Glassmaskin bäst i glassmaskin test, bästa glassmaskinen, glassmaskiner bäst i test

Test: Glassmaskin bäst i test 2024 - bästa glassmaskinen

Är du sugen på att göra egen, hemlagad glass, sorbet eller frozen yoghurt och vill ha glassmaskin bäst i test? Vi med! Oavsett årstid är en god och krämig glass svårslaget när sötsuget kickar in. Vi har tagit reda på den bästa glassmaskinen genom att läsa alla tidningar, receptbloggar och tester av experter.


Vi har också tagit reda på vilken som konsumenterna tycker är bäst i test glassmaskin när de gör hemlagad glass, eftersom de ju trots allt testat produkten hemma. Läs vårt glassmaskin test och se vilka glassmaskiner vi rekommenderar!


Bästa glassmaskinerna 2024


Köpguide: därför ska du ha en glassmaskin

Varför göra hemgjord glass?

Det är få saker som slår hemgjord glass. För det första är de mycket godare än paketen du köper i frysdisken. För det andra har du full kontroll över vad du stoppar i din glass. Sist men inte minst kan du låta kreativiteten flöda genom att testa olika smakkombinationer. Jämför glassmaskiner bäst i test

Glassmängd:
Tid till färdig glass:
Håll kall funktion:
Display:
Timer:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test 2024 - Wilfa ICMS-C15 - Bäst i test
Wilfa ICMS-C15
Wilfa glassmaskin...
1,5 liter
60 min
1 timme
Ja
Ja
45,5 cm
45,5 cm
35,5 cm
12,3 kg
Bäst i test 2024 - Sage Smart Scoop - Bäst i test
Sage Smart Scoop
Sage glassmaskin -...
1 liter
30 min
3 timmar
Ja
Ja
39 cm
26 cm
23 cm
13,6 kg
Bäst i test 2024 - Ninja Creami NC300 - Bäst i test
Ninja Creami NC300
Liten glassmaskin...
473 ml x 3
15-20 min
Nej
Ja
Nej
17 cm
20 cm
40 cm
6,4 kg


Gör din egen glass

Att göra egen glass är otroligt enkelt att få bra resultat - den bästa maskinen gör nämligen allt arbete åt dig med endast ett knapptryck!


Undvik onödiga tillsatser - gör en hälsosammare glass

Ofta är billig glass köpt från butik full av konsistensgivande förtjockningsmedel som ska efterlikna den rätta glasskonsistensen till ett lägre pris, eftersom riktiga råvaror är dyrare. Utöver detta är de även fullproppade med socker... visst det krävs socker för att göra glass, men inte så mycket som finns i paketen på ICA.


Experimentera med olika smaker

Du har större valfrihet - med egen maskin kan du göra glass som är fri från mjölk. Istället kan du exempelvis använda kokosmjölk, cashewmjölk eller havremjölk för att minska intag av mejeriprodukter.


Minska matsvinn med hemgjord glass

Du kan även minska matsvinn, framförallt frukt. Exempelvis är övermogna bananer en perfekt krämig bas för din glass - en så kallad nice cream.


Gör sorbet, frozen yoghurt, nice cream och slush

Förutom glass kan du göra en stor variation av frysta godheter så som mjölkfri sorbet, frozen yoghurt (yoghurtglass), slush-drinkar och frysta cocktails.köpa glassmaskin bäst i test glassmaskin pris, göra egen glass

Glassmaskin test


Glassmaskin bäst i test 2024: Wilfa ICMS-C15 


Om Wilfa ICMS-C15 

Efter att ha tagit del av vad experter och användare har att säga är valet enkelt. Det är Wilfa ICMS-C15 som med fina placeringar i experternas tester och goda omdömen från användarna som tar hem priset som bäst i test.


Den bästa glassmaskinen

Wilfa ICMS-C15 är en favorit i Sverige just nu och toppar listorna på populära glassmaskiner, vilket inte är svårt att förstå varför. Wilfa har positionerat sig väl med en kompetent, snygg och användarvänlig glassmaskin som ger garanterat bra resultat på endast 60 minuter och med kapacitet för 1,5L glass.


Enkel användning med bra resultat

Det är en otroligt enkel maskin att använda som kräver få knapptryck för att användas... egentligen är det bara ett knapptryck du behöver bry dig om: START-knappen. Rör ihop din glassblandning och häll ner, sedan gör maskinen resten av jobbet!


Den kräver inte att någon bunke eller att ingredienserna är frysta i förväg, detta sköter maskinen själv då den har en inbyggd kompressor. Maskinen fryser alltså ned ingredienserna under omrörning, vilket ser till att processen går relativt fort.


Tydlig skärm med timer

På skärmen ser du temperatur och återstående tid. Här kan du antingen öka på tiden ifall du vill ha en fastare glass eller dra ned på tiden ifall du vill ha en mjukare konsistens, t.ex. om du vill göra en mjukglass eller sorbet.


Håller glassen kall i 60 minuter

Efter att glassen är färdig hålls den kall i 60 minuter till, vilket underlättar med timingen ifall du har en middagsbjudning.


Specifikationer om Wilfa ICMS-C15 

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Tid till färdig glass: 60 minuter
 • Håller sig kall i: 1 timme
 • Display: Ja
 • Timer: JaHär kan du köpa glassmaskin bäst i test till bästa pris

Bästa pris på Wilfa ICMS-C15 får du när du beställer den online och då kan du även få den levererad direkt till dörren, enkelt och bekvämt!
Användarnas omdömen och recensioner om Wilfa glassmaskin bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna säger om Wilfa ICMS-C15:


"Lättskött och bra maskin. Så enkel att barn själv kan sköta den efter en enkel introduktion. Skönt att slippa alla förberedelser med frysta skålar och ihopvispningar. Maskinen står alltid redo och glassen blev fantastisk god!"


"Fungerar bra och gör exakt vad man kan förvänta sig. Var noga med glassblandningen och låt den kallna över natten innan du kör så blir det bäst!"


"Riktigt snygg i borstad stål. Lätt att använda. God glass!"


"Maskin som gör riktigt god glass! Enkelt och smidigt på under en timme."


"Har haft maskinen en vecka. Den är fantastisk, man slipper krångla och vänta på att saker ska förfrysas och greja. Favoriten hemma är helt klart sorbet med olika färska frukter och bär efter säsong. Den tar lite plats, men är smidig att köra, rengöra och sköta."


"Funkar faktiskt riktigt bra och fixar glass galant, krämig och mjuk."


"Super. Lätt att förstå och använda. Glassen smakar gott."


"Äntligen "riktig" glass hemma! Den är inte för stor, ganska snygg och så går det snabbare än väntat att göra glassen. Perfekt!"


"Det absolut enklaste och snabbaste sättet att göra glass på. En otroligt bra maskin med enkla funktioner, lätt att rengöra och håller verkligen måttet - väl värd pengarna."


Självfrysande glassmaskin bäst i test: Sage Smart Scoop


Om Sage Smart Scoop - premiumvalet

Vår premiumvinnare kommer är Sage Smart Scoop som är en högpresterande maskin med många inställningar, smarta funktioner och volym för 1 liter glass. Glassmaskinen kommer i en snygg rostfri/krom-färg som ger ett modernt utseende och osar kvalitet. Allra mest uppskattat är dock att det är en självfrysande glassmaskin med inbyggd kompressor där inga delar måste ställas in i frysen innan användning.


Bästa glassmaskinen i premiumsegmentet

Denna glassmaskinen är dyrare än bäst i test-vinnaren, men gör det samtidigt enklare att göra en större variation av glass och gör det enklare att bestämma hur hård/mjuk glassen ska bli. Dessutom kan du även lägga till tillbehör, så kallade mix-ins, exempelvis frukt, kakdeg eller choklad som ska ge lite extra knaprighet och smak i glassen.


Flera program för sorbet, frozen yoghurt, gelato och smoothie bowls

Sage Smart Scoop har 12 inställningar som låter dig finjustera mjukheten på glassen. Inställningarna är enkla att förstå och du skrollar enkelt mellan inställningarna som är synliga på skärmen. För att hjälpa dig på traven finns sorbet, fryst yoghurt (froyo), gelato och nice cream markerade.


Snabbt går det också. Den inbyggda kompressorn gör en funktion som heter "Pre-Cool" möjlig. Detta gör att glassens ingredienser fryser snabbare vilket gör att du snabbt kan ha färdig glass på bordet. Denna inställningen drar dock en aning mer ström.


Bjuder in till kreativitet

Innan glassen är helt klar får du en liten notis i form av ett pling som säger till dig att det är dags att lägga i de sista ingredienserna till din glass (Mix-in). Detta kan vara allt från fruktbitar till chokladflarn som ska ge lite extra knaprighet. Att glassen är helt färdig får du reda på i form av att maskinen spelar en liten melodi.


Håller glassen kall i 3 timmar

En uppskattad inställning hos Smart Scoop är att det går att hålla glassen kall upp till tre timmar. Detta är perfekt ifall du har middagsservering hemma och måste förbereda.


Utanför Europa heter Sage Breville. Du får 2 års garanti vid köp av Smart Scoop.


Specifikationer om Sage Smart Scoop

 • Kapacitet: 1 liter
 • Tid till färdig glass: 30 minuter
 • Håller sig kall i: 3 timmar
 • Display: Ja
 • Timer: JaHär köper du glassmaskin bäst i test - Sage Smart Scoop till bästa pris

Bästa pris på Sages glassmaskin får du när du beställer den online och då kan du även få den levererad direkt till dörren, enkelt och bekvämt!
Användarnas omdömen och recensioner om Sage Smart Scoop

Här kommer några exempel på vad de har att säga om Sage Smart Scoop:


"Toppenmaskin som gått varm här hemma. Enkel att förstå sig på och väldigt tyst. Lätt att få ur all glass. Bra funktion att en kan hålla glassen kall i 3 timmar så en slipper passa precis när den är klar. Lätt att hålla ren."


"Nu har jag provkört maskinen några gånger och tycker den känns mycket bra, är nöjd med resultatet och kvalitén på maskinen."


"Det är en fröjd att laga glass i denna maskin! Enkelt och gelato blir jättefin i konsistensen. Bra med automatiken och att den håller glassen kall i Keep cool läge om man har svårt att få till timing som dessert."


"Dyr men suverän maskin. Gediget bygge men hade varit bättre med vidare och grundare frysbägare då det är lite trångt att få ur den färdiga varan. Väldigt bra med fryshållningen då maskinen kan stå vid bordet och leverera när det blir dags."


"Grymt bra maskin! Både sorbet och glass har blivit riktigt bra! Dessutom färdigt inom 1h!"


"Snabbare än jag förväntade mig med hjälp av pre-cool, alternativ med rolig melodi på slutet, lätt att rengöra, och gör en bra mängd glass. Den är ungefär lika högljudd som min köksfläkt på max, så det är bra att kunna ha den lite vid sidan av. Sjukt skönt att inte hantera frysblock, och hinken är bekväm att använda. Gillar att den plingar till när det är bra läge att tillsätta "mix-ins". Min favoritmaskin just nu."


Liten glassmaskin bäst i test: Ninja Creami


Ninja Creami glassmaskin 

Ninja Creami är en glassmaskin med olika förinställda program som låter dig göra glass, gelato, sorbet, smoothie bowls och milkshakes. Likt de andra glassmaskinerna kan du även lägga till mix-ins som chokladbitar, nötter eller frukt. Vi har testat den och här kommer vår recension.


Perfekt för singelhushåll eller den lilla familjen

Glassbehållarna är lämpliga för små till medelstora portioner. Perfekt för mindre hushåll!


Användarvänlighet och design

Enheten har en lättanvänd kontrollpanel med tydligt märkta knappar. Behållarna och locken är designade för att vara lätt avtagbara. Dessutom är glassmaskinsdelarna diskmaskinssäkra! 


Ger krämig och slät textur på glassen

Ninja Creami utmärker sig i att producera väldigt släta och krämiga texturer för glass, sorbet och gelato. Med bara fryst mango och en skvätt mjölk får du en sorbet till butikskvalitet!  Specifikationer om Ninja Creami

 • Kapacitet: 473 ml per behållare
 • Tid till färdig glass: 15.20 minuter (+ 24 timmars förfrysning)
 • Håller sig kall i: Nej
 • Display: Ja
 • Timer: NejHär köper du glassmaskinen Ninja Creami till bästa pris

Bästa pris på Ninjas glassmaskin får du när du beställer den online och då kan du även få den levererad direkt till dörren, enkelt och bekvämt!
Våra omdömen och recensioner om Ninja Creami

Fördelar med glassmaskinen 

Maskinen arbetar relativt snabbt, du kan få glassen klar på cirka 15-20 minuter. Med få ingredienser får du perfekt glasskonsistens! Testa göra en nyttig glass på bara frukt, lite proteinpulver och valfri dryck.


Nackdelar med glassmaskinen

 • Inlärningskurva: Ninja Creami kommer med en liten inlärningskurva för att uppnå perfekt textur och konsistens. Det kan behövas några försök för att bemästra maskinen och dess inställningar, men det är väl värt det!
 • Kräver förfrysning: Behållarna behöver förfrysas under en viss period (vanligtvis 24 timmar) innan användning, vilket kräver tillräckligt med frysutrymme. Det kan vara en nackdel för dig med begränsad fryskapacitet.
 • Hög ljudnivå: En annan nackdel är ljudnivån under drift. Maskinen kan vara ganska högljudd, vilket kan vara en bekymmer för vissa.
Så gjorde vi testet om glassmaskiner

Med målet att utse den bästa glassmaskinen just nu har vi gjort en grundlig undersökning av marknaden. Detta har inneburit att vi har behövt se över de olika glassmaskinernas specifikationer och jämfört dessa med priset, allt för att kunna utse den glassmaskin med mest värde för pengarna.


Den bästa glassmaskinen ska dock vara den som uppfyller användarnas krav till lägsta pris. Och för att ta reda på detta fick vi ta en lite annorlunda approach. Vi har här börjat med att ta reda på vad användarna verkligen vill ha. Här har vi undersökt forum och andra medieplattformar där användare har delat med sig av sina recensioner och upplevelser av glassmaskiner.


Därefter har vi tagit del av experternas tester för att se vilka glassmaskiner som uppfyller användarnas krav, och vilka som får högst betyg av dessa. Här har vi även fått vidare information på vilka faktorer som är viktigast för en bra glassmaskin, t.ex. ifall det är möjligt att göra flera typer av glass, hur lång tid det tar att göra en batch, ljudnivå samt hur enkel maskinen är att rengöra efter användning.


Efter att ha samlat in alla information var det enkelt att jämföra de olika glassmaskinerna och välja ut de som presterade allra bäst.


Test glassmaskin - experternas omdömen

Råd & Rön ger Wilfa ICM-C15 73 poäng i glassmaskinstestet, och får stämpeln "Bra Köp". Med bra betyg i alla delmoment, men framförallt i "Glasstillverkning" var det en klar favorit hos Råd och Rön. Vår premiumvinnare Sage Smart Scoop tar hem en andraplats i Råd och Röns senaste test. Den tar hem 8 poäng i samtliga delmoment vilket är väldigt bra.


Food and Wine utser Breville (Sage) Smart Scoop som bästa glasmaskin överlag. De gillar bl.a. dess "pre-cool" funktion, att den automatiskt känner av mjukhet samt den kan ställas in för olika sorter av glass, däribland sorbet och gelato.


The Spruce Eats utsåg Breville Smart Scoop (Sage utanför EU) som bästa glassmaskin i premiumklassen. De gillar att du kan bestämma mjukhet själv samt dess "pre-cool" inställningar som ser till att temperaturen är helt rätt direkt från början. De tycker dock att den tar lite för mycket plats.


Independent utsåg Sage Smart Scoop till bästa "självfrysande" maskin tack vare dess inbyggda kompressor. De gillar att den är busenkel att använda eftersom du bara behöver lägga i ingredienserna och sedan välja vilken typ av glass du vill ha och sedan klicka på start.


Good House Keeping rankar Sage Smart Scoop på en fjärdeplats. De gillar den för att den inte kräver något moment av pre-freezing - att delar måste ställas i frysen innan maskinen kan användas. Vidare tycker de att den är enkel att använda och att de många funktionerna gör det enkelt att få till önskat resultat. Det som drar ner maskinens totalbetyg är dess lilla kapacitet samt att den är stor och tung.


Aftonbladet utser Sage Smart Scoop till bäst i test där den får full pott (5/5) i betyg.


Sammanfattning av glassmaskinstestet

Efter att du läst vårt test om den bästa glassmaskin önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den maskin som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa glassmaskin

Whiteaway erbjuder Wilfa ICMS-C15 just nu för 2337 kr. Frakten ingår även i priset.

2337 kr är det lägsta priset just nu för Wilfa ICMS-C15!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2349 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Wilfa ICMS-C15 för 2384 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

eNemo säljer den för 2384 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Bagaren och Kocken säljer Wilfa ICMS-C15 för 2428 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Clas Ohlson säljer just nu Wilfa ICMS-C15 för 2448 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa Wilfa ICMS-C15 för 2587 kr. Frakt ingår i priset.

Komplett säljer just nu Wilfa ICMS-C15 för 2790 kr. Frakten ingår i priset.


Hos Cervera kan du köpa Sage Smart Scoop för 4328 kr. Frakt ingår i priset.

4328 kr är det lägsta priset just nu för Sage Smart Scoop!

Bagaren och Kocken säljer Sage Smart Scoop för 4474 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Amazon säljer Ninja Creami NC300 just nu för bara 2022.45 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2022.45 kr är det lägsta priset just nu för Ninja Creami NC300!

ComputerSalg säljer just nu Ninja Creami NC300 för 2172 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Ninja Creami NC300 för 2225 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

eNemo säljer den för 2260 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Bagaren och Kocken säljer Ninja Creami NC300 för 2995 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.bästa glassmaskin bäst i test glassmaskin, bra glassmaskin test

Gör din favoritglass med den bästa glassmaskinenGlassmaskin recept

Att göra glass är förvånansvärt enkelt tack vare de smarta maskinerna. Men för att hjälpa lite på traven har vi listat vårt favoritrecept för kaffeglass här nedan:


Du behöver: 2,5 dl mjölk, 2,5 dl vispgrädde, salt, 1 vaniljstång, 1,2 dl socker, 1/2 dl hela kaffebönor och 3-4 äggulor.


 1. Blanda mjölk, salt och grädde i en bunke.
 2. Ta bort fröna från vaniljstången, tillsätt stången tillsammans med hälften av sockret och kaffebönorna till bunken med grädden och mjölken. Lägg sedan allt i en kastrull och dra det nästan till kokpunkten, täck sedan över kastrullen och låt allt sjuda i 10 minuter (ta bort från värmen).
 3. Vispa ihop resten av sockret med äggulorna i en bunke.
 4. Häll över mjölkblandningen i små steg till bunken med sockret och äggulorna. Här är det viktigt att du hela tiden blandar.
 5. Häll ner allt i en kastrull igen och låt denna fusion av ingredienser få tjockare konsistens. Sätt den på låg värme och blanda konstant. Det får absolut inte koka, idealtemperaturen är 85 grader.
 6. När kastrullen har nått 85 grader ska du hälla av blandingen till en skål i isbad så det får kyla ner sig. Häll över med hjälp av sil och fortsätt vispa för att det ska bli helt jämnt. Målet är att blandningen ska nå 4 grader, kolla med en digital termometer!
 7. Nu ska blandningen vara relativt tjock och ha en temperatur på omkring 4 grader och den är redo att åka ner i maskinen. Och som med båda våra vinnare i detta test är det bara att klicka på start.
 8. Njut!


Tips 1: Är ni intresserad av fler tidssparande och smarta köksmaskiner kan vi tipsa dig om att läsa bakmaskin test eller vårt test om bästa matberedaren. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har glassmaskin rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa produkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om

 • Vilken glassmaskin är bäst?
  Wilfa ICMS-C15 är bästa glassmaskin just nu. Sage Smart Coop tar priset som "glassmaskin bäst i test" i premiumklassen. Wilfa glassmaskin har en inbyggd kompressor så du behöver inte frysa ner några delar i förväg. Denna är dessutom enkel att använda och har en schysst prislapp.
 • Hur gör man glass med glassmaskin?
  Detta är det fina med den bästa glassmaskinen - det går snabbt. Efter att du har vispat ihop din glassblandning är det bara att hälla ner och klicka på start. Efter ca 1 timme har du god, hemmagjord glass.
 • Hur fungerar en glassmaskin?
  Maskinen rör om ingredienserna samtidigt som dessa kyls ner till optimal temperatur. En del modeller, som våra två vinnare av "bäst i test glassmaskin", har inbyggda kompressorer i sig och kan kyla ner glassen själv. Andra använder sig av en bunke som har fått stå i frysen. När ingredienserna blandas av maskinen i denna bunke fryser de till den temperatur som bunken har.Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Glassmaskin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast