Test fritös, bästa fritösen, fritös bäst i test 2023, fritös test, bäst i test fritös.

Fritös bäst i test 2024: Bästa fritösen just nu

Om du är sugen på att utöka köksarsenalen och vill köpa fritös bäst i test har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester om fritöser och även tagit reda på vilken som är bästa fritösen enligt konsumenterna. Resultatet kan du läsa om i vårt fritös test nedan!


Bäst i test fritös: våra toppval


Köpguide

Därför ska du ha en fritös

Om du gillar att fritera så vet du med största säkerhet att det går bra att göra det i en vanlig stekpanna med lite olja i. Samma sak gäller för en vanlig ugn, som kan användas för en drös krispiga måltider. Numera finns även den populära airfryern. Och visst, det smakar gott... men det är långt ifrån det där perfekta resultat vi gärna vill ha. 


En bra fritös underlättar detta och ger dig bra resultat varje gång - utan krångel. Risken för att något skall förstöras för att du friterar under för lång/kort tid minskar eftersom de flesta fritöser idag är utrustade med termostat. Moderna fritöser har även inbyggda filter så det inte skall lukta frityros i hela hemmet. 


Våra krav på bästa fritösen

Den bästa fritösen ska vara enkel att rengöra, helst med delar som går att köra i maskin. Men den ska även vara enkel att använda; är det något vi inte gillar här på Bäst i test Guiden så är det komplicerade produkter. 


Extrafunktioner är alltid ett plus men inte det viktiga när det gäller fritöser. De används mest när vi ska ha en speciell middag där vi kanske vill laga krispiga pommes frites. Istället för extrafunktioner ser vi hellre att fritösen kan komma upp i hög temperatur och det snabbt, för att spara tid. Och slutligen är det bra om den inte tar alltför mycket plats. Köpa fritös, bästa fritös, fritösen.


Fritös bäst i test


Den fritös som får bäst betyg av användare och experter just nu är Tefal Oleoclean Pro Inox & Design FR8040 3,5L. Det är en traditionell fritös med hög effekt och kapacitet. 


Tefal Oleoclean har en stor kapacitet och kan fritera upp till 1,2 kg åt gången. Fritösen friterar oljan helt automatiskt och kan även lagra olja till nästa tillfälle du vill ta fram fritösen. Detta görs tack vare ett väldigt fint filter som separerar matrester från oljan så att denna är helt fri från mindre bitar. Denna process sätts igång genom att vrida Att filtrera oljan tar ca 5 minuter. 


Fritösen har en digital timer som kan användas till fördel ifall du följer ett recept. Och givetvis kan du även ställa in temperaturen mellan 150 och 190 grader. Timern och temperaturreglaget är tydligt angivna på den lilla kontrollpanelen för att säkerställa enkel användning. De flesta delarna i fritösen går att köra i diskmaskinen vilket underlättar underhåll.


Specifikationer

Effekt: 2300 W

Vikt: 3,5 kg

Volym: 3,5 L

Funktioner: Timer, automatisk avstängning, display och signallampaHär kan du köpa Tefals fritös till lägsta pris

Bästa pris får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och enkelt.
Användarnas omdömen och recensioner om Tefals fritös

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Använder den varje vecka. Bra volym för hela familjen, den håller värmen bra när vi friterar flera omgångar. Den automatiska filtreringsfunktionen är lysande. Behöver bara skölja ur och ställa undan. Rekommenderas."


"Smart system för rengöring och förvaring av oljan. Vi friterar oftast när vi har vänner på besök och då vill man ha en ordentlig fritös."


"Friterar bra, och smidigt med oljetömningen. Enkel att hålla ren"


"Köpte fritösen för 3 dagar sedan hos Elon! Och fritösen är alldeles för bra! Köpt den!"


"Fritös som verkligen levererar! Stor korg, djupt olje”tråg”. Inget skvätt. Det är svårt att misslyckas med den här. Enkelheten efter användning är genialisk. Ett litet tryck till höger på ett vred så rinner oljan ner i en behållare och rengörs från de rester som var kvar från frityrsmeten. Toknöjd. Det enda är att jag saknar något som kan hålla korgen över tråget så det kan rinna av lite. Men annars en fullpoängare!"


"Jag ville testa denna för jag har vart sugen på att testa en bra fritid. jsg hoppades på en lättanvänd produkt som ger God smak!"


"Fungerar hur bra som helst och riktigt praktiskt med inbyggd oljebehållare med inbyggd filtrering så man slipper slasket med att slå över oljan i flaskor efter fritering."


Utmanaren - Bra fritös


Den fritös som verkligen har utmärkt sig mest hos experter och konsumenter är en prisvärd sådan som producerar mycket fina resultat. Vinnaren är Andersson DFF 1.3 3L. 


Denna klassiska fritös från Andersson har prisats eftersom den är otroligt prisvärd samtidigt som den leverar bra resultat gång på gång. Dess förmåga att fritera krispiga pommes frites går inte att hitta hos en annan tillverkare i denna prisklass. Testa gärna att göra egna pommes - det går snabbt med en bra matberedare.


Andersson DFF 1.3 har en volym på 3L där troget är djupt för att få plats med större råvaror. Den står stadigt och ger ett intryck av förtroende. Den är enkelt utrustad där det enda spännande är en termostat så du ska ha koll på värmen. Effekten går att justera från 1850W - 2200W. 


Att rengöra fritösen är en enkel operation - frityrkorgen och tråget går bra att sätta i diskmaskinen. Det enda som behöver diskas för hand är värmeelementet. 


Andersson DFF 1.3 är vår bäst i test vinnare för vanliga fritöser eftersom den är enkel att använda, har stor volym och en schysst prislapp. Vill ni ha fler funktioner och snabbare uppvärmning kan vi rekommendera Tefal Easy Pro med cool zone teknologi.


Specifikationer

Effekt: 2200 W

Vikt: 2,6 kg

Volym: 3 L

Funktioner: Signallampa


Nackdelar med fritösen

De få missnöjena som uppkommit riktar sig mest mot os och att det kan vara svårt att INTE kladda. Köp fritös bäst i test till lägsta pris

Hos dessa nätbutiker kan du köpa fritösen bekvämt och enkelt. Då kan du dessutom få den levererad hem direkt till dörren. 
Användarnas omdömen och recensioner om Andersson fritös

I vanlig ordning tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker om sitt köp här på Bäst i test Guiden. För Andersson DFF 1.3 är recensionerna mestadels positiva.


"Har haft denna fritös i lite över en vecka nu och jag har redan använt den flera gånger. Brukar fritera frysta pommes frites samt fryst kyckling. Det blir riktigt krispigt och gott. Sen filtrerar jag bara oljan i ett filter och återanvänder den. Fritösen är väldigt lätt att diska också, bara korgen och själva grytan som behöver rengöras. Kan starkt rekommendera denna, speciellt för priset."


"Den gör sitt jobb och får 5 stjärnor eftersom fritösen är så billig. Finns inget att klaga på."


"Har haft en enkel fritös innan som gick sönder. Denna är i samma prisklass men har betydligt bättre kvalité än min förra. Locket har ett metallfilter i sig och en funktion, förra var bara ett plåtlock. Enkel att rengöra och gör sitt jobb bra." 


"Efter att våran (efter många års användande) gick sönder så köpte vi denna, det tar lika mycket som våran förra, dock så är denna ändå mindre, vilket är perfekt då man inte har så mycket stora, fria ytor i köket. Det var mycket bättre att ha den lite högre än som våran gamla, längre. Lätt att använda, vi tycker att det var ett bra köp."


"Fungerar felfritt. Enkel att ta isär och rengöra. Till det priset går det nog inte att hitta en bättre produkt. Väldigt nöjd med köpet."


"Fritösen var mycket bättre än jag hade förväntat mig till det priset."


"Riktigt nöjd med köpet. Bra med att alla delar är löstagbara å kan diskas."


Jämför fritöserna

Effekt:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Volym:
Funktioner:
Tål maskindisk:
Bäst i test fritösen 2024 - Tefal Oleoclean Pro Inox FR8040 - Bäst i test
Tefal Oleoclean Pro...
Fritös bäst i test
2300 W
348 mm
464 mm
375 mm
3,5 kg
3,5 L
4 st
Ja
Bäst i test fritösen 2024 - Andersson DFF 1.3 3L - Bäst i test
Andersson DFF 1.3 3L
Fritös bra val
2200 W
350 mm
235 mm
350 mm
2,6 kg
3 L
1 st
JaSå gjorde vi testet

För att se vilken fritös som är bäst i test just nu har vi kikat mycket på vilken fritös som erbjuder mest funktionalitet, med de bästa specifikationerna, till bästa pris. Här har vi jämfört fritöserna mot varandra och sedan hittat ett urval som vi vidare har granskat med hjälp av experternas tester. I dessa tester har det varit möjligt att se hur väl fritöserna presterar när de ställs inför olika uppgifter där resultat, användarvänlighet och andra faktorer noggrant checkas av experterna som utför testet. Några av dessa tester hittar ni här nedan. 


Men för att vara extra säkra på att vi har gjort bra val är det viktigt att se förbi experternas tester, trots att produkten i fråga har fått bra resultat. För att vara transparenta har vi därför även låtit undersöka vad de svenska konsumenterna tycker om fritöserna i fråga. Detta eftersom vanliga användare har mycket längre erfarenhet av en produkt än vad experter (som bara testar produkten under några dagar) har. Positiva användarrecensioner har därför varit en bra indikation på att fritösen håller hög kvalitet, är enkel att använda och levererar vad tillverkaren lovar när det gäller resultat. 


Både när det gäller fritöserna från Tefal och Andersson är det tydligt att användarna är mycket nöjda, vilket har varit ledande för oss i denna undersökning. 


Fritös test - experternas omdömen

Aftonbladet testade 9 olika fritösmodeller, både värmeluft och klassisk. Bästa klassiska fritösen blev vår testvinnare Andersson DFF 1.3 3L som bl.a. var den billigaste i testet. Motivering för detta var främst dess schyssta pris samt att den var lätt att komma igång med. Aftonbladets testpanel bestående av kocken Paul Kühlhorn och aftonbladets redaktion gillade även att de flesta delarna som blir kladdiga går att diska i maskin. 


Trusted Reviews testade Tefal Oleoclean Pro FR 804 och ger fritösen betyget 4,5/5. De gillar samlaren som filtrerar och sparar ren olja tills nästa gång. De gillar även att majoriteten av delarna är går att köra i diskmaskin. 


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den bästa fritösen som ger de bästa och frasigaste resultaten! 


Testvinnare

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1190 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1190 kr är det lägsta priset just nu för Tefal Oleoclean Pro Inox FR8040!

Whiteaway erbjuder Tefal Oleoclean Pro Inox FR8040 just nu för 1256 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Elon kan du köpa Tefal Oleoclean Pro Inox FR8040 för 1290 kr. Frakt ingår i priset.

eNemo säljer den för 1346 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Tefal Oleoclean Pro Inox FR8040 för 1375 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

ComputerSalg säljer just nu Tefal Oleoclean Pro Inox FR8040 för 1390 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 1426 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1431 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 528 kr. Frakten är inkluderad i priset.

528 kr är det lägsta priset just nu för Andersson DFF 1.3 3L!fritera kyckling i fritös, Fritös, fritöser, fritöser bäst i test, liten fritös bäst i test, bra fritös.

Fritera kyckling med fritösen och servera gärna med ris som du kokar i riskokare.Om du gillar matlagning kan vi tipsa dig om att läsa vårt testet om bästa stekgrytan samt testet om bästa sous vide. Läs även vårt test om bästa kaffemaskinen och bästa våffeljärnet för både vanliga och belgiska våfflor. Vi kan även tipsa om den 


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har fritös rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fritösen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vad ska man tänka på när man ska köpa fritös?
  Såklart vill du köpa fritös bäst i test som vi rekommenderar.

  Utöver det bör du tänka på storleken. Om du vill servera större sällskap behöver du en större fritös. Vill du endast kunna fritera pommes då och då räcker det med en liten fritös.

  Välj också en fritös som filtrerar oljan samt att dess delar går att diska i diskmaskin.
 • Hur länge kan man använda oljan i fritösen?
  Du kan använda oljan i fritösen 2 gånger om du friterar kött eller fisk. Friterar du grönsaker kan du använda den drygt 5 gånger.

  Om oljan ser illa ut eller luktar äckligt ska den alltid bytas. Med den bästa fritösen, Tefal Oleoclean, behöver du inte byta oljan lika ofta eftersom denna filtrerar oljan från rester och småbitar.
 • Vilken fritös ska man välja?
  Bästa fritös just nu är Tefal Oleoclean. Denna lämpar sig för mellanstora serveringar och är ett utmärkt alternativ för familjen. Vill ni ha en mindre fritös rekommenderar vi liten fritös bäst i test från Andersson.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Fritös

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast