
 • Folkbokföring: Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Inga skuldsaldon hos Kronofogden: Du får inte ha en skuld hos kronofogden


Bankerna genomför alltid en kreditupplysning via UC för att bedöma din förmåga att återbetala lånet. Detta ger dem även insikt i din ekonomiska historia och en bedömning av hur den kommer ser ut i framtiden. 


Dina betalningsanmärkningar påverkar din förmåga att säkra ett lån med lån ränta. Ju fler betalningsanmärkningar du har och ju äldre de är, desto svårare blir det att få ett lån med fördelaktiga räntevillkor. 


För att säkerställa ett lån med låg ränta är en välskött ekonomi en grundläggande förutsättning. Detta visar banken att du är kapabel till att betala tillbaka ditt lån på ett ansvarsfullt lån. 
Vad är ränta?

Ränta är kostnaden för lånet, som oftast betalas månadsvis. Den beror på lånet och din ekonomi. Du kan påverka räntan genom olika faktorer och på så sätt låna till en lägre ränta. 


Effektiv- och nominell ränta

Effektiv ränta inkluderar alla lånekostnader. Det ger en tydlig bild av vad lånet faktiskt kommer kosta dig. Nominell ränta är den ränta som anges vid låneansökan och är lägre än den effektiva räntan. 


Fast eller rörlig ränta?

Du kan ofta välja mellan fast eller rörlig ränta när du ansöker om privatlån. Fast ränta ger stabila kostnader, medan rörliga kan ge lägre totalkostnader, men innebär ökad osäkerhet.


Hur påverkar storleken av lånet min ränta?

 • Är lånet på en mindre summa är det inte samma risk för banken att låna ut pengar till dig. Du kan därför komma undan med att låna pengar med en relativt låg ränta om lånet avser en mindre mängd pengar. 


 • Är lånet större, säg några hundratusen, blir räntan högre. Med detta sagt är det inte bättre med flera små lån. Utan ett större lån där du samlar dina lån och krediter (samlingslån) är oftast bättre för att få rätsida på flera små dyra lån.
Amortering

Du betalar varje månad en andel på lånet, vilket kallas för amortering. Väljer du att amortera lånet under en längre tidshorisont blir kostnaden per månad lägre. Väljer du en kortare tidshorisont blir amorteringen högre, men du får samtidigt ner räntekostnaderna. Inom amortering finns det två viktiga uttryck: rak amortering och annuitetslån. 


 • Rak amortering: Innebär att du betalar samma amorteringssumma varje månad. Lånet minskar därmed i storlek och det gör också räntan.
 • Annuitetslån: Annuitetslån innebär att du alltid betalar lika mycket pengar för lånet fram till dess att lånet är återbetalt. Initialt betalar du en hög räntekostnad och en mindre del för amortering. När lånet minskar i storlek sjunker räntekostnaderna och amorteringen ökar. Du betalar alltså mindre för lånet i början för att sedan betala mer desto längre tid det går.
Lån med betalningsanmärkningar och skulder

Du får oftast inte låna pengar med betalningsanmärkningar eller en om du har en skuld hos Kronofogden. En betalningsanmärkning innebär att du inte har betalt dina skulder i tid, vilket medför att långivarna ser en större risk med din ansökan då det kan antas att du som sökande har en bristande överblick över din ekonomi. 


Vissa långivare erbjuder ändå privatlån med betalningsanmärkningar från personer med just betalningsanmärkningar. Dock beror det framförallt på antalet anmärkningar som du har och hur gamla anmärkningarna är: ju färre - och desto äldre anmärkningar - desto större chanser att bli beviljad lån.
Det fattas ju många banker och långivare! Varför är inte dessa med?

Det finns flera banker och långivare som fattas och detta av flera anledningar, ofta för att de är för dyra eller har avgifter som ökar kostnaderna för dig på dina lån och krediter. 


Ta Ellos som exempel. Det kan låta billigt med "bara 20 kr extra per månad", men läser man sedan det finstilta ser man att den effektiva räntan blir skrämmande höga 34 % vid ett lån på 10 000 kr på två år. Därför är ett privatlån att föredra.


Flera andra banker och långivare, som t.ex. Handelsbanken, Nordea, SalusAnsvar och Kaupthing Bank har höga uppläggningsavgifter och därefter en ränta som ofta är högre än våra tips här ovanför.


Men som alltid är det du själv som måste tänka vad som passar dig bäst. Detta är bara goda råd som inte är dyra, utan tvärtom försöker att ge dig så billiga lån som möjligt.


Går du i lånetankarna går du kanske även i tankarna att skaffa ett nytt kreditkort. Läs mer om bästa kreditkortet på vår kreditkortssida. Läs även om bästa banken för bolån här.
Vanliga frågor och svar

 • Få bästa lånet med låg ränta?
  - Räntan sätts alltid individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. Därför finns det ett ränteintervall som bankerna listar. Vill du förbättra din ekonomi till ansökan kan du bland annat ta med en medlåntagare för att förbättra din/er samlade ekonomi.
 • Jag har gamla betalningsanmärkningar, vad händer då?
  - Är dina tidigare skulder reglerade har du goda möjligheter att kunna ansöka om ett lån eller lägga om dem. Flertalet banker ser till din nuvarande samlade ekonomi än till din historik. Flera banker har också anpassat lån för dem med betalningsanmärkningar.
 • Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?
  - Flera banker ger dig svar inom någon minut och det flesta bankerna har gett dig svar inom 24 timmar.
 • Hur snabbt ska jag betala tillbaka lånet?
  - Väljer du en kort återbetalningstid minskar dina totala räntekostnader medan beloppet du betalar tillbaka till banken per månad för lånet (amortering) ökar. Räkna ut vad ditt hushåll klarar att betala av per månad. Du kan alltid amortera av extra på lånet när din ekonomi tillåter.


Gå tillbaka i testet


 1. Låna pengar med låg ränta - Bästa privatlånet 2023
 2. Bästa privatlånen
 3. Jämför privatlån
 4. Låna pengar med låg ränta
 5. Fast eller rörlig ränta
 6. Amortering
 7. Bästa lånet 2023
Bäst i test Guidens låneguider


Christopher Holmerin

Bäst i test: Privatlån

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2019-09-25 och uppdaterades senast