Mopedförsäkring bäst i test 2023 - När du letar efter en försäkring moped, överväg att kolla in ICA mopedförsäkring ICA pris eller folksam mopedförsäkring pris för att hitta bästa mopedförsäkring 2023. Vi jämför moped försäkring pris åt dig.

Bästa mopedförsäkring 2024: Jämför mopedförsäkring pris!

Är du på jakt efter mopedförsäkring bäst i test för din moped? Vi har tagit reda på vilket försäkringsbolag som erbjuder den bästa mopedförsäkringen.


Vi har utforskat marknaden kring mopedförsäkringar som erbjuder både kvalitet och förmånliga priser. Jämför mellan ICA mopedförsäkring, Folksam mopedförsäkring eller Trygg Hansa mopedförsäkring, och hitta en den mopedförsäkring som passar din budget och ditt behov. 


Läs vidare för att hitta bästa mopedförsäkring 2024 och pris på mopedförsäkring som passar just dina behov.

 

Jag vet redan allt jag behöver veta - visa mig den bästa mopedförsäkringen just nu!


Att tänka på när du väljer mopedförsäkring

När du ska köpa en mopedförsäkring får du ofta valen att välja mellan en helförsäkring och en halvförsäkring. Det är mellan dessa alternativ som priserna mellan bolagen skiljer sig mest. Ibland kan det även skilja sig på vad som ingår i halvförsäkringen. 


Viktigaste delarna av mopedförsäkring

 • Trafikförsäkring - obligatorisk enligt lag. Täcker skador som du orsakar på andra personer, deras fordon samt egendom om du själv är inblandad i en olycka. 
 • Stöldskydd - skyddar ifall någon försöker stjäla din moped eller om det uppstår skador vid ett stöldförsök. 
 • Skadeförsäkring - denna del ger ersättning för skador som uppstår på din moped, oavsett vem som har orsakat skadan. 


De olika stegen kategoriseras genom halv- och helförsäkring, där helförsäkring ger dig det mest utökade skyddet. Här ingår exempelvis försäkringsskydd för själva mopeden ifall du skulle krocka, eller om den välter och skadas. 


Du kan börja med att se över var du kommer att åka på din moped och hur riskerna ser ut i detta område. Bor du exempelvis i en väldigt lugn och liten by kanske det inte finns samma risk för skadegörelse och stöld. Om försäkringarna ovan ingår i helförsäkringen, kan du möjligtvis prioritera bort dessa tillägg och få en lägre kostnad. Om du istället bor i en storstad är det en bra idé att inkludera dessa tillägg eftersom risken är avsevärt högre. 


Ofta brukar dock försäkringsbolagen ta hänsyn till var du bor, och du får ofta ett lägre pris ifall du bor i mindre städer, just eftersom risken för stöld och skadegörelse är mindre.
ICA Mopedförsäkring - vår rekommendation​ICA Försäkring ger dig ett bra skydd med deras grundnivå. Du får en del skydd redan på trafikförsäkringsnivå, där trafikskada och krishjälp efter olycka ingår. För att ta del av utökat skydd, däribland brand, stöld, glasruta, räddning, rättsskydd och vagnskada behöver du utöka till antingen halv- eller helförsäkring. Vagnskada täcks dock endast av helförsäkring. 


Något som utmärker ​ICAs mopedförsäkring är att du inte betalar fullt pris under höst- och vintermånaderna, då du antagligen inte använder mopeden lika flitigt. Trots att du betalar mindre under dessa månaderna får du fortfarande samma skydd. Under denna tiden är även självriskerna densamma. 


Självriskerna hos ICA mopedförsäkring är följande:

 • Trafikskada - 1000 kronor
 • Trafikolycksfall - 0 kronor
 • Brand - 1500 kronor
 • Stöld - 1500 kronor (ingen självrisk om godkänd spårsändare finnes)
 • Glasruta - 1500 kronor (200kr vid reparation)
 • Räddning - 1500 kronor
 • Rättskydd - 20% (lägst 1500 kronor)
 • Vagnskada 3500 kronor (lägsta), kan höjas till 6000 kr för att få ner totalpriset på din försäkring.
 • Kollision med djur 0 kronor. 


När det gäller vagnskadan är det du själv som väljer vilken kostnad denna självrisk ska ha. Genom att ha en dyrare självrisk där kan du dra ner månadspremien på din försäkring, vilket har sina fördelar. Å andra sidan är det segt när olyckan väl är framme då självrisken blir dubbelt så dyr, men vi uppskattar valmöjligheten!


Användarna av ICAs försäkringar är även bland de nöjdaste i landet, där de har ett betyg på 4/5 hos Trustpilot


​Klicka här för att komma till ICAs hemsida!
Trygg Hansa mopedförsäkring - Utmanaren


Söker du bästa mopedförsäkringen? Jämför helförsäkring moped och halvförsäkring moped. Trygg Hansa mopedförsäkring är ett populärt val bland moped försäkringar moped när det gäller kostnad mopedförsäkring kostnad och försäkring moped pris mopedförsäkring. Glöm inte trafikförsäkring elmoped!

Trygg Hansa mopedförsäkring är en mycket populär försäkringsbyrå och får dessutom en mycket bra placering av Konsumenternas. I många fall är Trygg Hansa mopedförsäkring dyrare än snittet - men detta beror på deras utmärkta hantering av ärenden där du snabbt får hjälp och i majoriteten av fallen redan ersättning vid första samtalet till din handläggare. 


Här hittar du Trygg Hansas mopedförsäkring. 


Trygg Hansa självrisk: 

 • Ingen kostnad om ren eller hund skadats.
 • Om skada skedde när mopeden var stulen eller tillgripen.
 • När behörig person har besiktigat mopeden (under besiktning).
 • Om du kan bevisa att någon annan än du själv är ansvarig för skadan. 


Annars tillkommer särskild självrisk

 • Ungdomssjälvrisk 1000kr (om förare är under 24 år gammal)
 • 1000 kr om du har kört utan körkort
 • 10% av skadebeloppet ifall det har fallit en strafföreläggande dom som vunnit laga kraft. 

Folksam mopedförsäkring - Populärt val


Dags för försäkring på moped trafikförsäkring? Folksam Mopedförsäkring trafikförsäkring har bra mopedförsäkringar pris samt både halvförsäkring moped pris och helförsäkring moped pris. Mopedförsäkring Folksam hjälper dig hitta bästa moped försäkring och mopedförsäkring bästa pris på mopedförsäkring inklusive spårsändare moped.


Folksam mopedförsäkring är också ett populärt val men är generellt sett väldigt likt ICA mopedförsäkring när det gäller priserna på självrisker. Du betalar nämligen också 3000 kronor för vagnskada och 1500 kronor för skada på glasruta. Det skiljer sig mest åt vid stöld, där du betalar 3000 kronor hos Folksam, medan du inte behöver betala något alls hos ICA (om du har en godkänd spårare på mopeden). 


Konsumenternas försäkringsbyrå prisar Folksam för sin kundnöjdhet på 77,8/100 och 4,4/5 i totalpoäng.


Du hittar Folksams mopedförsäkring här. 
Vanliga frågor och svar

 • Måste man ha mopedförsäkring?
  Ja, det är lag på att mopeden behöver vara trafikförsäkrad. Om du skulle välja att köra moped utan försäkring kan du riskera att få böter.

  Lagen skiljer sig dock lite beroende på vilken klass på mopeden du har. Moped klass I (EU-klass) kräver att den alltid är trafikförsäkrad, med undantag om den är avställd. En moped av klass II behöver bara vara trafikförsäkrad när den används.
 • Vad kostar en mopedförsäkring?
  Pris på mopedförsäkring kan skilja sig beroende på din situation och var du bor. Vi rekommenderar därför att du jämför mopedförsäkring för att hitta billigaste mopedförsäkringen för dig.
 • Vilken mopedförsäkring är bäst?
  Den bästa mopedförsäkringen för dig beror på dina behov. Vi rekommenderar att du alltid jämför mopedförsäkring för att få mopedförsäkring bäst i test!


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på våra testade produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mopedförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens försäkringsguider
Christopher Holmerin

Bäst i test: Mopedförsäkring

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast