Rakapparat bäst i test 2023 - rakapparat bäst i test, rakapparat herr bäst i test, bästa rakapparaten, bäst i test rakapparat, test rakapparater, rakapparat test, bra rakapparat, rakapparater bäst i test, rakapparat bäst i test 2023, bästa rakapparat, philips rakapparat bäst i test, rakapparat, rakapparat bäst i test råd och rön 2023, rakapparat med trimmer bäst i test, bästa rakapparaten för skägg, rakapparat ungdom, bästa rakapparaten 2023, braun rakapparat bäst i test, braun rakapparat, rakapparat herr, bäst rakapparat, elektrisk rakhyvel bäst i test, bäst i test rakapparat herr, rakapparat skägg bäst i test, rakapparater

Rakapparat bäst i test 2024 - len rakning med bästa rakapparaten

Vill du köpa en bra rakapparat och undrar vilken som är rakapparat bäst i test just nu? Vill du att rakapparaten ska ge dig ett silkeslent ansikte och renrakad look, men tycker det är jobbigt med rakhyvel och skum? 


Har du tidigare köpt en som inte håller vad den lovat och nu vill ha det bästa rakapparaten istället? Då har du kommit helt rätt!

 

I vårt rakapparat test har vi på Bäst i test Guiden granskat alla aktuella experttester och undersökt vilken som konsumenterna tycker är bäst i test rakapparat just nu. Och svar har vi fått!Rakapparater bäst i test just nu

 1. Rakapparat Philips S5589
  Bäst i test roterande rakapparat: Philips S5589Fördelar med rakapparat jämfört med rakhyvel

Experterna är eniga om att en rakapparat ger en bättre och närmare rakning än en vanlig rakhyvel. Fördelarna inkluderar:


 • Mindre irritation, vilket är perfekt för känslig hy.
 • Mindre risk för att skära sig.
 • Rakningen går snabbare och är mer effektiv.Jämför rakapparater bäst i test

Typ:
Batteritid:
Laddningstid:
Vikt:
Bäst i test rakapparaten 2024 - Braun Series 9 - Bäst i test
Braun Series 9
Bäst i test linjär...
Vibrerande
60 min
60 min
1.1 kg
Bäst i test rakapparaten 2024 - Braun Series 3 300s - Bäst i test
Braun Series 3 300s
Linjär rakapparat...
Vibrerande
45 min
60 min
0.4 kg
Bäst i test rakapparaten 2024 - Philips S5589 - Bäst i test
Philips S5589
Bäst i test rotera...
Roterande
60 min
60 min
0.42 kgKöpguide för bästa rakapparaten

Våra krav på rakapparat bäst i test

För att vara bäst i test ska en rakapparat uppfylla följande krav:


 1. Effektiv rakning: Ingen skäggstubb ska finnas kvar efter rakningen. Vi letar efter en rakapparat, inte en skäggtrimmer.
 2. Vattentålighet: Rakapparaten ska tåla vatten för enkel rengöring efter rakning.
 3. Batteridriven: Den ska vara trådlös så att du kan använda den vart du vill och när du vill.
 4. Snabb laddning: Apparaten ska kunna laddas snabbt för att undvika problem när batteriet tar slut under stressiga morgnar.


Toppmärken på rakapparater enligt experter

Om du vill köpa en bra rakapparat ska du vända dig till Braun eller Philips.


Braun rakapparater

Toppar ofta listorna för linjära rakapparater med högkvalitativa produkter. Många användare rapporterar att deras apparater håller i över 10 år.


Philips rakapparater

Ledande inom roterande rakapparater. Har tillverkat kvalitetsapparater sedan 60-talet under namnet Norelco i Nordamerika.


Rakapparater att undvika

Enligt de senaste testerna bör du undvika rakapparater från Remington och Panasonic. Dessa märken har inte presterat bra i experttester och erbjuder inte samma kvalitet som Braun och Philips.


Linjär rakapparat bäst i test 2024: Braun Series 9 Pro 9460cc


Braun rakapparat herr bäst i test enligt experter och konsumenter

Den bästa rakapparaten för herrar just nu är Braun Series 9 Pro 9460cc. Rakapparaten är känd för att ge en nära, skonsam och ren rakning, tack vare dess avancerade funktioner: Pulsonic Technology och ActiveLift.


Anpassad för ansiktets konturer - perfekt för intimrakning

Rakapparaten följer ansiktets konturer och tillåter svängning av rakhuvudet i uppåt- och nedåtgående led. Du kan även låsa rakhuvudet på plats med en knapp på sidan av apparaten, perfekt för intimrakning för män.


Ny teknik: SyncroSonic för optimal rakning

Med sina 4 oberoende blad och tre inställningar, från Extra Känslig till Intensiv, kan du vara säker på att få en silkeslen rakning utan irritation. Braun Series 9 har även introducerat SyncroSonic, som läser av skäggets densitet och anpassar styrkan automatiskt om du har tätare skäggväxt på olika delar av ansiktet. 


Automatiskt rengöringssystem: Braun Clean and Renew

Rakapparaten är enkel att rengöra – tvätta den manuellt under vatten eller använd den automatiska rengöringsstationen som rengör, smörjer, laddar och torkar apparaten på cirka 30-40 minuter. 


Den automatiska rengöringen kräver Brauns Clean and Renew-patroner, som bör bytas var tredje månad. Små lampor på laddningsstationen indikerar hygienstatus och påminner dig när det är dags för rengöring.


Batteritid och laddningsmöjligheter på Braun 9460cc  

Braun 9460cc har en imponerande batteritid på 60 minuter. Laddningsstationen tar cirka 1 timme för en full laddning och har en snabbladdningstid på 5 minuter. Dessutom kan du ansluta den direkt till vägguttaget, vilket gör den användbar i alla eluttag världen över tack vare dess automatiska voltanpassning.


Kvalitet och hållbarhet på Braun rakapparat bäst i test

Braun Series 9 Pro 9460cc är efterträdaren till en av de mest populära rakapparaterna sedan den först lanserades 2007. Många användare har haft sina Braun Series 9 rakapparater i 5-10 år, vilket verkligen är ett bevis på dess imponerande kvalitet och hållbarhet. Givetvis har den genomgått flera uppdateringar sedan dess för att förbättra funktionaliteten ytterligare.


Specifikationer om Braun Series 9 Pro 9460cc

 • Typ: Vivrerande
 • Batteritid/driftstid: 60 min
 • Laddtid: 60 min
 • Vikt: 1.1 kgHär kan du köpa Braun rakapparat bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Braun rakapparat bäst i test

Braun Series 9 9460cc fortsätter vara en erkänd favorit bland användarna! Här nere kan du läsa vad de har att säga om sitt köp:  


"Mycket bra rakapparat som uppfyller alla krav jag ställer på en sådan."


"Jämfört med min tidigare modell 7 så är de klart bättre när det gäller rakning."


"För att inte vara en hyvel tycker jag att den rakar ganska bra ändå och är väldigt skonsam rakning mot huden."


"Har börjat använda min nya apparat och den känns verkligen bra och ger en fin rakning."


“Efter att ha haft en Philips rakapparat och ALLTID blivit röd i flera timmar efter rakning så föll valet på denna. Är mycket nöjd, rengöringen fungerar bra och min röda hals är ett minne blott."Linjär rakapparat bäst i test: Braun Series 3 300s


Braun rakapparat serie 3 – Prisvärd och effektiv rakning

Braun Series 3 300s är en mycket värdig bäst i test utmanare, som har vunnit många tester genom åren och har många nöjda användare. Rakapparaten anpassar sig utmärkt till huden och ansiktskonturerna. Den erbjuder en enkel och prisvärd lösning för daglig rakning, med samma kvalitativa rakblad som Brauns dyrare modeller.  


Flexibel rakning för skägg och intima delar i vått och torrt

Med Braun Series 3 300s kan du välja mellan våt- och torrakning. Den klarar av tät skäggväxt och intimrakning, även om det kan ta lite längre tid än med en premium-rakapparat.


Användningstid och batteriprestanda

Rakapparaten erbjuder cirka 20 minuters användningstid när den är fulladdad, även om specifikationen anger 45 minuter. Full laddning tar endast 1 timme, men första gången behöver den ladda i 4 timmar eftersom den använder ett äldre NiMh-batteri. En stor fördel är att du kan använda rakapparaten medan den laddas, vilket är praktiskt om du har glömt ladda den.


Enkel rengöring och tillbehör med Braun Series 3 300s

Braun Series 3 300s är enkel att rengöra – skölj den bara under vattenkranen efter användning. När du köper Braun 300s får du med ett plastskydd och en laddningssladd.Specifikationer om Braun Series 3 300s

 • Typ: Vivrerande
 • Batteritid/driftstid: 45 min
 • Laddtid: 60 min
 • Vikt: 0.4 kgHär köper du den mest prisvärda rakapparaten till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Braun Series 3 300s

Som alltid här på Bäst i test Guiden lägger vi stor vikt på vad konsumenterna som redan har köpt en produkt tycker. Och Braun Series 3 300s har väldigt många nöjda användare! Här ser du fem av alla omdömen:

 

"Jag är helnöjd om man ser till vad jag betalade. Tidigare har jag använt en roterande från Philips i samma prisklass samt div hyvlar och ingen har gett lika bra resultat i förhållande till tiden det tar med 300:an. I mitt fall är huden på halsen känslig men det märks inte med denna maskin, lent och fint efter några svep." 


"En riktigt bra maskin! Har en ganska grov skäggväxt som den tar, dock så får man dra ett par gånger fram och tillbaka men den gör sitt jobb! Trimmern kan vara lite i det klenaste laget men för en normal "skäggig" person så lär den nog fungera utmärkt! 

Bra att den tål lite väta då man oftast är i duschen och rakar sig samtidigt, en härlig allround maskin! Bra pris och kan även vara bra som första maskin för många."


"Prisvärd rakapparat måste jag ändå säga. Man får lite vad man betalar för men rakhuvudet/bladen är det samma som på många av deras dyrare produkter."


"Den gör precis det den ska göra. Minus är att den precis som alla andra rakapparater är att den inte tar alla hårstrån på ett svep utan man måste göra 2-3 svep för att vara säker på att få babyslät hud. Den är som sagt en väldigt bra första apparat. Helklart köpvärd!"


"Rakar bra! Man känner sig kramgo! Ljudet är lite i högsta laget! Värd pengarna!"


Nackdelar med Braun Series 3 300s

Några användare har sagt är att det inte finns ett lås för på-knappen för att förhindra oavsiktlig påslagning. Förutom detta är användarna nöjda med sin Braun Series 3 300s.


Roterande rakapparat bäst i test 2024: Philips S5589 


Bästa rakapparaten med roterande rakhuvud 

Efter att ha granskat vad experter och användare säger, är det klart att Philips S5589 levererar bra resultat varje gång. Den bästa rakapparaten 2024 med roterande rakhuvuden är Philips S5589. 


Philips S5589 ersätter Philips Wet & Dry S5400 som testvinnare

Tidigare hade vi Philips Wet & Dry S5400 som testvinnare, men S5589 som är dess efterträdare är ännu mer prisvärd. Den erbjuder hög kvalitet till ett lägre pris jämfört med många andra Philips-modeller, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som vill köpa från ett erkänt märke utan att spränga banken.


Effektiv och lättanvänd rakapparat

Med en roterande rakapparat som Philips S5589 roterar tre blad otroligt snabbt, vilket ger en effektiv och jämn rakning. Rakhuvudet formar sig enkelt efter ansiktets konturer, vilket gör den otroligt lättanvänd. 


Avancerad rakningsteknik med Philips S5589

Rakhuvudena på S5589 roterar i fem riktningar, oberoende av varandra, vilket ger nära kontakt med huden och en jämn rakning överallt, även på svåråtkomliga områden som hals och käke. Flexibiliteten hos rakhuvudena garanterar ett enhetligt resultat varje gång.


Skägg- och intimrakning samt torr- och våtrakning

Philips S5589 passar alla typer av hud och är särskilt bra för känslig hy. Den kan användas för både torr- och våtrakning och är helt vattentät, vilket gör att den även kan användas i duschen för en effektiv rakning, inklusive på intima områden.


Praktiska tillbehör och funktioner med Philips S5589

För trimning av polisonger eller mustasch medföljer ett trimmer-tillbehör som enkelt knipsas fast, perfekt för sista touch! Rakapparaten har en drifttid på hela 60 minuter efter bara en timmes laddning, och en 5-minuters snabbladdning ger tillräckligt med batteri för en rakning. Displayen ger information om återstående batteritid, samt när det är dags för rengöring och byte av rakhuvud.Specifikationer om Philips S5589 

 • Typ: Roterande
 • Batteritid/driftstid: 60 min
 • Laddtid: 60 min
 • Vikt: 0.42 kgHär köper du den bästa roterande rakapparaten till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Philips rakapparat bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om Philips S5400


"Helt okej, gör det den ska utan krusiduller. Laddar snabbt, batteriet räcker länge."


"Philips rakapparat Shaver 5000 ser bra ut. Den har en snygg design och allt element fungerar bra. Instruktionerna var enkla att följa och rakhyveln var upprättad och redo att användas mycket snabbt. 

"Jag upptäckte att jag fick en riktigt nära rakning med denna rakapparat. "


"Jag kan bara säga: En toppen produkt! När Du "Kläckt Koden" att röra den i olika "Mönster" över huden så fattar Du....(Har inte provat "Lödder rakning" ännu), men om "Torrakningen är så bra som den är som den är, så borde inte "Våtrakning vara sämre? Rekommenderar denna, framför Dyrare grejor!"


"Det finns inget jag kan säga dåligt om S5000 eftersom jag har provat många olika rakapparater eftersom jag har känslig hud och funnit att många lämnade mig röd och torr och kliande."


"Bästa rakapparat jag haft. Den rakar nära och bra även neråt halsen utan att rycka. Bättre än min förra liknande men dyrare Philips SensoTouch. Jag använder den huvudsakligen torr. Den rakar så lent torr så jag ser ingen nytta med att raka vått." 

"Upplever att den inte får med riktigt alla strån lika fort när jag rakar vått. Ska man klaga på nått så är det batteriindikatorn. Men bra batteriindikator tycks vara vad som differentierar dyra apparater så det går nog inte att få på en billig apparat. Batteriet varar jättelänge."


"Mycket trevlig maskin, blir inte öm inför torr rakning. Favoriten är förmodligen den våta rakningen, den gör rakningen till en dröm. Underhåll är också enkelt. Med andra ord, detta är en maskin som jag lätt kan rekommendera till andra" 


"Rakapparaten fungerar bra. Bästa jag har haft på väldigt länge. Enkel att använda och ger bra resultat." 


"Min dotter köpte denna till mig i födelsedagspresent och den fungerar toppen. Bättre än våt rakning, riktigt bra produkt!"


Så gjorde vi testet rakapparat bäst i test

När vi har utsett rakapparaten bäst i test har det varit omöjligt att ignorera den stora variationen av olika rakapparater på marknaden. Detta är varför vi har med tre olika rakapparater i vårt test, varav två linjära då dessa kan variera mycket i pris - och därför har vi valt att inkludera ett prisvärt alternativ. 


När det gäller rakapparater är det allra viktigaste att de ger bra resultat med minimal ansträngning, eftersom det är själva premissen för att köpa en rakapparat. Det ska gå fort och det ska vara enkelt. 


När vi har utsett rakapparaterna har vi satt en del grundläggande krav som måste vara uppfyllda. Här ska de ge en ren och tät rakning, vara vattentäta och batteridriven - för maximal användarvänlighet. Och för att undersöka vilka rakapparater som uppfyller dessa kraven har vi läst experternas jämförelser från deras testlabb för att få fram ett urval på bra produkter. Dessa har vi sedan jämfört med användarnas recensioner, för att vara säkra på att de håller vad de lovar även på konsument-nivå. Här har vi sett att användarna har varit mycket nöjda med sina köp med endast ett fåtal nackdelar presenterade. 

Test rakapparater - Experternas omdömen

Vad experterna fokuserar på i tester

När det kommer till experternas tester är de väldigt noggranna och det som är allra störst fokus på är hur bra de är ifall apparaterna är vattentäta. Vissa experter gillar dock att lägga lite extra fokus på tillbehör, laddningsstationer och hur enkla de är att rengöra. Och det är även det som skiljer de flesta åt idag. De flesta kan leverera bra resultat och funkar både för torr- och våtrakning. 


 • Vattentålighet: En viktig faktor för enkel rengöring.
 • Tillbehör och laddningsstationer: Praktiska funktioner och enkel rengöring är viktiga.
 • Batteritid: Lång batteritid är ett måste, och möjlighet till rakning under laddning är ett stort plus.
 • Displayinformation: En bra display visar återstående batteritid, när det är dags att byta rakhuvud och när apparaten behöver rengöras


När det gäller display vill experterna ofta få så mycket information som möjligt från displayen, exempelvis återstående batteritid, byte av rakhuvud samt när det är dags för rengöring. Efter forskande bland rakapparater är det enkelt att säga; desto dyrare apparat, desto mer information kan du få på dess display.


Test rakapparat 2020

Shavercheck har testat Braun Series 3 300s och tycker att den ger en bra rakning för priset du betalar. De gillar också att den är vattentät, enkel att rengöra, kan användas både med och utan sladd samt att den passar med Brauns uppdaterade huvuden.

När det gäller nackdelar skriver de att det kan ta ett par rundor innan du har ett helt skäggfritt ansikte samt att den inte är lika skön som Brauns dyrare modeller. Men för pengarna du betalar är det en mycket bra rakapparat som gör det den ska. 


Shavercheck gillar uppgraderingarna som Braun har gjort med Series 9. Framförallt är det att det nu både går att köra på våt- och torrakning men lyfter även den nya rengöringsstationen som är mer effektiv och att den ger en närmre rakning. 


Hair Clippers Club hyllar rengöringsstationen hos Braun Series 9. Men de tycker dock att den är lite väl dyr och menar att det är en riktig premiumprodukt. Kvaliteten får dock ett stort plus och användare av denna apparat kan förvänta sig många års användning innan nästa byte behöver göras. Hair Clippers Club nämner även det positiva med att rakapparaten både går att använda vid torr- och våtrakning. 


Men's Health är glada att Braun Series 7 790cc klarar av att göra två rörelser i en. Utöver 790cc har de även med Philips S9000 som har varit en riktig favorit, trots sitt höga pris! 


Äldre tester

Råd och Rön testade totalt 11 rakapparater. Bäst i test rakapparat blev en Philips rakapparat med 80 poäng, följt av en Braun rakapparat med 77 poäng.


Shavercheck är mycket positiva till Braun Series 7 790cc och kallar den fortfarande för "en av de bästa". De tycker att den är komfortabel, ger nära rakning och rekommenderar den särskilt för de som har känslig hud. De ger den ett totalbetyg av 4,5/5 stjärnor. När det kommer till nackdelar nämner de att den endast kan köras för torrakning samt att den är lite dyr. 


Utöver det bekräftar Shavercheck att det är en av de "mest populära, mångsidiga och hyllade elektriska rakapparaterna genom tiderna"


Business Insider rankar Braun Series 7 som den bästa elektriska rakapparaten överlag just nu. De gillar att den automatiskt justerar sin kraft beroende på densiteten på ditt skägg för att ge den närmaste rakningen nånsin.  


Shavercheck är mycket nöjda med Braun Series 3 3040s och ger den 4/5 stjärnor. De gillar att den är enkel att använda, komfortabel, bra prissatt samt att den går att använda både i torr- och våtrakning. Utöver detta nämner de också att den fungerar förvånansvärt bra med långa hårstrån och att dess batteri är utomordentligt bra!


The Wirecutter förstaval är Braun Series 7 och skriver att det är en rakapparat som passar de flesta ansikten. De gillar även att den kommer med funktioner som majoriteten önskar. En stor anledning till att den blev deras förstaval beror även på att Braun Series 7 nyligen sjönk i pris! 


bästa rakapparaten herr, prisvärd rakapparat bäst i test budget, bra rakapparater test av rakapparater, intim rakapparat bäst i test råd och rön

Använd gärna en lotion efter rakningen så undviker du torr och irriterad hud.Sammanfattning av rakapparatstestet

Efter att du läst vårt test om den bästa rakapparaten önskar vi att vi ska kunna guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den som passar dig och dina behov bäst. För dig som vill ha intimrakning för män gör "bäst i test rakapparat" jobbet!


Rakapparat bäst i test: testvinnarna

Proshop säljer den för 3525 kr. Frakten ingår i priset.

3525 kr är det lägsta priset just nu för Braun Series 9!

CDON.COM säljer den just nu för 3568 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


CDON.COM säljer den just nu för 1171 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1171 kr är det lägsta priset just nu för Braun Series 3 3040s!

Amazon säljer Braun Series 3 3040s just nu för bara 1171 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Braun Series 3 3040s för 1195 kr. Frakten ingår i priset.
Bonustips: Tänk på detta när du rakar dig

 • Tvätta ansiktet med varmvatten innan du rakar dig. Det gör att hårstråna blir mjukare och rakningen går lättare.
 • Stressa inte när du rakar dig. Raka mot skäggstrånas riktning. Är det en maskin med tre huvuden så ska du rotera. Var lätt på handen och undvik att trycka för hårt mot huden.
 • Och sist men inte minst; Kom ihåg att rengöra rakapparaten varje gång du har använt den. Då kommer nästa rakning att bli både snabbare och skonsammare.


Tips 1: Nu när du läst om bästa rakningen vill vi även tipsa dig om bästa rakhyveln och bästa skäggtrimmern, läs mer i de testerna. Klicka här för att hitta våra andra tester inom kroppsvård.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har rakapparat rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa rakapparaten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Frågor och svar om rakapparater

 • Vad är skillnaden mellan linjär och roterande rakapparat?
  En linjär rakapparat har oscillerande blad som rör sig fram och tillbaka. En roterande rakapparat använder sig av roterande blad som snurrar otroligt snabbt för att skära ner skägg och stubb.
 • Vilken rakapparat är bäst för känslig hud?
  Linjära rakapparater är snällare mot huden då de jämnar ut huden och ger en riktigt nära rakning. De fångar håret och skär dem utan att dra vilket resulterar i en mildare rakning. Läs om linjär rakapparat bäst i test på Bäst i test Guiden!
 • Vad menas med våt rakning?
  Många tror att våt rakning betyder att du kan använda din apparat i duschen men i själva verket handlar det om rakning med lödder!
 • Vilken rakapparat ska jag välja?
  Just nu väljer vi att rekommendera Braun rakapparat som vi har utsett till linjär rakapparat bäst i test.
 • Hur länge håller en rakapparat?
  Köper du rakapparat från Philips och Braun kan du räkna med att apparaterna håller i drygt 10 år. Går den sönder snabbare beror det oftast på att den inte vårdats som den ska.
 • Hur rakar man sig med rakapparat?
  Håll ett jämnt och lätt tryck mot huden när du ska raka dig med rakapparat. Undvik att gnugga mot en liten yta i taget. Trycker du för hårt är det även stor risk för att du får hudirritationer och skärsår.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Philip Andrén

Bäst i test: Rakapparat

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast