regnjacka bäst i test, test regnjacka, bästa regnjackan, regnjacka bäst i test 2023, regnkläder test råd och rön, bästa regnjackan, regnjacka dam bäst i test, regnjacka som andas dam, bästa regnjackan dam, regnjacka 20000 vattenpelare herr, regnjacka som andas, bra regnjacka, regnkläder dam bäst i test, regnjacka herr bäst i test, bästa regnjackan herr, bäst i test regnjacka dam, test regnkläder, regnjacka bäst i test dam, regnställ dam bäst i test, bästa regnjacka, regnjacka andas, bäst i test regnjacka, regnkläder bäst i test, regnjacka test.

Regnjacka bäst i test 2024 - bästa regnjackan dam och herr

Letar du efter bästa regnjackan eller en regnjacka som andas? Vi har svaret!


Regnjackan är något vi ofta drar oss för att köpa eftersom den inte används så ofta. Men när regnet väl öser ner önskar vi att vi hade tagit steget och köpt en. Det är viktigt att du köper en bra regnjacka som verkligen håller dig torr hela dagen. Med en dålig regnjacka riskerar du att bli blöt ändå.


Vi har undersökt vilka regnjackor som experter och konsumenter tycker är regnjacka bäst i test just nu för att guida dig i valet av regnjacka. Läs mer i vårt regnjacka test här!


Bästa regnjackorna just nu


Köpguide

Material och miljöpåverkan

En bra regnjacka bör vara tillverkad av ett material som både håller tätt och andas. Det är också viktigt att materialet har låg miljöpåverkan. Polyuretan, ofta förkortat PU, är ett exempel på ett miljövänligt material som håller dig torr. 


Många regnjackor kombinerar mjuk plast och polyester för att maximera vattentäthet och andningsförmåga. Andra vanliga material är nylon och impregnerade textilier, som effektivt stöter bort vatten. Dock har dessa material ofta en lägre vattenpelare. 


Vattenpelare: nyckeln till vattentäthet

Vattenpelare är det allra viktigaste när det gäller regnjackor. Det mäter hur mycket vatten ett plagg klarar av att stöta bort. En hög vattenpelare är viktig, inte bara för regnjackor som skyddar mot plötsliga skurar till vardags, utan även för att jackan ska vara bekväm.


För längre vandringar och utflykter, särskilt under regniga höstdagar, är en regnjacka med högre vattenpelare ännu viktigare. Dessa jackor ger bättre skydd mot både regn och vind, vilket är avgörande om man vandrar i regn hela dagarna under längre tids utevistelse.


Regnjacka för olika behov

En bra regnjacka bör ha en vattenpelare på minst 15 000 mm. Skulle du vistas ute i regnet under en hel dag krävs en högre vattenpelare, annars läcker jackan till slut in. 


För långa vandringar och utomhusvistelser rekommenderas minst 20 000 mm. I vårt test har vi med två funktionella regnjackor för just detta ändamål, och de har båda två 25 000 mm vattenpelare.

 

Många bra tillverkare erbjuder enkla regnjackor som håller god kvalitet till bra priser.


En populär tillverkare av regnjackor är bl.a. Arcteryx, som kommer från Vancouver i Kanada. Detta är ett av ställen i världen som får allra mest nederbörd under ett helt år. 


Funktionalitet och permeabilitet

Men vi vill även att regnjackan andas. Det hjälper till att få svett att försvinna från kroppen, vilket ökar komforten. Dock innebär regnjackor som andas också att de är tunnare än de som inte gör det. Därför är det en fin linje där det verkligen fungerar; där vatten hålls ute utan kompromiss och där vi inte svettas. 


Regnjackor som andas är också dyrare, eftersom det ska till en helt annan teknik för att fungera: lätt vikt, hög vattenpelare och bra andning (permeabilitet). 


När vi är ute på vandringar är en stor huva fördelaktigt, så vi slipper bli blöta på huvudet. Och denna får gärna vara stor, ifall du skulle behöva bära hjälm under luvan. 

Våra krav för regnjackor

 • Den ska vara bekväm och lätt i vikten
 • Hög vattenpelare 
 • Den måste andas
 • Funktionalitet (fickor och huva ifall du ska ut och vandra)
 • Hålla god kvalitet och vara stryktålig


Regnjacka dam bäst i test


När det gäller bästa regnjackan för dam har Haglöfs regnjackor presterat väldigt väl. Förutom att erbjuda bra funktionalitet så säger användarna att jackan sitter bekvämt - ett måste när du ska ut i regn och rusk under en längre tid. Bästa regnjackan för dam just nu är Haglöfs regnjacka L.I.M. Läs mer här nedan!


Haglöfs L.I.M. är lämpar sig bra för dig som gillar att vandra i naturen och vill vara skyddad till 100% mot både regn och vind. Jackan är sportig och erbjuder maximal rörlighet samtidigt som den skyddar hela överkroppen och en liten del av rumpan. Den har även skydd för händerna som värmer med hål för tummarna som underlättar om du exempelvis färdas på cykel.


Jackan är utrustad med Gore Tex material vilket ser till att den andas trots dess 3.5 lager. Detta är bra då jackan både håller dig varm och ser till att det ventileras, väldigt tacksamt under långa hajker. Men trots att den andas tränger den ute regn till max tack vare en vattenpelare på över 25 000 mm


Haglöfs regnjacka väger endast 200 g och ger dig maximal rörlighet. Dessutom går det att vika ihop jackan så den tar så lite plats som möjligt. Att Haglöfs L.I.M. är en bra regnjacka blir tydligt när konsumenterna får säga sitt.Köp Haglöfs regnjacka dam till bäst pris här

Lägsta pris på bästa regnjacka för dam från Haglöfs får du när du beställer den online. Då kan du dessutom få den levererad direkt hem till dörren. 
Användarnas omdömen och recensioner om Haglöfs L.I.M. regnjacka 

"Fantastisk jacka som man alltid kan lite på. Får plats i handväskan och tål alla sorters hårda regnskurar."


"Perfekt lätt regnjacka. Mycket nöjd, det enda jag saknar är fickor framtill."


"Snygg färg, lagom storlek (är 164cm) och passar i alla väder."


"Mycket tunnare än vad som syntes på bilden, bra att ha med i vandringspackningen! Skärm på luvan är ett ytterligare plus"


"Jag älskar den här jackan. Dess lätta, packbara och passformen är utmärkt. Snittet är bra och du kan justera passformen på huven och även höfterna. Jag trodde alltid att det inte skulle vara dåligt utan framfickor men bröstfickan var allt jag behövde eftersom jag hade en väska för mitt vatten"


Regnjacka herr bäst i test


För män är det märket Patagonia och deras regnjacka Torrentshell 3L som tar hem förstaplatsen. En prisvärd regnjacka som håller hög kvalitet samtidigt som den erbjuder allra högsta grad av funktionalitet. Med tåligt material konstruerat i 3 lager är det en jacka som kommer hålla länge. Och detta visar sig av väldigt goda konsumentomdömen. 


Patagonia Torrentshell är en populär jacka som tidigare har använt sig av 2- och 2.5 lager för att skydda från regn och vind. Men den senaste versionen är nu konstruerad med 3 lager för att ge extra skydd. Detta har resulterat i en jacka som till 100% skyddar mot regn, vind och fukt. Det material som skyddar mot regn är ett H2No Performance skal som ser till att vatten inte har möjlighet att tränga igenom. Detta ger en vattenpelare på 20 000 mm, dvs helt vattentät.


När det gäller andning så hade det gått att önska lite mer andning. Men för detta pris presterar den väldigt bra. Dessutom, eftersom den består av 3 lager, klarar du dig bra med endast regnjackan som yttre lager, så länge det inte är iskallt ute.


Jackan har en stor och rymlig huva med en styv kant och snören som kan användas för att anpassa den till din egna preferens, vilket är användbart när du vill sluta ute vädrets olika element. På framsidan av jackan har du även skydd för dragkedjan för att inget ska läcka igenom, detta och en anpassningsbar huva är framförallt användbart när du vandrar mot regnet.


Regnjackan har fodrade fickor på båda sidor som också är helt vattentäta. De sitter något långt ner enligt experter, som hellre hade sett att de sitter lite högre upp, för att göra det mer bekvämt.


Jackan är enkel att ta med och går att fälla ihop för att ta så lite plats som möjligt när den inte används. Detta görs genom att packa in den i dess vänstra ficka.Köp Patagonia regnjacka herr till bäst pris här

Det bästa priset på Patagonia Torrentshell får du när du köper den online. Då kan du dessutom beställa hem den direkt till dörren.
Användarnas omdömen och recensioner om Patagonia Torrentshell 3 L regnjacka

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad konsumenterna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Mycket bra jacka. Sjukt prisvärd."


"Bra, regntät, användbar skaljacka. Kan använda jackan på sommaren med en t-shirt under med ventilationen under armarna, eller ruskiga vinterdagar med en dunjacka under. Kommer hålla länge."


"Full pott."


Snygg regnjacka bäst i test - unisex


Visst… funktionalitet, vattenpelare, andning och massa andra teknikaliteter… För er som endast vill ha en regnjacka som håller er torra till och från jobbet eller under promenaden med hunden har vi tagit fram en vinnare för er också - bästa regnjackan för både dam och herr. 


Det är en bra och snygg regnjacka från Tretorn, modellen Wings!


Tretorn regnjackor är otroligt populära och det är inte svårt att förstå varför. Tretorn är en av få tillverkare som faktiskt producerar snygga regnjackor för både män och kvinnor. Men på frågan om deras regnjackor med fördel kan användas ute i naturen under vandring och tältning är svaret tyvärr nej. De är inte tillräckligt utrustade och utvecklade för detta.


Är du ute efter en bra och snygg regnjacka som du kan använda påväg till jobbet eller under regniga dagar är de perfekta. Dessutom kommer de i en rad roliga färger. Läs mer om Tretorns regnjacka Wings här nedan!


Jackan är lång och går ner över baken vilket håller hela överkroppen torr. Dessutom är den skön eftersom det är en unisexmodell och därför inte särskilt tight. Men den fladdrar inte heller utan håller sin form. Vill du ha den snyggaste regnjackan är Tretorn Wings det bästa valet för dig.Köp Tretorn regnjacka unisex till bäst pris här


Jämför regnjackor


Material:
Vattentålig:
Andningsförmåga:
Huva:
Vikt:
Bäst i test regnjackan 2024 - Haglöfs L.I.M. - Bäst i test
Haglöfs L.I.M.
Regnjacka dam bäst...
GORE-TEX Paclite Plus
Ja
Hög
Justerbar
Ultralätt
Bäst i test regnjackan 2024 - Patagonia Torrentshell 3L Jacket - Bäst i test
Patagonia Torrentshe...
Regnjacka herr bäs...
Återvunnen nylon med DWR-finish
Ja (3-lagerskonstruktion)
Bra
Justerbar
Måttlig
Bäst i test regnjackan 2024 - Tretorn Wings - Bäst i test
Tretorn Wings
Snygg regnjacka bä...
PVC-fri polyester
Ja
Måttlig
Fast
LättRegnjacka hund

När det regnar är inte det ovanligt att din hund tvekar på att gå ut. Men genom att lära din hund att bära regnjacka kan den lära sig att jackan faktiskt skyddar mot det hunden ogillar; att bli blöt. Men då är det viktigt att jackan är enkel att få på samt att det inte förhindrar din hund från att röra sig obegränsat.hund regnjacka, regnjacka som andas herr, regnjacka lättvikt herr, test regnjacka, lätt regnjacka herr, bra regnjacka dam, regnkappa dam som andas, bäst regnjacka, regnjackor dam bäst i test, bästa regnkläder dam, regnjacka herr, regnjacka dam, regnkläder herr bäst i test, bra regnjacka herr, bästa regnjacka dam, snygg regnjacka dam, test regnjacka dam, regnställ herr bäst i test, regnkläder dam, regnjackor bäst i test, test regnjacka herr, bästa regnstället, bästa regnjacka herr, regnjacka med stor luva, regnjacka dam som andas, snygg regnkappa dam, bäst i test regnjacka herr, bäst i test regnkläder dam, regnställ bäst i test, bäst i test regnkläder.Fodrad regnjacka

När det är extra kallt och regnigt kan vi behöva en fodrad regnjacka som också håller oss varma. Det finns många bra alternativ till dessa, dock drar fodring och teknik upp priset en del. Men detta medför också att du får bra kvalitet och en regnjacka som håller länge! En sådan jacka är bl.a. Arc'Teryx Zeta SL för kvinnor. Du hittar den bl.a. hos: Regnjacka barn

Barn ska kunna vara ute och leka oavsett väder. Och därför är det viktigt att de har en bra regnjacka som tål bus och lek. Medan du som förälder inte behöver tänka lika mycket på funktionalitet och extrafunktioner som fickor och spännen för huva är det dock viktigt att jackan är bekväm, andas och inte hindrar rörelse. Men det är även viktigt att de håller våra små varma under kalla höstdagar, därför kan ett fodrat regnställ även vara ett alternativ.


Så gjorde vi testet

När vi skulle undersöka vilken som var den bästa regnjackan på marknaden just nu visste vi att det fanns flera viktiga faktorer att ta hänsyn till. Allra viktigast är dock att regnjackan skyddar mot regn och vind, men den ska samtidigt andas väl för att undvika överhettning, framförallt om du är ute och vandrar i naturen.


Med hjälp av experternas tester har vi tagit reda på de tekniska specifikationerna hos jackorna och sett hur funktionella de är. Dessa tester var värdefulla för att kunna säkerställa regnjackornas vattentäthet och andningsförmåga.


Men även om experternas tester har varit användbara har det även varit viktigt att se hur jackorna upplevs i verkligheten. Därför har vi samlat in svenska användaromdömen från olika källor för att jämföra deras erfarenheter med experternas utlåtanden.


Efter att ha både samlat in experternas och användarnas omdömen kunde vi bedöma regnjackorna och hitta de med bäst vattentäthet, andningsförmåga, passform och funktionalitet.


Testvinnare

Haglöfs LIM - Bästa regnjackan dam


Patagonia Torrentshell 3L - Bästa regnjackan herr


Tretorn Wings - Snygg regnjacka unisexTest regnjacka - experternas omdömen

Outdoor Gear Lab är nöjda med Patagonia Torrentshell och tycker att det är en bra jacka som skyddar mot både regn och vind till ett schysst pris. De gillar även att huvan är rymlig och att jackan är bekväm och lätt i vikt. Och de prisar den även för sin design och tillgänglighet, vilket gör att du även kan använda den som vardagsjacka.


Switchback Travel ger Patagonia Torrentshell ett betyg på 4,8/5. De gillar att det är en av de mest prisvärda regnjackorna på marknaden och att den är välbyggd, skyddar bra mot oväder och ser bra ut. De gillar dock inte att känns stel.


Mama, Expressen listar några bra tips om vad du som förälder bör tänka på när du ska köpa regnställ till ditt barn. Däribland att huvan ska vara löstagbar eller fäst med knappar. Om huvan skulle fastna är det viktigt att denna kan lossas för att undvika kvävningsrisk. Och det bör inte heller finnas långa snören med knoppar som kan fastna.


När Mama tipsar om regnkläder skriver de bl.a. om Didrikssons, en storfavorit bland föräldrar samt Lindberg, som tillverkar fodrade regnställ i högsta kvalitet. regnjacka barn bäst i test.Bäst i test på Facebook

Logga in i vår Facebook-grupp och få information när någon av de rikstäckande kedjorna har regnjacka rea på dessa testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa regnjackan dam till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Frågor och svar om regnjackor

 • Vad ska jag ha för regnjacka?
  Detta beror på om du behöver en regnjacka för att vandra i naturen eller en för att enbart skydda mot regn, exempelvis när du är påväg till jobbet eller ute på stan. Ska du ut i naturen behöver du en gedigen regnjacka med stor vattenpelare som klarar av att stöta ifrån stora mängder regn, allra helst en vattenpelare på 20 000 mm. Detta innebär att den är helt vattentät.

  De regnjackorna som är bäst för dessa ändamål är bl.a. Haglöfs L.I.M. för kvinnor och Patagonia Torrentshell 3L för män. Dessa regnjackor är helt vattentäta och vindtåliga, vilket ser till att vandringen blir till ett nöje trots dåligt väder. För trots allt så finns det inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder.
 • Vad är skillnaden på en regnjacka och en skaljacka?
  En regnjacka har en större vattenpelare än en skaljacka. En skaljacka är vattentät, tills den inte är det. Med detta menas att den inte kan stå emot vatten hur länge som helst, till slut klarar den inte att stöta bort mer och den börjar därefter att lägga in genom materialet. Skaljackor är praktiska när det blåser, men inte när det regnar!
 • Vilken regnjacka är bäst i test?
  I vårt test regnjacka har vi utsett Haglöfs L.I.M. till bästa regnjacka dam. Vi har även utsett Patagonia Torrentshell 3L till bästa regnjacka herr. Dessa regnjackor har där med fått vår stämpel regnjacka bäst i test.


Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiskePhilip Andrén

Bäst i test: Regnjacka

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast