bäst bärsele bäst i test - råd och rön, bästa bärsele barn, bästa bärsele nyfödd

Bärsele bäst i test 2024 - bästa bärselen för nyfödda

Vill du veta vilken bärsele som har blivit utnämnd till bärsele bäst i test 2024? Läs då vårt test och hitta den bästa bärselen för dig och ditt barn. 


Vi har läst alla aktuella tester, pratat med experter och sammanställt det på denna sida, på så sätt kan du undvika onödiga felköp och spara pengar.


Bärsele bäst i test 2024: redaktionens val


Köpguide: välj den bästa bärselen för dig och ditt barn

Bärsele nyfödd bäst i test 

En bärsele kan användas direkt från födseln och är ett bra sätt för dig och din nyfödda bebis att skapa ett nära band. Närkontakten är mycket viktig för både barnets utveckling och relationsskapandet.


Bärsele framåtvänd

När kan en bebis sitta framåt i bärsele?

Säkerställ att ditt barn får stabilt stöd för huvudet under de första sex månaderna eftersom nackmuskulaturen inte är fullt utvecklad förrän ett par månader efter födseln.


När bebisens nacke är tillräckligt stark, kan du börja prova att bära bebisen framåtvänd i bärselen under korta perioder.  


Att tänka på när du ska bära bebis framåtvänd i bärsele

Tyvärr kan du inte ha direkt ögonkontakt med ditt barn i denna position, därför är det extra viktigt att du är uppmärksam på andra signaler och tecken.


Välj rätt bärsele för viktavlastning - bärsele på ryggen

När ditt barn snart är 12 månader kan det vara viktavlastande för dig som förälder att bära ditt barn på ryggen. Att bära barnet på ryggen frigör dina händer att utföra hushållssysslor som matlagning och städning, samtidigt som ditt barn njuter av närheten.Specifikationer om Ergobaby bärsele bäst i test

Maxvikt:
Material:
Tvättbar:
Typ:
Bäst i test bärselen 2024 - Ergobaby Omni 360 - Bäst i test
Ergobaby Omni 360
Bärsele bäst i tes...
20 kg
Bomull
Ja, i 30 °C
FramåtvändSå använder du en bärsele framåtvänd

 • Se till att ditt barn sitter upprätt med fria andningsvägar.
 • Böj dig ner med knäna så ditt barn alltid sitter upprätt.
 • Tänk på att din bebis får värme av dig, klä därför inte ditt barn för varmt.
 • Se till att alla spännen är ordentligt fastspända.
 • Köp en bärsele som kan justeras allt eftersom ditt barn växer.


Bästa bärselen 2024: Ergobaby Omni 360 


Utifrån experternas åsikter om olika bärselar på marknaden samt konsumenternas omdömen har vi kommit fram till den bästa bärselen just nu: Ergobaby Omni 360.


Ergobaby bärsele bäst i test

Ergobaby Omni 360 är en bärsele som låter dig bära ditt barn i 4 ergonomiska positioner för att skapa så lite belastning som möjligt på din kropp. När ditt barn precis är nyfött och några månader gammal så är den inåtvända positionen att föredra. Efter att barnets nack- och huvudkontroll är utvecklad kan du byta position och låta ditt barn sitta med ansiktet utåt (framåtvänd). Bärsele på ryggen alternativt och höftbärare passar bebisar från 6 månader och uppåt. 


Omni 360 bärsele för nyfödd bebis

Bärselen går att använda från det att barnet är nyfött tills att han/hon väger 20kg. Till skillnad från andra bärselar behöver du inte använda något spädbarnsinlägg för Omni 360.


Justerbar bärsele framåtvänd och inåtvänd

Bärselen sätts enkelt på/tas av och dess sittbas är justerbar och kan ändras allt eftersom barnet växer. För att ge stöd till ditt barn är den även utrustad med en ryggdel som ser till att det är bekvämt för barnet. 


Axelremmarna är vadderade och för ökad passform kan remmarna korsas. Med dess mångsidighet och olika sittlägen kan du skapa optimala förhållanden för att stärka bandet till ditt barn med närhet. Du får även en avtagbar väska som är bra för förvaring av små saker.


Bärselen är godkänd av ASTM F2236 säkerhetsstandard och även JPMA Certifierad. Bärselen är 100% gjord i bomull.Här köper du den bästa bärselen till lägsta prisTest bärsele - Experternas omdömen

Norska Klikk testade 7 bärselar där Ergobaby Omni 360 hamnade på en förstaplats. De tycker den är användarvänlig med bra komfort och ergonomi. I deras test lyfter de även fram att det oftast är de dyrare bärselarna som är bäst i test eftersom kvaliteten är högre. 


Aftenposten ger Ergobaby Omni 360 utnämningen "Bäst i test" och en totalpoäng på 4,3. Den presterar bra i kategorierna kvalitet, kapacitet och användarvänlighet. De gillar även viktfördelningen. Utöver Ergobabys bärsele testades även Babybjörn One och Pognae Zebra som även de presterade bra. 


Råd och Rön har testat totalt 10 bärselar. I toppen finner vi märken som Cybex, Beco och BabyBjörn bärsele samt bäst i test Ergobaby bärsele.

 


Användarnas omdömen och recensioner om bärsele bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med att enbart se till vad experterna säger. Utan vi vill också höra vad användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som oftast har längst erfarenhet. 


Ergobaby omni 360 recension:

"Fantastiskt bra bärsele!" 


"Min son och jag älskar denna bärsele. Vi har även provat babybjörn, baby ktan och lilliebaby men denna var vår favorit. Den har alla funktioner jag vill ha och den lilla väskan är en riktig bonus."


"Föräldrar med dålig rygg behöver inte leta längre!" 


"Både jag och min nyfödde älskar denna bärselen." 


"Jag älskar denna bärselen. Ergobaby är det enda märke som fungerar bra för mig och min rygg!" 


"Vi hade först en BabyBjörn bärsele men tycker att denna Ergobaby bärsele fungerar bättre för barnets höfter. Vår dotter har lyckats somna när hon satt framåtvänd, så bekväm är denna bärsele."bebis framåtvänd bärsele pris, ergobaby omni 360 framåtvänd, babyskydd bäst i test bärsele nyfödd

Med den bästa bärselen får du säker närhet till ditt barnTips 1: Glöm inte att titta på vårt test om den bästa sittvagnen eller den bästa liggvagnen och så småningom kanske en joggingvagn?


Tips 2:

Med den bästa resväskan samt bästa babyskyddet kan ni bekvämt resa med hela familjen och även göra en egen fotobok med era bilder. För att enklare mata ditt barn vid obekväma tider eller platser kan du skaffa en bröstpump för att förbereda mjölken i flaskor.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bärsele rea på ovanstående produkt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bärselen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • När kan man ha bebis framåtvänd i bärsele?
  Detta rekommenderas endast från en ålder av 6 månader och uppåt och inte alltför länge, endast 10-15 min åt gången. Detta är viktigt eftersom om ditt barn är trött är det bäst att barnet får luta sig mot dig (framåtvänd) för att sitta som bekvämast.
 • När kan man använda bärsele?
  Du kan använda bärsele direkt från födseln, se bara till att välja en bärsele som är anpassad för ditt barns ålder och vikt.
 • Vilken bärsele är bäst?
  Den bästa bärselen just nu är Ergobaby Omni 360 som du kan läsa om i vårt bärsele test. Den är bästa bärselen till nyfödd upp till att barnet väger 20kg. Den kan också justeras till en framåtvänd bärsele.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Bärsele

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast