Det här är den bästa multiroom-högtalaren just nu.

Tester på multiroom-högtalare 2021

Vill du veta vilken multiroom-högtalare som har blivit "bäst i test" 2021? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken högtalare som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta det bästa systemet för dig!

 

Efter att du läst detta multiroom-högtalare-testet kan vi även tipsa dig om att läsa vårt mobilhögtalare-test med högtalare som är bäst lämpade för att ta med sig till stranden eller festen! 


I detta test har vi tagit med två multiroomhögtalare, en som är perfekt att placera ut lite här och var i ditt hem och en, lite större högtalare, som ger det där extra trycket för att få fart på festen!

 

Visa mig den bästa multiroom högtalaren!


Visa mig den större högtalaren NU!

 

Multiroom-system

Ett multiroom-system är ett trådlöst högtalarsystem som låter dig lyssna på samma musik/ljud i flera rum samtidigt. Systemet med flera högtalare kommunicerar antingen genom att skapa ett separat nätverk eller Wi-Fi, vilket är det vanligaste idag.

 

Du styr högtalarna med en app på din telefon, surfplatta, dator eller med din röst. Du kan välja att spela musik i hela ditt hem eller endast en högtalare.

 

Därför ska du ha multiroom-högtalare

Multiroom-högtalare har länge varit populära och blir alltmer vanligare i våra hem. Att kunna gå från rum till rum och inte behöva avbryta nyheterna eller din favoritlåt bara för att du måste hänga din tvätt eller gå på toaletten, ja det är underbart!

 

Ett multiroom-högtalarsystem är en perfekt investering för dem som lyssnar på mycket musik och njuter av bra ljud. Vilken högtalare som passar dig bäst är givetvis upp till dig och det finns en hel del att välja mellan. Vissa vill ha det allra senaste och mest avancerade systemet med många anslutningsmöjligheter (t.ex. skivspelare och CD) medan andra bara kan streama musik från en smartphone, surfplatta eller dator.

 

Dessa krav ställer vi på högtalaren


  • Kvalitet - dåligt ljud förstör den trevliga känslan av musik, så här borde det vara bra ljudkvalitet.
  • Användarvänlig - det ska vara ett enkelt system som alla i familjen lätt kan använda.
  • Smart - det bör kontrolleras av din smartphone, surfplatta eller dator.
  • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - du ska självklart ha den bästa högtalaren när det gäller funktion och kvalitet.
  • Bra pris - Självklart!

Bästa multiroom-högtalare 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker och vill så har vi tagit fram en vinnare: Audio Pro A10.

Bästa multiroom-högtalaren just nu - Audio Pro A10

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Audio Pro A10


Det som gör Audio Pro A10 till vinnare är först och främst ljudkvaliteten, användarvänligheten och designen. Det är en liten och rund högtalare som inte tar mycket plats och passar snyggt i mindre rum. Möjligheten att placera högtalaren(erna) vart du vill i ditt hem (på hyllan eller monterad på väggen) är en stor fördel. Du får denna snygga högtalare i både ljusgrå och mörkgrå.

 

Ljudet är välbalanserat och tydligt. Basen är förvånansvärt bra för att vara en så liten högtalare. Enligt Audio Pro ligger hemligheten i en okonventionell användning av en dedikerad subwoofer samt en BMR-teknik som ger dig djup bas och tydlig diskant och mellanspel. Om du vill ha ännu mer bas kan du komplettera Audio Pro A10 med en separat, trådlös subwoofer. Har du dock inga planer på att förvandla ditt hem till en tillfällig nattklubb så klarar du dig gott med basen från Audio Pro A10.

 

Audio Pros högtalare är enkla att uppgradera och en bra investering för ditt hem. Ha en talare i varje rum så att alla i familjen kan höra din favoritmusik eller ansluta dem så att alla spelar samma musik samtidigt.

 

Du kan spara din favoritstation eller spellista och enkelt hämta hem de med en knapptryckning. Enkelt!

 

Om du vill veta mer om Audio Pro A10 kan du läsa mer här på Audio Pros hemsida.

 

Nackdelar då? Som alltid finns det några nackdelar med en produkt och när det gäller Audio Pro A10 har konsumenterna påpekat att de upplevt ett brusande ljud när de spelar musik. De pratade med Audio Pro och fick nya högtalare och därefter funkade det bra. Utöver det saknar vissa människor att högtalaren inte går på batteri samt att appen är lite svårt att förstå.

 

Om du letar efter en liten multiroom-högtalare med snygg design och bra ljud till ett bra pris så blir det INTE bättre än detta!


Så säger konsumenterna 

Konsumenterna är mycket nöjda med sina Audio Pro A10. Några av recensionerna är;"Jag har testat den här fantastiska högtalaren som jag är väldigt glad för! Bra ljud, stilren design, lätt att bära.", "Jag gillar att appen är enkel och att lägga till högtalare via Wi-Fi-funktionen var inget problem. Mycket snygg funktion med de fyra snabbvalsknapparna".

 

"Gör sitt jobb som surroundhögtalare!", "Jag har två. En i vardagsrummet och en i köket så jag behöver aldrig gå utan musik. Den har god kvalitet för både utseende och ljud! Jag gillar den moderna skandinaviska designen. Jag tycker att högtalaren passar bra in i mitt hem och hade jag levt lite större så hade jag köpt mer för att komplettera!"

  

Här köper du multiroom-högtalaren till bästa pris

Bästa priset på Audio Pro A10 hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1490 kr är det lägsta priset just nu för Audio Pro A10!

Hos Elon kan du köpa Audio Pro A10 för 1490 kr. Frakt ingår i priset.

Kjell & Company säljer just nu Audio Pro A10 för 1490 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1519 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Testvinnare 2 - multiroom-högtalare

Eftersom detta är ett test om multiroom-högtalare så har vi tagit med en till högtalare, även den från Audio Pro. Med C10 får du lite mer tryck i musiken med mer bas och krispigare diskant. Att Kombinera denna med ett par A10:or går enkelt via Wi-Fi och växlar upp ditt ljudsystem till ett riktigt bra multiroom-paket.

En rejäl boost till ditt multiroom-system - Audio Pro Addon C10

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på högtalaren)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Audio Pro Addon C10


Addon C10 har, till att börja med, väldigt snygg presentation och leverar rikt och kraftfullt ljud, även på högre volym-nivåer. På vardera sida har högtalaren en tweeter för diskant och i mitten hittar vi basen. Frekvensomfånget är 45Hz-20kHz vilket, för en bärbar högtalare, är fantastiskt bra. Att den kan gå ner så långt i frekvens bidrar till mer närvaro för basljuden vilket många andra bärbara högtalare har svårt med. Förutom bra bas levererar den också väldigt bra mitten- och sångfrekvenser så att det aldrig blir jobbigt att lyssna på din favoritmusik.

 

Skulle inte ljudet från enbart Addon C10 vara nog så kan du, om du äger andra Audio Pro-högtalare (t.ex. Audio Pro A10), kombinera dem för att skapa ett multiroom-system tillsammans med de andra högtalarna. 

 

Audio Pro har, som med sina andra högtalare, ansträngt sig för att ge dig så många anslutningsalternativ som möjligt så att det alltid går att spela musik, oavsett om du streamar från AUX, Bluetooth, Spotify Connect eller AirPlay. Om man inte har hängt med i utvecklingen så kan man givetvis även koppla in sin gamla skiv- eller CD-spelare via RCA-anslutningen. Old school är cool!

 

Förutom kraftfullt ljud så är designen väldigt snygg och högtalaren kommer med ett litet handtag så att du kan lyfta den runtom i hemmet. På toppen av högtalaren hittar du knappar som enkelt navigerar dig runt i det valda ljudlandskapet. En annan detalj, som aldrig skadar, är ett laddningsuttag för din smartphone.

 

Men finns det inget dåligt med denna högtalaren? Självklart är ingen produkt utan brist men i Addon C10s fall är det väldigt få saker som är fel. Något som kan upplevas som lite störigt är att högtalaren inte kan gå på batterier utan måste ha en strömsladd i sig och därför lämpar sig denna högtalare mest runtom hemmet. Letar du efter en högtalare som man kan ta med sig överallt så kolla då på vår andra testvinnare för bluetoothhögtalare


Så här tycker konsumenterna

Även konsumenterna som köpt denna högtalare är lika nöjda som experterna!

Några av alla omdömen är; "Gillar denna högtalare mycket. Låter underbart". En annan har skrivit "Basen! Basen är grym!".


Ett annat omdöme är; "Vi skulle ha julfest på kontoret men hade inga fungerande högtalare så jag tog med min Addon C10. När jag visade upp den skrattade alla mina kollegor och sa att vi behövde ett mycket större system men så fort jag satte igång musiken blev de helt paffa och undrade vad det var för högtalare jag hade tagit med mig.".

 

Här köper du högtalaren till bästa pris

CDON.COM säljer den just nu för 2468 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2468 kr är det lägsta priset just nu för Audio Pro Addon C10!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Audio Pro Addon C10 just nu för bara 2490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Audio Pro Addon C10 för 2490 kr. Frakt ingår i priset.
Testvinnare multiroom-högtalare - Experternas omdömen

I Tidningen M3s test om multiroom-högtalare hittar vi Audio Pros högtalare A10 på delad förstaplats. Det som hissas här är det dynamiska och detaljerade ljudet medan det som dissas är appen som M3 tycker är långsam och har ett trist gränssnitt. 


"Audio Pro har till vana att producera bra högtalare och A10 är inget undantag. Utrustad med en 1,25-tums tweeter och en 3-tums bas och två 4,5-tums passiva element, får vi en absolut ljudkvalitet i världsklass - trots den kompakta designen". 


Andra högtalare i detta test var bl.a. Sonos Play:5 och Denon Heos 5 HS2. Förstaplatsen delas av Audio Pro, Harman Kardon Citation 300 och Denon Heos 5 HS2 som alla fick 8/10 poäng.


Sajten trustedreview.com ger Audio Pro A10 4,5/5 stjärnor. De gillar designen, användarvänligheten och att ljudet kan mätas med förväntningarna. De tycker dock att ljudbilden hade kunnat vara lite bredare samt att basen skulle kunna vara lite starkare. De avslutar testet med att skriva; "Om du letar efter en högtalare som spelar ditt musikbibliotek på övertygande sätt så är Audio Pro A10 ett mycket bra val".

 

Lyd & Bilde gillar Audio Pro A10 och skriver lovorden: "Med A10 tar Audio Pro steget från den iögonfallande bordhögtalaren till de mer placerade och heminredningshögtalarna".

 

Aftonbladet har testat denna högtalare och ger den 4 av 5 poäng. Testet avslutas med: "Det märks att det finns god ljudkunskap hos Audio Pro".

 

Mobil ger Audio Pro A10 7 av 10 poäng och skriver att de gillar ljudet - speciellt basen. De tycker också om designen. De ger ett litet minus för att högtalaren inte har stöd till Chromecast.

 

Metro har testat Audio Pro A10 och ger den 4 av 5 poäng. De skriver: "Med A10 tar Audio Pro steget från slående bordshögtalare till mer plats- och hemvänliga högtalare".

 

whathifi ger Audio Pro A10 5 av 5 stjärnor och skriver;"Audio Pro erbjuder något nytt med sin design, men A10 har alla ljudfunktioner som gjorde dem till vinnare".


Tidningen Ljud & bild, Sep 2018 testade Audio Pro C10 och gav den 4/5 stjärnor. I testet skriver de om ljudet som de tycker är "kraftfullt och kontrollerat". 

 

AUDIO TEST skrev "En mix av simpel design och exemplariskt ljud".


WhatHiFi  testade denna högtalare och summerade den med order; "Vid detta pris finns det inget argument mot att köpa en Addon C10". Värt att nämna är också att Audio Pro år 2017 vann tre priser från WhatHiFi som verkligen är experter inom detta område.

 

Android Magazine var väldigt nöjda med sitt test och skrev "Utan tvekan en av de bästa ljudupplevelserna vi har haft".

 

digitallife.se gav högtalaren betyget 5(fantastiskt bra!) och skrev; "Förstklassigt ljud". De gillade även appen som man kan styra högtalarna med.


I WhatHiFis test om de bästa trådlösa högtalarna 2019 ser vi Audio Pro Addon C10 få full pott. Precis som i testet ovan om enbart C10 hittar inte WhatHiFi något fel med högtalaren för det priset den säljs för. Andra högtalare i testet är bl.a. Sonos One, Audio Pro Addon C3, Audio Pro Addon T3 och UE Wonderboom som alla får full pott. WhatHiFi testar även en såkallad "smart högtalare" i sitt test, Apples HomePod vilket de beskriver som den bäst låtande smarta högtalaren de har hört. Tyvärr så är det få röststyrningsprodukter som fullt fungerar på svenska så om man vill ha en smart högtalare alternativt kunna styra sin högtalare med rösten måste man tyvärr vänta lite tills tekniken har kommit ut på svenska också.

 

techradar.com har testat 10 trådlösa högtalare och den högtalare som vinner deras test är Ultimate Ears Boom 3. Motiveringen är enkel, den kan spela högt och bra. I detta test återfinns andra tillverkare som Bose, JBL, Bowers and Wilkins och Marshall. Tyvärr testas inte Audio Pro Addon C10 och det kan bero på anledningen att techradar.coms test skulle hitta en vinnare bland högtalare som du kan ta med dig överallt utan problem.

 

Från andra sidan jorden kommer channelnews från Australien med en recension om Audio Pro Addon C10 och Audio Pro Addon C5 och ger de betyget 10/10. Det de gillar allra mest är den oslagbara ljudkvaliteten som Audio Pros högtalare levererar. De refererar även WhatHiFis test om Audio Pro där de vann 3 priser 2017.


Läs mer på Audio Pros hemsida.

 Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående multiroom-högtalare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa multiroom-högtalaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Philip Andrén

Bäst i test: Multiroomhögtalare

Testet skrevs och uppdaterades senast