Bästa webbhotell 2023

Bästa webbhotell 2024 för hemsidan - webbhotell bäst i test

När man ska välja ett bra webbhotell visar flera undersökningar att det som användare bland annat prioriterar högst är driftsäkerheten, följt av priset. Och det är ju logiskt; för om din hemsida ligger nere eller inte finns tillgänglig för kunder, spelar det ju ingen roll att det är ett billigt webbhotell. Det bästa webbhotellet måste i första hand fungera säkert sätt - därför bör upptiden ligga på minst 99,8%.


Ett test som presenterades i IDG visar lyckligtvis att många svenska webbhotell har mycket bra tillgänglighet på den svenska marknaden.


Vi har gått igenom de test på webbhotell som är utförda, inte minst av IDG och Internetworld som gjort årliga utvärderingar för att hitta webbhotell bäst i test. Läs vidare och hitta bästa webbhotell för dina behov! 


Därför ska du ha en hemsida och webbhotell

Allt fler personer och företag har behov av att synas online. För att du ska kunna presentera dig på nätet med en egen sajt och hosting är ett webbhotell en smart lösning. Alla företag hänvisar numera till en webbplats i sina annonser samt i radio- och TV-reklam. Att kunna visa upp sig på nätet blir allt viktigare för företag och även för privatpersoner.


För dig som vill lära dig mer innan du tar ditt beslut, gäller både nya användare och för dig som vill byta webbhotell, rekommenderar vi Webbdo där du kan läsa en guide om vad ett webbhotell är.


Sociala medier (som t.ex. Facebook) är också viktiga förstås. Ponera att det inte fanns något Facebook före år 2004 och att de 2016, hade över 1,65 miljarder aktiva användare, så säger det lite om vilken explosiv utveckling som de haft och att de ligger helt rätt i tiden. I Sverige använder 64 % av befolkningen Facebook. Och ser man på Googles statistik är just "Facebook" ett av de mest populära sökorden, i hela världen! Imponerande utveckling, minst sagt.


Webbhotell bäst i test

Ett enkelt och synnerligen billigt webhotell, men som ändå är bra och fullt funktionsdugligt är One webhotell. Här hittar vi allt som behövs för att sätta upp en rejäl hemsida (från 50 Gb lagringsutrymme) och grundläggare funktioner som PHP7 och MySQL. Det är lätt att installera WordPress för dig som föredrar det och eftersom det är fri trafik behöver du inte oroa dig för ökade kostnader om dina kunder t.ex. ser på filmklipp/video som ligger på din web.


Du har också obegränsat antal e post / e-mail konton med SPAM och virusskydd via one com webmail. Statistiken är tillräcklig för de flestas önskemål och för att få ännu mer trafik till din nya sajt, får du 1 000 kr att annonsera för på Google AdWords. Det rekommenderas starkt för att komma igång snabbare och få fler besökare till dina sidor.


Du också koppla flera domäner till samma konto. Kanske vill du t.ex. köpa både minwebb.se och minwebb.com så att ingen konkurrent lägger beslag på dem? Då kan du köpa dessa till en låg kostnad och sedan sköta allt från samma konto.


One webbhotell - billigt och bra - räcker för de flesta! - bästa webhotell, billigt och bra webbhotell, domänregister, webbhotell 2022, bäst i test hemsida, test webbhotell, välja webbhotell, one webbhotell, one com hemsideprogram, skapa hemsida företag bäst i test, webhotell test, webbhotell jämförelse, göra egen hemsida bäst i test, webbhotell billigt, gratis hemsida bäst i test, web hosting sverige, one webhotell, vad kostar ett webbhotell, webbhotell pris, bästa hemsida företag, webhotel, pris webbhotell, bra webhotell


Billigt webbhotell bäst i test - One webbhotell one.com


Gilla 5
Se dagens aktuella pris


One webbhotell 

One.com har förstås också vunnit tidningarnas Bäst i test flera gånger. I t.ex. Internetworld har de rekommenderats 3 år i rad med omdömen som bl.a. "Imponerar med bra service och enastående tillgänglighet trots pytteprislapp" i jämförelse med andra hotell.


PC-Magazine skriver i sin test hösten 2009 "I detta test blev One.com bäst, inte bara för att du får stort webbutrymme, utan också för att allt är obegränsat (trafik, e-postkonton) och för att priset är oslagbart. Särskilt den perfekta upptiden på 99,99% under 979 dagar är värt att omnämna."


De får också bra betyg från över 15 000 användare på TrustPilot. Företaget har idag över 1 miljon kunder i 149 länder och 270 anställda som sköter det hela.


Priset då? Jo, för en (1) .se-domän t.ex. www.minwebb.se får man till ordinarie pris betala 168 kr (139+29 i moms) per år. Och eftersom du får en värdecheck till Google Adwords på 1000 kr, kan man nästan säga att det lönar sig att köpa en domän där. Nästan...


Riktigt attraktivt pris är det i alla fall, den saken är klar. Att bara betala från 49 kr per månad (faktureras årsvis, första året betalar du enbart 19 kr per månad) för både hotell på 50 Gb och domännamn inklusive gratis SSL certifikat, det är väldigt bra. One har en bra support och deras support är också öppen dygnet runt. 


Bäst i test Guiden använder One webbhotell

Faktum är att du är på en av One:s servrar just nu, eftersom Bäst i test Guiden drivs av dem och har gjort det sedan starten år 2009.

 

Andra webbhotell som presterat bra i testerna är FS Data och Miss Hosting.


Tips

Har du en webbplats eller hemsida, är du säkert också intresserad av att veta hur du kan skapa nyhetsbrev för att skicka till dina kunder för att hålla dem uppdaterade.


Relaterade tester

Läs också vår sida med test av mobilt internet så att du får bästa täckning och högsta hastighet när du surfar med din bärbara dator, surfplatta eller ultrabook.

 

Är det kanske också läge att ta några nya, bra fotografier till din sajt? Läs då vårt test om digitalkameror. Komplettera också kontoret med en bra laserskrivare. Oavsett om du ska ha en bläckstråleskrivare eller en färglaserskrivare, har vi sammanställningar på detta.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, IT-tjänster, skrivare och scanner och tablet.
Vanliga frågor och svar

 • Vad är ett webbhotell?
  Ett webbhotell är en plats där du lagrar din hemsida för att den ska kunna synas på internet.
 • Vad kostar ett webbhotell?
  Priserna på webbhotell varierar stort mellan olika aktörer. Det finns många bra webbhotell men vi har utsett det bästa webbhotellet som har priset från 49 kr per månad.
 • Vilket är det bästa webbhotellet?
  Vi har utsett one.com till webbhotell bäst i test.
 • Vilket webbhotell ska jag välja?
  Att välja webbhotell är svårt. Vad är ett bra webbhotell för dig? Vissa letar efter svenska webbhotell och andra vill ha ett billigt webbhotell. Läs mer i vårt test för att välja bästa webbhotellet för just dina behov.
Christopher Holmerin

Bäst i test: Webbhotell

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast