Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

Läs våra tester på tandblekning som du kan göra hemma

 

Test - Tandblekning hemma

Det kan låta lite avskräckande, detta med att göra en tandblekning själv. Att det sliter på den värdefulla emaljen och därför ger större risk för hål i tänderna på sikt. Men dagens tandblekningskurer är riktigt bra och sliter inte mer på tänderna än om du skulle göra motsvarande tandblekning hos tandläkaren. Faktiskt kan det vara skonsammare att göra sin tandblekning hemma eftersom det från hösten 2012 inte är tillåtet med peroxider i tandblekning till privatpersoner.

 

Det som främst skiljer när man gör sin tandblekning hemma, är priset. Det blir snabbt fyrsiffrigt med en 3:a eller 4:a först, när man tar klivet in hos män (eller kvinnor) i vita rockar. Är du redo att göra arbetet själv, klarar du dig med några 100-lappar.

 

Tandblekning bäst i test

Givetvis ska detta med tandblekning användas med förstånd. Men det gäller ju egentligen allt här i livet. Överdriven användning sliter onödigt på tänderna och kan dessutom göra tänderna onaturligt vita. Det är inte snyggt. Men rätt använt kan detta ge dig ett snyggare leende, kanske framför allt om man dricker kaffe, the eller röker. Dessa produkter har ju en egenskap att missfärga tänderna, mer eller mindre. Och en korrekt genomförd tandblekning håller normalt i ett till fyra år, så det är väl investerad tid av dig!

 

Innan man påbörjar en behandling ska man se till att man inte har hål i tänderna. Du ska helst också vara över 20 år (eftersom den inre vävnaden, pulparummet, inte är färdigutvecklad innan dess).

 

 

Bästa tandblekningen 2019

Är man redo att lägga ned lite tid på att göra sin tandblekning själv, vad ska man då tänka på och vad ger den bästa tandblekningen? Vi har jämfört två av de företag som är störst på marknaden idag.

 

Låt oss först bara konstatera att nedanstående företag är snarlika och använder liknande typ av lösningar, vilket gör det nästan omöjligt att köpa "fel". Dessa företag erbjuder tandblekning utan de farliga peroxider som användes förr i tiden och som orsakade obehagliga ilningar i tänderna.


 

Bäst i tandblekningstest Bäst i Test - Tandblekning

 

Se dagens aktuella pris

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

En av de mest populära tandblekningarna hemma är Dentway. Kanske beror det på att de har blivit bäst i test år 2016 och fått höga betyg i flera andra tester som du kan se här. Eller kanske beror det på att de garanterar att dina tänder bleks minst 3-8 nivåer på bara 10 dagar.

 

Eller kanske är det helt enkelt så att det är snabba leveranser som är avgörande. Om du beställer innan klockan 14:00 så skickar de nämligen ditt Startkit samma dag - helt gratis! Och har klockan passerat 14:00 skickar de ändå alltid din beställning inom 24 timmar.

 

Ibland kan man ha frågor inför, eller under, sin tandblekning hemma. Kanske är det något du funderar på eller om du är osäker på vad som passar just dig bäst. Då är det skönt att veta att Dentway har en legitimerad tandsköterska anställd, som du alltid kan maila till och få rådgivning av. Kostnadsfritt, dessutom.

 

Företaget grundades redan 2005 och över 100 000 konsumenter har sedan dess valt deras tandblekningskit, där hela 9 av 10 sedan skulle rekommendera det till en vän. Allt detta gör att vi utser Dentway till vinnare just nu och sätter vinnarrosetten här. Och ännu bättre blir det förstås om du kan få rabatt på den bästa tandblekningen. Och det kan du!

 

Deras tandblekningskit kostar vanligtvis 495 kronor men när du skriver in rabattkoden BIT5 i kassan får du ytterligare  5 % rabatt idag! På så vis betalar du  bara 470 kronor inklusive frakt Beställ startkittet här och kom ihåg att ange rabattkoden i rutan "Värdekod" innan du betalar. Koden ska gälla till den 31 januari 2020 eller så långt lagret räcker.

 

 

 Tester på tandblekning hemma 2019

Här köper du utmanaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

DentaWorks har flera olika paket med tandblekning och en metod som gör att du bleker tänderna hemma i lugn och ro. Deras startpaket innehåller allt du behöver för att komma igång; Tre tandskenor, gel för 60 behandlingar, förvaringsbox och instruktioner.

 

Du fyller skenan med blekgel, placerar den över tänderna och blekningen startar direkt. Du kan antingen bleka dagtid 30 minuter eller på natten när du sover.

 

Som du kan se på deras hemsida är tidigare kunder riktigt nöjda med sitt köp och priset på 499 kr är ungefär en 10-del av vad det kostar att gå till tandläkaren och få precis samma sak utförd. Och - just nu får du dessutom gratis frakt!

 

Gå till deras hemsida nu och läs om detta  erbjudande på denna sida!

 

 

Viktigt att veta inför ditt köp

Fördelarna med att göra sin tandblekning hemma är som sagt priset! Så är det bara. Den andra fördelen är förstås att man kan göra sin tandblekning hemma och inte har en tandläkartid att passa. Nackdelarna då? För vi tycker ju om att få även dessa klara för oss innan vi köper en produkt eller tjänst.

 

Ja, det som en del upplever som problem är att få munskenan (som man lägger blekningsgelen i) att passa riktigt bra. Det är inte alltid så lätt att få perfekt passform på denna och det kräver lite tålamod och testande. Och att man verkligen följer beskrivningen som finns i förpackningen förstås.

 

När du utför din tandblekning hemma ska du också vara noggrann med användningen av gelen så att den inte kommer utanför tandskenorna. Om det sker är det risk att gelen skapar irritation på tandköttet. Inte farligt, men lite obehagligt.

 

Och som sagt gäller det också att inte lockas av att använda detta för mycket! Ett självlysande garnityr ser varken snyggt eller naturligt ut, lika lite som en kraftig solbränna gör mitt i vintern.

 

Den bästa tandblekningen ger ditt snabbt och skonsamt ett vitt leende

Med den bästa tandblekningen får du enkelt och smärtfritt ett vitare leende. 

 

Tips: Se också till att du använder en bra tandborste, så att du fortsätter att hålla dina tänder vita efter tandblekningen. Läs Testfaktas test av tandborstar från sommaren 2012.

 

Med detta i bakhuvudet önskar vi dig lycka till med ditt vita leende! Och du - kolla också in vår sida med test av plattång och även sidan med locktång tester, så att ditt hår blir lika vackert som ditt leende under 2019!


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!