Det här är den smartphone som svenskarna tycker är bäst just nu

Tester på Smartphone 2020

Om du ska köpa en smartphone och vill veta vilken som är den bästa mobilen idag, har du kommit helt rätt. Vi har gjort en genomgång av alla aktuella tester för att höra vad experter och konsumenter tycker om de mobiler som finns att köpa idag. Och svar har vi fått!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa mobilen NU!

 


Apples iOS eller Googles Android?

Det var i och med Apples iPhone  som de smarta telefonerna fick fotfäste på allvar år 2007. Och iPhone är ännu idag en stor och värdig spelare på planen. Men de andra tillverkarna står förstås inte vid sidlinjen och tittar på, utan vill också vara med i spelet.

 

Givetvis finns det även test där man ställer mobila operativsystem mot varandra. Ofta vinner Android i dessa tester framför allt för bra prestanda, många appar och inte minst det stora utbudet av telefoner att välja mellan. Enligt analysföretaget Gartner hade Android och IOS en gemensam marknadsandel på 99,9 % (2018).

 

Kampen mellan Apples operativsystem iOS och Googles Android, som används av de flesta andra tillverkarna av smartphones, kommer säkert att fortsätta länge till. Men vi jämför äpplen med päron och låter alla mobiler vara med och slåss om titeln 'Bästa smartphone just nu'.

 

Så resonerar konsumenterna

Under toppåret 2014 såldes det ca 3 miljoner smarta mobiler till privatpersoner i Sverige för att nu ligga och snitta på ca 2,5 miljoner enligt DN/IDC. Den genomsnittliga svensken byter ut sin mobil efter 2 år och 2 månader. De yngre användarna vill byta ännu oftare och gör även detta (smartphones andel av marknaden ökar succesivt sedan dess).

 

Därför tycker vi på Bäst i test Guiden att det är viktigt att höra även vad konsumenterna anser om sina mobiltelefoner. Inte minst när det gäller praktisk funktion och hållbarhet. Därför väger dessa betyg och omdömen tungt inför vårt slutgiltiga val.

 

Hur mycket datatrafik behöver du?

Idag handlar det allt mer om att använda internet på sin mobil. Kanske till och med mer än att ringa med den. Det är därför intressant att fundera på hur mycket du tänkt att surfa. Olika mobilabonnemang har olika mycket datamängd som du får använda varje månad, så välj det som passar dig bäst.

 

Riktvärdet är att du med 1 GB kan: Läsa ungefär 400 webbsidor (typ Aftonbladet) eller lyssna på Spotify i 15 timmar eller titta på SVT Play under 2 timmar. Om du inte tänkt att titta på tv eller videoklipp via 4G utan nöjer dig med att surfa, mejla, göra bankärenden och någon enstaka gång använda Spotify, kan det vara lagom med 2 GB/mån i surfmängd.

 

 

Bästa Smartphone 2020

Idag är det främst en strid mellan två tillverkare om vem som gör den bästa mobiltelefonen. I alla fall enligt dem själva. Och dessvärre, för oss, är betygen också väldigt jämna och höga. Det gör att det är svårt att utse en tydlig och ensam härskare.

 

Samsung Galaxy S10+ och Apple iPhone XS. För att vara ärlig; Vilken av dessa mobiler du än väljer, kommer du att få en mycket bra smartphone. Dessa byter ofta plats på prispallen beroende på vem som testar och vad de anser är viktigast. Båda får mycket bra omdömen och dessvärre, för oss konsumenter, är prislapparna lika höga som betygen.Bästa i test Samsung Galaxy S10+

Läs mer här om Samsung Galaxy S10+.


Bästa i test Apple Iphone XS+

Läs mer här om Apple iPhone XS.

 

Bäst i test Smartphone 2020

Med detta sagt, pekar vi ut en vinnare och det blir Samsung med sitt flaggskepp Galaxy S10+. Både experter och svenska konsumenter är överens om att detta är värdig segrare.


Bästa smartphone just nu - Samsung Galaxy S10+

Bästa Smartphone just nu - Samsung Galaxy S10+

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 5 juli 2020

 


Samsung Galaxy S10+ har en 6,4" böjd Dynamic AMOLED-skärm HDR10+ med slitstarkt Gorilla glas 6, full HD+ som kan ändras till Quad HD+ i inställningarna, tre kameror på baksidan och två på framsidan (mellan 8-16 mp) med HDR, optisk bildstabilisering och en bländare på f/1,5. Det gör att du kan ta riktigt bra bilder, även när det är svagt ljus.

 

Den har också iris-skanner och fingeravtrycksläsning som gör ditt mobila liv säkert och smidigt. Du kan välja att låsa upp mobilen med ögonen eller med fingeravtryck. Bra att känna till är att iris-skannern är upp till 200 gånger säkrare än en fingeravtrycksläsare.

 

Galaxy S10+ har också damm- och vattenskydd (enligt IP68) vilket innebär att den är vattentät ner till 1,5 meters djup i 30 minuter. Du kan använda dina vanliga hörlurar då den har en standard 3,5 mm-kontakt, men du kan även ansluta dem via bluetooth till exempelvis Apple Airpods. För snabbladdning av batteriet används en USB‑c kontakt om du inte väljer trådlös laddning. USB-c kontakten kan du också använda som videoutgång för att ansluta mobilen till en TV eller datorskärm.

 

Om du behöver mer minne till dina fotografier eller videoklipp kan du stoppa in ett extra minneskort på upp till 256 Gb på microSD-kortplatsen. Och när det handlar om strålning vid telefonsamtal, har den ett SAR-värde på 1,25 W/kg (högsta tillåtna värde i Europa är 2 W/kg).

 

Galaxy S10+ finns i flera olika färger och Samsung bjuder dig dessutom på 2 års garanti vilket är en trygghet om det skulle bli problem med din mobil de närmaste åren.

 

 Samsungs hemsida kan du läsa mer om denna testvinnare. Du kan också titta på detta YouTube-klipp där du får en genomgång av telefonen.

 

Därför är denna smartphone en vinnare

Men vad gör denna smartphone så bra? Jo, experterna uppskattar främst det eleganta utseendet, den fantastiska skärmen och kameran. Kameran är väldigt bra och mobilen är genomgående snabb och enkel att använda.

 

Förutom bättre performance, bättre placering av fingeravtrycksläsaren och tåligare glas så har kameran fått sig en stor uppdatering. Kameran är väldigt kraftfull vilket ger dig möjligheten att ta väldigt bra bilder i mörkt, svagt ljus.

 

Tidningen Ljud & Bild har testat Samsung Galaxy S10+ och berömmer telefonen för dess utmärkta trippelkamera, skärmen och den väldigt snabba prestandan. De ger också telefonen plus för dess batteritid. Tidningen ger telefonen utnämnelsen "särskilt rekommenderad".

 

M3 berömmer Samsung Galaxy S10+ för sin otroliga prestanda, skärmen, batteritiden och ljudet. De lyfter även fram kameran som de tycker är ”grym” samt att telefonen har blivit lättare än sin föregångare. De negativa aspekter M3 ser med telefonen är att det finns en hel del onödigheter i mjukvaran samt det höga priset.

 

Techradar skriver: ”Detta är Samsung S10-mobilen du verkligen vill ha.” De fördelar Techradar lyfter fram med Samsung Galaxy S10+ är den väldigt goda prestandan och batteritiden. Techradar liksom flera andra aktörer lyfter fram priset som den negativa aspekten med telefonen samt att den kan upplevas hal att hålla.

 

Aftonbladet skriver: ”Samsung S10+ bästa mobilen just nu.” Fördelarna med telefonen som Aftonbladet ser det är att kameralösningen är bättre än hos Iphone och att den har riktigt bra trådlösladdning. Skärmen är bättre och har högre hastighet än jämförbara telefonen Iphone XS Max. En annan positv aspekt med telefonen enligt Aftonbladet är att den är billigare än konkurrenten Iphone XS Max. Ytterligare en positiv aspekt är att telefonens lagring/minne går att bygga ut enligt Aftonbladet.

 

Tidningen Råd & Rön ger Samsung Galaxy S10+ totalt 83 poäng (av totalt 100-poäng) i sitt test tillsammans med telefonens syster Samsung Galaxy S10. Där med placerar sig de båda Galaxy S10-telefonerna på delad förstaplats i tidningen test. De egenskaper som Råd & Rön ger telefonen högst poäng på är hårdvaran, upplevelsen när du surfar på telefonen samt upplevelsen då du lyssnar på musik. Övriga egenskaper får också väldigt höga betyg.

 

Så tycker konsumenterna 

Vad tycker då konsumenterna om Samsung Galaxy S10+, här kommer några exempel:

 

Första Samsung-telefonen för min del och jag är imponerad. Nu när man haft den sedan release har man blivit förälskad varenda dag. Tidigare har jag haft både Huawei, iPhone, Nexus-serien och HTC - denna telefon är helt enkelt klockren. Bra skärm, bra respons och rent prestandamässigt är den tipp-topp. Och det gör inte det minsta att den har Exynos-chip istället för Qualcomms senaste Snapdragon då allting flyter som rinnande vatten ändå. Kameran är helt enkelt wow. Aldrig tidigare har jag lyckats ta så bra bilder, speciellt med telefonens zoom. Herregud! 

 

Smidig för sin storlek då man utnyttjar i stort sett hela framsidan som skärm inga fula flärpar som vissa andra mobiltillverkare envisas med. Att se foton taget av denna superkamera är en fröjd för ögat,speciellt på en superfin högupplöst skärm som den här telefonen besitter.. batteritiden är över förväntan.

 

Helt otrolig telefon, prestanda, kapacitet, funktioner, skärmen, kameran, denna telefon har allt.

 

Jo, de flesta är verkligen överväldigade och synnerligen nöjda med sitt köp. De nämner samma saker som experterna här ovanför - att mobilen är elegant och har lyxigt hög kvalité.De lyfter också fram att skärmen är enastående bra, att mobilen är snabb och att den har en mycket bra kamera, inte minst för att ta fotografier i mörker. De uppskattar också att den är vattentät.

 

Genomsnittsbetyget från expertnerna och konsumenterna är 4,6 av 5,0, vilket är väldigt högt.

 

Det här är nackdelarna med mobilen

Låt oss också se på nackdelarna med denna mobil. Dessa finns ju alltid och vi vill veta dem innan vårt inköp för att kunna väga in dem i vårt beslut. Och det som experter och konsumenter reagerar mest negativt på, är det höga inköpspriset och att telefonen har väldigt många finesser som till och med kan kännas onödigt många.

 

Tyvärr har prisbilden på mobiltelefoner justerats uppåt under de senaste åren i allmänhet, så söker du en billigare telefon är vår tidigare testvinnare Samsung Galaxy S9 fortfarande ett bra alternativ. Helhetsbilden av S10:an är att den är en väldigt kompetent smartphone med få nackdelar, som gör att den är värdig titeln Bästa smartphone just nu.

 

Här köper du mobilen till bästa pris

Bästa priset på Samsung Galaxy S10+ hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 39 banker och långivare.


MyTrendyPhone har smartphonen för 7556 kr just nu. Frakten är ingår i priset.

7556 kronor är det lägsta priset just nu för Samsung Galaxy S10+

Proshop erbjuder smartphonen för 8490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Dustin Home köper du smartphonen för 9691 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa smartphonen för 9990 kr. Frakt ingår i priset.

Hos Ginza kan du köpa smartphonen för 10990 kr. Frakt ingår i priset.

 

 

Dessa mobiltester kan du ta del av

Utvecklingen av mobiltelefoner går mycket snabbt. Vi väljer därför att bara redovisa tester från 2020, 2019, 2018 och 2017, eftersom det annars är många mobiler som inte längre går att köpa. De senaste testerna är högst upp i listan (förutom de tester vi listat ovan gällande Samsung Galaxy S10):

 

Danska Taenk har testat Samsung Galaxy S9 och ger den ett bra totalbetyg och sammanfattar det med; "Sammantaget är Samsung Galaxy S9 en telefon som är stark på nästan alla områden" och "När det gäller videofilmer är S9 bland de allra bästa och det går att spela in i 4K-upplösning på 60 bilder per sekund."

 

Techradar beskriver den såhär "Samsung Galaxy S9 är en fantastisk mobil. Den kommer med en förbättrad biometri (vilket verkligen behövdes). Kameran har tagit ett stort steg i rätt riktning - den fantastiska kapaciteten i dunkelt ljus ger ett imponerande resultat. Det är en otrolig mobil, men S9 plus överglänser den."

 

Tidningen M3 inleder med rubriken "Samsung Galaxy S9 och S9 Plus: Toppbetyg till nya superlurarna" och ger telefonerna 4,5 av 5. M3 ger telefonerna omdömet; "Samsung gör det mesta rätt med S9 och de få missarna med S8 har blivit fixade. Telefonen får en imponerande prestandauppdatering och en kamera som sätter ny standard för mobilt foto i mörker."

 

Trusted Reviews ger Samsung S9 och S9 Plus betyget 4 av 5. De sammanfattar det med; "Samsung Galaxy S9 har en fantastisk display, kamera och design som är i absolut toppskick. Den är nu även tillgänglig till ett mycket bättre pris än för några månader sen" samt "Den bästa smartphonen i år blir med största sannolikhet Samsung och deras S9".

 

Aftonbladet har testat Samsungs nya smartphones och ställer dem mot Apples iPhone X i ett brett test. I testet vinner Samsung Galaxy S9 Plus som kammar hem 41 poäng, tätt följt av S9 som tar hem 40 poäng medan iPhone X får 38 poäng.

 

DisplayMate vars fokus ligger på smartphones skärmar beskriver Galaxy S9 med;"Skärmen på Samsung Galaxy S9 är den bästa skärmen vi någonsin har testat, Samsung fortsätter att systematiskt förbättra OLED displays."

 

Tidningen Råd & Rön, januari 2019: På listan över 134 testade mobiler är SamsungGalaxy Note 9 vinnare med 82 poäng. På andraplats kommer Apple iPhone XS som får 81 poäng och tredjeplatsen går till Samsung Galaxy 9 med 80 poäng. Enligt tidningen gör Samsung tillsammans med Apple och Huawei de bästa mobiltelefonerna just nu, då dessa tillverkare har samtliga platser på Topp16-listan.

 

EISA, augusti 2018: Har delat ut tre priser till de mobiltelefoner som de anser är extra bra just nu. Bästa 'Lifestyle Smartphone' blev Honor 10 som fick omdömet; "Med aluminiumram och glasbaksida kombinerat även med högpresterande hårdvara och en smart kamera, lever Honor 10 upp till förväntningarna även hos den mest kräsne i deras lite yngre målgrupp."

Priset för 'Bästa smartphone 2019' gick till Huawei P20 Pro. EISA skriver bland annat; "Huawei P20 Pro är den mest avancerade, innovativa produkt vi sett på länge och på flera punkter tekniskt överlägsen. Den är både en perfekt följeslagare för mobila användare och en trendsättare inom mobilfotofältet tack vare de fantastiska bilder och videoklipp som den producerar."

 

Bästa konsumentmobil 2019 är enligt EISA Nokia 7 Plus. Juryns omdöme lyder; "Nokia 7 Plus är för den som kräver oklanderlig prestanda från sin telefon. Aluminiumkonstruktionen med sin keramiska känsla och den 6 tum stora IPS-skärmen med 2160 x 1 080 pixels upplösning ger telefonen en högkvalitativ känsla."

 

Tidningen Råd & Rön, mars 2019: På listan med över 153 mobiltelefoner delar Samsung Galaxy S10 och S10+ den första platsen med 83 poäng vardera. Samsung Galaxy Note 9 och Samsung Galaxy S10e, som får 82 poäng vardera, kommer på tredje plats. Apples iPhone XS och XS Max får 81 poäng vardera. Enligt tidningen är det Samsung, Apple och Huawei som gör de bästa telefonerna just nu, eftersom de alla har plats på topp-14 listan.

 

Tidningen Råd & Rön, juli 2018: Har nu hela 107 testade mobiltelefoner i sin sammanställning och högst upp på listan ligger Samsung Galaxy S9 med 80 poäng. På andraplats, med bara 1 poäng mindre, ligger den mer prisvärda SamsungGalaxy S8 samt den exklusiva Samsung Galaxy S9+. 

 

Tidningen M3, maj 2018: Testade den något billigare mobilen Motorola Moto G6 Plus och tilldelade den 9 av 10 poäng samt utmärkelsen "M3 rekommenderar". Omdömet blev; "Moto G6 Plus har oförskämt många goda egenskaper med tanke på priset. En ips-skärm i toppklass, övertygande ljud för både samtal, film och musik, och en överraskande bra kamera."

 

Tidningen M3, maj 2018: Testade 12 smarta mobiler under 4 000 kronor för att få fram vilken smartphone som är mest prisvärd 2018. Bäst i test blev Motorola Moto G6 Plus med 9 av 10 poäng. Den blev vinnare eftersom den bl.a. har en mycket bra bildskärm, övertygande ljud och en riktigt bra kamera. även Xiaomi Mi A1 fick 9 poäng och den delar därmed förstaplatsen med telefonen från Motorola.

 

Aftonbladet, maj 2018: Testade 10 stycken androidmobiler för att få reda på vilken som är bästa smartphone just nu. Tidningen börjar med att konstatera att standarden höjts överlag och att även den billigaste mobilen i testet är riktigt bra. Vinnare efter 9 ronder och utsedd till bäst i test blev Samsung Galaxy S9+ med totalt 39 poäng, tätt följd av Samsung Galaxy S9 som fick 38 poäng.

 

Tidningen M3, mars 2018: Testade Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9+ och gav toppbetyg till dessa flaggskepp; 9 av 10. Tidningen ger dessutom mobilerna utmärkelsen "M3 rekommenderar" och summerar med orden; "Samsung gör det mesta rätt med Galaxy S9 och de få missarna från Galaxy S8 har blivit åtgärdade. Vi får en förväntad men ändå imponerande prestandauppgradering, och en kamera som sätter ny standard för mobilt foto i mörker. Har du en Galaxy S8 i dag så är det en kostsam uppgradering [...] men har du däremot ett äldre flaggskepp och letar nytt är den däremot ett absolut toppval."

 

Mobil, mars 2018: Redovisar hållbarhetstester som SquareTrade genomför och denna gång var det Samsung Galaxy S9 som hårdtestades. På en skala mellan 0-100 får Samsung S9 en snittpoäng på 71, vilket är dåligt eftersom man i detta test ska ha så låga poäng som möjligt och 0 poäng därför är det bästa. Se testet genomföras i detta YouTube-klipp.

 

Aftonbladet, februari 2018: Ställde Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9+ mot Apple iPhone 8 och iPhone X i 10 ronder. Vinnare i detta jämförelsetest blev Samsung Galaxy S9+ som fick totalt 41 poäng, följt av Samsung Galaxy S9 som fick 40 poäng. Tidningen menar att Samsungs båda mobiltelefoner är bättre i nästan alla delmoment och därför förtjänar högsta betyg; 5 av 5.

 

PC för alla, januari 2018: Tidningen gjorde ett jämförandetest för att komma fram till vilken som är den mest prisvärda mobilen just nu. Det handlar alltså inte om flaggskeppen, utan istället om bra mellanklassmobiler som har ett pris på max 2 500 kronor.

Bäst i test av de 17 mobilerna blev Samsung Galaxy A3 (SM-A320F, 2017 års modell) som fick 8 av 10 poäng. Tidningen uppskattade framför allt att den är tunn, snygg och välbyggd. Dessutom har den en utmärkt bildskärm, bra kamera samt betydligt längre batteritid än tidigare modeller.

Lika många poäng, 8 av 10, fick även Huawei Honor 8 Lite och ZTE Axon 7 Mini som blev utsedda till "Bra val!"

 

Tidningen M3, januari 2018: Har ställt 9 smarta mobiler under 4 000 kronor mot varandra, för att se vilken som är den bästa billiga mobilen 2018. Bäst i test blev Samsung Galaxy A5 2017 SM-A520F som fick hela 9 av 10 poäng. Tidningen uppskattar framförallt den utmärkta bildskärmen, att den har bra batteritid samt att den är vattentät vilket billigare mobiltelefoner sällan är.

Lika många poäng, 9 av 10, fick även Xiaomi Mi A1 som också har bra skärm, en smidig kamera med god kvalitet och är både välbyggd och bekväm.

 

Tidningen M3, januari 2018: Testade Samsung Galaxy A8 2018 SM-A530FD och tilldelade den 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "M3 rekommenderar". Tidningen summerar; "Med Galaxy A8 tar Samsung mycket av det som gör Galaxy S8 intressant och stoppar in i en lite enklare och lite billigare telefon. Det är ett riktigt kvalitetsbygge, med snygg bildskärm, övertygande ljud och utmärkt batteritid. Gillar du Samsungs funktioner och stil men inte vill slanta ut för en Galaxy S8 [...] är den ett solklart val."

 

Tidningen Råd & Rön, december 2017: Har testat 102 mobiler och utsett Samsung Galaxy S8 till den bästa mobiltelefon just nu. S8:an får hela 81 poäng, vilket räcker till guldmedaljen. Andraplatsen får dock sex mobiler dela på, bland annat Apples iPhone 8 och Samsung Galaxy Note 8.

 

Mobil, november 2017: Redovisade ett test från försäkringsbolaget Squaretrade på hur hållbarheten är på Apple iPhone X. Undersökningen visar att iPhone X är den ömtåligaste Iphone-modell som någonsin testats. Dessutom är denna iPhone den dyraste, både i inköp och reparation, vilket gör att de summerar sitt test med "Katastrofresultat".


Aftonbladet, november 2017: Testade Apple iPhone X och gav den betyget 4 av 5. Sammanfattningen lyder; "Det är ingen tvekan om att Iphone X är den bästa mobil Apple någonsin byggt. Den har i stort sett allt; Design, prestanda, tålighet (tål vatten och damm), mycket bra kameror, Face ID och den användarvänlighet som blivit Apples varumärke."

 

MacWord, november 2017: Har testat Apple iPhone X och konstaterar att "för första gången sedan 2014 håller vi i en Iphone som känns helt ny". Tidningen ger mobilen 9 av 10 poäng, utmärkelsen "Bra köp" och summerar med orden; "Iphone X är en hypersnabb, lyxig, dyr, och – för första gången på länge – en väldigt annorlunda Iphone. Det här är det bästa Iphone som går att få tag på, men också den dyraste. En Iphone 8 eller Iphone 8 Plus ger mycket av det Iphone X har, till ett lägre pris."


Aftonbladet, oktober 2017: Tidningen ställde flaggskeppen Apple iPhone 8 / 8 Plus mot Samsung Galaxy S8/ Note 8 för att se vilken smartphone som är bäst just nu. Vinnare, med 45 poäng, blev Apple iPhone 8 Plus och tidningen summerar: "Snabbast på marknaden och med en förbättrad skärmteknik som tillsammans med racerprocessorn orkar köra avancerade spel, AR-appar och leverera bra video."

 

Mobil, september 2017: Ställer 9 av de just nu bästa mobilerna mot varandra för att kunna utse den bästa kameramobilen 2017. Testet visar att de flesta kamerorna är riktigt bra och hela tre mobiler får dela på förstaplatsen med 16 av 25 poäng. Det handlar om Apple Iphone 7 Plus, Huawei P10 Plus och Samsung Galaxy S8 Plus.

Sistaplatsen gick till HTC och LG. Dessa mobiler ska du alltså undvika enligt tidningen, om du vill ha en riktigt bra kamera i din smartphone.

 

MacWorld, september 2017: Testade Apple iPhone 8 samt 8 Plus och tilldelade den 8 av 10 poäng. Tidningen sammanfattar med orden; "Apples Iphone 8 blir en kortlivad historia som toppmodell, men när vi istället betraktar den som en mellanmodell för dig som vill ha en riktigt grym Iphone för 8 000 – 9 000 kronor beroende på modell och lagringskapacitet, ja då är den riktigt intressant. Framför allt tack vare den snabba processorn."

 

Tidningen M3, september 2017: Efter ett test av Sony Xperia XZ1 G8341 konstaterar tidningen att den bara är värd 7 av 10 poäng. De skriver; "Xperia XZ1 är absolut ingen dålig telefon, men batteritiden hindrar den från att få ett toppbetyg. Och den känns ärligt talat rätt så onödig. Hårdvarumässigt är det en Xperia XZ Premium, fast lite sämre. Sony hade gjort sig själva en tjänst om de släppt Xperia XZ Premium nu, stoppat in Android 8 och 3d-appen i den och kallat den för Xperia XZ1 Plus istället. Då hade de haft ett äkta flaggskepp att skryta med denna höst."

 

Tidningen M3, augusti 2017: Testade Huawei Honor 9 och gav den 8 av 10 poäng. Mobilen får dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar" och tidningen summerar med; "Honor 9 är precis som föregångaren en snygg och välbyggd telefon med bra men inte helt maxade prestanda, och riktigt många intressanta funktioner."

 

Mobil, augusti 2017: Efter ett test av Huawei Honor 9 konstaterar tidningen att "Honor 9 är i princip samma telefon till samma pris som Huawei P10, och det är främst designen som skiljer dem åt. å andra sidan är telefonerna inte speciellt lika varandra, och det är absolut inget fel i att välja telefon efter design. Bägge är snygga på olika sätt, och bägge är bra". Betyget blev 76 av 100 poäng och det räckte till utmärkelsen "Toppbetyg".

 

Aftonbladet, augusti 2017: Testade Samsung Galaxy Note 8 och tilldelade den betyget 4 av 5. Omdömet blev; "Vassast just nu. Men frågan är hur vass den känns när Apples nya Iphone kommer ut. Det och det höga priset gör att betyget stannar på fyra plus." Tidningen jämförde också denna mobil mot iPhone 7 Plus och då vann Samsung Note 8 med 3 mot 1 i ronderna.

 

EISA, sommaren 2017: Har delat ut priser till de mobiler som just nu är extra bra. Priserna i år gick till:

* Bästa Smartphone 2017-2018: Samsung Galaxy S8/S8+ som fick omdömet; "Den här utomordentligt välbyggda flaggskeppstelefonen i glas och metall kombinerar med sin nästan kantlösa Infinity Display en generös skärmstorlek med ett format som ändå är lätt att hantera. Det är en telefon som kan allt."

* Bästa konsumentmobil 2017-2018: Huawei Honor 8 Pro som fick omdömet; "Denna vackert formgivna telefon har en stor 5,7-tums QHD-skärm och systemchippet Kirin 960 som klarar även de mest prestandakrävande uppgifterna. Det här är en väldigt kompetent telefon."

* Bästa kameramobil 2017-2018: Huawei P10 som fick omdömet; "Huaweis senaste flaggskepp är förbättrat i nästan varje aspekt. Det går igenom från designen med diamantskuret skal och nyskapande färgval, vidare till det snabbare och säkrare åttakärniga systemchippet Kirin 960."

 

Mobil, juni 2017: Gjorde ett stort jämförande test för att kunna utse den bästa mobilen 2017, oavsett pris. Vinnare med stor marginal blev Samsung Galaxy S8 Plus som med sina 21 av 25 poäng blev bäst i test. Tidningen summerar; "Med skärmen i centrum ackompanjerad av mjukvara som drar full nytta av den får Samsung en riktigt bra start och telefonen behåller ledningen under hela racet. Liksom föregångaren är telefonen vattentålig, har smart aktiv viloskärm, en riktigt bra kamera, gott om både arbetsminne och lagringsutrymme. Lägg därtill en riktigt lyxig finish och saken är klar."

På andraplats kom Sony Xperia XZ Premium med 17 av 25 poäng.

 

Tidningen M3, juni 2017: Testade Oneplus 5 under rubriken "Allt du behöver i en mobil - för under 5000 kr". Omdömet lyder; "Oneplus 5 är verkligen extremt mycket kvalitetsmobil för pengarna. Hög byggkvalitet, prestanda i toppklass, amoled-skärm, utmärkt batteritid, massor av minne och lagring, och en kamera som kan mäta sig med de bästa". Telefonen tilldelades 9 av 10 poäng och utmärkelsen M3 Rekommenderar.

 

Tidningen M3, maj 2017: Testade Sony Xperia XZ Premium G8141 och tilldelade den 8 av 10 poäng. Omdömet blev; "...en maxad och lyxig smartphone i klassisk stil, med prestanda i absoluta toppklass, en kamera som gör en hel del intressanta saker, övertygande ljud och en skärm som imponerar." Mobilen får också utmärkelsen "M3 rekommenderar".

 

Tidningen M3, april 2017: Testade LG G6 H870 och gav mobilen 8 av 10 poäng. De konstaterar att telefonen har en elegant design med stor skärm, utmärkt ergonomi, en rolig kamerakombination och de uppskattar också att den är vattentät. LG G6  fick därför utmärkelsen "M3 rekommenderar!"

 

Tidningen M3, april 2017: Testade Huawei P10 Plus och tilldelade den 8 av 10 poäng. Omdömet blev: "Med ett par extra features, kanske vattentålighet, hifi-audio eller trådlös laddning, hade P10 Plus förtjänat en extra poäng. Nu ska den leva enbart på kameran. Den är visserligen intressant, men det är många andra av vårens och höstens mobilkameror också, på olika sätt."

 

Mobil, mars 2017: Gjorde ett jämförandetest av 6 smartphones för att hitta den bästa mellanklassmobilen, det vill säga en mobil som kostar ungefär hälften av flaggskeppen från de olika tillverkarna. Vinnare blev Lenovo Moto Z Play som fick 20 av 25 poäng och därmed blev bäst i test. Tidningen summerar med orden; "Skärmen är både stor och skarp samt har smarta funktioner i viloläget. Vi kan ansluta moduler om vi skulle ha sådana till hands och gränssnittet är skönt avskalat. Lägg till det testets bästa kamera, Android 7 och vi har en klart värdig vinnare."

På andraplats, med 18 av 25 poäng, kom Samsung Galaxy A3.

 

Aftonbladet, mars 2017: Testade alla aktuella androidmobiler för att komma fram till vilken smartphone som är bäst våren 2017. Vinnare blev Samsung Galaxy S8 Plus med 4 av 5 poäng. Den tog hem segern för att den "Har toppkamera, mycket bra skärm och toppbetyg vid test av processorn." Ytterligare några mobiler fick 4 poäng i detta test och det var Samsung Galaxy S8, Huawei P10 och Nokia 6.

 

PC för alla, februari 2017: Testade 9 smarta mobiler under 4 000 kr för att se vilken mobiltelefon som är den mest prisvärda utmanaren just nu. Bäst i test blev Moto Z Play med betyget 9 av 10. Den tog hem segerpokalen bland annat för sin utmärkta bildskärm, långa batteritid och ett snyggt och rent gränssnitt.

Tre mobiler fick 8 av 10 poäng och utmärkelsen "Bra val". Dessa var Asus ZenFone 3, Huawei Honor 8 och Samsung Galaxy A3 2017.

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 5 juli 2020

 


Bäst i test smartphone

Att ständigt vara uppkopplad är en naturlig del av samhället idag. Om du använder din mobil mycket - se till att du har en riktigt bra smartphone!

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående smartphone. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mobiltelefonen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 2: Ska du köpa extra laddare till din mobiltelefon och vill veta om det är fördelar med en originalladdare eller om man lika gärna kan köpa en mobilladdare på Rusta eller Clas Ohlson? Då ska du läsa detta test hos Testfakta. Det är stora skillnader i kvalité som du kan se i denna tabell.

 

Fotografierna som du tar med denna mobil går utmärkt att framkalla på nätet eller sätta ihop till en egen fotobok. Om du tänkt ta mycket bilder är förstås en bra digitalkamera att föredra istället. Vi vet vilken kamera som är bäst i test.

 

För att skriva ut fotografier kan sidan med tester av bläckstråleskrivare vara intressant att ta del av. Och genom att köpa högtalare till din smartphone, får du en komplett musikanläggning med riktigt bra ljud.

 

Även om en Smartphone innehåller mycket program idag, är en bärbar dator att föredra om du tänkt arbeta mycket under t.ex. resor. Läs våra tester på laptop så får du tips på vad som är bäst idag. Och på våra sidor med tester på surfplattor och ultrabook tester kan du se vad som är bäst inom dessa områden just ju.Läs även: