reseförsäkring bäst i test - bästa reseförsäkringen

Bästa reseförsäkring 2022

Ska du ut på en långtidsresa? Då kan det vara bra att teckna en reseförsäkring, ifall ditt flyg skulle bli inställt eller ifall något oförutsett skulle hända under resan. Idag finns det många alternativ på reseförsäkringar som passar de personer som ska iväg på en weekendresa till de personer som ska resa iväg under längre period. Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden från experter och på internet.

 


Därför ska du ha reseförsäkring

Reseförsäkring ingår alltid i din hemförsäkring och gäller vanligtvis i 45 dagar. Detta skydd är oftast nog för den genomsnittlige semesterresenären. Ska du dock iväg på äventyrsresa eller en längre visit måste du utöka din hemförsäkring eller teckna en anpassad försäkring för ändamålet . Tänk på att reseskyddet oftast gäller i 45 dagar så om du ska iväg längre än så måste du ringa till ditt försäkringsbolag och förlänga försäkringen eftersom du inte kan göra det ifall reseskyddet går ut medan du är iväg. 


Reseförsäkring via hemförsäkring

Fördelen med reseförsäkring från hemförsäkringen är att det kostar ingenting utöver hemförsäkringen och täcker det mesta, inklusive förlorat bagage. Avbeställningsskydd ingår dock oftast inte. Du kan dock teckna tilläggsförsäkring där du får avbeställningsskydd och ersättning ifall du blir sjuk under resans gång. Tilläggsförsäkringen gäller för alla som är skrivna på hemmet som försäkringen avser. Försäkringen ersätter inte förlorade kostnader ifall enbart syftet med resan har gått förlorat, exempelvis om du ska på en skidsemester och det inte finns någon snö vid tillfället. Glöm därför inte att titta efter vilka resetillägg du kan göra på din hemförsäkring. Har du inte tecknat en hemförsäkring kan vi hjälpa dig hitta den bästa hemförsäkringen här!


Bäst i test reseförsäkring

Om du tecknar en separat reseförsäkring så får du det allra bästa skyddet men då kostar det såklart mer än vad hemförsäkringen kostar. Med en reseförsäkring får du avbeställningsskydd och kan få ersättning av förlorade semesterdagar vid exempelvis sjukdom eller brist på snö vid skidsemester. Vid eventuell sjukdom får du även alla nödvändiga kostnader betalda, även om det är utanför EU. Tänk på att titta på vad din hemförsäkring täcker och jämför den med den separata reseförsäkringen så du inte blir dubbelförsäkrad.Ica försäkringar reseförsäkring
​ICA Försäkringar erbjuder reseförsäkringar för korta och långa resor. De har även försäkring för dig som ska studera utomlands eller åka iväg och backpacka. De har ett mycket bra skydd och du hittar lätt ett alternativ som passar dig, exempelvis om du ska bergsklättra eller utöva någon sport under resans gång. De erbjuder 5 olika reseförsäkringar; semesterresa, weekend, långresa, backpacker och en för utomlandsstudenter. ICAs reseförsäkringar köps som tillägg till din hemförsäkring


Semesterresa är en bra försäkring som hjälper dig som blir sängliggandes på resan eller om du skulle bli skadad. 


 I deras normala semesterförsäkring ingår: 

 • Ersättning för förstörda semesterdagar
 • Personförsening
 • Bagageskydd
 • Bagageförsening
 • Ny resa - ny resa ifall mer än halva resan spenderas med sjukdom
 • Missad avresa - hjälp med nya biljetter om trubbel skulle uppstå
 • Avbruten resa - hjälp med merkostnader ifall du måste resa hem pga oförutsedd händelse
 • Eftersökning och räddning - 
 • Larmnummer dygnet runt
 • Ansvars-, överfalls- och rättsskydd
 • Evakuering vid terrordåd eller naturkatastrof
 • Hyrbilsförsäkring
 • Självriskskydd för hem- och bilförsäkring
 • Ny resväska vid vägglöss


ICA Försäkringar erbjuder även en utökad reseförsäkring med särskilt skydd vid exempelvis äventyr- och golfresor. ​Läs mer här!


Europeiska ERV reseförsäkringHos ​Europeiska ERV kan du teckna en reseförsäkring för alla tänkbara tillfällen, oavsett om du ska på skidresa i några dagar eller iväg till Asien och backpacka i flera månader. Processen går enkelt till där du får välja vilken typ av försäkring du vill ha, ange vilket land/världsdel du tänker besöka, datum som försäkringen skall gälla, antal resenärer samt åldern på de som reser. 


Efter du angett information får du fram ett pris och kan boka din försäkring, hur enkelt som helst. ​För att hitta till Europeiska ERV kan du klicka här


Europeiska ERV blev utsedda till "Årets reseförsäkring" av danska RejseforsikringsguidenReseförsäkring via bank-/kreditkort

När du betalar din resa med ett bankkort ingår ett reseskydd i kortavgiften. Du måste dock ha betalat en viss procentsats med kortet för att den ska gälla. Det bästa skyddet du får med detta är avbeställningsskydd vilket du inte får när du använder reseförsäkringen via hemförsäkring. Du får även en högre ersättning ifall du skulle förlora ditt bagage. Var dock noga med att kolla med din bank ifall din resepartner också är försäkrad om du betalat dennes resa med samma bank-/kreditkort. 


okq8 kreditkort

Gratis VISA-kort från OKQ8OKQ8 har ett sådant kort och eftersom det kostar gratis och vunnit i flera jämförelser de senaste åren, är det svårt att låta bli att rekommendera det. Betalar du 75% av dina semesterkostnader (transport och uppehälle) med deras kort så får du även deras reseförsäkring. Försäkringen gäller i 60 dagar och täcker endast privatresor. Din partner och era barn täcks av försäkringen med förutsättningen att era barn är under 23 år. Reseförsäkringen via OKQ8 gäller i hela världen förutom i regioner där det råder krig eller som Sveriges regering avråder resor till.

reseförsäkring

Känn dig trygg på semestern med den bästa reseförsäkringen!


Tips 1: Du vet väl att det också finns tusenlappar att spar genom att se över ditt elavtal, läst vårt test om bästa elavtalet och gör en enkel jämförelse direkt på datorn.


Tips 2: Se även över din bilförsäkring, det är onödigt att betala mer än vad du behöver. Läs vårt test om bästa bilförsäkringen och gör en enkel jämförelse direkt på datorn. 


Tips 3: Har du många dyra lån, läs vårt test om hur du bäst kan ta ett banklån med låg ränta så du kan sänka dina kostnader. 


Tips 4: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora försäkringsbolagen har ett bra erbjudande åt er konsumenter. På så sätt kan du göra en bra affär = den bästa reseförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
bästa reseförsäkring 2021

Vanliga frågor och svar

 • Vad täcker en reseförsäkring?
  Exakt vad en reseförsäkring täcker kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag. Reseförsäkringarna vi rekommenderar här på Bäst i test täcker; - Ersättning för förstörda semesterdagar- bagageskydd & bagageförsening- hyrbilsförsäkring- ny resa ifall mer än halva resan spenderas med sjukdom- evakuering vid nödsituation- ansvars, överfalls och rättsskydd ...och mycket mer.
 • Vilken reseförsäkring ska man välja?
  Vi har tagit fram Ica reseförsäkring, Europeiska ERV och OKQ8 som bästa reseförsäkringarna 2022.
 • Vad kostar en reseförsäkring?
  En reseförsäkring som är separat från hemförsäkringen kostar självklart lite mer men kan vara viktig att ha i vissa fall. Exakt vad en reseförsäkring kostar beror på de olika försäkringsbolagen och vad som ska ingå. Gå in på de enskilda försäkringarna för att få ett exakt pris.
Bäst i test Guidens försäkringsguider
Christopher Holmerin

Bäst i test: Reseförsäkring

Testet skrevs och uppdaterades senast