När det kommer till bästa multiroom högtalare 2023, erbjuder vår omfattande recension en jämförelse av multiroom högtalare bäst i test och bästa wifi högtalare bäst i test, perfekt för dem som söker bra högtalare hemma eller bästa högtalare för hemmet.

Multiroom högtalare test 2024: Bästa multiroom högtalare just nu

Vill du veta vilken som är multiroom högtalare bäst i test 2024? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla experttester och tagit reda på vilket högtalarsystem hemma som konsumenterna gillar allra bäst. Allt för att du ska undvika dåliga köp och hitta bästa multiroom högtalare för ditt hem!


Test av olika multiroom högtalare:

 1. Wifi högtalare att ha i flera rum för ett riktigt schysst trådlöst högtalarsystem hemma.
 2. Snygga högtalare som du kan ha framme i ditt vardagsrum.
 3. Multiroom-högtalare paket (större högtalare) med extra tryck för att få fart på festen.


Tips: Utöver ett multiroom system med bra högtalare hemma kan du även läsa vårt bluetooth högtalare test med högtalare som är bäst lämpade för att ta med sig till stranden eller festen!


Topp 3 multiroom högtalare just nu


Köpguide - skaffa bra högtalare hemma 

Ett multiroom system är ett trådlöst högtalarsystem med högtalare i flera rum som låter dig lyssna på samma musik/ljud samtidigt. Ljudsystemet med flera högtalare kommunicerar antingen genom att skapa ett separat nätverk eller Wi-Fi, vilket är det vanligaste idag.


Kontrollera multiroom högtalarna med en app på din telefon, surfplatta, dator eller med din röst; spela musik i hela hemmet eller endast ur en wifi högtalare om du inte vill störa andra i ett annat rum.


Därför ska du ha högtalarsystem hemma

Multiroom-högtalare har länge varit populära och blir alltmer vanligare i våra hem. Att kunna gå från rum till rum utan att behöva avbryta nyheterna eller din favoritlåt bara för att du måste hänga din tvätt eller gå på toaletten är underbart!


Ett bra högtalarsystem hemma är en perfekt investering om man lyssnar mycket på musik och njuter av bra ljud. Vilken högtalare som passar dig bäst är givetvis upp till dig och det finns en hel del att välja mellan. Vissa vill ha det allra senaste och mest avancerade ljudsystemet med många anslutningsmöjligheter (t.ex. skivspelare och CD) medan andra bara kan streama musik från en smartphone, surfplatta eller dator. Oavsett hjälper vi dig att hitta bästa högtalare för hemmet.


Dessa krav ställer vi på bästa högtalaren för hemmet 

 • Kvalitet - dåligt ljud förstör den trevliga känslan av musik, så här borde det vara bra ljudkvalitet.
 • Användarvänlig - det ska vara ett enkelt system som alla i familjen lätt kan använda.
 • Smart - det bör kontrolleras av din smartphone, surfplatta eller dator.
 • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - du ska självklart ha den bästa högtalaren när det gäller funktion och kvalitet.
 • Bra pris - Självklart!


Multiroom högtalare bäst i test 2024


Efter en noggrann granskning av marknaden för ljudsystem hemma bäst i test har vi tagit fram en vinnare: Audio Pro A10.


Wifi högtalare bäst i test

Det som gör Audio Pro A10 till bästa wifi högtalare är först och främst ljudkvaliteten, användarvänligheten och designen. Det är en liten och trådlöst högtalare som inte tar mycket plats och är ett mycket bra alternativ till Sonos högtalare. Du kan placera denna snygga högtalare i flera rum samt låta den stå framme i vardagsrummet. Den finns i både ljusgrå och mörkgrå.


Utmärkt ljudkvalité

Ljudet är välbalanserat och tydligt. Basen är förvånansvärt bra för att vara en så liten högtalare. Enligt Audio Pro ligger hemligheten i en okonventionell användning av en dedikerad subwoofer samt en BMR-teknik som ger dig djup bas och tydlig diskant och mellanspel. Om du vill ha ännu mer bas kan du komplettera Audio Pro A10 med en separat, trådlös subwoofer. Har du dock inga planer på att förvandla ditt hem till en tillfällig nattklubb så klarar du dig gott med basen från Audio Pro A10.


Trådlöst ljudsystem hemma

Audio Pros högtalare är enkla att uppgradera och är en bra investering för ditt hem. Ha en högtalare i varje rum så att alla spelar samma musik samtidigt. Du kan spara din favoritstation eller spellista och enkelt hämta hem de med en knapptryckning. Enkelt!


Nackdelar med Audio Pro A10

Vissa konsumenter till Audio Pro multiroom högtalare A10 har upplevt ett brusande ljud när de spelar musik, men fick nya högtalare som funkade felfritt. En del kunder önskar att högtalaren går på batteri samt tycker att appen är lite svår att förstå.


Denna högtalare passar dig om:

 • Du vill ha liten multiroom-högtalare med snygg design och bra ljud till ett bra pris.Här köper du multiroom högtalaren A10 till bästa pris

Bästa priset på Audio Pro A10 hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.
Användarnas omdömen och recensioner om Audio Pro

Konsumenterna är mycket nöjda med sina Audio Pro A10. Några av recensionerna är:


"Jag har testat den här fantastiska högtalaren som jag är väldigt glad för! Bra ljud, stilren design, lätt att bära."


"Jag gillar att appen är enkel och att lägga till högtalare via Wi-Fi-funktionen var inget problem. Mycket snygg funktion med de fyra snabbvalsknapparna".


"Gör sitt jobb som surroundhögtalare bäst i test!"


"Jag har två. En i vardagsrummet och en i köket så jag behöver aldrig gå utan musik. Högtalaren passar bra in i mitt hem och hade jag levt lite större så hade jag köpt mer för att komplettera!"


Högtalare bäst i test


Högtalare bäst i test är ingen mindre än Sonos One (Gen 2).


Bästa smarta högtalaren

Sonos One Gen 2 är en högkvalitativ och smart högtalare som har stöd för röstassistenter som Google Assistant och Amazon Alexa. Den erbjuder utmärkt ljudkvalitet, som kan justeras via Sonos S2-appen, och stöder multiroom-ljud när den ansluts till ett befintligt Sonos-system.


Snygga högtalare i flera rum

Designen är stilren och fungerar som en inredningsdetalj i hemmet. De kan även monteras fast på väggen eller på ett golvställ som kan köpas separat. Alternativt kan högtalarna stå för sig själv på en byrå eller ovanpå ett skåp.


Nackdelar med Sonos One högtalare

Trots sina styrkor har den dock vissa nackdelar, som brist på Bluetooth-anslutning och ljudförvrängning vid hög volym.Här köper du Sonos högtalare till bästa prisMultiroom högtalare paket


I detta test om multiroom högtalare har vi tagit med ett multiroom paket, även den från Audio Pro. Med Addon C10 får du lite mer tryck i musiken med mer bas och krispigare diskant. Denna högtalare går att kombinera med ett par A10:or via Wi-Fi. Då kan du fått ett riktigt bra multiroom paket som kan spela musik i hög kvalitet i hela ditt hem.


Bästa högtalaren för hemmet

Addon C10 har, till att börja med, väldigt snygg presentation och levererar rikt och kraftfullt ljud, även på högre volym-nivåer. På vardera sida har högtalaren en tweeter för diskant och i mitten finns ett större baselement. Frekvensomfånget är 45Hz-20kHz vilket, för en bärbar högtalare, är fantastiskt bra. 


Varför frekvensomfånget är så bra

Att den kan gå ner så långt i frekvens bidrar till mer närvaro för basljuden vilket många andra bärbara högtalare har svårt med. Detta visar sig framförallt när den spelar musik med en djup trumbas, t.ex. house och hip hop. Förutom bra bas levererar den också väldigt bra mitten- och sångfrekvenser så att det aldrig blir jobbigt att lyssna på din favoritmusik. 


Skapa musikanläggning bäst i test

Skulle inte ljudet från Addon C10 vara nog så kan du, om du äger andra Audio Pro-högtalare (t.ex. Audio Pro A10), kombinera dem för att skapa ett multiroom system tillsammans med de andra högtalarna. Detta görs enkelt med hjälp av Audio Pros egna smartphone app. 


Snygga högtalare i vardagsrum

Förutom kraftfullt ljud så är designen väldigt snygg och högtalaren kommer med ett litet handtag så att du kan lyfta den runtom i hemmet. På toppen av högtalaren hittar du knappar som enkelt används för att kontrollera källa och ljudvolym. En annan detalj, som aldrig skadar, är ett laddningsuttag för din smartphone.


Wifi högtalare med andra anslutningsmöjligheter

Audio Pro har, som med sina andra högtalare, ansträngt sig för att ge dig så många anslutningsalternativ som möjligt så att det alltid går att spela musik, oavsett om du spelar via Wi-FI, AUX, Bluetooth, Spotify Connect eller AirPlay. 


Om man inte har hängt med i utvecklingen, eller har ett intresse för äldre format, kan man givetvis även koppla in sin gamla vinyl- eller CD-spelare via RCA-anslutningen. Old school är fortfarande coolt!Här köper du multiroom högtalaren Addon till bästa pris
Användarnas omdömen och recensioner om Addon C10

"Gillar denna högtalare mycket. Basen är grym!"


"Vi skulle ha julfest på kontoret men hade inga fungerande högtalare så jag tog med min Addon C10. När jag visade upp den skrattade alla mina kollegor och sa att vi behövde ett mycket större system men så fort jag satte igång musiken blev de helt paffa och undrade vad det var för högtalare jag hade tagit med mig."


Nackdelar med detta multiroom-högtalare paket

Självklart är ingen produkt utan brist men i Addon C10s fall är det väldigt få saker som är fel. Något som kan upplevas som lite störigt är att högtalaren inte kan gå på batterier utan måste ha en strömsladd ansluten. Letar du efter en högtalare som man kan ta med sig överallt så kolla då på vår andra testvinnare för bluetooth högtalare.


Jämför multiroom högtalare


Aux:
USB:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Röststyrning:
Bluetooth:
Wi-Fi:
Strömningskanaler:
Bäst i test multiroomhögtalaren 2024 - Audio Pro A10 - Bäst i test
Audio Pro A10
Bästa multiroom hö...
Ja
Nej
14 cm
14 cm
19,3 cm
1,5 kg
Ja (Amazon Alexa)
Ja
Ja
AirPlay, Spotify Connect, Tidal, Deezer, TuneIn
Bäst i test multiroomhögtalaren 2024 - Sonos One (Gen 2) - Bäst i test
Sonos One (Gen 2)
Bästa högtalare ju...
Nej
Nej
11,97 cm
11,97 cm
16,145 cm
1,85 kg
Ja (Amazon Alexa, Google Assistant)
Nej
Ja
AirPlay, Spotify Connect, Tidal, Deezer, TuneIn, MusicCast, AirPlay 2, Amazon Music
Bäst i test multiroomhögtalaren 2024 - Audio Pro Addon C10 - Bäst i test
Audio Pro Addon C10
Kraftfull multiroo...
Ja
Ja
32 cm
18 cm
16,6 cm
4 kg
Nej
Ja
Ja
AirPlay, Spotify Connect, TuneIn

Så gjorde vi testet om multiroom högtalare

I vår undersökning av multiroom högtalare har vi först och främst undersökt hur de olika högtalarnas specifikationer och funktioner förhåller sig till deras priser eftersom vår huvuduppgift är att utse de högtalare som ger dig allra bäst ljud och funktion för priset. Men förutom att jämföra de olika högtalarnas prestanda och pris har vi även tagit reda på vad experterna tycker om de olika högtalarna som de har hunnit testa.


Resultaten från experternas tester har vi tagit del av via internet och i tidningar. Förutom att se vilka högtalare som de tycker presterar bäst har dessa tester även gett svar på tal om högtalarnas löften är sanna. Vidare har experterna undersökt ljudkvalitet, hur enkelt det är att ansluta till högtalaren samt vem högtalaren passar bäst för, beroende på hur du bor.


Slutligen, efter våra jämförelser och experternas tester, har vi också tagit reda på hur högtalarna presterar i verkliga hem, vilket vi har gjort genom att ta del av konsumenters omdömen och recensioner. Här blir det tydligt med vilka högtalare som är enklast att använda och erbjuder bra ljud. Detta har varit viktigt eftersom kunderna har bäst erfarenhet av högtalaren, då de har möjlighet att testa dessa under lång tid - vilket även ger indikation på hur hög kvalitet högtalarna håller.


Testvinnare av multiroom högtalare test

Audio Pro Addon C10 - Bästa multiroom högtalare

Sonos One (Gen 2) - Bästa högtalare för hemmet

Audio Pro A10 - Bästa multiroom högtalareVi har granskat multiroom system och högtalarsystem hemma för att hjälpa dig att hitta det bästa ljudsystemet hemma bäst i test. Vårt wifi högtalare test ger en grundlig översikt av marknadens bästa produkter, inklusive högtalaren som krossar Sonos och andra trådlösa ljudsystem.Test multiroom högtalare - experternas omdömen

I Tidningen M3s test om multiroom-högtalare hittar vi Audio Pros högtalare A10 på delad förstaplats. Det som hissas här är det dynamiska och detaljerade ljudet medan det som dissas är appen som M3 tycker är långsam och har ett trist gränssnitt.


"Audio Pro har till vana att producera bra högtalare och A10 är inget undantag. Utrustad med en 1,25-tums tweeter och en 3-tums bas och två 4,5-tums passiva element, får vi en absolut ljudkvalitet i världsklass - trots den kompakta designen".


Andra högtalare i detta test var bl.a. Sonos Play:5 och Denon Heos 5 HS2. Förstaplatsen delas av Audio Pro, Harman Kardon Citation 300 och Denon Heos 5 HS2 som alla fick 8/10 poäng.


Sajten trustedreview.com ger Audio Pro A10 4,5/5 stjärnor. De gillar designen, användarvänligheten och att ljudet kan mätas med förväntningarna. De tycker dock att ljudbilden hade kunnat vara lite bredare samt att basen skulle kunna vara lite starkare. De avslutar testet med att skriva; "Om du letar efter en högtalare som spelar ditt musikbibliotek på övertygande sätt så är Audio Pro A10 ett mycket bra val".


Lyd & Bilde gillar Audio Pro A10 och skriver lovorden: "Med A10 tar Audio Pro steget från den iögonfallande bordhögtalaren till de mer placerade och heminredningshögtalarna".


Aftonbladet har testat denna högtalare och ger den 4 av 5 poäng. Testet avslutas med: "Det märks att det finns god ljudkunskap hos Audio Pro".


Mobil ger Audio Pro A10 7 av 10 poäng och skriver att de gillar ljudet - speciellt basen. De tycker också om designen. De ger ett litet minus för att högtalaren inte har stöd till Chromecast.


Metro har testat Audio Pro A10 och ger den 4 av 5 poäng. De skriver: "Med A10 tar Audio Pro steget från slående bordshögtalare till mer plats- och hemvänliga högtalare".


whathifi ger Audio Pro A10 5 av 5 stjärnor och skriver;"Audio Pro erbjuder något nytt med sin design, men A10 har alla ljudfunktioner som gjorde dem till vinnare".


Tidningen Ljud & bild, Sep 2018 testade Audio Pro C10 och gav den 4/5 stjärnor. I testet skriver de om ljudet som de tycker är "kraftfullt och kontrollerat".


AUDIO TEST skrev "En mix av simpel design och exemplariskt ljud".


WhatHiFi  testade denna högtalare och summerade den med order; "Vid detta pris finns det inget argument mot att köpa en Addon C10". Värt att nämna är också att Audio Pro år 2017 vann tre priser från WhatHiFi som verkligen är experter inom detta område.


Android Magazine var väldigt nöjda med sitt test och skrev "Utan tvekan en av de bästa ljudupplevelserna vi har haft".


digitallife.se gav högtalaren betyget 5(fantastiskt bra!) och skrev; "Förstklassigt ljud". De gillade även appen som man kan styra högtalarna med.


I WhatHiFis test om de bästa trådlösa högtalarna 2019 ser vi Audio Pro Addon C10 få full pott. Precis som i testet ovan om enbart C10 hittar inte WhatHiFi något fel med högtalaren för det priset den säljs för. Andra högtalare i testet är bl.a. Sonos One, Audio Pro Addon C3, Audio Pro Addon T3 och UE Wonderboom som alla får full pott. WhatHiFi testar även en såkallad "smart högtalare" i sitt test, Apples HomePod vilket de beskriver som den bäst låtande smarta högtalaren de har hört. Tyvärr så är det få röststyrningsprodukter som fullt fungerar på svenska så om man vill ha en smart högtalare alternativt kunna styra sin högtalare med rösten måste man tyvärr vänta lite tills tekniken har kommit ut på svenska också.


techradar.com har testat 10 trådlösa högtalare och den högtalare som vinner deras test är Ultimate Ears Boom 3. Motiveringen är enkel, den kan spela högt och bra. I detta test återfinns andra tillverkare som Bose, JBL, Bowers and Wilkins och Marshall. Tyvärr testas inte Audio Pro Addon C10 och det kan bero på anledningen att techradar.coms test skulle hitta en vinnare bland högtalare som du kan ta med dig överallt utan problem.


Från andra sidan jorden kommer channelnews från Australien med en recension om Audio Pro Addon C10 och Audio Pro Addon C5 och ger de betyget 10/10. Det de gillar allra mest är den oslagbara ljudkvaliteten som en Audio Pro högtalare levererar. De refererar även WhatHiFis test om Audio Pro där de vann 3 priser.


Läs mer på Audio Pros hemsida.Kjell & Company säljer just nu Audio Pro A10 för 1395 kr. Frakten ingår i priset.

1395 kr är det lägsta priset just nu för Audio Pro A10!


Hifi Klubben säljer just nu Sonos One (Gen 2) för 2399 kr. Frakten ingår i priset.

2399 kr är det lägsta priset just nu för Sonos One (Gen 2)!


Amazon säljer Audio Pro Addon C10 just nu för bara 4555.89 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

4555.89 kr är det lägsta priset just nu för Audio Pro Addon C10!


Tips 1: Skaffa den bästa TV:n för en fantastisk bildupplevelse och komplettera med den bästa ljudlimpan för oöverträffat ljud.


Om du gillar det mer gammalmodiga att uppleva filmer i CD-format med en 4K blurayspelare och bygga upp surroundljud med bra datorhögtalare har vi tester om det också.


Tips 2: Hitta den bästa streamingtjänsten för oändligt med innehåll och avsluta med den bästa förstärkaren för det ultimata ljudsystemet.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående multiroom högtalare bäst i test. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtalaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.Vanliga frågor och svar

 • Vad är multiroom högtalare?
  Multiroom högtalare är som ett trådlöst högtalarsystem med högtalare i flera rum som styrs enkelt från din telefon. Med ett multiroom system kan du välja vilka högtalare som ska spela musik.

  Det fina med multiroom högtalare är att de gör det möjligt för musiken att följa med dig när du går från rum till rum.
 • Vilken multiroom högtalare är bäst i test?
  I vårt multiroom högtalare test har vi utsett tre olika "multiroom högtalare bäst i test". Det handlar om Audio Pro Addon C10, Audio Pro A10 och en Sonos One högtalare. Samtliga är mycket bra högtalare.
 • Vilka högtalare kan man parkoppla?
  Med samtliga "multiroom högtalare bäst i test" kan du koppla högtalare i flera rum och skapa ett trådlöst högtalarsystem hemma.Philip Andrén

Bäst i test: Multiroomhögtalare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast