Tester på bästa rakapparaten

Detta är bästa rakapparaten

Vill du ha ett silkeslent ansikte men tycker det är jobbigt med rakhyvel och skum? Har du köpt rakapparater som inte håller vad de lovat och nu vill ha det bästa istället? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi på Bäst i test Guiden har granskat alla aktuella experttester och undersökt vilken rakapparat som konsumenterna är mest nöjd med. Och svar har vi fått!

 

Dessa krav ställer vi på rakapparaten

  • Först och främst ska det inte vara skäggstubb kvar efter rakningen. Det är inte en skäggtrimmer vi ska ha, utan en rakapparat som rakar bort stubb enkelt och snabbt.
  • Den ska tåla vatten, så att den går lätt att rengöra efter rakningen.
  • Den ska vara batteridriven, så att du kan använda den vart du vill och när du vill.
  • Rakapparaten ska dessutom kunna laddas samtidigt som du använder den (för batteriet kommer säkert att ta slut någon stressig morgon).

 

Rakapparat – Bäst i test 2020

Efter att ha tagit del av experttester och konsumenternas åsikter (se detaljer längre ned på denna sida) är valet lätt. Rakapparaten som är bäst just nu heter Braun Series 5 5030s. Den här apparaten har vunnit tidigare tester och har många nöjda användare.


 

Bäst i test rakapparat 2020 - Braun Series 5 5030s


Den bästa rakapparaten just nu – Braun Series 5 5030s

(Klicka på rakapparaten för mer information om bästa priset)

 


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 5 juli 2020

 


Det här är en rakapparat som är mycket uppskattad av konsumenterna. Den anpassar sig till huden och ansiktskonturerna utmärkt och flera menar att Braun Series 5 5030s ger samma perfekta resultat som när du rakar dig med hyvel, men utan alla nackdelar.


Den klarar även av tät skäggväxt på ett bra sätt och med fem justerbara vinklar och trimmern kan man forma skägg, polisonger och mustasch.

 

Du kan använda rakapparaten i 45 minuter när den är fulladdad (vilket bara tar 1 timme). Skulle du ha otur och glömt att ladda rakapparaten, kan du använda den medan den laddas. Det är en stor fördel med tanke på att man sällan har en timme över på morgonen. Självklart kan du skölja den ren under vattenkranen när du är klar med dagens rakning.

 

Läs gärna mer om denna rakapparat här på Brauns hemsida.

 

Här köper du rakapparaten till bäst pris

När denna rakapparat kom ut på marknaden kostade den 1 600 kronor, men du kan hitta den betydligt billigare än så idag.

 

Netonet säljer denna rakapparat för 789 kronor och frakten är gratis!

789 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu!

 

Elon säljer rakapparaten för 797 kronor när du klickar här och då ingår frakten.

 

CDON säljer rakapparaten för 799 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är inkluderat i priset!

 

Kjell och Company erbjuder denna rakapparat för 849 kronor när du klickar här och då ingår frakt.

 

Clas Ohlson erbjuder den för 1099 kronor när du klickar här och frakten ingår!

 

Ellos erbjuder den för 1099 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är gratis!

 

 

 

 

Dessa experttester kan du ta del av

Norska Tek.no, maj 2018: har letat efter den bästa rakapparaten under tusenlappen. De testade 5 olika maskiner och vinnaren av dessa blev, med 8 av 10 poäng, Braun Series 3 3050CC. De skriver "Väldigt behaglig, tät rakning" samt "Luktar inte och har god batteritid men är inte helt optimal då den misslyckas med att raka alla utstickande hår och att den inte är vattentät."

 

Råd och Rön, november 2017: testade 11 rakapparater och bäst med 80 poäng blev Philips S9711. På andraplatsen, med 77 poäng och utmärkelsen "Bra köp", blev Braun Series 7 och Braun Series 9.

 

Aftonbladet, december 2017: Testade skäggtrimmer och bäst i test blev BaByliss E886E Digital-Control som fick betyget 4 av 5. Tidningen skriver bland annat; "Har testets överlägset bästa klipp och klarar även långt skägg galant. Maskinen är i en klass för sig bland de fem i testet."

Lika många poäng fick även Gillette Braun Fusion ProGlide Styler, trots att den bara kostar runt 200 kronor.

 

Tidningen M3, oktober 2017: I M3:s rakapparattest blev den prisvärda Philips Series 7000 BT7201 bäst i test med 9 av 10 poäng. Den utsågs till bästa skäggtrimmer för att den har "Effektiv och behaglig trimning, smart håruppsamlingsfunktion och är enkel att göra ren."
Även Philips Series 9000 BT9297 och Philips Series 9000 S9711CC placerade sig högt med 8 poäng. De fick dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar". Värt att notera är dock att Braun inte deltog i detta test.

 

Din Side, mars 2016: Testade 8 rakapparater i prisklasserna 350 till 1 490 kronor. De konstaterar att Philips och Braun dominerar marknaden, men i just detta test utsågs Panasonic ES-RT37 till bästa rakapparat 2016. Den fick högsta betyg, 6 av 6.

 

Aftonbladet / WiseGuide, september 2015: Testade rakapparater för män och bäst i test med 4,7 av 5,0 poäng blev Braun Series 7 799cc. På silverplats med omdömet Mest för pengarna kom Panasonic ES-LT4N med 4,0 poäng.

 

Teknisk Ukeblad, mars 2014: Testade Remington Hyperflex Pro XR1370 mot Philips Sensotouch 3D RQ1250 och här var det Philips rakapparat som blev vinnare med 8 poäng. Men Remingtons rakapparat kom hack i häl med 7 poäng.

 

Tnk, november 2013: Testade 16 rakapparater och resultatet här blev en tre-delad förstaplats där alla fick 79 poäng var. Vinnarna i rakapparattestet blev Braun Series 5 5030s, Philips SensoTouch 2D RQ1175/17 och Philips SensoTouch 3D RQ 1250/16.

 

Din Side, november 2013: Lät 10 testpiloter prova Philips Series 9000 BT9280 och slutpoängen för denna rakapparat blev 8 av 10 vilket ses som "Mycket bra!". Det som användarna uppskattade mest var driftstiden, designen och precision, särskilt med det lilla skärhuvudet.

 

DinSide, oktober 2012: Valde ut två rakapparater och jämförde dessa mot varandra – Braun 5050 cc vs Philips RQ1250 – och resultatet överraskande. Även om Philips RQ1250 var den dyrare av de två, var det Braun 5050 cc som segrare med 4 poäng mot Philips som fick 3 poäng.

 

ICA-Kuriren, november 2011: Har testat 8 olika rakapparater och utmärkelsen 'bäst i test' gick till Braun 3 350 CC. Några av fördelarna är att den är tyst och även kan användas till våtrakning.

 

IDG, maj 2011: Här var det Philips SensoTouch 1290 cc som blev vinnaren av de 8 testade rakapparaterna. Titeln bästa köp gick till Philips SensoTouch 3D RQ 1250.

 

 

Så säger konsumenterna om Braun 5030s

Som alltid här på Bäst i test Guiden lägger vi stor vikt på vad konsumenterna som redan har köpt en produkt tycker. Och Braun Series 5 5030s har väldigt många nöjda användare! Här ser du fem av alla omdömen:

 

”Jag har haft denna rakapparat tre veckor nu. Kortfattat så är jag mycket nöjd med den. Tekniken att använda apparaten är mycket enkel och första rakningen gick på 3 minuter. Jag fick lite små röda irriterande märken på halsen men det var få och små. 

Nu efter ett par veckor av daglig användning blir rakningen perfekt på ett par minuter. Huden mår bättre än någonsin och jag upplever att rakningen är slät som med en hyvel. Även batteritiden är jag nöjd med. Jag kört ca 20 rakningar utan att ladda den.”

 

”Braun 5030 är en mycket bra rakapparat. Skön att hålla i och rakar riktigt, riktigt bra. Relativt enkel att rengöra och det finns absolut en känsla av kvalité kring produkten.”

 

”Min första rakapparat, jag är jättenöjd! Inget att klaga på!”

 

”Mycket bra till daglig rakning. Provade även med några dagars gammalt skägg och även om den rev lite så blev resultatet bra om man inte har för bråttom. Mycket nöjd.”

 

”Den håller helt klart vad som lovades i reklamen. Rakar nära och bra.  Skönt att kunna skölja den under vatten när man är klar.”

 

Vill du läsa fler omdömen hittar du dessa här.

 

Finns det även några nackdelar som konsumenterna upplevt? Dessa vill vi ju också ha reda på innan vi tar vårt köpbeslut. Ja, det som några användare har sagt är att den har lite svårt att ta tjockare och längre hårstrån och därför passar bäst för dig som har normal skäggväxt och hud. Förutom detta är användarna nöjda med sin Braun Series 5 5030s.

 

Med den bästa rakapparaten blir rakningen både enkel och snabb

Använd gärna en lotion efter rakningen så undviker du torr och irriterad hud.

 


Bonustips: Tänk på detta när du rakar dig

  • Tvätta ansiktet med varmvatten innan du rakar dig. Det gör att hårstråna blir mjukare och rakningen går lättare.
  • Stressa inte när du rakar dig. Raka mot skäggstrånas riktning. Är det en maskin med tre huvuden så ska du rotera. Var lätt på handen och undvik att trycka rakapparaten hårt mot huden.
  • Och sist men inte minst; Kom ihåg att rengöra rakapparaten varje gång du har använt den. Då kommer nästa rakning att bli både snabbare och skonsammare.