Broddar bäst i test - bästa halkskyddet

Tester på bästa broddarna 2021

Om du gillar promenader och gärna trotsar det kyliga vintervädret är halkskydd eller så kallade broddar något du bör ha. Med ökad friktion minskar du risken för halka och får dessutom bättre stabilitet när du promenerar. Visst, halkskydden är inte så vackra men du ångrar dig aldrig eftersom du vet att du kan promenera säkert. Vi har tagit reda på vilka broddar som rekommenderas av experter inom området och även vilka broddar som de svenska användarna tycker är bäst. Vår research har vi sedan publicerat till dig här på denna sida, så du kan göra ett klokt val och undvika dåliga och dyra felköp. Läs hela testet här nedan så hittar du broddar bäst i test just nu! 


Innehållsförteckning


 1. Bästa halkskyddet 2021
 2. Broddar bäst i test promenad
 3. Bästa broddarna för löpning
 4. Bästa broddarna för motionären
 5. Så säger experterna om halkskydd


Bästa halkskyddet 2021

Halkskydd bäst i test

Snowline Halkskydd

Brodd bäst i test Snowline Halkskydd
 • Ger maximal friktion

 • Stabila

 • Något klumpiga

Bästa broddar för löpning

Springyard SportGrip

Brodd bäst i test Springyard SportGrip
 • Fungerar för alla löparskor

 • Sitter tätt på foten

 • Ger bra friktion och stabilitet vid löpning

 • Kan lossna vid längre löpningsturer

Diskreta broddar för motionären

Springyard Walksafe

Brodd bäst i test Springyard Walksafe
 • Enkla att ta på och av

 • Diskreta

 • Ger bra grepp

priser i samarbete med Prisjakt
Halkskydd

Den svenska vintern visar ingen nåd. Ofta är de mest de norra delarna av landet som får se ett långvarigt snötäcke. I de södra delarna blandas snöfall ofta med slask som sedan fryser till is under nätterna och skapar ett förrädiskt islager som kan orsaka olyckor. Framförallt för dig som är ute tidiga morgnar och motionerar. Flertalet landsting och kommuner runt om i landet delar redan ut broddar till pensionärer och uppmanar till användning för att minska antalet benbrott och på så sätt spara pengar inom sjukvården. För rätt vad det är ligger du i backen, har ont i kroppen och undrar varför du inte kunde sätta fåfängan åt sidan och köpa ett par broddar. Visst, de är inte så snygga men de hjälper dig behålla friktion med marken och undvika att du halkar. 

 

Att tänka på

Broddarna du vill ha ska vara enkla att ta på/av och ge gott med friktion för att du ska hålla dig på fötterna trots halt underlag. En annan fördel är om broddarna är enkla att ta med sig. 

 

Broddarna ska också sitta på plats oavsett hur mycket du rör på dig. Det är därför viktigt att broddarna är jämnt disponerade på sulan för att ge bra stabilitet och inte påverka din gång alltför mycket. För promenad och löpning är halkskydd med dubbar bra eftersom de ger dig stabilitet, framförallt vid hårt underlag. Då blir det både säkrare och skönare att promenera/springa. 

 

De broddar som ger allra bäst halkskydd är de som täcker hela skosulan. Dessa sitter också bättre på hela skon då broddarna är jämnt disponerade istället för dubbar på endast häl/vid tårna. Anledningen till att du vill ha halkskydd som täcker hela skosulan är pågrund av att terrängen du befinner dig i är oftast inte helt jämn. Det lär komma både uppför- och nedförsbackar och då är det bra att ha dubbar vid både häl och tår för bästa grepp och friktion. 


Bästa halkskyddet

Glöm inte halkskydd när du är ute i vinter!Broddar bäst i test

Här har vi ett par rejäla halkskydd som ser till att du håller dig upprätt på vägen. De kan nästan liknas vid ett par snökedjor för bil och är enligt Ica Kuriren det allra bästa halkskyddet. 

Bästa halkskyddet just nu - Snowline Chainsen

(Klicka på bilden för att få det bästa priset på broddarna just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 oktober 2021

De bästa priserna på Snowline Halkskydd


Detta halkskydd ger dig det allra bästa skyddet mot halka och ser till att du inte råkar ut för några olyckor. 


Dessa broddar kan vara lite svåra att få på samt att det begränsar din rörlighet något eftersom de är lite tungfotade. Men tack vare att broddarna fungerar som snökedjor på ett däck får du maximal friktion och minskar avsevärt risken att du ska slira iväg på halt vinterunderlag. 

 

Snowlines halkskydd är perfekt om du ska ut i terrängen och vill ha de allra bästa broddarna just nu. Gummibandet som de spänns fast med är flexibelt och passar alla typer av skor. Dessa broddar fungerar också bra för dig som gärna ger sig ut i löpspåren. Trots att de ser ut som de gör bidrar de med otroligt gott resultat.


OBS! Glöm ej att ta av dessa halkskydd innan du kommer in. Annars riskerar du att repa golvet... 


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad de svenska användarna säger om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. 


"Jag har under flera år försökt få tag på broddar som håller en utmärkt kvalité. Detta syntes omöjligt fram till det när jag köpte produkten snowline spikes chainsen pro. Dessa broddar är enligt min uppfattning fantastiska. De ger även utmärkt fäste på en isgata täckt med ett snölager på minst 5 centimeter."


"Supergrepp. Sitter bra på skorna. Undvik parkettgolv!"


"Använder dessa i gruvorna! Helt jkla underbara. Sitter som ett smäck på kängan och glider inte runt. De håller att gå stabilt på både is, snö, grus och sten. Såna borde alla gruvisar ha."


"De bästa jag haft, lätta att ta på och av, Grymt fäste på snöbelagd isgata och knaggliga skogs stigar. Toppbetyg"


"Skit nöjd med dem, testat på hårdpackade skogstigar mestadels knölig blankis, över förväntan bra fasktiskt. dessutom är de lättare att ta av och på än mina gamla billiga från Jula det trodde jag inte."


"Det bästa tänkbara på isiga/snöiga underlag..Äntligen, är de en fröjd att gå ut me vovven.."


"Suveräna är ordet! Jag behöver vara stadig på foten som fotograf. Det är jag med dessa. Kuggstångsfäste oavsett om det är is i en gruva eller stenig skogsväg. Sitter bra på foten och snurrar inte eller vrider sig. Bästa köpet på mycket länge. Haft dem hela vintern nu, å köpte två till åt kompisar, bara för att de är så oslagbart bäst :D"


"Storlek XL passar perfekt till både mina Salomon XA pro (stl. 46 2/3) trailrunners och mina Meindl Island kängor (stl. 46.5). Har ej använt dem ännu men de känns rejäla och sitter bra under skorna."


"Absolut dom bästa jag haft på fötterna vid isfiske."


"Grymt imponerad!! De sitter som ett smäck på skorna å vrider sig inte. Jag klättrar massvis i ganska tuff terräng. Gamla gruvor å bergssluttningar blandat med svallis och stenblock. Bara knata på oavsett is eller berg under fötterna. Fantastiska!!"


"Plus: Fungerar utmärkt på is. Skönt att man slipper dra ner på tempot när det är isigt ute. Har använt dem ett 20-tal gånger på varierande underlag. Praktiskt med fodralet vid transport. Minus: Du måste ta av dem innan du går in i butiker. Ibland är de svåra att få på men detta är mest en fråga om teknik och vana."


Här köper du bästa broddarna till lägst pris

Outdoorexperten säljer Snowline Halkskydd för 399 kr. Frakten är inkluderad i priset.

399 kr är det lägsta priset just nu för Snowline Halkskydd!

Amazon säljer Snowline Halkskydd just nu för bara 416.36 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Outnorth säljer Snowline Halkskydd för 495 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Bästa broddarna för löpning

Om kallt väder, snö och is inte räcker för att stoppa dig från din löprunda är det viktigt att du är rätt utrustad. Du vill ha bra grepp samtidigt som broddarna är sitter som de ska, har bra passform och håller sig på plats. De bästa broddarna för löpning just nu är Springyard RunSafe. 


Bästa broddar för löpning - Springyard RunSafe

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 oktober 2021

De bästa priserna på Springyard SportGrip


Springyard Runsafe är diskreta och sitter tight på fötterna. Det är bra eftersom de sitter bättre på foten och håller sig kvar trots snabba rörelser. Likt WalkSafe har RunSafe 6 st broddar som sitter fördelade på både häl och vid tårna. Tack vare detta fungerar de väl i både uppför- och nedförsbacke. 


Designen har mycket tanke bakom för att göra löpningen så enkel som möjligt och utan påverkan av din löparstil. Broddarna passar alla löparskorstyper och är precis som WalkSafe tillverkat i naturgummi med dubbar i tungstenkarbid, även de utbytbara och CE-märkta. 


Detta tycker användarna 

"Enkelt att ta på och bra grepp"


"God kvalitet och tight passform som håller sig på plats. Behöver inte längre oroa mig för att halka under löprundor på snö och isiga underlag"


"Hade bra grepp när jag sprang i slask och på lite isiga vägar.Bra grepp när jag promenerade i snö.Greppet var över förväntanLitet minus att dom höll på att lossna när jag sprang med dem"


"Relativt lätta att sätta på och sitter bra under löpturen. Bra grepp på halkigt underlag så man kan fokusera på att springa och inte vara rädd för att halka. Funkar även att springa på asfalt när det är blandat underlag."


"Sitter bra på skon och ger bra grepp vid halkan."


"Sitter perfekt på löparskorna och fäster väldigt bra i marken när det är halt! Rekommendera!"


Här köper du bästa halkskyddet för löpning till bästa pris

Apotek Hjärtat säljer Springyard SportGrip för 254 kr. Frakten är inkluderad i priset.

254 kr är det lägsta priset just nu för Springyard SportGrip!

Outnorth säljer Springyard SportGrip för 299 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Bästa broddarna för motionären

Vår testvinnare är av det mer extrema laget. Om du vill ha ett par lite mer diskreta broddar som också håller dig på den säkra sidan har vi tagit fram ett alternativ för dig. De är prisvärda, gör vad de ska och är enkla att ta på/av. 


Bästa broddarna för promenaden - Springyard Walksafe

(Klicka på bilden för att komma till det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 oktober 2021

De bästa priserna på Springyard Walksafe


Springyard är en favorit bland användarna runtom i Sverige och har varit populära väldigt länge. Det som står bakom denna framgång är deras diskreta broddar och halkskydd som ger dig bra friktion mot halt underlag. De är även komfortabla att ha på sig vid längre promenader och bibehåller god stabilitet. Springyard Walksafe passar alla skor och har en optimal passform med helfotsskydd.

ww

Halkskyddet är tillverkat i naturgummi och har 6st utbytbara dubbar i tungstenkarbid som är mycket slitstarkt. Skulle dubbarna slitas ut kan du enkelt beställa nya dubbar för en liten peng och enkelt skruva fast. För att ge bästa skydd och friktion är Springyards dubbar är fördelade på häl och vid tår. 


Efter avslutad promenad/powerwalk tas de enkelt av och tvättas bäst med vatten under kranen. Springyards broddar är CE märkta och 100% godkänt som personlig skyddsutrustning. 


Här köper du bästa broddarna till lägst pris

Apotek Hjärtat säljer Springyard Walksafe för 299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

299 kr är det lägsta priset just nu för Springyard Walksafe!
Testvinnare broddar - experternas omdömen

Ica Kuriren: Rankar Snowline Chainsen till det bästa halkskyddet eftersom de ger dig bra friktion på halt underlag oavsett om det är is eller snö. Det är ett par rejäla kedjor som ser till att du inte fumlar omkring och riskerar skador, dock till ett pris av flexibilitet då de är rätt klumpiga. Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa broddarna hoppas vi ha kunnat väglett dig till ett bra val som håller dig stadig under de kyligaste vinterdagarna. 


Testvinnare - Broddar bäst i test bästa broddar löpning

Ta dig fram säkert med de bästa broddarna just nu


Tips 1: Om du gillar att promenera och gärna gör det året runt kan vi tipsa om de bästa gångstavarna just nu. De erbjuder ett enkelt motstånd samtidigt som de ger dig stabilitet i motionsspåren. 


Tips 2: De bästa broddarna för löpning kombineras allra bäst med ett par riktigt bra löparskor. Läs vårt test här om de bästa löparskorna just nu! 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående broddar och halkskydd. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa broddarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Philip Andrén

Bäst i test: Broddar - halkskydd

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: