Kaffebryggare bäst i test.

Kaffebryggare test 2021

Bäst i test Guiden 2021: Vilken kaffebryggare är bäst i test just nu? Jo, det är sällan vi får fram en så tydlig bäst i test-vinnare som när vi sökte efter den bästa filterkaffebryggaren till vårt test. De kaffebryggare test som finns talar sitt tydliga språk och bakom proffstestarna och tidningarna ställer sig användarna i en hyllningskör. Kanske låter det hela lite för bra för att vara sant, men att utse den bästa kaffebryggaren efter att ha tagit del av tester och omdömen var inte svårt.


I testet hittar du:Bästa kaffebryggaren

Kaffebryggare bäst i test

Moccamaster KB952 AO

Kaffebryggare bäst i test Moccamaster KB952 AO
 • God kvalité

 • Snabb & tyst kaffebryggare

 • Gör riktigt gott kaffe

 • 5 års garanti

 • Lite dyr

Bra kaffebryggare

Bosch TKA8013

Kaffebryggare bäst i test Bosch TKA8013
 • Gör gott kaffe

 • Priset

 • Lite högt ljud


Först dock, hur viktigt är det egentligen med en bra kaffebryggare och vad ska man tänka på innan sitt köp? Jo, det är förstås viktigt med en bra maskin även här. Det hänger inte bara på kaffesorten. För att kaffet ska smaka gott behövs helst nymalt kaffe av bra kvalité och friskt vatten, men det är också viktigt att kaffet bryggs vid rätt temperatur.

 

Enligt standarden ECBC (European Coffee Brewing Centre) ska bryggtiden vara mellan 4-6 minuter för att vattnet inte ska laka ut kaffepulvret för mycket. Vattentemperaturen ska vara 92-96 grader. Om vattnet är kallare, orkar det inte trycka ut tillräckligt med smakämnen ur kaffet. Värmehållningen ska sedan hålla ett hett kaffe på 80-85 grader.


Med denna kunskap i bakhuvudet påbörjar vi jakten efter den filterkaffebryggare som är bäst just nu.
Kaffebryggare bäst i test 2021

Det blir en tydlig segrare när det gäller bästa kaffebryggare just nu. Namnet på vinnaren stavas Moccamaster.Kaffebryggare bäst i test - Moccamaster KB952 AO

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Moccamaster KB952 AOMoccamaster placerar sig ofta i toppen av testerna tack vare dess jämna resultat och goda kvalité. Förutom det viktigaste, att den gör gott, varmt och aromrikt kaffe på mindre än 6 minuter, har Moccamaster också väldigt många nöjda användare, vilket vi snart återkommer till.

 

Den tidigare testvinnaren under många år, KB741, har ersatts av den senaste modellen Moccamaster KB952 AO. Det som bland annat skiljer modellerna åt är att KB952 AO har automatisk avstängning (AO står för Auto Off) efter 40 minuter, vilket är ett direktiv från EU sedan 2015.


Utöver snabbt resultat och moderna, tekniska finesser, är Moccamastern enkel att använda. På kannan ser du tydligt hur mycket vatten som ska användas för att få önskat antal koppar. Efter bryggning finns det dubbla värmeelement som ser till att kaffet håller rätt temperatur. Tack vare värmeelementen håller sig kaffet drickbart och smakrikt under iallafall 2 timmar framåt. Kaffebryggaren har även manuellt droppstopp med 3 lägen. Med löstagbara delar är Moccamaster enkel att rengöra.  

 

Eftersom Moccamaster varit en viktig spelare på marknaden under lång tid, är det många kaffeälskare som hunnit utvärdera bryggarna och de återkommande kommentarerna är att de gör mycket bra kaffe. Faktiskt så bra, att flera hellre dricker kaffe hemma, eftersom de vet hur bra kaffe ska smaka. Moccamaster KB952 är också tyst och många tycker att den är värd en framträdande plats i köket med tanke på utseendet.

 

Moccamaster tar också ansvaret om bryggaren skulle gå sönder, genom att de lämnar hela 5 års garanti. Och detta dubblas till 10 års garanti (!) om du registrerar din produkt på deras hemsida. Dock verkar det vara få som behöver utnyttja någon garanti när det gäller Moccamasters kaffebryggare.

 

Nackdelarna då? För såna finns ju förstås alltid, med alla produkter. Huvudsaken är att vi får veta dessa innan vårt köp så att vi kan väga in dem i vårt beslut.

Det som är återkommande på den negativa sidan är att allt vatten inte töms vid bryggning. Det är alltså lite vatten kvar i kokkärlet efter bryggningen, för att få en tystare byggare utan "gurgel-ljud". Detta påverkar dock inte i någon större grad om man använder bryggaren regelbundet.

 

Mer detaljer om kaffebryggaren finns här på Moccamasters hemsida.


Detta säger användarna om Moccamastern

"Smidig och levererar som den ska! Skönt att ha en kaffebryggare som bara funkar och är lätt att rengöra."


"Bra byggkvalitet och bra kaffebryggare, håller länge. 10 års garanti. Brygger gott kaffe. Snygg klassisk design. Handgjord och många smådelar så lätt att byta enstaka delar själv om något går sönder."


"Funderat länge om man skulle köpa en moccamaster, men har tyckt det varit för dyrt, men efter att ha köpt massa billiga bryggare som alla har varit skräp om man jämför med en moccamster, jag är mer än nöjd med mitt köp, vilket supergott kaffe, trodde inte man skulle känna en sådan skillnad." 


"Jag har haft en kaffebryggare som är godkänd av ECBC i många år och varit nöjd. Men Moccamaster är betydligt vassare/bättre, så gott kaffe :) Eftersom det bryggs i rätt temperatur så fäller det ut aromerna ur kaffebönorna på ett bra sätt. Dyrt, det beror på hur man ser det men med 10 års garanti så borgar det för att det blir billigare i längden." 

 

Så köper du bästa kaffebryggaren till lägsta pris

Riktpriset för denna kaffebryggare är 2 599 kronor som du kan se på Moccamasters hemsida. När du köper den på internet kan du dock hitta den betydligt billigare än så. Och dessutom få den skickad direkt hem till dig, vilket är både bekvämt och praktiskt.


eNemo säljer den för 1699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1699 kr är det lägsta priset just nu för Moccamaster KB952 AO!

Tretti.se säljer Moccamaster KB952 AO för 1788 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Moccamaster KB952 AO just nu för 1788 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1790 kr. Frakten är inkluderad i priset.

MediaMarkt säljer kaffebryggaren just nu för bara 1790 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Moccamaster KB952 AO för 1837 kr. Frakt ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa Moccamaster KB952 AO för 1999 kr. Frakt ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Moccamaster KB952 AO för 2264 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Bra kaffebryggare - Ett prisvärt förslag

Men om man inte vill betala nästan 2 000 kronor för en kaffebryggare, utan vill ha pengar kvar till kaffebröd också, vad ska man köpa då? Jo, en värdig utmanare till Moccamaster är Bosch TKA8013. Detta är nämligen också en testvinnare som har allt du behöver - och mer därtill. 


Bosch TKA8013Nästan lika gott kaffe, men till halva priset - Bosch TKA8013

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Bosch TKA8013


Förutom att den brygger väldigt gott kaffe enligt konsumenter och experter, har den även en mängd praktiska finesser: 'Auto-Off' innebär att den stänger av sig automatiskt (vi har väl alla någon gång funderat; ”Stängde jag av kaffebryggaren?” på väg till jobbet).

 

Den har dessutom droppstopp, avtagbar vattentank för enkel påfyllning och ett automatiskt avkalkningsprogram, så att kaffebryggaren håller sig fräsch under många år.

 

Fler detaljer om denna filterkaffebryggare kan du se här på Boschs hemsida.

 

Finns det då några nackdelar med Bosch TKA8013? I så fall vill vi gärna känna till dessa innan vi bestämmer oss. Jo, det som vissa användare lyfter fram, är att den låter en del vid bryggning, men ljudnivån är ändå överkomlig. Några menar också att droppstoppet inte fungerar helt optimalt, men på det stora hela är både experter och konsumenter mycket nöjda med sitt köp.

Läs gärna omdömen från över 80 kaffekonsumenter.

 

Lägsta priset på denna kaffebryggare

Riktpriset för Bosch TKA8013 är 1 099 kronor som du kan se på Bosch hemsida, men du kan hitta den betydligt billigare än så när du köper den på internet idag.


Tretti.se säljer Bosch TKA8013 för 699 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

699 kr är det lägsta priset just nu för Bosch TKA8013!

Whiteaway erbjuder Bosch TKA8013 just nu för 699 kr. Frakten ingår även i priset.

MediaMarkt säljer kaffebryggaren just nu för bara 729 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 748 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Bosch TKA8013 för 788 kr. Frakten ingår i priset.

Kökets favoriter säljer Bosch TKA8013 för 799 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Confident Living säljer Bosch TKA8013 för 857 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Kitchentime kan du köpa Bosch TKA8013 för 869 kr. Frakt ingår i priset.Viktigt att veta! Skulle det vara så att du inte är nöjd med kaffebryggaren kan det vara bra att veta att den här testvinnaren har "100% nöjdkund"-garanti. Detta innebär att du kan testa den hemma under 100 dagar och blir du inte helt nöjd med bryggaren, eller kaffet, får du pengarna tillbaka. På så vis har du inget att förlora. Läs mer om detta erbjudande här! 

Det bästa kaffet gör du med en bra kaffebryggare


Koppla av med en kopp välsmakande kaffe från den bästa kaffebryggaren 

 Testvinnare kaffebryggare - Experternas omdömen

Det finns en hel del experttester av kaffebryggare att ta del av i tidningarna. Vi redovisar här de som är relevanta, det vill säga utförda under de senaste åren. Du hittar de senaste testerna högst upp i listan.

 

TV2 Hjelper deg, januar 2019, testade 8 kaffebryggare, 4 billiga och 4 dyrare. Enligt testpanelen föll ingen av de billigare kaffebryggarna i smaken. Den bästa bryggaren var testets allra dyraste, Wilfa Black Precision. De tror att denna bryggaren är bäst för smak då den blir balanserad och ren. De tyckte även att designen var elegant och ett stort plus var vattenfunktionen som är avtagbar. Andraplatsen gick till Ilou som, enligt testpanelen, ger en jämn och rund smak på ditt kaffe.

 

Danska tænk, januari 2017 - Har testat kaffebryggare, både med glaskanna och termoskanna. Bäst i test blev Melitta Aroma Signature DeLuxe med 74 poäng. Andraplatsen delas av tre kaffebryggare som alla fick 73 poäng. Dessa är Electrolux EKF3300, Moccamaster KBG741 AO samt Philips HD7546.

Värt att notera är att både Philips och Melitta har ett väldigt spretigt resultat där flera av deras kaffebryggare även återfinns längst ned på listan, tillsammans med tillverkare som Tristar och Severin. Att bara köpa efter tillverkare, fungerar alltså inte när det gäller kaffebryggare.

 

Norska Klikk, juni 2016 - Testade 5 kaffebryggare i prisklassen 1000 kr–1400 kr och kom fram till att alla bryggarna gör gott kaffe. Bäst i detta test med 5 av 6 poäng blev Severin Café Caprice. Klikk beskriver kaffet från testvinnaren med orden; ”Kaffet smakade lätt, friskt och elegant. Ingen bitter smak. Bryggaren får fram de fina nyanserna, här blev det både fruktigt och sött. Ren och balanserad."

 

ICA Kuriren, april 2016 - Enligt tidningen är det viktigaste för att kaffet ska smaka bra, att vattentemperaturen vid bryggningen är mellan 92-96 grader. De testade därför 10 kaffebryggare med ett pris över 599 kr för att hitta den bästa kaffebryggaren 2016. Deras test avslöjar att det bara var kaffebryggarna över 900 kronor, som klarar att nå rätt temperatur.

Bäst i test med 5 av 5 poäng blev OBH Nordica Legacy. Vattnet i denna kaffebryggare kommer upp i hela 94 grader under bryggning och andra fördelar är att den är lätt att hälla ur, har bra grepp om handtaget och ett autostopp som slår till efter 40 minuter.

 

ICA Kuriren, april 2015 - Gjorde ett test av 10 termosbryggare, alltså kaffebryggare som brygger kaffet direkt i en termos. Det finns flera fördelar med att få kaffet direkt i en termos samtidigt som tidningen påpekar att samtliga termoskannor är tunga och klumpiga samt måste förvärmas med hett vatten för att inte kyla ned kaffet. Vinnare blev Siemens TC86503 som fick 5 av 5 poäng. Lika många poäng fick även Bosch TKA8653 samt Braun KF610.

Detta test fokuserade på bryggarnas förmåga att hålla temperaturen och andra praktiska funktioner - inte smak eller kvalité på själva kaffet.

 

DinSide, november 2014 – Norska DinSide har testat 10 kaffebryggare och kommit fram till en tydlig segrare. Med orden; "Moccamaster vinner alla tester och för att vara helt ärliga hade vi helst rekommenderat en annan kaffebryggare. Det är bara det att Moccamaster fungerar så bra, helt utan krångel eller konstigheter." Tidningen utser Moccamaster KB741AO till bästa kaffebryggare 2014.

 

Tænk, mars 2013: Danska Tænk har testat 14 kaffebryggare och bäst i test blev Bosch TKA8013 med 66 poäng. Med bara ett poäng mindre kom Moccamaster KB741 och Philips HD7448 på en delad andraplats.

 

ICA Kuriren, sommaren 2012 - Bosch Styline kom på förstaplats och blev Bäst i test med betyget 4 av 5. Ingen kaffebryggare från Moccamaster var med i ICA Kurirens test. OBH Nordica kom sist i detta test, trots att deras kaffebryggare kostar lika mycket som vinnaren.

 

Pricerunner, våren 2012 - I en enkel test av varianten "tyck till", så segrade Philips HD7690 med full pott, 5 av 5. OBH Nordica kom sist i detta test.

 

ICA Kuriren, våren 2010 - Här fick inte Moccamaster vara med, då tidningen testat denna kaffebryggare tidigare med högt betyg. Istället blev vinnaren Philips HD 7686 i detta test, som främst hade fokus på att bryggtemperaturen skulle vara den rätta (och utlovade). Sämst denna gång blev Menuett kaffebryggare.

 

Testfakta, hösten 2009 - I testet utsågs Moccamaster KBC741 till Bäst i test och delade förstaplatsen med bl.a. Electrolux EKF7000 som är något billigare. Kenwood och Bosch kom sist.

Värt att notera är dock att användarna av Electrolux EKF7000 är väldigt missnöjda med sitt köp. Det blir visserligen gott kaffe snabbt, men hanteringen av kaffebryggaren har fått mycket kritik. Dessutom har flera haft problem med att hela, eller delar, av bryggaren går sönder.

 Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa kaffebryggaren önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den kaffebryggare som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Kaffebryggare


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående kaffebryggare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kaffebryggaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!

 

Gör så här för att kalka av din kaffebryggare

När din kaffebryggare börjar spotta och fräsa alltför mycket är det dags att kalka av den. Hur ofta du behöver göra detta beror på hur hårt vatten du har och hur ofta du använder din kaffebryggare. Det finns speciella avkalkningsmedel att köpa men det går ofta precis lika bra med citronsyra eller ättiksprit.

 

Ta 2 tsk citronsyra i 1 liter vatten eller häll 2 dl 12-procentig ättiksprit i 8 dl vatten. Kör denna blandning ett par gånger genom kaffebryggaren och kör sedan rent vatten 2–3 gånger innan du använder den som vanligt igen.

 

Läs även vårt test om bästa espressobryggaren! Passa även på att läsa vårt test av strykjärn eller vill veta vilket som är det bästa våffeljärnet? Kanske ska du köpa matberedare eller vill veta vilken som är den bästa grillen? Vi har sammanställt tester på detta också!

 

Är det tester på kaffemaskiner du vill läsa? Alltså en kaffebryggare där du använder kapslar för att göra kaffe, espresso eller choklad. Då kan det vara intressant att läsa testet i Expressen, hösten 2012.Vanliga frågor och svar

 • Hur kokar man kaffe i en kaffebryggare?
  Du har köpt din kaffebryggare, kaffe och filter. Men nu står du där och undrar hur det hela ska gå till. Du är inte ensam, detta är vad alla har känt när de för första gången ska koka kaffe i bryggare. Som tur är det väldigt enkelt. Sätt i filtret i behållaren på kaffebryggaren och fyll denna med kaffe. Rekommendation för dosering brukar vara 1 matsked kaffe per 1,5 L vatten som används. Vattnet häller du i vattenbehållaren som sitter på baksidan av kaffebryggaren. När du har doserat klart är det viktigt att du sätter på locket för både kaffe och vatten. Sedan är det bara att klicka på ON-knappen för att bryggandet ska sättas igång. Snyggt!
 • Vilken kaffebryggare är bäst i test?
  Den bästa kaffebryggaren just nu är Moccamaster KB952 AO, en betrodd produkt som återfinns i många hem. Denna brygger utmärkt kaffe, är enkel att rengöra och tar inte så mycket plats. Har du en tight budget har vi dock ett annat alternativ: Bosch TKA8013, en kaffebryggare som också ger ett bra resultat, samtidigt som den har funktioner som automatisk avstängning och droppstopp. Där du känner av skillnaden som mest är på smaken, då Moccamastern är bättre på att brygga kaffet.Christopher Holmerin

Bäst i test: Kaffebryggare

Testet skrevs och uppdaterades senast