Elmoped bäst i test

 

Tester på bästa elmopeden 2020

Vill du veta vilken elmoped som är bäst i test 2020? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa elmopeden NU!

 

Elmopeder blir alltmer populära och det är med rätta! De är miljövänligare och framförallt mycket billigare i drift än en konventionell bensindriven moped. Ett annat stort plus med en elmoped är att de är så tysta och de passar utmärkt för både stadslivet samt för dig som bor utanför stan.

 

När det kommer till vad du bör tänka på så är batteriet en sådan fråga. T.ex. så finns det två typer av batteri som du kan välja mellan, bly och lithium. Bly har en mycket kortare livslängd än lithium-Ion batterier. Dessvärre så är lithiumbatterierna mer attraktiva för tjuven.

 

Hur är det med skillnad i prestanda? Det beror självklart på batteristorleken och effekten men de flesta modellerna klarar lätt av att hålla 45km/h som vanliga EU-mopeder. Eftersom de drivs av el så kommer accelerationen direkt när du gasar, så de upplevs som snabbare. Det som är den stora nackdelen är räckvidden. Den brukar ligga på runt 5-10 mil beroende på hur du kör.

 
Elmoped bäst i test 2020

Efter att ha läst tester och självklart kollat vad konsumenterna tycker så har vi utsett en vinnare. Den heter Vässla 2 och görs av det svenska märket Vässla. Det är uppföljaren till den första Vässla. Den har fått sig ett litet ansiktslyft för att få en mer sportig profil. Den har även fått en ny digital display som sitter mitt på styret som ger dig all information om batterikapacitet, hastighet och en trippmätare.

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. mopederna från Niu som också befinner sig uppe i toppskiktet.


bästa elmopeden - Vässla 2

Bästa elmopeden just nu - Vässla 2

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 27 september 2020

 


En stor uppdatering från den första Vässlan är att hjulen är nu är 12tum istället för 10tum. Detta leder i sin tur att körning på ojämnt underlag är mycket mjukare än tidigare, vilket ger dig mer förtroende för mopeden.

 

En annan uppdatering med Vässla 2 är att motorn är mer kraftfull än tidigare. Tidigare modellen hade ibland lite svårt att klara av branta uppförsbackar.

 

Räckvidden på Vässlan är 40-60km beroende på din körsstil. Det kan verka som lite men lyckligtvis behöver du inte ladda det på plats för du kan nämligen plocka ut batteriet och ladda det vart du vill, sålänge du har tillgång till ett el-uttag.

 

Det finns två körlägen, ECO och FAST, som sitter vid gasen. Som ni själva kan lista ut så ger ECO-läget lite lägre topphastighet och acceleration medan FAST-läget ger mer acceleration och tillåter topphastigheten på 45km/h.

 

När du inte vill gasa så är du i väldigt säkra händer. Bromsen där fram är av skiva och den där bak är av trumma. Läs mer på Vässlas hemsida

 

Så säger experterna om Vässla 2 

Aftonbladet skriver om Vässla 2 är väldigt positiva. I deras test om elmopeder så vann Vässla 2 förstaplatsen! Vidare om mopeden så skriver de; "Det är den mest lättkörda och smidiga elmopeden i testet" samt "Vässlan är mer följsam än konkurrenterna och sticker inte iväg vid gaspådrag".

 

Norska Tek.no har testat Vässla 2 och gillar dess eleganta design, att den är fullständigt ljudlös i drift, att det finns plats för ett extra batteri samt att den har ett rätt så rimligt pris.

 

expressen skriver om Vässla 2 och hur den skiljer sig mot dess föregångare. De är generellt sett positiva till de nya förändringarna.

 

Tidningen M3 har testat 10 olika elmopeder och Vässla slutar på en delad andraplats. Mopeden som vann testet var NIU M+ Sport som är lite dyrare än Vässlan. Med Vässla 2 så gillar de dess design, köregenskap och känsla av kvalitet. När det kommer till vad de inte gillar så är det den nya skärmen på styret. De tycker att skärmen är lite för ljussvag och att det är svårt att se vad det står om solen står högt.

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Känslan av att faktiskt vara miljömedveten och samtidigt sitta med ett lyckligt flin på sin Vässla".

 

"Precis som alla andra här säger så är Vässlan helt underbar och förändrar livet radikalt".

 

"Fantastiskt fordon att framföra - tyst, smidig och miljövänlig!"

 

"Känner mig som en kung när jag glider förbi bilköerna längs Stadsgårdskajen på morgonen. 22 min istället för 45(i bästa fall) dörr till dörr till jobbet. Vässlan är fantastisk!"

 

Här köper du elmopeden till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


El-cykelvaruhuset säljer just nu elmopeden för 25000 kr. Frakten ingår i priset.

25000 kr är det lägsta priset just nu för Vässla 2!

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående elmoped. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elmopeden till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!