Snöslunga bäst i test

Test på bästa snöslungan 2022

När snön faller för första gången tycker vi ofta att det är väldigt mysigt. Vad vi inte tänker på är att morgonen därpå oftast är lite kämpig. När du väl ska ge dig ut och skotta undan snön har förtjusningen över snö redan gått över till ilska och ryggskott. Vi har därför tagit fram ett test på den bästa snöslungan så du kan byta ut det jobbiga skottandet mot ett rent nöje! 


Det finns en hel del snöslungor ute på marknaden och det kan vara svårt att bestämma sig för en. Vi har därför hört med experter och konsumenter om den bästa snöslungan - allt för att du ska göra ett bra och smart köp! 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig snöslungan bäst i test NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den mest prisvärda snöslungan NU!


Detta är en bra snöslunga

En bra snöslunga har ett bra pris, kommer från ett märke du kan lita på samt att den håller i flera säsonger framöver! Läs testet här nedan för att ta reda på vilken snöslunga som är Bäst i test samt vilken snöslunga som är bästa budgetval!


Snöslunga bäst i test 2022

Efter att ha pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vinnare är ingen mindre än den hyllade AL-KO SnowLine 620 E II.


Bästa snöslungan just nu - AL-KO SnowLine 620 E II

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på snöslungan)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på AL-KO SnowLine 620 E IISnowLine 620 E II är en snöslunga som har varit väldigt populär de senaste åren. Den tillverkas av tyska AL-KO och är en snöslunga av det större stuket. Den tar sig fram lätt med oberoende hjuldruft och enkel manövrering. För att göra den ännu mer effektiv är den utrustad med två grova hjul som lätt plöjer genom snön.

Ifall du bor på en plats där det snöar väldigt mycket kan du känna dig säker. SnowLine 620 E II har en bredd på 62cm och ett intag (höjd) på 51 cm. Du kan därför vara väldigt effektiv i din snöröjning. Slungan drivs av bensin har låg bensinförbrukning och en hög verkningsgrad tack vare OHV-teknologi och en effekt på 4,4kW. Den startas med hjälp av ett startsnöre. Skulle det vara otroligt kallt ute och maskinen svårstartad så går det att starta igång den via elektricitet. 


Snöslungan är utrustad med en elektrisk start på 230V och använder du den starten behöver du bara ansluta slungan till ett strömuttag och sedan trycka på start-knappen. Givetvis behöver du inte ha sladden i när du kör, då är det bensinmotorn som står för driften. Är det kallt och mörkt ute så kan du fortsätta slunga snö tack vare strålkastaren som finns på snöslunga.  


Specifikationer:

  • Bränsletank: 3L
  • Vikt: 83 kg
  • Hastighetslägen framåt: 5
  • Hastighetslägen bakåt: 2

 
Munstycket där snön skickas ut går att vrida i 190 grader och snön slungas upp till 15m bort.


Detta säger experter och konsumenter 

Just nu finns det inte många experttester i Sverige som rör snöslungor. Vi har därför tittat mycket på vad konsumenterna har att säga om deras snöslunga. 


Expressen berättar här om SnowLine 620 E II som de beskriver som ett mycket populärt val som är bra för stora ytor. 


Konsumenterna har mer att säga och berättar bland annat: 

“Super bra, funkar i ur och skur, mycket fördelaktigt med elstart också!” 


“Vi har 150 kvm uppfart i norra Norrland som jag håller pedantiskt snöfri (en utmaning här uppe). Fungerar ypperligt, startar på ett kick och tuggar i sig det mesta. Har inget att jämföra med (min första slunga) men nog är den värd sin peng alltid. Har bara plattor/asfalt så kan köra ganska lågt och behöver inte ändra mellan underlagen. Lätt att dra utan drift så använder bara motorframdrivning när jag tuggar snö, bakåt drar man den ju lätt som en plätt, behöver nästan aldrig växla mao. I stort sett mycket nöjd!”


“Helt okej maskin som flyttar snö över förväntan även blötsnö… mycket lättstartad ja primär 3-5 ggr sen startar den på 1-2 drag.. aldrig behövt elstarten med den fungerar… kört hela vintern på 2 tankar .. o har en enorm gård”


Här kan du köpa testvinnaren till bäst pris

Granngården säljer den för 9995. Frakten hem till dig ingår i priset.

9995 kr är det lägsta priset just nu för AL-KO SnowLine 620 E II!

Hemmy.se säljer just nu AL-KO SnowLine 620 E II för 10900 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 11394 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proffsmagasinet säljer just nu AL-KO SnowLine 620 E II för 12297 kr. Frakten ingår i priset.

Verktygsproffsen säljer just nu AL-KO SnowLine 620 E II för 12407 kr. Frakten ingår i priset.

Snöslunga - den mest prisvärda

Har du inte behov av en lika stor snöslunga som vår testvinnare eller behöver inte få undan snö över stor yta? Vi har tagit fram en annan snöslunga just för dig. Det är ingen mindre än Stiga ST 8051 AE som är en eldriven snöslunga. 


Den mest prisvärda snöslungan just nu - Stiga ST 8051 AE

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på snöslungan)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

Prisjakt de bästa priserna på Stiga ST 8051 AE
prisjämfört med PrisjaktStiga ST 8051 AE är en eldriven snöslunga. Den har alltså oftast en sladd i sig men om du inte är sugen på att konstant dra på en sladd så går det att enbart ladda upp batteriet. Detta batteri måste dessvärre köpas till men är detsamma som används i de flesta stiga produkterna som gräsklippare, motorsåg och häcktrimmers. 


Snöslungan är mindre än vår testvinnare och lämpar sig bäst för mindre snödrivor runt huset, gångar och mindre parkeringsplatser.


Stiga ST 8051 AE drivs av en elmotor som drivs av ett batteri på 5.0 Ah och har en spänning på 48 V.


Bredden på inmatningen är 51 cm och höjden ligger på 30 cm. Snöskruvarna är gjorda av hård plast och utkaströret kan roteras i 180 grader. Utkaststräckan går att ställa in från 1-6 m.


Är batteriet fulladdat så ska det finnas kraft nog för 3-5 körningar förutsatt att du rensar mindre ytor. Det är mindre än en bensindriven snöslunga men du slipper krångla med att blanda rätt olja och tanka. Kör du med sladden i finns det dessutom inget stopp för snöslungandet. När du är klar med snöslungandet blir du glad av att maskinen är så kompakt så den lätt går att hitta plats i garaget inför nästa säsong.


Test snöslunga - detta säger experter och konsumenter

Som tidigare nämnt finns det få experttester på snöslungor i Sverige. Vi har därför hört vad experter rekommenderar och lagt stor vikt på vad konsumenterna säger. Konsumenterna säger bland annat: 


"Slungan är billig, jag betalade 2200 kr (utan batteri) och slungans skovel och hus är tillverkade i plast. Men den är tåligare och starkare än vad man kan tro och slungan går dessutom tyst (den stör inte grannar), är lätt och tar liten plats vilket gör att den kan förvaras på en hylla i garaget på sommaren." 


"Slungan passar bra för dem som behöver skotta en mindre infart och kanske gången fram till dörren. Det bör tilläggas att jag bor i Norrbotten och förra vintern var den snörikaste på länge, men att även om snön här oftast är riklig, så sä är den oftast "torr" d v s relativt lätt." 


Bland de nackdelar som nämns finns bland annat att smältvattnet från snön kan frysa i utkaströret men det skall inte bidra till några problem mer än att det får skrapas bort. 


Här kan du köpa den mest prisvärda snöslungan till lägst prisDe bästa snöslungorna hittar du här.


Tips 1:Vill du koppla av efter ett snöröjningspass så kan vi tipsa dig om att läsa vårt test av espressomaskiner eller test av ljudböcker.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har snöslunga rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa snöslungan till det lägsta priset.  Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens maskintester
Anita Carlsen

Bäst i test: Snöslunga

Testet skrevs och uppdaterades senast