Undrar du vilken hemförsäkring är bäst? Läs om bästa hemförsäkringen hemförsäkring bäst i test 2023. Söker du en billig hemförsäkring? Billigaste hemförsäkringen hittar du i testet och du får svar på vad kostar hemförsäkring. Jämför hemförsäkringar i vår recension för bäst hemförsäkring och billigaste hemförsäkring.

Bästa hemförsäkringen 2024: hitta billigaste hemförsäkringen

Enligt statistiska centralbyrån saknar ca 4% av de svenska hushållen hemförsäkring. Att inte ha en hemförsäkring är otroligt dumdristigt eftersom det är både en stor risk för dig och ditt hem. I allra värsta, värsta, fall så kan det t.o.m. sluta med att du får ett berg av skulder som kan leda till hemlöshet. 


Vi är alla väl medvetna om att olyckor händer när vi minst anar det så varför inte vara väl förberedd, framförallt eftersom det inte är en särskilt dyr operation. 


Det finns en rad olika hemförsäkringar, och vad en hemförsäkring kostar och omfattar varierar beroende på försäkringsbolag. Oavsett om du är ute efter den billigaste hemförsäkringen, den hemförsäkring med mest omfattande skydd, bästa hemförsäkring student, en försäkring för er som delar hushåll, bästa hemförsäkring hyresrätt eller en för bostadsrätt är vi här för att hjälpa dig hitta rätt försäkring och den bästa hemförsäkringen för just dina behov!


I denna guide går vi igenom hemförsäkring bäst i test, varför en hemförsäkring är viktig, och vad du bör tänka på innan du tecknar en hemförsäkring.

 


Därför behöver du en hemförsäkring

Med en hemförsäkring får du ett skydd som skyddar dig, din familj, era tillhörigheter och självklart bostaden. Det som ingår i hemförsäkringen kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men de vanligaste delar alla hemförsäkringar idag täcker är reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ett ansvarsskydd. 


Om du vill att din hemförsäkring ska täcka fler oväntade händelser kan den utökas med exempelvis en drulleförsäkring (allriskförsäkring), olycksfallsförsäkring och ett utökat reseskydd. Äger du många dyra värdesaker kan du även bygga ut din hemförsäkring med ett utökat skydd som kallas nyvärdesersättning.

 


Undrar du hur mycket kostar hemförsäkring? Jämför hemförsäkring pris från testet, hitta en billig hemförsäkring student och bästa hemförsäkring hyresrätt.


Vilken hemförsäkring är bäst? Hemförsäkring bäst i test 2024

De försäkringsbolag som presterat bäst som bästa hemförsäkringen är:


Jämför pris på hemförsäkringar och välj bästa hemförsäkringen

Priset på en hemförsäkring varierar beroende på en rad olika saker, så som försäkringsbolag, boendeform och värdet på dina tillhörigheter. Att jämföra hemförsäkringar och ta reda på de olika försäkringsbolagens erbjudanden och innehåll är idag enkelt. Väldigt enkelt till och med! 


Med några knapptryckningar ser du snabbt om det finns tusenlappar att spara på din hemförsäkring och du kan till och med få en relativt billig hemförsäkring om du ger det ett försök. 


Det finns idag flera tjänster online för jämförelser av försäkringar och en av de enklaste och bästa sajterna för detta är tjänsten hos Compricer. Inte nog med att denna sajt smidigt hjälper dig att jämföra vad olika hemförsäkringar och välja den bästa hemförsäkringen så gör de dessutom detta helt utan kostnadsfritt!


Det enda du behöver ange är information om din adress, boendeform och uppskattat värde av dina tillhörigheter. Sedan sköter Compricer allt annat; de jämför priser från försäkringsbolagen i Sverige och presenterar den bästa hemförsäkringen, den mest förmånliga hemförsäkringen och den billigaste hemförsäkringen för dig. Om du redan har en hemförsäkring och vill byta kan Compricer även hjälpa dig med detta. 


Fyll i dina personuppgifter och luta dig tillbaka, allt jobb görs åt dig - kostnadsfritt, så ge det en chans och se om du kan spara tusenlappar på ett enkelt byte. Läs nu mer här hos Compricer.Hemförsäkring jämförelse via Ica Försäkring.Bästa hemförsäkringen ska innehålla detta

Två bra källor till denna jämförelse är konsumenternas.se och Råd och Rön. Konsumenternas delar ut poäng för olika delar av försäkringen och ger slutligen en totalpoäng. Delarna som jämförs är; 


 • Inbrott, allrisk, brand m.m.
 • Händelser utanför bostaden
 • Reseskydd
 • Ansvarsskydd och rättsskydd 
 • Överfallsskydd och ID-skydd
 • Värdering av hemelektronik


Hemförsäkring självrisk

Självrisk är det belopp som du själv får bekosta till försäkringsbolaget när väl olyckan inträffar. Nivån på självrisken bestämmer du då du tecknar försäkringen. En högre självrisk ger en lägre månads- eller årskostnad medan en låg självrisk ger en högre månads- eller årskostnad.

 

Beloppet du betalar som självrisk kan variera beroende på vilken typ av skada som inträffat. Oavsett storleken på skadan, betalar du endast en självrisk per skadetillfälle.

 

När du får ersättningen utbetald från ditt försäkringsbolag för en skada, kommer de automatiskt att dra av självrisken från det totala ersättningsbeloppet.

Hemförsäkring ICA


Hemförsäkring jämför Ica hemförsäkring i testet. Erbjuder en billig hemförsäkring 2023.


ICA Försäkring fick 4,2 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Den presterar särskilt bra i delarna stöld, brand- och vattenskada samt inbrott. Det är en mycket prisvärd hemförsäkring och med en stor och stabil koncern som ICA kan du vara säker på att de går att lita på. 


Du får dessutom dubbel ICA-bonus när du handlar med något av de bankkorten som ICA erbjuder. 


ICA erbjuder även en väldigt attraktiv hemförsäkring för dig som är student med ett hemförsäkring pris på endast 89 kronor / månad. Denna mycket prisvärda studenthemförsäkring täcker skador där hemma men framförallt erbjuder den det viktiga personskyddet där skadestånd och rättshjälp ingår. Och om du skulle skada dig på resa utomlands. 


Allriskförsäkring (drulleförsäkring) upp till 30 000 kronor ingår också. Självrisken är 1500 kronor. 


Med ICA Plus hemförsäkring kan du fördubbla maxersättningen till 200.000 kronor för saker du har med dig utanför din bostad. Med Plus sänks även självrisken vid brand/inbrott med 1200 kronor. Den sänker även åldersavdraget på fast elektronik.  Läs mer om försäkringen 


Evoli hemförsäkring

Evoli hemförsäkring.


Evoli är en uppstickare bland de större försäkringsbolagen och har gjort det till sin huvuduppgift att göra allt som kallas försäkringar till något enkelt som bara rullar på. 

 

Deras hemförsäkring täcker alla typer av skador och går att anpassa till både bostads- och hyresrätt. Dessutom går det otroligt fort att kicka igång försäkringen, från att du skriver in din information om boendesituation tar det inte många minuter innan du är igång, det gillas skarpt – framförallt med tanke på att deras hemförsäkring för hyresrätt är populärt för unga – som ofta kan dra sig för att skriva på dessa viktiga produkter! 

 

Förutom att det går snabbt är Evoli som sagt mycket enkelt. De har en app där du kan se dina försäkringar eller enkelt starta ett ärende ifall något har hänt. Här går det dessutom väldigt fort att få hjälp – något som delas av många kunder som ger bra omdöme på Reco.

 

Något av det allra bästa är att du kan riva upp din försäkring när du vill. Kanske kommer då få ett jobb utomlands, eller så flyttar du ihop med någon? Inga problem, med Evoli är din försäkring över snabbt och enkelt. Baserat på kundomdömen är det mycket sannolikt att du återvänder till Evoli efter flytt, men att veta att försäkringen går att avsluta närsomhelst ändrar direkt uppfattningen om vad ett försäkringsbolag borde vara! 

 

När du skriver på en försäkring hos Evoli får du bland annat: 

 

 • Brandskydd
 • Stöldskydd - inbrott
 • Skydd för vattenskador
 • Väderskador
 • Överfall
 • Merutgifter (ifall din bostad blir obeboelig efter skada, inkluderar mat och annat nödvändigt.)
 • Ansvarsskydd
 • Vildadjur (som tagit sig in i din bostad och orsakat skada)


Det finns olika maxnivåer för de olika händelserna här ovan. Men Evoli är ändå rätt generösa, exempelvis ersätter de smycken och armbandsur med max 200 000 kronor och deras överfallsskydd ger ersättning upp till 1 000 000 kronor. Sakskador och personskador ersätts med upp till 5 000 000 kronor per försäkringsår.

 

Nackdelarna med Evoli är framför allt att inte vem som helst kan teckna en hemförsäkring hos dem. De väljer och vrakar lite med deras kunder för att minska risken så mycket som möjligt. Men har du inga jätteskelett i garderoben ska det inte vara några problem att kunna ta del av deras förmånliga och smarta försäkring.Läs mer om försäkringen 

Hedvig hemförsäkring


Hedvig hemförsäkring recension. Hemförsäkring student jämför de för.


Om kundtjänst och snabb hantering av dina ärenden samt snabba utbetalningar är viktigt för dig, är det Hedvig hemförsäkring du ska välja! 


Hedvig är en relativt ny spelare på den svenska försäkringsmarknaden men har redan blivit hyllade av flertalet konsumentmagasin. Deras ambition är att särskilja sig från de etablerade och äldre bolagen genom att erbjuda en försäkringsprodukt som kombineras med den bästa kund- och användarupplevelsen. Hedvig erbjuder även en enkel funktion där du lätt kan jämföra din nuvarande hemförsäkring med deras erbjudanden. 


Istället för att använda sig av olika prisklasser blir Hedvigs hemförsäkring helt anpassad efter det du fyller i genom deras kalkylverktyg. Allting går väldigt snabbt och enkelt från det att du börjar tills det att du får ett prisförslag. 


Hedvigs hemförsäkring ger dig samma skydd som från de större försäkringsbolagen. Mer invecklat får du ett bra skydd mot brandskada, inbrott & stöld, vattenskador och skadedjur, skada på lösöre. Utöver det får du även en reseförsäkring, rätts- och ansvarsskydd samt ett överfallsskydd. Hedvig hemförsäkring är dessutom fri från bindningstider. 


När det gäller skada på lösöre eller inbrott och stöld har du ett skydd på hela 1.000.000 kronor. Det finns dock maxnivåer för olika typer av föremål. Exempelvis ersätts stulna kontanter endast upp till 4000 kronor och cyklar upp till 15.000 kronor. 


Skulle du hamna i rätten får du hjälp med ersättning på upp till 250.000 kronor. Här hjälper även Hedvig till med 100 timmars tid som arvoderats från rättstjänsteman. 


Är du student kan vi särskilt rekommendera Hedvig försäkring till dig eftersom de har förmånliga rabatter för dig som student. Utöver sin vanliga hemförsäkring har de nämligen Hedvig hemförsäkring student - en speciellt anpassad studentförsäkring, som täcker allt studenten kan behöva, en bra och billig hemförsäkring student med andra ord.


Skulle något hända med ditt hem är det enkelt att anmäla med Hedvig-appen. I appen kan du också hålla koll på allt som rör din försäkring och dina försäkringsärenden. Du får även en direkt access till obegränsad experthjälp och kundtjänst. 


Det är inte svårt att första varför Hedvig bland annat har de nöjdaste kunderna i landet. Här nedan listar vi några av deras omdömen från Trustpilot, där de har hela 4.7/5!


"Väldig bra service. Smidigt och enkelt att lösa problemet jag hade."


"Ingenting har någonsin varit enklare eller trevligare, jag älskar Hedvig och känner mig som ett freak som skriver det."


"Tacksam för snabba svar vid ärenden."


"Bästa försäkringsbolaget. Snabbt och enkelt."


"Äntligen ett försäkringsbolag som är föredömligt piggt, vettigt och riktigt bra. Snabb hjälp i chatten, trevligt bemötande och snabb utbetalning. Rekommenderar Hedvig varmt!"


"Makalöst smidigt! De kunde ge ersättning och jag fick mina pengar inom ett par minuter trots att jag anmälde skadan på en helg."


"Snabb och smidig kommunikation. Inga konstigheter vid skadeanmälan. Bra gränssnitt i appen."


Läs mer vad du får för pris och erbjudande hos Hedvig.Läs mer om försäkringen 
Trygg-Hansa hemförsäkring


Trygg-Hansa försäkringar - Hemförsäkring


Hemförsäkringen från Trygg-Hansa är en bra hemförsäkring som ger dig det grundläggande skyddet. Ett bra reseskydd ingår som täcker in hela familjen i hela världen i upp till 45 dag. Även en cykelförsäkring ingår som täcker cyklar värda upp till 50 000 kronor.


Grundsjälvrisken är 1500 kronor. Lösöre är försäkrat upp till 1,5 miljoner kronor. Ett krisskydd ingår också vilket innebär att du kan få upp till 10 behandlingstillfällen hos en terapeut eller psykolog. 


Läs mer vad du får för pris och erbjudande hos Trygg-Hansa.Läs mer om försäkringen 


 

Folksam hemförsäkring


folksam hemförsäkring - hemförsäkring bäst i testFolksam Stor fick 4,3 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Det är en mycket bra hemförsäkring som ger dig bland det bästa skyddet du kan hitta. 


När det gäller olyckor som rör huset ersätter Folksam dig vid brand, inbrott, hushållsmaskiner som går sönder, och skador på hemmet vid hårt väder. Reseskyddet som ingår i hemförsäkringen gäller varsomhelst i världen under resans 45 dagar och gäller alla familjemedlemmar. 


Skulle någon av er bli sjuka täcker Folksam medicinskt orienterade kostnader i upp till 60 dagar. Outnyttjad resekostnad ersätts också. Skulle en naturkatastrof ske på plats hjälper Folksam er även att ta er hem. 


Skulle du råka ut för ID-kapning kan du få hjälp med nödvändiga kostnader för juridisk assistens upp till 100.000 kronor. Skulle du drabbas av psykisk ohälsa efter en skada hjälper Folksam till med att du får behandling hos psykolog. 


Grundsjälvrisken ligger på 1800 kronor men om du väljer Folksam Stor så sänks denna till 900 kronor. När det gäller personskyddet som täcker rättskostnader och skadestånd ligger självrisken på 20% av beloppet, allra lägst 1800 kronor. 


Detta är bara några av områdena du kan få ersättning för. Läs mer vad du får för pris och erbjudande hos Folksam.Läs mer om försäkringen 

Gå tillbaka i testet:
Här kan du jämföra hemförsäkringar. Vem har den bästa hemförsäkringen student? Vi listar bästa försäkringsbolaget för hemförsäkring. Bolagen erbjuder bästa hemförsäkringen hyresrätt, bästa hemförsäkringen bostadsrätt och billigaste hemförsäkringen 2023. Du får svar på vad täcker hemförsäkring och vilken som är bäst hemförsäkring 2023.

Tips 1: Du vet väl att det också finns tusenlappar att spara genom att se över ditt elavtal, läst vårt test om bästa elavtalet och gör en enkel jämförelse och välj rätt bolag direkt på datorn.


Tips 2: Se även över din bilförsäkring, det är onödigt att betala mer än vad du behöver. Läs vårt test om bästa bilförsäkringen och gör en enkel jämförelse direkt på datorn. 


Tips 3: Har du många dyra lån, läs vårt test om hur du bäst kan ta ett banklån med låg ränta så du kan sänka dina kostnader. 


Tips 4: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora försäkringsbolagen har ett bra erbjudande åt er konsumenter. På så sätt kan du göra en bra affär = den bästa hemförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


hemförsäkring hyresrätt jämför, hemförsäkring student jämför, jämför hemförsäkring pris, hemförsäkring hyresrätt jämför
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa hemförsäkringen?
  De försäkringsbolag som presterat som hemförsäkring bäst i test när det kommer till hemförsäkringar och som vi på Bäst i test Guiden har utsett till bästa hemförsäkring är ICA Försäkring följt av Trygg-Hansa, Evoli, Hedvig & Folksam.
 • Hur mycket kostar hemförsäkring och vad påverkar priset?
  Priset på en hemförsäkring varierar beroende på en rad olika saker, så som försäkringsbolag, boendeform och värdet på dina tillhörigheter. Idag är det enkelt att jämföra de olika försäkringsbolagens erbjudanden och priser för att hitta den bästa hemförsäkringen för dig.
 • Vad är en hemförsäkring?
  En hemförsäkring är en försäkring som ger ett skydd som skyddar dig, din familj, era tillhörigheter och självklart bostaden. Med en hemförsäkring kan du få ersättning för dina saker (lösöret) om de blir stulna i ett inbrott eller förstörs i en brand.

  Det som exakt ingår i hemförsäkringen kan i vissa fall skilja sig rätt mycket åt mellan de olika försäkringsbolag men de vanligaste delar alla hemförsäkringar idag täcker är reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ett ansvarsskydd.
Bäst i test Guidens försäkringsguider
Philip Andrén

Bäst i test: Hemförsäkring

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast