Elektrisk och manuell bröstpump bäst i test 2024

Ska du köpa bröstpump och vill veta vilken som är den bästa bröstpumpen just nu? Då har du kommit helt rätt!  


köpa bröstpump manuell bäst i test, amningspump manuell bröstpump bäst i test, bäst bröstpump


Vi har läst alla experternas utlåtanden och därefter utsett en manuell bröstpump bäst i test och en elektrisk bröstpump bäst i test


Vi har även tagit reda på vilken bröstpump som de flesta mammor anser är bäst i test bröstpump eftersom de har bäst erfarenhet av att använda en bröstpump. Läs mer nedan om den bästa manuella bröstpumpen samt bästa elektriska bröstpumpen!


Bästa bröstpumparna: elektrisk och manuell


Jämför bröstpumpar


Volym:
Typ:
Drivkälla:
Tillbehör:
BPA-fri:
Bäst i test bröstpumpen 2024 - Medela Harmony Manuell Bröstpump - Bäst i test
Medela Harmony Manue...
Manuell bröstpump...
150 ml
Manuell
-
1 flaska
Ja
Bäst i test bröstpumpen 2024 - Medela Swing Maxi Flex Double - Bäst i test
Medela Swing Maxi Fl...
Elektrisk bröstpum...
150 ml
Elektrisk
Batteri
2 flaskor
Ja


Köpguide

Varför använda bröstpump?

En bröstpump är ett enkelt sätt att hålla igång mjölkproduktionen och få ut bröstmjölken på enkelt sätt. Det är också bra att använda ifall ditt barn inte än har hunnit fatta greppet eller om det uppstår komplikationer vid amning. Pumpen kan därmed ge avlastning och göra hela processen enklare. Men även ifall allting går bra med amning erbjuder bröstpumpen fördelar, t.ex. blir det möjligt att spara mjölk till senare tillfälle i flaskorna.


Olika typer av bröstpumpar

Det finns både manuella och elektriska bröstpumpar. 


Manuell bröstpump

De manuella lämpar sig bra för de som inte har jättestort behov av en bröstpump men kanske vill kunna spara bröstmjölk för framtida användning. Det är lite extra jobb att sköta pumpandet själv, men för mindre mängder går det utmärkt.


Elektrisk bröstpump

En elektrisk bröstpump är enklare att använda eftersom den sköter allt pumpande automatiskt. Och utöver att bröstmjölken automatiskt hamnar i behållarna har de elektriska pumparna ofta lite extra funktioner.


Här har du bland annat har du möjligheten att ansluta pumpen till din smartphone via en app. Detta kan låta som överflödigt, men i början när du börjar amma är det värdefullt att veta hur mycket du kan få ut under en viss tid. Och då blir det det enklare att planera.bästa bröstpumpen, elektrisk bröstpump bäst i test, medela harmony bröstpump, bästa bröstpump

Bästa bröstpump


Manuell bröstpump bäst i test: Medela Harmony


Om Medela bröstpump 

Bästa manuella bröstpump just nu kommer också från Medela, som får bra betyg från både experter och användare.


Den bästa manuella bröstpumpen

Medela Harmony är en manuell bröstpump som passar utmärkt för dig som inte använder bröstpump så ofta. Användningsområdena är främst ifall du vill spara undan mjölk, t.ex. ifall du har återgått till jobbet eller om du och familjen ska iväg på utflykt och du vill slippa amma.


Ergonomisk och skonsam bröstpump

Med god komfort och enkel hantering är den enkel att ta med oavsett var du befinner dig. Handtaget är ergonomiskt utformat för att enkelt variera mellan korta och långa pumptag.


Medelas pumpar är utrustade med teknik som efterliknar barnets naturliga sugmönster vilket gör det enkelt och skonsamt att använda pumpen.


Specifikationer om Medela Harmony

 • Volym: 150 ml
 • Typ: Manuell
 • Tillbehör: 1 flaska
 • BPA-fri: JaHär kan du köpa bröstpumpen Medela Harmony till lägsta pris

Bästa pris får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt till dörren, bekvämt och smidigt!
Användarnas omdömen och recensioner om den bästa manuella pumpen

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna har att säga. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel om vad de tycker om testvinnaren Harmony:


“Fungerar jättebra, prisvärd manuell bröstpump!”


“Jättenöjd med denna pump! Har testats en handpump från annat märke tidigare som ej fungerade bra och var därför tveksam inför denna. Men efter att ha använt denna på en resa, som min elektriska inte kunde följa med på, kommer denna bli mina nya smidiga följeslagare.”


“Supersmidigt att använda och den pumpade i mitt tyckte skonsammare och bättre än den elektriska. Inga ömma bröstvårtor och fick igång mjölken snabbt! Kan varmt rekommenderas!”


“Jag lade den här i väskan och hamnade lustigt nog på sjukhus den dagen. Var en livräddare då jag inte behövde lämna rummet för att gå och pumpa för min preemie (skönt när man inte kan känna benen!) Riktigt lätt att använda, gör inte ont i handen och får ut en hygglig mängd tyckte jag min avkastning skulle gå ner med detta jämfört med elektrisk och det var lika bra kanske tar några minuter längre.“


“Fantastisk pump den är ganska, robust, lätt att resa med och bekväm att använda. Den kom väldigt snabbt och var väldigt enkel att ställa in. Detta är den absolut bästa manuella pumpen jag har använt.”


“Jag är förstagångsmamma och var oförberedd på det läckande och översvämning man upplever när man ammar. Pumpen har varit ett bra tillskott. Den är väldigt enkel att använda och konfigureringen är enkel när du vant dig vid den.”


“Min partner köpte mig detta på grund av att jag hade covid och inte ville ha barn nära mig förrän negativt. Det var skonsamt och lätt att använda. Extremt enkel att ställa in till. Instruktioner på flera språk som hjälpte till att min partners första språk inte är engelska så han kunde förbereda det och rengöra det utan att jag behövde gå igenom det.”


“Lätt att sätta ihop men ibland är suget inte särskilt starkt. Jag tyckte att detta fungerade bättre än den elektroniska pumpen. Jag trodde att min hand skulle tröttna men man vänjer sig faktiskt. Rekommenderar verkligen denna.”


Nackdelar med den manuella bröstpumpen

Det som sticker ut är att endast en storlek av brösttratt följer med (24 mm). En annan nackdel som nämns av användarna är att den inte är lika effektivt som en elektrisk, men det får man räkna med. En annan säger: 


“Jag har använt min i ungefär en månad och nu håller den inte suget.”


Elektrisk bröstpump bäst i test: Medela Swing Maxi Double Electric 


Om den bästa elektriska bröstpumpen Medela Swing Maxi Double Electric 

När det gäller bästa bröstpumparna på marknaden är valet enkelt. Både i experternas tester och bland användarnas recensioner går det att läsa mycket positivt om Medela, ett märke som är synonymt med bröstpumpar, som både är smarta och enkla att använda.


Går att pumpa båda brösten samtidigt

Med Medela Swing Maxi Electric bröstpump från Medela går det bra att pumpa båda brösten samtidigt. Att det finns två pumpset som går att använda samtidigt gör att du kan pumpa mer mjölk på kortare tid, vilket är bra ifall du har återgått till jobbet och vill ha ett litet lager. 


Bra passform på pumparna

Brösttrattarna är möjliga att ställas in för att passa perfekt runt bröstet. Här beskrivs den också vara en av de skönaste pumparna på marknaden där tratten inte trycker för hårt mot bröstet. 


Stimulerar mjölkproduktionen med 2-fas-teknik

Dessutom är alla pumpar från Medela utrustade med 2-fas-teknik som efterliknar barnets naturliga sugmönster, för att stimulera mjölkproduktionen. Det är även bra eftersom det stimulerar mjölkproduktionen i båda brösten.


Smart app: Medela Family

Medela erbjuder även en app (Medela Family) som både finns för Android och iPhone. I appen kan du enkelt lägga in all datat som har med din graviditet, bebis, amning och pumpning att göra. Det finns även ett bibliotek med expertskrivna utbildningsartiklar som hjälper dig att förbereda dig och lära dig längs din amnings- och pumpningsresa. Appen är lätt att använda och den har tilldelats flera utmärkelser.


Bra bröstpump som är elektrisk

Medela Swing Maxi Electric är helt enkelt ett bra val för dig som vill kunna pumpa mycket och slippa göra det manuellt. Brösttrattarna (fästena) är tillverkade i polypropen och termoplast och är helt BPA-fria!


Den är enkel att använda och går på batterier som möjliggör att du kan ta med den vart du vill. Skulle batterierna ta slut går det också att använda den med sladd.


Specifikationer om Medela Swing Maxi Electric 

 • Volym: 150 ml
 • Typ: Elektrisk
 • Tillbehör: 2 flaskor
 • BPA-fri: JaHär kan du köpa testvinnaren till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Medelas elektriska bröstpump

“Väldigt nöjd med pumpen. Lätt att rengöra samt sätta ihop igen. Skönt att ha händerna fria med handsfree bh:n. Tycker inte ljudet stör så mycket som andra har påpekat. Bra köp!”


“Fungerade jättebra för att få mjölken att rinna till. Fungerar bra att köra både med sladd och batteri, köpte även en Medela Easy Expression BH Vit och de fungerade jättebra ihop! Rekommenderar att köpa en dubbelpump och bh för att underlätta pumpandet.”


“Jag är en Medela-mamma för andra gången. Jag kan inte betygsätta Medelas produkter tillräckligt högt, de är fantastiska och verkligen lätta att använda och sköta om.”


“Jag älskar den här pumpen! Jag pumpar uteslutande för att amma nu 5 veckor gammal baby och använde detta från första dagen min mjölk kom in. Jag försökte använda en manuell pump och hade absolut ångest. Jag skickade ut min man för att få det här och det har förändrat mitt liv.”


“Jag köpte den här innan bebisen kom ifall jag inte kunde amma framgångsrikt och det är tur att jag gjorde det eftersom jag har haft problem. Som ett resultat kan jag fortfarande ge mitt barn bröstmjölk vilket är vad jag vill ha för henne.”


“Effektiv bröstpump som gör det den ska! Dock är det lite meckigt att pumpa från båda brösten samtidigt, eftersom man måste hålla i behållarna.”


“Lite omständigt att koppla upp sig om man bara vill pumpa ur lite. Men inte svårt. Tror att den kan komma mer till användning när volymen ökar.”


Nackdelar med den elektriska bröstpumpen

Det som användare främst har påpekat är att själva pumpen är rätt dyr, men då är det viktigt att veta att det är en högkvalitativ produkt som gör pumpandet mycket enklare.


Andra nackdelar som användare har påpekat är att den är jobbig att göra rent. Men här är det väldigt delat, eftersom vissa tycker det går fort. Men vad som huvudsakligen skall tas med från dessa omdömen är att det inte är en helt felfri lösning när det gäller rengöring.Uppsamlare av bröstmjölk

Förutom sina pumpar har Medela även andra populära produkter. T.ex. Medela mjölkuppsamlare som kan användas för att samla upp mjölk som kommer från det bröst som inte används under amning. Förutom att samla upp mjölk som kan sparas till senare tillfälle skyddar även denna uppsamlare mot fläckar på kläder och möbler.


Så gjorde vi testet om bröstpump bäst i test

I vår undersökning av de bästa bröstpumparna just nu har vi inkluderat både en manuell och elektrisk sådan. För att ta reda på vilka som är bästa av respektive kategorier har vi tittat mycket på vad experterna inom området säger, samt vad deras testresultat presenterar för vinnare. Här kan de testa bröstpumparnas effektivitet, komfort och användarvänlighet för att se hur väl produkterna håller vad de lovar samt för vem de passar. Men de har även testat faktorer som portabilitet (eftersom du någon gång kanske är på resande fot), sanitet (för enkel rengöring) samt hur väl en dubbel bröstpump fungerar, exempelvis om du har tvillingar.


I experternas tester har det varit tydligt att en tillverkare sticker ut med bra betyg, nämligen Medela. Dessa har varit marknadsledande länge och får mycket bra betyg när det gäller faktorerna här ovan av experterna, både när det gäller den manuella och elektriska bröstpumpen. Du hittar experternas tester här nedan.


Som vanligt är det dock viktigt att se hur produkterna presterar i händerna på vanliga användare, eftersom det då blir tydligt att se ifall de är så användarvänliga som experterna säger att de är och hur enkelt det är att få tillfredsställande resultat. Användarrecensioner har därför varit ledande för oss, mycket eftersom användare ofta är snabba att identifiera för- och nackdelar med produkter, framförallt eftersom de har möjlighet att använda produkten under längre perioder, än vad experterna har.Testvinnare - bästa bröstpumparnaBröstpump test - Experternas omdömen

Very Well Family utser Medela Harmony Manuell till bästa manuella bröstpump. De ger den betyget 5 av 5, mycket tack vare att den är utrustad med teknik som efterliknar barnets naturliga sug. De gillar även PersonalFit skölden som stimulerar bröstet för bättre mjölkproduktion. Bland nackdelarna nämner de att O-ringen (skölden) kan behövas bytas efter tid, framförallt om du får fler barn.


Baby Gear Lab tycker att Medela Harmony Manuell är bra pump som är enkel att ta med. De gillar även att den är enkel att använda, komfortabel, effektiv och tyst. Bland nackdelarna nämner de att det endast går att pumpa ett bröst och gången samt att det måste göras med en hand… dock är det ju precis det du skriver upp dig på när du köper en manuell bröstpump.


Mother and baby testade bröstpumpar och utsåg Mother and Baby Medela Harmony Manuell till bästa manuella bröstpump. De tycker att den är komfortabel, enkel att använda samt att den erbjuder två pumphastigheter som gör flödet enklare att kontrollera.


Vidare utser de även Medela Swing Maxi Flex till bästa pumpen med stöd. I detta fallet betyder stöd att den sköter allt jobb åt dig, då det är en elektrisk pump. Här tycker även en av testarna den trots sin något höga ljudnivå är ett bra val eftersom den gör jobbet mycket effektiv.


Expert Reviews testade 4 pumpar där de utsåg Medela Swing Maxi Flex till bästa elektriska dubbel-bröstpump och skriver att trots sitt höga pris är det ett bra val för dig som letar efter kvalitet.


Good Housekeeping utser Medela Harmony Manuell till bästa manuella bröstpump och gillar framförallt skölden som är tillverkad enligt deras PersonalFit Flex som gör att den sitter komfortabelt på bröstet. De gillar också att suget efterliknar barnets naturliga sugmönster. När det gäller bästa elektriska bröstpump utser de S1 Plus till bäst i test, mycket tack vare att den ser till att mjölken börjar rinna som ingen annan pump.


Well and Good har istället gått på Philips-spåret och tycker att Philips Avent Double Electric är bästa elektriska pump. Även denna är utrustad med teknik som härmar barnets naturliga sug för att stimulera att mjölk börjar rinna. Den går också att använda oavsett var du befinner dig tack vare att den är batteridriven. Slutligen gillar de även att den är BPA-fri och kommer med en snygg kasse som du kan lägga pumpen och flaskorna i. Men det bör även nämnas att Philips manuella bröstpump Avent Comfort också har fått bra betyg från användarna.mjölkuppsamlingskupa bäst i test bröstpump elektrisk bäst i test, medela bröstpump harmonyTips: En bärsele erbjuder nära hudkontakt och tröst för barnet, vilket kan vara särskilt lugnande efter att ha matats med flaska med bröstmjölk, och ger den bärande föräldern händerna fria för andra uppgifter eller äldre syskon. 


Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa liggvagnen eller bästa sittvagnen för att låta ryggen vila ibland. En joggingvagn passar när barnet blivit lite äldre.


Tips 2: Bilbarnstolen är essentiell för säkra resor, och en bröstpump förenklar logistiken kring matning under längre utflykter eller resor, genom möjligheten att förbereda och lagra mjölk i förväg.


När det gäller äldre barn med deras studier, kan digital läxhjälp spara tid och ge dem den utveckling de behöver. Därtill minimerar en nyttig matkasse tiden du behöver spendera på att planera måltider och handla, vilket ger mer kvalitetstid med familjen och mindre stress med att få ihop vardagspusslet.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bröstpump rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bröstpumpen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.Vanliga frågor och svar

 • Varför ska man använda bröstpump?
  Ifall du eller ditt barn har svårt att få amningen att fungera kan en bröstpump, särskilt bröstpump bäst i test, vara till stor hjälp. Dessutom är det bra ifall du vill spara undan mjölk för mat till ditt barn i dagarna framöver. Läs mer om bästa manuella bröstpumpen samt bästa elektriska bröstpumpen!
 • Hur länge ska man pumpa med bröstpump?
  Använd bröstpumpen i ungefär 15 minuter per bröst. Skifta också mellan höger och vänster sida, då töms det allra bäst.
 • Vilken manuell bröstpump är bäst?
  Bästa manuella bröstpump är Medela Harmony Manuell.
 • Är elektrisk bröstpump bättre än manuell?
  Det beror på vad du har för behov. Elektronisk bröstpump bäst i test är väldigt effektiv och du slipper pumpa själv. Men om du endast behöver spara undan mjölk någon gång då och då är en manuell bröstpump bäst i test mer prisvärt.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Bröstpump

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast