löparsko bäst i test - joggingskor

Tester på bästa löparskorna

Ska du köpa nya löparskor och vill veta vilka som är det bästa paret just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika löparskor som finns att köpa just nu. Allt för att hitta de bästa löparskorna. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga felköp.  


Jag vet allt jag vill veta - visa mig de bästa dam-joggingskorna NU!


Jag vet allt jag vill veta - visa mig de bästa herr-joggingskorna NU!


Välj rätt löparsko

Nu när det börjar bli varmare känns det inbjudande till en löptur. Då är det viktigt att du har rätt utrustning. Att ha fel skor kan kosta dig dyrt, både ekonomiskt och på din hälsa. För nybörjare och pensionärer är detta extra viktigt eftersom dessa oftast är otränade. 


Det viktigaste i en löparsko är dess stabilitet så skon inte roterar. Detta sänker risken för skador i fotleder och knän då skon motverkar att foten vrider sig inåt vid nedslaget. Det är även viktigt att skon har bra stötdämpning och inte väger för mycket. Läs vårt test här nedan där vi har tagit fram en lätt och stöttålig vinnare!

Löparsko bäst i test 2020

De som länge dominerat och legat i toppskiktet är bl.a. joggingskorna från Adidas, Asics, Nike och New Balance men ser vi till vad experter och konsumenter tycker, framträder ett par extra tydligt; Saucony Triumph 17. De hyllas för sin låga vikt och dess mjuka stötdämpning som ger snabb respons. 

Bästa löparskorna dam just nu - Saucony Triumph 17

(Klicka på skon för mer information om det bästa priset just nu)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Saucony Triumph 17 (dam)


Saucony Triumph 17 är en mycket lätt löparsko. Med en vikt på endast 305g (herr) och 261g (dam) kan du vara säker på att springandet kommer kännas lättare än någonsin. Med Pwrrun+ (materialet i mellansulan) får du en mjukare stötdämpning än någonsin. Detta för även med sig snabbare respons än vad du hittar hos andra löparskor. Pwrrun+ har även en lägre densitet än andra dämpningsmaterial vilket erbjuder en generösare användning i skon. Trots att skon är drygt 25% lättare än tidigare modell så har mellansulan 5% bättre stötdämpning


Om du tidigare har erfarenhet av Sauconys löparskor kommer du möjligtvis märka av en tjockare sula. För maximal komfort är sulan på Triumph 17 5mm tjockare. Den mindre häldelen bidrar till att motverka rotationskrafter vid landning. Detta bidrar i sin tur till en mer kontrollerad markkontakt vid varje löptag. 


Ovandelen av skon är gjord i ett ventilerande material med en stärkt mellanfotsdel vilket ger en bekväm passform. Plastskiktet på utsidan är där för att ge dina fötter bra stöd.


Här köper du damskorna till bäst pris

Outnorth säljer löparskon för 1795 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1795 kr är det lägsta priset just nu för Saucony Triumph 17 (dam)!

Skistart säljer just nu löparskon för 1799 kr. Frakten ingår i priset.

Outdoorexperten säljer löparskon för 1799 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Saucony Triumph 17 (herr)


Bästa löparskorna herr just nu - Saucony Triumph 17

(Klicka på skon för mer information om det bästa priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Saucony Triumph 17 (herr)
Testvinnare joggingskor - experternas omdömen

Testfakta, April 2020: testade 8 löparskor där Saucony Triumph 17 presterade allra bäst och utsågs till "bäst i test". Den fick ett totalbetyg på 8,2 av 10 och presterade bäst i kategorierna "stötdämpning" och "löpegenskaper". På andraplats hamnade Adidas Ultraboost 20 med en totalpoäng på 7,7. Andra skor i testet kom från Nike, New Balance och Asics


Aftonbladet, April 2020: utsåg Saucony Triumph 17 till "bäst i test" i deras nya test. De testade 12 herr- och dammodeller och tittade mycket på vikt, passform, dämpning och pris. De gillade Saucony Triumph 17 pågrund av dess låga vikt, kvicka respons, utmärkta dämpning och komfort. Tätt följt på andraplats hamnade Adidas SL 20 som blev utsedd till "Bästa köp". 


Running Shoes Guru, April 2020: ger Saucony Triumph 17 4,5/5 stjärnor. De tycker att det är en pålitlig löparsko som erbjuder överlägsen stötdämpning. De gillar även sulan som ger bra grepp samt att de är väldigt lätta. De menar också att det är en hållbar sko som håller ett bra tag. 


Så säger konsumenterna om joggingskorna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Supersko! Den skönaste skon från Saucony som jag provat - mycket bra dämning, underbar passform och fin löpkänsla. Nu hoppas jag verkligen att den håller, att inte hälpartiet trasas sönder. Har inte sprungit så långt ännu 4-5 mil, men är jättenöjd så långt!"


"Dessa skor är den perfekta ledsagaren. Triumph 17 ger inte bara tröst, utan också ett formidabelt svar, som inbjuder till att driva loppet ytterligare."


"Vid min första användning vad det en 14 km lång träning och jag kände mig väldigt bekväm efter steg och bra dämpning. Det är verkligen en utmärkt sko för långa avstånd för maraton."


"Jag rekommenderar varmt dessa sneakers !!! Jag hade nyligen en fotledsbrott och vi letade efter några sneakers som skulle dämpa bra. Jag sökte på Internet efter specialbutiker och fick denna rekommendation. en total framgång. spring startar snart :)"Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående löparsko. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa löparskorna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Philip Andrén

Bäst i test: Löparsko

Testet skrevs och uppdaterades senast