Mjällschampo bäst i test, bästa mjällschampo, bästa mjällschampo 2023, mjällschampo, bästa schampo mot mjäll, bra mjällschampo, schampo mot mjäll, bästa mjällschampo män, bästa mjällschampot, bästa schampot mot mjäll, bästa schampot, bäst schampo mot mjäll, bäst i test mjällschampo, schampo bäst i test, schampo torr hårbotten bäst i test, mjäll schampo, schampo för mjäll, schampo mjäll, bra mjällschampo för män, bäst mjällschampo.

Bästa mjällschampo 2024 - mjällschampo bäst i test

Har du en kliande hårbotten och funderar på att köpa ett schampo mot mjäll men undrar vilket som är mjällschampo bäst i test? Då har du kommit helt rätt!


Vi har läst aktuella tester om bra mjällschampo i tidningar och experternas testlabb samt tagit reda på vilket konsumenterna anser är bästa mjällschampo. Allt för att hitta det bästa schampot mot mjäll som finns att köpa just nu. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika dåliga felköp.


Vårt toppval just nu


Köpguide

Vad är mjäll?

Mjäll är resultatet av kroppens reaktion mot en typ av jästsvamp som finns överallt i huden hos oss människor. Med mjäll får du små vita fjäll i håret och hårbotten. 


Ofta kan mjäll förväxlas med en torr och irriterad hårbotten där hudflagorna knappt är synliga. Men om det är större flagor som fastnar i håret och har en fet karaktär så är det mjäll. Lyckligtvis finns det enkla sätt att bli av med och förebygga mjäll.


För att förebygga mjäll ska du:

 1. Använda ett bra schampo som inte torkar ut hårbotten
 2. Undvika starka hårprodukter som exempelvis hårspray och mousse. Dessa kan torka ut ditt hår och hårbotten och förvärrar därmed dina besvär - A och O är att ta hand om ditt hår och behandla hårbotten som din hud.
 3. Undvika tätt sittande huvudbonader eftersom de stänger inne fukt, och ger en gynnsam miljö för jästsvampen att växa i.


Mjällschampo bäst i test 2024


Efter att ha sett till vad experterna och konsumenterna tycker råder det ingen tvekan om vilket det bästa mjällschampot är. Det bästa mjällschampot är idag Grazette Neccin No. 1. Det är ett prisvärt, bra mjällschampo för både kvinnor och män som får bort mjällen, återfuktar, och lämnar ett friskt och glansigt resultat.


Mjällschampot Neccin som blivit utsedd till bäst i test är ett behandlande schampo som effektivt motverkar mjäll- och hårbottensproblem. Schampot lindrar en irriterad hårbotten så att du slipper det eländiga kliandet. 


Ytterligare faktorer som gör det till ett riktigt bra mjällschampo är att det är färgbevarande och innehåller vegetabiliska proteiner som stärker och återger liv till ditt hår. Det är även ett schampo som fungerar bra för fett hår och fet hårbotten eftersom det ger balans till ditt hår.


Schampot innehåller följande aktiva ingredienser:

 • Piroctone olamine - Som är verksamt mot mjäll, balanserar hårets och hårbottens naturliga mikroflora
 • Unik tensidblandning - Minimerar uttorkning och hudirritation samt lugnar hårbotten - perfekt för dig med känslig hårbotten.
 • Keravis - Trippelstärkande vegetabiliskt protein.
 • Silkesprotein - Som ger en mjuk och len känsla.


Till skillnad från andra mjällschampon så dödar inte Neccin jästsvampen som orsakar mjäll utan hämmar enbart dess tillväxt. I takt med att svampens tillväxt minskar och din hårbotten blir hälsosammare blir du kvitt problemen med tiden. Det är även helt fritt från sulfat och paraben vilket gör det väldigt skonsamt mot ditt hår och hårbotten.


När du ska använda mjällschampot masserar du in det i fuktigt hår och låter det sedan verka i 2-3 min innan håret noga sköljs ur. För bästa resultat rekommenderas det att du följer upp med ett bra, parfymfritt balsam för att stärka håret ytterligare.Här köper du testvinnaren till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om mjällschampot

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna tycker, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. 


Fördelar med mjällschampot

Personer med hårbottensproblem som har använt Grazettes Neccin shampo och balsam i flera år vittnar om att de är riktigt effektiva och att de aldrig tänker byta till något annat  - håret blir helt fritt från mjäll. Många konsumenter lyckas dessutom råda bot på klådan i hårbotten med hjälp av Neccin schampo.


Konsumenter som har testat många olika kurer, både dyra och billiga mjällschampon, säger att inget har fungerat lika bra som Neccin för en torr och flagnande hårbotten, då problemen har försvunnit helt. Schampot har gett effekt så tidigt som bara efter några dagar och tvättar. Schampot funkar lika effektivt på män som kvinnor, och kan med fördel användas av alla i familjen.


"Jag har använt Grazettes Neccin schampo i över 10 år nu, och jag rekommenderar även balsamet i samma serie. De har egenskaper som verkligen stöttar hårbotten och som bonus ger mitt hår otrolig lyster. Jag får ofta frågor om jag nyligen färgat mitt hår! Det är det bästa schampot jag har provat för flagnande och kliande hårbotten med mjäll."


Nackdelar med detta mjällschampo

De nackdelar som användare har påtalat om är att håret blir snabbare fett än tidigare efter frekvent användning av Grazettes mjällschampo. Därför är det viktigt att du sköljer ur håret noggrant! Applicera conditioner för att tillföra fukt i topparna, och undvik att ta balsam i hårbotten.


Vad vi tycker på Bäst i test Guiden

Efter att ha testat mjällschampot i över två veckor upplever vi minskade problem med kliande hårbotten. Den som känns lugn, för en gångs skull. Ett stort plus är att produkterna luktar väldigt gott och gör håret lent och glansigt.


Vi instämmer dock med övriga konsumenter om att håret kan bli fett snabbare, men om det är priset för en lugn hårbotten kan vi leva med det. Mjällschampot är klart värt att testa om du har problem med hårbotten.


Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilket som är det bästa mjällschampot just nu var det flera faktorer att ta hänsyn till bland ingredienserna. Det är viktigt att de är skonsamma ingredienser som är effektiva mot hårbottenproblem, men även att det är enkelt att skölja ur och funkar för flera hårtyper.


För att ta reda på hur de olika schampona presterar har vi tagit reda på vad experterna säger i sina tester. Här har du kunnat se hur väl schampot hanterar hårbottenproblem och om det biter bra på mjäll. Och här var det tydligt att Grazette Neccin är en effektiv produkt.


Men förutom experternas resultat från testlabben har användarnas egna upplevelser varit ledande för oss. Det är ju trots allt i de svenska användarnas egna omdömen som det tydligt går att se ifall en produkt fungerar eller inte. Och här är det också tydligt att användarna är mycket nöjda med sitt köp när det gäller Grazette Neccin.


Test mjällschampo - Experternas omdömen

Skönhetslandet hade tre olika nivåer på deras vinnare: Premium, mellan och budget. I deras mellanklass vann vår testvinnare, Grazette Neccin No. 1, med motiveringen att det är ett effektivt och miljövänligt mjällschampo som är fritt från sulfater och parabener. De skriver: "Verkar snabbt och efter bara några tvättar kommer du märka en markant skillnad".


Allt om Skönhet: hade med Grazette Neccin No. 1 som sin bubblare i sitt test och skriver att det är ett effektivt mjällschampo som behandlar och löser dina hårbottensproblem. Vinnare i deras test blev Shu Uemura Cleansing Oil Shampoo.


Expressen testade 3 mjällschampon: Davines Calming Schampo, Malibu Scalt Therapy och Grazette Neccin No. 4. I deras test tog Davines Schampo hem segern. Förutom att presentera deras vinnare så tipsar Expressen att det är viktigt att du undviker produkter som innehåller "alkohol, sulfater och starka kemikalier".bra mjällschampo, schampo mot mjäll för män, bästa schampo för män, bra schampo mot mjäll, bäst i test schampo, shampo mot mjäll, bästa schampo för mjäll, mjällschampo färgat hår, mjällschampo test, bra schampo för män, schampo mot mjäll bäst i test, shampoo bäst i test, mjällschampo för män, schampo mot mjäll för färgat hår, anti mjäll schampo bäst i test, mjällshampoo, mjällschampo som fungerar, test schampo, neccin shampoo, schampo test, bäst mot mjäll, hårschampo bäst i test, vilket schampo är bäst, bästa schampot för torr hårbotten, effektivt mjällschampo, mjällshampo, bra schampo för mjäll, schampo för män bäst i test, bästa schampot för kliande hårbotten, mjällschampo barn, hårschampo mot mjäll.


Bli av med mjäll och hårbottensproblem med det bästa mjällschampot!Psoriasis - boven bakom hudflagor i hårbotten

Det finns flera anledningar bakom en torr och flagnande hårbotten, och en av dem är psoriasis, som är en kronisk autoimmun sjukdom som påverkar huden, inklusive hårbotten.


Tillståndet leder till överproduktion av hudceller, vilket resulterar i tjocka, röda, fjällande plack som kan klia eller vara smärtsamma. Psoriasis kan förekomma på olika delar av kroppen. Sjukdomen kan variera i svårighetsgrad och utlösas av stressiga perioder.


Psoriasisbehandling kan inkludera topikala behandlingar (som kortikosteroider eller vitamin D-analoger), ljusbehandling eller systemiska mediciner för mer allvarliga fall.


Skillnaden mellan mjäll och psoriasis

Mjäll, å andra sidan, är en icke-inflammatorisk tillstånd i hårbotten som leder till ökat flagnande av döda hudceller. Det är ofta förknippat med klåda, men utan de rodnade, tjocka flackarna som är karakteristiska för psoriasis. 


Mjäll kan orsakas av flera faktorer, inklusive torr hud, fet hud, känslighet för hårvårdsprodukter och tillväxt av en specifik svamp (Malassezia) på hårbotten.


Mjällbehandling fokuserar oftast på att använda speciella schampon som innehåller ingredienser som zinkpyrition, ketokonazol, tjära, selen sulfid eller salicylsyra för att kontrollera skalning och svampväxt.


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har mjällschampo rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mjällschampo till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: För fina sommarlockar när du fått tillbaka hårkvaliteten så hittar du den bästa locktången här! Läs även om bästa plattången här.Vanliga frågor och svar

 • Vad är mjäll?
  - Mjäll är ett ofarligt resultat av kroppens reaktion mot en typ av jästsvamp som finns överallt i huden hos oss människor.
 • Hur undviker jag att få mjäll?
  - Använd ett bra schampo som inte torkar ut din hårbotten. Även hårprodukter kan skada din hårbotten liksom hårt sittande mössor/kepsar.
 • Är testvinnaren ett schampo för tjejer eller killar?
  - Schampot fungerar lika bra för tjejer och killar och har en unisexdoft.
 • Vilket är mjällschampo bäst i test?
  I vårt schampo test har vi utsett Grazette Neccin No. 1 till bästa mjällschampo. Detta mjällschampo har där med fått vår stämpel mjällschampo bäst i test.

  Det är ett prisvärt, bra mjällschampo för både kvinnor och män som får bort mjällen och återställer ditt hår och hårbotten till sin ursprungliga glans.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Philip Andrén

Bäst i test: Mjällschampo

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast