bästa träolja utomhus bäst i test, bra träolja terrassolja bäst i test

Altanolja och träolja bäst i test 2024 - bästa träoljan

Ska du köpa träolja till trädäck och undrar vilken som är träolja bäst i test 2024? Vi har granskat alla tester och recensioner för att hitta den bästa träoljan till altanen. Här är vår topprekommendation:


 • Cuprinol V Träolja Transparent: Bästa träoljan för altanen - skyddar effektivt mot väder och vind, bibehåller träets naturliga skönhet och håller länge.


Bästa träoljan just nuKöpguide: vilken träolja är bäst?

Olika typer av terrassolja / altanolja / träolja

 • Kinesisk träolja - bra för tyngre träslag (t.ex. ek)
 • Klassisk träolja - bra för lättare träslag


Därför behöver du en bra träolja

En bra träolja innebär en stor skillnad för din uteplats/altan. Det ger en snyggare finish och erbjuder bra skydd mot mögel, fukt och alger. Eftersom de är vattentätande höjer du även livstiden för ditt trä. Förutom påstrykning på altan eller terrass fungerar en träolja lika bra på trädgårdsmöbler gjorda i trä.


Undvik träolja som innehåller lösningsmedel! 

Att lösningsmedel behövs för att oljan ska tränga in i träet är en myt. Lösningsmedlet hamnar endast på ytan av träet och avdunstar snabbt i luften. Eftersom det är skadliga ämnen i lösningsmedlet har detta en direkt skadlig effekt på vår atmosfär.Specifikationer om den bästa träoljan

Applicering:
Användningsområde:
Vattentålig:
Kapacitet:
Bäst i test träoljan 2024 - Cuprinol V Träolja Transparent - Bäst i test
Cuprinol V Träolja T...
Bästa träoljan för...
Utomhus
trall, trädäck, utemöbler
Ja
8-12 kvmInnan du oljar in altanen

När du ska olja in altanen är det viktigt att du börjar med att röra om oljan ordentligt. Måla inte i direkt solljus eller om det finns en risk för vått väder (dagg inkluderat) inom 6 timmar efter applicering. Vid påstrykning får träoljan en mjölkliknande ton men detta övergår till färglös inom några minuter.


Underlaget skall vara torrt. Sopa gärna undan så det är fritt från damm och smuts för att oljan skall tränga in på bästa sätt. En tvätt med vatten och såpa innan applicering skadar inte heller.


Efter du oljat in altanen

Tänk på att försöka tajma påstrykningen terrassoljan så att det inte kommer regn eller direkt solsken efter du oljat in altanen. Vi vill ju att oljan sugs in i träets fibrer, inte flyta bort eller hinna torkas av solljuset. Skulle det oturligt nog regna efter inoljning kan du torka av den behandlade ytan med en trasa. Du kan även använda en trasa för att torka bort överflödig olja efter 30 minuter - tänk dock på att antingen dränka denna trasa i vatten för att undvika antändning, då altanolja innehåller lättantändlig olja.


Altanolja och träolja bäst i test 2024: Cuprinol V 4,65L 


Vilken är den bästa träoljan 2024?

Efter att ha sett vad både experter och konsumenter tycker är bäst har vi utsett en riktigt bra träolja. Den bästa träoljan just nu är Cuprinol V 4,65L.


Cuprinol träolja bäst i test

Cuprinol V är en träolja som fungerar utmärkt som både förstabehandling och underhåll. Det är en djupgående träolja som också har goda, vattenavvisande egenskaper. 


Olja till trall, trädäck, utemöbler och mer

Cuprinols träolja är avsedd för tryckimpregnerat trä utomhus och bevarar dess naturliga lyster. Den fungerar utmärkt för trädäck, staket och utemöbler.


Vid första applicering har träoljan en mjölkaktig ton som efter några minuter övergår till helt färglös.


Träoljan räcker till 8-12 kvm

För bästa effekt skall underlaget vara torrt och rent. Applicera tralloljan på träet två gånger för bästa och långvarigt resultat. En burk räcker till 8-12 kvm.


Användarnas omdömen och recensioner om Cuprinol altanolja bäst i test

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Cuprinol har den bästa oljan trots att denna är vattenbaserad."


"Bra olja, Känns prisvärd. Har inget att anmärka på."


"Brukar stryka på varje vår när det börjar bli varmare och det blir alltid så fint resultat."


"Ger lyster och liv till mina fina trämöbler!"


"Funkar jättebra till mitt trädäck."Här köper du den bästa terrassoljan Cuprinol V 4,65L till lägsta pris


Fler rekommendationer på altanolja

Cuprinol är en utmärkt olja till din altan som ger åter liv och lyster samtidigt som den är väldigt prisvärd. Andra träoljor som också rekommenderas av både experter och konsumenter är Teknos Woodex och Beckers träolja.


Experternas omdömen om träolja bäst i test

Eftersom tester på träolja lyser med sin frånvaro i tidningar och testinstitut finns det inte så information att hämta. Istället har vi rådfrågat flertalet fysiska målarbutiker för att ta reda på vad dessa experterna tycker. Hos alla butiker rekommenderas Cuprinol träolja för underhåll av altan och trämöbler av lättare träslag. För tyngre träslag som exempelvis ek så funkar dock inte Cuprinol träolja lika bra och då rekommenderas en kinesisk träolja istället.


Hos GardenHome blir Cuprinol rankad som den bästa professionella träolja i sprayformat. Även trädgårdslandet.nu ger samma betyg.

Välj rätt träolja från start

Att ta hand om sina saker kan vara kul, eftersom att du vet att det går till något bra. Men när det gäller din altan kan det snabbt bli långtråkigt när du ska pensla. Det ska bara göras.


Därför är det viktigt att träoljan du använder ger ett långvarigt resultat, så att du slipper göra det så ofta. Därför ska du välja en träolja som ger en långvarig och skyddande effekt på träet. Och den ska gärna vara enkel att applicera.


Olika träoljor till olika träslag

Om du ändå ska spendera tid på att pensla in träoljan är det bra att veta om det är rätt träolja för det träslaget. För olika träslag ska du använda olika oljor, t.ex. är det rekommenderat att du köper kinesisk träolja för tyngre träslag och klassisk träolja för lättare träslag.


Egenskaper hos träoljan

En del träoljor erbjuder även andra egenskaper, t.ex. brandhämmande medel eller antialger. Är detta något du vill ha ska du givetvis sikta in dig på en olja som erbjuder detta!


Slutligen är det viktigt att träoljan är miljövänlig och säker för både människor och djur.Här hittar du en video på hur du bäst applicerar träolja på din altanSå gjorde vi testet om träolja bäst i test

Under vår undersökning av den bästa träoljan har vi främst fokuserat på den traditionella träoljan som används för enklare träslag. Och för att ta reda på vilken som är bäst just nu har vi pratat med kunniga experter i butik och även sett vad de svenska konsumenterna tycker.


Här har vi kunnat se hur nöjda de är med resultatet av träoljan, hur enkel den är att applicera och hur ofta de känner att de måste stryka på. Detta har talat för hur bra de olika träoljorna står sig i verkligheten när de används av riktiga konsumenter, och användarnas omdömen har därför varit ledande när vi har utsett den bästa träoljan just nu.bästa trallolja bäst i test träolja altan bäst i test altanolja, bästa träoljan


Testvinnare - träolja utomhus bäst i test

Beijer Bygg säljer Cuprinol V Träolja Transparent för 395 kr. Frakten är inkluderad i priset.

395 kr är det lägsta priset just nu för Cuprinol V Träolja Transparent!Tips 1: För allra bästa resultat på din terrass/altan är det viktigt att den är ren innan påstrykning av terrassolja. En bra altantvätt eller högtryckstvätt hjälper dig med detta.


Tips 2: Ta extra hand om din trädgård med bevattningssystem, kompostkvarn och lövblås utöver träolja. Och njut av sommaren till fullo med ett spabad, och ett växthus i trädgården. Ännu bättre blir det med en terrassvärmare under kyliga sommarkvällar!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående träolja. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa träoljan till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om träoljor

 • Vilken träolja ska man välja?
  Använd kinesisk träolja för tyngre träslag som ek. För lättare träslag kan du använda klassisk träolja.
 • Vilken är träolja bäst i test?
  I vårt altanolja test har vi utsett Cuprinol V Träolja Transparent till bästa träoljan. Denna träolja har där med fått vår stämpel träolja bäst i test.
 • Vilken är trallolja bäst i test 2024?
  Cuprinol V Träolja Transparent är rankad som bästa trallolja för dess effektiva skydd mot väder och vind samt långvariga resultat.
 • Är Cuprinol träolja bäst i test 2024?
  Ja, Cuprinol träolja är bäst i test 2024 enligt flera källor.
 • Finns det en billig altanolja bäst i test?
  Cuprinol V Träolja Transparent anses vara ett prisvärt och effektivt alternativ.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Träolja

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast