Dagkräm bäst i test

Dagkräm bäst i test 2023

Ska du köpa en ny dagskräm och undrar vilken som är dagkräm bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester från experter, i tidningar och testlabb. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilken dagskräm som de svenska konsumenterna tycker bäst om. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig så att du kan göra ett så klokt val som möjligt och undvika dåliga felköp! 


I detta test har vi valt ut en dagkräm som har tagit hem platsen som dagkräm bäst i test samt en lyxigare dagkräm som tagit hem platsen som dagkräm bäst i test premium. Läs hela tester här nedan för att ta reda på vinnarna!


Testvinnarna

Dagkräm bäst i test

Cetaphil Facial Moisturizer 50g

Dagkräm bäst i test Cetaphil Facial Moisturizer 50g
  • Enkel att applicera

  • Kompakt format

  • Återfuktar huden bra

  • Priset

  • Inte för väldigt torr och oljig hy

Dagkräm bästa premiumval

Medik8 Advanced Day Total Protect

Dagkräm bäst i test Medik8 Advanced Day Total Protect
  • Dagkräm med SPF 30

  • Motverkar hudens åldrande

  • Återfuktar och håller huden frisk

  • Smörjs enkelt in i huden

  • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Känns huden sträv och torr? Ett enkelt sätt att motverka detta är att införskaffa en bra dagkräm för huden. En dagkräm hjälper till att återfukta och bevara huden i dess normala skick och gör den även mjukare. Förutom detta minskar ansiktskrämen även risken för att huden ska spricka, något som de lite äldre med känslig hy ofta har problem med om hösten och vintrarna. 

 

Men vad är en bra ansiktskräm då? En bra ansiktskräm innehåller mestadels fett och vatten. I vissa lyxigare varianter finns det även vitaminer och antioxidanter som förhindrar och skyddar mot fria radikaler. Dessa hjälper till att göra huden slätare, och behåller hudens fina linjer. Mer om detta går att läsa i vårt test om bästa antirynkkräm. 


Desto fetare ansiktskrämen är, desto bättre är den eftersom den återfuktande effekten håller längre. En fet kräm är dock svårare att smörja in i huden och appliceras därför med fördel på kvällen eftersom du inte behöver vänta på att den feta krämen ska sjunka in i huden. 

 

För bruk under dagen passar en lättare ansiktskräm bättre eftersom denna sjunker snabbare in i huden. En del av dessa har även solskyddsfaktor, där det minsta i genomsnitt är spf 15, men vissa varianter går upp till hela spf 50. Ska du använda solkräm men vill baka in en återfuktande dagkräm är dessa något för dig, framförallt om du har känslig hud.

 Dagkräm bäst i test 2023

Låt oss presentera vinnaren för den bästa dagkrämen 2023. Denna dagskräm är enkel och utan några finesser men får jobbet gjort till en billig peng. Den håller hög kvalitet och ser till att återfukta och bevara huden i dess allra bästa skick.

Dagkräm bäst i test - Cetaphil Facial Moisturizer

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Cetaphil Facial Moisturizer 50g


Cetaphil Facial Moistuirizer är en bra dagkräm som bevarar huden året runt och håller den slät och mjuk. Dess återfuktande och mjukgörande egenskaper är kliniskt bevisade och rekommenderas av dermatologer. Krämen är enkel att smörja in och täpper inte till porer, vilket låter huden andas. 


Den innehåller både Vitamin E och glycerin som aktivt vårdar och återfuktar på djupet. Krämen lyckas binda fukt i huden vilket förhindrar att vätska ska lämna. Detta ger en långvarig återfuktning som varar hela dagen och håller huden len. Ifall du känner dig extra torr är förpackningen liten nog för att bära med sig.


Dagkrämen kladdar inte och är helt parfymfri. För bästa resultat bör den appliceras på rengjord hud.


Detta säger konsumenterna om bästa dagkrämen

Som tidigare nämnt är denna krämens egenskaper kliniskt bevisade och även om vi litar mycket på vad experterna säger så vill vi ändå givetvis veta vad användarna har att säga. Det är ju trots allt de som har allra bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Jag tyckte om konsistensen och sen tyckte jag att crèmen sjönk in i huden bra."


"Prisvärd dagkräm som återfuktar känslig hy."


"Återfuktar väldigt bra, gör huden lugn!"


"Toppenbra. Har äntligen hittat en dagkräm som jag tål och har ett bra pris."


"Favoriten för normaltorrt ansikte."


"Bra och återfuktande. Väldigt fet, vilket är bra!"


"Den är superbra, fungerar precis som den ska, återfuktar, mjukgör, älskar deras produkter."


"Den är exakt lika bra som de dyra märkena. Har testat dyra märken men ser ingen skillnad mot den här."


"Använder den både morgon och kväll och det funkar jätte bra på mig."


"Passar min hud perfekt."


"Mycket bra dagkräm för ansiktet. Mild och fin. Går snabbt in i huden."


"Skön och behaglig ansiktskräm morgon som kväll. Absorberas snabbt och gör huden mjuk. Ger bra resultat." 


"Superbra produkt till ett fantastiskt pris."


"Mycket nöjd med krämen."


Här kan du köpa bästa dagkrämen till lägst pris

Apoteket säljer Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 111 kr. Frakten är inkluderad i priset.

111 kr är det lägsta priset just nu för Cetaphil Facial Moisturizer 50g!

Doz Apotek säljer Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 128 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 139 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 148 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 148 kr. Frakten ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 158 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apohem säljer Cetaphil Facial Moisturizer 50g för 158 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Bästa dagkräm - premiumval

Om du vill ha en dagkräm som är enkel att applicera, har väldigt bra återfuktande egenskaper samt det där lilla extra har vi tagit även tagit fram en riktig lyxkräm. Denna dagkräm återfuktar och mjukgör huden samtidigt som det är en dagkräm med SPF 30. 


Dagkräm bästa premiumval - Medik8 Advanced Day Total Protect

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Medik8 Advanced Day Total Protect


Premiumvalet just nu är Medik8 Advanced Day Total Protect. Det är en dagkräm som har prisats världen runt och är ett otroligt bra medel som stärker hudbarriären vilket gör det enklare att upprätthålla en hälsosam hud. 


Dagkrämen är fyllig och full av närande ämnen som verkar för att återfukta huden. Den har även en solskyddsfaktor på 30 SPF som skyddar huden mot UVA- och UVB-strålning samt infrarött ljus. Krämen är enkel att applicera och med den smarta tuben är det enkelt att dosera. 


Krämens innehåll av antioxidanter motverkar fria radikaler som skadar och bryter ner huden. Antioxidanterna bidrar till en anti age effekt som ser till att huden håller sig len och fräsch. 


Krämen innehåller även moringaextrakt. Detta ger huden ett skydd mot bl.a. ozon, smutsig rök och tungmetaller. Moringaextraktet formar en skyddande film och fungerar som naturlig rengöring genom att dra till sig orenheter som blir enkla att skölja av i slutet av dagen. Detta är framförallt bra för dig med känslig och torr hud.


Medik8 Advanced Day Total Protect skall appliceras på rengjord hud. Undvik applicering runt ögonen och på läpparna. 


Krämen innehåller ingen alkohol eller skadliga ämnen. Den är även "cruelty free" vilket säkerställer att inga djur har farit illa under framställningen av denna dagkräm. 


Nackdelarna då? Dessa vill vi ju gärna veta innan vårt köp. När det gäller Medik8 Advanced Day Total Protect är det främst doften som användarna är missnöjda över. Krämen har en lite unken doft men denna försvinner vid applicering på huden och är inget att oroa sig över. Den andra nackdelen är att denna dagkräm har ett saftigt pris. 


Detta säger konsumenterna

"Älskar denna dagkräm! Går snabbt in i huden och man får sånt lyster av den. Lite väl dyr men det är det värt!" 


"Älskar denna ansiktskräm! Den ljusar upp och känns behaglig på huden. Ett plus för det höga SPF skyddet."


"Bra creme med många funktioner. Fin konsistens som går in bra i huden. Lite minus för doften som luktar lite unket tyvärr."


"Väldigt bra dagkräm som inte känns på huden. Har normal/blandhy. Solskyddet fungerar förvånansvärt bra även nu under högsommaren. Jättebra produkt, men till ett något högt pris."


"Kunde dofta lite godare. Annars nöjd. Tränger in snabbt och kletar ej."


"Bästa ansiktscremen jag har haft till min känsliga och torra hy! Blir len som silke och upplever att huden står emot alla yttre påfrestningar. Lite dyr men så värt priset med tanke på resultatet."


"Jag valde den efter prov och rekommendation. Jag upplever den väldigt bra och skön att använda. MEN den är fruktansvärt DYR."


"Gillar konsistensen, den smarta pumpförpackningen och att den innehåller hög SPF. Går snabbt in i huden. Minus för doften, ingen höjdare."


"Funkar bra men, den luktar inte gott på något sätt."


Här köper bästa dagkrämen med SPF till lägst pris

Bangerhead säljer just nu Medik8 Advanced Day Total Protect för 700 kr. Frakten ingår i priset.

700 kr är det lägsta priset just nu för Medik8 Advanced Day Total Protect!

Lyko säljer Medik8 Advanced Day Total Protect för 845 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Medik8 Advanced Day Total Protect för 875 kr. Frakten inkluderas i priset.
Så gjorde vi testet

I jakten på den bästa dagkrämen just nu har vi utsett en prisvärd vinnare som håller hyn återfuktad under hela dagen, och som dessutom är enkel att ta med. Sedan har vi även valt att inkludera ett dyrare premiumval med lyxigare ingredienser som ger bättre lyster till hyn. Till grund för våra val har vi haft kunniga experter som har presenterat resultat från sina testlabb. Men utöver experternas omdömen har vi även tagit med de vanliga svenska konsumenternas recensioner, dessa har ju trots allt kunnat testa produkten under längre tid. 


Hos både användarna och experterna har det varit viktigt med bra och naturliga ingredienser som både skyddar och håller hyn fräsch. Detta är något som premiumvalet från Medik8 lyckas bättre med tack vare att den är generöst fylld med antioxidanter som skyddar mot hudens åldrande. 


Cetaphil's dagkräm får också bra betyg från användarna men är mer av en baskräm som du enkelt kan ta med dig för att hålla huden återfuktad, men eftersom den saknar lyxiga ingredienser ger den inte samma fräscha känsla enligt en del av användarna. Den får dock överlag mycket bra betyg från användarna, vilket har varit ledande i vårt val av den som prisvärd dagkräm.


Test dagkräm - experternas omdömen

Aftonbladet: Testade 24 billiga dagkrämer. På förstaplats hamnade Cetaphil Facial Moisturizer tillsammans med Weleda Skin Food. Om Cetaphil gillar de bl.a. kombinationen av vitamin E och glycerin som gör denna kräm till en favorit bland testarna. 


Expressen / Amelia: Utser Medik8 Advanced Day Total Protect till den bästa dagkrämen just nu. De tycker att krämen är lätt och att den känns "mycket skön". Testaren uppger i testet att hon gillar krämens konsistens samt att krämen ger en bra hudvård och hög solskyddsfaktor.  


Smartson: Hos Smartson rekommenderar 87% Cetaphil Facial Moisturizer. De tycker att huden känns fräschare och renare. Några av testpiloterna upplevde dock krämen som lite för fet samt att den inte trängde in i huden så enkelt. 


Damernas Värld: När Damernas Värld testade olika premium-dagkrämer tog Medik8 Advanced Day Total Protect hem förstaplatsen. Den beskrivs om "chockfylld med antioxidanter, fukt, och ingredienser som jobbar effektivt mot hudens åldrande". Damernas Värld gillar även dess lätthet som gör att krämen enkelt smälter in i huden samt den smala tuben som gör det enkelt att dosera.  


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa dagkrämen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den dagkräm som är bäst för dig.


Testvinnare - Bästa Dagkräm


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har dagkräm rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dagkrämen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Byt ut duschtvålen mot en duscholja. En duscholja rengör och återfuktar på samma gång. Många av duschtvålarna torkar ut huden, framförallt i kombination med varmt vatten. 


Tips 3: Om du har akne – undvik mineraloljor och andra feta oljor i hudkrämer. Dessa täpper till porer och hindrar huden från att andas vilket gör att orenheter har lättare att samlas. Lavendelolja är dock ett bra alternativ eftersom det har antibakteriella egenskaper. 
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Dagkräm

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: