bra hudkräm bäst i test ansiktskräm man bäst i test, bra ansiktskräm män bäst i test

Ansiktskräm och dagkräm bäst i test 2024 - bästa dagkrämen

Vi har nog alla upplevt stramande och torr hud som behöver kärlek och fukt. Att välja en bra ansiktskräm för att få bukt med problemet är dock inte lätt. Huden förändras med tiden och den kräm som du svurit vid som dagkräm bäst i test i dina ungdomsår kanske inte är det bästa valet längre.


Det finns både dag- och nattkrämer för ansiktet och vi har valt att fokusera på dagkrämer. Läs vidare och ta reda på den bästa ansiktskrämen, eller ja, den bästa dagkrämen för just din hudtyp och dina behov.


Bästa ansiktskrämen för varje hudtyp


Köpguide: välj den bästa ansiktskrämen

Vad är en bra ansiktskräm?

En bra ansiktskräm återfuktar och skyddar huden mot yttre påverkan. En ansiktskräm består mestadels av fett och vatten. Vissa exklusiva krämer innehåller aktiva ingredienser, som syror, peptider vitaminer och antioxidanter


Dessa hjälper till att förbättra hudens textur och minska synligheten av fina linjer. För den som söker en kräm med anti age-effekt rekommenderar vi att lära vårt test om den bästa antirynkkrämen.


Återfuktningsförmåga

En fet kräm ger bättre återfuktning då den behåller fukten längre, men är svårare att smörja på huden och bör därför användas på kvällen. En lättare dagkräm är mer lämplig på dagen, då den absorberas snabbt av huden.


Solskyddsfaktor (SPF)

En dagkräm med SPF ger både återfuktning och skydd mot solens UV-strålar för att förebygga tidigt åldrande av huden samt hudskador. SPF-nivån varierar vanligtvis från 15 till 50, där högre SPF ger starkare skydd.Jämför dagkrämer bäst i test

Hudtyp:
Formula:
Parfym:
Aktiva ämnen:
SPF:
Bäst i test ansiktskrämen 2024 - Cetaphil Facial Moisturizer 50g - Bäst i test
Cetaphil Facial Mois...
Bästa ansiktskräme...
Normal / känslig
Mild / kladdfri
Nej
Nej
Nej
Bäst i test ansiktskrämen 2024 - Medik8 Advanced Day Total Protect 50ml - Bäst i test
Medik8 Advanced Day...
Bästa ansiktskräme...
Normal / torr
Lätt / kladdfri
Ja
Ja, moringa
Ja
Bäst i test ansiktskrämen 2024 - Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml - Bäst i test
Weleda Almond Soothi...
Bästa ansiktskräme...
Torr / känslig
Fet och naturlig
Nej
Nej
Nej
Bäst i test ansiktskrämen 2024 - The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml - Bäst i test
The Ordinary Natural...
Billigaste dagkräm...
Normal / fet
Lätt / kladdfri
Nej
Ja, många
Nej
Bäst i test ansiktskrämen 2024 - Kiehl's Ultra Facial Cream 50ml - Bäst i test
Kiehl's Ultra Facial...
Bästa fuktgivande...
Mycket torr
Dryg och fet
Nej
Ja, squalane
Finns med
Bäst i test ansiktskrämen 2024 - Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml - Bäst i test
Maria Åkerberg Face...
Bästa naturliga an...
Normal
Lätt / kladdfri
Ja, naturlig
Ja, AHA-syra
NejDermatologisk hudvård som rekommenderas av hudläkare

Välj med fördel produkter som klassas som dermatologisk hudvård. Det innebär att produkterna är kliniskt testade för att förhindra reaktioner och rekommenderas således av hudläkare. Det gäller särskilt dig som har känslig, torr hud eller eksem. Cetaphil är ett märke som klassas som dermatologisk hudvård.


Professionell hudvård med aktiva ingredienser

Professionell hudvård ger långsiktiga och synliga resultat och innehåller hög andel aktiva ingredienser. Här ges några exempel:


 • Hyaluronsyra: Finns naturligt i huden och behåller fukten genom att binda vatten upp till 1000 gånger sin volym. Det används i många krämer för att återfukta huden på djupet. Molekylstorleken påverkar effekten - ju mindre molekyl, desto bättre och djupare återfuktning.
 • Retinol (Vitamin A): Behandlar åldrande genom att öka kollagenproduktionen, vilket motverkar ålderstecken. Kan dock irritera vissa hudtyper och öka känsligheten för solljus.
 • Peptider: Är små proteinbildande molekyler som hjälper huden att producera ämnen som hyaluronsyra och kollagen, som i sin tur minskar rynkor. Det finns peptider i många olika storlekar och sammansättningar. Även här har molekylstorleken betydelse för effekten.


Dagkräm för torr hud: Cetaphil Facial Moisturizer


Bästa ansiktskrämen för torr hud

Låt oss presentera vinnaren för den bästa ansiktskrämen för dig med torr och känslig hud: Cetaphil Facial Moisturizer. Märket Cetaphil har alltid varit i framkant när det gäller produkter för känslig hud.


Rekommenderas av dermatologer

Cetaphil Facial Moistuirizer är en bra dagkräm som är en storfavorit bland hudläkare. Dess återfuktande och mjukgörande egenskaper är kliniskt bevisade och håller huden återfuktad och mjuk året runt. Formulan är framtagen för torr och känslig hud, men kan även användas om du har fet eller blandhy.


Vitamin E och glycerin

Ansiktskrämen innehåller både Vitamin E och glycerin som aktivt vårdar och återfuktar på djupet. Krämen binder fukt i huden vilket motverkar torrhet. Krämen ger en långvarig återfuktning som varar hela dagen och håller huden len. Ifall du känner dig extra torr och behöver återapplicera under dagen är förpackningen liten nog för att bära med sig.


Prisvärd dagkräm utan parfym

Denna ansiktskräm är enkel och gör jobbet för en billig peng utan extra finesser. Dagkrämen är enkel att smörja in och täpper inte till porerna. Kladdfri och parfymfri. För bästa resultat appliceras den på rengjord hud.


Vad vi gillar med Cetaphils ansiktskräm bäst i test:

Dermatologiskt testad: Krämen är kliniskt testad samt godkänd och rekommenderad av hudläkare. Passar dig med känslig hy.
Icke-komodogenisk: Täpper inte till porerna och passar dig med akne, fet eller oren hud.
Prisvärd: Hög kvalitet till ett överkomligt pris.


Nackdelar med Cetaphils dagkräm bäst i test:

Tråkig förpackning: Den enda nackdelen är att krämen kommer i en trist tub.Här kan du köpa Cetaphils ansiktskräm för torr hudAnvändarnas omdömen och recensioner om Cetaphil Facial Moisturizer

Även om krämens egenskaper är kliniskt bevisade och vi litar på vad experterna säger så vill vi ändå veta vad användarna har att säga. Det är ju trots allt de som har allra bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Toppenbra. Har äntligen hittat en dagkräm som jag tål och har ett bra pris."


"Favoriten för normaltorrt ansikte."


"Den är superbra, fungerar precis som den ska, återfuktar, mjukgör, älskar deras produkter."


"Den är exakt lika bra som de dyra märkena. Har testat dyra märken men ser ingen skillnad mot den här."


"Mycket bra dagkräm för ansiktet. Mild och fin. Går snabbt in i huden."


Dagkräm med SPF-skydd: Medik8 Advanced Day Total Protect


Bästa dagkrämen med SPF

Medik8 Advanced Day Total Protect är utsedd till bästa dagkrämen med SPF samt Bäst i test Guidens premiumval. Den passar dig som vill ha en dagkräm med SPF som återfuktar, är enkel att applicera, samt ger det där lilla extra. Ansiktskrämen har prisats världen runt med dess otroliga formula som stärker hudbarriären.


Skydd mot solen

Dagkrämen har en solskyddsfaktor på SPF 30 som skyddar huden mot solens skadliga strålar: UVA- och UVB-strålning samt infrarött ljus och blått ljus. Krämens innehåll av antioxidanter motverkar dessutom fria radikaler som skadar och bryter ner huden. Antioxidanterna bidrar till en anti age-effekt som ser till att motverka fina linjer och ålderstecken.


Skydd mot föroreningar

Medik8s ansiktskräm innehåller moringaextrakt som ger huden ett skydd mot bl.a. ozon, cigarettrök, avgaser och tungmetaller. Extraktet formar en skyddande film och drar till sig orenheter som enkelt kan sköljas av i slutet av dagen.


Bra dagkräm med hög kvalitet

Medik8 erbjuder en högkvalitativ dagkräm som inte bara återfuktar utan också skyddar huden mot solens skadliga strålar samt föroreningar i luften.


Vad vi gillar med Medik8 ansiktskräm med SPF:

Cruelty-free: Vegansk och ej testad på djur.
Lätt att applicera: Krämen är enkel att applicera på huden och tuben säkerställer att du får rätt mängd.
Hög solskyddsfaktor: Bredspektrumskyddet på SPF 30 ger väldigt bra skydd för utomhusvistelse i dagsljus.


Nackdelar med Medik8 dagkräm med SPF:

Ingen god doft: En del användare är missnöjda över doften som till en början känns en aning unken, men försvinner efter applicering på huden. Den andra nackdelen är att denna dagkräm har ett högt pris.Här kan du köpa Medik8 ansiktskräm bäst i testAnvändarnas omdömen och recensioner om Medik8 Advanced Day Total Protect

"Älskar denna dagkräm! Går snabbt in i huden och man får sånt lyster av den. Lite väl dyr men det är det värt!"


"Bra creme med många funktioner. Fin konsistens som går in bra i huden. Lite minus för doften som luktar lite unket tyvärr."


"Bästa ansiktscremen jag har haft till min känsliga och torra hy! Blir len som silke och upplever att huden står emot alla yttre påfrestningar. Lite dyr men så värt priset med tanke på resultatet."


"Jag valde den efter prov och rekommendation. Jag upplever den väldigt bra och skön att använda. MEN den är fruktansvärt DYR."


"Gillar konsistensen, den smarta pumpförpackningen och att den innehåller hög SPF. Går snabbt in i huden. Minus för doften, ingen höjdare."


Dagkräm för känslig hud: Weleda Almond Soothing Facial Cream


Bästa dagkrämen för känslig hud

Detta är den perfekta krämen för dig med torr hud som lätt hamnar i obalans under vinterhalvåret. Den är extra mild, vilket gör den idealisk för känslig hud. Med i snitt 80% av ekologiska ingredienser samt 100% naturliga ingredienser ger du din hud det bästa av det bästa.


Innehåller lugnande ingredienser

Dagkrämen innehåller mandelolja och plommonkärnolja som gör huden mjuk och smidig samt har lugnande egenskaper som minskar irritation och balanserar huden. Perfekt för dig med känslig hud.


Fet och återfuktande dagkräm

Weleda Almond Soothing Facial Cream är en mycket rik kräm som lugnar och balanserar extra torr och känslig hud. Den passar särskilt torrare hudtyper och kan med fördel användas som en nattkräm.


Ansiktskräm med kort ingredienslista

Krämen har en väldigt kort ingredienslista på totalt nio ingredienser. Det är ett gott tecken för dig med känslig hud eftersom det minskar risken för att något av ämnena irriterar huden. Ju fler ingredienser, desto större risk för hudirritation.


Weleda dagkräm naturlig hudvård, bästa ansiktskräm för känslig hud, prisvärd dagkräm


Vad vi gillar med Weledas ansiktskräm bäst i test:

100% naturligt: Helt fri från syntetiska ämnen samt certifierade av NATRUE.
Mild och skonsam: Krämen är så mild och skonsam att den kan användas runt ögonen. Den är även dermatologiskt testad.
Parfymfri: Formulan är parfymfri men har en naturlig, lätt behaglig doft av mandel.


Nackdelar med Weledas dagkräm bäst i test:

Kan täppa till porer: Eftersom krämen är relativt fet har vissa användare upplevt att krämen täpper till porerna efter långvarig och regelbunden användning.Här kan du köpa den bästa ansiktskrämen för känslig hudAnvändarnas omdömen och recensioner om Weleda Almond Soothing Cream

"Passar min känsliga hud i ansiktet, får aldrig några problem av den. Lagom fuktig och fet."


"Den är lätt men ändå mättad, absorberas bra och irriterar inte huden. Supernöjd."


"Upplever att den reducerar min rodnad i ansiktet. Lite för fet för min hud så ska byta till lotion-versionen."


"Men alltså! älskar denna. En perfekt fet kräm som är perfekt till torr hy. Även sprucken hy. Min hud blir så mjuk och len! Jag använder denna som nattkräm. Smörjer på denna 1 timme innan jag lägger mig så min hud hinner suga åt sig! Kommer definitivt köpa denna igen. Rekommenderar den starkt!"


"Den här ansiktskrämen har verkligen räddat min hy! Innan jag började använda den min hy allmänt irriterad och känslig, men bara efter första användningen av denna så såg jag faktiskt enorm skillnad. Jag var inte lika röd som jag brukar vara och min hy kändes lugn, balanserad & riktigt återfuktad. Doften är behaglig, konsistensen är mjuk och krämen sjunker in hyfsat fort. Har verkligen inget negativt att säga om denna produkt, prislappen är väldigt rimlig också!"


Billig dagkräm bäst i test: The Ordinarys Natural Moisturizing Factors + HA Creme


Billigaste dagkrämen

The Ordinarys ansiktskräm är en utmärkt icke-fet dagkräm som passar nästan alla hudtyper. Om du är mycket torr rekommenderar vi dock en mer återfuktande kräm. Denna är helt utan doft!


Innehåller aktiva ingredienser

Dagkrämen innehåller 11 aminosyror, hyaluronsyra, glycerin, ceramider, urea, fosfolipider, triglycerider, steroler och flera andra ingredienser om finns naturligt i huden. Dessa hjälper till att hålla huden skyddad och återfuktad.


Ger långsiktiga resultat

Med dess aktiva ingredienser som verkar på djupet och långsiktigt kommer du kunna se resultat på huden efter regelbunden användning under längre tid.


Kladdfri och doftfri

Krämen är återfuktande utan att lämna en kladdig eller fet hinna på huden. Den sjunker in snabbt. Dessutom är krämen helt doftfri och har ingen antydan på någon bidoft som vissa oparfymerade krämer kan ha.


Vad vi gillar med The Ordinarys ansiktskräm bäst i test:

Fuktgivande och kladdfri: Formulan är väldigt skön och ger fukt till huden utan kladd.
Doftfri på riktigt: Krämen luktar ingenting!
Prisvärd: Priset för denna produkt och dess kvalitet är svårt att slå.


Nackdelar med The Ordinarys dagkräm bäst i test:

Lämnar en vit hinna: Vissa användare upplever att krämen inte sjunker in helt och lämnar en vit hinna på ansiktet som är karakteristiskt för en del solskyddskrämer.Här kan du köpa The Ordinarys ansiktskräm bäst i testOmdömen och recensioner om The Ordinarys Natural Moisturizing Factors + HA Creme

"Fantastiskt skön och prisvärd ansiktscreme! En favorit!"


"Bästa hudkrämen, dryg, luktfri, håller bra o håller även sminket på plats."


"Fantastiskt prisvärd allround fuktgivande kräm. Precis lagom konsistens och luktfri. Huden känns inte kladdig efteråt."


"Återfuktar och jätteskön på huden. Kommer absolut köpa om."


"Krämen håller sig på ytan och lämnar en vit konsistens som inte går direkt. Det känns som att det tar mycket tid att bli absorberad."


Återfuktande dagkräm bäst i test: Kiehl's Ultra Facial Cream


Bästa återfuktande dagkrämen 

Kiehls Ultra Facial Cream är en riktig klassiker och hudvårdsfavorit som toppat säljlistorna i flera år. Krämen har genomgått omfattande forskning som visar att den håller huden återfuktad i både extrem kyla och extrem hetta.


Kultfavorit

Kiehls ansiktskräm är en omtyckt storfavorit hos makeupartister, hudterapeuter och skönhetsproffs samt hudläkare världen över. Den har vunnit över 70 internationella skönhetspriser och är bästsäljaren i flera välkända butiker.


Dermatologiskt testad med kliniskt bevisad effekt

Formulan har bevisats stärka hudbarriären med 47,9% för att stå emot extrema temperaturer på höga höjder samt i torr och het öken. Den återfuktar din hud i 24 timmar samt mer än fördubblar fuktnivån på de torraste hudpartierna.


Dagkräm för riktigt torr hud

Denna är framtagen för torr vinterhud men passar även kombinerad hy. Krämen är en räddare i nöden i vårt avlånga land under den kalla vintern. Formulan är lätt och lämnar inte en fet hinna på huden. Med dess innehåll av glacialt glykoprotein samt squalene från oliver passar den även dem med känslig hud.


Vad vi gillar med Kiehl's ansiktskräm för torr hud:

 • Fuktgivande: Den unika formulan ger hela 24 timmars fukt! Perfekt för alla med torr hud.
 • Dryg: Det räcker med en liten klick för att återfukta hela ansiktet. Produkten räcker länge.
 • Doftfri: Ännu en anledning till att den passar känsliga hudtyper.


Nackdelar med Kiehl's dagkräm för torr hud:

 • Ohygienisk burk: Man behöver se till att alltid ha rena fingrar när man ska applicera produkten då den kommer i en burk. Vi hade föredragit om det var en pumpflaska eller tub för att undvika kontaminering och öka hållbarheten.
 • Saknar SPF: Turligt nog finns det en variant av Ultra Facial Cream med just SPF.Här kan du köpa Kiehl's ansiktskräm bäst i testAnvändarnas omdömen och recensioner om Kiehl's Ultra Facial Cream

"Jag är en riktig torris och har testat många krämer. Den här är fantastisk. Skön och smidig. Ingen fet känsla, bara mjuk. Och jag slipper vara torr."


"Hade torr vinterhud och denna produkten har verkligen hjälpt mig. Huden är len, fin och full med lyster!"


"Har använt minst 2 burkar av denna och älskar att den känns okomplicerad på min känsliga hy. Den gör sitt jobb helt enkelt!"


"Härligt lugnande, återfuktande och "mysig" kräm! Använder som nattkräm då jag blir lite blank i t- zonen av den. Har även använt den som dagkräm (tar då lite mindre mängd i just t- zonen) och under make up och den funkar toppen under sminkbas också! Rekommenderar starkt!"


"Riktigt bra kräm som alla borde ha hemma! Sjunker in snabbt och gör huden mjuk och len.
Tror de flesta gillar konsistensen på denna, inte för fet eller för tunn!"


Naturlig dagkräm bäst i test: Maria Åkerberg Face Lotion Moist


Bästa naturliga dagkrämen

Det svenska familjeföretaget Maria Åkerberg tillverkar professionell naturlig hudvård i egen fabrik på Hallands kust. Maria Åkerbergs ansiktskräm passar för dig med normal hud som behöver lätt återfuktning. Den innehåller bara naturliga produkter, absorberas snabbt i huden och doftar gott.


Kladdar inte

Den lätta formulan återfuktar huden men lämnar ingen fet hinna kvar. Den fungerar perfekt som dagkräm för dig med normal hudtyp.


Naturlig formula med naturliga ingredienser

Krämen innehåller en blandning av mjukgörande och välgörande naturliga ingredienser: jojobaolja, sheasmör, bivax, mjölksyra och eteriska oljor som ger fukt och näring till huden.


Lyxig doft av bergamot och patchouli 

De naturliga ingredienserna (essentiella oljor) ger en god och naturlig doft som inte alls känns syntetisk. Det doftar av bergamot och patchouli som påminner om skogen samt verkar antiseptiskt och stärkande för huden.


Naturlig ansiktskräm från Maria Åkerberg - bra dagkräm för torr hud, bästa moisturizer


Vad vi gillar med Maria Åkerbergs ansiktskräm bäst i test:

Lätt att applicera: Krämen är väldigt lätt och inte alls fet, vilket gör det smidigt att smörja in ansiktet.
Snabb absoprtion: Den lätta formulan sjunker snabbt in i huden så att du slipper vänta.
Helt naturlig:För dig som vill ha en helt naturlig ansiktskräm gjord på ingredienser från växtriket.


Nackdelar med Maria Åkerbergs dagkräm bäst i test:

Kan irritera känslig hud: De naturliga eteriska oljorna i krämen kan skapa hudirritation om du är överkänslig mot ämnena.
Hjälper ej mot riktigt torr hud: Om du har väldigt torr hud rekommenderar vi en fetare kräm som ger mer återfuktning.
Doften: Smaken är som baken vad gäller dofter och vissa användare upplever doften som skarp.Här kan du köpa Maria Åkerbergs ansiktskräm bäst i testAnvändarnas omdömen och recensioner om Maria Åkerberg Face Lotion Moist

"Perfekt kräm för min torra och känsliga hud. Återfuktar utan att kännas för fet, luktar fantastiskt! Luktar ganska starkt, bra att veta om man är känslig."


"Jättebra som återfuktar torr hud utan att kännas fet! Luktar dock väldigt starkt, för mycket enligt min smak."


"Jag har blandhy och kan lätt få finnar. Jag tycker denna inte ger mig finnar men har två torra partier som blir för torra av denna om jag inte kompleterar med olja."


"Känns skön på hyn och lämnar inte någon fet eller oljig hinna. Man får mycket för pengarna jämfört med andra ekologiska ansiktskrämer. Är man väldigt torr räcker den inte riktigt."


"Tycker om produkten väldigt mycket. Luktar gott men annorlunda från andra ansiktskrämer (bergamott & patchouli) och något starkt. Så är en doftkänslig är detta nog inte produkten för dig."


Så gjorde vi testet om dagkrämer

I jakten på den bästa ansiktskrämen utsåg vi flera vinnare baserat på olika hudtyper och behov. Det finns ingen hudkräm som passar alla. Därför såg vi till att försöka hitta så bra produkter som möjligt som kunde täcka de olika behoven som finns, oavsett om du har torr, fet eller känslig hy.


Vi letade specifikt efter prisvärda ansiktskrämer som håller hyn återfuktad under hela dagen, samt olika varianter för att se till att täcka de olika hudtyperna. Sedan ville vi även inkludera premiumval med aktiva ingredienser som ger långsiktiga resultat och bättre lyster till hyn. Till grund för våra val har vi tagit hjälp av kunniga experter samt vanliga konsumenters recensioner.


Hos både användarna och experterna har det varit viktigt med bra och naturliga ingredienser som både skyddar och håller hyn fräsch.


Test av dagkrämer - experternas omdömen

Metromode listade 7 budgetfavoriter där Cetaphil Facial Moisturizer blev bästa ansiktskrämen för torr hy, Weleda Almond Facial Cream blev bästa ansiktskrämen för känslig hy och The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Creme tog platsen som bästa doftfria ansiktskrämen.


Råd och Rön har testat totalt 17 dagkrämer. I topplistan hittar vi märken som Weleda, ACO och La Roche-Posay.


The Sun recenserade Kiehl´s Ultra Facial Cream och sammanfattningsvis tycker tespersonen att ansiktskrämen verkligen är värd sitt goda rykte.


Lyko Fab Lab testade 10 dagkrämer där The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Creme fick 4,5 av 5 i betyg, och Kiehl´s Ultra Facial Cream hamnade på 4,8 av 5.


Lyko Loves skrev om Kiehl´s Ultra Facial Cream som en av deras absoluta favoritansiktskrämer. De skrev gott om alla fördelar - att krämen passar alla och är otroligt skön på huden.


KICKS listade de bästa dagkrämerna och Kiehl´s Ultra Facial Cream hamnade bland topp 10.


Skönhetsproffsen listade de 9 bästa dagkrämerna och Maria Åkerbergs Face Lotion hamnade på 5:e plats.


Skönhetsguiden listade de 12 bästa dagkrämerna där The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Creme hamnade på förstaplats.


Aftonbladet testade 24 billiga dagkrämer. På förstaplats hamnade Cetaphil Facial Moisturizer tillsammans med Weleda Skin Food. Gällande Cetaphil gillar de bl.a. kombinationen av vitamin E och glycerin som gör denna kräm till en favorit bland testare och hudläkare.


Expressen / Amelia gjorde ett test med de bästa dagkrämerna med SPF och utsåg Medik8 Advanced Day Total Protect till bäst i test. De tyckte att krämen var lätt och "mycket skön". Testpersonen uppgav att hon föll för krämens konsistens och dess höga solskyddsfaktor.


Smartsons testpanel tyckte att huden känns fräschare och renare med Cetaphil Facial Moisturizer. Några av testpiloterna upplevde dock krämen som lite för fet samt att den inte trängde in i huden så enkelt. 87% av testpersonerna rekommenderade ansiktskrämen.


Damernas Värld testade olika premiumansiktskrämer med SPF och Medik8 Advanced Day Total Protect tog hem förstaplatsen. Den beskrivs som "chockfylld med antioxidanter, fukt, och ingredienser som jobbar effektivt mot hudens åldrande". Damernas Värld gillade även dess lätthet som gör att krämen enkelt sjunker in i huden samt den smala tuben som gör det enkelt att dosera.


Sammanfattning av dagkrämstestet

Oavsett om du söker en lyxig ansiktskräm med bevisad effekt eller en prisvärd dagkräm som håller huden återfuktad utan särskilda effekter, hoppas vi att vi har hjälpt dig hitta den bästa dagkrämen för dig.


Testvinnare - dagkräm bäst i test

Cetaphil Facial Moisturizer - Dagkräm för torr hud


Medik8 Advanced Day Total Protect - Dagkräm med solskyddsfaktor


Weleda Almond Soothing Facial Cream - Mild dagkräm för känslig hud

Amazon säljer Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml just nu för bara 131 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

131 kr är det lägsta priset just nu för Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml!

Doz Apotek säljer Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml för 158 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml för 165 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml för 188 kr. Frakten ingår i priset.

Bodystore säljer Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml för 193 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Lyko säljer Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml för 229 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Weleda Almond Soothing Facial Cream 30 ml för 238 kr. Frakten inkluderas i priset.


The Ordinarys Natural Moisturizing Factors + HA Creme - Doftfri och prisvärd dagkräm

Lookfantastic säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 77 kr. Frakten ingår i priset.

Notino säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 83 kr. Frakten ingår i priset.

eleven.se säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 85 kr. Frakten ingår i priset.

Nordicfeel säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 85 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 85 kr. Frakten ingår i priset.

Harmoniq säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 87 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 87 kr. Frakten ingår i priset.

Cocopanda säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 87 kr. Frakten ingår i priset.

Kronans Apotek säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 87 kr. Frakten ingår i priset.

boozt.com säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 89 kr. Frakten ingår i priset.

Sephora säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 99 kr. Frakten ingår i priset.

Deloox säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 117 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 135 kr. Frakten ingår i priset.

Teknikproffset säljer just nu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Cream 30ml för 149 kr. Frakten ingår i priset.


Kiehl's Ultra Facial Cream - Bästa fuktgivande ansiktskrämen

Lyko säljer Kiehl's Ultra Facial Cream 50ml för 415 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

415 kr är det lägsta priset just nu för Kiehl's Ultra Facial Cream 50ml!

Lookfantastic säljer just nu Kiehl's Ultra Facial Cream 50ml för 503 kr. Frakten ingår i priset.

Amazon säljer Kiehl's Ultra Facial Cream 50ml just nu för bara 1149 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Maria Åkerberg Face Lotion Moist - Naturlig ansiktskräm bäst i test

Apotea säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 127 kr. Frakten ingår i priset.

Apohem säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 127 kr. Frakten ingår i priset.

Nordicfeel säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 159 kr. Frakten ingår i priset.

Hälsokosten säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 159 kr. Frakten ingår i priset.

Kronans Apotek säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 177 kr. Frakten ingår i priset.

Meds säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 179 kr. Frakten ingår i priset.

Bodystore säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 179 kr. Frakten ingår i priset.

Ahead säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 186 kr. Frakten ingår i priset.

eleven.se säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 195 kr. Frakten ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 195 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 195 kr. Frakten ingår i priset.

Harmoniq säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 199 kr. Frakten ingår i priset.

Daystyle säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 199 kr. Frakten ingår i priset.

Skincity säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 249 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu Maria Åkerberg Face Lotion Moist 50ml för 249 kr. Frakten ingår i priset.Tips!

Letar du efter en effektiv ansiktskräm som motverkar fina linjer på huden? Då måste du läsa vårt test där vi utser den bästa antirynkkrämen. För att få bort alla orenheter som smink och luftföroreningar rekommenderar vi testet om den bästa ansiktsborsten.


Vi har även ett test där vi listar bästa concealern eller bästa BUSen för dig som vill gömma mörka ringar under ögonen eller rodnader på huden.


Bäst i test Guiden på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de välkända butikerna har rabatt på någon av de bästa ansiktskrämerna i testet. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd och få den bästa dagkrämen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa dagkrämen?
  Den bästa ansiktskrämen för dig beror på din hudtyp. Vi har utsett olika testvinnare för olika behov och hudtyper. Cetaphil Facial Moisturizer är testvinnaren mot torr hud, Medik8 Advanced Total Protect är för dig som vill ha en dagkräm som motverkar åldrande av huden samt innehåller SPF, Weleda Almond Soothing Facial Cream är den milda ansiktskrämen och bästa valet för dig med känslig hud, The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA Creme är testets mest prisvärda ansiktskräm som även innehåller aktiva ingredienser, Kiehls Ultra Facial Cream är den bästsäljande ansiktskrämen som ger fukt i 24 timmar, slutligen har vi Maria Åkerberg Face Lotion Moist för dig som önskar en helt naturlig ansiktskräm.
 • Vilken ansiktskräm är bäst mot rynkor?
  Medik8 Advanced Total Protect motverkar rynkor tack vare dess rika innehåll av moringaextrakt som lägger sig som en skyddande film på hyn.

  Dessutom innehåller ansiktskrämen kraftfulla antioxidanter som neutraliserar fria radikaler i vår omgivning, vilket i sin tur motverkar rynkor på huden.
 • Vilken är den billigaste ansiktskrämen?
  Den billigaste ansiktskrämen och även mest prisvärda i testet är The Ordinarys Natural Moisturizing Factors + HA Creme. Det är en återfuktande dagkräm och innehåller aktiva ingredienser som oftast syns i de lyxigare premiumkrämerna. En bra prisvärd hudkräm för dig som vill hålla hyn mjuk och len med långsiktiga resultat.
 • Kan man använda solkräm istället för vanlig dagkräm?
  En solkräm ersätter inte en dagkräm eftersom solkrämen endast är framtagen för att skydda huden mot solen. Den saknar därför återfuktande ingredienser som återfinns i en vanlig ansiktskräm. Vi rekommenderar att du kollar på en dagkräm med SPF så slipper du smörja in dig med två olika produkter.
 • Är dagkräm bra?
  Dagkräm är bra eftersom det ger återfuktning till din hud och motverkar torrhet och sprickor. Huden utsätts ständigt för yttre påfrestningar (kyla, vind, värme, svett, luftföroreningar, tvätt etc.) som torkar ut och påverkar huden negativt. En dagkräm ger inte bara återfuktning utan skyddar också mot yttre påverkan.
 • Vilken hudkräm passar mig?
  Det finns olika typer av hudkrämer för olika behov. Vilken hudkräm som passar dig bäst beror på din hudtyp - normal, torr, fet eller kombinationshy. Vi har listat olika testvinnare för olika behov.
 • Måste man ha både dag och nattkräm?
  Det är en skillnad på dagkräm och nattkräm. Dagkrämen är oftast lättare på huden och innehåller SPF för att skydda mot solen. Nattkrämen är tvärtom oftast fetare och innehåller aktiva ingredienser för att reparera, återfukta och stärka huden under natten.
 • Kan man ta dagkräm på kvällen?
  Att använda dagkräm på kvällen går givetvis bra, men dagkrämen ger inte lika djup återfuktning som en nattkräm.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Christina Ho

Bäst i test: Ansiktskräm

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast