Broddar bäst i test - bästa halkskyddet.

Tester på bästa broddarna 2023

Om du gillar promenader och gärna trotsar det kyliga vintervädret är halkskydd eller så kallade broddar något du bör ha. Med ökad friktion minskar du risken för halka och får dessutom bättre stabilitet när du promenerar. Visst, halkskydden är inte så vackra men du ångrar dig aldrig eftersom du vet att du kan promenera säkert. 


Vi har tagit fram tre olika typer av broddar som rekommenderas av experter inom området och även vilka halkskydd som de svenska användarna tycker är bäst. Vår research har vi sedan publicerat till dig här på denna sida, så du kan göra ett klokt val och undvika dåliga och dyra felköp. Läs hela testet här nedan så hittar du broddar bäst i test just nu!


Bästa halkskydden 2023

Halkskydd bäst i test

Snowline Halkskydd

Brodd bäst i test Snowline Halkskydd
 • Ger maximal friktion

 • Stabila

 • Något klumpiga

Bästa broddar för löpning

Springyard SportGrip

Brodd bäst i test Springyard SportGrip
 • Fungerar för alla löparskor

 • Sitter tätt på foten

 • Ger bra friktion och stabilitet vid löpning

 • Kan lossna vid längre löpningsturer

Diskreta broddar för motionären

Springyard Walksafe

Brodd bäst i test Springyard Walksafe
 • Enkla att ta på och av

 • Diskreta

 • Ger bra grepp

 • Små i storlekarna

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Halkskydd

Den svenska vintern visar ingen nåd. Ofta är de mest de norra delarna av landet som får se ett långvarigt snötäcke. I de södra delarna blandas snöfall ofta med slask som sedan fryser till is under nätterna och skapar ett förrädiskt islager som kan orsaka olyckor. Framförallt för dig som är ute tidiga morgnar och motionerar. 


Flertalet landsting och kommuner runt om i landet delar redan ut halkskydd till pensionärer som ska använda dem och för att minska antalet benbrott och på så sätt spara pengar inom sjukvården. Runt 25 000 fotgängare måste nämligen varje år söka läkarvård efter att ha hakat på snö och is.


För rätt vad det är ligger du helt enkelt i backen, har ont i kroppen och undrar varför du inte kunde sätta fåfängan åt sidan och köpa ett par broddar. Visst, de är inte så snygga men de hjälper dig behålla friktion med marken och undvika att du halkar omkull. 

 

Att tänka på

Bra halkskydd ska vara enkla att ta på/av och ge gott med friktion för att du ska hålla dig på fötterna trots halt underlag. En annan fördel är om de är enkla att ta av och ta med sig. 


Det är viktigt att broddarna är jämnt disponerade på sulan för att ge bra stabilitet och inte påverka din gång alltför mycket. För promenad och löpning är halkskydd med dubbar lika bra eftersom de ger dig stabilitet, framförallt vid hårt underlag. Då blir det både säkrare och skönare att promenera/springa. 

 

De broddar som ger allra bäst halkskydd är de som täcker hela skosulan. Dessa sitter också bättre på hela skon då de är jämnt disponerade istället för dubbar på endast häl/vid tårna. 


Anledningen till att du vill ha halkskydd som täcker hela skosulan är pågrund av att terrängen du befinner dig i är oftast inte helt jämn. Det lär komma både uppför- och nedförsbackar och då är det bra att ha dubbar vid både häl och tår för bästa grepp och friktion. 


Bästa halkskyddet.

Glöm inte halkskydd när du är ute i vinter!Broddar till skor - broddar bäst i test 2023

Här har vi ett par rejäla halkskydd som ser till att du håller dig upprätt på vägen. De kan nästan liknas vid ett par snökedjor för bil och är enligt Ica Kuriren det allra bästa halkskyddet. 


Bästa halkskyddet just nu - Snowline Chainsen

(Klicka på bilden för att få det bästa priset på broddarna just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Snowline Halkskydd


Detta halkskydd ger dig det allra bästa skyddet mot halka och ser till att du inte råkar ut för några olyckor. 


Dessa halkskydd kan vara lite svåra att få på samt att det begränsar din rörlighet något eftersom de är lite tungfotade. Men tack vare att de fungerar som snökedjor på ett däck får du maximal friktion och minskar avsevärt risken att du ska slira iväg på halt vinterunderlag. 

 

Snowlines halkskydd är perfekt om du ska ut i terrängen och vill ha det allra bästa just nu. Gummibandet som de spänns fast med är flexibelt och passar alla typer av skor. Dessa fungerar också bra för dig som gärna ger sig ut i löpspåren. Trots att de ser ut som de gör bidrar de med otroligt gott resultat.


OBS! Glöm ej att ta av dessa halkskydd innan du kommer in. Annars riskerar du att repa golvet... 


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till de svenska användarnas vanliga frågor och kommentarer kring sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt.


"Jag har under flera år försökt få tag på broddar som håller en utmärkt kvalité. Detta syntes omöjligt fram till det när jag köpte produkten snowline spikes chainsen pro. Dessa är enligt min uppfattning fantastiska. De ger även utmärkt fäste på en isgata täckt med ett snölager på minst 5 centimeter."


"Supergrepp. Sitter bra på skorna. Undvik parkettgolv!"


"Använder dessa i gruvorna! Helt jkla underbara. Sitter som ett smäck på kängan och glider inte runt. 

De håller att gå stabilt på både is, snö, grus och sten. Såna borde alla gruvisar ha."


"De bästa jag haft, lätta att ta på och av, Grymt fäste på snöbelagd isgata och knaggliga skogs stigar. Toppbetyg"


"Skit nöjd med dem, testat på hårdpackade skogstigar mestadels knölig blankis, över förväntan bra fasktiskt. dessutom är de lättare att ta av och på än mina gamla billiga från Jula det trodde jag inte."


"Det bästa tänkbara på isiga/snöiga underlag..Äntligen, är de en fröjd att gå ut me vovven.."


"Suveräna är ordet! Jag behöver vara stadig på foten som fotograf. Det är jag med dessa. 

Kuggstångsfäste oavsett om det är is i en gruva eller stenig skogsväg. Sitter bra på foten och snurrar inte eller vrider sig. 

Bästa köpet på mycket länge. Haft dem hela vintern nu, å köpte två till åt kompisar, bara för att de är så oslagbart bäst :D"


"Storlek XL passar perfekt till både mina Salomon XA pro (stl. 46 2/3) trailrunners och mina Meindl Island kängor (stl. 46.5). Har ej använt dem ännu men de känns rejäla och sitter bra under skorna."


"Absolut dom bästa jag haft på fötterna vid isfiske."


"Grymt imponerad!! De sitter som ett smäck på skorna å vrider sig inte. Jag klättrar massvis i ganska tuff terräng. Gamla gruvor å bergssluttningar blandat med svallis och stenblock. 

Bara knata på oavsett is eller berg under fötterna. Fantastiska!!"


"Plus: Fungerar utmärkt på is. Skönt att man slipper dra ner på tempot när det är isigt ute. Har använt dem ett 20-tal gånger på varierande underlag. Praktiskt med fodralet vid transport. 

Minus: Du måste ta av dem innan du går in i butiker. Ibland är de svåra att få på men detta är mest en fråga om teknik och vana."


Här köper du bästa broddarna för promenaden till lägst pris

Outnorth säljer Snowline Halkskydd för 545 kr. Frakten är inkluderad i priset.

545 kr är det lägsta priset just nu för Snowline Halkskydd!
Broddar löpning - de bästa broddarna för löpning

Om kallt väder, snö och is inte räcker för att stoppa dig från din löprunda är det viktigt att du är rätt utrustad. Du vill ha bra grepp samtidigt som broddarna är sitter som de ska, har bra passform och håller sig på plats. De bästa broddarna för löpning just nu är Springyard RunSafe. 


Bästa broddar för löpning - Springyard RunSafe

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Springyard SportGrip


Springyard Runsafe är diskreta och sitter tight på fötterna. Det är bra eftersom de sitter bättre på foten och håller sig kvar trots snabba rörelser. Likt WalkSafe har RunSafe 6 st knoppar som sitter fördelade på både häl och vid tårna. Tack vare detta fungerar de väl i både uppför- och nedförsbacke. 


Designen har mycket tanke bakom för att göra löpningen så enkel som möjligt och utan påverkan av din löparstil. De passar alla löparskorstyper och är precis som WalkSafe tillverkat i naturgummi med dubbar i tungstenkarbid, även de utbytbara och CE-märkta. 


Detta tycker användarna 

"Enkelt att ta på och bra grepp"


"God kvalitet och tight passform som håller sig på plats. Behöver inte längre oroa mig för att halka under löprundor på snö och isiga underlag"


"Hade bra grepp när jag sprang i slask och på lite isiga vägar. Bra grepp när jag promenerade i snö. Greppet var över förväntan Litet minus att dom höll på att lossna när jag sprang med dem"


"Relativt lätta att sätta på och sitter bra under löpturen. Bra grepp på halkigt underlag så man kan fokusera på att springa och inte vara rädd för att halka. Funkar även att springa på asfalt när det är blandat underlag."


"Sitter bra på skon och ger bra grepp vid halkan."


"Sitter perfekt på löparskorna och fäster väldigt bra i marken när det är halt ute! Rekommendera!"


Här kan du köpa broddar för löpning till bästa pris

Apotek Hjärtat säljer Springyard SportGrip för 299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

299 kr är det lägsta priset just nu för Springyard SportGrip!

Outnorth säljer Springyard SportGrip för 299 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Bästa broddarna för motionären

Vår testvinnare är av det mer extrema laget. Om du vill ha ett par lite mer diskreta broddar som också håller dig på den säkra sidan har vi tagit fram ett alternativ för dig. De är prisvärda, gör vad de ska och är enkla att ta på/av. 


Bästa broddarna för promenaden - Springyard Walksafe

(Klicka på bilden för att komma till det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Springyard Walksafe


Springyard är en favorit bland användarna runtom i Sverige och har varit populära väldigt länge. Det som står bakom denna framgång är deras diskreta knoppar och halkskydd som ger dig bra friktion mot halt underlag. De är även komfortabla att ha på sig vid längre promenader och bibehåller god stabilitet. 


Springyard Walksafe passar alla skor och har en optimal passform med helfotsskydd.


Halkskyddet är tillverkat i naturgummi och har 6st utbytbara dubbar i tungstenkarbid som är mycket slitstarkt. Skulle dubbarna slitas ut kan du enkelt beställa nya dubbar för en liten peng och enkelt skruva fast. För att ge bästa skydd och friktion är Springyards dubbar är fördelade på häl och vid tår. 


Efter avslutad promenad/powerwalk tas de enkelt av och tvättas bäst med vatten under kranen. Springyards broddar är CE märkta och 100% godkänt som personlig skyddsutrustning. 


Här köper du bästa broddarna för motionären till lägst pris

Apotek Hjärtat säljer Springyard Walksafe för 299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

299 kr är det lägsta priset just nu för Springyard Walksafe!
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilka broddar som är bäst i test just nu har användarnas omdömen av de olika broddarna i hög grad varit ledande för oss. Positiva användarrecensioner tyder ofta på att en produkt funkar väl och håller vad den lovar. Men det har även varit viktigt att undersöka och jämföra de olika broddarna som finns på marknaden just nu för att rekommendera de som verkligen är bäst. 


Viktiga faktorer att ta reda på har framförallt varit grepp, passform och hållbarhet. Förutom att broddarna ska ge bra grepp på hala ytor som is och hårt packad snö är det viktigt att broddarna sitter bra på foten för att ge maximalt skydd. Hållbarheten har varit viktig att se över eftersom broddarna används under tider där det är hårt väder, och broddarna ska därför ha bra konstruktion och material. Och baserat på användarnas omdömen har vi valt att rekommendera de broddar med bäst grepp, passform och hållbarhet.


Test broddar - experternas omdömen

Ica Kuriren: Rankar Snowline Chainsen till det bästa halkskyddet eftersom de ger dig bra friktion på halt underlag oavsett om det är is eller snö. Det är ett par rejäla kedjor som ser till att du inte fumlar omkring och riskerar skador, dock till ett pris av flexibilitet då de är rätt klumpiga. Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de olika modeller av halkskydd hoppas vi ha kunnat väglett dig till ett bra val som håller dig stadig under de kyligaste vinterdagarna. 


Utöver testvinnarna har även broddarna från Nordic Grip Walking och Chainsen Trail fått bra omdömen.

 

Testvinnare:


Bästa broddar löpning.

Ta dig fram säkert med det bästa halkskyddet just nu!


Tips 1: Om du gillar att promenera och gärna gör det året runt kan vi tipsa om de bästa gångstavarna just nu. De erbjuder ett enkelt motstånd samtidigt som de ger dig stabilitet i motionsspåren. 


Tips 2: Vinnarna i detta test kombineras allra bäst med ett par riktigt bra löparskor. Läs vårt test här om de bästa löparskorna just nu! 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har broddar rea på ovanstående halkskydd. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd och hitta den bästa produkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiskePhilip Andrén

Bäst i test: Broddar - halkskydd

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2021-01-22 och uppdaterades senast

Läs även: