Airfryer bäst i test - Fritös bäst i test

Bästa fritös och airfryer 2021

Om du är sugen på att utöka köksarsenalen med den bästa fritösen och airfryern har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med experterna och även tagit reda på vilken som konsumenterna gillar mest. Sedan har vi sammanställt resultatet för att få fram vilken fritös/airfryer som är bäst i test just nu! På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa fritösen direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt! 


I detta test har vi tagit fram två vinnare, en airfryer bäst i test som använder sig av varmluft och en klassisk fritös bäst i test. 

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig airfryern bäst i test NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig fritösen bäst i test NU!

 

Därför ska du ha en fritös

Om du gillar att fritera så vet du med största säkerhet att det går bra att göra det i en vanlig stekpanna med lite olja i. Det smakar gott men det är väldigt svårt att få till det perfekta resultatet ifall du inte har rätt utrustning. En fritös underlättar detta och ger dig bra resultat varje gång - utan krångel. Risken för att något skall förstöras för att du friterar under för lång/kort tid minskar även eftersom de flesta moderna fritöser idag är utrustade med termostat. Moderna fritöser har även inbyggda filter så det inte skall lukta frityros i hela hemmet. 


Detta är en airfryer

Istället för olja så använder en airfryer varmluft för att fritera dina måltider. Förutom att den tar bort eventuella hälsorisker som kommer med massa fet olja så är de otroligt mångsidiga. Med en airfryer kan du kan fritera, grilla, rosta och baka dina favoriträtter. Har du mat över från en tidigare måltid går det även att värma upp maten med airfryern. Läs hela testet här nedan för mer information! 

 

Airfryer bäst i test

Tillverkaren som utmärker sig mest hos experterna och konsumenterna är Philips. De får toppbetyg när experterna får säga sitt och har dessutom blivit en storsäljare på marknaden. Den bästa airfryern just nu heter Philips HD9650 men kallas även Philips XXL! Den har prisats för sin användarvänlighet och mångsidighet. Läs testet här nedan för mer info! airfryer - luftfritös - philips

Bästa airfryer just nu - Philips Airfryer HD9650

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset just nu)


Gilla 12 Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Philips HD9650

 


Philips HD9650 är ett underbart tillskott till köket som kommer glädja hela familjen. Eftersom det är en luftfritös använder du inte olja (i vissa fall väldigt lite, beroende på vilken maträtt du ska laga). 


Testvinnaren är av den större storleken (XXL) och är utvecklad med större familjer i åtanke. Enligt Philips själva kan du fritera upp till 1,4kg pommes frites eller en hel kyckling på en gång. De skriver att det "är den största och mest effektiva luftfritös de någonsin har gjort"


Philips HD9650 är utrustad med Twin Turbostar-teknik som forslar runt varm luft inne i fritösen. Den fördelar värmen jämnt och skapar en krispig och gyllenbrun yta medan insidan håller sig saftig och bra. Det finns även en fettminskningsfunktion som fångar upp överflödigt fett. 


Med denna fritös kan du steka, baka och grilla. Med Philips egna Airfryer-app får du många bra tips och recept. Behållaren har en non-stick beläggning och är mycket enkel att rengöra. Den kan också tvättas i diskmaskinen.


Om maten är färdig innan alla är redo att äta är det ingen fara, den automatiska värmefunktionen håller maten varm tills ni är helt redo att njuta av nyfriterad mat. Philips XXL är genomgående väldigt användarvänlig och stor nog för att du ska kunna tillaga god och hälsosam mat för hela familjen!


Specifikationer: 

  • Kapacitet för 1,4 kg (ca 6 portioner) 
  • Kabelförvaring
  • Timerfunktion (upp till 60 min)
  • Automatisk avstängning
  • Digital skärm med 5 förinställda matlagningsprogram
  • Värmefunktion (håller maten varm)
  • Transparent lock
  • Diskmaskinssäkra delar


Om du vill läsa mer om denna luftfritös kan du göra det på Philips hemsida


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker om sitt köp. För Actifry Genius är recensionerna mestadels positiva men de få missnöjena som uppkommit riktar sig mest mot ljudnivån som kan vara något hög. Här kommer några exempel; 


"Har haft den i 14 dagar. Den fungerar mycket bra och har blivit ett av de redskap vi använder allra oftast i köket. Jag har aldrig fått till pommes frites och kyckling så bra tidigare."


"Mycket glad, har provat revben, kyckling, hamburgare, champinjon med bacon och ost på toppen, kycklingklumpar, väldigt glad."


"Jag har redan köpt 2 och givit i julklapp. Överväldigande feedback. Idag gjorde min dotter till och med julribba och fick en krispig yta! Stekjärnet är onödigt nu!"


"Vi har använt denna nästan varje dag. Helt superlätt att använda och maten blir helt lysande! Rekommenderar att köpa den här än den mindre versionen."


"Köpte den förra veckan, och har gjort mycket mat med den. Har testat hel kyckling, fiskpinnar, hemlagad pommes frites, nötkött. Allt var väldigt bra."


"Jag har använt Avance XXL frityrkokare" spis "tre gånger under den första veckan jag har haft den och är väldigt glad. Den har bra kapacitet och enkel och intuitiv drift. Jag har redan lärt mig att förslag på antalet minuter grilltid / matlagningstiden är något generös och har minskat på tiden. Har provat pommes frites gjorda av både sötpotatis och äkta "potatis". De senare var faktiskt lika bra som om de hade kommit från en engelsk fisk- och chipsbutik. Imponerande. Grillat kycklingbröst också var bra, men hackade under en lång grilltid. Rengöringen är helt enkel, antingen i handfatet eller i maskinen. Mycket nöjd med köpet och jag ser fram emot att ta reda på de många möjligheterna med den här maskinen. Du kan till och med baka i det! Men frågan är om jag kommer att försöka."


"Fantastiskt exempel på en fantastisk enhet som fungerar mycket bra i ett hektiskt hemkök. Potatisbåtar, nuggets och andra snacks tillagas till perfektion efter lite övning. Mycket lätt att rengöra, ingen pigging. Ett användbart verktyg i en hektisk vardag"

"Det här är en produkt som jag bittert beklagar att jag inte köpte tidigare. Jag har testat det för ett antal saker sedan jag fick det och nästan alltid är det ett perfekt resultat. Pommes frites är till exempel ett spel, så det blir bara perfekt varje gång och utan olja, men det smakar som att det är stekt i olja. Jag stekte till och med en frusen biff i den. Vred på biffen var tredje minut och efter cirka 12 minuter var biffen klar, och den var så saftig Jag tror att det är möjligt att få en biff och det var helt medium konstigt. Jag har också stekt grönsaker, kycklingvingar, kycklingbröst, hamburgare etc i. Det är helt enkelt en fantastisk maskin och den kan tvättas in Den kommer inte med en manual för den, men den manualen tog mig 30 sekunder att ladda ner från deras hemsida, så det var strängt taget inte mycket av ett problem. Mindre papper desto bättre för miljön eller något liknande. Maskinen är inte bara svår att användning utan manuell, det är ganska "rakt fram." När jag fick den här min ugn har varit på semester. Högt rekommenderad!"


"Efter att jag köpte Phillips airfryer xxl har den använts varje dag, var tidigare skeptisk till konceptet men det fungerar bra! Jag är en utbildad kock, så jag har naturligtvis experimenterat mycket med det och det levererar mycket bättre än förväntas. Kan rekommenderas.!"


"Kan användas till allt! Vi har använt den här massan i vår familj. Stek rullar, chips, potatisbåtar, värmepizza och andra rester. Mycket snabbt och enkelt att använda detta. Snabbare att värma rullar här eftersom du inte behöver vänta för att ugnen ska vara varm. Chipsen blir krispiga och bra"

"Köpte det här för en vecka sedan och har redan använt det mycket, för allt från chips, vårrullar och andra snacks. Det är lätt att använda, men du måste använda det lite för att hitta rätt inställningar för vad du gör. Det kommer att bli bra. "Jag blev mycket förvånad över hur krispiga och goda flisen var, utan att ens skaka dem under bakning. Rekommenderas starkt, vi har faktiskt använt detta mer än ugnen. Det kan användas till nästan vad som helst du skulle baka i ugn."

"Var lite i tvivel om jag verkligen behövde det här, men valde att testa och landade på detta efter lite googling. Jag ångrar inte en sekund. Började med vanliga pommes frites och de var fantastiska, utvidgade till nuggets som var dritbra! Skulle aldrig få dem så bra i ugnen. Används nu för grönsaker, kött och fisk, uppvärmning av pizzarester osv. Den har stor kapacitet, minimalt ljud och den har en kontrollpanel som är lätt att förstå. Ladda ner appen och få tips för rätter, eller bara Google, det finns så många tips och idéer där ute. Har inte testat bakningsegenskaperna än, eftersom de tenderar att göra större portioner än vad som kan passa i en airfryer."

"Fantastisk design. En ny dimension av snabbmat. Snabb och effektiv. Bra storlek. Och blev mycket förvånad över hur bra maten smakar"


Här köper du airfryern till lägsta pris

Amazon säljer bästa fritösen just nu för bara 1790 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1790 kr är det lägsta priset just nu för OBH Nordica AG7600 ActiFry Genius!

Fritös bäst i test 2021

Den fritös som verkligen har utmärkt sig mest hos experter och konsumenter är en fritös som är otroligt prisvärd samtidigt som den ger otroligt fina resultat. Vinnaren är ingen mindre än Andersson DFF 1.3 3L.

 


Bästa fritösen - fritös - Andersson DFF 1.3

Bästa fritösen just nu - Andersson DFF 1.3 3L

(Klicka på fritösen för mer information om det bästa priset just nu)


Gilla 12 Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du fritösen från Andersson:

Aktuella butikspriser per den 12 april 2021

De bästa priserna på Andersson DFF 1.3 3L

 


Denna klassiska fritös från Andersson har prisats eftersom den är otroligt prisvärd samtidigt som den leverar bra resultat gång på gång. Dess förmåga att fritera krispiga pommes frites går inte att hitta hos en annan fritös i denna prisklass. 


Andersson DFF 1.3 har en volym på 3L där troget är djupt för att få plats med större råvaror. Den står stadigt och ger ett intryck av förtroende. Fritösen är enkelt utrustad där det enda spännande är en termostat så du ska ha koll på värmen. Effekten går att justera från 1850W - 2200W. 


Rengöring av fritösen är en enkel operation - frityrkorgen och tråget går bra att sätta i diskmaskinen. Det enda som behöver diskas för hand är värmeelementet. 


Detta säger konsumenterna

I vanlig ordning tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker om sitt köp här på Bäst i test Guiden. För Andersson DFF 1.3 är recensionerna mestadels positiva och de få missnöjena som uppkommit riktar sig mest mot os och att det kan vara svårt att INTE kladda. Här kommer några exempel;


"Har haft denna fritös i lite över en vecka nu och jag har redan använt den flera gånger. Brukar fritera frysta pommesfrites samt fryst kyckling. Det blir riktigt krispigt och gott. Sen filtrerar jag bara oljan i ett filter och återanvänder den. Fritösen är väldigt lätt att diska också, bara korgen och själva grytan som behöver rengöras. Kan starkt rekommendera denna, speciellt för endast 300kr." - D4vid


"Den gör sitt jobb och får 5stjärnor eftersom den inte kostar mer än den gör så tycker jag inte att de finns något att klaga på." - Andoberg


"Har haft en enkel fritös innan som gick sönder. Denna är i samma prisklass men har betydligt bättre kvalité än min förra. Locket har ett metallfilter i sig och en funktion, förra var bara ett plåtlock. Enkel att rengöra och gör sitt jobb bra." 


"Efter att våran (efter många års användande) gick sönder så köpte vi denna, det tar lika mycket som våran förra, dock så är denna ändå mindre, vilket är perfekt då man inte har så mycket stora, fria ytor i köket. Det var mycket bättre att ha den lite högre än som våran gamla, längre. Lätt att använda, vi tycker att det var ett bra köp." - CriJok


"Fungerar felfritt. Enkel att ta isär och rengöra. Till det priset går det nog inte att hitta en bättre produkt. Väldigt nöjd med köpet." - gren81


"Jag skulle rekommendera denna fritös till mina vänner den var mycket bättre än jag hade förväntat mig till det priset." - Anette65


"Riktigt nöjd med köpet. Bra med att alla delar är löstagbara å kan diskas." - 1891


"En lätt och smidig fritös. Lätt att förstå och ha att göra med!" - Plattoskar


Här köper du fritösen till lägsta pris

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 349 kr. Frakten är inkluderad i priset.

349 kr är det lägsta priset just nu för Andersson DFF 1.3 3L!Dessa experttester kan du ta del av

Råd & Rön, oktober 2020: Har testat 24 olika luftfritörer. Råd & Rön har en tydlig favorit när det gäller vem som gör de bästa friterarna - nämligen Philips som tar de tre bästa positionerna! Bäst i test är Philips HD9867 / 90 med 73 poäng. Hak i hälen med bara 2 poäng mindre kommer Philips HD9650 / 90 som får 71 poäng. Tredje plats går till Philips HD9741 / 10 med 70 poäng.


Danska Taenk, juli 2020: Har 13 testade luftfritörer och det bästa i detta test är Philips 9650/90 som får 71 poäng. De skriver att "Det är lufttorkaren som kan tillaga den största mängden pommes frites, kycklinglår och vårrullar tillagas perfekt." Andra platsen går till Philips HD9741 / 10 som får 70 poäng. Tredje plats går också till Philips med modellen HD9867 / 90 som får 69 poäng. 


Aftonbladet, November 2019: testade 9 olika fritösmodeller, både värmeluft och klassisk. Bästa klassiska fritösen blev vår testvinnare Andersson DFF 1.3 3L som bl.a. var den billigaste i testet. Motivering för detta var främst dess schyssta pris samt att den var lätt att komma igång med. Bästa airfryer (värmelufts-fritös) blev vår testvinnare OBH Nordica Actifry Genius där motiveringen var dess goda resultat - nästan i klass med en klassisk fritös. Aftonbladets testpanel bestående av kocken Paul Kühlhorn och aftonbladets redaktion gillade även att de flesta delarna som blir kladdiga går att diska i maskin. 


Ica Kuriren, September 2016: testade 4 värmeluftsfritöser där Philips Viva Collection HD 9220 hamnade på förstaplats med motivering att den ej släpper ut lukt/os samt ett bra handtag. Sämst i testet blev Tefal Actifry FZ7551015 med motiveringen att det tog lång tid att fritera samt att diskning var svårt.


M3, Oktober 2015: testade varmluftsfritösen Viva Airfryer HD9220/20 och gav den 7/10 poäng. De gillade maskinens smidighet och resultatet som blev "gott och nyttigt". De nackdelar som nämndes var priset och dess kapacitet. 


varmluftsfritös - airfryer - fritös


Få till de bästa pommes frites med en fritös/airfryerTips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om platt-tv eller testet om den bästa dammsugaren.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående fritöser. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fritösen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Philip Andrén

Bäst i test: Fritös

Testet skrevs och uppdaterades senast