Bästa webbhotell.

Bästa webbhotell 2023 för din hemsida

Allt fler personer och företag har behov av att synas online. För att du ska kunna presentera dig på Internet med en egen sajt och hosting är ett sådant hotell en smart lösning. Nästan alla företag hänvisar till en webbplats i sina annonser samt i Radio- och TV-reklamen. Kort sagt; Att kunna visa upp sig på nätet blir allt viktigare för företag och även för privatpersoner.

 

Sociala medier (som t.ex. Facebook) är också viktiga förstås. Ponera att det inte fanns något Facebook före år 2004 och att de 2016, hade över 1,65 miljarder aktiva användare, så säger det lite om vilken explosiv utveckling som de haft och att de ligger helt rätt i tiden. I Sverige använder 64 % av befolkningen Facebook. Och ser man på Googles statistik är just "Facebook" ett av de mest populära sökorden, i hela världen! Imponerande utveckling, minst sagt.

 

Men åter till webbplatser som man själv skapar. När man ska välja ett webbhotell visar flera undersökningar att det som användare bland annat prioriterar högst är driftsäkerheten, följt av priset. Och det är ju en logisk ordning, för om inte din sajt är uppe och tillgänglig när dina kunder eller andra besökare vill läsa det du skrivit, spelar det ju ingen roll att det är billigt. Webhotellet måste ju i första hand fungera på ett säkert sätt.

 

En "upptid" under 99,8% är därför inte intressant. De går bort direkt. Ett test som presenterades i IDG visar lyckligtvis att många svenska webbhotell har mycket bra tillgänglighet nu för tiden på den svenska marknaden.

 

Vi har gått igenom de test som är utförda, inte minst av IDG och Internetworld som gjorde årliga utvärderingar för att hitta det bästa webbhotellet, då de även granskade saker som t.ex. support. Men vi vill förstås också ha ett prisvärt billigt webbhotell och även detta har vi lyckats med.

 

För dig som vill lära dig mer innan du tar ditt beslut, gäller både nya användare och för dig som vill byta webbhotell, rekommenderar vi Webbdo där du kan läsa en guide om vad ett webbhotell är.

 

 

Webbhotell bäst i test

Ett enkelt och synnerligen billigt webhotell, men som ändå är bra och fullt funktionsdugligt är One webhotell. Här hittar vi allt som behövs för att sätta upp en rejäl hemsida (från 50 Gb lagringsutrymme) och grundläggare funktioner som PHP7 och MySQL. Det är lätt att installera WordPress för dig som föredrar det och eftersom det är fri trafik behöver du inte oroa dig för ökade kostnader om dina kunder t.ex. ser på filmklipp/video som ligger på din web.

 

Du har också obegränsat antal e post / e-mail konton med SPAM och virusskydd via one com webmail. Statistiken är tillräcklig för de flestas önskemål och för att få ännu mer trafik till din nya sajt, får du 1 000 kr att annonsera för på Google AdWords. Det rekommenderas starkt för att komma igång snabbare och få fler besökare till dina sidor.


Du också koppla flera domäner till samma konto. Kanske vill du t.ex. köpa både minwebb.se och minwebb.com så att ingen konkurrent lägger beslag på dem? Då kan du köpa dessa till en låg kostnad och sedan sköta allt från samma konto.

 

One webbhotell - billigt och bra - räcker för de flesta!


Billigt webbhotell bäst i test - One webbhotell one.com

 

Gilla 5
Se dagens aktuella pris


One webbhotell 

One.com har förstås också vunnit tidningarnas Bäst i test flera gånger. I t.ex. Internetworld har de rekommenderats 3 år i rad med omdömen som bl.a. "Imponerar med bra service och enastående tillgänglighet trots pytteprislapp" i jämförelse med andra hotell.

 

PC-Magazine skriver i sin test hösten 2009 "I detta test blev One.com bäst, inte bara för att du får stort webbutrymme, utan också för att allt är obegränsat (trafik, e-postkonton) och för att priset är oslagbart. Särskilt den perfekta upptiden på 99,99% under 979 dagar är värt att omnämna."

 

De får också bra betyg från över 15 000 användare som du kan se här hos TrustPilot. Företaget har idag över 1 miljon kunder i 149 länder och 270 anställda som sköter det hela.

 

Priset då? Jo, för en (1) .se-domän t.ex. www.minwebb.se får man till ordinarie pris betala 168 kr (139+29 i moms) per år. Och eftersom du får en värdecheck till Google Adwords på 1000 kr, kan man nästan säga att det lönar sig att köpa en domän där. Nästan...


Riktigt attraktivt pris är det i alla fall, den saken är klar. Att bara betala från 49 kr per månad (faktureras årsvis, första året betalar du enbart 19 kr per månad) för både hotell på 50 Gb och domännamn inklusive gratis SSL certifikat, det är väldigt bra. One har en bra support och deras support är också öppen dygnet runt. 


Faktum är att du är på en av One:s servrar just nu, eftersom Bäst i test Guiden drivs av dem och har gjort det sedan starten år 2009.

 Andra webbhotell som presterat bra i testerna är FS Data och Miss Hosting.


Har du en webbplats eller hemsida, är du säkert också intresserad av att veta hur du kan skicka nyhetsbrev för att hålla kontakt med dina kunder.


Läs också vår sida med test av mobilt internet så att du får bästa täckning och högsta hastighet när du surfar med din bärbara dator.

 

Är det kanske läge att ta några nya, bra fotografier till din sajt? Vi har tester på digitalkameror också. Och till kontoret är det förstås viktigt att köpa den laserskrivare som är bäst i test. Oavsett om du ska ha en vanlig skrivare eller en färglaser, har vi sammanställningar på detta.

 

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, it-tjänster, skrivare & scanner & tablet.
Vanliga frågor och svar

  • Vad är ett webbhotell?
    Är en plats där du lagrar din hemsida för att den ska kunna synas på internet.
  • Vad kostar ett webbhotell?
    Priserna varierar stort mellan olika aktörer. Vår testvinnare kan du just nu få från 49 kr per månad.
  • Vilket är det bästa webbhotellet?
    Vi har utsett one.com till webbhotell bäst i test.
Christopher Holmerin

Bäst i test: Webbhotell

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Testet uppdaterades senast