bakmaskin bäst i test råd och rön, bästa bakmaskin bröd

Bakmaskin bäst i test 2024 - bästa bakmaskinen för brödbak

Letar du efter en bra bakmaskin och vill veta vilken som är bakmaskin bäst i test eller brödmaskin bäst i test? Då har du kommit helt rätt! 


I vårt bakmaskinstest har vi tittat på olika bakmaskiner och vägt in konsumenternas utlåtanden för att utse bäst i test bakmaskin. Vi har tagit fram en billig bakmaskin från OBH Nordica som vi utsett till bästa bakmaskinen. Läs mer nedan inklusive tips på att baka i bakmaskin.


Bästa bakmaskinen 2024


Specifikationer om bakmaskin bäst i test

Effekt:
Kapacitet:
Vikt:
Höjd:
Bredd:
Djup:
Bäst i test bakmaskinen 2024 - OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox - Bäst i test
OBH Nordica 6544 Bre...
Bakmaskin bäst i t...
600 W
900 g deg
5,3 kg
36,6 cm
41 cm
29 cm


Bakmaskin bäst i test: OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox 


OBH Nordica Breadmaker Inox - Bäst i test bakmaskin

OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox står ut i sin kategori eftersom den är så användarvänlig och levererar bra resultat trots att det är en relativt billig bakmaskin. Den kan blanda, jäsa och grädda ditt bröd vilket gör den till den perfekta bakmaskinen för alla som älskar hembakat bröd. 


12 förprogrammerade bakprogram och 3 gräddningsgrader

Maskinen har 12 olika program för olika brödsorter och kan baka bröd i typ olika storlekar; 750g och 900g. Bland inställningarna kan du även välja mellan tre olika gräddningsgrader: ljust, medium eller mörkt bröd. 


Innovativ design med non-stick beläggning

Maskinens non-stick beläggning garanterar att brödet enkelt kan tas ut utan att fastna, vilket förenklar både bakning och rengöring.


Planera ditt brödbak med fördröjd start

En av de mest imponerande funktionerna är möjligheten att ställa in en timer för upp till 13 timmar i förväg, så att du kan förbereda degen kvällen innan och vakna upp till doften av nybakat bröd. Maskinen håller även brödet varmt i över en timme efter bakning, med hjälp av värmefunktionen.


Specifikationer om OBH Nordica Breadmaker Inox

 • Effekt: 600W
 • Maxkapacitet: 0,9kg
 • Vikt: 5,3 kg
 • Höjd: 36,6 cm
 • Bredd: 41 cm
 • Djup: 29 cmKöp den bästa bakmaskinen OBH Nordica Breadmaker Inox till lägst pris här

Bästa priset får du när du beställer den online. Då kan du dessutom få den levererad direkt hem till dörren, vilket är enkelt och bekvämt!
Användarnas omdömen och recensioner om OBH Nordica bakmaskin bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. 


Nackdelarna med bakmaskinen

Det som nämns mest är att maskinen tjuter när den knådar, vilket framförallt är jobbigt ifall du sätter igång maskinen på kvällen. Annars är användarna väldigt nöjda med sitt köp.


Fördelarna med bakmaskinen

"Haft den här maskinen i drygt ett år nu och är supernöjd. Den gör det den ska, och förvånansvärt bra. Ibland använder jag den bara för att slippa knåda, och ibland bakar jag bröd med den. Har även använt den för bl.a. pizza och brioche och resultaten blir super."


"Riktigt bra bakmaskin, som gör det den ska! Enda negativa jag kan se är att den piper väldigt högt. Vilket endast är ett problem om man programmerar den att köra på natten/tidigt på morgonen"


"Älskar denna maskin och kör den varje natt. Gör färdigt bröd på veckodagarna och deg på helgerna (som jag sen gör frallor av). Det är underbart att vakna och hela lägenheten doftar nybakt bröd. Dessutom vet man vad som är i brödet. Det är också härligt att vårt behov att att ränna till affären stup i kvarten har minskat något eftersom det förut var bröd som ofta var slut först."


"Jättenöjd med mitt köp av bakmaskin, har helt förändrat våra brödvanor med bra och nyttigt bröd utan tillsatt konserveringsmedel, socker osv."


"Grymt bra bakmaskin. Jag har ingen matberedare hemma, och bakar rätt mycket bröd för hand så det stod mellan en bakmaskin och en beredare. Jag är mycket nöjd över mitt val!"


En annan bakmaskin som också får goda omdömen är Kenwood BM450. Den har fler program än OBH Nordicas bakmaskin och en timer som sträcker sig mellan 1 - 15 timmar. Priset är dock det dubbla.


Så gjorde vi testet om brödmaskiner bäst i test

Experttest på bakmaskiner har inte gjorts på väldigt länge, bak- och brödmaskiner är inte lika populära som de en gång var, trots att det är en mycket smart produkt. Därför har vi fått lägga extra mycket hänsyn till vad konsumenterna har att säga om sina köp, det är ju trots allt de som är de riktiga experterna. 


När det gäller OBH Nordicas bakmaskin finns det flera saker som talar gott om den. Dels är det en stor mängd positiva omdömen från dess användare. De tycker att den är enkel att använda och att den levererar tillfredsställande resultat varje gång. Men utöver detta är det även andra aspekter som klaffar in för en bäst i test-vinnare, nämligen priset. 


En schysst kökspryl ska inte behöva kosta skjortan, framförallt om det är en pryl som inte kommer användas varje dag. Denna brödmaskin ligger i en bra prisnivå där du får mycket kvalitet för pengarna. Dessutom erbjuder den ett bra utbud av funktioner och presterar enligt vissa i linje med de dyrare bakmaskinerna från Kenwood och Morphy Richards.

Köpguiden - Fördelar med en bakmaskin

För många år sedan var maskinen en väldigt populär produkt. Den tog hem priset som årets julklapp år 1988 men har sedan dess fallit lite i glömska. Nu börjar intresset för bakmaskinen kraftigt öka igen - med rätta. Vem gillar inte färskt bröd utan allt arbete?

 

Låt brödmaskinen knåda degen, jäsa den och grädda brödet

Med en bakmaskin kan du enkelt baka ditt egna bröd. Maskinerna knådar degen, låter degen jäsa och gräddar sedan det bakade brödet till perfektion. De flesta flesta bakmaskinerna är i många fall även utrustade med timers där du själv kan ställa in när du vill att brödet ska vara färdigt.

 

Fördelarna med att baka ditt eget bröd

Att baka sitt egna bröd är nämligen det bästa sättet att garantera att det smakar gott, blir nyttigt och fritt från olika konserveringsmedel, fyllningsmedel och konsistensgivande medel. Det blir också billigare att baka sitt egna bröd än att köpa i affären.


bästa brödmaskin bäst i test bakmaskin test, bästa bakmaskinen

Bäst i test bakmaskinTest bakmaskin - experternas omdömen

Just nu är det väldigt tomt på experttester, men vi inkluderar ett från Råd och Rön. Mest fokus ligger dock på vad användare säger. Och de är väldigt nöjda, så nöjda att bakmaskinen är topp 1 på Prisjakt.


Bakmaskin test 2023

Råd och Rön har testat totalt 9 bakmaskiner och OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox får en tredjeplats i Råd och Röns test med 51 poäng. Bäst i test bakmaskin enligt Råd och Rön har 64 poäng.


Sammanfattning av bakmaskinstestet

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så att du kan köpa den bästa och mest prisvärda bakmaskinen. Den bästa bakmaskinen är just nu:


Bakmaskin bäst i test - testvinnaren

OBH Nordica 6544 Breadmaker Inox - Bakmaskin bäst i test 


Komplett säljer just nu OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 1090 kr. Frakten ingår i priset.

1090 kr är det lägsta priset just nu för OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox!

Whiteaway erbjuder OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox just nu för 1092 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 1092 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 1121 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Bagaren och Kocken säljer OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 1169 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1219 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 1225 kr. Frakten ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox för 1259 kr. Frakten ingår i priset.


Baka bröd i bakmaskin - recept på bröd

Skapa ditt eget bröd med dina favoritingredienser

Det fina är att du endast behöver tillsätta ingredienser som du själv gillar och sedan sköter maskinen hela processen åt dig. Du är därför väldigt fri när det gäller recept och kan egentligen addera vad som helst som bland annat nötter frukt och kryddor. 


Tips för bakning med yoghurt och mjölk

Tänk dock på att om du använder yoghurt eller mjölk i det bröd du ska baka att det är viktigt att du sätter igång maskinen direkt för att brödet inte ska surna. Recept: Enkelt och nyttigt yoghurtbröd

För ett enkelt och nyttigt yoghurtbröd kan du lägga i följande ingredienser i din maskin. Är du laktos- eller glutenallergiker ersätter du råvarorna nedan mot produkter som du tål så du får ett gott laktos- och glutenfritt bröd.


Ingredienser för yoghurtbröd

 • 1,5 tsk torrjäst
 • 3 dl lantbrödsmjöl
 • 1 dl grovt rågmjöl
 • 3 dl vetemjöl
 • 0,25 dl linfrö (valfritt)
 • 0,5 dl vetegroddar (valfritt)
 • 1 matsked olja
 • En gnutta salt och brödkryddor
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 dl naturell yoghurtbakmaskiner bäst i test bakmaskiner test, baka bröd maskin

Det blir enkelt att baka eget gott bröd med bakmaskin bäst i test.Frågor och svar om bakmaskiner

 • Hur fungerar en bakmaskin?
  Den blandar, knådar, jäser och gräddar brödet automatiskt. Det enda du behöver göra är därför att hälla ner ingredienserna och sedan slå på timern när du vill att brödet ska vara klart.
 • Vilken är bakmaskin bäst i test?
  I vårt test bakmaskin har vi utsett OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox till bästa bakmaskinen. Denna bakmaskin har där med fått vår stämpel bakmaskin bäst i test.
 • Vilket år var bakmaskinen årets julklapp?
  Bakmaskinen var årets julklapp år 1988.
 • Varför köpa bakmaskin?
  Fördelarna är många. För det första är det otroligt enkelt att baka gott och nyttigt bröd, eftersom det enda du behöver göra är att hälla ner ingredienser.

  Maskinen sköter allt och tack vare timern kan du ställa in att brödet ska vara klart på morgonen när du vaknar upp.

  Dessutom har du full kontroll över vad som är i brödet, och kan därför slippa mindre hälsosamma tillsatser så som konserverings- och färgämnen samt sötningsmedel.

 

Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Bakmaskin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast