Massagepistol bäst i test, bästa massagepistolen.

Massagepistol test - Bästa massagepistolen 2022

Har du ofta ömmande muskler och vill göra något åt dina problem? Då är en massagepistol ett riktigt bra hjälpmedel för att åtgärda smärtan. Vi har läst alla aktuella tester från experter, testlabb och på internet. Detta har vi sedan sammanställt till detta massagepistol test och samlat de bästa och mest prisvärda massagepistolerna just nu. 


Och inte nog med det! Vi har även tagit reda på vilken massagepistol de svenska konsumenterna gillar allra mest. Allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt bland de olika modellerna. På så sätt kan du hitta den bästa massagepistolen direkt och undvika dåliga felköp. 


I detta test listar vi massagepistolen som är bäst i test just nu men även utmanare som också har presterat väl i experternas tester och bland konsumenternas omdöme. 


I testet kan du läsa omBästa massagepistolen 2022

Massagepistol bäst i test

Flowlife Flowgun PRO 2

Massagepistol bäst i test Flowlife Flowgun PRO 2
 • Hög kvalitet

 • 5 vibrationsnivåer

 • 6 medföljande munstycken

 • Används av Sveriges elitidrottare

 • Resekit ingår

Rekommenderad massagepistol

Hyperice HyperVolt

Massagepistol bäst i test Hyperice HyperVolt
 • Toppbetyg från experter och konsumenter

 • Hög kvalitet

 • 5 vibrationsnivåer

 • 4 massagehuvuden

 • Resekit ingår inte

 • Batteritiden

Massagepistol - mest prisvärd

Gymstick CairO Pro Massage Gun

Massagepistol bäst i test Gymstick CairO Pro Massage Gun
 • Toppbetyg från experter

 • Mest ergonomiska massagepistolen på marknaden

 • Otroligt bra batteritid

 • Resekit ingår

priser i samarbete med Prisjakt


Detta är en massagepistol

En massagepistol är ett effektivt verktyg som använder sig av vibrationer i olika hastigheter för att ge dig en träffsäker massage, oavsett var smärtan än sitter. Du kan enkelt själv använda massagepistolen på dig själv, vilket gör det otroligt enkelt att få en djupgående och stimulerande massage som löser upp stela muskler. 


Att använda massagepistolen är enkelt och du får snabbt resultat i form av stimulerade muskler och ökad blodcirkulation. Triggerpunkter löses även upp och frigör restprodukter. Massagepistolen kan med fördel användas efter träning för att mjuka upp kroppen och frigöra restprodukter. 
Massagepistol bäst i test 2022 - Flowlife

Massagepistol bäst i test - Flowlife Flowgun PRO 2

(Klicka på bilden för se det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Flowlife Flowgun PRO 2​Flowlife är ett svenskt företag som med sina massagepistoler ​Flowgun PRO 2 och ​Flowgun Go 2.0 har gjort sig ett starkt namn på marknaden. Nu har de även släppt en liten smidig massagepistol som är perfekt att ha med på resan eller i träningsväskan som heter ​Flowgun Pocket


Flowgun massagepistoler tar hem förstaplatsen eftersom de funkar otroligt bra, vilket speglas i deras höga betyg från experter svenska atleter som använder deras produkter. 


Flowgun kommer med 6 tillhörande utbytbara massagehuvuden, eller munstycken, som alla kan användas på de större muskelgrupperna eller de mindre. Men det finns även en tydlig manual som rekommenderar massagehuvuden för olika delar av kroppen. Dessa 6 munstycken är utformade för att komma åt musklerna och frigöra triggerpunkter på bästa sätt och ge en massage av högsta kvalitet


Det är en kraftfull massagepistol med fem vibrationsnivåer. Du kan därför börja mjukt för att sedan trappa upp styrkan efter hand. Massagepistolen verkar effektivt och smärtlindrande. När muskeln känns bra kan du långsamt trappa upp styrkan för djupare massage. 


Massagepistolen håller en låg ljudnivå oavsett vilken vibrationsnivå du kör på. Detta är bra eftersom du då enkelt kan massera när du ligger i soffan utan att störas av oljud.


Massagepistolen är mycket effektiv och du behöver endast använda massagepistolen upp till ca 10 min per dag för att få önskvärd effekt. Förutom smärtlindringen hjälper massagepistolen dig att få bort restprodukter som samlas i kroppen samt att den släpper lös hormoner som dopamin, endorfin och seratonin som alla har bevisat goda effekter för ditt välmående. 


Flowgun har en batteritid på hela 5h vilket är en otroligt lång batteritid jämfört med andra massagepistoler i denna prisklass. Att ladda upp massagepistolen från 0–100% tar ca 4h. När den har laddats klart kan du se hur adaptern lyser grönt istället för rött. 


Slutligen får du också med ett resefordral som gör det enkelt att ta med massagepistolen när du är på resande fot. 


Detta säger användarna

"Ooouuuuff. Vilken känsla. Har minskat mina dagen-efter-träning krampor plus fixat jobbnackens stelhet."


"Mycket nöjd med Flowgun. Används flitigt och uppskattas av alla oss träningsfreaks i familjen!"


"Väldigt bra massagepistol."


"Otroligt kraftfull produkt. Testa!"


Funkar hur bra som helst."


"Kunde inte gå pga träningsverk, den räddade mig verkligen."


"Kör med denna efter varje träningspass och slipper helt träningsvärk. Den är verkligen helt fantastiskt bra!"


"Supernöjd!"


"Fungerar över mina förväntningar nästan svårt att ha den på högsta hastigheten, tar jäkligt bra och framför allt effektivt, Har kört den nu en vecka utan att packa upp laddaren än, ligger bra i handen. Nöjd med den till fullo, bra kvalitet på den. Robust. Hade det inte varit för det höga priset var det 4 stjärnor, annars 5."


"Har använt nu i cirka 1 månad och kan inte säga annat än att det känns magiskt. Tränar 5-6 gånger i veckan och använder Flowgun efter varje gympass."


"Underbar!"


Här köper du bästa massagepistolen till lägsta pris

Flowlife säljer just nu Flowlife Flowgun PRO 2 för 3790.5 kr. Frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens rabattkod bitguiden5 för att få detta pris!

3790.5 kr är det lägsta priset just nu för Flowlife Flowgun PRO 2!

Komplett säljer just nu Flowlife Flowgun PRO 2 för 4099 kr. Frakten ingår i priset.
Rekommenderad massagepistol

Rekommenderad massagepistol - Hyperice HyperVolt

(Klicka på massagepistolen för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Hyperice HyperVolt


Hyperice Hypervolt är vår rekommenderade produkt i vårt massagepistol test direkt efter vår testvinnare. Produkten är en av de populäraste massagepistolerna och har fått höga betyg från erkända experter som t.ex. Business Insider och Men's Health. 


Det finns flera anledningar till att denna massagepistol är bland de bästa. För det första kommer den med fyra utbytbara massagehuvuden: rund, platt, kula och gaffel. Dessa fungerar mycket bra för att komma åt olika punkter. Exempelvis tränger gaffel-formen in mellan kotor och kulformen tar på djupet. 


Vidare har den 3 olika hastighetsnivåer, eller vibrationsnivåer där den lägsta nivån kör på frekvensen 30Hz och trycker ut 1800 slag/min och mellannivån, på 40Hz, kör ut 2400 slag/min. Det är en så pass kraftig massagepistol att högsta nivån klarar av att ge 3200 slag per minut med en frekvens på 53Hz. 


Men trots dess prestanda för den inte med sig massa oljud utan är väldigt tyst. Du kan exempelvis sitta i soffan och titta på TV utan att bli störd av Hypervolt massagepistol. 


Rekommenderad användning är att använda en lägre hastighet på de stora muskelgrupperna, exempelvis vid axlar och nacke. På mindre muskelgrupper fungerar det bättre att ha en högre inställning med snabbare vibrationer. Genom att ansluta massagepistolen till Hyperices app kan du få användbara tips och träningsråd, bland annat för hur du kan använda massagepistolen i samband med träning.


Ett extra plus i kanten är att massagepistolen redan är färdigmonterad när du får hem den. Det är bara att sätta igång med att ladda upp den. Batteriet klarar av drygt 2 timmars arbetstid innan den behöver laddas om. 


Det tar cirka 6 timmar för att batteriet ska laddas till full styrka igen. Den utmärker sig även för den låga vikten på drygt 1 kg.  


En av de största styrkorna med Hypervolt massagepistol är att den håller väldigt hög kvalitet. Detta återspeglas även i användarnas recensioner. Om du mot förmodan skulle få problem med din massagepistol har du dessutom 1 års garanti från Hyperice.


Detta säger användarna om massagepistolen

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad de svenska konsumenterna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt konsumenterna som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Jag jobbar som massageterapeut och har använt denna i 3 års tid. använder man detta rätt så är det ett otroligt och bra verktyg o komplement till massagen."


"Väldigt nöjd! Hög kvalitetskänsla. Utbytbart batteri. Tre olika hastigheter. Fem olika massagehuvuden. Bra batteritid."


"Detta är originalet och det märks. Gediget byggd, tyst och kraftfull. Har regelbundet använt den under några månader och är mycket nöjd med vad den gör. Bra batteritid."


"För er som tvekar och tänker hur mycket bättre denna dyrare massagepistol kan vara än de billigare konkurrenternas? Köp denna direkt så slipper ni returer. Sjukt bra, provade en som skulle vara likvärdig för 999:- (ojämn, trött och plastig). Denna levererar verkligen, värd varenda krona."


"Vilken maskin. Redan på första försöker kändes det, att den här maskinen kommer man gilla länge. Man kommer åt överallt. Perfekt för trötta ben." 


"Den här rår även på stora stumma eller djupt liggande muskler. För de mindre eller mer ömma jobben finns ett massagehuvud med en dämpande gummiblåsa. Totalt fyra olika massagehuvud gör att den kan anpassas till de flesta behov. Batterikapaciteten är bra, mer än tillräcklig för en enskilds behov."


"Av alla massage apparater jag köpt så är denna helt klart den bästa. På några minuters användning så kunde jag känna en avslappnande effekt i musklerna, och spänningar släppte."


"Dyr? Kanske inte? Jag skulle vilja påstå att pengar spenderade på fysiskt välmående är pengar väl spenderade. Att jag nu visserligen inhandlade produkten till reapris skadar inte. Under dessa tre veckor har jag och sambon använt produkten flitigt, vi är väldigt nöjda."


"Nu när jag äger en sån och testat den så måste jag säga att den är en 5 stjärnig produkt. Funkar precis hur bra som helst. Till skillnad från andra apparater, så är denna väldigt tystare motor(sic!) och även på max inställning så är den inte så farligt."


"Har haft problem med stel bröstrygg och nacke. Gick ofta till massör och kiropraktor. Med den här kan jag enkelt massera mig själv men framförallt kan sambon ge effektiv massage. Mycket pengar men med facit i hand var det värt det." 


Här köper du utmanaren till lägst pris

Proteinbolaget erbjuder den för 2999 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2999 kr är det lägsta priset just nu för Hyperice HyperVolt!

Apoteket MEDS säljer Hyperice HyperVolt för 3790 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Massagepistol test - mest prisvärda massagepistol

Utmanaren - Gymstick Cairo Pro Massage Gun

(Klicka på massagepistolen för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Gymstick CairO Pro Massage Gun


Gymstick CairO Pro Massage Gun ser lite annorlunda ut än sina konkurrenter men fungerar otroligt bra. Tack vare sin speciella design kan den skryta om att vara den bästa massagepistolen just nu på marknaden ur ett ergonomiskt perspektiv. 


Förutom dess smarta design har den även en touch-skärm som sitter på baksidan. På denna display får du info ang vilken massagestyrka som används och du kan även ändra styrkan här genom att enkelt klicka på upp- eller nedpilen. 


Det finns 5 vibrationsnivåer där det mjukaste läget (Relax) ger 1400 tryck/min och det snabbaste (Extreme) ger 3200 tryck/min. Det finns även 5 anpassade massagehuvuden som du kan knipsa på massagepistolen. Dessa kan användas på olika muskelgrupper och ger en avkopplande massage som hjälper musklerna att återhämta sig och minska risken för spänningar och belastningsskador. 


Det som främst utmärker denna massagepistol är dess utmärkta batteritid - hela 15 timmar om du kör på lägsta hastigheten! Dock är det mest troligt att du kommer variera mellan de fem olika hastighetslägena. Därför är 6h en mer trolig batteritid.


Du får med en ett rese-kit och ett förvaringsstativ. Massagepistolen väger ca 1kg. 


Här köper du massagepistol bäst i test - prisvärd till lägsta pris

Träningsmaskiner säljer Gymstick CairO Pro Massage Gun just nu för 1835 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1835 kr är det lägsta priset just nu för Gymstick CairO Pro Massage Gun!

CDON.COM säljer den just nu för 1919 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Gymstick CairO Pro Massage Gun för 1949 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Sportgymbutiken säljer Gymstick CairO Pro Massage Gun för 2119 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Test massagepistol - experternas omdömen

Aftonbladet: Testade 11 massagepistoler och beskrev vår utmanare Gymstick CairO Pro Massage Gun som en "toppmodell" och gav den toppbetyget på 5 stjärnor! De tycker att den har en annorlunda design men att den fungerar bra. 


De gillar att du får med 5 massagehuvuden samt dess otroliga batteritid. De gav 4 stjärnor till vår rekommenderade Hyperice Hypervolt och tyckte att den var enkel att använda men drog av några poäng för att dess lägstanivå upplevdes som lite för intensiv. Totalt kammade Hyperice HyperVolt hem 4 stjärnor. 


En av de största tennisbloggarna på internet, lovetennisblog, har testat Flowlifes Flowgun. De kommer fram till att Flowgun ger utmärkt massage vid behov och tycker att den är enkel att använda. Allra nöjdast är de med resultatet; som enkelt lindrar ömma muskler efter träning. 


Även iloebesko har testat Flowlife Flowgun. Deras test antar en mer vetenskaplig karaktär där de går in på massagepistolens effekter på kroppens återhämtning. De är positiva till hur massagepistolen underlättar återhämtning genom att öka blodcirkulationen och därmed få kroppen att göra sig av med restprodukter. 


En av deras favoritspecifikationer är styrkan hos Flowgun och menar att effekten känns redan av vid de lägre hastighetslägena. Även massagepistolens användarvänlighet och praktikalitet tas upp då den är enkel att ta med och går snabbt att ladda upp.


När iloebesko tar upp nackdelar nämner de först och främst priset. Dock menar de att ett frekvent användande av massagepistolen göra det värt det, pga minskade besök till massören. Slutligen nämner de att massagepistolen har en viss inlärningskurva och att det därför är viktigt att börja på de lägre styrkorna.


Men's Health: Gillar att Hyperice HyperVolt får jobbet gjort samt att den är enkel att använda och tyst i drift. Att den är lätt i vikt är också något som de tycker är väldigt bra eftersom massagepistolen inte kommer kännas som en tung sten väskan. 


Business Insider: Testade Hyperice HyperVolt och recensenten James Brains var mycket imponerad. Brains upplevde att massagepistolen minskade hans kroniska smärta och hindrade den från att sprida sig i kroppen. Efter en tids användning upplevde Brains sig själv som smidigare samt att han snabbt kunde åtgärda ömma muskler. 


På frågan ifall den är köpvärd skriver Brains: "Även om det inte går att jämföra med de magiska fingrarna hos en licenserad massageterapeut kan HyperVolt massagepistol göra ett fantastiskt jobb emellan" samt "det är också ett ovärderligt verktyg för idrottare som vill lossa ömma muskler före eller efter ett träningspass."
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den massagepistol som passar dig bäst.


Testvinnare - Bästa massagepistolenTips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har massagepistol rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa massagepistolen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Vill du läsa mer om massageprodukter kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om bästa massagekudden eller fotmassage bäst i test.


Tips 3: Även löpning är ett effektivt sätt att hålla kroppens muskler och leder i gott skick. Det är dock viktigt att inte överanstränga sig samt att du har bra stöd när du springer. Läs därför vårt test om de bästa löparskorna just nu!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa massagepistolen?
  Den massagepistol som får högst betyg i vårt test kommer från Flowlife. Två andra riktigt bra massagepistoler är Hyperice HyperVolt och Gymstick Cairo Pro Massage Gun.
 • Vad är en massagepistol?
  En massagepistol är ett effektivt verktyg som använder sig av vibrationer i olika hastigheter för att ge dig en träffsäker massage, oavsett var smärtan än sitter. Du kan enkelt själv använda massagepistolen på dig själv, vilket gör det otroligt enkelt att få en djupgående och stimulerande massage som löser upp stela muskler
 • Hur använder man massagepistol?
  En massagepistol levereras med flera olika munstycken som är bra för olika punkter på kroppen. Du kan ställa in hastigheten i olika lägen och där med behandla dina punkter som ömmar olika hårt.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Massagepistol

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast