Tennisracket bäst i test 2021

Tennisracket bäst i test 2021

Ska du köpa ett tennisracket och vill veta vilket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden från testlabb, i tidningar och på nätet. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilka tennisracket som konsumenterna tycker om allra bäst. Allt för att hitta det bästa racket för dig och se till att du har de bästa förutsättningarna för ett riktigt bra tennisspel. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida för att du ska undvika kostsamma felköp. I detta test har vi tagit reda på det bästa nybörjarracket, bästa juniorracket och bästa tennisracket för den mer erfarne spelaren. 


Letar du efter det bästa padelracket hittar du det i vårt test om det bästa padelracket.


Innehållsförteckning


 1. Bästa tennisracket 2021
 2. Bästa tennisracket barn / junior
 3. Bästa tennisracket erfaren spelaren
 4. Så säger experterna i sina testerBästa tennisracket 2021

Bästa tennisracket för junior

Babolat Pure Aero 26 Junior

Tennisrack bäst i test Babolat Pure Aero 26 Junior
 • Stor sweetspot

 • Ger fart och spin

 • Ett rack att utveckla sitt spel med

 • Något stelt

Bästa tennisracket för den erfarne spelaren

Babolat Pure Aero

Tennisrack bäst i test Babolat Pure Aero
 • Mycket fart och spin

 • Ger kontroll från baslinjen

 • Flexibelt - snällt mot dina armar och axlar

 • Tungt
Val av tennisracket

Oavsett om du är proffsspelare eller nybörjare finns det saker att tänka på innan ditt köp av tennisracket. Framförallt är det rackets vikt, ramtjocklek och strängning. Desto tyngre vikt, desto mindre fart behöver du sätta på racket för att få iväg bollen hårt. Racket hjälper alltså till. Men givetvis skall racket inte vara för tungt då detta kan medföra en ökad risk för tennisarmbåge och andra slitskador på framförallt arm och axlar. Racket som ligger på över 300g brukar rekommenderas till erfarna spelare som slår med mycket kraft. 


Rackets ramstorlek spelar också roll i den mån att dess storlek är direkt relaterad till storleken av rackets sweetspot. Sweetspoten är den punkt i racket där bollen får allra mest kraft. Desto mindre sweetspot, desto svårare är det att få till ett perfekt slag, men när du väl träffar sweetspoten får du ofta till ett hejdundrande hårt och bra slag. Racketar för nybörjare brukar därför ha en större ramstorlek för att ge en bred sweetspot och på så sätt vara mer förlåtande. 


Tennisrackets strängning går alltid att byta ut men det går dock inte att byta ut strängarnas mönster. Det finns en hel vetenskap bakom tennisracketars strängning men det allra viktigaste är att tätare strängningsmönster ger en styvare känsla medan ett öppnare strängningsmönster ger mer rum för spin och fart. Det styvare är dock mer slittåligt och håller längre utan att förlora spänst. 


Slutligen spelar även din sving och spelstil in. Därför kan det vara en god idé att du testar på några olika racket eller ber att få låna av dina vänner. Många lokala butiker låter dig testa racket i butik för att få en bättre känsla. Det bästa priset hittar du sedan här på Bäst i test Guiden. 


Proffsracket

I många reklamer för tennisracket ser vi vilka racket som proffsen spelar med. Men i själva verket är detta oftast en myt. I en artikel som Aftonbladet har publicerat kommer det fram att proffsens tennisracket ofta målas om för att se ut som det racket tillverkaren vill att det ska göra.
Bästa tennisracket för barn och junior

Bästa tennisracket för juniorer just nu - Babolat Pure Aero 26 Junior

(Klicka på racket för mer information om det lägsta priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Babolat Pure Aero 26 Junior


Likt ett tennisracket för nybörjare rekommenderas det racket som är lättare för juniorer. Dels för att få fart på svingen men även för att undvika onödiga slitskador på kroppen i ung ålder. Vår testvinnare för juniorer är ett perfekt racket som låter juniorer utvecklas till erfarna spelare. 


Juniorracket Babolat Pure Aero 26 Junior har en vikt på 250g. Med en stor sweetspot är det ett lättspelat racket och det ges gott om flexibilitet (63 Ra) vilket ger goda förutsättningar för att sätta fart på bollen. Rackets strängningsmönster är 16x19 vilket är ett av de mer normala mönsterna. Detta genererar mer fart på bollen och mycket spin. Racket spelas därför allra bäst från baslinjen och låter spelaren ta kontroll över spelet. 


Tack vare rackets stora sweetspot är racket lättspelat och perfekt att växa med. Allt eftersom juniorer lär sig kontrollera de svårare slagen och addera topspin/sidospin till dessa kommer en stor sweetspot göra det enklare att hålla igång spelet, även vid snedträff. 


Babolat Pure Aero 26 Junior passar bäst för juniorer från 11 och uppåt. När din junior börjar utveckla sitt spel på riktigt och går in i en mer tävlingsinriktad fas av sitt spelande kan det vara en idé att titta på ett tyngre racket för att kunna generera ännu mer fart på bollen. 


Detta säger användarna

"Underbar."


"Högpresterande racket."


"Jag tycker detta racket passar för korta vuxna. Jag gillade verkligen racket och tyckte att det var lätt och mycket hanterbart. Den enda nackdelen är dess höga pris."


"Jag köpte detta racket till mitt barnbarn, han säger att det är det bästa märket att ha och att det skulle göra honom till en bättre spelare. Så nu när han har använt det mycket tycker han fortfarande att det är bäst. Ett bra köp."


"Utmärkt produkt, helt vad jag förväntade mig och till ett oslagbart pris."


"Fungerar utmärkt."


"Perfekt racket för 11-12 åringar som vill upp till tävlingsnivå."


"Min son presterade mycket bättre med detta racket. Racket passar honom perfekt, värt priset."


Här köper du bästa tennisracket för junior till lägst pris

Amazon säljer bästa tennisracket just nu för bara 840.68 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

840.68 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Pure Aero 26 Junior!

TennisShoppen säljer just nu tennisracket för 1049 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa tennisracket just nu för 1078 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Racketspecialisten säljer just nu tennisracket för 1095 kr. Frakten ingår i priset.

Fyndiq erbjuder tennisracket för 1309 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.
Bästa tennisracket för den erfarne spelaren

Bästa racket för den erfarne spelaren - Babolat Pure Aero

(Klicka på bilden för det lägsta priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Babolat Pure Aero


Tennisracket för den erfarne spelaren får gärna ha lite större vikt och tätare mönster för att generera den där extra kraften som särskiljer entusiasten från proffset. Babolat har lyckats göra detta med sin storsäljare Pure Aero. 


Babolat Pure Aero väger ca 318 g när det är strängat och är idealt för spelare som laddar upp vid varje slag. Men det passar även de som söker fart och spin. Den senaste uppdateringen av detta rack har fått lite mer rörlighet vilket har gett det stela racket lite mer kontroll samtidigt som det är vänligt mot dina armar och axlar. Men det är fortfarande det stelaste racket i detta test och en kraft att räkna med


Det glesare strängningsmönstret passar den som gärna håller till nere vid baslinjen för att sula iväg bollar med mycket spin och fart som duckar snabbt. Detta gör att du kan slå iväg bollar längre ned på motståndarens sida för att driva dem längre bak från sin egen baslinje. 


Där Pure Aero skiner allra mest är vid servarna. Aggressiva servare kommer ha otroligt kul med detta racket när de skruvar iväg bollen långt ut i hörnen. 


Pure Aero är racket för den erfarne spelaren som vill kontrollera spelet från baslinjen med fart och mycket toppspin. 


Detta säger användarna

"Ger bra spin, kraft. Tycker dock att racket lutar mer åt kontrollhållet eftersom den är bäst på spin. Racket har tillräckligt med vikt för att ge en ordentlig serv. Till det negativa kan nämnas att det är lite tungt och att strängarna behöver spännas med jämna mellanrum." 


"Jag har spelat med aeropro sedan 2013. Jag tycker fortfarande att det är ett bra racket. Det känns mindre styvt än tidigare modeller."


"Huvudet är för tungt, jag gillar inte det. Föredrar Wilson RF97L."


"Håller på och vänjer mig vid det; det är lite tyngre än de racketar jag spelat med tidigare men det känns bra och jag fortsätter vinna mina matcher!"


"Det bästa racket jag har haft under 30 år. Har tre av dem nu."


"Jag älskar dett racket Pure Aero."


"Lysande och kraftfullt racket."


Här köper du tennisracket bäst i test till lägst pris

Amazon säljer bästa tennisracket just nu för bara 1860.83 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1860.83 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Pure Aero!

Racketspecialisten säljer just nu tennisracket för 1989 kr. Frakten ingår i priset.

TennisShoppen säljer just nu tennisracket för 2295 kr. Frakten ingår i priset.

Fyndiq erbjuder tennisracket för 2709 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.
Testvinnare tennisracket - experternas omdömen

Racquet Sports Center: Gillar Head Ti S6 tack vare dess generösa sweetspot, kraft och lätta vikt. De tycker därför inte att det är konstigt varför detta rack tilltalar så otroligt många tennisentusiaster. De tycker att Head Ti S6 är ett perfekt racket för de som är allt mellan nybörjare till mellannivå-spelare som vill sätta igång med tennisen. 


Racketspecialisten: Rekommenderar Babolat Pure Aero som ett allroundracket som ger god fart och kontroll. De väljer även att rekommendera racket från Head, Yonex och Wilson. 


Experterna på Tennis Warehouse: Gillar att Babolat Pure Aero låter dem generera så otroligt mycket spinn. Förmågan att trycka bak motspelaren bakom baslinjen tack vare mycket toppspin är en stor anledning till varför Babolat Pure Aero är en favorit för Tennis Warehouse. Slutligen gillar de även den nya ramen som inte är lika styv som tidigare och därmed håller ner risken för armskador. 
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa tennisracken önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det tennisracket som passar dig och din spelstil bäst. 


Testvinnare - Bästa tennisracket 2021
bästa tennisracket just nu

Ta din tennis till nästa nivå med det bästa racket just nu!


Tips 1: Om du inte är intresserad av tennis men gillar padel kan du läsa vårt test om de bästa padelracken just nu!


Tips 2: Efter träning är det viktigt att ens muskler får vila. Vad är då bättre än att få massage efter träning? Med en massagepistol får du den bästa avkopplingen som stimulerar dina muskler och ser till att de inte stelnar. Läs vårt test om den bästa massagepistolen här!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående tennisracketar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa tennisracket till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Philip Andrén

Bäst i test: Tennisracket

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: