Robotgräsklippare bäst i test 2024: Bästa robotgräsklipparen för en fin gräsmatta

Ska du köpa robotgräsklippare och vill veta vilken som är robotgräsklippare bäst i test? Då har du hittat rätt! I vårt robotgräsklippartest har vi jämfört olika robotgräsklippare i experternas tester för att kunna utse den bästa robotgräsklipparen


råd och rön robotgräsklippare bäst i test robotgräsklippare, bästa robotgräsklipparen, bästa robotgräsklippare test råd och rön


I testet har vi utsett robotgräsklippare bäst i test, premium robotgräsklippare bäst i test och prisvärd robotgräsklippare bäst i test.


Bästa robotgräsklipparna 2024


Köpguide för att välja en bra robotgräsklippare

Här listar vi de viktigaste faktorerna hos en robotgräsklippare som är viktiga att vinnaren uppfyller:


 • Enkel att installera - Både användarvänligheten och installationsprocessen är viktiga faktorer.
 • Driftsäker -  Återkommande stopp och problem gör att tjusningen med en robot snabbt försvinner. Därför ska den klara av saker som vått gräs, ojämnheter i gräsmattan och lutande slänter utan att behöva din hjälp. Du ska kunna lämna och låta roboten göra jobbet - utan krångel helt enkelt!
 • Klippning minst 1000 kvadratmeter - Se till att du väljer en robotgräsklippare som är rätt dimensionerad för din gräsmatta. Vi riktar primärt fokus på dem som klarar 1000 kvadratmeter eller mer.
 • Pålitlig byggkvalité - Regn, stark sol, stenar och annat på gräsmattan gör att en "billig" gräsklippare i längden kan bli dyrköpt, om den inte klarar utmaningarna som väntar.
 • Låg ljudnivå - Så att både du, din familj och omgivningen störs så lite som möjligt under gräsklippningen.
 • Och så lägsta möjliga pris - förstås!


Jämför robotgräsklippare - specifikationer

Klippyta:
Klippbredd:
Klipphöjd:
Maximal lutning:
Ljud:
Batteritid:
Laddningstid:
Timer:
Finns app:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test robotgräsklipparen 2024 - Robomow RK1000 - Bäst i test
Robomow RK1000
Robotgräsklippare...
1000 kvm
21 cm
2 - 10 cm
45%
58 dB
60 min
1h 40 min
Ja
Ja
510 mm
640 mm
300 mm
10.5 kg
Bäst i test robotgräsklipparen 2024 - Gardena Smart Sileno Life - Bäst i test
Gardena Smart Sileno...
Premium robotgräsk...
1000 kvm
22 cm
2 - 5 cm
30%
58 dB
65 min
1h
Ja
Ja
390 mm
580 mm
230 mm
8 kg
Bäst i test robotgräsklipparen 2024 - Worx Landroid WR141E - Bäst i test
Worx Landroid WR141E
Prisvärd robotgräs...
500 kvm
18 cm
3 - 6 cm
35%
67 dB
60 min
1h 40 min
Ja
Ja
404 mm
558 mm
205 mm
9 kg

Robomow robotgräsklippare bäst i test: Robomow RK1000 


Robotgräsklippare 1000m2 bäst i test

Om du har en stor gräsmatta och vill ha den allra bästa hjälpredan har du kommit helt rätt. Vår testvinnare tar sig fram i din trädgård utan problem. Robotgräsklippare bäst i test kommer från Robomow och hyllas i tester från Råd och Rön.


Trots att den har en relativt smal klippbredd, endast 21 cm, så är den mycket effektiv med sin arbetsuppgift. Den klarar av att klippa ytor på upp till 1000 m2, medan du kan ägna dig åt roligare saker. 


Robotgräsklipparen som sköter sig själv

När den är klar med sitt jobb kör och hittar den själv tillbaka till sin laddningsstation. När det sedan är dags för den att jobba igen, lämnar den stationen, klipper gräset åt dig och återvänder sedan för laddning igen. Tiden det tar för att gräsklipparen ska laddas upp till full styrka är 1:40 timme. 


Klarar lutning utan problem

Robomow RK1000 klarar av att klippa i lutningar upp till 45% vilket gör att den fixar de flesta backarna i din trädgård utan att stanna. Du kan själv välja klipphöjd mellan 2 - 10 cm och ljudnivån för gräsklipparen är acceptabla 58 dB. Du får dessutom 4 års garanti!


Ingen regnsensor

Den har tyvärr ingen regnsensor men enligt Robomow klarar den av att köras riktigt bra i regnet ändå. Dock uppmanar Husqvarna att den inte körs när det är väldigt blött. 


Kan anslutas till smartphone

Med dess tillhörande mobilapp kan du skicka signaler till gräsklipparen att starta/avsluta samt sätta upp klippscheman. Appen ansluter till gräsklipparen via bluetooth vilket kräver att du befinner dig nära gräsklipparen för att det ska fungera. 


Specifikationer om Robomow RK1000

 • Klippyta: 1000 kvm
 • Klippbredd: 21 cm
 • Klipphöjd: 2-10 cm
 • Maximal lutning: 45%
 • Ljud: 58 dB
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 1h 40 min
 • Timer: Ja
 • App: Ja
 • Bredd: 51 cm
 • Djup: 64 cm
 • Höjd: 30 cm
 • Vikt: 10,5 kgKöp den bästa robotgräsklipparen till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa testvinnaren bekvämt och enkelt. Dessutom kan du beställa robotgräsklipparen direkt hem till dörren, vilket är flexibelt samtidigt som du slipper bära på denna själv.
Användarnas omdömen och recensioner om Robomow gräsklippare bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad användarna tycker. Det är ju trots allt de som har bäst och längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Utmärkt hittills. Robust gräsklippare."


"Den bästa gräsklipparen som finns på marknaden."


"När vi packade upp Robomow och tittade närmare på det, blev vi mycket imponerade av de superenkla instruktionerna och den enkla hanteringen. Installationen var enkel och trots den stora fastigheten var det inte mycket tidskrävande."


"Jag är verkligen imponerad av kvaliteten. Det klipper till och med mycket högt gräs utan problem. Du kan använda den via appen eller den integrerade pekskärmen som kan användas för att sköta alla inställningar. Dessutom är det så tyst att det till och med kan köras på söndagar."


Nackdelarna då? Förutom några få fall där motorn har lagt av finns det inte mycket dåligt att nämna om Robomow RK1000. Det rekommenderas att du köper extra begränsningskablar och märlor om du har en större gräsmatta!Låna pengar, Bäst i test Guiden hjälper dig

Önskar du låna pengar till gräsklipparinköpet, har vi tips på banklån.


Gardena robotgräsklippare - utmanaren: Gardena Smart Sileno 


Utmanaren till bäst i test robotgräsklippare 

Ser man till konsumenternas åsikter och även till flera experttester, framkommer Gardena Smart Sileno-serie som en värdig utmanare.


Prisvärd robotgräsklippare 1000m2 bäst i test

Kvalitetstillverkaren Gardena har tagit fram en bra robotgräsklippare som passar dig med en stor gräsmatta. Dess kapacitet är utmärkt med en arbetsyta på upp till 1000 kvadratmeter. Oftast brukar topplaceringarna gå till betydligt dyrare modeller, men eftersom vi även väger in priset i våra rekommendationer, blir Gardena Smart Sileno intressant då den har en attraktiv prislapp.


Effektivt och randfritt klippmönster med SensorCut-system och CorridorCutt

Dess klippbredd är 22 cm och klipphöjden kan ställas in från 2-5 cm. SensorCut-systemet som gör att gräsklipparen klipper enligt ett välbalanserat mönster, helt utan ränder i gräsmattan. 


Med CorridorCutt klarar klipparen av smala passager och återvändsgränder utan problem. Den klarar av att klippa i lutningar upp till 30% vilket gör att den fixar de flesta backar i en vanlig trädgård utan att stanna.


Skyddas av PIN-kod för att motverka stöld

Efter klippningen är klar kör robotgräsklipparen tillbaka till sin laddningsstation. Skulle någon tycka om din robotgräsklippare alltför mycket och försöka stjäla den, krävs en PIN-kod för att få igång den igen. På så vis säkrar du att din nya 8 kilos hjälpreda finns kvar även på morgonen när du vaknar.


Smart app med tidsinställning

Gräsklipparen är även väldigt smart då du får med en tillhörande router och Wi-Fi-anslutning som kommunicerar med gräsklipparen. Dess programvara räknar även ut den mest effektiva rutten för din trädgård - helt automatiskt! Med Gardenas app kan du även ställa in klipptider. Och har du fler Gardena prylar kan du koppla ihop gräsklipparen med dessa genom Gardena Smart System.


5 års garanti vid registrering

Gardena Smart Sileno har 5 års garanti om du registrerar den inom 3 månader av köpet, annars gäller garantin inte!
Specifikationer om Gardena Smart Sileno 

 • Klippyta: 1000 kvm
 • Klippbredd: 22 cm
 • Klipphöjd: 2-5 cm
 • Maximal lutning: 30%
 • Ljud: 58 dB
 • Batteritid: 65 min
 • Laddningstid: 1h
 • Timer: Ja
 • App: Ja
 • Bredd: 39 cm
 • Djup: 58 cm
 • Höjd: 23 cm
 • Vikt: 8 kg


Köp Gardenas robotgräsklippare bäst i test till lägst pris

Hos dessa nätbutiker kan du köpa robotgräsklipparen och få denna levererad hem direkt till dörren, bekvämt och enkelt. 

 


Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Prisvärd robotgräsklippare bäst i test: Worx Landroid WR14E 


Worx robotgräsklippare bäst i test

Letar du efter ett billigare alternativ som erbjuder bra prestanda, kvalitet och resultat? Då har du kommit helt rätt. Vår bästa budget robotgräsklippare kommer från Worx och är en riktigt prisvärd robotgräsklippare och hjälpreda i trädgården som har alla funktioner du behöver, fast till halva priset mot de andra gräsklipparna i detta test.


Bra robotgräsklippare för mindre gräsmattor på 500 m2

Worx Landroid WR14E är en prisvärd robotgräsklippare som har samma funktioner du hittar hos de allra dyraste robotgräsklipparna. Den har en klippbredd på 18 cm och klarar av att klippa ytor upp till 500 kvm. 


Klarar lutning upp till 35%

Worx Landroid WR14E klarar av att jobba i lutningar upp till 35%, vilket motsvarar ca 20 graders lutning. Du kan välja klipphöjd mellan 3-6 cm.


Hittar hem själv

Likt de andra testvinnarna så hittar den automatiskt tillbaka till sin dockningsstation. Sedan ger den sig själv ut när det är dags för klippning igen. Det tar gräsklipparen 1h att laddas till full styrka. 


Smart app med stöldskyddslarm, Wi-Fi, regnsensor och ultraljudssensor

När det kommer till smarta funktioner så finns det en pin-kod, stöldskyddslarm, display, inbyggt Wi-Fi som används i kombination med mobilappen. 


Du behöver inte vara orolig för att den ska skadas av regn då den återvänder till sin dockningsstation när dess regnsensor går igång. Den kommer inte heller köra in i objekt som ligger på gräsmattan tack vare dess ultraljudssensor


I appen kan du starta och avsluta klippning samt sätta upp klippscheman. Den samlar även viktig information om gräsklipparen så att du får en notis så fort någonting behöver göras. 


Specifikationer om Worx Landroid WR14E 

 • Klippyta: 500 kvm
 • Klippbredd: 18 cm
 • Klipphöjd: 3-6 cm
 • Maximal lutning: 35%
 • Ljud: 67 dB
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 1h 40 min
 • Timer: Ja
 • App: Ja
 • Bredd: 40,4 cm
 • Djup: 55,8 cm
 • Höjd: 20,5 cm
 • Vikt: 9 kgHär köper du den mest prisvärda robotgräsklipparen till lägst pris

Billigast och enklast är att köpa denna gräsklippare på internet så att du snabbt får den hemskickad till dig och din gräsmatta.
Användarnas omdömen och recensioner om Worx robotgräsklippare bäst i test

"Detta är det bästa köpet i budget- till mellanklassen. Gardena har en kass egen hubb som jag läst att vissa inte ens får igång. Husqvarna kostar ca 2500kr att få tillgång via gsm-nätet."


"Inga felmeddelanden och klipparen går bra i slumpmönster. Du kan enkelt justera höjden och lära dig områdena genom att lära det vilket område är vad. Du kan sedan ställa in% för att spendera på varje del. Uppskattad storlek görs enkelt via appen."


"Kan max rekommendera det, till dem som inte vet om sådana maskiner, Jag var också tveksam men är nu 100% omvände. och har bara slagit min väg rabatter även under de senaste månaderna när landroid inte kan komma till."

Så gjorde vi testet om robotgräsklippare bäst i test

När vi har undersökt vilken som är den bästa robotgräsklipparen har vi riktat in oss på robotgräsklippare som gör jobbet utan några problem - de ska vara smarta, hitta runt på bästa sätt, leverera bra resultat och vara utrustad med funktioner som regnsensor och larm. 


För att få bästa bilden av de olika robotgräsklipparna som finns just nu har vi därför vänt oss till experterna och läst deras tester. Här gör de grundliga undersökningar av robotgräsklipparna för att se hur de håller och för vilka trädgårdar de passar. Detta gav oss en utförlig bild om vilka robotgräsklippare som presterar bäst just nu. 


Men förutom experternas tester var det också viktigt att se hur dessa faktiskt funkar när de används av vanliga svenska konsumenter. Vi har därför tagit reda på vad de svenska användarna tycker om robotgräsklipparna som presterar väl i experternas tester. Detta har gett en ärlig bild om robotgräsklipparna fungerar som de ska och om de håller vad de lovar. Användarnas recensioner har därför varit en viktig faktor för oss, det är ju trots allt de vanliga användarna som har bäst erfarenhet av en produkt. 


Proffsmagasinet säljer just nu Robomow RK1000 för 16475 kr. Frakten ingår i priset.

16475 kr är det lägsta priset just nu för Robomow RK1000!

Verktygsproffsen säljer just nu Robomow RK1000 för 16479 kr. Frakten ingår i priset.

Skånskabyggvaror säljer Robomow RK1000 för 17837. Frakten hem till dig ingår i priset.

Test robotgräsklippare - experternas omdömen

Det finns en handfull tester att läsa när det gäller robotgräsklippare och här nedan listar vi de som fortfarande är relevanta och aktuella. Genom att klicka på länkarna kan du ta del av detaljerna. Du ser de senaste testerna, högst upp i listan.


Robotgräsklippare test 2021

Aftonbladet testade 13 modeller och tyckte att Husqvarna robotgräsklippare Automower 430X presterade allra bäst. Detta är en mycket fin robotgräsklippare men kostar dessvärre därefter. Andra uppstickare i deras test var bland annat Cub Cadet XR5 1000 och Worx Landroid.


Robotgräsklippare test 2020

TEK.NO testar både Husqvarna Automower 315 och Gardena Smart Sileno. Automower 315 tar hem priset som "bäst i test" medan Gardena Smart Sileno får nöja sig med en andra plats och som "rekommenderad" av TEK


TEK gillade Automower 315 vann pga att den klipper rakt, tål regn och blött gräs, samt så tar den sig fram okomplicerat i terräng. De tyckte även att den var lätt att programmera samt att byte av bladen utfördes mycket enkelt. 


Råd & Rön ger samma poäng till Gardena Smart Sileno Life 1000 som i deras test från mars. Gardenas robotgräsklippare fick bra betyg i hanterbarhet och säkerhet. Vinnare i testet blev Stihl iMow RMI 632


Expressen rankar Gardena Sileno Life som det bästa ekonomiköpet och gillar hur enkelt den tar sig fram på gräs och dess goda användarvänlighet. De tycker även att den har ett bra pris i förhållande till andra robotgräsklippare. Andra vinnare i Expressens test blev Husqvarna Automower 430X och Worx Landroid M500 WR141E. 


Tidningen Råd & Rön gav Gardena Sileno Life 1000 64 poäng. Den presterade väldigt bra i hanterbarhet och säkerhet. Den klarade av att klippa en standardgräsmatta med gott resultat men presterade sämre i blött gräs. Vinnare i Råd & Röns test blev Alko Robolinho 500 E.


Robotgräsklippare test 2019

Tidningen Råd & Rön, juni 2019 testade 13 robotgräsklippare och tyckte att de allihopa visade genomgående bra resultat. Dock så höjer de ett varnande finger mot modellerna från Stiga och Ambrogio som har problem med att upptäcka bland annat fötter! Vinnare i deras test blev Robolinho 500 E och Robolinho 500 I från Alko.


Robotgräsklippare test 2018

Tidningen Råd & Rön, mars 2018 har testat 30 robotgräsklippare och konstaterar att robotarna överlag klipper bra och inte heller har några större problem med blött eller långt gräs. Utmaningen kommer istället på ojämna gräsmattor. Bäst i test blev Robomow RS 615 som fick 78 poäng. Andraplatsen, med 76 poäng, gick till Viking Garden MI 632.


De sämsta robotgräsklipparna tillverkas enligt tidningen av bl.a. Stiga, Husqvarna och Gardena. Dessa ska du alltså undvika att köpa, om du vill ha en bra gräsklippare.


Robotgräsklippare test 2017

Aftonbladet test av 7 robotgräsklippare påminner i mångt och mycket om förra årets resultat. Husqvarna Automower 430X är fortfarande den bästa robotgräsklipparen och tilldelas högsta möjliga betyg, 5 av 5. Omdömet lyder; "Utan tvekan den bästa och mest avancerade klipparen" men en prislapp runt 22 000 kronor gör den väldigt dyr.


På delad andraplats, med betyget 4 av 5, hittar vi fyra gräsklippare. Det är Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S, Worx Landroid M WG791E  och Viking Garden iMow MI 422 P som alla är riktigt bra robotgräsklippare, men bara kostar ungefär häften av bäst i test-vinnaren.


Äldre tester

Tidningen Råd & Rön / Tænk har testat robotgräsklippare avsedda för vanliga villatomter och konstaterar att gräsmattorna faktiskt ofta blir snyggare än med en vanlig gräsklippare. Bäst var Robomow RS615 som visserligen är tung och dyr, men ger ett utmärkt resultat och den tilldelas därför 78 poäng. På andraplats kommer Viking Garden MI 632 som får 76 poäng i detta gräsklippartest.


Tidningen M3 testade Viking Garden MI 632 C och tilldelade den hela 9 av 10 poäng samt utmärkelsen "M3 rekommenderar". Sammanfattningen lyder: "Vikings nya maskin är en mycket genomtänkt produkt som gör ett fantastiskt jobb när den väl är installerad och klar."


Tidningen M3 har testat Robomow RS615 och summerar med orden: "Prisvärd klippare! Maskinen klippte under 5 veckor med endast 1 avbrott. Riktigt imponerande! Driftsmässigt är den en av de bästa maskinerna vi testat.

Betyget blev 7 av 10 poäng.


Tidningen M3 testade den exklusiva (=dyra) robotgräsklipparen Husqvarna Automower 450X och gav den 9 av 10 poäng. Tidningen konstaterar att den ger ett mycket bra klippresultat och skriver; "Efter ett antal veckor med Husqvarnas Automower 450X är vi riktigt imponerade. När du väl vant dig vid själva konceptet och dragit avgränsarkabel i trädgården, finns det ingen väg tillbaka.


Aftonbladet utsåg Husqvarna Automower 430X till bästa robotgräsklippare och tilldelades 5 av 5 poäng. Omdömet blev; "Utan tvekan den bästa och mest avancerade klipparen", men en prislapp runt 24 000 kronor avskräcker.


På delad andraplats, med betyget 4 av 5, hittar vi tre gräsklippare. Det är Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S och Viking Garden iMow MI 422 P som alla är riktigt bra robotgräsklippare, men som bara kostar häften av bäst i test-vinnaren från Husqvarna.


Sammanfattning av robotgräsklippartestet

Efter att du läst vårt test om den bästa robotgräsklipparen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den robotgräsklippare som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Robotgräsklippareprisvärd robotgräsklippare 1000m2, robotklippare bäst i test, bra robotgräsklippare 1000 kvm

Unna dig själv mer ledig tid i sommar - låt den bästa robotgräsklipparen sköta gräsmattan.Tips: Håll huvudet kallt i sommar, läs vår sida med tester av kyl och frysskåp. Vi har också utsett bästa grillen, så att du har något att göra när du inte längre behöver klippa gräset. Och missa inte sidan där vi sammanställer tester på värmepumpar, så att du kan spara energi när vintern och kylan kommer. 


Tips 2: För en effektiv kanttrimning, är en grästrimmer oumbärlig. Om du kombinerar den med ett elverk, kan du arbeta fritt i hela trädgården utan att oroa dig för tillgången till el. 


För en helhetslösning i trädgårdsskötseln, använd en elgräsklippare för de bredare gräsytor och en robotgräsklippare för bekväm automatisk klippning. För rengöring av uteplatser och gångvägar, är både en högtryckstvätt och en terrasstvätt bra att ha. 


En myggfångare i kombination med myggmedel, placerad strategiskt i trädgården, håller myggorna borta och gör utomhusvistelsen mer njutbar. Integrera solceller för att minska beroendet av elverket och bidra till en mer hållbar energianvändning i trädgården.


Tips 3: Gå med i vår Facebook-grupp så får du information när någon av de rikstäckande kedjorna har robotgräsklippare rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt klipp = den bästa robotgräsklipparen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som behöver låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.Vanliga frågor och svar

 • Kan robotgräsklipparen klippa gräs i en kuperad trädgård?
  Ja, robotgräsklippare bäst i test klarar lutningar på upp till 45%.
 • Hur styr jag robotgräsklipparen?
  Den medföljande appen och dess programvara beräknar den mest optimala rutten för gräsklipparen. Via din smartphone kan du sedan styra och programmera robotgräsklipparen.
 • Hur stor yta klarar en robotgräsklippare?
  De flesta robotgräsklipparna klarar av en yta på 1000m2 vilket är marknadsstandard. För de som har väldigt stora tomter finns det robotgräsklippare som klarar av hela 5000m2 - storleken av en fotbollsplan. Letar du efter en sådan är Husqvarna Automower 450X för dig. Denna kan klippa större ytor under kortare tid.
 • Avger robotgräsklippare bäst i test ett högt ljud?
  Nej, den avger enbart 58db, vilket inte klassas som ett störande ljud.
 • Hur ofta ska robotgräsklipparen klippa?
  Bäst resultat får du om din gräsmatta får vila 2-3 dagar per vecka. Har du en gräsklippare som enbart klarar mindre ytor i jämförelse med hur stor din gräsmatta är, kan det dock tyvärr blir svårt att hinna med denna vilan. Om du ska köpa ny robotgräsklippare är det smart att köpa en som klarar hela gräsmattans storlek.
 • Hur felsöker man robotgräsklippare?
  När det gäller elinstallationer är det viktigt att du först och främst har behörighet för att utföra jobbet. En första åtgärd som alla kan göra är att undersöka så att begränsningsslingan är ordentligt ansluten till laddstationen. Undersök också så att alla kontakter sitter i som de ska.

  Fungerar gräsklipparen inte trots dessa åtgärder kan du införskaffa en kabelsökare som flertalet elektronikåterförsäljare har i sitt sortiment. Koppla sedan bort begränsningsslingan från laddstationen och koppla in kabelsökaren i slingans ena ände (du måste också ha jordat en sladd från kabelsökaren).

  Därefter kan du lyssna efter tonen och när du inte hör en ton är du nära brottet. Kontakta annars återförsäljaren och be om rådgivning.
 • Hur mycket el drar en robotgräsklippare?
  Ett riktvärde är ca 0,10 kWh per laddning.
 • Hur installerar man en robotgräsklippare?
  Installation av robotgräsklippare är väldigt enkelt men tar lite tid. Placera först ut laddstationen på en central plats som är enkel att nå från hela trädgården. Platsen bör gärna vara skuggig och under tak.

  Därefter placerar du ut begränsningsslingan runt trädgården och eventuella hinder och buskar. Tänk bara på att begränsa antalet skarvar då det oftast är i skarven eventuella elbrott sker.
 • Vilken robotgräsklippare är bäst?
  Den bästa robotgräsklipparen just nu är en Robomow robotgräsklippare följt av Gardena robotgräsklippare och Worx robotgräsklippare. Samtliga har blivit utnämnda till "robotgräsklippare bäst i test" i olika kategorier.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Christopher Holmerin

Bäst i test: Robotgräsklippare

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast