Rakapparat bäst i test

Rakapparat test 2021

Ska du köpa rakapparat och undrar vilken som är bäst i test just nu? Vill du att rakapparaten ska ge dig ett silkeslent ansikte men tycker det är jobbigt med rakhyvel och skum? Har du tidigare köpt en som inte håller vad den lovat och nu vill ha det bästa istället? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi på Bäst i test Guiden har granskat alla aktuella experters rakapparat test och undersökt vilken som konsumenterna tycker är bästa rakapparaten just nu. Och svar har vi fått!

 

Dessa krav ställer vi på en rakapparat bäst i test

 • Först och främst ska det inte vara skäggstubb kvar efter rakningen. Det är inte en skäggtrimmer vi ska ha, utan en bra rakapparat som rakar bort stubb enkelt och snabbt.
 • Den ska tåla vatten, så att den går lätt att rengöra efter rakningen.
 • Den ska vara batteridriven, så att du kan använda den vart du vill och när du vill.
 • Dessutom, den ska kunna laddas samtidigt som du använder den (för batteriet kommer säkert att ta slut någon stressig morgon).


I testet kan du läsa om


Rakapparat bäst i test 2021

Bäst i test linjär rakapparat

Braun Series 9

Rakapparat bäst i test Braun Series 9
 • Komfortabel och nära rakning

 • Enkel rengörning

 • Bra för känslig hud

 • Både våt- och torrakning

 • Dyr

Linjär rakapparat - bästa utmanaren

Braun Series 3 3040s

Rakapparat bäst i test Braun Series 3 3040s
 • Utmärkt batteritid

 • Både våt- och torranvändning

 • Ingen låsfunktion för på-knappen

 • Inget resekit

Bäst i test roterande rakapparat

Philips S5589

Rakapparat bäst i test Philips S5589
 • Tyst i drift

 • Skonsam mot huden

 • Ingen medföljande rengöringsstation

priser i samarbete med Prisjakt


Bästa rakapparaten - så säger experterna i sina rakapparat test

När det kommer till effektivitet och resultat är experterna helt överens - det är bättre med en rakapparat än vanlig rakhyvel. Du får en bättre och närmare rakning samtidigt som du undviker irritation om du har känslig hy. Dessutom behöver du inte vara lika orolig för att skära dig. Stressiga morgnar blir därför lite säkrare.


När det kommer till experternas tester är de väldigt noggranna och det som är allra störst fokus på är hur bra de är ifall apparaterna är vattentäta. Vissa experter gillar dock att lägga lite extra fokus på tillbehör, laddningsstationer och hur enkla de är att rengöra. Och det är även det som skiljer de flesta åt idag. De flesta kan leverera bra resultat och funkar både för torr- och våtrakning. 


Ett annat fokus hos experterna är batteritid! Vi vill ju helst att den ska vara så långvarig som möjligt och det får gärna följa med en sladd också, så att rakning och laddning kan ske samtidigt. 


När det gäller display vill experterna ofta få så mycket information som möjligt från displayen, exempelvis återstående batteritid, byte av rakhuvud samt när det är dags för rengöring. Efter forskande bland rakapparater är det enkelt att säga; desto dyrare rakapparat, desto mer information kan du få på dess display. 


Rakapparater från Braun är ofta utsedda till bästa rakapparat när det gäller linjära rakapparater. De gör erkänt bra produkter och har varit i toppen väldigt länge och det finns bl.a. användare som beskrivit hur de har använt samma rakapparat i över 10 år. Ett bättre kvitto på kvalitet är svårare att hitta! 


När det kommer till de roterande rakapparaterna är det Philips som ligger först. De har konstruerat rakapparater sedan 60-talet under namnet Norelco i Nordamerika och har blivit ett köpord för kvalitet. Idag är de fortfarande en erkänd tillverkare och erbjuder högkvalivativa apparater i alla prisklasser. 


Ser vi till de tillverkare som lyckats sämst i rakapparatstesterna den senaste tiden, hittar vi bl.a. Remington och Panasonic. Dessa tillverkare ska du alltså undvika, om du vill köpa en bra rakapparat.
Linjär rakapparat bäst i test 2021

Efter att ha tagit del av experttester och konsumenternas åsikter är valet lätt. Rakapparaten bäst i test just nu heter Braun Series 9 9380cc. Den här apparaten har otroligt många nöja användare. Många av dem rapporterar att de har använt samma apparat i över 10 år. Utöver konsumenterna så är även experterna överens om att detta är en värdig vinnare av titeln "rakapparat bäst i test". 

Rakapparat bäst i test – Braun Series 9 9380cc

(Klicka på rakapparaten för mer information om bästa priset)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Braun Series 9Här har vi en vinnare som heter duga! Det som gör Braun rakapparat 9380cc till en riktig bra rakapparat är dess förmåga att ge en nära, skonsam och ren rakning. Framförallt tack vare dess funktioner; Pulsonic Technology och ActiveLift som ser till att inga hårstrån lämnas kvar. 

 

Rakapparaten kan röra sig i viss mån för att följa ansiktets konturer. Den tillåter även svängning av rakhuvudet i uppåt- och nedåtgående led. Vill du låsa den på plats görs det med hjälp av en knapp på sidan av apparaten. 

 

Rakapparaten marknadsförs med 4 blad som rör sig oberoende av varandra samt tre inställningar, från Extra Känslig till Intensiv, kan du vara säker på att du får en silkeslen rakning utan irritation. Har du tätare skäggväxt på olika delar av ansiktet går det bra att byta mellan olika inställningar. 

 

Med Series 9 har Braun introducerat en ny funktion som kallas SyncroSonic som läser av densiteten av skägget för att sedan anpassa styrkan. Du behöver därför inte vara lika petig med olika inställningar för att få önskvärt resultat. 

 

När det kommer till ergonomin hos Brauns rakapparat meddelar experterna att den är välbalanserad och ligger fint i handen. 

 

Rakapparaten är mycket enkel att rengöra. Du kan antingen manuellt tvätta rakapparaten under vatten medan den är igång. Men bäst resultat får du med den automatiska rengöringen som finns i laddningsstationen.  Där rengörs, smörjes, laddas och torkas rakapparaten i en process som tar ca 30-40 min. Detta görs med fördel efter rakning. Denna automatiska rengöring kräver dock att du köper in patroner med Brauns Clean and Renew-vätska. Detta bör göras var 3:e månad och ​köps enklast här

 

Efter rengöring lyser små lampor på laddningsstationen som indikerar hygien. Efter rakning slocknar dessa en efter en. När inga lyser är det dags för rengöring igen! 

 

Batteriet är en annan punkt där Braun 9380cc verkligen skiner. Vid full batteristyrka har den kraft nog för 10 rakningar. När den har slut på batteri stoppar du ner den i laddningsstationen där det tar ca 1h för den att nå full styrka igen. 


Utöver laddningsstationen finns det även en sladd som du kan plugga in direkt till rakapparaten från vägguttaget. Den är automatiskt voltanpassad och kan därför användas i alla el-uttag runtom hela världen! 


Detta är efterädaren till en av de allra populäraste rakapparaterna sedan den lanserades första gången 2007. Bland användarna som recenserat denna rakapparat finns det en hel del som har haft denna rakapparat i 5-10 år vilket verkligen är imponerande! Givetvis har det gjorts en hel del uppdateringar sedan dess. 


Braun rakapparat Series 9 9380cc fortsätter vara en erkänd favorit bland användarna! Här nere kan du läsa vad de har att säga om sitt köp:  


Mycket bra rakapparat som uppfyller alla krav jag ställer på en sådan


Jämfört med min tidigare modell 7 så är de klart bättre när det gäller rakning.


För att inte vara en hyvel tycker jag att den rakar ganska bra ändå och är väldigt skonsam rakning mot huden.


Har börjat använda min nya rakapparat och den känns verkligen bra och ger en fin rakning.


“Efter att ha haft en Philips rakapparat och ALLTID blivit röd i flera timmar efter rakning så föll valet på denna. Är mycket nöjd, rengöringen fungerar bra och min röda hals är ett minne blott.


Här kan du köpa Braun rakapparat bäst i test till lägst pris

Tretti.se säljer Braun Series 9 för 2624 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

2624 kr är det lägsta priset just nu för Braun Series 9!

Whiteaway erbjuder Braun Series 9 just nu för 2624 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 2624 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 2624 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2863.31 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

MediaMarkt säljer rakapparaten just nu för bara 3290 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Braun Series 9 för 3336 kr. Frakt ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3690 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Linjär rakapparat bäst i test - utmanaren

Braun rakapparat Series 3 3040s är en mycket värdig bäst i test utmanare. Den här apparaten har vunnit många tester genom åren och har många nöjda användare.

Utmanaren – Braun Series 3 3040s

(Klicka på bilden för att komma till det lägsta priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Braun Series 3 3040s

Det här är en rakapparat som är mycket uppskattad av konsumenterna. Den anpassar sig till huden och ansiktskonturerna utmärkt och flera menar att Braun Series 3 3040s ger samma perfekta resultat som när du rakar dig med hyvel, men utan alla nackdelar.


Den klarar även av tät skäggväxt på ett bra sätt och med fem justerbara vinklar och trimmern kan man forma skägg, polisonger och mustasch. Du kan köra både våt- och torrakning vilket gör att du kan gå helt efter dina egna preferenser. 

 

Du kan använda rakapparaten i 45 minuter när den är fulladdad (vilket bara tar 1 timme). Skulle du ha otur och glömt att ladda rakapparaten, kan du använda den medan den laddas. Det är en stor fördel med tanke på att man sällan har en timme över på morgonen. Självklart kan du skölja den ren under vattenkranen när du är klar med dagens rakning. Batteristyrkan är tydligt angiven på LED-displayen på rakapparaten. Skulle det vara ont om tid på morgonen finns det en snabbladdnings-funktion som ser till att du får nog med batteri för en rakning på 5 minuter. 


När du köper Braun 3040s får du med ett plastskydd, rengöringsborste och en laddningssladd. 

 

Läs gärna mer om denna rakapparat här på Brauns hemsida.


Så säger konsumenterna om Braun 3040s

Som alltid här på Bäst i test Guiden lägger vi stor vikt på vad konsumenterna som redan har köpt en produkt tycker. Och Braun Series 3 3040s har väldigt många nöjda användare! Här ser du fem av alla omdömen:

 

”Denna rakhyvel är en av de bästa som jag har använt. Den ger en mycket nära rakning."


"Fantastisk produkt, mycket imponerande resultat. Rekommenderar."


"Jag är mycket nöjd med mitt köp. Den ger en mjuk och bra rakning."


"Bra kvalité för priset! Ersatte min 10 år gamla Braun series 3 och både komfort och kvalitékänslan har förbättrats markant. Hoppas även denna håller 10 år ä =)"


"Jag har provat denna i två månad och är positivt överaskad! På plussidan sätter jag en enkel hantering, den är lätt att rengöra och har bra batteritid. Rakhuvudet är också följsamt och den sliter därför inte i skäggstubben, så rakningen blir mjuk. Den rakar bra då jag har rätt kraftig skäggväxt. Bra med den inbygda trimmern."


"Fungerar bra och rakar bra. lite klumpig men kanon för priset!"


"Fungerar riktigt bra och är prisvärd. Huden blir len och inte det minsta irriterad.Har inte provat våtrakning."


"Har länge använt rakhyvel innan jag började använda denna rakapparat. Till en början var det svårt att få till en bra rakning men efter ett tag gick det bättre och nu upplever jag ingen större skillnad mellan resultatet jag fick från rakhyveln och vad Braun 3040s presterar. En annan fördel med rakapparaten är att jag nu rakar mig någon gång extra varje vecka."


"Bra och lättanvänd både vid torr- och våtrakning. Skonsam rakning mot huden. Håller länge på en laddning. Det enda jag hade önskat mig en närmare rakning för det priset."

 

Finns det även några nackdelar som konsumenterna upplevt? Dessa vill vi ju också ha reda på innan vi tar vårt köpbeslut. Ja, det som några användare har sagt är att det inte finns ett lås för på-knappen för att förhindra oavsiktlig påslagning. Förutom detta är användarna nöjda med sin Braun Series 3 3040s.

 

Här köper du rakapparaten till bäst pris

CDON.COM säljer den just nu för 876.9 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

876.9 kr är det lägsta priset just nu för Braun Series 3 3040s!


Roterande rakapparat bäst i test 2021

Med en roterande rakapparat roterar tre blad runt otroligt fort. De är otroligt lättanvända och rakhuvudet formar sig enkelt efter ansiktets konturer. Efter att ha sett vad experter och användare säger har vi tagit fram en roterande rakapparat som levererar bra resultat varje gång. Det bästa av allt - den är otroligt prisvärd! Den bästa roterande rakapparaten just nu är Philips S5589.

Bästa roterande rakapparat just nu - Philips S5589

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Philips S5589


Tidigare hade vi Philips Wet & Dry S5400 som testvinnare här på bästa i testguiden, men detta har gått ut och enligt Philips är S5589 efterträdaren till 5400.


S5589 är inte lika dyr som många av Philips andra rakapparater. Den är därför ett mycket intressant val om du vill köpa från ett erkänt märke utan att spränga banken. 


Den passar alla typer eftersom den är högst komfortabel och ett av de bästa valen av rakapparat för känslig hy. Den kan användas under både torr- och våtrakning och eftersom den är helt vattentät kan du ta med den i duschen. 


Dess rakhuvuden roterar i fem riktningar, oberoende av varandra, och ser till att rakapparaten får nära kontakt med huden vilket ger en nära rakning. Och eftersom rakhuvudena är så flexibla får du samma resultat överallt, även på hals och käke där det kan vara svårt att komma åt. 


För trimning av polisonger eller mustasch får du med ett trimmer-tillbehör som enkelt knipsas fast på rakapparaten. Perfekt som sista touch! 


Du får hela 60 minuters drifttid på endast 1h laddning, och med 5 minuters snabbladdning får du ut nog med batteri för att klara av en rakning. På rakapparatens display får du information om återstående batteri. Du får även veta när det är dags för rengöring samt byte av rakhuvud. 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om Philips S5400


"Helt okej, gör det den ska utan krusiduller.Laddar snabbt, batteriet räcker länge."


"Philips Shaver 5000 ser bra ut. Den har en snygg design och allt element fungerar bra. Instruktionerna var enkla att följa och rakhyveln var upprättad och redo att användas mycket snabbt. Jag upptäckte att jag fick en riktigt nära rakning med denna rakhyvel. "


"Jag kan bara säga: En toppen produkt! När Du "Kläckt Koden" att röra den i olika "Mönster" över huden så fattar Du....(Har inte provat "Lödder rakning" ännu), men om "Torrakningen är så bra som den är som den är, så borde inte "Våtrakning vara sämre?Rekommenderar denna, framför Dyrare grejor!"


"Det finns inget jag kan säga dåligt om S5000 eftersom jag har provat många olika rakapparater eftersom jag har känslig hud och funnit att många lämnade mig röd och torr och kliande."


"Bästa rakapparat jag haft. Den rakar nära och bra även neråt halsen utan att rycka. Bättre än min förra liknande men dyrare Philips SensoTouch. Jag använder den huvudsakligen torr. Den rakar så lent torr så jag ser ingen nytta med att raka vått. Upplever att den inte får med riktigt alla strån lika fort när jag rakar vått. Ska man klaga på nått så är det batteriindikatorn. Men bra batteriindikator tycks vara vad som differentierar dyra apparater så det går nog inte att få på en billig apparat. Batteriet varar jättelänge."


"Mycket trevlig maskin, blir inte öm inför torr rakning. Favoriten är förmodligen den våta rakningen, den gör rakningen till en dröm. Underhåll är också enkelt. Med andra ord, detta är en maskin som jag lätt kan rekommendera till andra" 


"Rakapparaten fungerar bra. Bästa jag har haft på väldigt länge. Enkel att använda och ger bra resultat." 


"Min dotter köpte denna till mig i födelsedagspresent och den fungerar toppen. Bättre än våt rakning, riktigt bra produkt!"


Här köper du den bästa roterande rakapparaten till lägsta pris

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

990 kr är det lägsta priset just nu för Philips S5589!

Tretti.se säljer Philips S5589 för 990 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Philips S5589 just nu för 990 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Webhallen köper du Philips S5589 för 990 kr. Frakten ingår även i priset.

Komplett säljer just nu Philips S5589 för 990 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa rakapparaten för 999 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 1039 kr. Frakt ingår i priset.
Test rakapparat - Experternas omdömen

Shavercheck, augusti 2020: Gillar uppgraderingarna som Braun har gjort med Series 9. Framförallt är det att det nu både går att köra på våt- och torrakning men lyfter även den nya rengöringsstationen som är mer effektiv och att den ger en närmre rakning. 


Hair Clippers Club: Hyllar rengöringsstationen hos Braun Series 9. Men de tycker dock att den är lite väl dyr och menar att det är en riktig premiumprodukt. Kvaliteten får dock ett stort plus och användare av denna rakapparaten kan förvänta sig många års användning innan nästa byte behöver göras. Hair Clippers Club nämner även det positiva med att rakapparaten både går att använda vid torr- och våtrakning. 


Men's Health: Är glada att Braun Series 7 790cc klarar av att göra två rörelser i en. Utöver 790cc har de även med Philips S9000 som har varit en riktig favorit, trots sitt höga pris! 


Shavercheck, januari 2020: Är mycket positiva till Braun Series 7 790cc och kallar den fortfarande för "en av de bästa". De tycker att den är komfortabel, ger nära rakning och rekommenderar den särskilt för de som har känslig hud. De ger den ett totalbetyg av 4,5/5 stjärnor. När det kommer till nackdelar nämner de att den endast kan köras för torrakning samt att den är lite dyr. 


Utöver det bekräftar Shavercheck att det är en av de "mest populära, mångsidiga och hyllade elektriska rakapparaterna genom tiderna"


Business Insider: Rankar Braun Series 7 som den bästa elektriska rakapparaten överlag just nu. De gillar att den automatiskt justerar sin kraft beroende på densiteten på ditt skägg för att ge den närmaste rakningen nånsin.  


Shavercheck: Är mycket nöjda med Braun Series 3 3040s och ger den 4/5 stjärnor. De gillar att den är enkel att använda, komfortabel, bra prissatt samt att den går att använda både i torr- och våtrakning. Utöver detta nämner de också att den fungerar förvånansvärt bra med långa hårstrån och att dess batteri är utomordentligt bra!


The Wirecutter: Deras förstaval är Braun Series 7 och skriver att det är en rakapparat som passar de flesta ansikten. De gillar även att den kommer med funktioner som majoriteten önskar. En stor anledning till att den blev deras förstaval beror även på att Braun Series 7 nyligen sjönk i pris! 


Norska Tek.no, maj 2018: har letat efter den bästa rakapparaten under tusenlappen. De testade 5 olika maskiner och vinnaren av dessa blev, med 8 av 10 poäng, Braun Series 3 3050CC. De skriver "Väldigt behaglig, tät rakning" samt "Luktar inte och har god batteritid men är inte helt optimal då den misslyckas med att raka alla utstickande hår och att den inte är vattentät."

 

Råd och Rön, november 2017: testade 11 rakapparater och bäst med 80 poäng blev Philips S9711. På andraplatsen, med 77 poäng och utmärkelsen "Bra köp", blev Braun Series 7 och Braun Series 9.

 

Aftonbladet, december 2017: Testade skäggtrimmer och bäst i test blev BaByliss E886E Digital-Control som fick betyget 4 av 5. Tidningen skriver bland annat; "Har testets överlägset bästa klipp och klarar även långt skägg galant. Maskinen är i en klass för sig bland de fem i testet."

Lika många poäng fick även Gillette Braun Fusion ProGlide Styler, trots att den bara kostar runt 200 kronor.

 

Tidningen M3, oktober 2017: I M3:s rakapparattest blev den prisvärda Philips Series 7000 BT7201 bäst i test med 9 av 10 poäng. Den utsågs till bästa skäggtrimmer för att den har "Effektiv och behaglig trimning, smart håruppsamlingsfunktion och är enkel att göra ren."
Även Philips Series 9000 BT9297 och Philips Series 9000 S9711CC placerade sig högt med 8 poäng. De fick dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar". Värt att notera är dock att Braun inte deltog i detta test.

 

Din Side, mars 2016: Testade 8 rakapparater i prisklasserna 350 till 1 490 kronor. De konstaterar att Philips och Braun dominerar marknaden, men i just detta test utsågs Panasonic ES-RT37 till bästa rakapparat 2016. Den fick högsta betyg, 6 av 6.

 

Aftonbladet / WiseGuide, september 2015: Testade rakapparater för män och bäst i test med 4,7 av 5,0 poäng blev Braun Series 7 799cc. På silverplats med omdömet Mest för pengarna kom Panasonic ES-LT4N med 4,0 poäng.

 

Teknisk Ukeblad, mars 2014: Testade Remington Hyperflex Pro XR1370 mot Philips Sensotouch 3D RQ1250 och här var det Philips rakapparat som blev vinnare med 8 poäng. Men Remingtons rakapparat kom hack i häl med 7 poäng.

 


Med en rakapparat blir rakningen både enkel och snabbAnvänd gärna en lotion efter rakningen så undviker du torr och irriterad hud.

 Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa rakapparaten önskar vi att vi ska kunna guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den rakapparat som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa rakapparatenBonustips: Tänk på detta när du rakar dig

 • Tvätta ansiktet med varmvatten innan du rakar dig. Det gör att hårstråna blir mjukare och rakningen går lättare.
 • Stressa inte när du rakar dig. Raka mot skäggstrånas riktning. Är det en maskin med tre huvuden så ska du rotera. Var lätt på handen och undvik att trycka rakapparaten hårt mot huden.
 • Och sist men inte minst; Kom ihåg att rengöra rakapparaten varje gång du har använt den. Då kommer nästa rakning att bli både snabbare och skonsammare.

Tips 1: Nu när du läst om bästa rakningen vill vi även tipsa dig om bästa rakhyveln och bästa skäggtrimmern. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om att läsa vårt privatlånetest.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående apparater. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fotmassage-apparaten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vad är skillnaden mellan linjär och roterande rakapparat?
  En linjär rakapparat har oscillerande blad som rör sig fram och tillbaka. En roterande rakapparat använder sig av roterande blad som snurrar otroligt snabbt för att snabbt skära ner skägg och stubb.
 • Vilken rakapparat är bäst för känslig hud?
  Linjära rakapparater är snällare mot huden. De jämnar ut huden och ger en riktigt nära rakning. De fångar håret och skär dem utan att dra vilket resulterar i en mildare rakning.
 • Vad menas med våt rakning?
  Många tror att våt rakning betyder att du kan använda rakapparaten i duschen men i själva verket handlar det om rakning med lödder!
 • Vilken rakapparat ska jag välja?
  Just nu väljer vi att rekommendera Braun på grund av deras goda kvalité.
 • Hur länge håller en rakapparat?
  Rakapparater från vår testvinnare håller ofta i 10 år och längre. Tyvärr är det som med alla maskiner att det även finns "måndagsexemplar", men du ska kunna räkna med att ha din rakapparat i många många år. Går rakapparaten sönder snabbare beror det oftast snarare på att den inte vårdats som den ska.
 • Hur rakar man sig med rakapparat?
  Ge ett jämnt lätt tryck mot huden och undvik att gnugga mot en liten yta i taget. Trycker du för hårt är det även stor risk för att du får hudirritationer och skärsår.


Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Rakapparat

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: