förstärkare bäst i test - bästa förstärkaren

Förstärkare - Bäst i test 2021

Ska du uppgradera din stereoanläggning och vill veta vilken förstärkare som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit fram den perfekta guiden för dig som söker efter vilken förstärkare som är bäst i test! Vi har samtalat med experterna och tagit reda på vilka modeller de gillar allra mest. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilken förstärkare som konsumenterna gillar mest. På så sätt kan du vara säker på att du gör ett klokt val och undviker dyra och dåliga felköp. Ta reda på vilken förstärkare som är bäst i test här nedan! 


I testet hittar duBästa förstärkare 2021

Bäst i test förstärkare

Sony STR-DN1080

Förstärkare bäst i test Sony STR-DN1080
 • Enkel att använda

 • Bra musikspelning

 • Många streamingalternativ

 • Perfekt ljud för hemmabion

 • Något ljus karaktär

 • Inte sann 7.2

 • Inget stöd för 8K


Vad är en förstärkare

En förstärkare har idag flera funktionaliteter, däribland att driva dina högtalare samt att fungera som "hjärnan" för ditt hemmabiosystem. Detta innebär att den tar emot och slussar vidare både ljud- och bildsignaler för att dessa ska framhävas på allra bästa sätt. Med moderna finesser som bluetooth och wifi-anslutning går det även att strömma musik från dina smarta enheter via din förstärkare för att sedan få ljudet i dina högtalare. En helhetslösning för ditt Hi-Fi system. 


Behöver jag 8K?

8K eller inte? Det är mycket snack om 8K för förstärkare just nu. Och visst är det fantastiskt med så hög upplösning, men är det verkligen värt det? Dessvärre är de modeller med stöd för 8K inte lika bra som de med några år på nacken. Detta beror på att förstärkarna skalar upp till 8K snarare än att de kan utnyttja detta naturligt. Vi på Bäst i test Guiden rekommenderar därför inte förstärkare med 8K, eftersom detta fortfarande inte har adopterats som ny standard. 
Förstärkare bäst i test

Även om en produkt är sprillans ny betyder inte det att den automatiskt blir bäst. Detta gäller framförallt med förstärkare där det kommer nya modeller lite hela tiden. Vi har valt att utse en testvinnare som har några år på nacken men som fortfarande är otroligt bra när det gäller kvalitet och pris. Förstärkaren som blivit utsedd til bäst i test 2021 är Sony STR-DN1080!


Bäst i test förstärkare - Sony STR-DN1080

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 19 juni 2021

De bästa priserna på Sony STR-DN1080


Sony STR-DN1080 är enkel att installera och få igång. Därför är den perfekt för dig som ska köpa en förstärkare för första gången. Med ett tydligt meny-system får du lära dig var alla kablar skall kopplas och hur dessa fungerar i ditt hemmabiosystem, oavsett om du vill använda dig av ett 7.2 eller 5.2.2.-system. 


Förstärkaren blir inte lika varm som dess konkurrenter och kan därför stå under TV-bänken eller bakom en hylla utan risk för att överhettas.


Specifikationer:

 • 165W
 • 7 förstärkarkanaler
 • 2 subbas-kanaler
 • 9.7 kg
 • Dolby Vision, HDR, HDR10, HLG


När du väl är klar med installering och uppstart kan du med fördel aktivera auto-kalibrering. Då kommer den medföljande mikrofonen lyssna av ditt rum och manipulera ljudbilden för att den ska låta så bra som möjligt efter dina förutsättningar. Och resultatet av auto-kalibrering höjer ljudupplevelsen i ditt rum. 


Med förstärkarens egna förinställningar kommer du långt. Framförallt det som heter "Engineer", som favoriserar dynamik och punch. Detta är perfekt när du tittar på film och vill ha den bästa ljudupplevelsen. Om du gillar filmljud som kommer ”in your face” är denna förstärkare perfekt. 


Basen är snabb och precis. Mittenregistret är lite mer på det ljusa hållet. Detta får att dialoger låta tydligt och närvarande, du kommer därför inte missa vad någon av karaktärerna säger under filmens gång.


Förstärkaren har 6 HDMI-uttag, alla kompatibla med 4K på 60Hz.  Kombinera detta med en TV som har ARC och eARC för att få allra bästa ljud- och bildupplevelsen. 

hemmabio förstärkare bäst i test

Med 7 kanalerförstärkare och 2 för subwoofers kan du skapa ett behagligt ljudlandskap som har stöd för de allra mest högupplösta ljudformaten, däribland Dolby Atmos. Att integrera Dolby Atmos till högtalarna och få dessa att nå sitt fulla potential gör förstärkaren riktigt bra, det blir en märkbar skillnad. 


När det gäller streaming av musik är förstärkaren väl utrustad. Med BlueTooth, AirPlay, Spotify Connect, Wi-Fi och Google Home är det bara att välja din favorittjänst för att sätta igång med musiken. Här fungerar integrationen och kommunikationen mellan enheter bra! Byte av ljud- och bildkälla gör du enkelt genom förstärkarens fjärrkontroll.  


Vi vet att det finns dyrare förstärkare, t.ex. Lyngdorf och NAD, som levererar otrolig kvalitet när det gäller ljud. Men dessa landar ofta i prisklassen 15.000-30.000kr. I denna prisklass (4.000-10.000kr) är vår testvinnare oslagbar! Letar du efter en förstärkare till ditt hemmabiosystem är Sony STR-DN1080 ett väldigt bra val.

 Detta säger användarna om förstärkare bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp; det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Har bara haft den i gång i två veckor men har inget negativt att skriva. Funktionerna och ljudet är mycket bra för dessa pengar! Om man inte är audiofil så finns det ingen anledning att köpa något för dubbla pengen." 


"Har haft denna en månad och tycker att det blev ett lyft jämfört med min förra Yamaha receiver. Ljudet är klarare och jag upplever att själva surroundljudet är tydligare och bättre. Enda nackdelen är det som nämns ibland - att den är långsam i menyer etc."


"Bra förstärkare med bra ljud, bra tryck enkel att ställa in. Har det mesta."


"Köpte den igår och än så länge är jag nöjd med denna musikmaskin."


"Jag har haft Onkyo 7x140W och Yamaha 7x125W, men Sony STR-DN1080 låter klart bättre med mer punch i ljudet och enkel att ställa in."


"Vilken skillnad på ljud o ljud. Jag hade bra ljud innan ja köpte denna. O nu har ja grymt ljud. Glöm inte att skaffa en bra bas också. Rekommenderar denna produkt. Om man ska gnälla så är den lite seg i menyn."


"Djup bas och klara toner, Bra meny för konfiguration. Har haft receivern i en månad och är supernöjd"


"Använder den till film, musik och spel tillsammans med ett 5.1-system från Dali. Mycket fint, klart och detaljerat ljud. Jag är helnöjd. Enkelt att installera och bra tryck om och när man behöver det."


"Alla 8 högtalare fick nytt liv och det visslar och mullrar i hela rummet. Negativt; ingen svensk instruktion
vid start, seg i menyerna som någon annan också skrev och lite trångt där högtalarna kopplas. Men annars MYCKET nöjd."


"Rekommenderar starkt denna produkt. Riktigt bra faktiskt. Väldigt prisvärd. Ger ett bra surround ljud. Bra med bluetooth som funkar klockrent och via appen kan du sköta den med mobilen (ex sätta på musik) mycket praktiskt."


"Många funktioner men ändå lätt använd. Mina barn klarar av att använda den med utan problem"


Här köper du bästa förstärkaren till lägst pris

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 5990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

5990 kr är det lägsta priset just nu för Sony STR-DN1080!

Amazon säljer Sony STR-DN1080 just nu för bara 5990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

 
Testvinnare förstärkare - experternas omdömen

What HiFi: Tycker att det är en utmärkt förstärkare och väljer att ge den full pott med 5/5 i betyg! De gillar att den är enkel att använda, låter utmärkt och att dess ljud levereras med precision och punch, precis det du vill ha när du tittar på film. De säger även att stödet för Dolby Atmos verkligen gör det till en prisvärd produkt och nämner att dess vinst 3 år i rad har gjort den till en av de viktigaste och mest inflytelserika produkterna när det gäller förstärkare. 


AV Forums: Ger den 9/10 poäng. De tycker att Sony STR-DN1080 har visat sig vara fulländad när det gäller ljudkvalitet och levererar en kraftig och livlig ljudbild som behåller detaljer samtidigt som den producerar ett högt, dynamiskt, omfång. De gillar hur dialog blir tydlig, hur effekter styrs samt hur basen känns integrerad i ljudet och på så sätt skapar en solid grund. 


CNET: Enligt CNET erbjuder Sony STR-DN1080 alla funktioner du kan önska dig i en modern mottagare; med allt från multiroom-musik, levererad av Chromecas, AirPlay, Dolby Atmos och en massa 4K-kompatibla ingångar. Angående ljudkvaliteten tycker de att denna är utmärkt, särskilt för filmer. De gillar även hur den är enkel att använda samt att du styr allting från en schysst fjärrkontroll.


Home Theatre Review: Tycker att det är en bra förstärkare som inte har några problem att möta den filmintresserade familjens behov. Med en ljudprofil som är något sval och analytisk hjälper den återge detaljer och klarhet, något filmer ofta behöver. De gillar även hur den är anpassad för vardagligt bruk i form av flertalet streaming-alternativ, däribland via Sony Music Centre-appen, Spotify Connect och diverse anslutningar. I det stora hela rekommenderar tidningen denna förstärkare när det gäller mindre hemmabiosystem. 
bästa förstärkaren

Knyt ihop ditt hemmabiosystem med den bästa förstärkaren just nu!


Tips 1: Den bästa förstärkaren förtjänar en bra TV att ta emot ljud och bild ifrån. Vi vill därför tipsa dig om att läsa vårt test om TV bäst i test. Vår vinnare erbjuder dig det bästa en TV har att ge till det allra bästa priset idag! 


Tips 2: Om du vill para ihop en soundbar till ditt hemmabiosystem kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa soundbaren just nu!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående förstärkare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa förstärkaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Philip Andrén

Bäst i test: Förstärkare

Testet skrevs och uppdaterades senast