Bästa streaming tjänst, streama filmer, streamingtjänster, bästa streamingtjänsten, vilken streamingtjänst är bäst, nya streamingtjänster, bästa streaming, bästa streamingtjänsten 2023, streamingtjänst, nya streamingtjänster 2023, streamingtjänster sverige, streaming tjänster, vilken streamingtjänst, alla streamingtjänster, bästa streaming sidan, streamingtjänster pris, bäst streamingtjänst, bästa streaming tjänster, bästa streaming sidorna, bästa streamingtjänsterna 2023, bäst streaming just nu.

Streamingtjänster: Bästa streamingtjänsten för filmer och serier 2024

Vilken streamingtjänst är bäst? Vi har utsett bästa streamingtjänsten genom att jämföra både gamla och nya streamingtjänster på marknaden.


Som vanligt har vi också undersökt vad experterna och konsumenterna tycker, och i detta fall om alla streamingtjänster bäst i test. Läs vidare!


Bästa streamingtjänsterna film 2024


För inte så länge sedan fanns det bara två TV-kanaler i Sverige. Ville man se nya filmer vad man tvungen att besöka biografen. Idag är verkligheten någon helt annat. Med några få knapptryck har vi tillgång till alla världens filmer och serier. Underhållningen tar aldrig slut. 


Idag finns det flera streamingtjänster för film och serier som ofta har olika upplägg, innehåll och användarupplevelser. Det stora utbudet kan göra det svårt att bestämma sig för vad som passar en allra bäst. Vårt mål med detta test är att  göra detta val lite enklare så du kan välja den streamingtjänst som passar dina preferenser allra bäst. 


I detta test har vi främst tittat på vilken streamingtjänst som har bäst utbud när det gäller film och serier. Men vi har också tagit prisnivå och användarupplevelse i beaktning. Streamingtjänst bäst i test


Med Disney+ kan du se allt som Disney själva har producerat genom åren. Allt från gamla favoriter till nyproducerat material. 


Disney+ har funnits i drygt 10 månader och fortfarande råder ett stort missförstånd. Och det är att Disney+ endast är för barn och barnfamiljer - men detta stämmer inte alls. Disney+ är nämligen det produktionsbolag som har den största serie- och filmkatalogen av alla streamingtjänster just nu. Detta gör Disney+ till den bästa streamingtjänsten för familjen – det finns något som alla tycker om. 


Med ett enkelt användargränssnitt och tekniskt bra funktioner är det enkelt att manövrera sig runt bland innehållet. Förutom Disneys egna klassiker har du tillgång till Star Wars, Pixar, Marvel, Star, National Geographic och 20th Century Studios (som har producerat The Simpsons). Disney+ erbjuder därför allt från komedi till dokumentär - över 30 National Geographic-dokumentärer finns för närvarande i utbudet. 

 

Ett konto på Disney+ kostar 89kr/mån eller 890kr för ett helt år. Eftersom ett konto kan användas av 4 olika enheter samtidigt är det den mest prisvärda streamingtjänsten för film och serier just nu. I detta grundpris är UHD och 4K tillgängligt direkt utan extra kostnad. 


Du kan även ladda ner filmer/serier ifall du ska ut och resa utan tillgång till internet. Detta är perfekt för att hålla barnen glada och underhållna under den där långa bilresan. Dessutom är det ett bra tillfälle att dela med sig av dina egna favoriter från Disney som dina barn kanske inte har sett än. Då kommer du inte heller behöva köpa dessa filmer på DVD till dina barn. För cirka kostnaden av 4 disneyfilmer, får du ett helt års tillgång till DisneyPlus – där alla dessa filmer plus hundratals andra titlar finns att se.   

 

Användarupplevelse på Disney+

Det finns otroligt mycket material att ta del av och användargränssnittet är avskalat och enkelt att förstå sig på. Varje avdelning, som exempelvis Star Wars och Pixar, är tydligt fördelad för sig. Vill ditt barn se en film med prinsessor är det enkelt att skriva in "prinsessor" i sökfältet för att sedan få hela utbudet filtrerat efter just det ordet. Att hitta det du söker är enkelt med Disney+.


Nu när många sitter i karantän har Disney+ introducerat funktionen Groupwatch. Med Groupwatch kan du titta på samma program tillsammans med dina nära och kära på distans. Med denna funktion kan ni därför njuta av samma program i realtid. Social distansering blir lite trevligare och enklare att ta sig an. 

 

Om du eller dina barn är ett stort fan av Disneys titlar kommer du definitivt inte ångra dig! 


För mer information om vad som går att se på Disney+ kan du titta på denna trailer som visar allt som finns att se. 


Här köper du Disney+


Användarnas omdömen och recensioner om Disney Plus

"Kvaliteten är utmärkt, många 4K filmer."


"Jag älskar Disney+. Min femåring älskar det. Jag gillar det framförallt för utbudet och att jag inte behöver oroa mig för vad han kan se. Han gillar det för att det känns som att kanalen är gjord för honom och han kan pausa/titta om och stoppa när han vill. Filmerna är toppen!"


"Disney+ är bra om du har unga barn och du vill titta på klassiska Disneyfilmer. Och vi är stora Star Wars fans vilket är ett stort plus."


"Jag tycker att Disney-kanalen är fantastisk. Det är bra för både barn och vuxna. Det är fantastiskt att titta på Disney-filmerna som jag växte upp med att titta på. Även mina barnbarn älskar att titta på Disney-channel. Det är också väldigt lärorikt. Jag rekommenderar starkt Disney." 


"Jag gillar Disney+. Variationen är fantastisk, Disney, Pixar, Marvel, StarWars och National Geographic. Bra diversifiering. Jag tänkte att jag aldrig skulle titta på National Geographic men gud så fel jag hade. Är helt förälskad i deras serier. Såklart är Star Wars en favorit också. The Mandalorian är fantastisk om du gillar Star Wars. Det är bra streaming och jag rekommenderar det starkt." 

Bästa streamingtjänst för svensk TV


C More är TV4-gruppens egna streamingtjänst som har funnits ett bra tag på den svenska marknaden. Om du gillar reality-tv och svensk film är det definitivt något för dig. 

 

Med ett prydligt gränssnitt och smidig användarupplevelse är det enkelt att navigera sig runtom tjänsten och du hittar snabbt och enkelt det du söker, oavsett om det är en kort realityserie eller känd film. 

 

Filmerna som finns på C More är främst stora succéfilmer som har kommit ut under åren. Biblioteket uppdateras flitigt och det finns alltid något nytt att se. Där C More verkligen briljerar är när det gäller svenskt tv-material. Allt från gamla favoriter till nyproducerade filmer finns tillängliga, däribland alla Johan Falk- och Beck-filmer. 

 

Serierna på C More skiljer sig en hel del från serierna på HBO. På C More är det mer fokus på realityshower och tävlingsprogram. Men gillar du reality-tv med drama, exempelvis ”Keeping up with the kardashians” eller ”Expeditionen” är det en perfekt streamingtjänst för dig. Det finns dock ett utbud av andra typer av serier men är det internationella serier du vill se är HBO ett bättre alternativ. 

 

Med C More får du även riktiga TV-kanaler till ditt abonnemang. De kanaler som ingår är exempelvis SVT, TV4, TV4 Fakta, TV4 Guld, TV4 Film, Sjuan, 12:an.

 

C Mores innehåll för barn är förvånansvärt bra. Det märks att de definitivt har lagt krut på att ta fram ett bra och högkvalitativt barnbibliotek som passar våra små. Bland titlarna som finns för barn ser vi bl.a. ”Charlie and the Chocolate Factory”, Kung fu Panda” och Karlsson på taket”

 

C More har även abonnemang som inkluderar sport. Då får du tillgång till allt som har med sport att göra, oavsett om det är fotboll, golf, friidrott, basket eller sportdokumentärer. 

 

Det finns tre abonnemang på C More: 

 1. Basabonnemang – 149 kr/mån – endast 1 tittande åt gången
 2. C More Plus – 399 kr/mån – tillgång till film, serier samt en hel del sport
 3. C More Premium Plus – 449 kr/mån – tillgång till all sport


Här köper du streamingtjänsten C More 

Bästa streamingtjänst för sport


Viaplay är just nu den mest populära streamingtjänsten i norden. Och det är med ett brett utbud av både serier och filmer har den gjort skäl för sin popularitet. En annan fördel med Viaplay är att många svenskproducerade serier finns att streama här. Exempelvis ”Älska mig” och nya ”Partisan”. Gillar du svensk TV är Viaplay definitivt den bästa streamingtjänsten för dig. Utöver de svenska produktionerna har utbudet en mer internationell profil som är väldigt likt det du hittar hos Netflix eller HBO. 


Bland Viaplays abonnemang finns standardabonnemanget som kostar 109kr/mån, Viaplay Sport som kostar 399kr/mån och Viaplay Total som ger dig tillgång till allt material för 449kr/mån.


Där Viaplay verkligen briljerar är med deras sportabonnemang. Då får du tillgång till all sport i ett kompakt och lättillgängligt format. Med Viaplay Sport får du tillgång till all typ av sport. De täcker alla typer av events (även UFC) och med proffsiga studios och produktioner får du information och underhållning i världsklass. Deras sportabonnemang må vara lite dyrare men är du en sportnörd är det helt klart en god investering eftersom du aldrig kommer behöva leta efter fulstreams igen. 


Om du gillar att åka ut och resa har Viaplay bland de bästa offline-möjligheterna av alla streamingtjänster. Det går att ladda ner obegränsat med material för utflykten där det inte finns internet. För barnens del finns det ett rikt utbud på barnvänliga serier och filmer som håller de underhållna. 


Tjänsten är enkel att komma igång med och finns på de flesta enheterna. På ett konto kan du ha upp till tt förstå sig på och användarupplevelsen är toppenbra! På ett konto går det att vara två som tittar samtidigt. Antalet enheter som du kan vara inloggad på är dock 5. 


Vilka nackdelar finns med denna tjänst? Det är en del användare som klagar på att de betalar en månadsavgift men ändå måste betala för att se vissa filmtitlar. De titlar som du behöver betala för är dock oftast nyare titlar. 


För mer information, klicka här!

Rekommenderad streamingtjänst


Att Netflix är den bästa streamingtjänsten är både experter och användare överrens om. Med ett stort bibliotek och en smidig användarupplevelse har de tagit sig till den absoluta toppen av streamingtjänster och rankas idag högst av alla streamingtjänster. 


Netflix är det streamingföretag som spenderar mest pengar på egna produktioner. Dessa är oftast otroligt bra och finns endast att se på Netflix. Favoriter som "Stranger Things", "House of cards", "The Irishman" och "Orange is the new black" är några exempel av de som exklusivt finns på Netflix. 


Förutom deras egna produktioner finns det hundratals serier och filmtitlar i alla olika genrer. Deras dokumentärer är också hyllade eftersom de tar upp intressanta händelser och går till botten med dagsaktuella ämnen. 


Designen på sidan är mycket elegant och simpel. Tack vare stora ikoner är det enkelt att hitta titeln det söker. Är du osäker på vad du vill se kan du få rekommendationer om vad som är populärast i landet du bor i. Vill du hellre filtrera innehållet går det att göra med en enkel sökning eller genom deras katalog. 


Kvaliteten på streamingen beror på vilken abonnemangstyp du har skrivit upp dig på. Basabonnemanget (89kr) ger dig tillgång till allt material, på vilken enhet du vill, i SD-kvalitet. Standardabonnemanget (109kr) ger dig tillgång till HD-kvalitet och slutligen finns Premiumalternativet (159kr) som låter dig titta i Ultra High Definition. På ett konto kan varje medlem i familjen ha en egen profil. Men beroende på vilket abonnemang kan max 1-4 personer titta samtidigt. Med standardabonnemanget kan 2 användare titta samtidigt. Med Premium kan 4 titta samtidigt. 


Klicka här för att komma till Netflix.


Användarnas omdömen och recensioner om Netflix streamingtjänst

"Netflix har störst variation för alla åldrar. Priset är det heller ingen annan tjänst som kan slå. Det är även såpass enkelt att använda att en treåring vet hur det går till. Netflix är personligt. Det är som en vän."


"Flexibilitet - Jag har avbrutit Netflix tidigare ganska enkelt och sedan prenumererat igen. Jag uppskattar verkligen att de inte gör det svårt med bindningstider. Tack för det. Jag tycker mycket om deras innehåll men ibland blir det för mycket TV-tittande för min del."


"Jag hade problem med min betalning, mitt kort ville inte fungera även om det var giltigt. Jag kontaktade Netflix kundtjänst och fick snabbt svar när jag pratade med via chatt. De löste mitt problem på några få minuter. Jag har haft deras tjänst i 2 år nu och är fortfarande mycket nöjd med deras innehåll, service och pris."


"Netflix låter mig sträck-kolla fantastiskt innehåll, både Netflix originalinnehåll och filmer och program. Deras ursprungliga innehåll har stor variation och är bra gjort. Innehållet från TV och film har också stor variation. Nu under karantän har Netflix underhållit mig. Även om jag också är kund hos andra streamingtjänster är Netflix min favorit när jag letar efter fantastisk underhållning."


"Jag gillar verkligen Netflix, en av de bästa tjänsterna som finns. Innehållet är mycket aktuellt och gör bättre originalinnehåll än de andra streamingtjänsterna. Vissa av deras produktioner går t.o.m. till Oscars-nominering! Jag skulle starkt rekommendera Netflix."
Jämför streamingtjänster


Innehållsvariation:
Bildkvalitet:
Plattformsstöd:
Samtidiga strömmar:
Offlinevisning:
Pris per månad:
Bäst i test streamingtjänsten 2024 - Disney+ - Bäst i test
Disney+
Bästa streamingtjä...
Familj, Disney, Marvel, Star Wars
Upp till 4K HDR
TV, smartphones, tablets, PC, spelkonsoler
4
Ja
89 kr
Bäst i test streamingtjänsten 2024 - C More - Bäst i test
C More
Bästa streamingtjä...
Filmer, Sport, Nordiska serier
HD
TV, smartphones, tablets, PC
2
Ja
149-449 kr
Bäst i test streamingtjänsten 2024 - Netflix - Bäst i test
Netflix
Rekommenderad stre...
Bred variation av genrer och original
Upp till 4K HDR
TV, smartphones, tablets, PC, spelkonsoler
1-4
Ja
89-159 kr
Bäst i test streamingtjänsten 2024 - Viaplay - Bäst i test
Viaplay
Bästa streamingtjä...
Filmer, Sport, Serier
Upp till 4K
TV, smartphones, tablets, PC, spelkonsoler
2
Ja
109-449 kr
Så gjorde vi testet om den bästa streamingtjänsten

Vi har utvärderat de olika streamingtjänsterna just nu för att du enklare ska kunna göra ett val. Att välja ut en streamingtjänst som bäst i test är nästintill omöjligt eftersom vi alla har olika preferenser över vad vi gillar att se, och vi har därför tagit fram denna guide för att du enkelt ska hitta den streamingtjänst som stämmer in mest på dina önskemål, vilket vi har gjort genom att jämföra innehåll hos de olika tjänsterna och ta reda på deras olika prissättningar.


Test streamingtjänst - Experternas omdömen

Råd och Rön har jämfört hyrfilmer och skrivit en artikel om förändring i branschen med de nya streamingtjänsternas uppsving.


Aftonbladet har jämfört de olika streamingtjänsterna som är populära i Sverige just nu. De skriver bl.a. om vilka titlar de tycker är bäst för respektive streamingtjänst samt vem tjänsten passar allra bäst. De tycker att Netflix passar "typ alla", att Disney+ passar "barnfamiljer och superhjältefantaster", att HBO Nordic passar "inbitna tv-seriefantaster och både yngre och äldre vuxna som vill se de verkliga eleganterna", att C More passar "familjer, sportintresserade och den som gillar svenska klassiker" och att Viaplay passar "den sportintresserade och barnfamiljer". 


Techradar ger Disney+ 4/5 stjärnor. De gillar det varierade innehållet från alla olika avdelningar inom Disney. När det kommer till frågan om du behöver Disney+ i ditt liv är de lite mer försiktiga. De uppskattar Netflix och Amazon Prime mer eftersom de erbjuder ett innehåll som passar alla. Dock tycker att det är en mycket prisvärd streamingtjänst på grund av sitt låga pris. De spår en ljus framtid för Disney+ eftersom de kommer utöka sin katalog med mer högkvalitativt och egenproducerat material. 


Tidningen M3 utser Netflix till streamingtjänsten "Bäst i test". De tycker att det är den bästa "all around-tjänsten" tack vare deras breda urval av titlar och egenproducerat material. De också att det finns stöd för 4K och HDR men ogillar att det kostar extra för att få dessa kvaliteterna. De ger Netflix 5/5 i betyg


Tidningen M3 testade Disney+ och ger den totalt 4/5 i betyg. De tycker att tjänsten har en generös enhetsgräns, smidigt gränssnitt, bra stöd för HDR, 4K och Dolby Atmos. Men något av det allra bästa är det låga priset på 69kr/mån. Även om det finns hundratals titlar att se tycker de dock att utbudet är lite tunt eftersom det endast är Disneys titlar som finns att se just nu. 


Tidningen M3 har även testat Viaplay. De är väldigt imponerade över utbudet och den ständiga ruljansen som finns där. Gamla och nya titlar blandat med en hel del svenska serier gör den till en mycket attraktiv streamingtjänst. M3 rekommenderar särskilt Viaplay tack vare dess generösa utbud som passar både unga vuxna och de med barn.


Digital Trends tycker att Disney+ är påväg i helt rätt riktning både när det gäller förbättringar av deras hemsida samt utökandet av deras bibliotek. I schemat står flera egna produktioner som bl.a. kommer inkludera sidospår av redan kända Disney-titlar så som Marvel och Star Wars. 


Tidningen M3 testar HBO Nordic och ger streamingtjänsten ett betyg på 4/5. De tycker att HBO erbjuder exklusivt material till hög kvalitet samt att det finns ett bra utbud för barn. De gillar dock inte att tjänsten är minst sagt svajjig när internetuppkopplingen inte är på topp samt att det inte finns något stöd för 4K och HDR. 
Bästa streaming just nu, bästa streaming just nu, nya filmer streamingtjänster, vilken är den bästa streamingtjänsten, bästa streamingtjänst 2023, streamingtjänster bäst i test, streaming tjänst, svenska streamingtjänster, bästa streamingtjänsten tv, jämför streamingtjänster, bästa streaming tv-kanaler, streamingtjänster tv kanaler, tv streamingtjänst, bästa tv streaming, bra streamingtjänster, vilka streamingtjänster finns det, bästa streamingtjänst, vilka streamingtjänster är bäst, bästa streaming filmer 2023, bästa streamingtjänsterna, olika streamingtjänster, vilka streamingtjänster finns, bästa serie på disney, bästa streamade serierna, streamingtjänster i sverige, disney plus utbud, största streamingtjänsterna, svensk streaming sida, bästa filmerna 2023, bästa streaming tjänsten, disney plus test, bästa streamingtjänster.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa streamingtjänsterna för film önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den streamingtjänst som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa streamingtjänst film


Tips 1: För den bästa streamingupplevelsen behöver du en bra TV. Om du vill ha det lilla extra kan du även investera i de bästa multiroomhögtalarna, en förstärkare eller soundbar.


För dig som gillar old school med DVD:er kan vi tipsa om bästa blu ray spelaren och bra datorhögtalare.


Tips 2: Vill du hellre streama på en mobil enhet kan vi tipsa dig att läsa vårt test om den bästa smartphonen. Som ett komplement till bästa streamingtjänsten rekommenderar vi också bästa ljudboksappen.


Tips 3: Du som går med i vår Facebookgrupp får information om tips, nyheter och aktuella erbjudanden. Exempelvis när du kan få den bästa streamingtjänsten till den lägsta månadskostnaden. Klicka bara på Gilla så sköter vi bevakningen åt dig!
Frågor och svar om streamingtjänster

 • Vilken är den bästa streamingtjänsten för barnfamiljen?
  Disney+ är den streamingtjänst som erbjuder bäst innehåll för barnfamiljen. Allt från Disney Channels utbud och Star Wars till dokumentärer från National Geographic
 • Vilken är den bästa streamingtjänsten överlag?
  I vårt streamingtjänst test har vi utsett Netflix till bästa streamingtjänsten. Denna streamingtjänst har där med fått vår stämpel streamingtjänst bäst i test.

  Netflix erbjuder utan tvekan mest varierat innehåll som kommer passa hela hushållet. Det är även den tjänst som har bäst täckning över enheter samt att de erbjuder streaming i Ultra HD.
 • Jag gillar kult- och högkvalitativa serier, vilken tjänst passar mig bäst?
  Om du gillar serier är HBO bäst för dig. Deras utbud sträcker sig långt och erbjuder allt från thrillers till komedier som gör det svårt att slita sig loss från Tv:n. De har även ett väldigt bra barnutbud med favoriter som Mupparna på Sesame Street och Cartoon Networks bibliotek.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, TV och telefoni.
Philip Andrén

Bäst i test: Streamingtjänst

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast