Läs våra tester på tandblekning som du kan göra hemma

Test - Bästa tandblekningen hemma 2021

Det kan låta lite avskräckande, detta med att göra en tandblekning själv. Att det sliter på den värdefulla emaljen och därför ger större risk för hål i tänderna på sikt. Men dagens tandblekningskurer är riktigt bra och sliter inte mer på tänderna än om du skulle göra motsvarande tandblekning hos tandläkaren. Faktiskt kan det vara skonsammare att göra sin tandblekning hemma eftersom det från hösten 2012 inte är tillåtet med peroxider i tandblekning till privatpersoner. Om du är sugen på att få ett vitare leende utan tandläkarbesök och undrar vilken tandblekning som är bäst i test, så har du kommit helt rätt! 

 

Det som främst skiljer när man gör sin tandblekning på egen hand, är priset. Det blir snabbt fyrsiffrigt med en 3:a eller 4:a först, när man tar klivet in hos män eller kvinnor i vita rockar. Är du redo att göra arbetet själv, klarar du dig med några 100-lappar.

 

Tandblekning hemma bäst i test

Givetvis ska detta med tandblekning användas med förstånd. Men det gäller ju egentligen allt här i livet. Överdriven användning sliter onödigt på tänderna, kan skada emaljen och kan dessutom göra tänderna onaturligt vita. Det är inte snyggt. Men rätt använt kan detta ge dig ett snyggare leende, kanske framför allt om man dricker kaffe, the eller röker. Dessa produkter har ju en egenskap att missfärga tänderna, mer eller mindre. Och en korrekt genomförd tandblekning håller normalt i ett till fyra år, så det är väl investerad tid av dig!

 

Innan man påbörjar en behandling ska man se till att man inte har hål i tänderna. Du ska helst också vara över 20 år (eftersom den inre vävnaden, pulparummet, inte är färdigutvecklad innan dess).

 

Bästa tandblekningen hemma 2021

Är man redo att lägga ned lite tid på att göra sin tandblekning själv, vad ska man då tänka på och vad ger den bästa tandblekningen? Vi har jämfört två av de företag som erbjuder förstklassig tandblekning på hemmaplan och som är störst på marknaden idag, nämligen Dentway och Dentaworks! 

 

Låt oss först bara konstatera att nedanstående företag är snarlika och använder liknande typ av lösningar, vilket gör det nästan omöjligt att köpa "fel". Dessa företag erbjuder tandblekningar som är helt ofarliga eftersom de inte innehåller de farliga peroxider som användes förr i tiden och som orsakade obehagliga ilningar i tänderna.


 

Bäst i tandblekningstest Bäst i Test - Tandblekning

 

Gilla 5 Se dagens aktuella pris


Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Tandbleknings-kit Dentway

 

En av de mest populära tandblekningarna för hemmabruk är Dentway. Kanske beror det på att de har blivit bäst i test när det kommer till tandblekning under flera år och fått höga betyg i flera andra tester som du kan se här. Eller kanske beror det på att de garanterar att dina tänder bleks minst 3-8 nivåer på bara 10 dagar.


Dentways tandblekning är skonsam mot både dina tänder och tandkött och verkar helt utan ilningar i tänderna. Tandblekningen passar perfekt för dig som vill ha vita tänder och har normalt till känsligt tandkött, eller tunn emalj eftersom deras sammansättning är helt PH-neutral. Med Dentway får du ett snabbt, effektivt och säkert resultat och behandlingsmetoden är densamma som hos tandläkare världen över. 

 

Eller kanske är det helt enkelt så att det är snabba leveranser som är avgörande. Om du beställer innan klockan 14:00 så skickar de nämligen ditt Startkit samma dag - helt gratis från Dentway! Och har klockan passerat 14:00 skickar de ändå alltid din beställning inom 24 timmar.

 

Ibland kan man ha frågor inför, eller under, sin tandblekning hemma. Kanske är det något du funderar på eller om du är osäker på vad som passar just dig bäst. Då är det skönt att veta att Dentway har en legitimerad tandsköterska anställd, som du alltid kan maila till och få rådgivning av. Kostnadsfritt, dessutom. Dessutom får du, i startkitet, med en utförlig bruksanvisning för hur du ska gå tillväga. 

 

Företaget grundades redan 2005 och över 100 000 konsumenter har sedan dess valt deras tandblekningskit, där hela 9 av 10 sedan skulle rekommendera det till en vän. Allt detta gör att vi utser Dentway till vinnare just nu och sätter vinnarrosetten här. Och ännu bättre blir det förstås om du kan få rabatt på den bästa tandblekningen. Och det kan du!

 

Deras tandblekningskit kostar vanligtvis 495 kronor men när du skriver in rabattkoden BIT5 i kassan får du ytterligare  5 % rabatt idag! På så vis betalar du  bara 470 kronor inklusive frakt!  Beställ startkittet här och kom ihåg att ange rabattkoden i rutan "Värdekod" innan du betalar. Koden gäller så långt lagret räcker eller till senast den 31 januari 2022.

 

bästa tandblekningen

 

 

Utmanaren - tandblekning hemma


Tester på tandblekning hemma 2020


Gilla 5 Se dagens aktuella pris


Här köper du utmanaren:

Aktuella butikspriser per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Tandbleknings-kit Dentaworks

 

DentaWorks har flera olika paket med tandblekning och en metod som gör att du bleker tänderna hemma i lugn och ro. Deras startpaket innehåller allt du behöver för att komma igång; Tre tandskenor, gel för 60 behandlingar, förvaringsbox och instruktioner.

 

Du fyller skenan med blekgel, placerar den över tänderna och blekningen startar direkt. Du kan antingen bleka dagtid 30 minuter eller på natten när du sover. Om du inte får det resultat du vill efter första gången kan du använda dentaworks tandblekning 20 minuter, 2 gånger om dagen, tills du uppnått önskat resultat, normalt tar detta 7 dagar. 

 

Som du kan se på deras hemsida är tidigare kunder riktigt nöjda med sitt köp och priset på 499 kr är ungefär en 10-del av vad det kostar att gå till tandläkaren och få precis samma sak utförd. Och - just nu får du dessutom gratis frakt!

 

Gå till deras hemsida nu och läs om detta  erbjudande på denna sida!

 

tandblekning

 

Viktigt att veta inför ditt köp

Fördelarna med att göra sin tandblekning på egen hand är som sagt priset! Så är det bara. Den andra fördelen är förstås att man kan göra sin tandblekning hemma och inte har en tandläkartid att passa. Nackdelarna då? För vi tycker ju om att få även dessa klara för oss innan vi köper en produkt eller tjänst.

 

Ja, det som en del upplever som problem är att få munskenan (som man lägger blekningsgelen i) att passa riktigt bra. Det är inte alltid så lätt att få perfekt passform på denna och det kräver lite tålamod och testande. Och att man verkligen följer beskrivningen som finns i förpackningen förstås.

 

När du utför din tandblekning hemma ska du också vara noggrann med användningen av gelen så att den inte kommer utanför tandskenorna. Om det sker är det risk att gelen skapar irritation på tandköttet. Inte farligt, men lite obehagligt. 

 

Och som sagt gäller det också att inte lockas av att använda detta för mycket! Ett självlysande garnityr ser varken snyggt eller naturligt ut, lika lite som en kraftig solbränna gör mitt i vintern.

 

Den bästa tandblekningen ger ditt snabbt och skonsamt ett vitt leende

Med den bästa tandblekningen får du enkelt och smärtfritt ett vitare leende. 

 

Tips: Se också till att du använder en bra tandborste, så att du fortsätter att hålla dina tänder vita efter tandblekningen. Läs Testfaktas test av tandborstar. För att sedan också hålla munnen och tänderna extra fräscha är det också bra att kontinuerligt använda munskölj.

 

Med detta i bakhuvudet önskar vi dig lycka till med ditt vita leende! Och du - kolla också in vår sida med test av plattång och även sidan med locktång tester, så att ditt hår blir lika vackert som ditt leende under 2021!

Vanliga frågor och svar

 • Från vilken ålder kan man utföra en tandblekning?
  Rekommenderat är att du minst bör vara 20 år gammal så vävnaderna i tänderna är färdigutvecklade.
 • Innehåller produkterna peroxider?
  Nej. Det finns inga peroxider i produkterna som kan framkalla ilningar.
 • Något jag bör tänka på med tandblekningen hemma?
  Vissa konsumenter upplever att det kan vara svårt att få skenan att passa perfekt i munnen. Men med lite tålamod går det bra. Du kan även få en kortvarigt och ofarlig irritation på tandköttet om blekningsgelen kommer utanför skenan.
 • Vilken är den bästa tandblekning hemma?
  Vi på Bäst i test Guiden har listat Dentway och Dentaworks som de två företag som erbjuder bäst tandblekning för hemmabruk.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Tandblekning hemma

Testet skrevs och uppdaterades senast