löparsko bäst i test - joggingskor

Löparskor - de bästa löparskorna 2021

Ska du köpa löparskor och vill veta vilka som är de bästa just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika skor som finns att köpa just nu. Allt för att hitta de bästa löparskorna. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga felköp.  


Jag vet allt jag vill veta - visa mig de bästa dam-joggingskorna NU!


Jag vet allt jag vill veta - visa mig de bästa herr-joggingskorna NU!


Välj rätt löparskor

Nu när det börjar bli varmare känns det inbjudande till en löptur. Då är det viktigt att du har rätt utrustning. Att ha fel skor kan kosta dig dyrt, både ekonomiskt och på din hälsa. För nybörjare och pensionärer är detta extra viktigt eftersom dessa oftast är otränade. 


Det viktigaste i en löparsko är dess stabilitet så skon inte roterar. Detta sänker risken för skador i fotleder och knän då skon motverkar att foten vrider sig inåt vid nedslaget. Det är även viktigt att skon har bra stötdämpning och inte väger för mycket. Läs vårt test här nedan där vi har tagit fram en lätt och stöttålig vinnare!

Löparskor bäst i test 2020

De som länge dominerat och legat i toppskiktet är bl.a. joggingskorna från Adidas, Asics, Nike och New Balance men ser vi till vad experter och konsumenter tycker, framträder ett par extra tydligt; de bästa löparskorna heter Saucony Triumph 17. De hyllas för sin låga vikt och dess mjuka stötdämpning som ger snabb respons.


Bästa löparskorna dam just nu - Saucony Triumph 17

(Klicka på skon för mer information om det bästa priset just nu)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Saucony Triumph 17 (dam)Saucony Triumph 17 är en mycket lätt och stabil löparsko för dam. Med en vikt på endast 305g (herr) och 261g (dam) kan du vara säker på att springandet kommer kännas lättare än någonsin. Med Pwrrun+ (materialet i mellansulan) får du en mjukare stötdämpning än någonsin. Detta för även med sig snabbare respons än vad du hittar hos andra löparskor. Pwrrun+ har även en lägre densitet än andra dämpningsmaterial vilket erbjuder en generösare användning i skon. Trots att skon är drygt 25% lättare än tidigare modell så har mellansulan 5% bättre stötdämpning


Om du tidigare har erfarenhet av Sauconys skor kommer du möjligtvis märka av en tjockare sula. För maximal komfort är sulan på Triumph 17 5mm tjockare. Den mindre häldelen bidrar till att motverka rotationskrafter vid landning. Detta bidrar i sin tur till en mer kontrollerad markkontakt vid varje löptag. 


Ovandelen av skon är gjord i ett ventilerande material med en stärkt mellanfotsdel vilket ger en bekväm passform. Plastskiktet på utsidan är där för att ge dina fötter bra stöd.


Köp löparskor dam bäst i test till lägst pris här

Hos dess butiker kan du köpa löparskor - Saucony Triumph 17  till bäst pris och du får dem även hemskickade.


Outnorth säljer Saucony Triumph 17 (dam) för 898 kr. Frakten är inkluderad i priset.

898 kr är det lägsta priset just nu för Saucony Triumph 17 (dam)!

Skistart säljer just nu Saucony Triumph 17 (dam) för 1595 kr. Frakten ingår i priset.


Löparskor Saucony Triumph 17 (herr)


Bästa löparskorna herr just nu - Saucony Triumph 17

(Klicka på skon för mer information om det bästa priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Saucony Triumph 17 (herr)
Löparskor test - experternas omdömen

Testfakta, April 2020: testade 8 löparskor där Saucony Triumph 17 presterade allra bäst och utsågs till "bäst i test". Den fick ett totalbetyg på 8,2 av 10 och presterade bäst i kategorierna "stötdämpning" och "löpegenskaper". På andraplats hamnade Adidas Ultraboost 20 med en totalpoäng på 7,7. Andra skor i testet kom från Nike, New Balance och Asics


Aftonbladet, April 2020: utsåg Saucony Triumph 17 till "bäst i test" i deras nya test. De testade 12 herr- och dammodeller och tittade mycket på vikt, passform, dämpning och pris. De gillade Saucony Triumph 17 pågrund av dess låga vikt, kvicka respons, utmärkta dämpning och komfort. Tätt följt på andraplats hamnade Adidas SL 20 som blev utsedd till "Bästa köp". 


Running Shoes Guru, April 2020: ger Saucony Triumph 17 4,5/5 stjärnor. De tycker att det är en pålitlig bra löparsko som erbjuder överlägsen stötdämpning. De gillar även sulan som ger bra grepp samt att de är väldigt lätta. De menar också att det är en hållbar sko som håller ett bra tag. 


Så säger konsumenterna om joggingskorna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Supersko - riktigt bra löparskor! Den skönaste skon från Saucony som jag provat - mycket bra dämning, underbar passform och fin löpkänsla. Nu hoppas jag verkligen att den håller, att inte hälpartiet trasas sönder. Har inte sprungit så långt ännu 4-5 mil, men är jättenöjd så långt!"


"Dessa skor är den perfekta ledsagaren. Triumph 17 ger inte bara tröst, utan också ett formidabelt svar, som inbjuder till att driva loppet ytterligare."


"Vid min första användning vad det en 14 km lång träning och jag kände mig väldigt bekväm efter steg och bra dämpning. Det är verkligen en utmärkt sko för långa avstånd för maraton."


"Jag rekommenderar varmt dessa sneakers !!! Jag hade nyligen en fotledsbrott och vi letade efter några sneakers som skulle dämpa bra. Jag sökte på Internet efter specialbutiker och fick denna rekommendation. en total framgång. spring startar snart :)"Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående löparskor. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa löparskorna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Tränar du mycket är det såklart även bra med god sömn, läs vårt test om bästa madrassen här. Tränar du mycket kan vi också tipsa om de bästa gåstavarna som ökar muskelstyrkan i hela kroppen. Spelar du tennis kan vi tipsa om vårt tennisracket test. Läs även om bästa proteinpulver här. En smart watch kan också hjälpa dig att hålla koll på din träning, läs mer här om bästa smartwatch
Vanliga frågor och svar

 • Vad är pronation?
  Pronation betyder att det finns en vinkeln vid fotsulan upp mot benet. Foten vinklas inåt vilket är ett sätt för foten att skapa en naturlig stötdämpning. Är vinkeln stor kallas det för överpronation. Med hjälp av bra sulor och eller med skor utformade för överpronation undviker du stressfrakturer.
 • Vad är supination?
  Supination betyder att det finns en vinkel vid fotsulan upp mot benet. Foten vinklas där med utåt. Med hjälp av bra sulor eller skor utformade för supination undviker du skador och stressfrakturer.
 • Vilka är de bästa stötdämpande löparskorna?
  Vi utser vår testvinnare Saucony Triumph 17.
 • Hur stora ska löparskor vara?
  Löparskor ska vara större än ett par vanliga promenadskor. Du bör ha en centimeter från den längsta tån fram till skons söm i stående läge. Du kan med fördel justera avståendet med et par gjutna sulor för att minimera skador på fötterna vilket också underlättar om du har olika stora fötter.
 • Hur länge håller löparskor?
  Ett par normaldämpade löparskor håller minst 120 - 150 mil men oftast mycket längre. Dämpningen avtar dock succesivt.

Philip Andrén

Bäst i test: Löparskor

Testet skrevs och uppdaterades senast