Tvättmaskin med torktumlare bäst i test, tvättmaskin med torktumlare test 2023.

Tvättmaskin med torktumlare bäst i test 2024

Om du letar efter en kombinerad tvättmaskin och torktumlare har du kommit rätt! Vi har granskat alla aktuella experttester och tagit reda på vad konsumenterna som redan köpt och använt bästa tvättmaskin och torktumlare tycker om den.


I vårt test tipsar vi om den bästa kombimaskinen till lägsta pris! Önskar du i stället en separat tvättmaskin bäst i test och separat torktumlare bäst i test har vi även tester om sådana.


Bästa tvättmaskinen med torktumlare


Köpguide

Fördelar och nackdelar med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare

Först och främst är fördelen att den tar liten plats. Bor du trångt eller har en liten tvättstuga så finns det helt klart en fördel med en sådan maskin. Det är också skönt att bara kunna tvätta och torka tvätten utan att behöva byta maskin. Tvätt- och torkfunktionerna kan också användas separat.

 

Enligt tidningen Tænk är tvättkapaciteten i dessa maskiner på samma nivå som separata tvättmaskiner. De säger också att dessa maskiner är en praktisk lösning om du inte torkar dina kläder lika ofta i torktumlaren.


Nackdelarna med en kombinerad tvätt- och torktumlare är att de inte är lika bra som separata maskiner. Enligt experterna är tvättmaskinen lika bra som en vanlig tvättmaskin, men torktumlaren i en kombimaskin är inte lika bra som en separat torktumlare i och med att tvätt- och torkkapaciteten är olika.


I Tænks test av kombitvättmaskiner framkommer att endast 2 av 9 testade maskiner är bra, resten är medel- eller under medelbra. Det tar väldigt lång tid att torka kläderna i en kombinerad tvättmaskin med torktumlare, väljer du ett tvätt- och torkprogram tar det mellan 4-9 timmar att få tvätten ren och torr.


Tvättmaskiner med torktumlare använder också mer vatten än en vanlig tvättmaskin i och med att den behöver vatten för att kyla maskinen under torkprocessen, men det finns också maskiner som använder en värmepumpsteknik istället, och den förbrukar mindre vatten och el, men de maskinerna är ofta mycket dyra.


Vi ställer följande 5 krav på testvinnaren

 1. Tyst - maskinen ska göra från sig så lite ljud som möjligt. Har man trångt kan det vara tröttsamt att lyssna på en tvättmaskin och torktumlare som skramlar.
 2. Testvinnare och högt uppskattad av konsumenterna - du ska ha den bästa kombimaskinen i ditt hem. Det ska vara en tillverkare som är känd för att göra bra kombimaskiner.
 3. Snygg design - den kommer att pryda ditt lilla hem.
 4. Rymlig - maskinen ska kunna tvättas från 8 kg och uppåt.
 5. Bra pris - de flesta av dessa kombinerade tvättmaskiner har ett saftigt pris så vi har utsett en vinnare som gör att du fortfarande har pengar kvar i plånboken - bästa kombimaskinen till bästa pris!
Tvättmaskin med torktumlare bäst i test


Efter flera timmars granskning har vi utsett en vinnare som får fina omdömen bland både konsumenterna som experterna! Den är utsedd till bäst i test av danska Tænk och Råd & Rön utnämnde den till "bra köp". Den bästa kombitvättmaskinen just nu är Bosch WNA134L0SN.


Bosch WNA134L0SN är en kombimaskin med en kapacitet på 8 kg tvätt och 5 kg tork. Centrifugeringshastigheten ligger på 1400 rpm.

 

Testvinnaren har barnlås vilket gör att små nyfikna fingrar inte kan leka med kontrollpanelen och byta program när du inte ser detta.

 

Den har flera bra program som Bomull, Easy care, Fintvätt/Silke, Ull/handtvätt och specialprogrammet SuperKort 15, Mix, centrifugering, Sport og sköljning.


Torkprogrammen är standardprogrammen Bomull och Easy care och specialprogrammen för torkning är uppfriskning, intensiv tork och skonsam. Det finns även snabbaprogrammet som heter Wash & Dry 60 min. som både tvättar och torkar dina kläder på samma gång

 

Sportswear-programmet gör denna maskin idealisk för att tvätta och torka textilier som mikrofiber, funktionsfibrer och syntettyger.


Denna maskin är energimärkt E enligt den nya energimärkningen, ljudnivån ligger på 70 db och är ljudnivåklassad som A.

 

Specifikation:

Höjd (cm): 84,8

Bredd (cm): 59,8

Djup (cm): 59,0

Vikt (kg): 70,9

Kabellängd (cm): 210Här köper du Bosch WNA134L0SN till bäst prisBosch tvättmaskin med torktumlare - konsumenternas omdömen

Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenter som redan har köpt och använt produkten vi rekommenderar tycker om den. Det är trots allt de som har den bästa erfarenheten av att använda produkten i vardagen. Här kan du läsa några exempel på vad konsumenter har sagt om sin Bosch WNA134L0SN;


"Jag har bara plats för en maskin, så tvättmaskin och torktumlare i en och samma maskin var toppen. Sju timmar för en handduksrunda med tvätt och torktumlare låter ganska mycket, men det går att köra när man är på jobbet är det klart när du kommer hem. Utsökt!"


"Vi köpte den här till ett hushåll med 6 personer. Det är den perfekta maskinen. Tvätta och torka i snabbprogrammet på en timme. Helt perfekt i en hektisk vardag."


"Fantastisk maskin. Lägg bara i kläderna och ta ut dem torra och rena. Ingen mer torkställningsarmé i huset"


"Tyst, användarvänlig och bra kombimaskin från Bosch. Mycket nöjd med köpet."


"Den bästa tvättmaskin och torktumlare jag någonsin haft. Kommer definitivt köpa fler produkter från Bosch. Toppmaskin!"


"Utrymmesbesparande! Maskinen tar liten plats i badrummet men hela processen tar längre tid än med två maskiner."


"Var tvungen att läsa instruktionerna noggrant, maskinen skilde sig ganska mycket från den tidigare maskinen. Med jag är väldigt nöjd!"


Nackdelar då? 

Det många klagar på med denna maskin är att programmen tar väldigt lång tid. Det skrivs också att kläderna blir lite mer skrynkliga i den här maskinen än i en separat torktumlare.


Test tvättmaskin med torktumlare - experternas omdömen

Den danska konsumenttidningen Tænk har testat kombitvätt- och torkmaskiner och skriver att dessa maskiner kommer att passa bra för många men de täcker inte allas behov. Dessa maskiners torkkapacitet går inte att jämföra med en separat torktumlare, men använder du tvättmaskinen och inte en torktumlare lika ofta kan detta vara lösningen för dig. Många har inte plats för två maskiner och då är det här en hyfsad lösning.


Tidningen Råd och Rön skriver att för mindre hushåll som inte har plats för en separat torktumlare kan en kombinerad tvättmaskin och torktumlare fylla ett visst behov men med begränsningar. Har man familj och tvättar mycket är det tveksamt att det räcker.


Tænk har testat 11 olika maskiner och det är Bosch och Siemens som kommit bäst ut i detta test. De skriver att både Bosch WNA134L0SN, Bosch WNA134B0SN och Siemens WN34A1L0DN uppnår beteckningen Bäst i test och får 59 poäng vardera. Dessa 3 maskiner är nästan identiska, så oavsett vilken du väljer får du den bästa.


Råd och Rön har testat 17 maskiner och bäst i detta test är Electrolux EW9W8861E9 och Electrolux EW9W8862E9 som får 61 poäng. Andraplatsen går till Bosch WNA134L0SN, Bosch WNA134B0SN och Siemens WN34A1L0DN som får 60 poäng var. Tredjeplatsen går till LG CV90V7S2QA och Miele WTI370 WPM som får 57 poäng var.


Råd och Rön håller med andra experter om att tvättmaskinen fungerar lika bra som en separat tvättmaskin, men att torktumlaren är sämre på en kombimaskin. Det tar lång tid att få tvätten torr och den drar mer el, men du har lite plats är det ett bra val.Sammanfattning

Målet med denna guide är att du ska få så bra hjälp och vägledning som möjligt för att hitta den bästa tvättmaskin med torktumlare som passar dig och ditt hem bäst. Du har också fått svar på alla fördelar och nackdelar med en tvätt torktumlare och vet om du ska välja en separat tvättmaskin och torktumlare eller en kombinerad. Lycka till med ditt köp!


Testvinnare - Bästa tvättmaskin med torktumlarebadrum med tvättmaskin och torktumlare

Bästa lösningen för dig som har lite plats - en kombinerad tvätt torktumlare.Tips

Ett välutrustat kök står högt upp på listan för många utöver tvättstugan. När det gäller köket sparar du både tid och energi med en effektiv diskmaskin.


En frysbox kompletterar ditt kylskåp eller kylfrys perfekt och säkerställer att du alltid har gott om utrymme för både färska och frysta varor. En induktionshäll och en induktionsspis med varmluftsfunktion erbjuder snabb och energieffektiv matlagning, medan en bra köksfläkt effektivt avlägsnar ånga och matos.


Mikrovågsugnen är ovärderlig för snabba måltider och enkel uppvärmning, medan en ugn är essentiell för allt från vardagsmat till fina middagar hemma. Slutligen håller en bra vinkyl dina favoritviner vid optimal temperatur, redo för speciella tillfällen. 


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har tvättmaskin med torktumlare rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa tvättmaskinen med torktumlare till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Hur bra är tvättmaskin med torktumlare?
  Experterna anser håller att den bästa tvättmaskin och torktumlare fungerar lika bra som en separat tvättmaskin, men att torktumlaren är sämre på en kombimaskin jämfört med en vanlig torktumlare.
 • Hur fungerar tvättmaskin med torktumlare?
  Det finns olika tekniker med en tvättmaskin med torktumlare. Ett sätt är att vatten används för att kyla maskinen under torkprocessen, men det finns också maskiner som använder en värmepumpsteknik istället, och dessa maskiner förbrukar mindre vatten och el men är ofta väldigt dyra.
 • Vilken kombimaskin är bäst?
  Just nu rankar vi Bosch WNA134L0SN som kombinerad tvättmaskin med torktumlare bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Tvättmaskin med torktumlare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast