Extern hårddisk bäst i test, ssd hårddisk test, test extern hårddisk, bästa externa hårddisk 2023, extern hårddisk ssd bäst i test, bästa externa hårddisk, extern hårddisk, extern hårddisk test, extern hårddisk mac bäst i test, bästa externa hårddisken, bäst i test extern hårddisk, test extern hårddisk, bra extern hårddisk för foton, bästa hårddisken, bästa ssd extern hårddisk.

Extern hårddisk bäst i test 2024 - SSD hårddisk

Ska du köpa en bra extern hårddisk för foton och vill veta vilken som är extern hårddisk bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


I vårt extern hårddisk test har vi också tagit reda på vad konsumenternas åsikter. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan köpa bästa externa hårddisken direkt!


Bäst i test extern hårddisk


Extern hårddisk bäst i test 2024


Ser vi till vad experter och konsumenter, framträder en hårddisk extra tydligt; WD Elements. Deras hårddiskar har länge varit en ledande tillverkare inom extern lagring. Med deras hårddiskar av stort utrymme och kompakt design är det inte konstigt att förstå varför.


WD Elements Portable är en hårddisk med 2 TB lagring. Med ett schysst pris och bra prestanda med snabba överföringstider för du enkelt över stora filer från din dator eller smartphone. 


Den externa hårddisken är väldigt liten, endast 2cm hög, och får plats i din ficka. När det kommer till anslutningsmöjligheter har du både USB-C och USB 3.0 att välja mellan. Den är formaterad för Windows-baserade datorer men går enkelt att formateras om för användning med Mac. WD Elements Portable funkar även bra till spelkonsoler som antingen lagringsutbyggnad eller backup-enhet. 


När det kommer till extra-funktioner som mjukvara och krypterade filer är det tyvärr något som denna hårddisk saknar. Spara därför inget känsligt material på den. 


Letar du du efter ett enkelt sätt att transportera data eller spara på lagringsutrymmet i din dator, smartphone eller spelkonsol är denna hårddisk ett utmärkt köp. När du köper den får du även två års garanti. Här köper du testvinnaren till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om bästa externa hårddisk

Som vanligt här på Bäst i test Guiden så nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Grymt snabb hårddisk. Bra med USB3.0."


"Funkar precis som utlovat, ger bra överföringshastigheter och funkar perfekt för att ha som lagring för plex server. Jag rekommenderar denna produkt." 


"Något tjockare än Passport Ultra, köpte den utomlands för ca 600 SEK. Snabb, tyst, inga konstigheter."


"Köpte denna för ~1 år sedan och den funkar fin fint. Snabb överföring och inget att klaga på."


"Snabb liten och tyst. Fungerar utmärkt tillsammans med AE och backup via Time Machine (OS 10.10.4). Formaterad som Mac OS Extended (Journalförd)/GUID."


"Mycket smidig och prisvärd!" 


"Snabb och liten, inte så mycket mer att säga. Tyst, som de flesta andra 2.5" enheter."


"Liten och snabb! Enda nackdelen är den udda kontakten (även om den återfinns på en hel del andra diskar), som gör att man måste ha sladden med sig för att vara säker på att kunna använda disken."


SSD hårddisk bäst i test 2024


Om du letar efter en hårddisk med extremt hög prestanda är SSD något för dig. Med höga överföringshastigheter kan du jobba smidigt och obehindrat med stora filer. Bästa SSD hårddisken just nu är Samsung T7!


Samsung T7 har under ett par år varit en mycket populär SSD hårddisk. Och det är inte svårt att förstå varför. Med ett kompakt utförande och hög prestanda är det inte svårt att första varför detta är SSD hårddisken bäst i test! 


Dess överföringshastighet är enligt Samsung ca 540mb/s men efter expertertester landar det snarare på ca 500mb/s. Dock är detta inget att vara ledsen över, 500mb/s är fortfarande otroligt snabbt. Denna hastighet gör det möjligt att redigera 4K-råmaterial direkt från hårddisken utan något lagg. Perfekt för dig som vill ha den bästa lagringen eller rentav behöver ett snabbt arbetsflöde med stora filer. Samsung T7 erbjuder stöd för de flesta överföringsprotokollen (NVMe) och fungerar för både Mac och PC. Likt de flesta externa hårddiskar behöver du dock formatera den ifall du ska använda den till en Mac-dator. Detta görs enkelt under inställningarna på din dator. 


Samsung T7 är också väldigt användarvänlig. Exempelvis får du ett gratisprogram från Samsung där du kan se hur mycket lagring som används och övrig information. Detta program kan användas för att kryptera hela lagringsvolymen med 256 bitars AES-kryptering. Med en blinkande LED-lampa på SSD-disken kan du även se när överföring är igång. 


Hårddisken är liten nog att få plats i din ficka och ansluts enkelt till din dator, android eller spelkonsol. Du får med två sladdar; en USB-C och en USB typ A (3.0). Du kan alltså använda den även om du har en dator med några år på nacken. Dock, om du använder USB 3.0-sladden kan du förvänta dig en liten minskning i överföringshastighet. 


När du köper denna SSD hårddisk får du 3 års garanti från Samsung! Hårddisken finns tillgänglig i storlekar från 250GB - 2TB. Här köper du SSD hårddisken till bästa pris Användarnas omdömen och recensioner om bästa SSD hårddisk

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna säger. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Väldigt snabb och smidig ssd. Tog ner laddtiderna på min Xbox one X med 25-50% i stort sett. Rekommenderas"


"Jag rekommenderar denna kompakta externa Samsung-SSD (500 GB USB 3.2 Gen 2) eftersom den är så lite och lätt --- och billig och felfri, åtminstone för mig."


"Jag älskar denna hårddisk. Använder den hela tiden. Utmärkt för redigering på laptop. Mycket tålig också."


"Hårdvaran är jättebra, SSD:n är mycket snabb (får strax över 500mb/s från verklig användning) och välkonstruerad - liten, lätt och robust. Inga ljud eller rörliga delar." 


"Supersnabba överföringar, finns inget negativt att säga om den, haft den 1 dag och funderar redan på en till." 


"Vad ska man säga. Fantastisk! Finns inget negativt med den vad jag kan se. Priserna på externa SSDs börjar gå ner nu, så t.o.m. det är humant." 


"Första intrycket är att den är liten och snabb!"


"Jag tänkte att det skulle bli en liten boost från en normal hårddisk men så fel jag hade! När de säger att den är snabb, så menar de verkligen att den är snabb. Värt pengarna."


"Perfekt för spel på Xbox One."


"Liten, robust och snabb. Om du behöver flytta mycket data snabbt är det här." 


Jämför externa hårddiskar - specifikationer


Storlek:
Typ av USB:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Pris/GB:
Läshastighet (max):
Skrivhastighet (max):
Bäst i test externa hårddisken 2024 - WD Elements Portable 2TB - Bäst i test
WD Elements Portable...
Bästa externa hård...
2 TB
Micro USB och USB-A
82 mm
111 mm
21 mm
234 g
0,4 kr/GB
120 MB/s
120 MB/s
Bäst i test externa hårddisken 2024 - Samsung T7 Portable SSD 500GB - Bäst i test
Samsung T7 Portable...
Snabb SSD hårddisk
500 GB
57 mm
85 mm
8 mm
58 g
1,57 kr/GB
1050 MB/s
1000 MB/sSå gjorde vi testet

För att få fram vinnare av externa hårddiskar har vi använt oss av både expertkällor och användarnas åsikter. Vi har fokuserat på prestanda, såsom hastighet och hållbarhet, men har också beaktat priset på produkterna. 


Expertkällorna har vi använt oss för att få en grundläggande förståelse för de olika hårddiskarna och dess specifikationer. Därefter har vi sett hur dessa skiljer sig åt i prestanda, såsom läshastighet och skrivhastighet. 


Genom att samla in omdömen från olika användare som har testat vinnarna har vi fått en mer heltäckande bild av hårddiskarnas fördelar och nackdelar. 


Efter att genomfört alla tester och samlat in åsikter har vi kommit fram till två bra vinnare som har imponerat med sin prestanda, hållbarhet, användarvänlighet och slutligen, pris. Dessa hårddiskar tror vi kommer passa de flesta av användarnas behov och önskemål, oavsett om du enbart behöver en hårddisk som backup eller om du behöver en som kan arbeta snabbt, smidigt och utan krångel.


Test extern hårddisk - Experternas omdömen

Här kan du läsa de olika testerna om vår nuvarande och tidigare testvinnare för externa hårddiskar. 


The Wirecutter ger WD Elements en andraplats i deras test. Deras vinnare, WD My Passport, var aningen snabbare och tog därför hem förstaplatsen. De menar dock att ifall WD Elements pris i butiken du handlar i är lägre än My Passport, är Elements ett bättre köp eftersom det skiljer så lite i prestanda. 


CNET gillar att WD Elements Portable erbjuder stor lagringsmängd för sitt låga pris. De gillar även att dess användarvänlighet och design gör det lätt att ansluta den till datorer, spelkonsoler etc. De ger hårddisken 4/5 stjärnor.


PCMAG testade Samsung T7 och tycker att den är en liten men högst kapabel hårddisk som har stöd för flertalet överföringsprotokoll och är kompatibel med de populäraste operativsystemen (Windows & OS X). 2020 utsåg PCMAG Samsung T7 Touch till deras bästa val när det gäller externa hårddiskar. Men de menar att om du ej behöver fingeravtrycksläsning på din hårddisk är vanliga Samsung T7 ett bra val. 


Storage Review tycker att Samsung T7 är en utmärkt hårddisk som levererar bra lagring i ett litet format. De gillar också att den erbjuder kryptering med lösenord och rekommenderar Samsung T7 till dig som letar efter en kompakt och snabb lösning för lagring av filer. 


Tom's Hardware ger Samsung T7 ett betyg på 4/5. De tycker att den mixar snabba överföringstider med säker kryptering i en mycket attraktiv design. De upplevde dock att överföringstiderna inte blir lika snabba som väntat när det är extra stora filer. De tycker också att garantin på 3 år är lite kort och hade gärna sett några år till. 


Techradar rankar de bästa externa hårddiskarna och Samsung T5 SSD får en tredjeplats. Förstaplatsen tas hem av Buffalo MiniStation Extreme NFC. Den vinner mycket tack vare sin NFC-säkerhet och robusta design. 


PC för alla ger Samsung T5 en delad förstaplats tillsammans med WD My Passport SSD, Silicon Power Bolt B80 och Sandisk Extreme 600. De gillar SSD hårddiskens prestanda, effektiva kryptering och att den har ett bra pris. När de nämner nackdelarna med hårddisken nämner de att den är aningen stor samt att det inte följer med något backup-program.


Techradar ger Samsung T5 SSD 4,5/5 stjärnor. De gillar att den är kompakt och väldigt snabb. De säger att den passar alla som vill ha snabb lagring och framförallt de som behöver ett snabbt arbetsflöde. När det kommer till nackdelar tycker de att den är lite dyr och menar att den mindre modelle, T3:an, kan vara ett bättre köp om överföringshastigheter och USB-C inte är viktigt för dig. 


PCWorld ger också 4/5 stjärnor till Samsung T5 SSD. De gillar att den är liten, lätt, robust och dess prestanda. Att T5:an använder sig av snabbare USB koppling är någonting som märks av och det gillas av PCWorld. De avslutar sin recension med att säga att Sandisk Extreme 900 fortfarande är kungen av snabb överföring men att de föredrar Samsung T5 pga dess kompakta format och kraftfulla prestanda. 


PCMAG gillar prestandan, flexibiliteten och det kompakta formatet hos Samsung T5. Med stort lagringsutrymme och snabb hastighet menar de att den är gjord främst för de som behöver snabb överföring av stora filer. När de tar upp nackdelar så nämner de priset. 


Köpguide

Fördelar med extern hårddisk

Externa hårddiskar gör det enkelt att spara och säkerhetskopiera dina filer direkt på en extern plats. Detta gör de perfekta till att spara gamla bilder, videos eller musik. Du kan ha med dem överallt eftersom de inte tar så mycket plats, och dessutom kan vilken dator som helst använda de eftersom de flesta fortfarande har vanligt USB-uttag. Dessutom är de skalbara då du enkelt kan välja hur mycket lagring du behöver, samt om du behöver mer kapacitet eller hastighet.


Genomsnittslagringen på en hårddisk vilket är 500 GB betyder att du kan fylla din dators eller smartphones utrymme flera gånger om.


Traditionell hårddisk eller SSD?

Hastigheten på hårddisken spelar inte jättestor roll om du inte jobbar med stora filer och behöver ett snabbt arbetsflöde. Vid arbete med stora filer rekommenderas en SSD-disk, eftersom dessa kan flytta över stora filer, med mycket information, väldigt snabbt. Snitthastigheten på en SSD-disk ligger idag på ca 500mb/s medan en vanlig hårddisk ligger mellan 80-160mb/s..Vanliga frågor och svar

 • Hur stor extern hårddisk behöver man?
  Om du bara ska lagra lite bilder, videor eller musik räcker oftast 500 GB. Men om du planerar på att spara större filer som filmer, spel och dylikt är det en fördel med 1 - 2 TB.

  Ska hårddisken användas som säkerhetskopia för din dator rekommenderas också 2 TB. Och tänk på att lagringen kan fyllas upp snabbare än du tror och att det därför kan vara bra att välja en med lite större lagring.
 • Vilken är extern hårddisk bäst i test?
  I vårt extern hårddisk test har vi utsett WD Elements Portable 2TB till bästa externa hårddisk. Denna extern hårddisk har där med fått vår stämpel extern hårddisk bäst i test.

  WD Elements Portable som har en storlek på 2 TB. Men söker du en SSD hårddisk rekommenderar vi Samsung T7 som är supersnabb och enkel att ta med.
 • Hur fungerar en extern hårddisk?
  En extern hårddisk är en lagringsenhet som kan anslutas till din dator via en USB-kabel. När du ansluter hårddisken till din dator kan du enkelt öppna den och sedan dra och släppa filer till och från den, precis som med en vanlig mapp på din dator.Extern hårddisk, ssd hårddisksnabb, extern hårddisk, hårddisk extern bäst i test, hårddisk bäst i test, bästa externa hårddisken för bilder, bra extern hårddisk, bästa externa ssd hårddisk, extern hårddisk 1tb bäst i test, bärbar hårddisk bäst i test, externa hårddiskar bäst i test, hårddisk extern, bästa extern hårddisk, extern hårddisk 2tb bäst i test, externa hårddiskar, bäst extern hårddisk, hårddisk test, bra hårddisk, hårddisk 2tb, bästa externa hårddisk mac, extern hårddisk 2tb, portabel hårddisk bäst i test, bästa ssd, extern hårddisk bäst i test 2023, extern hårddisk 1tb, extern hårddisk ssd, net on net extern hårddisk, bästa ssd hårddisk, ssd extern hårddisk, usb hårddisk, extern hårddisk för bilder, extern ssd test, billig hårddisk, extern ssd hårddisk, extern ssd för spel, portable hårddisk, bästa ssd för gaming.Tips 1: Om du letar efter en ny, högpresterande bärbar dator kan du läsa vårt test här där vi korar den bästa ultrabooken eller bästa speldatorn tillsammans med bästa gaming headset.


Oavsett om du jobbar, spelar eller redigerar på din dator krävs en bra router för att säkerställa god internetanslutning.


Tips 2: Se till att skriva ut dina bilder fysiskt också, så du inte går miste om dina bilder vid en krasch eller oavsiktlig radering. Du kan enkelt beställa bilder online eller varför inte göra egen fotobok?


Enligt Råd och Rön slutar 11,8% hårddiskar fungera det fjärde året.


Om du tar mycket bilder eller videos rekommenderar vi att du kollar in våra tester om bästa kompaktkameran, systemkameran och actionkameran.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har extern hårddisk rea på ovanstående diskar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa, externa hårddisken, till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, IT-tjänster, skrivare och scanner och tablet.Philip Andrén

Bäst i test: Extern hårddisk

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast