ansiktstvätt maskin, ansiktsrengöring borste, elektronisk ansiktsborste bäst i test

Ansiktsborste bäst i test - Bästa ansiktsrengöring 2024

I detta Foreo test har vi fokuserat på tre ansiktsborstar av det svenska märket hudvårdsmärket Foreo, som har hyllats av hudvårdsexperter såväl som kändisar världen över. Vi har tagit fram ansiktsmassage apparat bäst i test för känslan av en lyxig ansiktsbehandling hemma, en mer prisvärd ansiktsrengöring samt en lite mindre rengöringsborste för ansiktet som du kan ha med på resan.


Vi har läst alla aktuella tester och recensioner från både experter och konsumenter för att hitta elektrisk ansiktsborste bäst i test! Läs vidare i vår Foreo recension nedan!


Bästa ansiktsborstarna just nuKöpguide

Olika modeller av Foreo Luna ansiktsborstar

Foreo har olika modeller av ansiktsborstarna; för normal-, bland-, fet- och känslig hud. 


 • Normal hy: Denna klassiska rosa borsten är anpassad för normal hud.
 • Känslig hy: Den lila borsten fokuserar på torr hy, rodnad och irritation, finnar, fina linjer - helt enkelt att skonsamt rengöra ansiktet. 
 • Blandhy: Den blåa borsten för blandhy hjälper till att dra ihop porerna, motverka glansiga och torra ytor samt få bukt med akne. 
 • Fet hy: Den nyare modellen, Foreo Luna 4, har en grön borste för fet hy som fokuserar på att motverka fet hy, pormaskar och ta bort blemmor. 
 • Åldrad hy: Foreos Plus-serie är anpassad för personer över 35 år. Borstarna är utformade för att motverka rynkor och fina linjer.

Skillnaden på själva borsten är allra synligast på silikonpiggarna som, beroende på vilken du väljer, är tjockare eller smalare samt längre eller kortare.


Ansiktsborste för män

I Foreos senaste serie Luna 4 har de tagit fram en specifik ansiktsborste för män. Den är anpassade för den mer texturerade manliga huden och hjälper till att minska irritation som kan uppstå vid rakning.


ansiktsrengöring maskin, rengöringsborste ansikte bäst i test, ansiktsborste rengöring

Bäst i test ansiktsrengöring
Därför ska du ha en ansiktsborste

För att hålla ditt ansikte fräscht och rent så är det viktigt att du rengör ditt ansikte varje dag. Vi utsätts dagligen för miljöer som kan torka ut huden, fet mat som bidrar till talgbildning och andra smutspartiklar som finns i vår vardag. 


Det finns många olika metoder för att rengöra ansiktet, men det vanligaste är att tvätta ansiktet med händerna eller en borste tillsammans med en skonsam ansiktstvål och sedan skölja av med vatten.


Det blir rent men det tar inte bort orenheter på djupet. Med en ansiktsrengöring maskin får du en mer effektiv rengöring eftersom dessa vibrerar med flera tusen rörelser per minut vilket får en ansiktsrengöring att verka bättre. 


Fördelar med ansiktsborste

Din hud absorberar krämer och serum mycket bättre genom att masseras in i huden efter en grundlig rengöring. Du får därför bättre effekt av dina hudvårdsprodukter genom att använda dem tillsammans med Foreo Lunas massagefunktion.
Ansiktsrengöring bäst i test 2024Efter att ha tagit del av vad konsumenter och experternas testlabb säger så är valet enkelt. Vinnaren är en populär produkt som har bevisad effekt och ger bra, synliga resultat. Vinnaren är Foreo Luna 4.


Om Foreo Luna 4

Foreo Luna 4 är en vibrerande elektrisk ansiktsborste som rengör ansiktet effektivt från smuts, orenheter och smink. Rengöring med ansiktsborste är mer effektivt än en manuell rengöring och kan jämföras med tandborstning med en eltandborste eller manuell tandborste.


Hygienisk och effektiv

Borsten är helt gjord i medicinskt silikon, vilket förhindrar för bakterier att samlas och bilda mögel. Den är 35x mer hygieniskt än vanliga nylonborstar som finns på marknaden idag. Foreo Luna 4 avlägsnar 99% av smutsen från ansiktet. 


Massageprogram 

Luna 4 kommer med 4 guidade massageprogram samt 5 massagemönster. Som med alla Luna 3-borstar har även Luna 4-borstarna 16 olika intensiteter. Du kan därför välja om du vill ha mild eller djupare rengöring av huden.


T-sonic-pulsering

Foreo Luna 4 rengör med hjälp av T-sonic-pulseringar som lämnar huden len och rengjord på djupet. Du kan också anpassa din rengöring helt efter din hudtyp och dina behov. Glöm rester av olja, döda hudceller och sminkrester. Din hud kommer tacka dig!


Lång batteritid och vattentät

Ansiktsborsten är helt vattentät och kan användas i duschen. Med hjälp av förinställda program i ansiktsborsten avbryta duschen och  att hämta mobilen för att ändra rengöringsläge eller massageprogram. Batteritiden ger dig 300 användningar på endast en laddning. 


Luna 4 vs Luna 3

Vid en första anblick ser produkterna likadana ut. Skillnaderna ligger främst i teknologin, snarare än utseendet och designen. Den allra nyaste modellen Luna 4 erbjuder tre anpassade rengöringslägen; Regular, Gentle och Deep Cleanse. Den har även 17% mjukare silikonpiggar än Luna 3 och kommer med en reselåsfunktion. Du kan dessutom ställa in olika program direkt i maskinen och slipper då ändra i appen varje gång. Det är smidigt om du exempelvis står i duschen utan mobilen.


Välj Luna 4 om du:

 • Likt en eventuell uppgradering av senaste iPhone-modellen, vill ha de allra senaste funktionerna med Foreo Luna ansiktsborste.
 • Inte behöver hålla dig till en strikt budget.
 • Vill kunna byta anpassa rengöringen i duschen utan att behöva ha mobilen till hands.Här köper du Foreo Luna 4 till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om ansiktsborsten Luna 4

Här på Bäst i test Guiden vi vill alltid veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Senaste luna är värt varenda krona!"


"Jag älskar numera att tvätta ansiktet pågrund av denna fantastiska lilla pryl!"


"Älskade den, min hy är så mjuk."


"Ger mig den mjukaste huden någonsin!"


"Jag är typ helt besatt av denna apparaten. Min hud känns så slät och efter bara en veckas användning har jag lyster. Mycket mild men slagfull. Rekommenderas verkligen."
Mest prisvärda ansiktsborstenDen mest prisvärda ansiktsborsten går till Foreo Luna 3, som är föregångaren till testvinnaren Foreo Luna 4. Om du kan tänka dig att tumma på vissa funktioner för ett bättre pris är detta det bästa valet för dig.


Om Foreo Luna 3

Foreo Luna 3 gör det otroligt enkelt att tvätta ansiktet. Den elektriska ansiktsborsten har visats kunna ta bort hela 99.5% av smuts från din hud, enligt Foreos kliniska studier. Du behöver inga lösa delar till din Foreo Luna 3 och du får 2 års garanti.


Välj intensitet själv

Alla Luna 3-borstar har 16 olika intensiteter och kan variera mellan en mild eller djupare rengöring av huden.


Snabb rengöring som varar hela dagen

Foreo Luna 3 vibrerar med en intensitet av upp till 8000 rörelser per minut. Dessa rörelser tränger ner på djupet av huden samtidigt tar den bort talg, olja, döda hudceller, sminkrester mm. Huden känns lenare och du får en helt annan lyster än med andra ansiktsvårdsprodukter. Det bästa av allt - det tar bara en minut och varar hela dagen.


Massage och skulptering

När du är klar med rengöringen kan du unna dig en massage med Luna 3. Det finns 4 olika inställningar som sätts igång via appen som alla specialiserar sig på ett visst område. Exempelvis kan du göra området kring ögonen fastare eller ge kontur och skulptera dina käkben. 


Lång batteritid och vattentät

Batteritiden är otroligt bra och ger dig hela 650 användningar på en enda laddning. Foreo Luna 3 är 100% vattentät.


Luna 3 vs Luna 2

Det som gör Luna 3 bättre än föregångaren, Luna 2, är att den har 30% längre silikonknoppar samt att den är mer skonsam mot huden tack vare 25% mjukare strån. En stor uppgradering är också att du kan ansluta din smartphone och styra Luna 3 via Foreoappen.


Välj Luna 3 om du:

 • Vill ha en ansiktsborste som är effektiv och markant förbättrar din manuella ansiktsrengöring.
 • Nöjer dig med de digitala och anpassningbara funktionerna som erbjuds via appen.
 • Reser ofta och vill slippa att ladda den hela tiden - lämna laddaren hemma när du åker på din semester.


Här köper du Foreo Luna 3 till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om ansiktsborsten Luna 3 

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vi vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Kan inte leva utan. Bara älskar min luna 3! "


"Den må vara dyr men det är en fantastisk investering för din hy. Batteritiden är också ett stort plus." 


"Massageprogrammen är jättehärliga, huden absorberar all produkt betydligt bättre, dock hade jag önskat att programmen var tydligare."


"Estetikern som arbetar på mitt dermatologkontor rekommenderade denna. Jag har haft den i bara en vecka och använder den två gånger om dagen för rengöring och sedan massera ut de krämer och serum som jag använder för mitt ansikte på kvällen. Jag ser märkbar skillnad i porstorlek och allmän hudstruktur."

Liten rengöringsborste för ansikte
Om du ska utomlands och vill ta med dig din hudvårdsrutin men inte har så mycket plats i väskan så finns det en mindre version av vår testvinnare. Den heter Foreo Luna 4 Mini och är praktisk och liten nog att ha med i necessären.


Om Foreo Luna 4 Mini

Denna ansiktsborste ger en perfekt ansiktsrengöring som passar dig som precis har börjat med ansiktsrengöring eftersom den funkar för alla hudtyper. Den har 2 olika typer av strån.


För olika hudtyper

På framsidan finns smala, fina strån som är till för rengöring av känslig hy, eller känsligare ställen i ansiktet, exempelvis under ögonen. På baksidan finns det grövre strån som är till för T-zonen (panna, näsa och haka) som ofta blir oljig. Dessa stråna är tjockare för bästa effekt. 


Olika program 

För blixtsnabb rengöring använd programmet "Glow Boost" som ger dig fräsch och ren hud på bara 30 sekunder.


I klass med Luna 4

Foreo Luna 4 Mini använder samma teknologi som Luna 4 och har samma strån av silikon som med soniska rörelser tar bort 99% av all smuts, olja och döda hudceller. Den är vattentät och laddas via USB-sladd. En laddning räcker i hela 500 rengöringar. 


Här köper du Foreo Luna 4 Mini till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Foreo Luna 4 Mini

"Perfekt att ta med till gymmet. Den känns så härlig efter träningspasset."


"Funkar fantastiskt för mig som har relativt stora porer och pormaskar som man kan "känna" på näsan. Direkt efter första användningen blir näsan (och såklart resten av ansiktet) len och ren. Foundation lägger sig också så mycket finare på näsan när jag inte har lika mycket textur på den längre."


"Använder slaviskt morgon och kväll, slätare hy, känns som man blir ordentligt ren utan att irritera huden!"


"Utan tvekan det bästa jag köpt i skönhetsväg någonsin! Man blir len som en bebis och får fin lyster. Kommer aldrig mer gå till salong för att göra ansiktsbehandling."


"Hur bra som helst! Skön att använda, enkel att rengöra, batteriet håller för evigt och huden ser så mycket bättre ut än förut! Superb!"


"Kan knappt föreställa mig en tid före Foreo! Om du trodde att du hittat en ansiktstvål som VERKLIGEN rengjorde din hud kan jag säga att Luna mini 4 motbevisar detta redan under första användning. SÅ stor skillnad jämfört med vad dina fingrar kan göra, då de lilla silikonpiggarna verkligen rengör på djupet."


"Älskar denna så mycket, finns alltid med i hudvårdsrutinen. Lätt att använda och sedan lätt att tvätta av också."


"Väldigt skeptisk till denna från början, men kärlek från första användningen! Investera i denna för investera för ditt ansikte - du kommer inte bli missnöjd. Hyn är renare än den någonsin varit och mindre porer. Första 2 veckorna fick jag väldigt mycket plitor, men det vart det värt!"


"Man blir så ren och mjuk genom att använda foreo. Får en helt annan glow i huden."


"Har haft min i över ett år och endast laddat den en gång(!). Tycker min hy är mycket bättre när jag använder den, gör verkligen rent på djupet. Den har blivit en favorit i min hudvårdsrutin och är definitivt värd sitt pris."
Jämför ansiktsborstar


Batteritid:
Laddningstid:
Storlek:
Egenskaper:
Vattentålig:
Bäst i test ansiktsborsten 2024 - Foreo Luna 4 - Bäst i test
Foreo Luna 4
Ansiktsborste bäst...
Räcker till 650 användningar
2 h
Standard
Avlägsnar 99% smuts
Ja
Bäst i test ansiktsborsten 2024 - Foreo Luna 3 - Bäst i test
Foreo Luna 3
Mest prisvärda ans...
Räcker till 650 användningar
2 h
Standard
Avlägsnar 99,5% smuts
Ja
Bäst i test ansiktsborsten 2024 - Foreo Luna 4 Mini - Bäst i test
Foreo Luna 4 Mini
Bästa ansiktsrengö...
Räcker till 400 användningar
1,5 h
Kompakt
Avlägsnar 99% smuts
Ja
Så gjorde vi testet

Det viktigaste hos en ansiktsborste är att den är enkel att använda och ger bra resultat vid varje användning. För bra resultat är det viktigt att den exfolierar och tar bort döda hudceller för att främja nu cellbildning i huden. Exfoliering bidrar då också till jämnare textur av hyn och minskar bildandet av rynkor.


För att ta reda på vilken ansiktsborste som gör detta bäst har vi tagit reda på vad experterna tycker om produkterna som finns på marknaden. Och efter att ha läst experternas tester är det tydligt att ansiktsborsten Foreo Luna sticker ut som solklar favorit. Förutom att den är enkel att använda och ta med, ger den även bra resultat och experterna ser stora fördelar i att använda denna. 


Detta visar sig inte minst när användarna själva får ge sina omdömen av Foreo Luna och hur dessa bidrar till hyns välmående. Användarnas omdömen visar på att Foreo bidrar till mjukare hy och mer lyster efter användning, något som har varit mycket ledande när vi har utsett den till bäst i test. 


Ansiktsrengöringsborste, ansiktsmaskin mot rynkor bäst i test,

Rengöringsborste ansiktetTestvinnare

Amazon säljer Foreo Luna 4 just nu för bara 119 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

119 kr är det lägsta priset just nu för Foreo Luna 4!

Bangerhead säljer just nu Foreo Luna 4 för 2335 kr. Frakten ingår i priset.

Eleven säljer Foreo Luna 4 för 2335 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Foreo Luna 4 för 2587 kr. Frakten inkluderas i priset.

Lyko säljer Foreo Luna 4 för 2956 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Foreo Luna 4 för 3199 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Foreo Luna 4 för 3299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Ellos säljer just nu Foreo Luna 4 för 3695 kr. Frakten ingår i priset.
Ansiktsborste test - experternas omdömen

Byrdie recenserade Luna 4 och tyckte att skillnaden med ansiktsborsten förbättrade hennes ansiktsrengöring markant. Hon var även imponerad över den Gua Sha-liknande tekniken som reducerade svullnader i ansiktet.


Ulike jämförde Luna 3 och Luna 4 där Luna 4 rekommenderas över Luna 3 ifall priset inte är ett problem för dig. Luna 4 har nämligen bättre betyg än dess föregångare Luna 3, trots sitt högre pris.


Refinery29 gjorde också en jämförelse mellan Luna 4 och Luna 3. De skriver att båda modeller är väldigt bra och det är små skillnader mellan dem. Om man gillar de senaste funktionerna och vill ha senaste tekniken ska man definitivt köra på Luna 4.


Marie Claire är mycket imponerande av Luna 3. De gillar appen för att den hjälper dig hålla koll på tvättningen. De var mycket nöjda med resultatet och tycker att huden samtidigt känns ren och mjuk efter användning. 


Beauty Crew skriver att hyn känns renare och klarare efter dagligt användning. De tycker att den är skonsam och avslappnande att använda och att efterföljande serum och återfuktningskrämer får ännu bättre resultat efter Luna 3 har fått göra sitt jobb. 


Project Vanity blev imponerad över hur mjuk och len hennes hy blev efter användning av Foreo Luna 3. Den lyckades ge mer lyster och tog bort fläckigheter som hade blossat upp på hennes hy. Recensenten Denise från Project Vanity hade även börjat få små finnar men efter daglig användning av Luna 3 och dess app lyckades hon få tillbaka sin hy till den sin bästa möjliga hälsa. 


Health Magazine skriver att "Masseringsaspekten från Luna 3 främjar cirkulering i ansiktet medan silikonborsten hjälper till att exfoliera huden, så att dina anti-aging produkter kan tränga igenom och fungera mycket mer effektivt. (...) Dessutom är den gjord av silikon, vilket gör det superlätt att rengöra och mycket vänligare på din plånbok på lång sikt, eftersom du inte behöver byta ut borsthuvudet"


De är mycket nöjda med Foreo Luna 3 och eftersom den gillas av en erkänd hudläkare är det ingenting som talar emot en introducering av Luna 3 i din hudvårdsrutin. 


Best Product rekommenderar Luna 3 till de som har testat ansiktsmasker, bodyscrubs och andra kurer för att rengöra sitt ansikte. De tycker att Luna 3, tillsammans med serumet, ger ansiktet en otroligt lyster.


Business Insider testade Foreo Luna 2 och var mycket positiva. Efter att ha testat den under några veckors tid tyckte skribenten att Foreo höll vad den lovade och gav jämn och vacker hy.


ansiktsrengöring test, ansiktsrengöring man bäst i test

Få ren hy med hjälp av Foreos ansiktsborstar


Tips 1: Om du letar efter ett bra ansiktsserum som motverkar rynkor så kan du läsa vårt test om den bästa antirynkkrämen just nu!


Tips 2: Är du intresserad av nagelvård så kan en UV-lampa vara för dig. Läs då vårt test om den bästa UV-lampan för naglar här! Här hittar du alla våra tester för bästa kroppsvården. Vi kan också tipsa dig om att läsa testet massagepistol bäst i test. Bästa sexleksaken är också ett test vi kan tipsa om. 
Vanliga frågor och svar

 • Hur ofta ska man använda ansiktsborste?
  Det beror lite på vilken ansiktsborste du använder och hur känslig hud du har. En elektrisk ansiktsborste från Foreo kan användas dagligen om du inte har känslig och tunn hy. Tänk på att inte trycka för hårt mot ansiktet.
 • Hur ofta ska man byta huvud på ansiktsborste?
  Med Foreo ansiktsborste bäst i test behöver du inte byta ut borsthuvudet alls.
 • Vilken ansiktsrengöring är bäst?
  Bästa ansiktsrengöring får du genom att använda en bra rengöringskräm i kombination med Foreo ansiktsborste bäst i test. Vi har också utsett en prisvärd ansiktsrengöring för dig som nöjer dig med en mindre rengöringsborste för ansiktet.

Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Ansiktsborste

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast