Jämför lån utan UC 2024 - Låna pengar utan UC

Behöver du låna pengar snabbt och enkelt och funderar på hur du kan låna pengar utan UC kommer vi här ge dig några bra handfasta råd. Lån utan UC kallas även för smslån utan UC och är det samma som de mycket omskrivna så kallade snabblån utan UC eller akut lån utan UC.


Lån utan UC bäst i test 2023 - jämför lån utan uc med många förfrågningar för att få bästa lån utan uc låg ränta. Vilka låneförmedlare utan UC finns? Läs mer om att samla lån utan UC och vad vi anser om "billiga lån utan UC" samt fallgroparna du ska undvika om du vill låna pengar snabbt utan UC.


Lån utan UC innebär oftast lån med väldigt höga räntor. Ränta är själva kostnaden för lånet - ju högre, desto dyrare blir ditt lån. Detta är varför det höjs ett varnande finger mot denna låneform. För att du inte ska fastna i räntefällorna som dessa aktörer erbjuder är det viktigt att du jämför räntorna mellan långivarna och är vaksam på villkoren.


Jämför lån utan UC

Vi vill hellre tipsa dig om aktörerna nedan när du ska låna pengar till ett mindre lån eller till ett större lån. Dessa långivare tar en kreditupplysning via UC men ger dig betydligt bättre villkor och lägre ränta än lån utan UC.


Med flera av dessa låneförmedlare kan du dessutom jämföra företagslån utöver privatlån!


10000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.7 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.07 - 33.46 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Snabba svar & utbetalningar

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • Endast 1 kreditupplysning

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • 40 anslutna långivare

 • Enkelt att samla lån

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 29.4 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC


Låna pengar utan UC

Kreditupplysning och kreditbedömning 

En kreditupplysning ger information om en individs kreditbedömning. På denna kreditbedömning syns följande:


 • Nuvarande kortkrediter
 • Avbetalningar
 • Tagna lån
 • Beviljade krediter 
 • Betalningsanmärkningar och skuldsaldon under de senaste 12 månaderna


I lånegivarnas ögon är betalningsanmärkningar, höga skuldsaldon och många krediter negativt eftersom risken att de inte får tillbaka sina utlånade pengar blir högre.


En kreditbedömning ligger kvar på ditt namn och personnummer i 12 månader efter att denna togs och nollas sedan när denna tid har löpt ut.


Vad är UC?

UC står för ”Upplysningscentralen” och är ett svenskt kreditinstitut som bland annat gör kreditupplysningar, kreditbevakningar och kreditbedömningar i Sverige.


Utöver UC finns det flera andra kreditupplysningsföretag som gör motsvarande kreditupplysningar och bedömningar. De långivare som inte använder UC använder i stället en konkurrent till UC, som Creditsafe och Bisnode - och erbjuder därmed lån utan UC.


Så här påverkas din kreditbedömning

Har du tagit flera kreditupplysningar via UC kan din poäng hos UC (UC-score) påverkas negativt. Har du däremot inte ansökt om krediter och lån som bedöms av UC påverkas denna kreditprövningspoäng inte av dessa tidigare sökta krediter.


Lån utan UC med många kreditupplysningar

På frågan om det går att få ett lån utan UC med många förfrågningar är svaret blankt nej. Många förfrågningar på UC innebär att du under kort tid har ansökt om krediter och lån från flera långivare och institut. Det påverkar din kreditvärdighet negativt.


De bästa låneförmedlare som vi rekommenderar tar enbart en UC trots att du erbjuds lån från flera långivare vid samma tillfälle.
Lån utan UC med betalningsanmärkningar

Ett lån utan UC med betalningsanmärkningar betyder egentligen bara att det är ett annat företag än just UC som gör kreditbedömningen på dig. En eventuell fördel med ett sådant lån är att flertalet storbanker använder sig av just UC och baserar din kreditvärdighet på den kreditbedömning UC ger dig.


Vad är haken med ett lån utan UC?

Lån utan UC är en lösning när du har för låg kreditvärdighet hos UC för att ta lån, men bör undvikas till varje pris eftersom de är så dyra. Långivarna som erbjuder lån utan UC minimerar sin risk genom att ta väldigt höga räntor när du tar ett lån trots betalningsanmärkningar (låg UC-score) i ditt namn.


En snabb utbetalning (oftast pengar samma dag) överstiger inte nackdelarna, enligt oss på Bäst i test Guiden. Först och främst är den effektiva räntan på dessa lån oftast väldigt hög men även villkoren brukar vara väldigt dåliga, vilket du märker när du ska betala tillbaka lånet. Att låna utan UC går i princip inte, åtminstone inte om du vill ha justa villkor enligt lag.Bästa lån utan UC - låg ränta?

Billiga lån utan UC finns tyvärr inte. Men det finns bra alternativ bland dem som enbart tar en UC. Dessa alternativ låter dig låna pengar direkt till schyssta villkor. Här börjar räntorna från ca 4% och du har möjlighet att låna 5 000 - 600 000 kr i 12 år (löptiden för lånen sträcker sig normalt oftast mellan 1 - 15 år).


 • Lendo: Ränta från 4,70 - 33,75 %
 • Enklare: Ränta från 5,07 - 33,46 %
 • Advisa: Ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Sambla: Ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Zmarta: Ränta från 5,20 - 29,4 %


Låna utan uc, som ett blancolån utan kreditupplysning. Letar du efter akutlån utan uc och vill ha bästa lånet utan uc? Läs mer om lån utan UC 2023 svar direkt.


Så här gör du för att låna pengar utan UC

Först och främst rekommenderar vi dig som sagt att i stället välja en långivare som erbjuder så kallade blancolån. För bästa snabblånet utan UC finns faktiskt inte. Du kan välja att jämföra långivarna med varandra genom att klicka på "räkna på lån" vi länkarna ovan.


Du förbinder dig inte att ta ett lån förrän du accepterar långivarens villkor. Att klicka på "räkna på lån" är kostnadsfritt och innebär inte att du förbinder dig till att acceptera lånet.


Efter att du jämfört långivarna med varandra och hittat den långivare som ger dig bäst villkor utifrån din vardagsekonomi klickar du sedan på att du accepterar erbjudandet från den långivare du gillar bäst. Dessa långivare låter dig låna pengar snabbt, inom några minuter till någon timme har du svar på din ansökan.


Tips och rekommendationer istället för akut lån utan UC

Det ”bästa lån utan kreditupplysning” är att du i stället ansöker om ett lån med låg ränta eller specifikt blancolån med låg ränta, där en kreditupplysning via UC tas. Det är lån som kan tas när du vill låna till renovering, låna till båt eller låna till kontantinsats.


Det finns flertalet lånegivare som erbjuder lån med UC som även beviljar lån till personer med låg kreditvärdighet och till personer som har tidigare betalningsanmärkningar. De kan ge dig betydligt bättre villkor och lägre ränta än snabblånen. Dessa lån blir därför ett mycket bättre alternativ till sms lån utan UC.


Förmånligast ränta får du oftast på lån med säkerhet, som bostadslån och billån. Du kan hitta bästa bolån och billiga billån här.


Innan du ansöker om kreditkort kan det också vara bra att jämföra kreditkort och se vilken som är bäst. På det sättet slipper du ansöka om fel kort och få sämre kreditvärdighet i onödan.


En del som söker kredit utan uc, vill låna pengar direkt utan uc och letar lån med låg ränta utan uc, undrar "hur länge ligger en kreditupplysning kvar" samt "hur länge ligger uc förfrågningar kvar". Det är svårt att låna pengar låg ränta utan uc samt att hitta snabblån utan uc låg ränta. Att få ett lån utan kreditvärdighet eller lån utan kreditupplysning är nästintill omöjligt. Varken privat lån utan uc eller sms lån utan uc, inte ens bästa lånen utan uc existerar.


Vilka summor är vanligast att låna till?

Det är mest vanligt att ta mikrolån utan UC - som att låna 5000 kronor utan UC, låna 10000 utan UC eller låna 30 000 kr utan UC. Blancolåneförmedlarna erbjuder ofta lån mellan 5000 kronor upp till 600 000 kr. Det går såklart att låna mer, men mindre belopp är vanligast. Hur mycket du får låna till beror på din privatekonomi, dina skulder och din lånehistorik.


Om du har pågående ärenden hos Kronofogden kan det bli svårt att få igenom en låneansökan. Men flera långivare erbjuder lån trots betalningsanmärkning. Läs ovan om vilka långivare som godkänner betalningsanmärkningar. Har du tidigare lån kan det vara klokt att se över dessa. I många fall går det att samla lån vilket kan ge dig en förmånligare ränta.
Vanliga frågor och svar

 • Vad är kreditupplysning?
  En kreditupplysning via UC är ett verktyg som finansiella institut (banker, kreditkortsutgivare, hyresvärdar och försäkringsbyråer bland annat) tar för att se att du har möjlighet att betala tillbaka.
 • Vad ser man på en kreditupplysning?
  På en kreditupplysning ingår krediter som t.ex. kortkrediter, avbetalningar, bolån av fastighet och bostadsrätt. Det går även att se tidigare kreditupplysningar och beviljade krediter från banker och kortgivare.

  De som efterlyser kreditupplysningen ser även existerande betalningsanmärkningar.
 • Hur länge ligger en kreditupplysning kvar?
  En kreditupplysning hos UC ligger kvar i 12 månader efter att denna registrerades. Efter 12 månader nollas denna.
 • Hur kan man låna utan UC?
  Det går att låna pengar utan UC. Men priset för att få ett lån för dem som har skulder hos Kronofogden gör att du behöver betala en väldigt hög ränta. Vi rekommenderar därför att man bestämt avstår från att ta en kredit utan uc. Vill du låna pengar snabbt utan UC är det bättre att ansöka om en vanligt privatlån eller blancolån, där oftast endast en UC tas.
 • Går det att få ett lån utan uc med många förfrågningar?
  Detta är dessvärre ett väldigt svårt att låna utan UC med många förfrågningar. Har du många förfrågningar på UC betyder det att du förmodligen ansökt om krediter och lån från flera institut under en lång tid. Detta säger till långivarna att du inte är kreditvärdig.
 • Kan man få ett lån med betalningsanmärkning?
  Oftast är det svårt att få lån anmärkning eftersom en sådan kraftigt sänker din kreditvärdighet. Går långivare trots allt med på att ge dig ett lån kan du förvänta dig en hög ränta, eftersom banken vill minimera sin risk.
 • Kan jag låna pengar utan kreditupplysning?
  Det går inte att låna utan att göra en kreditupplysning. Däremot kan du låna utan att kreditupplysningen genomförs av UC.


Christopher Holmerin

Bäst i test: Lån utan UC

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast