vätskeersättning bäst i test - bästa vätskeersättningen

Bästa vätskeersättningen 

Vill du veta vilken vätskeersättning som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester från experter, testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika vätskeersättningsprodukterna som finns att köpa just nu. Allt från hur produkterna smakar till vilket resultat de ger. Detta för att hitta den bästa vätskeersättningen som ger dig bästa möjliga resultat. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så du kan undvika dåliga felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa vätskeersättningen NU!


Vätskeersättning

Om du blir sjuk och får feber, kräkningar eller diarré gör din kropp av med mycket vätska. Då blir risken genast mycket hög för vätskebrist, vilket är det tillstånd kroppen hamnar i när den gör av med mer vätska än vad den får i sig. Äldre och väldigt unga personer är de som har lättast att råka ut för vätskebrist. Då är det viktigt att balansen snabbt åtgärdas för att inte bli ännu sjukare samt hjälpa kroppen i dess kamp mot eventuella bakterier/virus. Vätskeersättning innehåller bra mängd salt samt ämnen som balanserar kroppens pH-värde vilket hjälper kroppen att återställa sin vätskebalans. 


Vätskeersättning är inte bara bra att inta när du är sjuk. Det är även ett bra medel mot uttorkning under varma sommardagar då det också är viktigt att få i sig rätt mängd vätska och salter. Det samma gäller inför och efter hård träning. Är du gravid så kan vätskeersättande medel vara ett bra stöd för din kropp.
Vätskeersättning bäst i test 2021

Efter att ha rådfrågat apotekspersonal, läst vad experterna rapporterar samt sett vad konsumenterna tycker är valet enkelt. Den bästa vätskeersättningen just nu är Resorb från Nestlé!

Bästa vätskeersättningen just nu - Nestlé Resorb

(Klicka på förpackningen för mer information om bästa pris just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Resorb


Vid vätskebrist är det viktigt att du snabbt får i dig vätska. Istället för att häva i dig vatten så finns det vätskeersättning som även jämnar ut salt- och pH-balansen i kroppen. Resorb är en produkt som hjälper kroppen återställa både vatten och elektrolyter. Resorbs innehåller socker och salt som ökar kroppens upptagningsförmåga av vatten och motverkar uttorkning. 


Under vinterperioden då det florerar mycket virus och bakterier som orsakar bland annat feber och vinterkräksjuka är Resorb ett bra medel för att ge kroppen en chans att återhämta sig snabbare. 


Förutom i vinter- och influensatider kan vätskeersättning även hjälpa till mot kramper när du sportar. Vätskebrist under träning kan leda till jobbiga kramper vilket i sig inte är farligt men lätt går att undvika om du håller rätt vätskebalans i din kropp. Tänk även på att vätskebalansen enklare kan rubbas under sommarhalvårets varmare temperaturer, särskilt ifall det kombineras med fysisk aktivitet. Då är det viktigt att du får i dig rätt mängd salt och vätska för att orka med och må bra


1 paket Resorb innehåller 20 brustabletter och kan användas av vuxna samt barn över 3 år. Den finns i smakerna apelsin-, päron-, hallon- och svartvinbärssmak. Det går bra att dricka vätskeersättande även om du har diabetes typ 1. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Vi tar alltid med resorb när vi reser. Det är jättebra om du vistas mycket ute i solen eller inte mår så bra. Vi tar med det på varje resa eftersom det är så enkelt att packa med." 


"Dessa fungerar perfekt 90% av tiden. Om du behöver återställa vätskebalansen eller är anemisk hjälper dessa tabletter verkligen. Jag brukar ta två, låta de lösas upp i vatten, ligga eller sitta ned i någon timme och under tiden dricka upp. Känner mig mycket bättre efteråt."


"Tidigare i år hade jag problem med kramper under kvällen efter att ha cyklat under dagen. När jag började dricka vätskeersättande slutade kramperna. Min konsumtion av vatten medan jag cyklar har gått ned nu när jag dricker resorb istället."


"Jag brukar ta en tablett när jag spelar basket och tycker det funkar bra. Ett annat plus är dess effekt mot bakfylla."


"Dessa tabletter funkar jättebra efter ett svettigt träningspass!"


"Min mamma köpte dessa till min pappa när han var sjuk. De funkade perfekt."


"Jag har använt resorb länge och de är en essentiell del av mitt skafferi. Jag använder den när jag reser, har magont, mot uttorkning och även ibland om jag har druckit dagen innan. Den enda besvikelsen var en gång när jag fick fel smak, annars är jag nöjd."


Här köper du vätskeersättningen till bästa pris

Testvinnare vätskeersättning - experternas omdömen

Amellnova: frågade läkare om hur då håller dig frisk under semestern och får svaren att det är viktigt att dricka mycket vatten för att undvika saltbrist. Saltbrist kan leda till trötthet, huvudvärk och en känsla av svaghet. För att behandla saltbrist rekommenderades Resorb eller hemmagjord vätskeersättning för att återställa saltbalansen i kroppen. Läkarna som var med och svarade på frågorna var Lars Rombo, adjungerad professor i infektionssjukdomar, särskilt resemedicin, och Claes Lundberg, doktor i medicinsk vetenskap. 


Senioren: ger tips för att undvika uttorkning och yrkar på vikten av att få i sig rätt mängd vätska och att äta något salt emellanåt. När det är bråttom skriver de: "Vid vätskebrist måste du snabbt få i dig vätska. Bäst är vätskeersättning i form av brustabletter eller pulver". De ger även tips på hur du kan göra göra din egen vätskeersättning


Vårdguiden: skriver att vätskeersättning "är det bästa vuxna och barn kan dricka för att återställa vätskebalansen". De skriver även att vätskeersättande är bra om du eller ditt barn kräks mycket. 


Idrottsdoktorn: yrkar på vikten att dricka mycket vatten när du rör på dig. Detta eftersom du svettas mycket samt gör av med mycket vätska när urinproduktionen ökar för att göra av med nedbrytningsprodukter. De ger en del tips för att förbättra vätskebalansen och nämner bl.a. att dricka minst en liter vätska per timmes träning (mer än så ifall träningen utförs i varmt klimat). De menar att vatten är bra men att vätskeersättning ger en snabbare balansering och tipsar även på hur du kan göra din egen vätskeersättning. 


Vätskeersättning.se: skriver att vanlig dryck oftast räcker vid svettningar och feber men att vätskeersättande skall tillsättas när symtom som exempelvis kräkningar börjar visa sig.vätskeersättning vid träning, virus och influensa


Återställ vätskebalansen efter träning med resorb!Tips: I förkylnings- och influensatider är det även viktigt att hålla händerna rena för att minska smittrisken. Läs vårt test om den bästa handspriten just nu som är ett bra komplement till vätskeersättningsprodukten.  Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Vätskeersättning

Testet skrevs och uppdaterades senast