Hemlarm bäst i test - bästa hemlarm

Bästa hemlarmet 2021

Om du letar efter hemlarmet som är bäst i test just nu så har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester och även tagit reda på vilket hemlarm som konsumenterna och experterna tycker är bäst. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika ett dåligt abonnemang och i stället få det bästa hemlarmet direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt.

 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig hemlarmet bäst i test NU!


Därför ska du ha ett hemlarm

  • Skydda ditt hem från inbrottstjuvar
  • Skydda ditt hem och din familj från brand
  • Sänk din premie på din hemförsäkring
  • Få koll på ditt hem på distans


När vi läst och undersökt vilket hemlarm som är bäst i test har vi framförallt tittat på vad startavgiften och månadskostnaden ligger på. Vi har även tittat på ifall installation ingår samt ifall väktarutryckningar är inkluderade i priset. Något som kan vara värdefullt är också ifall den utryckande väktaren gör en inre kontroll ifall larmet skulle gå igång.


Larm med kamera är också något som blir alltmer populärt tack vare dess förmåga att möjligtvis fånga inkräktaren på bild. Något som också efterfrågas är att larmet är trådlöst - precis som alla andra moderna prylar. Förutom att detta gör att du slipper en massa kabeldragning så blir utrustningen även mer flexibelt eftersom du själv exakt kan välja var du placerar de olika tillbehören som t.ex. kamera, siren och sensorer. 


De flesta nya larm idag är trådlösa och använder sig av dels GSM (Global System for Mobile Communication) och har ett inbyggt SIM-kort som kopplas till mobilnätet för att kunna skicka ut information från fastigheten. Den information som du själv kan ta del av är t.ex. livebilder från övervakningskameran. Något som är viktigt ifall ditt larm enbart använder GSM är att se till att det finns pengar på SIM-kortet ifall du använder ett kontantkort. 


Det andra kommunikationssystemet som används är vanligt Wi-Fi där GSM fungerar som en livlina ifall internet skulle slås ut. 


Via offerttjänsten från "Larm" kan du kostnadsfritt få offerter och råd från flera larmåterförsäljare utan att du binder dig till något. Hemlarm bäst i test 2021


Efter att ha tagit del av experttester och även vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Det bästa hemlarmet just nu kommer från Verisure


Hemlarm bäst i test - Verisure larm


Bästa hemlarmet just nu kommer från Verisure

(Klicka på bilden för mer information om hur du startar ditt abonnemang!)


Gilla 2


Larmet från Verisure har en något hög startavgift men du får en hel del tjänster för pengarna. Du har även mer förmånliga villkor ifall du väljer att säga upp tjänsten. Konkurrerande larmbolag kräver att du betalar hela bindningstidskostnaden ifall du vill säga upp ditt abonnemang, hos Verisure gäller löpande 3 månaders uppsägningstid


Verisure har larmtjänster som passar både hus och lägenheter och du kan även, till vis mån, skräddarsy ett eget paket så det passar dig och ditt hem så bra som möjligt. 


När du tecknar ett abonnemang så ingår installationen som görs av en professionell installatör. Du får även med  en övervakningskamera och möjlighet till att addera fler "Smarta hem"-funktioner som exempelvis vår testvinnare för smart lås, Yale Doorman V2N. Du får också fria väktarutryckningar och väktarna gör även en inre kontroll och tittar till hur det ser ut i ditt hem om larmet skulle gå igång. 


Larmet kopplas via bredband men även via mobilnätet (ifall det ena skulle lägga av eller om du inte har bredband där du bor). 


I baspaketet ingår det rörelsedetektorer som direkt larmar vid ett inbrottsförsök, kameradetektor och rökdetektorer. Som tillval kan du komplettera med fler kameror. För kontakt med larmoperatören ingår det en röstenhet. 


Läs nu vad Verisure kan erbjuda dig!För dig som önskar kostnadsfria offerter från flera larmåterförsäljare kan få detta via offerttjänsten Larm om du klickar här.inbrottslarm

Med ett inbrottslarm får du en billig försäkring mot oönskade inbrott.


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden så tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker, det är ju trots allt de som vet allra mest om tjänsten. Här kommer några exempel; 


"Fantastisk service och hög kvalitet på produkten. Fick mycket bra tid där tjänstens funktioner förklarades och lärdes ut." - Ragnar


"Bra installation och funktion" - Christer


"Det bästa alarmsystemet" - Suad


"Bra kommunikation, fantastisk installation och användarvänligt system" - Keira


"Fantastisk service!" - Ram


"Alltid spot on" - Niklas


"Är mycket nöjd. Bra information." - Jan-Erik


Och vad finns det för nackdelar med denna larmtjänst? Det vill vi självklart veta innan vi går vidare med vårt köp. Det som rapporteras från både experter och konsumenter är att larmtjänsten från Verisure har en hög startavgift. Lyckligtvis har får du schysstare villkor än andra larmtjänster.
Testvinnare hemlarm - experternas omdömen

PCFÖRALLA, oktober 2019: ger Verisure 8/10 poäng och blir därmed vinnare i deras test. De gillar larmets enkla app och alla smarta funktioner som tillkommer. De gillar även att alla utryckningar är kostnadsfria och att deras larmcentral är bemannad dygnet runt! Andra larm som testades var bl.a. Sector Alarm, Securitas Home och Svenska Alarm. 


Expressen, 2017: testade 7 olika hemlarm. Här hyllas även Verisure för sin app, dess funktioner, installationen som görs av ett proffs samt utbyggnadsmöjligheterna av ditt larm. De gillade inte att det kostar en del att komma igång, dock är det lättare att komma ur ditt avtal om du skulle vara missnöjd. Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när vi publicerar nya tester och när larmbolaget har kampanjer på  ovanstående hemlarm. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa hemlarmet till det lägsta priset. Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Läs även vårt test om smarta lås och om smart belysning. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Philip Andrén

Bäst i test: Hemlarm

Testet skrevs och uppdaterades senast