Skäggtrimmer bäst i test

Skäggtrimmer test 2023

Ska du köpa skäggtrimmer och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på de olika skäggtrimmrarna som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där fått fram vår testvinnare. 


I detta test har vi tagit fram en vinnare från det välkända märket Philips. Läs mer här nedan!


Bästa skäggtrimmern

Bästa skäggtrimmern just nu

Philips OneBlade QP2530/30

Skäggtrimmer bäst i test Philips OneBlade QP2530/30
 • Sladdlös och vattentät

 • Enkel att rengöra

 • Flera längdinställningar

 • Dålig batteritid

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Skäggvård

Många män tycker det är skönt att låta skägget växa ut. Men för att det inte ska se vildvuxet ut är det viktigt att trimma skägget regelbundet. Bästa trimningen får du hos en riktigt barberare, vilket tyvärr kan bli dyrt om du planerar på att göra det regelbundet. Ett mer hållbart alternativ är därför att investera i en bra skäggtrimmer, dessa är inte såpass dyra och gör jobbet väldigt bra!


Men förutom en bra trimmer kommer goda resultat också från att du tar väl hand om ditt skägg. Enligt Trendhim är det allra viktigast att du håller det rent. För att hålla skägget rent fungerar en ansiktsskrubb eller ett milt schampo bra. De tar även upp styrkorna av att använda skäggolja, som motverkar skäggmjäll. Är skäggmjäll något du ofta drabbas av kan en skäggbalm, i kombination med oljan, vara att föredra. 


Dessa egenskaper ska skäggtrimmer bäst i test ha

 • Sladdlös - så du kan använda den vart du än befinner dig
 • Användarvänlig - den ska vara lätt att förstå och använda
 • Flera längdinställningar - så du kan variera hur mycket du vill trimma
 • Lätt att rengöra - så du kan spara tid
Philips skäggtrimmer - bäst i test

Efter att ha läst vad experter och användare tycker har vi utsett erkända Philips serie Oneblade till testvinnaren!


Bästa skäggtrimmern just nu - Philips OneBlade QP2530/30

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Philips OneBlade QP2530/30 Visa färre priser Visa fler priser


Philips skäggtrimmer OneBlade QP2530/30 är ett mycket populärt val när det kommer till skäggtrimmrar. Den funkar perfekt för dig som snabbt vill snygga till linjer och se till att skägg-looken går hem. Tack vare att den är sladdlös och vattentät är användning flexibel. Enligt Philips själva har trimmern specifikt blivit framtagen för att "passa den moderna mannens behov" där den kan trimma och snygga till kanter för skäggstubb och medellång skäggväxt. 


Trimmern har endast en knapp vilket gör den enkel att använda. De olika kammarna är märkta efter längd för att underlätta hur mycket som skall trimmas. Kammarna har olika längdinställningar 1mm, 2mm, 3mm och 5mm.


Är du ute efter en ren rakning så kan du även köra trimmern utan kam, något som fungerar väldigt väl. Med OneBlade slipper du bland annat röda märken och inåtväxande hår.


Philips OneBlade har inga specialfunktioner utan är enbart utformad för en uppgift: att hålla ditt skägg vältrimmat. Och detta gör den otroligt bra. På Men’s Health beskrivs den som den bästa ”Entry-level”-trimmern. Med flera olika kammar kan du hålla skäggväxten i gott skick.   


Att rengöra trimmern är en enkel och snabb process. Tack vare att den är vattentät är det bara att köra den under vattenkranen för att få bort överskottshår och dylikt. För att du alltid ska få det bästa resultatet och underhålla trimmern rekommenderar Philips att du byter ut huvudet var 8:e månad. Då räknar de med att du använder skäggtrimmern för två hela rakningar per vecka. 


En nackdel med Philips Oneblade är att den inte har lång batteritid. Batteritiden för Philips OneBlade är ca 60 minuter innan du behöver ladda upp den. Lyckligtvis krävs inte många minuters användning för att genomföra en trimning. 


Du får cirka 15 minuters drifttid av en timmes laddning. För att skäggtrimmen ska nå full batteristyrka igen tar ca 4h. Laddare och två extra rakblad följer med. 
Detta säger konsumenterna om Philips skäggtrimmer

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


”Fantastisk bra skäggtrimmer! Köpte den billigt och förstår inte hur jag levde utan den. Halverade tiden det tog med min gamla maskin. 10-15 minuter i duschen och jag är klar." ”


För det lilla jag hunnit använda den kan jag bara ge positiva kommentarer, men som påpekats kan det ta längre tid då man får dra mer än en-två gånger för att få det helt slätt. (Men det brukar jag göra med vanliga rakblad med så personligen går det nog faktiskt snabbare) Har en skäggväxt som drar sig åt lite olika håll men det klarade apparaten utan problem trots rekommendation att köra mothårs. Väldigt prisvärd, särskilt om bladet verkligen håller vad den lovar med en livstid på ca 4 månader.”


”Har använt denna i ca 1 månad nu och är jättenöjd! Snabb, snygg och effektiv trimmer. Mycket prisvärd. Jag är nöjd.”


”Har nu testat OneBlade i några veckor. Måste säga att jag är positivt överraskad. En väldig lätt och smidig apparat som gör den är till för: trimma, styla och raka. Dock kommer den aldrig kunna ersätta en vanlig rakapparat då den inte rakar tillräckligt nära huden." 


"Vill man ha en apparat för att trimma ner skägget eller på snabbt och enkelt sätt ordna fram "3-dagars stubb" så får OneBlade full pott. Rekommenderas starkt!”


”Haft denna en dryg månad nu. Rakar nära utan irritation och lite olika settings för tex ta hand om moustachen och andra ställen på kroppen! Viktiga för mig är smidigheten och att det är lätt och snabb att ladda med. Given reskamrat!”


”Mycket lycklig efter en månad med användning. Mer skonsam mot huden än de plan / maskiner jag har använt tidigare. Fortsätter med den här.”


”Den här lilla maskinen imponerade mig mycket. Det gav ett bra resultat. Jag tycker att det var lätt att använda med bara en knapp och du kan enkelt justera längden genom att trimma bart med de huvuden som följer med." 


"Trimming blir lätt som ett spel nu. Det fungerade också bra för rakning, men det är självklart inte så tätt som ett ark. Det här är en produkt som jag definitivt rekommenderar till andra. Stor storlek att resa med dig också!”


”En riktigt trevlig hårtrimmer. Liten och nätt, vilket gör att man kommer åt riktigt bra. Lätt att få till snygga linjer på skägget. Mycket snabbare och lättare än med rakblad.”


Finns det några nackdelar med denna produkt? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Det som både konsumenter och experter har konstaterat är att Philips OneBlade skulle ha en längre batteritid. För detta pris är 60 min dock helt OK.


Sedan finns det användare som tycker att ersättningsbladen är för dyra


Här köper du Philips skäggtrimmer till lägsta pris

Apoteket MEDS säljer Philips OneBlade QP2530/30 för 479 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

479 kr är det lägsta priset just nu för Philips OneBlade QP2530/30!

Hemmy.se säljer just nu Philips OneBlade QP2530/30 för 633 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Philips OneBlade QP2530/30 för 638 kr. Frakten ingår även i priset.

Proshop säljer den för 745 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 798 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Så gjorde vi testet

När vi har utsett den bästa skäggtrimmern har vi tagit reda på vilken skäggtrimmer som är mest populär hos experterna och sedan tagit reda på vad användarna tycker om skäggtrimmern. Här är det viktigt att skäggtrimmern erbjuder justerbar längdinställning, bra batteritid, ergonomisk design, enkel användning samt att den är vattentät. En bonus är också ifall den är enkel att rengöra. 


Alla dessa faktorer är något som Philips OneBlade hanterar väl enligt både experter och användare. Den kan ställas in i tre olika längder och har endast en knapp vilket gör den enkel att använda. Dessutom är den sladdlös och vattentät vilket gör den flexibel. Bladen är också av god kvalitet och själva tekniken som gör skäggtrimmern skonsam och minskar därmed risken för röda märken och inåtväxande hår. 


Slutligen erbjuder den även en schysst batteritid på 60 minuter. Dock tar det en rätt lång stund att ladda upp den ifall den skulle vara död, vilket helt klart är en nackdel, se därför till att hålla den laddad ifall du slår till. 


Både användare och experter prisar OneBlade för sin prestanda och ligger till stor grund för vårt val av skäggtrimmer bäst i test. Användarnas omdömen kan du läsa lite längre upp i testet och experternas tester hittar du här nedan.


Test skäggtrimmer - experternas omdömen

Men's Health: Är mycket imponerade av OneBlade och tycker att det är en bra allround-lösning som fungerar för alla typer av skägg. Förutom att den kan trimma skägg gillar de att den kan ge dig en nära rakning utan risk för irritation och fula röda märken. 


Trusted Reviews ger i sitt skäggtrimmer test Philips OneBlade 4/5 stjärnor. De tycker att den är bra designad samt mångsidig och funkar för alla skäggtyper. Dock så gillar de inte batteritiden och OneBlades förmåga när det kommer till längre skägg. 


Business Insider har också testat Philips OneBlade i sitt skäggtrimmer test. De tyckte att Philips har lyckats kombinera rakning och trimning på ett mycket bra sätt.


De skriver bl.a. om hur enkelt det är att använda trimmern OneBlade och summerar recensionen med; "om du redan har ett välfungerande system för trimning så behövs kanske ingen förändring. Men om du har väntat på ett enkelt sätt att ta hand om ditt skägg så kan OneBlade bli lösningen".


He Spoke Style testade Philips OneBlade Pro och gillade att det funkade bra att raka både emot och med skäggstubben. De gillade även de olika tillbehören som med sina olika längder fungerar perfekt för stubb, skägg, ögonbryn, styling och manscaping. Att OneBlade Pro är vattentät, laddas snabbt och är slitstark var också några av de positiva sidorna de såg. 


ShaverGuru har testat Philips OneBlade och ger den 9.3/10. De gillar att den trimmar, rakar och snyggar till kanter. Att den fungerar i vått och torrt, att tillbehören lätt "klipps" på samt den goda batteritiden. 


Beard Trimmer Reviews: Tycker att det är en av de bästa skäggtrimmrarna som finns just nu. De tycker dock att den inte ska rekommenderas om du har väldigt långt skägg då denna är bäst för att hålla stubb och kortare skäggväxt i schack. För riktigt jultomte-skägg rekommenderas istället en hårtrimmer.


Philips OneBlade har även vunnit Reddot award 2018


skäggtrimmer

Snygga till längre skägg


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om rakapparat eller testet om bästa rakhyvel


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har skäggtrimmer REA på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skäggtrimmer till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken skäggtrimmer skall man välja?
  Vi listar Philips OneBlade QP2530/30 som bäst just nu.
 • Tål skäggtrimmern vatten?
  Ja! Skäggtrimmern är vattentät och kan med säkerhet användas i duschen eller vid handfatet.
 • Hur länge håller skäggtrimmerns batteri?
  Skäggtrimmerns batteri håller i 60 minuter.
 • Kan jag använda den utan att fukta skägget?
  Vår testvinnare är skonsam mot huden och orsakar ingen irritation även om du inte fuktar eller blötlägger skägget innan användning.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Skäggtrimmer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-10-28 och uppdaterades senast