bärsele bäst i test - bästa bärsele - test bärsele nyfödd

Bärsele bäst i test 2023 - bästa bärselen

Vill du veta vilken bärsele som har blivit utnämnd till bäst i test 2023? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester, pratat med experter och även tagit reda på vilken bärsele som konsumenterna gillar allra mest. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, på så sätt kan du undvika onödiga felköp och hitta den bästa bärselen för dig och ditt barn!


Vårt toppval just nu

Bärsele bäst i test

Ergobaby Omni 360

Bärsele bäst i test Ergobaby Omni 360
 • Behöver inget spädbarnsinlägg

 • JPMA certifierad

 • Kan användas upp till att ditt barn väger 20 kg

 • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

 • Se till att ditt barn sitter upprätt med fria andningsvägar
 • Böj dig ner med knäna så ditt barn alltid sitter upprätt
 • Tänk på att din bebis får värme av dig, klä därför inte ditt barn för varmt
 • Se till att alla spännen är ordentligt fastspända
 • Köp en bärsele som kan justeras allt eftersom ditt barn växer


Bärsele - nyfödd

Bärsele kan användas direkt från födsel och är ett bra sätt för dig och din nyfödda bebis att skapa ett nära band. Närkontakten är mycket viktig för både barnets utveckling och familjens gemenskap. 


Position med bärsele - framåtvänd eller inte?

Det är viktigt att ditt barn har något stabilt att luta huvudet mot eftersom en bebis nackmuskulatur inte blir fullt utvecklad förrän ett par månader efter födseln. Därför är det rekommenderat att du har ditt barn stabilt emot dig under de första 5 månaderna. 


Därefter, när bebisens nacke är tillräckligt stark, kan du börja prova bära bebisen framåtvänd i bärselen. Men eftersom du inte kan ha direkt ögonkontakt med ditt barn i denna position är det extra viktigt att du är uppmärksam. 


När ditt barn närmar sig 12 månader kan det vara viktavlastande för dig som förälder att bära ditt barn på ryggen. När du bär barnet på ryggen kan du enklare även utföra arbetsuppgifter i hemmet som t.ex. laga mat och städa samtidigt som ditt barn tycker att det är mysigt att vara med dig. Läs vårt test här nedan om den bästa bärselen just nu!
Bästa bärselen 2023

Efter att ha sett vad experterna har att säga om de olika bärselarna som finns på marknaden idag samt efter att vi tagit hänsyn till konsumenternas omdöme har vi kommit fram till en vinnare. Den bästa bärselen just nu är Ergobaby Omni 360.

Bästa bärselen just nu - Ergobaby Omni 360

(Klicka på bärselen för mer information om bästa pris just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Ergobaby Omni 360 Visa färre priser Visa fler priser


Ergobaby bärsele

Ergobaby Omni 360 är en bärsele som tillåter dig bära ditt barn i 4 ergonomiska positioner för att skapa så lite belastning som möjligt på din kropp. När ditt barn precis är nyfött och några månader framåt så är den inåtvända positionen att föredra. Några månader efter att barnets nack- och huvudkontroll är utvecklad kan du byta position och låta ditt barn sitta med ansiktet utåt (framåtvänd). Rygg- och höftpositionen passar bebisar från 6 månader och uppåt.  


Bärsele nyfödd

Bärselen går att använda från det att barnet är nyfött tills han/hon väger 20kg. Till skillnad från andra bärselar behöver du inte använda något spädbarnsinlägg för Omni 360.


Justerbar och ergonomisk bärsele

Bärselen sätts enkelt på/tas av och dess sittbas är justerbar och kan ändras allt eftersom barnet växer. För att ge stöd till ditt barn är den även utrustad med en ryggdel som ser till att det är bekvämt för barnet. 


Axelremmarna är vadderade och för ökad passform kan remmarna korsas. Med dess mångsidighet och olika sittlägen kan du skapa de optimala förhållandena för att stärka bandet till ditt barn med närhet. Du får även med en avtagbar liten väska som är bra för förvaring av små ting.


Bärselen är godkänd av ASTM F2236 säkerhetsstandard och även JPMA Certifierad. Bärselen är 100% gjord i bomull.


Här köper du bärselen till bästa pris

Amazon säljer Ergobaby Omni 360 just nu för bara 1332.58 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1332.58 kr är det lägsta priset just nu för Ergobaby Omni 360!

Jollyroom säljer Ergobaby Omni 360 för 1649 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apoteket MEDS säljer Ergobaby Omni 360 för 1995 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer Ergobaby Omni 360 för 1995 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apotek Hjärtat säljer Ergobaby Omni 360 för 2099 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Test bärsele - Experternas omdömen

Norska Klikk: testade 7 bärselar där Ergobaby Omni 360 hamnade på en förstaplats. De tycker den är användarvänlig med bra komfort och ergonomi. I deras test lyfter de även fram att det oftast är de dyrare bärselarna som är bäst i test eftersom kvaliteten är högre. 


Aftenposten: ger Ergobaby Omni 360 utnämningen "Bäst i test" och en totalpoäng på 4,3. Den presterar bra i kategorierna kvalitet, kapacitet och användarvänlighet. De gillar även viktfördelningen. Utöver Ergobabys bärsele testades även Babybjörn One och Pognae Zebra som även de presterade bra. 

 

Detta säger konsumenterna om bärselen

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med att enbart se till vad experterna säger. Utan vi vill också höra vad användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som oftast har längst erfarenhet. Här kommer några exempel; 


"Fantastiskt bra bärsele!" 


"Min son och jag älskar denna bärsele. Vi har även provat babybjörn, baby ktan och lilliebaby men denna var vår favorit. Den har alla funktioner jag vill ha och den lilla väskan är en riktig bonus."


"Föräldrar med dålig rygg behöver inte leta längre..." 


"Sluta leta och köp denna!" 


"Både jag och min nyfödde älskar denna bärselen." 


"Jag älskar denna bärselen. Ergobaby är det enda märke som fungerar bra för mig och min rygg!" 


"Värt varenda krona!"


"Enkel att använda och väldigt funktionell."


"Vi hade först en från baby bjorn men tycker att ergobabys fungerar bättre för barnets höfter. Vår dotter har lyckats somna när hon satt framåtvänd, så bekväm är denna bärsele."ergobaby bärsele nyfödd

Med den bästa bärselen får du säker närhet till ditt barn


Tips 1: Glöm inte att titta på vårt test om den bästa sittvagnen just nu! Om du inte letar efter en sittvagn har vi även tagit fram en testvinnare för liggvagnar här. Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bärsele rea på ovanstående produkt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bärselen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • När kan man ha barnet framåt i bärsele?
  Detta rekommenderas endast från en ålder av 6 månader och uppåt och inte alltför länge, endast 10-15 min åt gången. Detta är viktigt eftersom om ditt barn är trött är det bäst att barnet får luta sig mot dig (framåtvänd) för att sitta som bekvämast.
Bäst i test Guidens tester för barn och föräldrar


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Anita Carlsen

Bäst i test: Bärsele

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Testet uppdaterades senast

Läs även: