Vätskeersättning bäst i test, bästa vätskeersättningen, bästa vätskeersättning 2023, vätskeersättning, vätskeersättning köpa, resorb vätskeersättning, vilken vätskeersättning är bäst, resorb pris, resorb smaker, medel vid vätskebrist, vad är vätskeersättning, vad är resorb, vad är resorb bra för, vätskeersättning resorb, resorb dricka, innehåller resorb elektrolyter, vätskeersättning tablett.

Bästa vätskeersättning 2024 - vätskeersättning bäst i test

VIlken vätskeersättning är bäst? Det har vi svaret på! Vi har utsett bästa vätskeersättning genom att läsa alla aktuella tester från experter och tagit reda på vad konsumenterna tycker.


Är vätskeersättning bra och är resorb bra? Hur är det med hemmagjord vätskeersättning? Allt det och mer hittar du svaret på nedan! Läs om allt från hur produkterna smakar till vilket resultat de ger.


Vårt toppval just nu

Bästa vätskeersättningen

Resorb

Väteersättning bäst i test Resorb
  • Flera smaker

  • Bra botmedel mot vätskebrist

  • Ökar kroppens upptagningsförmåga av vätska

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide vätskeersättning

Om du blir sjuk och får feber, kräkningar eller diarré gör din kropp av med mycket vätska. Då blir risken genast mycket hög för vätskebrist, vilket är det tillstånd kroppen hamnar i när den gör av med mer vätska än vad den får i sig. Äldre och väldigt unga personer är de som har lättast att råka ut för vätskebrist. Då är det viktigt att balansen snabbt åtgärdas för att inte bli ännu sjukare samt hjälpa kroppen i dess kamp mot eventuella bakterier/virus. Vätskeersättning innehåller bra mängd salt samt ämnen som balanserar kroppens pH-värde vilket hjälper kroppen att återställa sin vätskebalans.


Vätskeersättning är inte bara bra att inta när du är sjuk. Det är även ett bra medel mot uttorkning under varma sommardagar då det också är viktigt att få i sig rätt mängd vätska och salter. Det samma gäller inför och efter hård träning. Är du gravid så kan vätskeersättande medel vara ett bra stöd för din kropp.
Vätskeersättning bäst i test 2024

Efter att ha rådfrågat apotekspersonal, läst vad experterna rapporterar samt sett vad konsumenterna tycker är valet enkelt. Den bästa vätskeersättningen just nu är Resorb från Nestlé!

Bästa vätskeersättningen just nu - Nestlé Resorb

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Resorb Visa färre priser Visa fler priser

Resorb vätskeersättning

Vid vätskebrist är det viktigt att du snabbt får i dig vätska. Istället för att häva i dig vatten så finns det vätskeersättning som även jämnar ut salt- och pH-balansen i kroppen. Resorb vätskeersättning är en produkt som hjälper kroppen återställa både vatten och elektrolyter. Resorbs innehåller socker och salt som ökar kroppens upptagningsförmåga av vatten och motverkar uttorkning.


Är resorb bra?

Under vinterperioden då det florerar mycket virus och bakterier som orsakar bland annat feber och vinterkräksjuka är Resorb ett bra medel för att ge kroppen en chans att återhämta sig snabbare. Men förutom vid sjukdom är det även viktigt att kroppen får en chans att återhämta sig väl efter träning och aktivitet, framförallt nu under sommaren. Och det finns ännu fler tips på hur du undviker uttorkning vid sommarträningen.


Förutom i vinter- och influensatider kan vätskeersättning även hjälpa till mot kramper när du sportar. Vätskebrist under träning kan leda till jobbiga kramper vilket i sig inte är farligt men lätt går att undvika om du håller rätt vätskebalans i din kropp. Tänk även på att vätskebalansen enklare kan rubbas under sommarhalvårets varmare temperaturer, särskilt ifall det kombineras med fysisk aktivitet. Då är det viktigt att du får i dig rätt mängd salt och vätska för att orka med och må bra.


Användning och dosering

1 paket Resorb vätskeersättning innehåller 20 brustabletter och kan användas av vuxna samt barn över 3 år. Den finns i smakerna apelsin-, päron-, hallon- och svartvinbärssmak. Det går bra att dricka vätskeersättande även om du har diabetes typ 1.


Användarnas omdömen och recensioner om Resorb vätskeersättning

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker - är resorb bra?


"Vi tar alltid med resorb vätskeersättning när vi reser. Det är jättebra om du vistas mycket ute i solen eller inte mår så bra. Vi tar med det på varje resa eftersom det är så enkelt att packa med."


"Dessa fungerar perfekt 90% av tiden. Om du behöver återställa vätskebalansen eller är anemisk hjälper dessa tabletter verkligen. Jag brukar ta två, låta de lösas upp i vatten, ligga eller sitta ned i någon timme och under tiden dricka upp. Känner mig mycket bättre efteråt."


"Tidigare i år hade jag problem med kramper under kvällen efter att ha cyklat under dagen. När jag började dricka vätskeersättande slutade kramperna. Min konsumtion av vatten medan jag cyklar har gått ned nu när jag dricker resorb istället."


"Jag brukar ta en tablett när jag spelar basket och tycker det funkar bra. Ett annat plus är dess effekt mot bakfylla."


"Dessa tabletter funkar jättebra efter ett svettigt träningspass!"


"Min mamma köpte dessa till min pappa när han var sjuk. De funkade perfekt."


"Jag har använt resorb länge och de är en essentiell del av mitt skafferi. Jag använder den när jag reser, har magont, mot uttorkning och även ibland om jag har druckit dagen innan. Den enda besvikelsen var en gång när jag fick fel smak, annars är jag nöjd."


Här köper du vätskeersättningen till bästa pris


Doz Apotek säljer Resorb för 54.4 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

54.4 kr är det lägsta priset just nu för Resorb!

Apoteket MEDS säljer Resorb för 61 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket säljer Resorb för 61 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apohem säljer Resorb för 67 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apotek Hjärtat säljer Resorb för 71 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Shopping4net säljer just nu Resorb för 88 kr. Frakten ingår i priset.

Proteinbolaget erbjuder den för 94 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proteinbolaget erbjuder den för 94 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Test vätskeersättning - experternas omdömen

Amellnova frågade läkare om hur då håller dig frisk under semestern och får svaren att det är viktigt att dricka mycket vatten för att undvika saltbrist. Saltbrist kan leda till trötthet, huvudvärk och en känsla av svaghet. För att behandla saltbrist rekommenderades Resorb eller hemmagjord vätskeersättning för att återställa saltbalansen i kroppen. Läkarna som var med och svarade på frågorna var Lars Rombo, adjungerad professor i infektionssjukdomar, särskilt resemedicin, och Claes Lundberg, doktor i medicinsk vetenskap.


Senioren ger tips för att undvika uttorkning och yrkar på vikten av att få i sig rätt mängd vätska och att äta något salt emellanåt. När det är bråttom skriver de: "Vid vätskebrist måste du snabbt få i dig vätska. Bäst är vätskeersättning i form av brustabletter eller pulver". De ger även tips på hur du kan göra göra din egen vätskeersättning.


Vårdguiden skriver att vätskeersättning "är det bästa vuxna och barn kan dricka för att återställa vätskebalansen". De skriver även att vätskeersättande är bra om du eller ditt barn kräks mycket.


Idrottsdoktorn yrkar på vikten att dricka mycket vatten när du rör på dig. Detta eftersom du svettas mycket samt gör av med mycket vätska när urinproduktionen ökar för att göra av med nedbrytningsprodukter. De ger en del tips för att förbättra vätskebalansen och nämner bl.a. att dricka minst en liter vätska per timmes träning (mer än så ifall träningen utförs i varmt klimat). De menar att vatten är bra men att vätskeersättning ger en snabbare balansering och tipsar även på hur du kan göra din egen vätskeersättning.


Vätskeersättning.se skriver att vanlig dryck oftast räcker vid svettningar och feber men att vätskeersättande skall tillsättas när symtom som exempelvis kräkningar börjar visa sig.


vätskeersättning vid träning, vätskeersättning istället för vatten, hemmagjord resorb, resorb apoteket hjärtat, vad innehåller resorb, vad innehåller vätskeersättning, resorb elektrolyter, elektrolyter resorb, apoteket resorb, resorb vid feber, resorb brustablett, vätskeersättning träning, vatskeersattning, är resorb bra, vätskeersättning apoteket, är vätskeersättning bra, vätskeersättning gravid, resorb apoteket.


Återställ vätskebalansen efter träning med resorb!Tips: I förkylnings- och influensatider är det även viktigt att hålla händerna rena för att minska smittrisken. Läs vårt test om den bästa handspriten just nu som är ett bra komplement till vätskeersättningsprodukten. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.

Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Vätskeersättning

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast

Läs även: