bakmaskin bäst i test

Bakmaskin bäst i test 2022

Ska du köpa bakmaskin och vill veta vilken som är bakmaskin bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit reda på vilken maskin som är bäst just nu. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på den bakmaskin som de svenska konsumenterna uppskattar allra mest. På så sätt kan du vara säker på att du gör ett bra köp direkt. Läs mer här nedan!


I vårt bakmaskin test hittar du:


 1. Vad är en bakmaskin?
 2. Bästa bakmaskinen
 3. Bakmaskin recept


Testvinnaren

Bakmaskin bäst i test

OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox

Bakmaskin bäst i test OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox
 • Enkel att använda tack vare 12 program

 • Utmärkt resultat

 • Billig bakmaskin

 • Pipigt ljud vilket kan vara jobbigt

 • Kan bara baka två olika storlekar

priser i samarbete med Prisjakt


Vad är en bakmaskin?

För många år sedan var maskinen en väldigt populär produkt. Den tog hem priset som årets julklapp år 1988 men har sedan dess fallit lite i glömska. Nu börjar intresset för maskinen kraftigt öka igen och det är faktiskt en väldigt bra produkt som fixar färskt bröd åt dig. 

 

Med en bakmaskin kan du enkelt baka ditt egna bröd. Maskinerna knådar degen, låter degen jäsa och gräddar sedan det bakade brödet till perfektion. De flesta flesta bakmaskinerna är i många fall även utrustade med timers där du själv kan ställa in när du vill att brödet ska vara färdigt.

 

Fördelarna är många, där den största vinsten är att det blir enkelt att baka bröd. Och när detta blir enkelt kommer du snabbt förstå att det är bättre att baka sitt egna bröd än att ständigt köpa i affären, billigare blir det också!

 

Att baka sitt egna bröd är nämligen det bästa sättet att garantera att det smakar gott, blir nyttigt och hålles fritt från flera olika konserveringsämnen och sötningsmedel.
Bästa bakmaskinen - testvinnare från OBH Nordica

När vi har tagit reda på bakmaskin bäst i test har vi utgått från experternas recensioner men även lagt mycket tyngd på användarnas omdömen, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Och svar har vi fått!


Den bästa bakmaskinen just nu är OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox! Läs mer här nedan!


Bakmaskin bäst i test - OBH Nordica 6544

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 december 2022

De bästa priserna på OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox


OBH Nordica bakmaskin

Det som gör OBH Nordicas brödmaskin till bäst i test är framförallt eftersom den är så enkel att använda och alltid levererar bra resultat trots att det är en relativt billig bakmaskin! OBH Nordica Breadmaker Inox kan både blanda, jäsa och slutligen grädda ditt favoritbröd och är ett perfekt verktyg för dig som älskar hembakat bröd.


Maskinen har 12 olika program för olika brödsorter och kan baka bröd i tvp olika storlekar; 750g och 900g. Bland inställningarna kan du även välja mellan tre olika gräddningsgrad; om du vill ha ljust, medium eller mörkt bröd. Den har även en så kallad non stick beläggning.

 


Det fina med denna maskin är att du kan ställa in en timer på när du vill att ditt bröd ska vara klart. Du kan därför preppa deg under kvällen för att sedan ha nybakat bröd när du vaknar på morgonen. Det enda du behöver tänka på är vilka ingredienser du vill ha i brödet!


Timern går att ställa in 13 timmar i förväg. Och när brödet är klart hålls det varmt i lite mer än 60 minuter med hjälp av värmefunktionen. 


När du köper OBH Nordicas brödmaskin får du även med en receptsamling.


Specifikationer

 • Effekt: 600W
 • Maxkapacitet: 0,9kg
 • Vikt: 5,3 kg
 • Höjd: 36,6 cm
 • Bredd: 41 cm
 • Djup: 29 cm


Nackdelarna då? Dessa vill vi också veta. Det som nämns mest är att maskinen tjuter när den knådar, vilket framförallt är jobbigt ifall du sätter igång maskinen på kvällen. Annars är användarna väldigt nöjda med sitt köp. 
Detta tycker användarna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Här kommer några exempel: 


"Haft den här maskinen i drygt ett år nu och är supernöjd. Den gör det den ska, och förvånansvärt bra. Ibland använder jag den bara för att slippa knåda, och ibland bakar jag bröd med den. 

Har även använt den för bl.a. pizza och brioche och resultaten blir super."


"Riktigt bra bakmaskin, som gör det den ska! Enda negativa jag kan se är att den piper väldigt högt. Vilket endast är ett problem om man programmerar den att köra på natten/tidigt på morgonen"


"Älskar denna maskin och kör den varje natt. Gör färdigt bröd på veckodagarna och deg på helgerna (som jag sen gör frallor av). Det är underbart att vakna och hela lägenheten doftar nybakt bröd. 

Dessutom vet man vad som är i brödet. Det är också härligt att vårt behov att att ränna till affären stup i kvarten har minskat något eftersom det förut var bröd som ofta var slut först."


"Jättenöjd med mitt köp av bakmaskin, har helt förändrat våra bröd-matvanor med bra och nyttig bröd utan tillsatt konserveringsmedel, socker osv."


"Toppen maskin! Är helnöjd med den!"


"Grymt bra bakmaskin :) Jag har ingen matberedare hemma, och bakar rätt mycket bröd för hand så det stod mellan en bakmaskin och en beredare. Jag är mycket nöjd över mitt val! :)"


En annan maskin som också får goda omdömen är Kenwood bm450. Den har fler program än vår testvinnare och en timer som sträcker sig mellan 1 - 15 timmar. Priset är dock det dubbla mot vår testvinnare. 
Köp testvinnaren till lägst pris här

Bästa priset får du när du beställer den online. Då kan du dessutom få den levererad direkt hem till dörren, vilket är enkelt och bekvämt!


Hos Kitchentime kan du köpa OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 990 kr. Frakt ingår i priset.

990 kr är det lägsta priset just nu för OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox!

Kökets favoriter säljer OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 990 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Confident Living säljer OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 990 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Whiteaway erbjuder OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox just nu för 990 kr. Frakten ingår även i priset.

MediaMarkt säljer OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox just nu för bara 1039 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1088 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 1088 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Bagaren och Kocken säljer OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 1118 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Recept bakmaskin

Det fina är att du endast behöver tillsätta ingredienser som du själv gillar och sedan sköter maskinen hela processen åt dig. Du är därför väldigt fri när det gäller recept och kan egentligen addera vad som helst som bland annat nötter frukt och kryddor. 


Tänk dock på att om du använder yoghurt eller mjölk i det bröd du ska baka att det är viktigt att du sätter igång maskinen direkt för att brödet inte ska surna. 


För ett enkelt och nyttigt yoghurtbröd kan du lägga i följande ingredienser i din maskin. Är du laktos eller glutenallergiker ersätter du råvarorna nedan mot produkter som du tål så du får ett laktos- och glutenfritt bröd.


 • 1,5 tsk torrjäst
 • 3 dl lantbrödsmjöl
 • 1 dl grovt rågmjöl
 • 3 dl vetemjöl
 • 0,25 dl linfrö (valfritt)
 • 0,5 dl vetegroddar (valfritt)
 • 1 matsked olja
 • En gnutta salt och brödkryddor
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 dl naturell yoghurt


Test bakmaskin - experternas omdömen

Just nu är det väldigt tomt på experttester. Vi har därför lagt extra fokus på att se vad användare säger. Och de är väldigt nöjda, såpass nöjda att maskinen ligger på förstaplats på Prisjakt. 
hembakat bröd bakmaskin

Det blir enkelt att baka eget gott bröd


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så att du kan köpa den bästa och mest prisvärda bakmaskinen. Bakmaskin bäst i test är just nu OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox.
Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar en bakmaskin?
  Den blandar, knådar, jäser och gräddar brödet automatiskt. Det enda du behöver göra är därför att hälla ner ingredienserna och sedan slå på timern när du vill att brödet ska vara klart.
 • Vilken bakmaskin är bäst?
  Den bästa bakmaskinen nu sett till pris, prestanda samt vad de svenska användarna tycker är OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox.
 • Vilket år var bakmaskinen årets julklapp?
  Bakmaskinen var årets julklapp år 1988.
 • Varför köpa bakmaskin?
  Fördelarna är många. För det första är det otroligt enkelt att baka gott och nyttigt bröd, eftersom det enda du behöver göra är att hälla ner ingredienser.

  Maskinen sköter allt och tack vare timern kan du ställa in att brödet ska vara klart på morgonen när du vaknar upp.

  Dessutom har du full kontroll över vad som är i brödet, och kan därför slippa mindre hälsosamma tillsatser så som konserverings- och färgämnen samt sötningsmedel.

 Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Philip Andrén

Bäst i test: Bakmaskin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom ”International Business”. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast