Blanco lån. Här har vi bästa blancolån det bästa blancolånet 2023. Jämför blancolån i vårt test. Ta del av blancolån ränta för bäst blancolån. Då får du bästa ränta blancolån, dvs blancolån låg ränta.

Bästa blancolån 2024: Jämför blancolån med lägst ränta

Ett blancolån är ett lån som inte är knutet till ett objekt, det vill säga, ett lån utan säkerhet, där lånesumman sträcker sig från 5000 - 600 000 kronor. Namnet blanco, betyder att det är just ett lån utan säkerhet, men är egentligen bara ett annat ord för privatlån utan säkerhet. 


Det positiva med blancolån är att processen kring ansökan och utbetalning går flexibelt och snabbt. Från det att du gör din ansökan kan du ha pengar på kontot redan samma dag. Men även om det går fort är det viktigt att ta sin tid på sig och jämföra blancolån, banker och långivare och ställa deras erbjudanden och villkor mot varandra. Läs mer om att ta ett lån med låg ränta.


I vår bäst i test guide guidar vi dig till hur du hittar det bästa blancolånet 2024, ett blancolån med låg ränta!


Jämför blancolån - jämför ränta

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.7 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.75 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

15000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 16.95 %

Individuell ränta från

20 år

Åldersgräns

 • 0 kr i uppläggningsavgift

 • Lägre ränta för Coop-medlemmar

 • 3 månaders låneskydd

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.07 - 33.46 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Snabba svar & utbetalningar

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.75 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • Fler än 40 långivare

 • Enkelt att samla lån

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.95 - 29.4 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC

Hitta bästa blancolånet - blancolån låg ränta

Man kan inte på förhand säga vilket som är det bästa blancolånet. Det är inte bara kostnaden som spelar roll för att anses som bäst utan även lånets villkor. 


För att få det bästa blancolånet med lägst ränta och bäst villkor är det därför en fördel att jämföra blancolån hos flera olika långivare. 


Istället för att göra det individuellt hos bankerna och samla på sig flertalet kreditupplysningar är det bättre att jämföra bankerna med varandra genom en låneförmedlare. Endast en kreditupplysning tas då och du får snabbt svar från flera av landets största banker på en gång.


Genom att jämföra blancolån genom en låneförmedlare utsätter du dessutom bankerna för konkurrens. De vill ju gärna att du ska välja deras lån eftersom det är så de tjänar sina pengar; detta leder till att du får bättre räntor hos vissa banker kontra andra. 


Därefter kan du välja den bank och det upplägg som passar dig och din ekonomi allra bäst. 


Har du tidigare lån och skulder hos flera aktörer kan du välja ifall du vill samla lån och krediter och därmed ansöka om ett så kallat samlingslån, där du samlar dina lån och krediter. 


Detta är ett bra verktyg om du vill få ner räntan på ditt blancolån och därmed minska din månadskostnad.


Blancolån med låg ränta

 • Advisa: Blancolån ränta från 4,75 - 33,99 %
 • Coop: Blancolån ränta från 5,20 - 16,95 %
 • Lendo: Blancolån ränta från 4,70 - 33,75 %
 • Sambla: Blancolån ränta från 4,75 - 33,99 %
 • Bank Norwegian: Blancolån ränta från 8,29 - 19,99 %
 • Zmarta: Blancolån ränta från 4,95 - 29,4 %


Så mycket kostar ditt blancolån

Det som styr kostnaden av ditt blancolån är räntan. Denna bestäms individuellt från fall till fall. Det som påverkar räntan är din ekonomiska situation och historik. 


Här spelar inkomst, skulder, betalningsanmärkningar, tillgångar och mängden kreditupplysningar stor roll. 


Den rörliga räntan för blancolån börjar för närvarande på ca låga 3% men kan sträcka sig upp till en högre ränta på ca 30% om det vill sig illa. 


Räntan är dock inte det enda som påverkar din månadskostnad. Eftersom det finns ett amorteringskrav påverkas lånets kostnad av dess löptid. 


En lång löptid ger dig ofta en lägre månadskostnad men kan i slutet ändå bli dyrare eftersom du har betalat ränta under en längre tid. 


En kort löptid (kort återbetalningstid) för med sig en lägre totalkostnad men högre månadskostnad. 


Här gäller det att väga fördelar och nackdelar för att hitta en löptid som passar dig och dina förutsättningar bra. Den längsta löptiden i Sverige är 20 år. 


Du kan välja denna och hålla en låg månadskostnad men skulle du vilja bli av med lånet fort kan du utnyttja din amorteringsrätt och betala av lånet snabbare än uttalat. 


Låneexempel

Blancolån räntor - ränta på blancolån. Blancolån lägst ränta hur funkar det? För att få blancolån med låg ränta, bästa räntan blancolån tar du del av detta exempel. Bästa blancolån 2023 är blancolån med lägst ränta.

Exempel: 100 000 kr i lån med en löptid på 7 år.


Räkna på blancolån - bäst blancolån hittar du här

Hos dessa låneförmedlare kan du få ett blancolån utan krav på säkerhet. Låna upp till 600 000 kr.
Lendo - Blancolån lägst ränta


Jämför blancolån hos Lendo blancolån 2023 som ger blancolån bäst ränta. De är blancolån bäst i test just nu. Här hittar du bästa blancolån med bäst ränta blancolån. För dig som söker blancolån 500 000 kr kan få bästa räntan på blancolån.

Om du väljer att ansöka om ett blancolån hos Lendo, kan du vara säker på att få en konkurrenskraftig ränta. En av de mest framstående fördelarna med Lendo är deras smidiga ansökningsförfarande. Dessutom matchas din ansökan med hela 40 långivare.


10.000 - 600.000 kr

Räntespann:

4,70% - 33,75%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om blancolån via knappen nedan.


Räkna på blancolån

Advisa - Bästa blancolånet just nu


Advisa blancolån - bästa blancolån med flest långivare. De erbjuder bra blancolån med bästa blancolån ränta.


Advisa låter dig ansöka om lån hos 40 långivare med endast en UC. Processen är trygg, säker och tar bara en minut att genomföra.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

4,75% - 33,99%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om blancolån via knappen nedan.


Räkna på blancolån

Coop - Blancolån med medlemsrabatt


Coop blancolån när du söker blancolån ränta. De erbjuder en blanco lån ränta med rabatt. Låg ränta blancolån får du här.


Medan låneförmedlare jämför din blancolåneansökan med flera banker, gör inte Coop MedMera Bank detta då de är en egen bank. Dock, om du är medlem hos Coop, erhåller du en ränterabatt när du tar ett blancolån hos dem, vilket kan vara förmånligt när du bland annat letar efter billiga billån eller vill räkna på båtlån.


15.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,20% - 16,95%
Åldergräns:20 år
Anslutna banker:1


Ansök om blancolån via knappen nedan.


Räkna på blancolån

Enklare - Blancolån med snabba svar


Räntor blancolån hittar du hos Enklare blancolån, bästa blancolån med lägst ränta blancolån. Blancolån jämför med flera banker för ränta blankolån. Enklare erbjuder blancolån snabbt.


Om du funderar på att ta ett blancolån online kan Enklare vara rätt val för dig, med möjligheten att låna upp till 600 000 kr. Det som särskilt imponerar hos Enklare är deras tydliga ansökningsprocess. Dessutom garanterar de snabb utbetalning av lånebeloppet vilket är bra för ett kontantinsatslån eller renoveringslån.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,07% - 33,46%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:39


Ansök om blancolån via knappen nedan.


Räkna på blancolån

Sambla - Erbjuder blancolån utan säkerhet


Sambla blancolån för en bra blancolån ränta. De erbjuder blancolån låga räntor.

Sambla fungerar som en låneförmedlare där din förfrågan om blancolån matchas med över 40 långivare. Det som särskiljer Sambla är deras imponerande höga omdöme på Trustpilot baserat på feedback från över 20.000 individer.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

4,75% - 33,99%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om blancolån via knappen nedan.


Räkna på blancolån

Zmarta - Både försäkrar och ger dig bra blancolån


Zmarta billån, blancolån ränta.


Inte enbart matchar Zmarta din ansökan om blancolån med många långivare, de tillhandahåller också försäkringstjänster, jämför bolån, jämför företagslån och de kan jämföra kreditkort. Du kan även låna pengar från 5000 kr vilket gör dem till bästa snabblånet.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

4,95% - 29,4%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:30


Ansök om blancolån via knappen nedan.


Räkna på blancolån


Vem kan ansöka om blancolån?

Även om ansökningsprocessen går snabbt och enkelt finns det fortfarande några krav för att få ta ett blancolån. Dessa är normalt: 


 • Fyllt 18 år
 • Erhålla en inkomst på minst 10 000 kr / månad
 • Ingen skuld hos Kronofogden 
 • Bokförd i Sverige


Uppfyller du dessa kraven är du redo att göra en ansökan hos de flesta aktörerna. Sedan måste bankerna ta en titt på din ekonomiska situation. Detta görs genom en kreditupplysning. 


Genom att använda sig av en låneförmedlare kan du få svar från flertalet banker genom endast en UC (kreditupplysning). 


 

Vad är blancolån? För dig som ska ta blancolån, läs testet om blancolån bäst i test så du får ett blancolån med låg ränta dvs blancolån bästa räntan. Vi listar blancolån bästa ränta från flera banker. Både blancolån fast ränta och rörlig ränta. Jämför för att hitta billigaste blancolånet.


Vad är blancolån och dess användning

Sammanfattningsvis är ett blancolån en låneform utan krav på säkerhet och du kan använda pengarna till i princip vad du vill. Detta gör att lånet lämpar sig bra till nya köp och investeringar; t.ex. ett renoveringslån.


Du kan även använda blancolån för att samla dina befintliga lån. Genom att samla dina lån och krediter till ett får du oftast en bättre rörlig ränta än om du betalar flera olika lån, med olika räntor, samtidigt. 


Gör vad du kan för att sänka din månadskostnad! 


Jämför blancolån bäst ränta

 • Advisa: Blancolån upp till 600 000 kr med ränta från 4,75 %
 • Coop: Blancolån upp till 600 000 kr med ränta från 5,20 %
 • Lendo: Blancolån upp till 600 000 kr med ränta från 4,70 %
 • Enklare: Blancolån upp till 600 000 kr med ränta från 5,07 %
 • Sambla: Blancolån upp till 600 000 kr med ränta från 4,75 %
 • Zmarta: Blancolån upp till 600 000 kr med ränta från 4,95 %
Gå tillbaka i testet


 1. Jämför blancolån
 2. Bästa blancolånet
 3. Kostnad blancolån
Vanliga frågor och svar

 • Vad är ett blancolån?
  Ett blancolån är ett lån som inte kräver en säkerhet i form av ett hus, en bil eller annan säkerhet. Det vanligaste lånebeloppet som en privatperson kan få låna till ligger oftast i intervallet 5000 - 600 000 kr och räntan ligger normalt mellan cirka 4-30 procent.
 • Vad är skillnaden mellan blancolån och privatlån?
  Ett blancolån är samma sak som ett privatlån, bara olika namn.
 • Hur snabbt kan jag få mitt blancolån utbetalt?
  Ansöker du via en låneförmedlare får du bud på din förfrågan inom någon minut. Oftast har du sedan pengarna inom fem bankdagar.
 • Vilken långivare har bäst ränta på blancolån?
  När du ansöker om ett blancolån genom en förmedlare konkurrerar flera banker om ditt lån. Bankerna sätter en individuell ränta och räntan är beroende av hur din samlade ekonomi ser ut.

  Därför kan man inte på förhand säga vilken bank som är bäst och som kommer erbjuda dig ett blancolån med låg ränta. Men med en jämförelse presenteras olika alternativ för dig och du erbjuds ett bra blancolån efter dina förutsättningar.
 • Vad avser bästa blancolån?
  De räntor som du erbjuds av de olika långivarna sätts individuellt efter din ekonomiska situation. Därför är det viktigt att du jämför långivarnas räntor och villkor med varandra då en banks erbjudanden kan vara mer förmånliga för dig än för en annan person. På så vis får du det bästa blancolånet efter dina förutsättningar.
Vanliga lånebelopp
Christopher Holmerin

Bäst i test: Blancolån

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast