Mjällschampo bäst i test - bästa mjällschampo

Tester på bästa mjällschampo 2022

Har du en kliande hårbotten och funderar på att köpa ett mjällschampo men undrar vilket mjällschampo som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från experternas testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika mjällschampona. Allt för att hitta det bästa schampot som finns att köpa just nu. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika dåliga felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig det bästa mjällschampot NU!


Vad är mjäll?

Mjäll är resultatet av kroppens reaktion mot en typ av jästsvamp som finns överallt i huden hos oss människor. Med mjäll får du små vita fjäll i håret och hårbotten. Ofta kan detta förväxlas med en torr och irriterad hårbotten där hudflagorna knappt är synliga. Men om det är större flagor som fastnar i håret och har en fet karaktär så är det mjäll. Lyckligtvis finns det enkla sätt att bli av med och förebygga mjäll.


För att förebygga mjäll ska du: 

 1. Använda ett bra schampo som inte torkar ut hårbotten
 2. Undvika starka hårprodukter som exempelvis hårspray och mousse. Dessa kan torka ut ditt hår och hårbotten och förvärrar därmed dina besvär, a och o är att ta hand om ditt hår. 
 3. Undvika tätt sittande huvudbonader eftersom dessa möjliggör det för jästsvampen att växa. 

Mjällschampo bäst i test 2022

Efter att ha sett till vad experterna och konsumenterna tycker råder det ingen tvekan om vilket det bästa mjällschampot är. Det bästa mjällschampot är idag Grazette Neccin No. 1. Det är ett prisvärt, bra mjällschampo för både kvinnor och män som får bort mjällen, återfuktar, och lämnar ett friskt och glansigt resultat.   

Bästa mjällschampo just nu - Grazette Neccin No. 1

(Klicka på schampot för mer information om bästa pris just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 december 2022

De bästa priserna på Grazette Neccin No. 1 (250ml)


Mjällschampot Neccin som blivit utsedd till bäst i test är ett behandlande schampo som effektivt motverkar mjäll- och hårbottensproblem. Det tar bort irritationer så att du slipper det eländiga kliandet. Ytterligare faktorer som gör det till ett riktigt bra mjällschampo är att det är färgbevarande och innehåller vegetabiliska proteiner som stärker och återger liv till ditt hår. Det är även ett schampo som fungerar bra för fett hår och fet hårbotten eftersom det återger balans till ditt hår.


Schampot innehåller följande aktiva ingredienser:

Piroctone olamine - Som är verksamt mot mjäll, balanserar hårets och hårbottens naturliga mikroflora
Unik tensidblandning - Minimerar uttorkning och hudirritation samt lugnar hårbotten - perfekt för dig med känslig hårbotten
Keravis - Trippelstärkande vegetabiliskt protein.
Silkesprotein - Som ger en mjuk och len känsla.


Tillskillnad från andra mjällschampon så dödar inte Neccin jästsvampen som orsakar mjäll utan hämmar enbart dess tillväxt. I takt med att svampens tillväxt minskar och din hårbotten blir hälsosammare är du inom tid utan problem. Det är även helt fritt från sulfat och paraben vilket gör det väldigt skonsamt mot ditt hår och hårbotten. 


När du ska använda mjällschampot masserar du in det i fuktigt hår och låter det sedan verka i 2-3 min innan håret noga sköljs ur. För bästa resultat rekommenderas det att du följer upp med ett bra, parfymfritt balsam för att stärka håret ytterligare. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna tycker, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Bara älskar Neccins schampo och balsam! Har letat efter bra produkter så länge. I många år har jag haft klåda i hårbotten. Fett hår. Mjäll. Men efter jag provat dessa produkter så tänker jag ALDRIG byta igen! Problemen är helt borta. Så underbart! Dryga produkter som helt klart är bäst i test enligt mig." 


"Grazette's Neccin är de enda produkterna som funkar på min hårbotten. har provat massor, verkligen massor av andra dyra och billiga märken som ska vara bra för torr/flagnande hårbotten, men detta är det enda som verkligen fungerat för mig. Efter 2 tvättar flagnade inte hårbotten längre, kliandet försvann och håret känns jättebra! Jag är mycket nöjd."


"Min kille har haft problem med mjäll men problemet har helt försvunnit med dessa produkter. Dom luktar dessutom sjukt gott."


"Har använt detta shampoo en längre tid och är mycket nöjd. Har tidigare haft problem med kliande hår botten med sedan jag börjat använda detta schampoo har problemet så gott som försvunnit." 


"Bästa schampot jag provat mot hårbottenproblem. Jag har testat en stor mängd olika schampon mot mjäll och utslag och detta har blivit min absoluta favorit! Jag blev helt fri från mjäll och håret blir dessutom lent och glansigt. Lätt värt pengarna om du har problem med hårbotten."


"Har testat många kurer och aldrig hittat någon bra lösning. Men Neccin fungerar verkligen. Håret blir en aning snabbare fett än tidigare men det får man ta när hårbotten ger 10 av 10." 


"Detta schampo har varit en personlig favorit i mer än 10 år. (även balsam i samma serie är att rekommendera) Egenskaper som stöttar hårbotten och som bonus får mitt hår väldig lyster. Får ofta frågan om jag nyss tonat håret?!"


Vad finns det då för nackdelar med detta schampo? De vill vi ju också veta! De nackdelar som användare har meddelat är att håret blir aningen fett efter frekvent användning. Därför är det viktigt att du sköljer ur håret noggrant! Och kombinerar det med en conditioner.


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Lyko säljer Grazette Neccin No. 1 (250ml) för 198 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

198 kr är det lägsta priset just nu för Grazette Neccin No. 1 (250ml)!

Bangerhead säljer just nu Grazette Neccin No. 1 (250ml) för 198 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Parfym.se kan du köpa Grazette Neccin No. 1 (250ml) för endast 227 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Grazette Neccin No. 1 (250ml) för 228 kr. Frakten inkluderas i priset.

Eleven säljer Grazette Neccin No. 1 (250ml) för 228 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 392 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Testvinnare mjällschampo - Experternas omdömen

Skönhetslandet: hade tre olika nivåer på deras vinnare: Premium, mellan och budget. I deras mellanklass vann vår testvinnare, Grazette Neccin No. 1, med motiveringen att det är ett effektivt och miljövänligt mjällschampo som är fritt från sulfater och parabener. De skriver: "Verkar snabbt och efter bara några tvättar kommer du märka en markant skillnad"


Allt om Skönhet: hade med Grazette Neccin No. 1 som sin bubblare i sitt test och skriver att det är ett effektivt mjällschampo som behandlar och löser dina hårbottensproblem. Vinnare i deras test blev Shu Uemura Cleansing Oil Shampoo


Expressen: testade 3 mjällschampon: Davines Calming Schampo, Malibu Scalt Therapy och Grazette Neccin No. 4. I deras test tog Davines Schampo hem segern. Förutom att presentera deras vinnare så tipsar Expressen att det är viktigt att du undviker produkter som innehåller "alkohol, sulfater och starka kemikalier".  


bra mjällschampo


Bli av med mjäll och hårbottensproblem med det bästa mjällschampot! 
Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har mjällschampo rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mjällschampo till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: För fina sommarlockar när du fått tillbaka hårkvaliteten så hittar du den bästa locktången här! Läs även om bästa plattången här. 


Vanliga frågor och svar

 • Vad är mjäll?
  - Mjäll är ett ofarligt resultat av kroppens reaktion mot en typ av jästsvamp som finns överallt i huden hos oss människor.
 • Hur undviker jag att få mjäll?
  - Använd ett bra schampo som inte torkar ut din hårbotten. Även hårprodukter kan skada din hårbotten liksom hårt sittande mössor/kepsar.
 • Är testvinnaren ett schampo för tjejer eller killar?
  - Schampot fungerar lika bra för tjejer och killar och har en unisexdoft.
 • Vilket är det bästa schampot för mjäll?
  Vår testvinnare är Grazette Neccin No. 1. Det är ett prisvärt, bra mjällschampo för både kvinnor och män som får bort mjällen och återställer ditt hår och hårbotten till sin ursprungliga glans.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Mjällschampo

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom ”International Business”. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast