Massagepistol bäst i test, bästa massagepistolen.

Massagepistol test - Bästa massagepistolen 2023

Har du ofta ömmande muskler och vill göra något åt dina problem? Då är en massagepistol ett riktigt bra hjälpmedel för att åtgärda smärtan.


Vi har läst alla aktuella tester från experter, testlabb och på internet. Detta har vi sedan sammanställt till detta massagepistol test och samlat de bästa och mest prisvärda massagepistolerna just nu.


Och inte nog med det! Vi har även tagit reda på vilken massagepistol de svenska konsumenterna gillar allra mest. Allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt bland de olika modellerna. På så sätt kan du hitta den bästa massagepistolen direkt och undvika dåliga felköp.


I detta test listar vi massagepistolen som är bäst i test just nu men även utmanare som också har presterat väl i experternas tester och bland konsumenternas omdöme.


Bästa massagepistolerna just nu

Massagepistol

Flowlife Flowgun GO 2.0

Massagepistol bäst i test Flowlife Flowgun GO 2.0
 • Hög kvalitet

 • 5 vibrationsnivåer

 • 6 medföljande munstycken

 • Inte lika många slag per minut som konkurrenterna

Rekommenderad massagepistol

Hyperice HyperVolt

Massagepistol bäst i test Hyperice HyperVolt
 • Toppbetyg från experter och konsumenter

 • Hög kvalitet

 • 5 vibrationsnivåer

 • 4 massagehuvuden

 • Resekit ingår inte

 • Batteritiden

priser i samarbete med Prisjakt


Massagepistol bäst i test 2023 - Flowlife

Flowlife är ett svenskt företag som med sina massagepistoler ​Flowgun PRO 2  och ​Flowgun Go 2.0  har gjort sig ett starkt namn på marknaden. Nu har de även släppt en liten smidig massagepistol som är perfekt att ha med på resan eller i träningsväskan som heter ​Flowgun Pocket.


Flowlife Flowgun Go 2.0

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Flowlife Flowgun GO 2.0 Visa färre priser Visa fler priser


Flowlife är ett svenskt företag som har fått mycket beröm för sina massagepistoler och deras senaste modell, Flowgun Go 2.0, har vi utsett till bäst i test. Denna massagepistol har sex olika massagehuvuden som är utformade för att användas på olika muskelgrupper.


Fördelar med olika massagehuvuden

Massagehuvuden har olika fördelar beroende på vilken muskelgrupp de används på. De hjälper till att lösa upp triggerpunkter för en djupgående massage, vilket är särskilt effektivt efter träning.


Kraftfull massagepistol

Flowgun Go 2.0 är en kraftfull massagepistol som kan användas på både små och stora muskelgrupper. Det finns fem vibrationsnivåer att välja mellan, där den högsta når upp till 2800 vibrationer per minut. Ett tips är att börja med de lägre nivåerna och sedan öka styrkan när musklerna blir mjukare. Här är massagepistolen väldigt tyst även på de högre nivåerna.


Lång batteritid och praktisk förvaringsväska

Flowgun Go 2.0 har en batteritid på fem timmar och tar tre timmar att ladda till full styrka. Återstående batteritid är tydligt angivet på toppen av massagepistolen från grönt till rött.


Sedan levereras även massagepistolen med en praktisk förvaringsväska som gör det enkelt att ta med massagepistolen på resande fot.


Skön och enkel att använda

Under testet av Flowgun Go 2.0 var det mycket enkelt att använda massagepistolen och den gav en härlig massageupplevelse. För personer som tränar regelbundet, särskilt löpare, är detta ett bra verktyg som hjälper till med återhämtningen genom att minska träningsverk. Detta var framförallt märkbart vid användning på låren efter löptur.


Specifikationer

Högsta läge: 2800 slag/min

Antal tillbehör: 6 utbytbara massagehuvuden

Batteritid: 5 timmar vid full laddning

Vikt: 790 gram


Detta tycker användarna om Flowgun

"Bra produkt hjälper mig med mina muskelbesvär."


"Bästa investeringen på länge! Värt varenda krona!"


"Bra maskin, stark. Dock dåligt att den inte går att ladda med en annan USB-C, man måste använda Flows egna."


"Massagepistolen fungerar oerhört bra. Lätt att använda och skön att hålla. Musklerna känns mjuka efter att ha kört pistolen ett tag. Helt klart värd pengarna."


"Fungerade precis som den skulle. Bra med många olika huvuden för att kunna komma åt olika muskeltyper."


"Klart bästa massagepistolen jag använt, gedigen, väldigt lite vibrationer i handtaget när man använder den."


"Superbra. Skön att köra på ben, höfter och rumpa. Nacken är det enda jag inte kör utan väljer annan apparat."


"En fantastisk produkt som hjälper ömma och trötta muskler att slappna av."


"Den dundrar på och massagen är toppen. Många tillbehör och lätt att använda."


"Liten och smidig. Lätt att ta med sig."


Här köper du bästa massagepistolen till lägsta pris
Rekommenderad massagepistol

Rekommenderad massagepistol - Hyperice HyperVolt

(Klicka på massagepistolen för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Hyperice HyperVolt


En annan bra och rekommenderad massagepistol är Hyperice Hypervolt. Detta är en av de bästa massagepistolerna på marknaden idag och har bland annat fått höga betyg från erkända experter som Business Insider och Men's Health.


Utbytbara massagehuvuden

En av anledningarna till dess popularitet är de fyra utbytbara massagehuvudena som fungerar mycket bra för att komma åt olika punkter. Exempelvis tränger det gaffel-formade huvudet in bra mellan kotorna, medan kulformen fungerar bra för att ge massage på djupet.


Bra hastighetsnivåer

Det finns tre olika hastighetsnivåer, där den lägsta nivån ger 1800 slag/min, mellan-nivån 2400 slag/min och den högsta ger 3200 slag/min.


Tyst och lätt

Trots att den är mycket kraftfull och effektiv är den väldigt tyst i drift vilket gör att du kan använda den medan du tittar på TV eller kopplar av i soffan. Sedan är den också lätt med en vikt på ca 1 kg.


Tips för användning

Som alla massagepistoler rekommenderas det att du börjar på en lägre nivå och sedan jobbar dig uppåt. Men här kan du även via Hyperice app få tips och råd om användning för allra bästa resultat.


Drifttid och laddning

Hyperice Hypervolt har en drifttid på drygt 2 timmar innan den behöver laddas om, och det tar cirka 6 timmar för att den ska laddas till full styrka igen.


Sammanfattningsvis är Hyperice Hypervolt en mycket bra massagepistol som ger dig flera massagehuvuden, tre hastighetsnivåer samt en tyst och lätt design.


Specifikationer

Högsta läge: 3200 slag/min

Antal tillbehör: 4 utbytbara massagehuvuden

Batteritid: 2 timmar vid full laddning

Vikt: 1 kilogram


Detta säger användarna om massagepistolen

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad de svenska konsumenterna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt konsumenterna som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Jag jobbar som massageterapeut och har använt denna i 3 års tid. använder man detta rätt så är det ett otroligt och bra verktyg o komplement till massagen."


"Väldigt nöjd! Hög kvalitetskänsla. Utbytbart batteri. Tre olika hastigheter. Fem olika massagehuvuden. Bra batteritid."


"Detta är originalet och det märks. Gediget byggd, tyst och kraftfull. Har regelbundet använt den under några månader och är mycket nöjd med vad den gör. Bra batteritid."


"För er som tvekar och tänker hur mycket bättre denna dyrare massagepistol kan vara än de billigare konkurrenternas? Köp denna direkt så slipper ni returer. Sjukt bra, provade en som skulle vara likvärdig för 999:- (ojämn, trött och plastig). Denna levererar verkligen, värd varenda krona."


"Vilken maskin. Redan på första försöker kändes det, att den här maskinen kommer man gilla länge. Man kommer åt överallt. Perfekt för trötta ben."


"Den här rår även på stora stumma eller djupt liggande muskler. För de mindre eller mer ömma jobben finns ett massagehuvud med en dämpande gummiblåsa. Totalt fyra olika massagehuvud gör att den kan anpassas till de flesta behov. Batterikapaciteten är bra, mer än tillräcklig för en enskilds behov."


"Av alla massage apparater jag köpt så är denna helt klart den bästa. På några minuters användning så kunde jag känna en avslappnande effekt i musklerna, och spänningar släppte."


"Dyr? Kanske inte? Jag skulle vilja påstå att pengar spenderade på fysiskt välmående är pengar väl spenderade. Att jag nu visserligen inhandlade produkten till reapris skadar inte. Under dessa tre veckor har jag och sambon använt produkten flitigt, vi är väldigt nöjda."


"Nu när jag äger en sån och testat den så måste jag säga att den är en 5 stjärnig produkt. Funkar precis hur bra som helst. Till skillnad från andra apparater, så är denna väldigt tystare motor(sic!) och även på max inställning så är den inte så farligt."


"Har haft problem med stel bröstrygg och nacke. Gick ofta till massör och kiropraktor. Med den här kan jag enkelt massera mig själv men framförallt kan sambon ge effektiv massage. Mycket pengar men med facit i hand var det värt det."


Här köper du utmanaren till lägst pris

Proteinbolaget erbjuder den för 2999 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2999 kr är det lägsta priset just nu för Hyperice HyperVolt!

Clas Ohlson säljer just nu Hyperice HyperVolt för 2999 kr. Frakten ingår i priset.
Jämför massagepistoler - specifikationer

Högsta läge:
Antal massagehuvuden:
Batteritid:
Vikt:
Flowlife Flowgun GO 2.0
Flowlife Flowgun GO...
Massagepistol
2800 slag/min
6 st
5 timmar
790 g
Hyperice HyperVolt
Hyperice HyperVolt
Rekommenderad mass...
3200 slag/min
4 st
Ca 2 timmar
1 kg
Så gjorde vi testet

Inför testet av massagepistoler tittade vi mycket på vilka massagepistoler som har fått bra betyg av kända experter och i testlabben. Detta gav oss en bra förståelse för vad som är viktigt med massagepistoler samt vilken prestanda som krävs för att ge bästa effekt för kroppens olika muskler. Här är det framförallt batteritid, olika vibrationsnivåer och flertalet munstycken som är det allra viktigaste.


Massagepistolens prestanda och effektivitet när det gäller att mjuka upp och lösa upp muskelspänningar för ökad blodcirkulation har varit en viktig del av experternas tester. Att gå igenom dessa tester har varit viktig information för att komma fram till en slutgiltig bedömning. Du hittar några av experternas utlåtanden i testresultatsdelen här nedan.


Utöver experternas utlåtanden har användarnas omdömen även varit till stor grund för utseendet av en testvinnare, det är ju trots allt de vanliga användarna som är de riktiga experterna och som har kunnat testa massagepistolerna under längre tid.


Slutligen har även priset spelat stor roll. Det finns flertalet olika massagepistoler i alla möjliga prisklasser idag, men bara för att någon är dyrast behöver inte det betyda att den är bäst. Därför har balansen mellan kvalitet och pris också varit till stor grund när vi utsett en testvinnare.
Test massagepistol - experternas omdömen

Aftonbladet: Testade 11 massagepistoler och beskrev vår utmanare Gymstick CairO Pro Massage Gun som en "toppmodell" och gav den toppbetyget på 5 stjärnor! De tycker att den har en annorlunda design men att den fungerar bra.


De gillar att du får med 5 massagehuvuden samt dess otroliga batteritid. De gav 4 stjärnor till vår rekommenderade Hyperice Hypervolt och tyckte att den var enkel att använda men drog av några poäng för att dess lägstanivå upplevdes som lite för intensiv. Totalt kammade Hyperice HyperVolt hem 4 stjärnor.


En av de största tennisbloggarna på internet, lovetennisblog, har testat Flowlife Flowgun. De kommer fram till att Flowgun ger utmärkt massage vid behov och tycker att den är enkel att använda. Allra nöjdast är de med resultatet; som enkelt lindrar ömma muskler efter träning.


Även iloebesko har testat Flowlife Flowgun. Deras test antar en mer vetenskaplig karaktär där de går in på massagepistolens effekter på kroppens återhämtning. De är positiva till hur massagepistolen underlättar återhämtning genom att öka blodcirkulationen och därmed få den delen av kroppen att göra sig av med restprodukter.


En av deras favoritspecifikationer är styrkan hos Flowgun och menar att effekten känns redan av vid de lägre hastighetslägena. Även massagepistolens användarvänlighet och praktikalitet tas upp då den är enkel att ta med och går snabbt att ladda upp.


När iloebesko tar upp nackdelar nämner de först och främst priset. Dock menar de att ett frekvent användande av massagepistolen göra det värt det, pga minskade besök till massören. Slutligen nämner de att massagepistolen har en viss inlärningskurva och att det därför är viktigt att börja på de lägre styrkorna.


Men's Health: Gillar att Hyperice HyperVolt får jobbet gjort samt att den är enkel att använda och tyst i drift. Att den är lätt i vikt är också något som de tycker är väldigt bra eftersom massagepistolen inte kommer kännas som en tung sten väskan.


Business Insider: Testade Hyperice HyperVolt och recensenten James Brains var mycket imponerad. Brains upplevde att massagepistolen minskade hans kroniska smärta och hindrade den från att sprida sig i kroppen. Efter en tids användning upplevde Brains sig själv som smidigare samt att han snabbt kunde åtgärda ömma muskler.


På frågan ifall den är köpvärd skriver Brains:"Även om det inte går att jämföra med de magiska fingrarna hos en licenserad massageterapeut kan HyperVolt massagepistol göra ett fantastiskt jobb emellan" samt "det är också ett ovärderligt verktyg för idrottare som vill lossa ömma muskler före eller efter ett träningspass."
Köpguide

Varför använda massagepistol?

Massagepistolen är ett bra verktyg för återhämtning efter träning men även för avkoppling. Massagepistolen hjälper till att få en djupgående massage som även är enkel att specificera eftersom du får flertalet munstycken mer.


En djupgående muskelmassage hjälper till att lindra smärta och ömhet efter träning och kan förbättra blodcirkulationen i musklerna vilket leder till bättre rörlighet. Detta gör den till det ultimata verktyget för återhämtning, framförallt om du är proffs-idrottare eftersom du kraftigt minskar risken för skador ifall du ger kroppen rätt förutsättning för återhämtning.


Men även om du inte är elitidrottare går det mycket bra att använda en massagepistol. Massage har ju en stressreducerande effekt vilket ger bättre förutsättningar för avslappning (bättre sömnkvalitet). Men tänk på att rådfråga en läkare ifall du har stressrelaterade problem ifall en massagepistol kan vara värt att testa. Massagepistolen är bra men ersätter inte professionell medicinsk hjälp.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den bästa massagepistolen som passar dig bäst.


Testvinnare - Bästa massagepistolenTips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har massagepistol rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa massagepistolen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Vill du läsa mer om massageprodukter kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om bästa massagekudden eller fotmassage bäst i test.


Tips 3: Även löpning är ett effektivt sätt att hålla kroppens muskler och leder i gott skick. Det är dock viktigt att inte överanstränga sig samt att du har bra stöd när du springer. Läs därför vårt test om de bästa löparskorna just nu!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa massagepistolen?
  Den massagepistol som får högst betyg i vårt test kommer från Flowlife. Två andra riktigt bra massagepistoler är Hyperice HyperVolt och Gymstick Cairo Pro Massage Gun.
 • Vad är en massagepistol?
  En massagepistol är ett effektivt verktyg som använder sig av vibrationer i olika hastigheter för att ge dig en träffsäker massage, oavsett var smärtan än sitter. Du kan enkelt själv använda massagepistolen på dig själv, vilket gör det otroligt enkelt att få en djupgående och stimulerande massage som löser upp stela muskler
 • Hur använder man massagepistol?
  En massagepistol levereras med flera olika munstycken som är bra för olika punkter på kroppen. Du kan ställa in hastigheten i olika lägen och där med behandla dina punkter som ömmar olika hårt.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Massagepistol

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast