Förstärkare bäst i test - bästa förstärkaren.

Förstärkare bäst i test 2023

Ska du uppgradera din stereoanläggning och vill veta vilken förstärkare som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit fram den perfekta guiden för dig som söker efter vilken förstärkare som är bäst i test! 


Vi har samtalat med experterna och tagit reda på vilka modeller de gillar allra mest. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilken förstärkare som konsumenterna gillar mest. På så sätt kan du vara säker på att du gör ett klokt val och undviker dyra och dåliga felköp. Ta reda på vilken förstärkare som är bäst i test här nedan! 


Vår rekommendation just nu

Prisvärd förstärkare

Denon PMA-600NE

Förstärkare bäst i test Denon PMA-600NE
 • Enkel att använda

 • Helt okej ljud

 • Många anslutningsalternativ

 • Prisvärd

 • Inte tillräckligt vass för den kräsne

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Vad är en förstärkare

En förstärkare har idag flera funktionaliteter, däribland att driva dina högtalare samt att fungera som "hjärnan" för ditt hemmabiosystem. Detta innebär att den tar emot och slussar vidare både ljud- och bildsignaler för att dessa ska framhävas på allra bästa sätt. Med moderna finesser som bluetooth och wifi-anslutning går det även att strömma musik från dina smarta enheter via din förstärkare för att sedan få ljudet i dina högtalare. En helhetslösning för ditt Hi-Fi system. 


Behöver jag 8K?

8K eller inte? Det är mycket snack om 8K för förstärkare just nu. Och visst är det fantastiskt med så hög upplösning, men är det verkligen värt det? Dessvärre är de modeller med stöd för 8K inte lika bra som de med några år på nacken. Detta beror på att förstärkarna skalar upp till 8K snarare än att de kan utnyttja detta naturligt. Vi på Bäst i test Guiden rekommenderar därför inte förstärkare med 8K, eftersom detta fortfarande inte har adopterats som ny standard. 
Förstärkare bäst i test

Även om en produkt är sprillans ny betyder inte det att den automatiskt blir bäst. Detta gäller framförallt med förstärkare där det kommer nya modeller lite hela tiden. 


Vi har valt att utse en testvinnare som har några år på nacken men som fortfarande är otroligt bra när det gäller kvalitet och pris. Förstärkaren som blivit utsedd till bäst i test 2022 är Denon PMA-600NE!


Bästa förstärkare just nu - Denon PMA-600NE

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Denon PMA-600NE


Denon PMA-600NE är enkel att installera och få igång. Därför är den perfekt för dig som ska köpa en förstärkare för första gången. 


Den passar allra bäst för musiklyssning men givetvis går det att koppla den till Tv:n med hjälp av optiska ljudingångar. 


Och ska den stå under Tv:n behöver du inte oroa dig för placering; förstärkaren blir inte lika varm som dess konkurrenter och kan därför stå under TV-bänken eller bakom en hylla utan risk för att överhettas.


Förstärkaren har optiska ljudingångar vilket fungerar utmärkt när du ska koppla in TVn. När det gäller streaming av musik är förstärkaren väl utrustad. 


Med BlueTooth är det bara att välja din favorittjänst för att sätta igång med musiken. Här fungerar integrationen och kommunikationen mellan enheter bra! 


Men givetvis finns det det gamla hederliga AUX-porten också ifall ni hellre styr musiken med sladd. Byte av ljud- och bildkälla gör du enkelt genom förstärkarens fjärrkontroll. 


När det gäller ljudet är det verkligen där Denon skiner, framförallt vid analoga ljudkällor, se då till att aktivera analog-inställningen. Att lyssna på vinyl genom förstärkaren är en ren fröjd och väldigt tillfredsställande enligt experten Andrew Robinson. 


Prestandan droppar aldrig, mycket tack vare det väl balanserade mittenregistret. Men även basen är träffsäker och snabb, men ger inte så mycket. 


För att vara säker på att du får all bas du önskar är det bäst att kombinera en separat sub woofer med förstärkaren. 


Vi vet att det finns dyrare förstärkare, t.ex. Lyngdorf och NAD, som levererar otrolig kvalitet när det gäller ljud. Men dessa landar ofta i prisklassen 15.000-30.000kr. 


Men för daglig lyssning av en stor variation av genrer är Denon PMA-600NE ett utmärkt val!


Specifikationer:

 • 45W
 • 4 förstärkarkanaler
 • 6.8 kg

 Detta säger användarna om förstärkare bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp; det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Riktigt bra , styrka , bra ljud, låter jättebra med vinyl. Hade pioneer 40 ae innan jag bytte upp mig, stor skillnad."


"Underbart enkel och bra ljudmottagare."


"Snygg design och fantastisk ljudkvalitet. Enkel att ansluta och använda. Kan inte vänta på min matchande CD-spelare"


"Hittills är jag mycket nöjd med denna stereoförstärkare. Jag kopplade upp det till ett par stående Polk Audio-högtalare och jag är mycket imponerad av resultaten. Trevlig stereoseparation och fantastisk ljudkvalitet."


"Jag har ägt mer än några stereoinställningar under min tid. Med Denon PMA-600NE, Fluance RT-82 skivspelare och JBL ES30-högtalare tror jag att jag har det bästa ljudsystemet jag någonsin har ägt. Bra gjort Denon."


Här köper du bästa förstärkaren till lägst pris

Hifi Klubben säljer just nu Denon PMA-600NE för 5238 kr. Frakten ingår i priset.

5238 kr är det lägsta priset just nu för Denon PMA-600NE!

 Så gjorde vi testet

När vi har utsett den bästa förstärkaren just nu har vi främst letat efter förstärkare som erbjuder bra ljudkvalitet och funktioner till bästa pris. Vi vet att det finns förstärkare som erbjuder mycket bättre prestanda än den vi rekommenderar i vårt test, men dessa har ofta ett mycket högre pris, dock med all rätt eftersom de är otroligt bra produkter som erbjuder gör en ljudupplevelse utöver det vanliga möjligt. 


Hursomhelst, i vårt sökande av den bästa och mest prisvärda förstärkaren har vi tagit reda på vad experterna inom området säger. Här har vi tagit del av resultaten i deras tester där de har utvärderat olika förstärkare utefter deras ljudleverans, stöd för atmos-ljud och funktioner. De har även tagit reda på hur väl förstärkarna fungerar med annan utrustning, t.ex. tv-apparater och smartphones, dvs. hur enkelt det är att koppla dessa till förstärkaren. 


Förutom experterna har vi också tagit reda på vad användarna tycker om de olika förstärkarna på marknaden. Inte har detta bara gett oss en god uppfattning av vilka funktioner som önskas ur konsument-perspektiv, men även vad de tycker om sina köp. Detta har varit värdefull information eftersom det blir tydligt att se om tillverkarna håller vad de lovar i användarnas recensioner. Dessa omdömen har därför också varit ledande för oss när vi har utsett förstärkare bäst i test


Test förstärkare - experternas omdömen

What HiFi: Tycker att Sony STR-DN1080 är en utmärkt förstärkare och väljer att ge den full pott med 5/5 i betyg! De gillar att den är enkel att använda, låter utmärkt och att dess ljud levereras med precision och punch, precis det du vill ha när du tittar på film. De säger även att stödet för Dolby Atmos verkligen gör det till en prisvärd produkt och nämner att dess vinst 3 år i rad har gjort den till en av de viktigaste och mest inflytelserika produkterna när det gäller förstärkare. 


AV Forums: Ger Sony STR-DN1080 9/10 poäng. De tycker att den har visat sig vara fulländad när det gäller ljudkvalitet och levererar en kraftig och livlig ljudbild som behåller detaljer samtidigt som den producerar ett högt, dynamiskt, omfång. De gillar hur dialog blir tydlig, hur effekter styrs samt hur basen känns integrerad i ljudet och på så sätt skapar en solid grund. 


CNET: Enligt CNET erbjuder Sony STR-DN1080 alla funktioner du kan önska dig i en modern mottagare; med allt från multiroom-musik, levererad av Chromecas, AirPlay, Dolby Atmos och en massa 4K-kompatibla ingångar. Angående ljudkvaliteten tycker de att denna är utmärkt, särskilt för filmer. De gillar även hur den är enkel att använda samt att du styr allting från en schysst fjärrkontroll.


Home Theatre Review: Tycker att det är en bra förstärkare som inte har några problem att möta den filmintresserade familjens behov. Med en ljudprofil som är något sval och analytisk hjälper den återge detaljer och klarhet, något filmer ofta behöver. De gillar även hur den är anpassad för vardagligt bruk i form av flertalet streaming-alternativ, däribland via Sony Music Centre-appen, Spotify Connect och diverse anslutningar. I det stora hela rekommenderar tidningen denna förstärkare när det gäller mindre hemmabiosystem. 
bästa förstärkaren

Knyt ihop ditt hemmabiosystem med den bästa förstärkaren just nu!


Tips 1: Den bästa förstärkaren förtjänar en bra TV att ta emot ljud och bild ifrån. Vi vill därför tipsa dig om att läsa vårt test om TV bäst i test. Vår vinnare erbjuder dig det bästa en TV har att ge till det allra bästa priset idag! 


Tips 2: Om du vill para ihop en soundbar till ditt hemmabiosystem kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa soundbaren just nu!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har förstärkare rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa förstärkaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Vanliga frågor och svar

 • Hur många watt behöver en förstärkare?
  En förstärkare behöver tillräckligt många watt för att klara driva dina högtalare vid olika volymer. Är det främst för finlyssning av musik som inte har alltför mycket bas brukar 50 watt räcka.

  Men om du vill kunna lyssna på hög volym med mycket bas är det rekommenderat med upp mot 200 watt, för att musiken inte ska avbrytas.
Bäst i test Guidens ljudtester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv & telefoni.
Philip Andrén

Bäst i test: Förstärkare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2021-04-28 och uppdaterades senast