Ansiktsborste bäst i test - Foreo

Ansiktsrengöring bäst i test - Bästa ansiktsborste 2023

Ska du köpa ansiktsborste och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika ansiktsborstar som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa ansiktsborsten och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. 


I detta test har vi tagit fram två ansiktsborstar, en som du använder hemma till vardags och en lite mindre som du kan ha med på resan.


Bästa ansiktsborstarna just nu

Bästa ansiktsborsten hemma

Foreo Luna 3

Ansiktsborste bäst i test Foreo Luna 3
 • Djup och skonsam rengöring

 • 16 olika intensiteter

 • Skulpterar och ger kontur

 • Andra rengöringsprodukter får mycket bättre effekt

 • Dyr

Bästa ansiktsrengöring på språng

Foreo Luna Mini 2

Ansiktsborste bäst i test Foreo Luna Mini 2
 • Tar bort 99,5% av smuts, olja och döda hudceller

 • Passar alla hudtyper

 • Enkel att ta med på resande fot

 • Också dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Fördelar med ansiktsborste

För att hålla ditt ansikte snyggt, fräscht och rent så är det viktigt att du varje dag rengör ditt ansikte. Vi utsätter dagligen vår hy för miljöer som kan torka ut huden, fet mat som bidrar till talgbildning och andra partiklar som finns i vår vardag. 


Det finns många olika metoder för detta men oftast brukar vi skölja ansiktet med vatten och sen skrubba med händerna eller borste i kombination med en skonsam ansiktstvål. 


Det blir rent men det går inte att tvätta bort orenheter på djupet. Men använder du en ansiktsrengöring maskin får de mer effektiv rengöring eftersom dessa vibrerar med flera tusen rörelser per minut vilket får en cleansing gel att verka bättre. 
Ansiktsrengöring bäst i test 2023

Efter har att ha tagit del av vad konsumenter och experternas testlabb säger så är valet enkelt. Vinnaren är en populär produkt som har bevisad effekt och ger bra, synliga resultat. Vinnaren är Foreo Luna 3. 

Bästa ansiktsborsten just nu - Foreo Luna 3

(Klicka på borsten för mer information om det lägsta priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Foreo Luna 3 Visa färre priser Visa fler priser


Foreo Luna 3 är en vibrerande elektrisk ansiktsborste som gör det otroligt enkelt att tvätta ansiktet. Borsten är helt gjord i medicinskt silikon, vilket förhindrar för bakterier att samlas och bilda mögel. Den är även 35x mer hygieniskt än vanliga nylonborstar som finns på marknaden idag. Foreo Luna 3 tar bort 99.5% av smuts från din hud. 


Uppdateringar från föregångaren

Det som gör Luna 3 bättre än föregångaren, Luna 2, är att den har 30% längre silikonknoppar samt att den är mer skonsam mot huden tack vare 25% mjukare strån. En stor nyhet är också att du nu kan ansluta din smartphone och styra Luna 3 via foreo appen. 


Välj intensitet själv

Alla Luna 3-borstar har 16 olika intensiteter. Du kan därför välja om du vill ha mild eller djupare rengöring av huden.


Snabb rengöring som varar hela dagen

Foreo Luna 3 vibrerar med en intensitet av upp till 8000 rörelser per minut. Dessa rörelser tränger ner på djupet av huden samtidigt tar den bort talg, olja, döda hudceller, sminkrester mm. Huden känns lenare och du får en helt annan lyster än med andra ansiktsvårds-produkter. Det bästa av allt - det tar bara en minut och varar hela dagen. 


Massage och skulptering

När du är klar med rengöringen kan du unna dig en massage med Luna 3. Det finns 4 olika inställningar som sätts igång via appen som alla specialiserar sig på ett visst område. Exempelvis kan du göra området kring ögonen fastare eller ge kontur och skulptera dina käkben. 


Fördelar med ansiktsborsten

 • Efter rengöring och massage absorberar din hy produkt mycket bättre. Serum, anti-age och återfuktningskräm får därför mycket bättre effekt eftersom det enklare kan masseras in i huden.


 • Det finns olika modeller av Foreos ansiktsborstar; för normal-, bland- och känslig hud. Borsten för normal hud fokuserar mest på att mota fet hy, pormaskar och ta bort blemmor. Den för känslig hy fokuserar på torr hy, rodnad och irritation, finnar, fina linjer - helt enkelt att skonsamt rengöra ansiktet. 


 • Slutligen fokuserar den för blandhy på dra ihop porerna, motverka glansiga och torra ytor samt få bukt med akne. Skillnaden på själva borsten är allra synligast på stråna som, beroende på vilken du väljer, är tjockare eller smalare. 


Du behöver inga lösa delar till din Foreo Luna 3 och du får 2 års garanti. Batteritiden är otroligt bra och ger dig hela 650 användningar på en enda laddning. 


Foreo Luna 3 är 100% vattentät. För mer specifikationer och information om Luna 3 kan du läsa mer på Foreos hemsida.


Detta säger konsumenterna om bästa ansiktsborsten

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vi vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Kan inte leva utan."


"Den må vara dyr men det är en fantastisk investering för din hy. Batteritiden är också ett stort plus." 


"Massageprogrammen är jättehärliga, huden absorberar all produkt betydligt bättre, dock hade jag önskat att programmen var tydligare."


"Senaste luna är värt varenda krona!"


"Jag älskar numera att tvätta ansiktet pågrund av denna fantastiska lilla pryl!"


"Bara älskar min luna 3!"


"Älskade den, min hy är så mjuk."


"Ger mig den mjukaste huden någonsin!"


"Jag är typ helt besatt av denna apparaten. Min hud känns så slät och efter bara en veckas användning har jag lyster. Mycket mild men slagfull. Rekommenderas verkligen."


"Estetikern som arbetar på mitt dermatologkontor rekommenderade denna. Jag har haft den i bara en vecka och använder den två gånger om dagen för rengöring och sedan massera ut de krämer och serum som jag använder för mitt ansikte på kvällen. Jag ser märkbar skillnad i porstorlek och allmän hudstruktur."


Här köper du Foreo Luna 3 till lägsta pris
Liten rengöringsborste för ansikte

Om du ska utomlands och vill ta med dig din hudvårdsrutin men inte har så mycket plats i väskan så finns det en mindre version av vår testvinnare. Den heter Foreo Luna 2 Mini och är praktisk och liten nog att ha med i necessären. 

Bästa ansiktsborsten att ta med - Foreo Luna 2 Mini

(Klicka på borsten för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Foreo Luna Mini 2 Visa färre priser Visa fler priser


Foreo Luna 2 Mini ger en perfekt ansiktsrengöring som passar dig som precis har börjat med ansiktsrengöring eftersom den funkar för alla hudtyper. Den har 3 olika områden där varje område är skiljbart av de olika formerna på borststråna. 


Det finns små fina strån som är till för rengöring av ansiktet, strån till för rengöring av ställen i ansiktet som är svårt att komma åt, exempelvis under ögonen. Och slutligen finns det strån som är till för T-zonen i ansiktet som ofta blir oljig. Dessa stråna är tjockare för bästa effekt. 


Foreo Luna 2 Mini använder samma teknologi som Luna 2 och har samma strån av silikon som med soniska rörelser tar bort 99,5% av all smuts, olja och döda hudceller. 


Detta säger konsumenterna

Här på Bäst i test Guiden vi vill alltid veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Perfekt att ta med till gymmet. Den känns så härlig efter träningspasset."


"Funkar fantastiskt för mig som har relativt stora porer och pormaskar som man kan "känna" på näsan. Direkt efter första användningen blir näsan (och såklart resten av ansiktet) len och ren. Foundation lägger sig också så mycket finare på näsan när jag inte har lika mycket textur på den längre."


"Använder slaviskt morgon och kväll, slätare hy, känns som man blir ordentligt ren utan att irritera huden!"


"Utan tvekan det bästa jag köpt i skönhetsväg någonsin! Man blir len som en bebis och får fin lyster. Kommer aldrig mer gå till salong för att göra ansiktsbehandling."


"Hur bra som helst! Skön att använda, enkel att rengöra, batteriet håller för evigt och huden ser så mycket bättre ut än förut! Superb!"


"Kan knappt föreställa mig en tid före Foreo! Om du trodde att du hittat en ansiktstvål som VERKLIGEN rengjorde din hud kan jag säga att Luna mini 2 motbevisar detta redan under första användning. SÅ stor skillnad jämfört med vad dina fingrar kan göra, då de lilla silikonpiggarna verkligen rengör på djupet."


"Älskar denna så mycket, finns alltid med i hudvårdsrutinen. Lätt att använda och sedan lätt att tvätta av också."


"Väldigt skeptisk till denna från början, men kärlek från första användningen! Investera i denna för investera för ditt ansikte - du kommer inte bli missnöjd. Hyn är renare än den någonsin varit och mindre porer. Första 2 veckorna fick jag väldigt mycket plitor, men det vart det värt!"


"Man blir så ren och mjuk genom att använda foreo. Får en helt annan glow i huden."


"Har haft min i över ett år och endast laddat den en gång(!). Tycker min hy är mycket bättre när jag använder den, gör verkligen rent på djupet. Den har blivit en favorit i min hudvårdsrutin och är definitivt värd sitt pris."


Här köper du Foreo Luna 2 Mini till lägsta pris

Så gjorde vi testet

Det viktigaste hos en ansiktsborste är att den är enkel att använda och ger bra resultat vid varje användning. För bra resultat är det viktigt att den exfolierar och tar bort döda hudceller för att främja nu cellbildning i huden. Exfoliering bidrar då också till jämnare textur av hyn och minskar bildandet av rynkor.


För att ta reda på vilken ansiktsborste som gör detta bäst har vi tagit reda på vad experterna tycker om produkterna som finns på marknaden. Och efter att ha läst experternas tester är det tydligt att ansiktsborsten Foreo Luna sticker ut som solklar favorit. Förutom att den är enkel att använda och ta med, ger den även bra resultat och experterna ser stora fördelar i att använda denna. 


Detta visar sig inte minst när användarna själva får ge sina omdömen av Foreo Luna och hur dessa bidrar till hyns välmående. Användarnas omdömen visar på att Foreo bidrar till mjukare hy och mer lyster efter användning, något som har varit mycket ledande när vi har utsett den till bäst i test. 


Ansiktsborste test - experternas omdömen

Marie Claire: Är mycket imponerande av nya Luna 3. De gillar appen för att den hjälper dig hålla koll på tvättningen. De var mycket nöjda med resultatet och tycker att huden samtidigt känns ren och mjuk efter användning. 


Beauty Crew: Skriver att hyn känns renare och klarare efter dagligt användning. De tycker att den är skonsam och avslappnande att använda och att efterföljande serum och återfuktningskrämer får ännu bättre resultat efter Luna 3 har fått göra sitt jobb. 


Project Vanity: Recensenten Denise från Project Vanity blev imponerad över hur mjuk och len hennes hy blev efter användning av Foreo Luna 3. Den lyckades ge mer lyster och tog bort fläckigheter som hade blossat upp på hennes hy. Denise hade även börjat få små finnar men efter daglig användning av Luna 3 och dess app lyckades hon få tillbaka sin hy till den sin bästa möjliga hälsa. 


Health Magazine: Skriver att "Masseringsaspekten från Luna 3 främjar cirkulering i ansiktet medan silikonborsten hjälper till att exfoliera huden, så att dina anti-aging produkter kan tränga igenom och fungera mycket mer effektivt. (...) Dessutom är den gjord av silikon, vilket gör det superlätt att rengöra och mycket vänligare på din plånbok på lång sikt, eftersom du inte behöver byta ut borsthuvudet"


De är mycket nöjda med Foreo Luna 3 och eftersom den gillas av en erkänd dermatologist är det ingenting som talar emot en introducering av Luna 3 i din hudvårdsrutin. 


Best Product: Rekommenderar Luna 3 till de som har testat ansiktsmasker, bodyscrubs och andra kurer för att rengöra sitt ansikte. De tycker att Luna 3, tillsammans med serumet, ger ansiktet en otroligt lyster.


Business Insider: testade Foreo Luna 2 och var mycket positiva. Efter att ha testat den under några veckors tid tyckte skribenten att Foreo höll vad den lovade och gav jämn och vacker hy.ren hy - ansiktsborste - foreo luna 2

Få ren hy med hjälp av Foreos ansiktsborstar


Tips 1: Om du letar efter ett bra ansiktsserum som motverkar rynkor så kan du läsa vårt test om den bästa antirynkkrämen just nu!


Tips 2: Är du intresserad av nagelvård så kan en UV-lampa vara för dig. Läs då vårt test om den bästa UV-lampan för naglar här! Här hittar du alla våra tester för bästa kroppsvården. Vi kan också tipsa dig om att läsa testet massagepistol bäst i test här. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Vanliga frågor och svar

 • Hur ofta ska man använda ansiktsborste?
  Beror lite på vilken ansiktsborste du använder och hur känslig hud du har. Vår testvinnare kan du vanligtvis använda dagligen om du inte har känslig och tunn hy. Tänk på att inte trycka för hårt mot ansiktet.
 • Hur ofta ska man byta huvud på ansiktsborste?
  Med vår testvinnare behöver du inte byta borsthuvudet.
 • Vilken ansiktsrengöring är bäst?
  Bästa ansiktsrengöring får du genom att använda en bra rengöringskräm i kombination med en foreo ansiktsborste.

Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Ansiktsborste

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2020-02-12 och uppdaterades senast