Hemförsäkring - hemförsäkring pris - bästa hemförsäkringen - hemförsäkring bäst i test

Jämför enkelt kostnaden på hemförsäkringar 

Enligt statistiska centralbyrån saknar ca 4% av de svenska hushållen hemförsäkring. Att inte ha en hemförsäkring är otroligt dumdristigt eftersom det är både en stor risk för dig och ditt hem. I allra värsta, värsta, fall så kan det t.o.m. sluta med att du får ett berg av skulder som kan leda till hemlöshet. Vi är alla väl medvetna om att olyckor händer när vi minst anar det så varför inte vara väl förberedd, framförallt eftersom det inte är en särskilt dyr operation. 


Därför behöver du en hemförsäkring

Med en hemförsäkring får du ett skydd som skyddar dig, din familj, era tillhörigheter och självklart bostaden. Alla hemförsäkringar innehåller idag även ett reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ett ansvarsskydd. Om du vill att din hemförsäkring ska täcka fler oväntade händelser kan den utökas med exempelvis en drulleförsäkring (allriskförsäkring) och olycksfallsförsäkring. Äger du många dyra värdesaker kan du även bygga ut din hemförsäkring med ett utökat skydd som kallas nyvärdesersättning. 


Läs mer hos: Folksam och Ica Försäkringar


Jämför pris på hemförsäkring och välj bästa hemförsäkringen

Att enkelt jämföra och ta reda på de olika försäkringsbolagens erbjudanden och innehåll är enkelt idag. Väldigt enkelt till och med! Med några knapptryckningar ser du snabbt om det finns tusenlappar att spara på din hemförsäkring och du kan till och med få en relativt billig hemförsäkring om du ger det ett försök. Det finns flera tjänster på nätet idag för jämförelser av försäkringar och en av de enklaste och bästa sajterna för detta är tjänsten hos Compricer. Inte nog med att denna sajten smidigt hjälper dig att jämföra och välja den bästa hemförsäkringen så gör de dessutom detta helt utan kostnad för dig


Det enda du behöver ange är information om din adress, boendeform och uppskattat värde av dina tillhörigheter. Sedan sköter Compricer allt annat; de jämför priser från försäkringsbolagen i Sverige och presenterar den bästa hemförsäkringen, den mest förmånliga hemförsäkringen och den billigaste hemförsäkringen för dig. Om du redan har en hemförsäkring och vill byta kan Compricer även hjälpa dig med detta. Fyll i dina personuppgifter och luta dig tillbaka, allt jobb görs åt dig - kostnadsfritt, så ge det en chans och se om du kan spara tusenlappar på ett enkelt byte. Läs nu mer här hos Compricer.

Bästa hemförsäkringen

Den källa som är allra högst beaktad när det gäller rankning av försäkringar är idag konsumenternas.se. De delar ut poäng för olika delar av försäkringen och ger slutligen en totalpoäng. Delarna som jämförs är; 


  • Inbrott, allrisk, brand m.m.
  • Händelser utanför bostaden
  • Reseskydd
  • Ansvarsskydd och rättsskydd 
  • Överfallsskydd och ID-skydd
  • Värdering av hemelektronik


De två försäkringsbolag som presterat bäst är Folksam och ICA Försäkring


Folksam hemförsäkring


folksam hemförsäkring - hemförsäkring bäst i testFolksam ägs av dess egna kunder och tog hem förstaplatsen vid konsumenternas.se jämförelse med en totalpoäng på 4.3/5. Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Folksam.ICA hemförsäkring


Ica hemförsäkring - testvinnare


ICA Försäkring hamnade på andraplats vid konsumenternas.se jämförelse med en totalpoäng på 4.2/5.Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos ICA Försäkring.

 


Tips 1: Du vet väl att det också finns tusenlappar att spar genom att se över ditt elavtal, läst vårt test om bästa elavtalet och gör en enkel jämförelse direkt på datorn.


Tips 2: Se även över din bilförsäkring, det är onödigt att betala mer än vad du behöver. Läs vårt test om bästa bilförsäkringen och gör en enkel jämförelse direkt på datorn. 


Tips 3: Har du många dyra lån, läs vårt test om hur du bäst kan ta ett banklån med låg ränta så du kan sänka dina kostnader. 


Tips 4: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora försäkringsbolagen har ett bra erbjudande åt er konsumenter. På så sätt kan du göra en bra affär = den bästa hemförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!