massagepistol bäst i test aftonbladet, bästa massagepistolen, bra massagepistol test aftonbladet, bäst i test massagepistol råd och rön, flowgun pocket test

Massagepistol bäst i test - Bästa massagepistolen 2024

Har du ofta ömmande muskler och vill göra något åt dina problem? Då är en massagepistol ett riktigt bra hjälpmedel för att åtgärda smärtan.


Vi har läst alla aktuella tester från experter, testlabb och på internet. Detta har vi sedan sammanställt till detta massagepistol test. På så sätt kan du hitta den bästa massagepistolen direkt och undvika kostsamma felköp.Bästa massagepistolerna just nuJämför massagepistoler - specifikationer

Jämför Flowgun massagepistol bäst i test från Flowlife samt utmanaren från HyperIce som har presterat väl i experternas tester och fått bra omdömen hos konsumenterna.


Högsta läge:
Antal massagehuvuden:
Batteritid:
Vikt:
Bäst i test massagepistolen 2024 - Flowlife Flowgun GO 2.0 - Bäst i test
Flowlife Flowgun GO...
Massagepistol bäst...
2800 slag/min
6 st
5 timmar
790 g
Bäst i test massagepistolen 2024 - Hyperice HyperVolt - Bäst i test
Hyperice HyperVolt
Utmanaren till mas...
3200 slag/min
4 st
Ca 2 timmar
1 kgMassagepistol för återhämtning och avkoppling

Massagepistolen är ett utmärkt verktyg för återhämtning efter träning och för avkoppling. Den ger djupgående massage med hjälp av flera munstycken.


Fördelar med djupgående muskelmassage

Djupgående muskelmassage lindrar smärta och ömhet efter träning, förbättrar blodcirkulationen och ökar rörligheten. Detta gör massagepistolen till ett viktigt återhämtningsverktyg, särskilt för professionella idrottare, eftersom den minskar risken för skador genom att optimera återhämtningen.


Stressreducering och bättre sömn med massagepistol

Även om du inte är elitidrottare kan en massagepistol vara mycket användbar. Massage reducerar stress och förbättrar avslappningen, vilket kan leda till bättre sömnkvalitet.

Rådgör med läkare vid stressrelaterade problem

Rådfråga dock en läkare om du har stressrelaterade problem innan du använder en massagepistol. Kom ihåg att den inte ersätter professionell medicinsk hjälp.


Massagepistol bäst i test 2024 - Flowlife Flowgun Go 2.0


Bästa massagepistolen

Flowlife är ett svenskt företag som med sina massagepistoler ​Flowgun PRO 2 och ​Flowgun Go 2.0 har gjort sig ett starkt namn på marknaden. Nu har de även släppt en liten smidig massagepistol som är perfekt att ha med på resan eller i träningsväskan som heter ​Flowgun Pocket.


Flowlife är ett svenskt företag som har fått mycket beröm för sina massagepistoler och deras senaste modell, Flowgun Go 2.0, har vi utsett till bäst i test. Denna massagepistol har sex olika massagehuvuden som är utformade för att användas på olika muskelgrupper.


Fördelar med olika massagehuvuden

Massagehuvuden har olika fördelar beroende på vilken muskelgrupp de används på. De hjälper till att lösa upp triggerpunkter för en djupgående massage, vilket är särskilt effektivt efter träning.


Kraftfull massagepistol

Flowgun Go 2.0 är en kraftfull massagepistol som kan användas på både små och stora muskelgrupper. Det finns fem vibrationsnivåer att välja mellan, där den högsta når upp till 2800 vibrationer per minut. Ett tips är att börja med de lägre nivåerna och sedan öka styrkan när musklerna blir mjukare. Här är massagepistolen väldigt tyst även på de högre nivåerna.


Lång batteritid och praktisk förvaringsväska

Flowgun Go 2.0 har en batteritid på fem timmar och tar tre timmar att ladda till full styrka. Återstående batteritid är tydligt angivet på toppen av massagepistolen från grönt till rött.


Sedan levereras även massagepistolen med en praktisk förvaringsväska som gör det enkelt att ta med massagepistolen på resande fot.


Skön och enkel att använda

Under testet av Flowgun Go 2.0 var det mycket enkelt att använda massagepistolen och den gav en härlig massageupplevelse. För personer som tränar regelbundet, särskilt löpare, är detta ett bra verktyg som hjälper till med återhämtningen genom att minska träningsverk. Detta var framförallt märkbart vid användning på låren efter löptur.


Specifikationer om Flowlife Flowgun Go 2.0

 • Högsta läge: 2800 slag/min
 • Antal tillbehör: 6 utbytbara massagehuvuden
 • Batteritid: 5 timmar vid full laddning
 • Vikt: 790 gramHär köper du den bästa massagepistolen till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Flowgun massagepistol bäst i test

Fördelar med Flowgun Go 2.0

Massagepistolen är mycket uppskattad av användarna för att den är så effektiv i att lindra muskelbesvär. Den är kraftfull och mjukar upp musklerna på ben, höfter, rygg och rumpa med enkelhet.


Flera recensenter betonar hur användarvänlig och bekväm pistolen är att använda, med olika huvuden som är användbara för att behandla olika typer av muskler. Handtaget vibrerar inte heller så mycket under användning och gör att man kan använda den under längre sittningar utan problem.


Nackdelar med Flowgun Go 2.0

En nackdel med massagepistolen är att den inte kan laddas med en vanlig USB-C-kabel utan kräver Flowguns egna laddare.


"Massagepistolen fungerar oerhört bra. Lätt att använda, smidig och skön att hålla. Den dundrar på - musklerna känns mjuka efter att ha kört pistolen ett tag. Helt klart värd pengarna."


Vad vi tycker på Bäst i test Guiden

Vi har testat massagepistolen från Flowgun och kan intyga att den gör ett riktigt bra jobb på att mjuka upp stel nacke och stela axlar efter mycket stillasittande framför datorn, samt ömma och trötta muskler efter träning.


Dock kan den lägsta nivån vara en aning kraftfull på nacken, och det krävs en viss teknik för att göra det bekvämt på rygg och nacke på sig själv. Även om massagepistolen är relativt lätt så blir det en aning tungt att hålla uppe den efter ett tag. Enklast är om man kan få hjälp med massagen på nacken och ryggen.


Utmanaren till massagepistol bäst i test - HyperIce Hypervolt


Experternas val: massagepistol bäst i test

En annan rekommenderad och bra massagepistol är Hyperice Hypervolt. Detta är en av de bästa massagepistolerna på marknaden idag och har bland annat fått höga betyg från erkända experter som Business Insider och Men's Health.


Utbytbara massagehuvuden

En av anledningarna till dess popularitet är de fyra utbytbara massagehuvudena som fungerar mycket bra för att komma åt olika punkter. Exempelvis tränger det gaffel-formade huvudet in bra mellan kotorna, medan kulformen fungerar bra för att ge massage på djupet.


Bra hastighetsnivåer

Det finns tre olika hastighetsnivåer, där den lägsta nivån ger 1800 slag/min, mellan-nivån 2400 slag/min och den högsta ger 3200 slag/min.


Tyst och lätt massagepistol

Trots att den är mycket kraftfull och effektiv är den väldigt tyst i drift vilket gör att du kan använda den medan du tittar på TV eller kopplar av i soffan. Sedan är den också lätt med en vikt på ca 1 kg.


Tips för användning

Som alla massagepistoler rekommenderas det att du börjar på en lägre nivå och sedan jobbar dig uppåt. Men här kan du även via Hyperice app få tips och råd om användning för allra bästa resultat.


Drifttid och laddning

Hyperice Hypervolt har en drifttid på drygt 2 timmar innan den behöver laddas om, och det tar cirka 6 timmar för att den ska laddas till full styrka igen.


Sammanfattningsvis är Hyperice Hypervolt en mycket bra massagepistol som ger dig flera massagehuvuden, tre hastighetsnivåer samt en tyst och lätt design.


Specifikationer om HyperIce Hypervolt

 • Högsta läge: 3200 slag/min
 • Antal tillbehör: 4 utbytbara massagehuvuden
 • Batteritid: 2 timmar vid full laddning
 • Vikt: 1 kilogramHär köper du utmanaren till "massagepistol bäst i test" till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om HyperIce massagepistol bäst i test

Fördelar med HyperIce Hypervolt

Massagepistolen är högt uppskattad av både professionella massageterapeuter och vanliga användare. Det som uppskattas mest med massagepistolen är att den är mångsidig och anpassningsbar för olika behov. De olika massagehuvudena möjliggör effektiv behandling av stora, stela och djupt liggande muskler, såväl som mer skonsam behandling av känsliga områden.


Kvaliteten är gedigen - den är kraftffull och batteriet håller länge. I jämförelse med billigare modeller överträffar massagepistolen dem i kvalitet och prestanda. Den vibrerar tyst, även på högsta inställningen och masserar lika bra som en professionell massör.


"Jag jobbar som massageterapeut och har använt denna i 3 års tid. Använder man detta rätt så är det ett otroligt bra verktyg och komplement till klassisk massage."


"Detta är originalet och det märks. Har haft problem med stel bröstrygg och nacke. Gick ofta till massör och kiropraktor. Med den här kan jag enkelt massera mig själv men framförallt kan sambon ge effektiv massage. Mycket pengar men med facit i hand var det värt det."


Nackdelar med HyperIce Hypervolt

Den enda nackdelen som lyfts fram av användarna är att massagepistolen är dyr, men en värd investering.


Så gjorde vi testet om massagepistol bäst i test

Inför testet av massagepistoler tittade vi mycket på vilka massagepistoler som har fått bra betyg av kända experter och i testlabben. Detta gav oss en bra förståelse för vad som är viktigt med massagepistoler samt vilken prestanda som krävs för att ge bästa effekt för kroppens olika muskler. Här är det framförallt batteritid, olika vibrationsnivåer och flertalet munstycken som är det allra viktigaste.


Massagepistolens prestanda och effektivitet när det gäller att mjuka upp och lösa upp muskelspänningar för ökad blodcirkulation har varit en viktig del av experternas tester. Att gå igenom dessa tester har varit viktig information för att komma fram till en slutgiltig bedömning. Du hittar några av experternas utlåtanden i testresultatsdelen här nedan.


Utöver experternas utlåtanden har användarnas omdömen även varit till stor grund för utseendet av en testvinnare, det är ju trots allt de vanliga användarna som är de riktiga experterna och som har kunnat testa massagepistolerna under längre tid.


Slutligen har även priset spelat stor roll. Det finns flertalet olika massagepistoler i alla möjliga prisklasser idag, men bara för att någon är dyrast behöver inte det betyda att den är bäst. Därför har balansen mellan kvalitet och pris också varit till stor grund när vi utsett en testvinnare.


bästa massagepistol recension, bäst massagepistol, flowgun massagepistol nackdelar, flowgun go, massage pistol bäst i test, massagepistoler


Test massagepistol - experternas omdömen

Aftonbladet testade 11 massagepistoler och beskrev vår utmanare Gymstick CairO Pro Massage Gun som en "toppmodell" och gav den toppbetyget på 5 stjärnor! De tycker att den har en annorlunda design men att den fungerar bra.


De gillar att du får med 5 massagehuvuden samt dess otroliga batteritid. De gav 4 stjärnor till vår rekommenderade Hyperice Hypervolt och tyckte att den var enkel att använda men drog av några poäng för att dess lägstanivå upplevdes som lite för intensiv. Totalt kammade Hyperice HyperVolt hem 4 stjärnor.


En av de största tennisbloggarna på internet, lovetennisblog, har testat Flowlife Flowgun. De kommer fram till att Flowgun ger utmärkt massage vid behov och tycker att den är enkel att använda. Allra nöjdast är de med resultatet; som enkelt lindrar ömma muskler efter träning.


Även iloebesko har testat Flowlife Flowgun. Deras test antar en mer vetenskaplig karaktär där de går in på massagepistolens effekter på kroppens återhämtning. De är positiva till hur massagepistolen underlättar återhämtning genom att öka blodcirkulationen och därmed få den delen av kroppen att göra sig av med restprodukter.


En av deras favoritspecifikationer är styrkan hos Flowgun och menar att effekten känns redan av vid de lägre hastighetslägena. Även massagepistolens användarvänlighet och praktikalitet tas upp då den är enkel att ta med och går snabbt att ladda upp.


När iloebesko tar upp nackdelar nämner de först och främst priset. Dock menar de att ett frekvent användande av massagepistolen göra det värt det, pga minskade besök till massören. Slutligen nämner de att massagepistolen har en viss inlärningskurva och att det därför är viktigt att börja på de lägre styrkorna.


Men's Health gillar att Hyperice HyperVolt får jobbet gjort samt att den är enkel att använda och tyst i drift. Att den är lätt i vikt är också något som de tycker är väldigt bra eftersom massagepistolen inte kommer kännas som en tung sten väskan.


Business Insider testade Hyperice HyperVolt och recensenten James Brains var mycket imponerad. Brains upplevde att massagepistolen minskade hans kroniska smärta och hindrade den från att sprida sig i kroppen. Efter en tids användning upplevde Brains sig själv som smidigare samt att han snabbt kunde åtgärda ömma muskler.


På frågan ifall den är köpvärd skriver Brains:"Även om det inte går att jämföra med de magiska fingrarna hos en licenserad massageterapeut kan HyperVolt massagepistol göra ett fantastiskt jobb emellan" samt "det är också ett ovärderligt verktyg för idrottare som vill lossa ömma muskler före eller efter ett träningspass."


Sammanfattning av massapistoltestet

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den bästa massagepistolen som passar dig bäst.


Testvinnare - Bästa massagepistolen


Proteinbolaget erbjuder den för 2999 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2999 kr är det lägsta priset just nu för Hyperice HyperVolt!Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har massagepistol rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa massagepistolen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Vill du läsa mer om massageprodukter kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om bästa massagekudden eller fotmassage bäst i test. Vi har också ett test om bästa sexleksaken


Tips 3: Även löpning är ett effektivt sätt att hålla kroppens muskler och leder i gott skick. Det är dock viktigt att inte överanstränga sig samt att du har bra stöd när du springer. Läs därför vårt test om de bästa löparskorna just nu!Frågor och svar om massagepistoler

 • Vilken är den bästa massagepistolen?
  Den bästa massagepistolen som får högst betyg i vårt massagepistol test kommer från Flowlife. Två andra riktigt bra massagepistoler som är utmanare till "Flowgun massagepistol bäst i test" är Hyperice HyperVolt och Gymstick Cairo Pro Massage Gun.
 • Vad är en massagepistol?
  En massagepistol är ett effektivt verktyg som använder sig av vibrationer i olika hastigheter för att ge dig en träffsäker massage, oavsett var smärtan än sitter. Du kan enkelt själv använda massagepistolen på dig själv, vilket gör det otroligt enkelt att få en djupgående och stimulerande massage som löser upp stela muskler.
 • Hur använder man massagepistol?
  En massagepistol levereras med flera olika munstycken som är bra för olika punkter på kroppen. Du kan ställa in hastigheten i olika lägen och därmed behandla ömma punkter olika hårt.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Massagepistol

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast