Hitta billig el med rätt elleverantör

 

Jämför elpriser & elavtal enkelt - Hitta bästa elavtalet 2022

När det gäller dina elräkningar finns det 1000-lappar att spara varje år. Det största problemet är nämligen att många kunder inte väljer elavtal alls. Och de som inte väljer aktivt, hamnar automatiskt i elbolagens dyra anvisningsavtal (tidigare kallat tillsvidareavtal). Det är ett ord som du inte vill se på din faktura! 

 

Under vintern 2013 betalade t.ex. de svenska hushållen 1 miljard kronor i onödan (!) på grund av dessa anvisningsavtal.

 

Antalet "soffliggare" minskar dock. För fem år sedan var det varannan elkund som inte hade valt ett avtal. Under år 2017 var det fortfarande runt 700 000 svenskar som hade det dyra anvisningspriset. Det är därför en mycket god idé att se över vilken leverantör av el som du har, så låt oss gå rakt på sak!

 

Jämför elpriset och välj bästa elavtalet

För att hitta det bästa elavtalet med billigast priser är det viktigt att jämföra! Det som är det bästa elavtalet för en person behöver nödvändigtvis inte vara det bästa för en annan. Om du jämför elpriser kan du enkelt spara många tusenlappar.  


När du jämför elpriser och elavtal kan du gå tillväga på flera olika sätt. Antingen kan du gå direkt till några av de stora och mest populära elleverantörerna som bland annat Skellefteå Kraft, Fortum, Telge Energi och Göta Energi och se vad de erbjuder dig för elavtal idag. 


Du kan också väldigt enkelt få reda på och jämföra elpriserna hem till dig via tjänster på nätet som just har jämförelsen som sin affärsidé. Compricer och Elskling är två av dessa. Inte nog med att de på ett smart sätt jämför elpriser och elavtal och hjälper dig att hitta det bästa elavtalet - de gör dessutom detta gratis!

 

Allt du behöver ange när du jämför elpriser är ditt postnummer och om du bor i lägenhet eller villa. Samt ungefärlig elförbrukning, vilket står på den senaste elräkningen som du fått. Sedan sköter Compricer allt annat; de jämför elpriser från olika elbolag i Sverige, presenterar lägsta elpriset och låter dig sedan välja det avtal som du önskar.

 

Om du vill kan de också hjälpa dig med bytet. Det tar ca 3 minuter. Efter att du fyllt i dina personuppgifter kan du luta dig tillbaka igen. Compricer gör jobbet åt dig och nästa gång du får din elräkning kan du konstatera att du fått ett lägre elpris.

 

Ett bra tips är att jämföra elpriser innan den mörka och kalla årstiden kommer, då den största elförbrukningen vanligtvis sker. Genom att besök Compricer här kan du påbörja en jämförelse på din hemadress redan om 30 sekunder.

 

 

Compricer el

 

Ytterligare ett sätt att spara pengar, är att ha energisnåla apparater hemma. Läs därför vilka produkter som just nu är Bäst i test. Vi tar alltid med elförbrukningen som en viktig parameter.

 

Det har dessutom hänt väldigt mycket med energiförbrukningen på t.ex. TV och vitvaror de senaste åren och kanske tjänar du rätt snabbt igen pengarna om du byter ut en 10-15 år gammal diskmaskin mot en ny. För att inte tala om torktumlare där det skett mycket med energiförbrukningen den sista tiden. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.

 

Genom att installera en värmepump, kan du spara ännu mer energi i ditt hus. Läs därför här vilken luftvärmepump som är bäst i test.

 Vanliga frågor och svar

  • Hur byter jag elavtal?
    Tjänster som Compricer kan lätt hjälpa dig med byte av elavtal. Det tar ca 3 minuter. Efter att du fyllt i dina personuppgifter kan du luta dig tillbaka igen. Compricer gör jobbet åt dig och nästa gång du får din elräkning kan du konstatera att du fått ett lägre elpris.
  • Vilket elavtal är bäst?
    Vilket som är det bästa elavtalet beror på. T.ex på vart du bor, hur mycket el du förbrukar och vad du är intresserad av för typ av avtal. Eftersom det inte finns något elavtal som alltid är bäst är det viktigt att jämföra och se vilket elavtal som är bäst utifrån din boendesituation och dina önskemål.
  • Vilket elavtal är bäst, rörligt eller fast?
    Sett över långa perioder brukar man säga att rörligt elavtal är bäst då det har visat sig ofta bli billigare med ett obundet avtal. Det finns dock situationer där det ändå varit billigare att teckna avtal med fast pris, vilket även kan vara att föredra om du vill ha lite bättre koll på exakt hur mycket du ska betala per kWh. Generellt sägs det att rörligt elavtal är bäst över tid.

Christopher Holmerin

Bäst i test: Elpriser & elavtal

Testet skrevs och uppdaterades senast