Skäggtrimmer bäst i test, bästa skäggtrimmern, skäggtrimmer test 2023, skäggtrimmer, skäggtrimmer test, bästa skäggtrimmer, bästa skäggtrimmern, trimmer skägg, skäggtrimmer bäst i test 2023, bra skäggtrimmer, skäggtrimmers, bäst i test skäggtrimmer, test skäggtrimmer, bästa skäggtrimmern 2023, trimmer bäst i test, skäggvård bäst i test, philips oneblade test.

Skäggtrimmer bäst i test 2024 - bästa skäggtrimmern

Letar du efter en bra skäggtrimmer och kanske till och med den bästa skäggtrimmern? Då har du kommit helt rätt! Vi på Bäst i test Guiden har utsett "bäst i test skäggtrimmer" baserat på experttester samt konsumentrecensioner för att hjälpa dig göra ett bra köp.


I vårt skäggtrimmer test har vi tagit fram en vinnare från det välkända märket Philips - Oneblade bäst i test. Läs mer här nedan!


Bästa skäggtrimmern


Köpguide

Skäggvård

Många män tycker det är skönt att låta skägget växa ut. Men för att det inte ska se vildvuxet ut är det viktigt att trimma skägget regelbundet. Bästa trimningen får du hos en riktigt barberare, vilket tyvärr kan bli dyrt om du planerar på att göra det regelbundet. Ett mer hållbart alternativ är därför att investera i en bra skäggtrimmer, dessa är inte såpass dyra och gör jobbet väldigt bra!


Men förutom en bra trimmer kommer goda resultat också från att du tar väl hand om ditt skägg. Enligt Trendhim är det allra viktigast att du håller det rent. För att hålla skägget rent fungerar en ansiktsskrubb eller ett milt schampo bra, men du kan även använda en ansiktsborste. De tar även upp styrkorna av att använda skäggolja, som motverkar skäggmjäll. Är skäggmjäll något du ofta drabbas av kan en skäggbalm, i kombination med oljan, vara att föredra. 


Dessa egenskaper ska skäggtrimmer bäst i test ha

 • Sladdlös - så du kan använda den vart du än befinner dig
 • Användarvänlig - den ska vara lätt att förstå och använda
 • Flera längdinställningar - så du kan variera hur mycket du vill trimma
 • Lätt att rengöra - så du kan spara tid


Philips skäggtrimmer bäst i test


Efter att ha läst vad experter och användare tycker har vi utsett erkända Philips serie Oneblade till testvinnaren!


Philips skäggtrimmer OneBlade QP2530/30 är ett mycket populärt val när det kommer till skäggtrimmrar. Den funkar perfekt för dig som snabbt vill snygga till linjer och se till att skägg-looken går hem. Tack vare att den är sladdlös och vattentät är användning flexibel. Enligt Philips själva har trimmern specifikt blivit framtagen för att "passa den moderna mannens behov" där den kan trimma och snygga till kanter för skäggstubb och medellång skäggväxt. 


Trimmern har endast en knapp vilket gör den enkel att använda. De olika kammarna är märkta efter längd för att underlätta hur mycket som skall trimmas. Kammarna har olika längdinställningar på 1mm, 2mm, 3mm och 5mm.


Är du ute efter en ren rakning så kan du även köra trimmern utan kam, något som fungerar väldigt väl. Med OneBlade slipper du bland annat röda märken och inåtväxande hår.


Philips OneBlade har inga specialfunktioner utan är enbart utformad för en uppgift: att hålla ditt skägg vältrimmat. Och detta gör den otroligt bra. På Men’s Health beskrivs den som den bästa ”Entry-level”-trimmern. Med flera olika kammar kan du hålla skäggväxten i gott skick.   


Att rengöra trimmern är en enkel och snabb process. Tack vare att den är vattentät är det bara att köra den under vattenkranen för att få bort överskottshår och dylikt. För att du alltid ska få det bästa resultatet och underhålla trimmern rekommenderar Philips att du byter ut huvudet var 8:e månad. Då räknar de med att du använder skäggtrimmern för två hela rakningar per vecka. 


En nackdel med Philips Oneblade är att den inte har lång batteritid. Batteritiden för Philips OneBlade är ca 60 minuter innan du behöver ladda upp den. Lyckligtvis krävs inte många minuters användning för att genomföra en trimning. 


Du får cirka 15 minuters drifttid av en timmes laddning. För att skäggtrimmen ska nå full batteristyrka igen tar ca 4h. Laddare och två extra rakblad följer med. Här köper du Philips skäggtrimmer till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Philips skäggtrimmer

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


”Fantastisk bra skäggtrimmer! Köpte den billigt och förstår inte hur jag levde utan den. Halverade tiden det tog med min gamla maskin. 10-15 minuter i duschen och jag är klar." ”


För det lilla jag hunnit använda den kan jag bara ge positiva kommentarer, men som påpekats kan det ta längre tid då man får dra mer än en-två gånger för att få det helt slätt. (Men det brukar jag göra med vanliga rakblad med så personligen går det nog faktiskt snabbare) Har en skäggväxt som drar sig åt lite olika håll men det klarade apparaten utan problem trots rekommendation att köra mothårs. Väldigt prisvärd, särskilt om bladet verkligen håller vad den lovar med en livstid på ca 4 månader.”


”Har använt denna i ca 1 månad nu och är jättenöjd! Snabb, snygg och effektiv trimmer. Mycket prisvärd. Jag är nöjd.”


”Har nu testat OneBlade i några veckor. Måste säga att jag är positivt överraskad. En väldig lätt och smidig apparat som gör den är till för: trimma, styla och raka. Dock kommer den aldrig kunna ersätta en vanlig rakapparat då den inte rakar tillräckligt nära huden." 


"Vill man ha en apparat för att trimma ner skägget eller på snabbt och enkelt sätt ordna fram "3-dagars stubb" så får OneBlade full pott. Rekommenderas starkt!”


”Haft denna en dryg månad nu. Rakar nära utan irritation och lite olika settings för tex ta hand om moustachen och andra ställen på kroppen! Viktiga för mig är smidigheten och att det är lätt och snabb att ladda med. Given reskamrat!”


”Mycket lycklig efter en månad med användning. Mer skonsam mot huden än de plan / maskiner jag har använt tidigare. Fortsätter med den här.”


”Den här lilla maskinen imponerade mig mycket. Det gav ett bra resultat. Jag tycker att det var lätt att använda med bara en knapp och du kan enkelt justera längden genom att trimma bart med de huvuden som följer med." 


"Trimming blir lätt som ett spel nu. Det fungerade också bra för rakning, men det är självklart inte så tätt som ett ark. Det här är en produkt som jag definitivt rekommenderar till andra. Stor storlek att resa med dig också!”


”En riktigt trevlig hårtrimmer. Liten och nätt, vilket gör att man kommer åt riktigt bra. Lätt att få till snygga linjer på skägget. Mycket snabbare och lättare än med rakblad.”


Nackdelar med skäggtrimmern

De vill vi ju också veta innan vårt köp. Det som både konsumenter och experter har konstaterat är att Philips OneBlade skulle ha en längre batteritid. För detta pris är 60 min dock helt OK. Sedan finns det användare som tycker att ersättningsbladen är för dyra.


Så gjorde vi testet

När vi har utsett den bästa skäggtrimmern har vi tagit reda på vilken skäggtrimmer som är mest populär hos experterna och sedan tagit reda på vad användarna tycker om skäggtrimmern. Här är det viktigt att skäggtrimmern erbjuder justerbar längdinställning, bra batteritid, ergonomisk design, enkel användning samt att den är vattentät. En bonus är också ifall den är enkel att rengöra. 


Alla dessa faktorer är något som Philips OneBlade hanterar väl enligt både experter och användare. Den kan ställas in i tre olika längder och har endast en knapp vilket gör den enkel att använda. Dessutom är den sladdlös och vattentät vilket gör den flexibel. Bladen är också av god kvalitet och själva tekniken som gör skäggtrimmern skonsam och minskar därmed risken för röda märken och inåtväxande hår. 


Slutligen erbjuder den även en schysst batteritid på 60 minuter. Dock tar det en rätt lång stund att ladda upp den ifall den skulle vara död, vilket helt klart är en nackdel, se därför till att hålla den laddad ifall du slår till. 


Både användare och experter prisar OneBlade för sin prestanda och ligger till stor grund för vårt val av skäggtrimmer bäst i test. Användarnas omdömen kan du läsa lite längre upp i testet och experternas tester hittar du här nedan.


Test skäggtrimmer - experternas omdömen

Men's Health är mycket imponerade av OneBlade och tycker att det är en bra allround-lösning som fungerar för alla typer av skägg. Förutom att den kan trimma skägg gillar de att den kan ge dig en nära rakning utan risk för irritation och fula röda märken. 


Trusted Reviews ger i sitt skäggtrimmer test Philips OneBlade 4/5 stjärnor. De tycker att den är bra designad samt mångsidig och funkar för alla skäggtyper. Dock så gillar de inte batteritiden och OneBlades förmåga när det kommer till längre skägg. 


Business Insider har också testat Philips OneBlade i sitt skäggtrimmer test. De tyckte att Philips har lyckats kombinera rakning och trimning på ett mycket bra sätt.


De skriver bl.a. om hur enkelt det är att använda trimmern OneBlade och summerar recensionen med; "om du redan har ett välfungerande system för trimning så behövs kanske ingen förändring. Men om du har väntat på ett enkelt sätt att ta hand om ditt skägg så kan OneBlade bli lösningen".


He Spoke Style testade Philips OneBlade Pro och gillade att det funkade bra att raka både emot och med skäggstubben. De gillade även de olika tillbehören som med sina olika längder fungerar perfekt för stubb, skägg, ögonbryn, styling och manscaping. Att OneBlade Pro är vattentät, laddas snabbt och är slitstark var också några av de positiva sidorna de såg. 


ShaverGuru har testat Philips OneBlade och ger den 9.3/10. De gillar att den trimmar, rakar och snyggar till kanter. Att den fungerar i vått och torrt, att tillbehören lätt "klipps" på samt den goda batteritiden. 


Beard Trimmer Reviews: Tycker att det är en av de bästa skäggtrimmrarna som finns just nu. De tycker dock att den inte ska rekommenderas om du har väldigt långt skägg då denna är bäst för att hålla stubb och kortare skäggväxt i schack. För riktigt jultomte-skägg rekommenderas istället en hårtrimmer.


Philips OneBlade har även vunnit Reddot award 2018


Skäggtrimmer, skägg trimmer, skäggtrimmer långt skägg, vattentät skäggtrimmer, bäst i test hårtrimmer, hårtrimmer bäst i test, bästa trimmer för män, skäggtrimmer för långt skägg, bästa trimmer, professionell skäggtrimmer, bäst skäggtrimmer, hårklippare test ̈råd och rön, skaggtrimmer test, oneblade bäst i test, vilken philips oneblade är bäst, trimmer skägg bäst i test, hår och skäggtrimmer bäst i test, test skäggtrimmer råd och rön, test skäggtrimmers, köpa skäggtrimmer, bäst i test trimmer, bästa skäggtrimmer 2023, multitrimmer bäst i test, bästa trimmern, philips oneblade bäst i test, vilken oneblade är bäst, oneblade test, skäggtrimmer rea, trimmer för långt skägg, skäggtrimmer bäst, bäst trimmer, vilken oneblade är bäst?, skäggtrimmer prisjakt, vilken skäggtrimmer skall man välja, skäggtrimmer bäst i test råd och rön, hårtrimmer bäst i test råd och rön.

Snygga till längre skäggTips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om rakapparat eller testet om bästa rakhyvel. Våra andra tester på produkter inom kroppsvård hittar du här.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har skäggtrimmer REA på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skäggtrimmer till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Vilken skäggtrimmer skall man välja?
  Vi listar Philips OneBlade QP2530/30 som bäst just nu.
 • Tål skäggtrimmern vatten?
  Ja! Skäggtrimmern är vattentät och kan med säkerhet användas i duschen eller vid handfatet.
 • Hur länge håller skäggtrimmerns batteri?
  Skäggtrimmerns batteri håller i 60 minuter.
 • Kan jag använda den utan att fukta skägget?
  Vår testvinnare är skonsam mot huden och orsakar ingen irritation även om du inte fuktar eller blötlägger skägget innan användning.
 • Vilken är skäggtrimmer bäst i test?
  I vårt skäggtrimmer test har vi utsett Philips OneBlade QP2530/30 till bästa skäggtrimmer. Denna skäggtrimmer har där med fått vår stämpel skäggtrimmer bäst i test.


Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Skäggtrimmer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast