Bästa tennisracket bäst i test tennisracket test, bra tennisracket herr bäst i test, tennisracket dam bäst i test, köpa tennisracket skydd

Bästa tennisracket test 2024: hitta tennisracket bäst i test

Ska du köpa tennisracket och vill veta vilket som är tennisracket bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester om tennisracketar.


Vi har även tagit reda på vilken konsumenterna tycker är "tennisracket dam bäst i test" respektive "tennisracket herr bäst i test". Allt för att hjälpa dig hitta det bästa tennisracket för ett riktigt bra tennisspel. Läs mer i vårt test nedan!


Letar du efter det bästa padelracket hittar du det i vårt test om det bästa padelracket.


Bästa tennisracket 2024

I detta tennisracket test har vi tagit reda på det bästa nybörjarracket, bästa juniorracket och bästa tennisracket för den mer erfarne spelaren.


 1. Tennisrack Head Ti S6
  Bästa tennisracket för nybörjare: Head Ti S6
 2. Tennisrack Babolat Pure Aero
  Bästa tennisracket för den erfarne spelaren: Babolat Pure Aero


Köpguide för tennisrackets: Vilket tennisracket ska jag välja?

Välj rätt tennisracket för din nivå

Oavsett om du är proffsspelare eller nybörjare finns det flera faktorer att tänka på innan du köper ett tennisracket. Här är en guide för att hjälpa dig hitta rätt racket baserat på vikt, ramtjocklek, strängning och din spelstil. 


Vikt: Balans mellan kraft och kontroll

Tyngre racket ger mer kraft med mindre ansträngning. Det rekommenderas för erfarna spelare som kan hantera vikten utan att öka risken för skador som tennisarmbåge, eller andra slitskador på arm och axlar. Racket som ligger på över 300g brukar rekommenderas till erfarna spelare som slår med mycket kraft.


Lättare racket är enklare att manövrera och minskar risken för tennisarmbåge och andra skador. Det är ofta det bästa valet för nybörjare.


Ramtjocklek och sweetspot

Rackets ramstorlek är direkt relaterad till storleken av rackets sweetspot. Sweetspoten är den punkt i racket där bollen får allra mest kraft. En mindre sweetspot är svårare att träffa men ger kraftfulla slag när du lyckas, medan en större ram ger en större sweetspot, vilket är mer förlåtande och idealiskt för nybörjare.


Tennisrackets strängning: Mönster och känsla

Tennisrackets strängning går alltid att byta ut men det går dock inte att byta ut strängarnas mönster. Det finns en hel vetenskap bakom tennisracketars strängning men det allra viktigaste är att tätare strängningsmönster ger en styvare känsla, medan ett öppnare strängningsmönster ger mer rum för spin och fart. Det styvare är dock mer slittåligt och håller längre utan att förlora spänst.


Sving och spelstil

Slutligen spelar även din sving och spelstil in. Därför kan det vara en god idé att du testar på några olika racket eller ber att få låna av dina vänner. Många lokala butiker låter dig testa racket i butik för att få en bättre känsla. Det bästa priset hittar du sedan här på Bäst i test Guiden.

Jämför tennisrackets

Träffyta:
Vikt:
Material:
Strängmönster:
Bäst i test tennisracket 2024 - Babolat Pure Aero - Bäst i test
Babolat Pure Aero
Bästa tennisracket...
645 cm²
300 g (strängad)
Kolfiber och grafit
16 x 19
Bäst i test tennisracket 2024 - Babolat Pure Aero 26 Junior - Bäst i test
Babolat Pure Aero 26...
Bästa tennisracket...
645 cm²
240 g (strängad)
Kolfiber och grafit
16 x 19
Bäst i test tennisracket 2024 - Head Ti S6 - Bäst i test
Head Ti S6
Bästa tennisracket...
742 cm²
225 g (osträngad) och 252 g (strängad)
Titanium och grafit
16 x 19


Proffsracket

I reklamen för rackets ser vi vilka som proffsen spelar med. Men i själva verket är detta oftast en myt. I en artikel som Aftonbladet har publicerat kommer det fram att proffsens tennisracket ofta målas om för att se ut som det racket tillverkaren vill att det ska göra.


Bästa tennisracket för nybörjaren: Head Ti S6 


Tennisracket för nybörjare och mer erfarna spelare

Head Ti S6 är ett populärt tennisracket som är känd för sin lätta vikt och goda prestanda. Den passar spelare på alla nivåer - både nybörjare och mer erfarna spelare.


Bra för dam och herr i olika nivåer

Vi har utsett tennisracket till bäst i test eftersom den är uppskattad av dess många användare. Dess mångsidighet gör den till det bästa tennisracket på marknaden eftersom du inte behöver byta ut racket med en gång när du spelat upp dig och fått mer erfarenhet. Du kan behålla det även för mer avancerade spel och därmed spara pengar.


God manövrerbarhet

Den låga vikten gör racketen exceptionellt lätt att manövrera. Det är särskilt fördelaktigt vid spel nära nätet och under snabba utbyten, där snabba reaktioner är avgörande för matchen.


Racketens konstruktion av titanium och grafit gör det dessutom lätt att generera snabba svängningar utan att förlora på stabilitet och hållbarhet. 


Specifikationer om Head Ti S6 

 • Strängmönster: 16 x 19
 • Strängat eller osträngat: Strängat
 • Material: Titanium, grafit
 • Träffyta: 742 cm²
 • Vikt: 225 g (osträngad) och 252 g (strängad)Här köper du bästa tennisracket för nybörjaren till lägst pris


Bästa tennisracket för barn och junior: Babolat Pure Aero 26 Junior 


Bästa tennisracket för junior

Likt ett racket för nybörjare rekommenderas det racket som är lättare för juniorer. Dels för att få fart på svingen men även för att undvika onödiga slitskador på kroppen i ung ålder. Vår testvinnare för juniorer är ett perfekt racket som låter juniorer utvecklas till erfarna spelare. 


Tennisracket för barn med stor sweetspot

Juniorracket Babolat Pure Aero 26 Junior har en vikt på 250g. Med en stor sweetspot är det ett lättspelat racket och det ges gott om flexibilitet (63 Ra) vilket ger goda förutsättningar för att sätta fart på bollen. Rackets strängningsmönster är 16x19 vilket är ett av de mer normala mönsterna. Detta genererar mer fart på bollen och mycket spin. Racket spelas därför allra bäst från baslinjen och låter spelaren ta kontroll över spelet. 


Tack vare rackets stora sweetspot är racket lättspelat och perfekt att växa med. Allt eftersom juniorer lär sig kontrollera de svårare slagen och addera topspin/sidospin till dessa kommer en stor sweetspot göra det enklare att hålla igång spelet, även vid snedträff. 


Från 11 år

Babolat Pure Aero 26 Junior passar bäst för juniorer från 11 och uppåt. När din junior börjar utveckla sitt spel på riktigt och går in i en mer tävlingsinriktad fas av sitt spelande kan det vara en idé att titta på ett tyngre racket för att kunna generera ännu mer fart på bollen. 


Specifikationer om Babolat Pure Aero 26 Junior 

 • Strängmönster: 16 x 19
 • Strängat eller osträngat: Strängat
 • Material: Kolfiber, grafit
 • Träffyta: 645 cm²
 • Vikt: 240 gHär köper du bästa tennisracket för junior till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa tennisracket junior - Babolat Pure Aero 26 till bäst pris och du får dem även hemskickade.
Användarnas omdömen och recensioner om barn- och juniorracket

"Högpresterande racket."


"Jag tycker detta racket passar för korta vuxna. Jag gillade verkligen racket och tyckte att det var lätt och mycket hanterbart. Den enda nackdelen är dess höga pris."


"Jag köpte detta racket till mitt barnbarn, han säger att det är det bästa märket att ha och att det skulle göra honom till en bättre spelare. Så nu när han har använt det mycket tycker han fortfarande att det är bäst. Ett bra köp."


"Utmärkt produkt, helt vad jag förväntade mig och till ett oslagbart pris."


"Perfekt racket för 11-12 åringar som vill upp till tävlingsnivå."


"Min son presterade mycket bättre med detta racket. Racket passar honom perfekt, värt priset."


Bästa tennisracket för den erfarne spelaren: Babolat Pure Aero 


Babolat tennisrack bäst i test

Tennisracket för den erfarne spelaren får gärna ha lite större vikt och tätare mönster för att generera den där extra kraften som särskiljer entusiasten från proffset. Babolat har lyckats göra detta med sin storsäljare Pure Aero. 


Vikt på över 300 gram för kraftfulla slag

Babolat Pure Aero väger ca 318 g när det är strängat och är idealt för spelare som laddar upp vid varje slag. Men det passar även de som söker fart och spin. Den senaste uppdateringen av detta rack har fått lite mer rörlighet vilket har gett det stela racket lite mer kontroll samtidigt som det är vänligt mot dina armar och axlar. Men det är fortfarande det stelaste racket i detta test och en kraft att räkna med


Öppet strängningsmönster för mycket spin

Det glesare strängningsmönstret passar den som gärna håller till nere vid baslinjen för att sula iväg bollar med mycket spin och fart som duckar snabbt. Detta gör att du kan slå iväg bollar längre ned på motståndarens sida för att driva dem längre bak från sin egen baslinje. 


Bra tennisracket för aggressiva servar

Där Pure Aero skiner allra mest är vid servarna. Aggressiva servare kommer ha otroligt kul med detta racket när de skruvar iväg bollen långt ut i hörnen. 


Pure Aero är racket för den erfarne spelaren som vill kontrollera spelet från baslinjen med fart och mycket toppspin. 


Specifikationer om Babolat Pure Aero 

 • Strängmönster: 16 x 19
 • Strängat eller osträngat: Strängat
 • Material: Kolfiber, grafit
 • Träffyta: 645 cm²
 • Vikt: 300 gHär köper du tennisracket bäst i test till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa tennisracket - Babolat Pure Aero till bäst pris och du får dem även hemskickade.
Användarnas omdömen och recensioner om detta racket för erfaren spelare

"Ger bra spin, kraft. Tycker dock att racket lutar mer åt kontrollhållet eftersom den är bäst på spin. Racket har tillräckligt med vikt för att ge en ordentlig serv. Till det negativa kan nämnas att det är lite tungt och att strängarna behöver spännas med jämna mellanrum." 


"Jag har spelat med aeropro sedan 2013. Jag tycker fortfarande att det är ett bra racket. Det känns mindre styvt än tidigare modeller."


"Huvudet är för tungt, jag gillar inte det. Föredrar Wilson RF97L."


"Håller på och vänjer mig vid det; det är lite tyngre än de racketar jag spelat med tidigare men det känns bra och jag fortsätter vinna mina matcher!"


"Det bästa racket jag har haft under 30 år. Har tre av dem nu."


"Jag älskar detta racket Pure Aero."


"Lysande och kraftfullt racket."


Så gjorde vi testet om tennisrackets

I vår undersökning av tennisracket har vi tagit reda på vilka tennisracket som får bra resultat från experterna. Här har de bland annat utvärderat faktorer som vikt, kraft som går att generera samt hur stor sweetspot racketerna har. Alla dessa faktorer verkar för att ge racketen olika karaktärer där vissa passar bättre för bättre spelare medan andra passar bättre för nybörjaren. 


Men för att se huruvida experternas resultat stämmer i verkligheten har vi även tagit reda på vad användarna tycker om de olika racketen, de har ju bäst erfarenhet eftersom de har kunnat testa dessa under längre tid. 


Denna kombination av experternas och användarnas omdömen har i hög grad varit ledande för oss när vi har utsett tennisracket bäst i test.


Test tennisracket - experternas omdömen

Racquet Sports Center gillar Head Ti S6 tack vare dess generösa sweetspot, kraft och lätta vikt. De tycker därför inte att det är konstigt varför detta rack tilltalar så otroligt många tennisentusiaster. De tycker att Head Ti S6 är ett perfekt racket för de som är allt mellan nybörjare till mellannivå-spelare som vill sätta igång med tennisen. 


Racketspecialisten rekommenderar Babolat Pure Aero som ett allroundracket som ger god fart och kontroll. De väljer även att rekommendera racket från Head, Yonex och Wilson. 


Experterna på Tennis Warehouse gillar att Babolat Pure Aero låter dem generera så otroligt mycket spinn. Förmågan att trycka bak motspelaren bakom baslinjen tack vare mycket toppspin är en stor anledning till varför Babolat Pure Aero är en favorit för Tennis Warehouse. Slutligen gillar de även den nya ramen som inte är lika styv som tidigare och därmed håller ner risken för armskador. 


Sammanfattning om tennisracket test

Efter att du läst vårt test om tennisracket bäst i test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det racket som passar dig och din spelstil bäst. 


Test tennisracket 2024 - bäst i test

välja tennisracket barn storlek, köp tennisrack, tennisrackets test, bästa tennisracket för motionär, bästa tennisracket storlek

Ta din tennis till nästa nivå med det bästa racket just nu!Frågor och svar om tennisracketar

 • Vilket tennisracket ska jag välja?
  Beror på din ålder och din styrka i slaget. Utgå från de egenskapar som rackets vikt, ramtjocklek och strängning ger. Desto tyngre vikt, desto mindre fart behöver du ge racket för att få iväg bollen. I vårt test listar vi det bästa juniorracket och det bästa seniorracket.
 • Hur ofta ska man stränga om tennisracket?
  Beror såklart på hur mycket du spelar. Men ett vanligt problem är att många spelare inte byter strängar alls eller allt för sällan. Med dåligt tryck i racket riskerar du både skador samt att din kontroll över spelet blir lidande. Så en första utgångspunkt är att du definitivt bör byta oftare än vad du tänkt dig.
 • Vilken storlek på tennisracket?
  Storlekarna ligger mellan 0-5 i Europa. Vanligtvis brukar man säga att grepp 1 och 0 är till för juniorer, grepp 2 för kvinnor och grepp 3-4 är till för män. Men allt beror på ditt grepp.
 • Vilket är bästa tennisracket?
  I vårt test tennisracket har vi utsett Babolat Pure Aero till bästa tennisracket. Detta tennisracket har där med fått vår stämpel tennisracket bäst i test.


Tips 1: Om du inte är intresserad av tennis men gillar padel kan du läsa vårt test om de bästa padelracken just nu!


Tips 2: Efter träning är det viktigt att ens muskler får vila. Vad är då bättre än att få massage efter träning? Med en massagekudde får du den bästa avkopplingen som stimulerar dina muskler och ser till att de inte stelnar. Läs också vårt test om den bästa massagepistolen här! Ha koll på ditt spel och din puls genom bästa smart watch. Läs även om bästa löparskorna och bästa gåstavarna. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har tennisracket rea på ovanstående racketar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa tennisracket till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstesterPhilip Andrén

Bäst i test: Tennisracket

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast

Relaterade tester till bästa tennisracket