Vilken är den bästa snöslungan? Läs vårt test om bästa snöslungan 2023. I vårt test snöslunga skriver vi om en eldriven snöslunga. Vi har även en batteridriven snöslunga test del i testet. Allt för att kunna utse snöslunga bäst i test 2023.

Snöslunga bäst i test 2024: Bensin- och batteridriven snöslunga

När snön faller för första gången tycker vi ofta att det är väldigt mysigt. Vad vi inte tänker på är att morgonen därpå oftast är lite kämpig. När du väl ska ge dig ut och skotta undan snön har förtjusningen över snö redan gått över till ilska och ryggskott. Vi har därför tagit fram ett test snöslungor, där vi recenserar en bensindriven snöslunga bäst i test samt en batteridriven snöslunga bäst i test i testet, för att hjälpa dig byta ut det jobbiga skottandet mot ett rent nöje!

 

I vårt snöslunga test har vi granskat marknadens utbud för att hitta bästa snöslungan. Vi har undersökt allt från traditionella bensindrivna snöslungor till batteridrivna alternativ som erbjuder hög effektivitet utan sladdar.


Snöslungor bäst i test just nu


Köpguide

Detta är en bra snöslunga

Det finns en hel del snöslungor ute på marknaden och det kan vara svårt att bestämma sig för en. Vi har därför hört med experter och konsumenter om den bästa snöslungan - allt för att du ska göra ett bra och smart köp!


Pris: En bra snöslunga har ett bra pris, kommer från ett märke du kan lita på samt att den håller i flera säsonger framöver!


Funktioner: Vissa snöslungor kommer med extrafunktioner som uppvärmda handtag. Dessa hör dock till premiummodellerna och är inget som vi har prioriterat i detta test.


Bensindriven eller eldriven snöslunga?

Det finns olika typer av snöslunga, bensindriven samt elektriskt driven. För dig som behöver lite mer kraft rekommenderas en bensindriven eftersom de kan jobba längre utan att ta slut på batteri.


Om du bor i södra Sverige och bara behöver en snöslunga för att rensa uppfarten räcker det oftast med en elektrisk snöslunga, som dessutom är mer praktiskt och hanterbar.


När snön faller för första gången tycker vi ofta att det är väldigt mysigt. Vad vi inte tänker på är att morgonen därpå oftast är lite kämpig. När du väl ska ge dig ut och skotta undan snön har förtjusningen över snö redan gått över till ilska och ryggskott. Vi har därför tagit fram ett test snöslungor, där vi recenserar en bensindriven snöslunga bäst i test samt en batteridriven snöslunga i testet, för att hjälpa dig byta ut det jobbiga skottandet mot ett rent nöje!

 

I vårt snöslunga test har vi granskat marknadens utbud för att hitta bästa snöslungan. Vi har undersökt allt från traditionella bensindrivna snöslungor till batteridrivna alternativ som erbjuder hög effektivitet utan sladdar.

 

Läs vårt test om snöslungor bäst i test här nedan för att ta reda på vilken som är snöslunga bäst i test samt vilken snöslunga som är bästa budgetvalet! Oavsett om du letar efter billig snöslunga eller en elektrisk snöslunga har vår guide allt du behöver för att göra vinterns skottning både enklare och roligare.






ALKO - snöslunga bäst i test 2024


Efter att ha pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vinnare är ingen mindre än den hyllade AL-KO SnowLine 620 E II.


Om Alko snöslunga

SnowLine AL-KO 620E II är ett bra val av snöslunga som har varit väldigt populär de senaste åren. Den tillverkas av tyska AL-KO och är en snöslunga av det större stuket. Den tar sig fram lätt med oberoende hjuldrift och enkel manövrering. För att göra den ännu mer effektiv är den utrustad med två grova hjul som lätt plöjer genom stora mängder snö.


Klarar stora mängder snö - stor snöslunga

Ifall du bor på en plats där det snöar väldigt mycket kan du känna dig säker. SnowLine 620 E II har en bredd på 62cm och ett intag (höjd) på 51 cm. Du kan därför vara väldigt effektiv i din snöröjning. Munstycket där snön skickas ut går att vrida i 190 grader och snön slungas upp till 15 m bort. Detta gör snöslungan ett bra val när du behöver röja större ytor och större mängder snö.


Dessutom är den kraftfull vilket hjälper bättre mot hårt packad snö, men givetvis är det rekommenderat att du kör igång så fort det har slutat snöa.


Bränslesnål snöslunga

Slungan drivs av bensin har låg bensinförbrukning och en hög verkningsgrad tack vare OHV-teknologi och en effekt på 4,4kW. Den startas med hjälp av ett startsnöre. Skulle det vara otroligt kallt ute och maskinen svårstartad så går det att starta igång den via elektricitet.


Snöslungan är utrustad med en elektrisk start på 230V och använder du den starten behöver du bara ansluta slungan till ett strömuttag och sedan trycka på start-knappen. Givetvis behöver du inte ha sladden i när du kör, då är det bensinmotorn som står för driften. Är det kallt och mörkt ute så kan du fortsätta slunga snö tack vare strålkastaren som finns på Alko snöslunga.


Specifikationer

  • Bränsletank: 3L
  • Vikt: 83 kg
  • Hastighetslägen framåt: 5
  • Hastighetslägen bakåt: 2


Om du gillar ALKO snöslungor men hellre vill ha en elektrisk snöslunga har de modellen ST 4048 som också har fått bra betyg.



Här kan du köpa snöslunga bäst i test



Användarnas omdömen och recensioner om SnowLine AL-KO 620E II

“Superbra, funkar i ur och skur, mycket fördelaktigt med elstart också!”


“Vi har 150 kvm uppfart i norra Norrland som jag håller pedantiskt snöfri (en utmaning här uppe). Fungerar ypperligt, startar på ett kick och tuggar i sig det mesta. Lätt att dra utan drift så använder bara motorframdrivning när jag tuggar snö, bakåt drar man den ju lätt som en plätt, behöver nästan aldrig växla med andra ord. I stort sett mycket nöjd!”


“Helt okej maskin som flyttar snö över förväntan - även blötsnö. Mycket lättstartad. Ja, primärt 3-5 drag sen startar den på 1-2 drag. Aldrig behövt elstarten med den fungerar. Kört hela vintern på 2 tankningar, och har en enorm gård”






STIGA - elektrisk snöslunga bäst i test


Har du inte behov av en lika stor snöslunga som vår testvinnare eller behöver inte få undan snö över stor yta? Vi har tagit fram en eldriven snöslunga just för dig. Det är ingen mindre än Stiga ST 300e som är den bästa batteridrivna snöslungan.


Snöslunga batteri bäst i test

Om Stiga snöslunga

Stiga ST 300e är en eldriven snöslunga. Med denna snöslungan slipper du konstant dra runt på en sladd.


Kompakt och lätt

Den är mindre än vår testvinnare från Al-Ko och lämpar sig bäst för snö upp till 15 cm. Den relativt låga vikten gör det också enkelt att köra snöslungan. Med en vikt på endast 14,5 kg jämfört med 84 kg som testvinnaren har, är det enkelt att skotta snö. Och när snösäsongen är över är den enkel att ställa undan och förvara.


Flexibelt teleskophandtag

Du kan anpassa höjden på teleskophandtaget för att arbeta effektivt och ergonomiskt utan att få ont i ryggen. Snöutkastet kan också roteras för att ändra riktning på var snön kastas.


Effektiv batteridriven snöslunga

Trots dess nätta utseende fungerar den riktigt bra för mindre snödrivor runt huset, gångar och mindre parkeringsplatser. Snön kastas upp till 5 meter.


Stiga ST 300e drivs av en elmotor som drivs av ett batteri på 2.0 Ah och en spänning på 48 V. Arbetsbredden är 30 cm och höjden på inmatningshuset är 20 cm.


Ett plus är att du kan använda batteriet till andra trädgårdsprodukter av Stiga i serien 500 eller 700.


Specifikationer

  • Batteri: Litiumjon
  • Batterikapacitet: 2 Ah
  • Effekt: 48 V
  • Vikt: 14,5 kg
  • Motoreffekt: 450 W




Här kan du köpa den mest prisvärda snöslungan till lägst pris



Användarnas omdömen och recensioner om Stiga ST 300e

"Billig snöslunga, jag betalade 2200 kr (utan batteri) och slungans skovel och hus är tillverkade i plast. Men den är tåligare och starkare än vad man kan tro och slungan går dessutom tyst (den stör inte grannar), är lätt och tar liten plats vilket gör att den kan förvaras på en hylla i garaget på sommaren."


"Slungan passar bra för dem som behöver skotta en mindre infart och kanske gången fram till dörren. Det bör tilläggas att jag bor i Norrbotten och förra vintern var den snörikaste på länge. Men även om snön här oftast är riklig, så är den oftast "torr" det vill säga relativt lätt."


Bland de nackdelar som nämns finns bland annat att smältvattnet från snön kan frysa i utkaströret men det skall inte bidra till några problem mer än att det får skrapas bort.


För dig som behöver en stor snöslunga med hög kapacitet rekommenderas Husqvarna ST-linjen. Dessa liknar mindre traktorer som klarar stora mängder snö.






Jämför mellan Alko snöslunga och Stiga snöslunga

Vikt:
Motoreffekt:
Drivkälla:
Batterieffekt:
Kapacitet:
Inmatningshus (höjd):
Kastlängd:
Arbetsbredd:
Bäst i test snöslungan 2024 - Stiga ST 300E - Bäst i test
Stiga ST 300E
Batteridriven snös...
14,5 kg
450 W
Batteri
48 V
2,0 Ah
20 cm
5 m
30 cm
Bäst i test snöslungan 2024 - AL-KO SnowLine 620 E II - Bäst i test
AL-KO SnowLine 620 E...
Snöslunga bäst i t...
83 kg
4400 W (vid 3600rpm)
Bensin
230 V (elstart)
212 cc
51 cm
15 m
62 cm



Så gjorde vi vårt snöslunga test 

I vårt snöslungor test har vi för att utse den allra bästa snöslungan först och främst undersökt vad användarna helst önskar från en snöslunga. Detta har också gett oss information om hur kraftfull snöslungan bör vara samt vilka funktioner som uppskattas allra mest.


Därefter har vi identifierat de snöslungor som experterna gillar allra mest, och som passar in på användarnas önskemål. Här har experterna utvärderat faktorer som kapacitet, batteritid, ifall den går på hjul eller larvband samt extrafunktioner som ljus.


Slutligen har vi samlat in åsikter från användare om snöslungorna som experterna rekommenderar. Detta beror på att vanliga konsumenter oftast har längre erfarenhet av produkten eftersom de har haft möjlighet att använda snöslungan under en längre tid, vilket gör att de kan ge en bättre bedömning av dess kvalitet och prestanda.


Det säger experter och konsumenter om SnowLine 620 E II

Just nu finns det inte många experttester i Sverige som rör snöslungor. Vi har därför tittat mycket på vad konsumenterna har att säga om deras snöslunga.


Expressen berättar om SnowLine 620 E II som de beskriver som ett mycket populärt val som är bra för stora ytor.


Det säger experter och konsumenter om STIGA ST 300E

TEK: gav Stiga ST 300e 8/10 i betyg med motiveringen att den är perfekt för enklare snöskottning och gör jobbet smärtfritt.


TEK: testade ProTech +62 och gav den 7/10 poäng. De tycker att det är en maskin som är enkel att använda, har bra batteritid och uppskattar att den är utrustad med ljus. De skriver "en prisvärd och bra snöslunga för vanliga jobb."


Som tidigare nämnt finns det få experttester på snöslungor i Sverige. Vi har därför hört vad experter rekommenderar och lagt stor vikt på vad konsumenterna säger.






Testvinnare

AL-KO SnowLine 620 E II - Bensindriven snöslunga bäst i test

Verktygsproffsen säljer just nu AL-KO SnowLine 620 E II för 10206 kr. Frakten ingår i priset.

10206 kr är det lägsta priset just nu för AL-KO SnowLine 620 E II!


Stiga ST 300E - Elektrisk snöslunga bäst i test



el snöslunga test, el snöslunga, eldriven snöslunga test, snöslunga elektrisk, snöslunga batteridriven.


Tips 1: För att koppla av efter ett snöröjningspass så kan vi tipsa dig om att läsa vårt test av bästa espressomaskinen eller bästa ljudbokstjänsten. Och ännu bättre om du kan värma dig framför en mysig braskamin, etanolkamin eller gasolkamin, men allra bäst värme får du av bra pellets eller den bästa luftvärmepumpen.


Tips 2: Rusta dig för vintern och det obligatoriska däckbytet med nya vinterdäck med dubb. Förbered för julen och gör det enkelt för dig med en konstgjord julgran, då slipper du även hålla på med en julgransfot.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har snöslunga rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa snöslungan till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!



Vanliga frågor och svar

  • Hur stor snöslunga behöver jag?
    Detta beror på hur stor ytan är som du ska skotta. Ju större yta, desto mer snö och då behöver du en större snöslunga som klarar att arbeta längre och skyffla mer snö.

    Vår testvinnare som är en bensindriven snöslunga är att föredra framför en eldriven snöslunga om det är mycket snö och stor yta.
  • Vilken är elektrisk snöslunga bäst i test?
    Just nu är Stiga ST300e vår testvinnare inom kategorin snöslunga elstart bäst i test.
  • Vilken är utsedd till snöslunga bäst i test?
    I vårt snöslunga test har vi utsett AL-KO SnowLine 620 E II till snöslunga bäst i test.



Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäck, biltillbehör, fordon, maskiner.



Philip Andrén

Bäst i test: Bästa snöslungan

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast