extern hårddisk bäst i test - ssd hårddisk test

Tester på extern hårddisk

Ska du köpa en extern hårddisk och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika hårddiskarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa hårddisken och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig hårddisken bäst i test NU!


Jag behöver extra snabb lagring - visa mig SSD-hårddisken bäst i test NU!


Externa hårddiskar är fortfarande något som vi använder flitigt. Det är pålitligt, fungerar bra och kostar inte alltför mycket. Tack vare ökad konkurrens från molnlagring och SSD (solid state disc)-lagring går de även ner i pris. 


Därför behöver du en extern hårddisk

Med ny teknik som låter oss filma och ta bilder i hög kvalitet samlar du snabbt på dig filer som tar mycket utrymme på din dator eller smartphone. En extern hårddisk är därför perfekt för att lätta lagringstrycket. Genomsnittslagringen på en extern hårddisk vilket betyder att du kan fylla din dators eller smartphones utrymme flera gånger om.


Extern hårddisk eller SSD?

Hastigheten på hårddisken spelar inte jättestor roll om du inte jobbar med stora filer och behöver ett snabbt arbetsflöde. Vid arbete med stora filer rekommenderas en SSD-disk, eftersom dessa kan flytta över stora filer, med mycket information, väldigt snabbt. Snitthastigheten på en SSD-disk ligger idag på ca 500mb/s medan en vanlig extern hårddisk ligger mellan 80-160mb/s. Extern hårddisk - Bäst i test 2020

Ser vi till vad experter och konsumenter, framträder en extern hårddisk extra tydligt; WD Elements. Deras hårddiskar har länge varit en ledande tillverkare inom extern lagring. Med deras hårddiskar av stort utrymme och kompakt design är det inte konstigt att förstå varför. 

Bästa externa hårddisken 2tb

Bästa externa hårddisken just nu - WD Elements Portable 2TB

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 10 augusti 2020

 


WD Elements Portable är en extern hårddisk med 2 TB lagring. Med ett schysst pris och bra prestanda med snabba överföringstider för du enkelt över stora filer från din dator eller smartphone. 


Den externa hårddisken är väldigt liten, endast 2cm hög, och får plats i din ficka. När det kommer till anslutningsmöjligheter har du både USB-C och USB 3.0 att välja mellan. Den är formaterad för Windows-baserade datorer men går enkelt att formateras om för användning med Mac. WD Elements Portable funkar även bra till spelkonsoler som antingen lagringsutbyggnad eller backup-enhet. 


När det kommer till extra-funktioner som mjukvara och krypterade filer är det tyvärr något som denna hårddisk saknar. Spara därför inget känsligt material på den. 


Letar du du efter ett enkelt sätt att transportera data eller spara på lagringsutrymmet i din dator, smartphone eller spelkonsol är denna hårddisk ett utmärkt köp. När du köper den får du även två års garanti. 


Här köper du testvinnaren till bästa pris


NetOnNet säljer hårddisken för 849 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer hårddisken för 849 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Dustin Home säljer hårddisken för 849 kr. Frakten är inkluderad i priset.

849 kronor är det lägsta priset just nu för WD Elements Portal 2TB! 

Hos Webhallen köper du hårddisken för 879 kr. Frakten ingår i priset.

Billig Teknik erbjuder hårddisken för 899 kr. Frakten hem till dig är inkluderat i priset.

Coolshop erbjuder hårddisken  för 950 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Detta säger experterna om testvinnaren

The Wirecutter: ger WD Elements en andraplats i deras test. Deras vinnare, WD My Passport, var aningen snabbare och tog därför hem förstaplatsen. De menar dock att ifall WD Elements pris i butiken du handlar i är lägre än My Passport, är Elements ett bättre köp eftersom det skiljer så lite i prestanda. 


CNET: Gillar att WD Elements Portable erbjuder stor lagringsmängd för sitt låga pris. De gillar även att dess användarvänlighet och design gör det lätt att ansluta den till datorer, spelkonsoler etc. De ger hårddisken 4/5 stjärnor. 


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden så nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Grymt snabb hårddisk. Bra med USB3.0."


"Funkar precis som utlovat, ger bra överföringshastigheter och funkar perfekt för att ha som lagring för plex server. Jag rekommenderar denna produkt." 


"Något tjockare än Passport Ultra, köpte den utomlands för ca 600 SEK. Snabb, tyst, inga konstigheter."


"Köpte denna för ~1 år sedan och den funkar fin fint. Snabb överförning och inget att klaga på."


"Snabb liten och tyst. Fungerar utmärkt tillsammans med AE och backup via Time Machine (OS 10.10.4). Formaterad som Mac OS Extended (Journalförd)/GUID."


"Mycket smidig och prisvärd!" 

"Snabb och liten, inte så mycket mer att säga. Tyst, som de flesta andra 2.5" enheter."


"Liten och snabb! Enda nackdelen är den udda kontakten (även om den återfinns på en hel del andra diskar), som gör att man måste ha sladden med sig för att vara säker på att kunna använda disken."


"Fungerar klockrent! Liten och smidig."  


SSD hårddisk - Bäst i test 2020

Om du letar efter en hårddisk med extremt hög prestanda är SSD något för dig. Med höga överföringshastigheter kan du jobba smidigt och obehindrat med stora filer. Bästa SSD hårddisken just nu är Samsung T5!

ssd hårddisk bäst i test

Bästa SSD hårddisken just nu - Samsung T5 (1TB)

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du SSD-hårddisken 1TB:

Lägsta butikspris per den 10 augusti 2020

 


Samsung T5 har under ett par år varit en mycket populär SSD hårddisk. Och det är inte svårt att förstå varför. Med ett kompakt utförande och hög prestanda är det inte svårt att första varför detta är SSD hårddisken bäst i test! 


Dess överföringshastighet är enligt Samsung ca 540mb/s men efter expertertester landar det snarare på ca 500mb/s. Dock är detta inget att vara ledsen över, 500mb/s är fortfarande otroligt snabbt. Denna hastighet gör det möjligt att redigera 4K-råmaterial direkt från hårddisken utan något lagg. Perfekt för dig som vill ha den bästa lagringen eller rentav behöver ett snabbt arbetsflöde med stora filer


Samsung T5 är också väldigt användarvänlig. Exempelvis får du ett gratisprogram från Samsung där du kan se hur mycket lagring som används och övrig information. Detta program kan användas för att kryptera hela lagringsvolymen med 256 bitars AES-kryptering. Med en blinkande LED-lampa på SSD-disken kan du även se när överföring är igång. 


Hårddisken är liten nog att få plats i din ficka och ansluts enkelt till din dator, android eller spelkonsol. Du får med två sladdar; en USB-C och en USB typ A (3.0). Du kan alltså använda den även om du har en dator med några år på nacken. Dock, om du använder USB 3.0-sladden kan du förvänta dig en liten minskning i överföringshastighet. 


När du köper denna SSD hårddisk får du 3 års garanti från Samsung


Om du hellre vill köpa denna SSD hårddisk i mindre storlek (500GB) hittar du bästa pris här nedan! 


Här köper du SSD-hårddisken 500GB:

Lägsta butikspris per den 10 augusti 2020

 

Detta säger experterna

Techradar, maj 2020: När Techradar rankar de bästa externa hårddiskarna 2020, hamnar Samsung T5 SSD på tredjeplats. Förstaplatsen tas hem av Buffalo MiniStation Extreme NFC. Den vinner mycket tack vare sin NFC-säkerhet och robusta design. 


PC för alla: Ger Samsung T5 en delad förstaplats tillsammans med WD My Passport SSD, Silicon Power Bolt B80 och Sandisk Extreme 600. De gillar SSD hårddiskens prestanda, effektiva kryptering och att den har ett bra pris. När de nämner nackdelarna med hårddisken nämner de att den är aningen stor samt att det inte följer med något backup-program.


Techradar: Ger Samsung T5 SSD 4,5/5 stjärnor. De gillar att den är kompakt och väldigt snabb. De säger att den passar alla som vill ha snabb lagring och framförallt de som behöver ett snabbt arbetsflöde. När det kommer till nackdelar tycker de att den är lite dyr och menar att den mindre modelle, T3:an, kan vara ett bättre köp om överföringshastigheter och USB-C inte är viktigt för dig. 


PCWorld: Ger också 4/5 stjärnor till Samsung T5 SSD. De gillar att den är liten, lätt, robust och dess prestanda. Att T5:an använder sig av snabbare USB koppling är någonting som märks av och det gillas av PCWorld. De avslutar sin recension med att säga att Sandisk Extreme 900 fortfarande är kungen av snabb överföring men att de föredrar Samsung T5 pga dess kompakta format och kraftfulla prestanda. 


PCMAG: Gillar prestandan, flexibiliteten och det kompakta formatet hos Samsung T5. Med stort lagringsutrymme och snabb hastighet menar de att den är gjord främst för de som behöver snabb överföring av stora filer. När de tar upp nackdelar så nämner de priset. 


Detta säger användarna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna säger. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Jag älskar denna hårddisk. Använder den hela tiden. Utmärkt för redigering på laptop. Mycket tålig också."


"Hårdvaran är jättebra, SSD:n är mycket snabb (får strax över 500mb/s från verklig användning) och välkonstruerad - liten, lätt och robust. Inga ljud eller rörliga delar." 


"Kanon!"


"Supersnabba överföringar, finns inget negativt att säga om den, haft den 1 dag och funderar redan på en till." 


"Vad ska man säga. Fantastisk! Finns inget negativt med den vad jag kan se. Priserna på externa SSDs börjar gå ner nu, så t.o.m. det är humant." 


"Första intrycket är att den är liiiiiten och snabb!"


"Jag tänkte att det skulle bli en liten boost från en normal hårddisk men så fel jag hade! När de säger att den är snabb, så menar de verkligen att den är snabb. Värt pengarna."


"Liten men kraftfullt verktyg; mångsidig och pålitlig."


"Perfekt för spel på Xbox One."


"Liten, robust och snabb. Om du behöver flytta mycket data snabbt är det här." 


Här köper du SSD hårddisken till bästa pris 


Proshop erbjuder SSD hårddisken för 1874 kr. Frakten ingår i priset.

1874 kronor är det lägsta priset just nu för Samsung T5 SSD (1TB)! 

Hos NetOnNet kan du köpa Samsung T5 för 1899 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer SSD hårddisken för 1949 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Webhallen köper du SSD hårddisken för 1949 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Dustin Home köper du SSD hårddisken för 1999 kr. Frakten ingår i priset.

Kjell & Company erbjuder Samsung T5 för 2290 kr. Frakten hem till dig är inkluderat i priset.

Hos Ginza kan du köpa Samsung T5 för 2359 kr. Frakt ingår i priset.

extern hårddisk - ssd hårddisk


Tips 1: Om du letar efter en ny, högpresterande, dator kan du läsa vårt test här där vi korar den bästa ultrabooken just nu! 


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående hårddiskar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa, externa hårddisken, till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!