Hemförsäkring - hemförsäkring pris - bästa hemförsäkringen - hemförsäkring bäst i test

Hemförsäkring bäst i test 2021 - Jämför hemförsäkringar 

Enligt statistiska centralbyrån saknar ca 4% av de svenska hushållen hemförsäkring. Att inte ha en hemförsäkring är otroligt dumdristigt eftersom det är både en stor risk för dig och ditt hem. I allra värsta, värsta, fall så kan det t.o.m. sluta med att du får ett berg av skulder som kan leda till hemlöshet. Vi är alla väl medvetna om att olyckor händer när vi minst anar det så varför inte vara väl förberedd, framförallt eftersom det inte är en särskilt dyr operation. 


Det finns en rad olika hemförsäkringar, och vad en hemförsäkring kostar och omfattar varierar beroende på försäkringsbolag. Oavsett om du är ute efter den billigaste hemförsäkringen, den hemförsäkring med mest omfattande skydd, en hemförsäkring för studenter, en hemförsäkring för hyresrätt eller en för bostadsrätt är vi här för att hjälpa dig hitta den bästa hemförsäkringen för just dina behov! I denna guide går vi igenom vilka hemförsäkringar som är bäst i test, varför en hemförsäkring är viktig, och vad du bör tänka på innan du tecknar en hemförsäkring. 


Därför behöver du en hemförsäkring

Med en hemförsäkring får du ett skydd som skyddar dig, din familj, era tillhörigheter och självklart bostaden. Det som ingår i hemförsäkringen kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men de vanligaste delar alla hemförsäkringar idag täcker är reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ett ansvarsskydd. Om du vill att din hemförsäkring ska täcka fler oväntade händelser kan den utökas med exempelvis en drulleförsäkring (allriskförsäkring), olycksfallsförsäkring och ett utökat reseskydd. Äger du många dyra värdesaker kan du även bygga ut din hemförsäkring med ett utökat skydd som kallas nyvärdesersättning.

 


Hemförsäkring bäst i test 2021

De försäkringsbolag som presterat bäst är:


Jämför pris på hemförsäkringar och välj bästa hemförsäkringen

Priset på en hemförsäkring varierar beroende på en rad olika saker, så som försäkringsbolag, boendeform och värdet på dina tillhörigheter. Att jämföra hemförsäkringar och ta reda på de olika försäkringsbolagens erbjudanden och innehåll är idag enkelt. Väldigt enkelt till och med! Med några knapptryckningar ser du snabbt om det finns tusenlappar att spara på din hemförsäkring och du kan till och med få en relativt billig hemförsäkring om du ger det ett försök. Det finns idag flera tjänster online för jämförelser av försäkringar och en av de enklaste och bästa sajterna för detta är tjänsten hos Compricer. Inte nog med att denna sajt smidigt hjälper dig att jämföra vad olika hemförsäkringar och välja den bästa hemförsäkringen så gör de dessutom detta helt utan kostnadsfritt!


Det enda du behöver ange är information om din adress, boendeform och uppskattat värde av dina tillhörigheter. Sedan sköter Compricer allt annat; de jämför priser från försäkringsbolagen i Sverige och presenterar den bästa hemförsäkringen, den mest förmånliga hemförsäkringen och den billigaste hemförsäkringen för dig. Om du redan har en hemförsäkring och vill byta kan Compricer även hjälpa dig med detta. Fyll i dina personuppgifter och luta dig tillbaka, allt jobb görs åt dig - kostnadsfritt, så ge det en chans och se om du kan spara tusenlappar på ett enkelt byte. Läs nu mer här hos Compricer.Ica FörsäkringBästa hemförsäkringen

Den källa som är allra högst beaktad när det gäller rankning av försäkringar är idag konsumenternas.se. De delar ut poäng för olika delar av försäkringen och ger slutligen en totalpoäng. Delarna som jämförs är; 


 • Inbrott, allrisk, brand m.m.
 • Händelser utanför bostaden
 • Reseskydd
 • Ansvarsskydd och rättsskydd 
 • Överfallsskydd och ID-skydd
 • Värdering av hemelektronik


De försäkringsbolag som presterat bäst när det kommer till hemförsäkringar är ICA FörsäkringModerna, Hedvig & Folksam.Hemförsäkring ICA


Ica hemförsäkring - testvinnare


ICA Försäkring fick 4,2 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Den presterar särskilt bra i delarna stöld, brand- och vattenskada samt inbrott. Det är en mycket prisvärd hemförsäkring och med en stor och stabil koncern som ICA kan du vara säker på att de går att lita på. Du får dessutom dubbel ICA-bonus när du handlar med något av de bankkorten som ICA erbjuder. 


ICA erbjuder även en väldigt attraktiv hemförsäkring för dig som är student med ett pris på endast 89kr/mån. Denna mycket prisvärda studenthemförsäkring täcker skador där hemma men framförallt erbjuder den det viktiga personskyddet där skadestånd och rättshjälp ingår. Och om du skulle skada dig på resa utomlands. Allriskförsäkring (drulleförsäkring) upp till 30 000 kronor ingår också. Självrisken är 1500 kronor. 


Med ICA Plus hemförsäkring kan du fördubbla maxersättningen till 200.000 kronor för saker du har med dig utanför din bostad. Med Plus sänks även självrisken vid brand/inbrott med 1200 kr. Den sänker även åldersavdraget på fast elektronik.  


Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos ICA Försäkring.

Moderna hemförsäkring


Moderna Försäkringar - HemförsäkringModerna Large Försäkring fick 3,8 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Det är en bra hemförsäkring som ger dig det grundläggande skyddet men även allriskförsäkring (drulle) och ett väldigt bra reseskydd som täcker hela familjen i hela världen i upp till 60 dagar, även om dina barn inte länger är skrivna hemma hos dig. Moderna ger även en hög ersättning vid cykelstöld där du kan få upp till 50.000kr per cykel. 


Grundsjälvrisken är 1500kr. När det gäller rättskydd så ligger självrisken på 20% av skadebeloppet. Moderna Large Försäkring ger dig även ett lägre åldersavdrag på dina elektronikprylar samt dubbelt ersättningsbelopp för lösöre du har utanför hemmet. Skulle ditt hem råka ut för en olycka som brand eller inbrott är även denna självrisken lägre. 


Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Moderna Försäkring.

Hedvig hemförsäkring


hedvig hemförsäkring


Om kundtjänst och snabb hantering av dina ärenden samt snabba utbetalningar är viktigt för dig, är det Hedvig hemförsäkring du ska välja! 


Hedvig är en relativt ny spelare på den svenska försäkringsmarknaden men har redan blivit hyllade av flertalet konsumentmagasin. Deras ambition är att särskilja sig från de etablerade och äldre bolagen genom att erbjuda en försäkringsprodukt som kombineras med den bästa kund- och användarupplevelsen. Hedvig erbjuder även en enkel funktion där du lätt kan jämföra din nuvarande hemförsäkring med deras erbjudanden. 


Istället för att använda sig av olika prisklasser blir Hedvigs hemförsäkring helt anpassad efter det du fyller i genom deras kalkylverktyg. Allting går väldigt snabbt och enkelt från det att du börjar tills det att du får ett prisförslag. 


Hedvigs hemförsäkring ger dig samma skydd som från de större försäkringsbolagen. Mer invecklat får du ett bra skydd mot brandskada, inbrott & stöld, vattenskador och skadedjur, skada på lösöre. Utöver det får du även en reseförsäkring, rätts- och ansvarsskydd samt ett överfallsskydd. Hedvig hemförsäkring är dessutom fri från bindningstider. 


När det gäller skada på lösöre eller inbrott och stöld har du ett skydd på hela 1.000.000kr. Det finns dock maxnivåer för olika typer av föremål. Exempelvis ersätts stulna kontanter endast upp till 4000kr och cyklar upp till 15.000kr. 


Skulle du hamna i rätten får du hjälp med ersättning på upp till 250.000kr. Här hjälper även Hedvig till med 100 timmars tid som arvoderats från rättstjänsteman. 


Är du student kan vi särskilt rekommendera Hedvig försäkring till dig eftersom de har förmånliga rabatter för dig som student. Utöver sin vanliga hemförsäkring har de nämligen Hedvig hemförsäkring student - en speciellt anpassad studentförsäkring, som täcker allt studenten kan behöva.  


Skulle något hända med ditt hem är det enkelt att anmäla med Hedvig-appen. I appen kan du också hålla koll på allt som rör din försäkring och dina försäkringsärenden. Du får även en direkt access till obegränsad experthjälp och kundtjänst. Det är inte svårt att första varför Hedvig har bland de nöjdaste kunderna i landet. Här nedan listar vi några av deras omdömen från Trustpilot, där de har hela 4.7/5!


"Väldig bra service. Smidigt och enkelt att lösa problemet jag hade."


"Ingenting har någonsin varit enklare eller trevligare, jag älskar Hedvig och känner mig som ett freak som skriver det."


"Tacksam för snabba svar vid ärenden."


"Bästa försäkringsbolaget. Snabbt och enkelt."


"Äntligen ett försäkringsbolag som är föredömligt piggt, vettigt och riktigt bra. Snabb hjälp i chatten, trevligt bemötande och snabb utbetalning. Rekommenderar Hedvig varmt!"


"Makalöst smidigt! Fick mina pengar inom ett par minuter trots att jag anmälde skadan på en helg."


"Snabb och smidig kommunikation. Inga konstigheter vid skadeanmälan. Bra gränssnitt i appen."


Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Hedvig.

 

Folksam hemförsäkring


folksam hemförsäkring - hemförsäkring bäst i testFolksam Stor fick 4,3 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Det är en mycket bra hemförsäkring som ger dig bland det bästa skyddet du kan hitta. När det gäller olyckor som rör huset ersätter Folksam dig vid brand, inbrott, hushållsmaskiner som går sönder, och skador på hemmet vid hårt väder. Reseskyddet gäller varsomhelst i världen under resans 45 dagar och gäller alla familjemedlemmar. Skulle någon av er bli sjuka täcker Folksam medicinskt orienterade kostnader i upp till 60 dagar. Outnyttjad resekostnad ersätts också. Skulle en naturkatastrof ske på plats hjälper Folksam er även att ta er hem. 


Skulle du råka ut för ID-kapning kan du få hjälp med nödvändiga kostnader för juridisk assistens upp till 100.000kr. Skulle du drabbas av psykisk ohälsa efter en skada hjälper Folksam till med att du får behandling hos psykolog. 


Grundsjälvrisken ligger på 1800 kronor men om du väljer Folksam Stor så sänks denna till 900kr. När det gäller personskyddet som täcker rättskostnader och skadestånd ligger självrisken på 20% av beloppet, allra lägst 1800kr. Detta är bara några av områdena du kan få ersättning för. Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Folksam.
Gå tillbaka i testet:


Hemförsäkring ICA


Moderna hemförsäkring


Hedvig hemförsäkring


Folksam hemförsäkring

Tips 1: Du vet väl att det också finns tusenlappar att spara genom att se över ditt elavtal, läst vårt test om bästa elavtalet och gör en enkel jämförelse direkt på datorn.


Tips 2: Se även över din bilförsäkring, det är onödigt att betala mer än vad du behöver. Läs vårt test om bästa bilförsäkringen och gör en enkel jämförelse direkt på datorn. 


Tips 3: Har du många dyra lån, läs vårt test om hur du bäst kan ta ett banklån med låg ränta så du kan sänka dina kostnader. 


Tips 4: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora försäkringsbolagen har ett bra erbjudande åt er konsumenter. På så sätt kan du göra en bra affär = den bästa hemförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken hemförsäkring är bäst?
  De försäkringsbolag som presterat bäst när det kommer till hemförsäkringar och som vi på bäst i test har gett högst betyg är ICA Försäkring, Moderna, Hedvig & Folksam.
 • Vad kostar en hemförsäkring?
  Priset på en hemförsäkring varierar beroende på en rad olika saker, så som försäkringsbolag, boendeform och värdet på dina tillhörigheter. Idag är det enkelt att jämföra de olika försäkringsbolagens erbjudanden och priser för att hitta den bästa hemförsäkringen för dig.
 • Vad är en hemförsäkring?
  En hemförsäkring är en försäkring som ger ett skydd som skyddar dig, din familj, era tillhörigheter och självklart bostaden. Med en hemförsäkring kan du få ersättning för dina saker (lösöret) om de blir stulna i ett inbrott eller förstörs i en brand. Det gäller både saker inne i din bostad och om du har saker i ett vinds- eller källarförråd. Det som exakt ingår i hemförsäkringen kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men de vanligaste delar alla hemförsäkringar idag täcker är reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ett ansvarsskydd.
Bäst i test Guidens försäkringsguider
Philip Andrén

Bäst i test: Hemförsäkring

Testet skrevs och uppdaterades senast