Luftenare bäst i test

Luftrenare test 2020

Om du vill veta vilken luftrenare som bäst tar bort toxiner och damm från ditt hem har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken luftrenare som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa luftrenaren!

 

Men innan vi presenterar vinnaren ska vi berätta lite mer om vad en luftrenare gör. Efter att du läst detta test kan vi tipsa dig om att även läsa vårt test om portabel ac och bästa fläkten, vars maskiner är ett bra kompliment till denna luftrenare.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!


Därför ska du ha en lufrenare

Oavsett hur mycket du städar och dammsuger i ditt hem så kommer det att samlas damm och smuts. Dessa partiklar kan i sin tur leda till andningsbesvär - om du eller någon i din familj är känslig. Luftrenare tar bort dessa “gifter” och även luftburna bakterier och virus för att göra plats åt bättre luft i allmänhet, vilket såklart är väldigt positivt för alla som vistas på den aktuella platsen.

 

Om du köper ett nybyggt hus idag så är chansen rätt stor att det kommer finnas en luftrenare förinstallerad. Dessvärre är dessa förinstallerade maskiner inte så bra på att förstöra bakterier och damm vilket gör att de stannar kvar i filtret och fortsätter påverka luftkvalitén. Därför är det ett bra tips att köpa en luftrenare av god kvlité.

 

Dessa krav ställer vi på luftrenaren


  • Tyst - Först och främst vill vi att luftrenaren ska vara så tyst som möjligt. Det kan vara mycket störande om luftrenaren ger ifrån sig mycket ljud när du ska sova.

  • Flera inställningar - Luftrenaren ska ha olika nivåer som auto-läge och inställningar kring hastighet och effekt.

  • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!

  • Energieffektiv - Maskinen ska dra så lite energi som möjlöigt vilket är bra för både miljön och plånboken.

  • Filter - allra bästa luftrening får du med bra filter, i detta fallet ser vi helst att vinnaren har ett HEPA filter.

 

Luftrenare bäst i test 2020

Efter att ha granskat experttester och läst användaromdömena är valet enkelt. Den bästa luftrenaren är just nu Philips AC3259.


Philips luftrenare - Köpa Philips AC3259

Bästa luftrenaren just nu - Philips AC3259

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 8 april 2020


Philips AC3259 är en lufrenare från Philips som har fått goda resultat i flera tester. Den är full av smarta funktioner som hjälper dig hålla koll på luftkvaliteten i realtid och till skillnad från många andra luftrenare som ser ut som en bortglömd elektronikbox som lyckades överleva Tjernobylkatastrofen så smälter Philips AC3259 snyggt in i ditt hem. Den är även otroligt effektiv och kan ta bort toxiner och orenheter från ytor på upp till 95 kvadratmeter!

 

Med en design som gör att den lätt smälter in vid en vit vägg så gör det inte så mycket att den är rätt så hög (70cm). Förutom att den är snygg så är den fullpackad med smarta funktioner som t.ex. dess LCD skärm på toppen. Med LCD skärmen kan du, i realtid, hålla koll på nivån av små partiklar i ditt hem. Det finns även två lampor, en blå och en röd, som lyser för att indikera luftkvaliteten.

 

Alla funktioner är tillgängliga via skärmen på toppen, tyvärr finns det inte en fjärrkontroll till apparaten men lyckligtvis finns det ett auto-läge så att du slipper springa mellan soffan och luftrenaren. Skulle auto-läget inte vara gott nog så finns det ett extra känsligt “Allergen”-mode som gör att AC3259 går på högvarv och jobbar extra hårt för att alla partiklar ska rensas ut.

 

Övriga funktioner som kan styras är fläkthastighet, timer, barnlås och ljusstyrkan av kontrollerna. Timern går att ställa in på värden mellan 1h - 24h. Vad timern i detta fallet betyder är hur länge den skall stå på.

 

Dess ljudnivå ligger på ca 34dB vid normalanvändning men om du slår på det känsligare “Allergen” läget så går ljudnivån upp till ca 56 dB. Som referens så brukar en vanlig, civiliserad konversation, ligga på runt 60dB.

 

Så säger konsumenterna om Philips AC3259

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

 ”Detta är fantastiskt! Den funkar verkligen och rensar luften från orenheter.” 

 

”Ända sedan jag köpte den har jag inte vaknat en enda gång på grund av andningssvårigheter.” 

 

”Fantastisk produkt. Relativt tyst och lämnar luften med en färsk och ren känsla. Insåg inte hur smutsig och dammig en lägenhet blir tills jag insåg hur mycket som samlas i filtret.” 

 

”Livsförändrande och troligtvis de bäst spenderade pengarna hittils. Min fru har alltid haft problem med pollen och djurhår men ända sedan vi köpte denna produkten så är det slut på allt nysande i huset!” 

 

”Bra ljudnivå och fungerar väl. Älskar hur färgerna beskriver luftkvaliteten.” 

 

”Bra.” 

 

”Mycket bra. Har alltid problem med allergi under hösten och denna apparat har förbättrat min andning något enormt. Den är lite dyr men jag skulle definitivt rekommendera den!”


Finns det något dåligt med luftrenaren? Det vill vi ju gärna veta innan vi köper produkten. Det vi kan se är att det är lite synpunkter på storleken av luftrenaren där användare gärna hade sett att den är lite mindre. Dess mått (djup x bredd x höjd) är:36.6 x 25.1 x 69.8 (cm). Förutom detta finner vi enbart positiva omdömen.

 


Så säger experterna om Philips AC3259

T3.com testade föregångaren till Philips AC3259, AC3256. Den hamnade på förstaplats i deras test och de gillade framförallt dess användarvänlighet och feedbacken som maskinen ger tillbaka. Skillnaden mellan AC3256 och AC3259 är huvudsakligen att den senare modellen (AC3259) har fler funktioner och är mer modern.

 

Brittiska hälso- och allergitidningen allergycosmos, har testat Philips 3000-serie och gillar designen och det höga luftflödet.

 

gadgetguy från Australien ger Philips 3000-serie 4.9 poäng av 5 möjliga. De gillar bland annat dess användarvänlighet, prestanda och värde för pengar!

 

 

Här köper du luftrenaren till bästa pris

Bästa priset på luftrenaren hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

4788 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för luftrenaren!

 

Webhallen erbjuder den för bara 5185 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

 

Clas Ohlson har luftrenaren för 5189 kronor här. Priset är inklusive frakt.

 

Ginza har luftrenaren för 5409 kronor här. Priset är inklusive frakt.

 

NetOnNet har luftrenaren för 5490 kronor här. Priset är inklusive frakt.

 

Ellos säljer den för 5999 kronor när du klickar här och frakten hem till dig ingår i priset!

 

 


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående luftrenare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa luftrenaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!