Tandblekning bäst i test. Läs våra tester på tandblekning som du kan göra hemma..

Tandblekning hemma bäst i test - få vita tänder 2023

Det kan låta lite avskräckande att göra en tandblekning hemma själv. Man hör ibland att tandblekning hemma sliter på den värdefulla emaljen och ger större risk för hål i tänderna på sikt. Dagens tandblekningskurer är däremot riktigt bra och sliter inte mer på tänderna än om du skulle göra motsvarande tandblekning hos tandläkaren. 


Läs om testvinnaren Dentway och utmanaren Dentaworks.Varför bleka tänder hemma?

Drömmen om ett vitare leende är närmare än någonsin - glöm missfärgningar från kaffe, te, rödvin, mörka bär och tobak. Med teknikens framsteg har tandblekning blivit tillgängligt för alla i sitt eget hem. Om du är sugen på att få vitare tänder utan att behöva besöka tandläkaren har vi tipset om den bästa tandblekningen hemma.

Skonsam tandblekning

De strängare reglerna för peroxidinnehållet i tandblekningsprodukter har gjort att tandblekning hemma är mycket skonsammare idag än förut. Tidigare innehöll tandblekningsprodukterna peroxider som kunde orsaka ilningar i tänderna. Från hösten 2012 är det inte tillåtet med peroxider i tandblekning till privatpersoner längre. Dagens tandblekningskit är därför skonsamma för både emalj och tandkött.

Spara flera tusenlappar

Det som främst skiljer åt när man gör sin tandblekning hemma jämfört med hos tandläkaren, är priset. Att bleka tänderna hos tandläkare eller tandhygienist kan snabbt bli en dyr affär på flera tusenlappar. Är du redo att göra arbetet själv kan du utföra behandlingen hemma för bara några hundralappar. En korrekt genomförd tandblekning håller normalt i ett till fyra år, så det är väl investerad tid och pengar!

Att tänka på vid tandblekning hemma

Vad ska man då tänka på när man bleker tänderna hemma, och vad ger den bästa tandblekningen hemma?


Överdriv inte

Givetvis ska tandblekning hemma användas med förstånd, vilket egentligen gäller allt här i livet. Överdriven användning sliter onödigt på tänderna, kan skada emaljen och dessutom göra tänderna onaturligt vita. Det är inte snyggt.


Behandla hål i tänderna först

Innan man påbörjar en behandling, vare sig du enbart har lite missfärningar på tänderna eller om du ska bleka alla tänderna, ska man se till att man inte har hål i tänderna. 


Över 20 års ålder

Tandblekning hemma är för dig som är över 20 år (eftersom den inre vävnaden, pulparummet, inte är färdigutvecklad innan dess).

Tandblekning hemma bäst i test: Dentway och Dentaworks

Vi har jämfört två av de företag som erbjuder förstklassig tandblekning hemma och som är störst på marknaden idag, nämligen Dentway och Dentaworks!


Låt oss först bara konstatera att företagen är snarlika och använder liknande typ av lösning, vilket gör det nästan omöjligt att köpa "fel". Dessa företag erbjuder tandblekningar som är helt ofarliga eftersom de inte innehåller peroxider som användes förr och orsakade obehagliga ilningar i tänderna.


Ha gott samvete när du bleker tänderna hemma med någon av dessa återförsäljares produkter, som vi anser har de bästa tandblekningen hemma och tar priset som "tandblekning hemma bäst i test".
Dentway - bästa tandblekning hemma

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Tandbleknings-kit Dentway


Dentway har över 18 års erfarenhet av tandblekningsprodukter och erbjuder tandblekning hemma i klass med den som en tandläkare världen över utför. De har kontinuerligt toppat tester och fått höga betyg under flera år som du kan se här.

Resultat på bara 10 dagar

Dentway garanterar att dina tänder blir flera nyanser vitare på bara 10 dagar.

Skonsam formula

Dentways pH-neutrala tandblekning är skonsam mot både tänder och tandkött. Den orsakar inga obehagliga ilningar och passar dig som har normalt till känsligt tandkött, eller tunn emalj.

Gratis rådgivning av tandsköterska

Om du har funderingar inför, under eller efter din tandblekning hemma kan du få en fri konsultation av Dentways legitimerade tandsköterska som svarar på alla dina frågor via mail.

Leverans inom 24 timmar

Ditt startkit skickas samma dag om du beställer innan kl. 14.00! Har klockan passerat 14:00 skickar de ändå alltid din beställning inom 24 timmar. De bjuder också på frakten!
Över 100 000 konsumenter har valt Dentways tandblekningskit, där hela 9 av 10 skulle rekommendera det till en vän. Allt detta gör att vi utser Dentway till bästa tandblekningen hemma. Rabatt med BIT5

Tandblekningskitet kostar vanligtvis 495 kronor men när du skriver in rabattkoden BIT5 i kassan får du ytterligare  5% rabatt idag! På så vis betalar du bara 470 kronor inklusive frakt! Beställ startkitet här och kom ihåg att ange rabattkoden i rutan "Värdekod" innan du betalar. 


Erbjudandet gäller fram till 31 december 2023 eller så långt lagret.


Läs mer hos Dentway.


bästa tandblekningen
Dentaworks - utmanaren till bästa tandblekningen hemma

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Tandbleknings-kit DentaworksDentaWorks är utmanaren till Dentway som erbjuder flera olika paket med tandblekning och låter dig enkelt och bekvämt bleka dina tänder hemma i lugn och ro. 

Allt du behöver i startpaketet

Deras startpaket innehåller allt du behöver för att komma igång: tre tandskenor, gel för ca 60 behandlingar, en praktisk förvaringsbox och tydliga instruktioner. 

Unik tandskena

Dentaworks mjuka och formbara tandskenor skiljer sig mot andra på grund av den speciella plasten. Tandskenorna kan formas om hur ofta man vill och anpassar sig till dina tänders utformning.

Snabba resultat - 7 dagar

Du kan antingen bleka dagtid 30 minuter eller på natten när du sover. Om du inte får det resultat du vill efter första gången kan du använda dentaworks tandblekning 20 minuter, 2 gånger om dagen, tills du uppnått önskat resultat, normalt tar detta 7 dagar. 

100% emaljsäker och kliniskt testad

Dentaworks tandblekning är kliniskt testad och har en unik sammansättning med Active Oxygen Technology samt Surface Stain Removal System som gör dina tänder vitare utan att skada emaljen.
Dentaworks har över 100 nöjda kunder som du kan läsa om på deras hemsida.
Ordinariepris på Dentaworks tandblekningskit är 499kr. Det är en bråkdel av vad det kostar att gå till tandläkaren och få precis samma resultat. Och - just nu får du dessutom gratis frakt!


Gå till deras hemsida nu och läs mer om detta erbjudande på denna sida!


Läs mer hos Dentaworks.


Dentaworks olika tandblekningspaket.

Köpguide: viktigt att tänka på innan ditt köp

Fördelarna med att bleka tänderna hemma

Fördelarna med att göra sin tandblekning på egen hand är som sagt priset! Så är det bara. Den andra fördelen är förstås att man kan göra sin tandblekning hemma och inte har en tandläkartid att passa.

Nackdelarna då? 

En del användare upplever problemet att få munskenan (som man lägger blekningsgelen i) att passa riktigt bra. Det är inte alltid så lätt att få perfekt passform på denna och det kräver lite tålamod och testande. Och att man verkligen följer beskrivningen som finns i förpackningen förstås.


Alla tänder bleks också olika. För vissa tar det längre tid, men ge inte upp! Fortsätt bleka så kommer du att se resultat så småningom.

Sammanfattning av tandblekningstestet

När du utför din tandblekning hemma ska du vara noggrann med användningen av gelen så att den inte kommer utanför tandskenorna. Om det sker är det risk att gelen skapar irritation på tandköttet. Inte farligt, men lite obehagligt. 


Och som sagt gäller det också att inte lockas av att använda detta för mycket! Ett självlysande garnityr ser varken snyggt eller naturligt ut, lika lite som en kraftig solbränna gör mitt i vintern.


Den bästa tandblekningen ger ditt snabbt och skonsamt ett vitt leende

Med den bästa tandblekningen hemma får du enkelt och smärtfritt ett vitare leende. 


Tips för ett ännu finare leende

Se till att du använder en bra tandborste, så att du fortsätter att hålla dina tänder vita efter tandblekningen. Läs gärna vårt eget test om den bästa eltandborsten samt Testfaktas test av tandborstar. För att sedan också hålla munnen och tänderna extra fräscha är det också bra att kontinuerligt använda munskölj.


Med detta i bakhuvudet önskar vi dig lycka till med ditt vita leende! Och du - kolla också in vår sida med test av plattång och även sidan med locktång tester, så att ditt hår blir lika vackert som ditt leende under 2023!


Efter att ha uppnått dina strålande vita tänder, kom ihåg att även återfukta läpparna med det ledande läppbalsamet på marknaden. Det finns inget värre än torra och fnasiga läppar som svider och som hindrar dig från att få ditt drömleende.
Vanliga frågor och svar

 • Från vilken ålder kan man utföra en tandblekning?
  Rekommenderat är att du minst bör vara 20 år gammal så vävnaderna i tänderna är färdigutvecklade.
 • Innehåller produkterna peroxider?
  Nej. Det finns inga peroxider i produkterna som kan framkalla ilningar.
 • Något jag bör tänka på med tandblekningen hemma?
  Vissa konsumenter upplever att det kan vara svårt att få skenan att passa perfekt i munnen. Men med lite tålamod går det bra. Du kan även få en kortvarigt och ofarlig irritation på tandköttet om blekningsgelen kommer utanför skenan.
 • Vilken är den bästa tandblekning hemma?
  Vi på Bäst i test Guiden har listat Dentway och Dentaworks som de två företag som erbjuder bäst tandblekning för hemmabruk.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Christina Ho

Bäst i test: Tandblekning hemma

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet. Hon är en riktig clean beauty-junkie och experimenterar ofta med nya produkter, vare sig det är inom skönhet, hälsa eller mat.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2018-10-05 och uppdaterades senast