Elvisp bäst i test råd och rön, elvisp bosch mfq4020 test, elvisp med bunke bäst i test, elvispar bäst i test elvisp råd och rön

Elvisp bäst i test 2024 - bästa elvispen bland bra elvispar

Om du ska köpa elvisp och vill veta vilken som är elvisp bäst i test just nu så har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester och tagit reda på vilken konsumenterna tycker är den bästa elvispen


En elvisp underlättar arbetet i köket något oerhört och är en baspryl som alla bör ha i sina hem. Läs vårt elvisp test här nedan för att se vilken som är bäst i test elvisp just nu!


Bästa elvispen just nu


Köpguide - välj den bästa elvispen för dig

Pris och kvalitet på elvispen: Precis som de flesta hushållsprodukter gäller det att desto dyrare, desto högre kvalitet får du (oftast). Vill du ha maximal flexibilitet med din elvisp kan det därför vara värt att lägga lite extra pengar.


Funktioner och styrka: Med dyrare elvispar erbjuds vanligtvis högre styrka och fler tillbehör som öppnar upp fler användningsområden för din elvisp. Med en högre styrka är du även lite mer flexibel i ditt vispande vilket gör det mycket enklare när du vispar och knådar.


Dessa krav ställer vi på elvisp bäst i test:

 • Flera hastighetslägen
 • Snygg design
 • Användarvänlig
 • God kvalitet
 • Gärna en tyst elvisp
 • Billig visp (bra pris)


Som vanligt på Bäst i test Guiden har vi utsett en prisvärd elvisp med bra prestanda och hög kvalitet. Det ska vara enkelt att få ihop en deg eller smet med riktigt bra resultat utan större ansträngning.


Tänk på detta innan ditt köp av elvisp 

Om du endast vill kunna vispa grädde och ägg samt lättare smeter kommer du långt med en enkel och billig elvisp. Men är du mer ute efter en bra elvisp som kan hantera bröddeg bör du antingen välja en dyrare modell med högre kapacitet, eller rikta blicken mot en bra köksassistent.


Därför ska du ha en elvisp

Elvispen är en av de basprylar varje kök bör ha. Att vispa grädde med elvisp är sedan länge en vedertagen lösning, inte konstigt egentligen... vem orkar stå och vispa för hand, det tar ju alldeles för lång tid! Ända sedan den första elvispen kom ut på marknaden har den gjort jobbet med att vispa grädde, ägg och smetar, en hel del enklare.


Elvisp bäst i test 2024

 


Efter granskande av experttester och konsumenternas betyg blir valet enkelt. Den som utmärker sig mest är Bosch MFQ4020 som är perfekt för det lilla och stora hemmet. När vi har utsett den bästa elvispen just nu har vi tagit reda på vilken visp som har flest olika tillbehör och hastigheter. 


Bland visparna på marknaden finns det många som håller god kvalitet; bl.a. Electrolux, Dualit och KitchenAid. Men det är få vispar som har lika bra användarbetyg som Bosch MFQ4020, därför har denna tagit hem priset som elvisp bäst i test. Läs mer här nedan!


Bosch elvisp bäst i test

Denna prisvärda elvispen kommer med en rad finesser och är enkel att använda. Tack vare dess låga vikt är den också oerhört lätthanterlig och ligger bra i handen tack vare handtaget som är utrustat med SoftTouch. 


Tyst elvisp

Bosch har tagit ett extra steg mot att göra elvispen så tyst som möjligt. Detta är möjligt tack vare en ny teknik där motorn på 450 W är mycket kraftfull men tystare än många andra av sina konkurrenter, vilket resulterar i en ljudnivå på 75 dB.


Olika hastigheter

Bosch elvisp har 5 olika hastigheter för att du ska få allra bäst effekt och resultat. På baksidan finns det även en knapp för turbo-läge om du behöver lite extra kraft för att få till den perfekta degen. 


Effektiv och innovativ

Nytt för Bosch MFQ4020 är dess FineCreamer vispar som har små bollar som drar in mer luft i vispandet. Dessa små bollar bidrar till luftigare smet på kortare tid, vilket är utmärkt när du ska vispa ägg eller vill få till luftiga smetar. Tack vare detta kan du väldigt enkelt få till goda resultat när du bakar, något som är svårt med hand- och stavmixer. 


Bra elvisp för deg och brödbak

Skulle du bestämma dig för att baka bröd, med tjockare deg, kan du använda dig av degkrokarna i rostfritt stål. Dessa ser till att alla ingredienserna mixas väl och till perfektion. Tack vare degkrokarna blir ditt hemmabakade bröd en succé! Dessutom kan alla tillbehör köras i diskmaskinen. 


Elvisp med mixer och snygg design

Det finns också uttag för en mixerstav, som med fördel kan användas för att göra smoothies, soppor, såser, mos och puréer. Förutom bekvämlighet så blir dess retro-design ett fint tillskott till ditt kök. Köp elvisp bäst i test till lägsta pris

Hos dessa butiker kan du köpa elvisp bekvämt och enkelt. Då kan du också få den levererad direkt hem till dörren. 
Användarnas omdömen och recensioner om Bosch MFQ4020 - tyst elvisp bäst i test 

"Bra elvisp, kraftfull och tyst. Inte så rolig design dock." 


"Har haft min elvisp i nästan 7 år och den fungerar fortfarande fenomenalt. Som andra nämnt är det en väldigt tyst elvisp för att vara en så bra elvisp även på full hastighet. Nu när den är nere på 350kr finns det ingen anledning att titta på annat." 


"Älskar denna elvispen! Den är tyst och vispar bra. Klämman gör det lätt att vira ihop sladden." 


"Med Bosch elvisp slipper jag använda hörselskydd när jag vispar. Dessutom en billig elvisp som vispar snabbt, du kommer inte ångra dig." 


"Riktigt bra elvisp! Tillräckligt tyst för att kunna föra ett samtal medan man vispar."


"Denna elvisp vispar lika intensivt på första steget som min gamla elvisp gjorde på full gas. Tyst elvisp och skön att hålla i."


Så gjorde vi testet om bästa elvispen

I vår utvärdering av de bästa elvisparna på marknaden just nu har vi involverat både experternas tester och användarnas recensioner för att få en komplett bild av de elvispar som presterar bäst just nu. 


För att avgöra vilka elvispar som är bäst har vi tittat på flera viktiga faktorer som påverkar vispens prestanda, däribland olika hastigheter, motorstyrka, byggkvalitet, handtag samt vilka tillbehör som följer med. Genom att ta del av resultaten från experternas tester har vi fått en bra bild över hur de olika visparna presterar enligt dessa faktorer. Men det har också varit viktigt att se vilken av visparna (som presterar bra) som erbjuder mest värde för pengarna. 


För att få en ännu bättre överblick har vi därför sett vad de svenska användarna av de olika visparna säger i sina recensioner, som har varit värdefulla eftersom användarna oftast har längre erfarenhet än experterna av en produkt, vilket gör att de kan ge bättre svar huruvida produkten och dess kvalitet stämmer överens med deras förväntningar och det som lovas av tillverkaren. 


Kombinationen av våra egna jämförelser tillsammans med experterna och användarnas omdömen har därför varit ledande när vi har utsett elvisp bäst i test. 


Test elvisp - experternas omdömen

Expressen testade 8 olika vispar och i deras test hamnade Bosch MFQ4020 på förstaplats! Motiveringen löd bland annat; "Tyst elvisp som är behaglig att använda". 


De gillade även den är tystare än andra modeller och att det går att prata även fast mixern är igång. Andra elvispar i testet kom från bl.a. Grundig, Philips och OBH Nordica. 


Råd o Rön testade 33 olika vispar där Bosch MFQ4020 utnämndes till "Bäst i test elvisp". Andraplatsen delades av tre; Bosch MFQ4030/MFQ40301 och MFQ40302. Bland de flesta elvispar som tog hem höga poäng var det Bosch som dominerade enligt Råd och Rön.


Danska Taenk testade 17 olika vispar där guldmedaljen gick till Bosch MFQ4020 med 78 poäng! Andraplatsen gick till Bosch MFQ40301/02 med 77 poäng. Tredjeplatsen med 72 poäng gick till Bosch MFQ3532. Bosch med sina olika modeller är det märke som dominerar när det gäller höga omdömen.


Efter Bosch är det Dualits elvisp, Dualit Hand Mixer DHM3 som gäller. Denna presterar också bra i experternas tester och omdömen.bästa elvisp tyst, liten elvisp test råd och rön, bäst elvisp tystgående, elektrisk visp bäst i testSammanfattning av elvisp test

Efter att du läst vårt test om den bästa matberedaren önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den bästa vispen som tar hand om grovjobbet i köket åt dig. Om du fortfarande inte har hittat vad du söker och vill ha en visp med ännu fler användningsområden kan vi rekommendera dig att läsa vårt test om den bästa köksmaskinen just nu.


Elvisp bäst i test - testvinnarenTips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på Bosch MFQ4020. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elvispen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Läs även vårt test om bästa espressobryggaren och bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Vanliga frågor och svar

 • Hur vispar jag grädde utan elvisp?
  Ska du vispa grädde utan en elvisp är det starka armar som gäller. Välj en djup bunke för att undvika att du spiller och sätt sedan igång och vispa med en vanligt visp. Vispa på tills du har fått det resultat du önskar.

  Har du grädden i en tetra förpackning finns det ett trick som inte så många känner till. Se till att förpackningen är fylld till ca hälften och börja sedan skaka denna.

  Du behöver endast skaka den en liten stund för att grädden ska bli fluffig och fin.
 • Vilken elvisp är bäst i test?
  Den bästa vispen just nu är Bosch MFQ4020 som både håller hög kvalitet och levererar topp-prestanda när du ska vispa allt från ägg till vispgrädde. Dessutom är den mycket prisvärd, en bra elvisp till bra pris!
 • Vilken elvisp ska jag köpa?
  På Bäst i test Guiden utser vi den bästa elvispen utifrån prestanda, kvalitet och pris. Om det är vad du letar efter rekommenderar vi dig att köpa elvisp bäst i test: Bosch MFQ4020.
 • Hur använder man en elvisp?
  Det är enkelt att vispa med en elvisp. Du behöver luta bunken lite och sedan röra runt med elvispen så att luften vispas ned i smeten eller grädden du vill få fluffig.


Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Elvisp

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast